Amikor az egyik polgár leszarházizza a másikat

2010.03.04. 08:00 SeppiSchluiferer

Bayer Zsolt levelét megírta, és bár a címzett Vona Gábor még mindig nem válaszolt a Magyar Hírlap botrányújságírójának tényleg minden újságírói és nyelvtani szabályt felrúgó levelére – de egy másik, részben megszólított, a „Pörzse Sanyi” már visszalőtt.

„Egy szarházi vagy, Zsolt”, írja a Baló György televíziójánál indult, mára ősmagyar szakértővé vált/vedlett/fajult, mindenféle fölső fokú képzés nélküli valahai sportújságírócska. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a Jobbik igen sokat köszönhet Baló Györgynek. Úgy látszik Baló Györgynek jó ízlése van, legalábbis jó jobbikos ízlése: Morvai, Pörzse mind – ugyan más pozícióban – tőle indult. De ne kajánkodjunk szegény Balón.

Bayer Zsolt jó barátjának nevezte „Pörzse Sanyit” meg „Losót” (ő lenne Losonczy Pál, valahai HírTévé alapító, a Jobbik jelenlegi terézvárosi képviselőjelöltje), sőt bepillantást nyerhettünk a polgári újságírás két gyöngyszemének, Bayer Zsoltnak és Pörzse Sándornak a magánéletébe is.

Hogy volt nekik egy kis körük – a Turul-kör –, ahol összejöttek, jókat ittak (értsd: népnemzeti alapon bekúrtak, mint az állat), beszélgettek, előadásokat tartottak egymásnak. (Miről, de tényleg, miről? Zsolt biztos előadást tartott arról a két könyvről, amit életében olvasott – igen, igen, Az értelmiség árulásáról és a Nyugat alkonyáról van szó –, Pörzse pedig tán a huszárokról tartott élménybeszámolót) Nos, Zsolt hiába járt össze „Losóval” és „Sanyival”, azok ma már meg sem ismernék Orbán Viktor röhögőpartnerét. „Szarházi vagy, Zsolt”, írja a barikad.hu-n megjelent levelében Pörzse Sándor.

És akkor most álljunk meg egy kicsit. Ízlelgessük Bayer ordenáré levelét, össze-vissza csapkodó dühkitörését és Pörzse kocsmai válaszát. Igen, ez a polgári Magyarország. Ők a polgári újságírás sztárjai. Két kocsmai alak, akik legközelebb tán majd arcon köpik egymást a flippergép előtt. Vagy felpofozzák egymást, amint Pörzse kolléga tette már egy szocialista polgármesterrel valahol vidéken.

Ritkán szoktunk egyet érteni a szabadnépes Várkonyi Tiborral, de ezúttal igaza van a leharcolt komcsinak, amikor azt írja a Népszavában, hogy ez nem újságírás, pláne nem konzervatív modor. Tessék már egyszer lefordítani egy világnyelvre a Magyar Hírlap őrjöngéseit (és akkor tisztelet a kivételnek, mert vannak ott is Péntek Orsolyák, Zalka Szilviák, - egyébként gyakran magyartalanul fogalmazó, de legalább nem bazmegoló – Pion Istvánok, Várkonyi Balázsok vagy Végh Attilák), és odaadni egy nyugati ismerősünknek. És kérjük meg, hogy határozza már meg műfajilag, mit is olvas.

Hát nem a Frankfurter Allgemeine Feuilleton rovata fog eszébe jutni. Ugyanis ritkán szoktak arrafelé bazmegolni meg szarházizni. Igaz, mindenféle műtöslegényből lett tanítóbácsik, műveletlen, tahó bunkók, fideszpénzen hizlalt megmondó emberek, családjukat többszörösen otthagyó, de folyamatosan moralizálgató erkölcsi nímandok (itt a szerző Bayer Zsoltra utal) vagy sportriporterből lett őstörténészek eleve a lapkihordásig jutnának a nyugati lapoknál.

Nem, nem nyugatozni akarunk. Egyszerűen úgy véljük, hogy ami a jobboldali médiában folyik – vagy legalábbis annak egy részében –, az nem újságírás. Mert az nem újságírás, hogy a HírTévé csak az MDF-es és MSZP-s politikusoknak a képébe tudja betolni – egyébként nagyon helyesen – a kamerát, de futni hagyja a Fideszt. Mert az nem újságírás, hogy Rákay Kálmán néha kicsattanóbb fideszes szólamokat mond, mint esetleges fideszes meghívottjai. Mert az nem újságírás, hogy a ténycikkeket a publicisztikával, a publicisztikákat meg a kocsmai késelésekkel keverik össze a jobbos szerkesztőségekben néhányak.

Ami zajlik, az már nem is pártpropaganda.

