Egy európai értelemben vett hőbörgés

2010.03.02. 08:25 Fent és Lent

Az elhalálozóban lévő ballib oldal kedvelt fogása volt az "európai" politizálást számon kérni az ellenfelein. Az évek során annyit hallgattuk a provinciázást és az európai stílusról való papolást, hogy kissé idealisztikus elképzeléseink alakultak ki az Európában uralkodó állapotokról.

A valóság egy kicsit más.

A minap Nigel Farage EP képviselő, az angol Függetlenség Párt ex-elnöke adott elő egy európai értelemben vett, lenyűgöző tirádát.

Mégis mi lehet jobb érzés annál, mint az EU Elnök arcába üvölteni, hogy Who are you?????????, Belgiumot pretty much a non-country-nak, Görörgországot pedig protektorátusnak nevezni?

Több európai értelemben vett politizálást a magyar Országgyűlésbe is, mert kezdünk unatkozni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr261801765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

?
nem értem.

"Az elhalálozóban lévő ballib oldal kedvelt fogása volt az "európai" politizálást számon kérni az ellenfelein. Az évek során annyit hallgattuk a provinciázást és az európai stílusról való papolást, hogy kissé idealisztikus elképzeléseink alakultak ki az Európában uralkodó állapotokról."

és ennek bizonyítására példának egy (wikipedia szerint én nem ismerem a pártot) populista / euroszkeptikus párt felszólalását hozzátok. :D megaLOL
@weirds: euroszkeptikus párt is lenni európai. a súlyozáshoz: ez nem pár futóbolond, az UKIP tavaly második lett Britanniában, megverték Gordon Brownékat is.
igen és a Nick Griffinék is európaik. ettől még mindig nem értem, hogy lett bizonyítva az állítás, de mindegy.

mellesleg Hitler is európai is volt.
@istvanffy: a jobbikos EU képviselők felszólalásaival kell összevetni, mert ők is EU-ellenesek
Annyira ócsó dolgok ezek...
Mintha az "európai" jelzőnek nem lenne földrajztól, politikától független jelentése is a közbeszédben (mondjuk, "kulturált"). És ebben az értelemben a fenti viselkedés pont nem "európai".
Ez az EP-ben volt? Mert akkor a szinte üres termet látva megkérdezném a képviselőket: Where are you?

(Ezt már mi is átvettük tőlük :-)
Ez kb. olyan, mintha Morvai kisasszony stílusát emlegetnénk általános európai példaként...
Én azért egy kicsit sajnálom az "EU elnökét", békés, jóindulatú bácsinak tűnik, mégis leüvöltik a fejét szegénynek.... :)
ezt a felszólalást el is ítélték, és NEM tartották európainak. te direkt tetteted magadat hülyének. vagy nem?

de nagyon emlékeztet egy-két magyar felszólalásra az elmúlt ciklusból, ahol az ilyen parasztot eljátszotta Navracsics. itt van ez a stílus, ne félj, most még hatalmon is lesz. nem úgy, mint -reméljük- Európában.
Na igen, a fószert még a néppárti EP elnök is rendre utasította. Amúgy kösz a linket, többet lehetett olvasni a visszhangról mint magáról a beszólásról. Mellesleg az ürge a tipikus profi senki alappéldája, szerelmes a saját hangjába és sajnos elég képzett ahhoz, hogy kihasználjon minden lehetőséget a szereplésre. Az ilyen a legveszélyesebb fajta...
A ballibek követhetnék a zámolyi cigány testvéreik példáját. Kb annyian is vannak...
A legutóbbi hírek szerint a fenti korteskedésért pénzügyi szankcióktól frakciókizárásig sok minden bekövetkezhet. Mivel a felszólalás maga is kampánybeszéd volt, valszeg a palette enyhébb feléről jön majd a válasz...
farage egy idióta de legalább vicces
En birom a Nigel bacsit, jokat lehet rajta rohogni. Egyebkent ha kovetitek, nem EZ az altalanos viselkedes. Sot, meg neki sem, bar o valoban mond kemenyeket neha. Viszont attol hogy europai meg parlamenti is, lehet epp rossz velemenye, es nem mondott olyasmiket hogy "hazaarulo, pufajkas", meg "szellemi hajlektalan" -ha meg emlekeztek ez utobbira... :) Szoval o csak annyit mondott, hogy szerinte a jelenlegi elnok rossz munkat vegez (btw, nem o "nevezi" protektoratusnak Go-t, hanem azzal vadolja az elnokot, hogy azza tette).
azért azt remélem tudjuk, hogy a brit parlament alsófelső házában egyáltalán nem ritka az ilyen, sőt durvább kurvaanyázás. persze ettől még kérdés, hogy ez mennyire "európai", de az biztos, hogy sokkal szórakoztatóbb lenne így a parlamenti közvetítés:))
mit finnyáskodtok?gentlemen.ek ma már nincsenek, a brit parlamentben is vereked-
nek néha...........
legfeljebb nem kurva anyáznak, mert a kurva egy balkánon használatos szó a kuplerájjal együtt...........
ide jutottunk,bár már A METTERNICH IS MEGMONDTA:A RENNWEGEN KEZDÖDIK A BALKÁN
@shoviet: (és a többiek) MÉG nem ez általános viselkedés. Mire az EP megtartja az utolsó ülését, könnyen lehet. Bár ha végre eljutnánk oda, UKIP-ra se lenne szükség... mindegy, addig is:
FREEDOM FOR EUROPE, FARAGE FOR PRESIDENT!
Mi van már, nyitva van a zártosztály??
Eddig volt a Mussolini-nyanya, a nagyromániások, aztán becsúsztak Morvaiék is... most meg ez a hisztis angol... hát ész hova mész? Mondjuk eleve haladás tőle hogy tudja, hogy van olyan, hogy Görögország. Hiszen ő angol...
Királyság! :D Nekem tetszik!
süti beállítások módosítása