Hanem verbális kocsmai verekedés. És már nagyon unjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr751807674

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Morvai: Bayer hiszteroid 2010.03.04. 23:06:42

A Magyar Hírlapban támadta meg Bayer Zsolt nemrég Vona Gábort és a Jobbikot, de Morvai Krisztinának is beszólt írásában. A Jobbik államfőjelöltje visszaszólt Bayernek, hiszteroidnak nevezve a publicistát.

Trackback: Fideszfigyelő - Újságczikk a jobb és a még jobb oldalról 2010.03.04. 16:28:38

A jobboldalon belül a "ki a nemzetibb" verseny már egy most előkerült Bayer cikk előtt elindult. A Jobbik megerősödéséig a Fidesznek monopóliuma volt a "nemzeti oldalra", amivel rendesen élt is. Loppert Dániel azzal lett a Fidesz if...

Trackback: Folytatódik a belharc a jobboldalon 2010.03.04. 16:05:28

Bayer Zsolt Vona Gábort 10-20 millió orosz letelepítésével vádoló cikkével totálissá vált a háború a Fidesz és a Jobbik között (egymás korrupciós történeteit már korábban emlegetni kezdték). Pörzse válaszában leírt néhány emberileg valóban érdekes dolg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem tudom mit csodálkoztok, egy olyan levélre nem nagyon lehet másképp válaszolni. Egyébként Losonczy Pál volt a legtömörebb:

Zsolt,

Az a helyzet, én még annyira sem méltatlak, mint Sanyi. De hadd tegyem hozzá: szerinted, az általad említett Turul nevű baráti társágban miért maradtunk rajtad kívül tizen ugyanúgy barátok...?
A Magyar Hírlap stílusában a nyomtatott kurucinfó volt, azzal a különbséggel, hogy csak a Fideszt szabadott támogatni benne.

A Fidesznek nem lett volna szabad hagyni, hogy a médiája (Széles-birodalom) ennyire nyomja a radikális dumákat és arcokat, mert ezek most a Jobbikot segítik. Pörzse se lenne senki, ha nem ment volna évekig a tévében.
Nem tudom miért kell ezen rugózni, a fidesznek kellenek a szavazatok, túl sokan mentek át tőlük a jobbikhoz, bár hozzáteszem, hogy nem kevés szoci szavazó is jobbikos lett.
"(Miről, de tényleg, miről? Zsolt biztos előadást tartott arról a két könyvről, amit életében olvasott – igen, igen,"

Igazán nem vagyok nagy rajongója BZS-nek, de ez azért túlzás. Azt is mondhatnánk, hogy 99%, hogy több könyvet írt, mint amennyit Te olvastál.
Miközben nagyrészt egyet is értenék egy kérdésem lenne: Hol van ma Magyarországon a szerző által megfogalmazott újságírás?
Ha már annyira kényes vagy a stílusra, itt egy szofisztikáltabb válasz:
hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=27432
A Bayer-Pörzse vitáról én is írtam, kicsit tágabb perspektívából is megnézve. Bár a szarházizás nekem kitűnt:

fideszfigyelo.blog.hu/2010/03/04/folytatodik_a_belharc_a_jobboldalon
már az ötödik jobbikat fikázó post az indexen a mai napon!!
Holnap már a szakítós blogon is a Mszps szende lány dobja a fasiszta jobbikos hapsiját, mert az cigánygyűlölő..
szánalmas
Szerzőkém, ha csak tizedannyira tudnál írni, mint Bayer, akkor már érdemes lenne odafigyelni rád.

Gyenge vagy.
Pörzse egy fasz. Ő a jobbik sztárja, aki akkora segghülye, hogy nekiáll egy étteremben pofozkodni???! Kibaszott égő.
Ha már az eredeti levél nyelvtanát fikkantod le (persze anélkül, hogy konkrétan bármit is kifogásolnál), legalább te megtanulhatnál magyarul, hogy "úgy látszik Baló Györgynek jó ízlése van" típusú vesszőhibákat ne kövess el.
bocsi fenn van a hatodik ....
@ZöldMarci: Ez finoman szólva baromság. Messzemenő következtetések levonása előtt érdemes egyszer beleolvasni egyikbe- és másikba.
Hát igen, a baloldalon tisztább a kép. Vagy az aktuális cenzor mondja meg éppen ki az ügyeletes fasiszta, vagy a fizetési csekkben van az utasítás. Így tényleg nehéz vérre menő vitát folytatni...
Egyébként megint sikerült a részletekben elveszni. A stílusban.

Amikor, szerintem messze, nem ez a lényeg, hanem a "miért"? Vagyis, hogy miért szarházizta le Pörzse Bayert?

Mi van akkor, ha Pörzsének igaza van, és Bayer Zsoltnak ezt így ebben a formában tényleg tollba mondták?
Érdekes meccs, egyébként... Bayer elég régóta nyilvánvalóan "bértollnok" (azt csinálja, amit mondanak neki), de... hogy Pörzse válaszában moralizáljon (azok után, ami Bayer cikkében vele kapcsolatban éppenséggel igaz), vagy, hogy a köpönyeg-váltásával valójában pontosan azt tette, Losonczyval együtt, amiért Bayert leutolsószánalmasozzák, az is elég vicces.
@József István: De végül is mindkét félnek igaza van. Ez benne a szép.
-Margit! Leszarházizták a Bajert!
-Apád faszát! Murkot szedd össze.
@tusuanzen: jaj most mi lesz a szegény jobbikkal meg az államfőjelölthisztinakurvaval?:) hüphüp
Hirtelen jött gazdagság léleknyomorító. Ennél, már csak a hirtelen-vagy nem várt gyorsasággal- jött népszerűség tesz rosszabbat az embernek. Soroljam a példákat?
@tusuanzen: Szerintem általában a jobboldali újságírásról szól. :)
@Ray : valószínűleg jó pozícióval zárják a választást...:p
bátorkodom felhívni a figyelmet arra az egyszerű tényre, hogy ennek a népnek minimum a 85-90%-a két emberöltővel ezelőtt még a földet túrta.

amivel csupán azt szeretném mondani kérdés formájában, hogy ugyan honnan tanulhatott volna kulturáltságot, választékos és jó modort vagy éppen ízlést!?
Pörzse egy gyökér. Ha emlékeztek még anno a hallo vasárnapra akkor a hitgyülis Simon V. Lászlónak volt a csicskája. Aztán a tv 3 hoz igazolt és ott nyomta a bundesligasérós fejével az igénytelen szar műsorát.Na most a tv 3 tól úgy rúgták ki ,h a biztonsági őr kíséretében vihette ki csak egy dobozban a cuccait. Akkor vált fajgyűlölővé. Ugyanis a Baló(metszett farkincája Morvainak) dobta ki. Fogorvos feleségét elhagyta egy fiatal pina miatt majd rájött,h jobb a megélhetést nem neki biztosítania visszakullogott anyuhoz...(erkölcs,tisztesség wow)
Bayer bizonyított már. A tv-sorozata sztem jó volt.1100 év európa szívében talán ez volt a címe. Amúgy néha nagyon szívből és jól szól néha meg ordenáré faszságokat ír.. reméljük a faszságai a megrendelt cikkek. Bár egy autonóm újságíró nem ír bérbe...
@AnnaKarenina: viszont bebetonozzák a jobbik szavazókat, akik eltökéltebbek lesznek.
bed reklám iz reklám tu:))
mert ebben az országban csak gerő andrás féle büdöszsidók szarházizhatnak. no meg szanyi tibi...
@tusuanzen: Szerintem a jobbikosok amúgy sem ingadoznának. A fidesz meg a szavazatvesztés minimalizálásra törekszik. Szegény OV, pedig most úgy nézett ki, hogy lesz egy tiszta 2/3-os győzelme...
@idelle: azé túrt mer le bombáztak mindet a szövetséges erők, és ha enni akartak akkor muszály volt.
Az ízlést nem lehet tanulni, az vagy van,vagy nincs.
A kulturált viselkedés nem a tanulás eredménye (Istenem, azok az egyetemi bulik..)
@tusuanzen: és kormányzati szerepre is készülnek kétségtelenül... Vicc az egész párt
Cirkusz kell a népnek, nemde?
@tony zionist: Na megjött az első zsidózó paraszt. Már vártam mikor jön rá vki, hogy két széljobbos vitájáról is a zsidók tehetnek
A pörzse meg abyer egymásnak esett? És? Döljünk hátra és kávézzunk.
"azé túrt mer le bombáztak mindet a szövetséges erők, és ha enni akartak akkor muszály volt."

nem, azért túrt, mert ezer év óta paraszt/jobbágy volt.

"Az ízlést nem lehet tanulni, az vagy van,vagy nincs."

de igen, lehet.

"A kulturált viselkedés nem a tanulás eredménye"

mindenféle viselkedés tanulás (másolás) eredménye.
@tibike3: Tökéletesen egyetértek! :)
Bayer egy tahó. Azzá züllött szépen és módszeresen az évek alatt. De azért az is igaz, hogy Pőrzse vagy Vona, még nála is nagyobb tahók.

www.168ora.hu/bluzone/bayer-kontra-vona-51902.html
@Sátán meg a Jocó: Nincs semmi lol, el lehet olvasni Pörzse fényévekkel kulturáltabb válaszát, a cikk írója csupán kiemelt egy mondatot, így lehet kicsit szívózni.
Egy kérdésem volna: Ki a franc az a Bayer, Vona, Pőrzse? De tényleg!
@idelle: "két emberöltő"

Ízlés: de nem lehet!(

Kultúrált viselkedés:ebben igazad van..
@idelle: Egyetértek, de hát ez a bejegyzés pont a jobboldali újságírás kulturálatlanságáról szól, ami azért -engedjük meg- jellem kérdése is, mert elmondhatja bárki a mondandóját trágárságok és a másik becsmérlése nélkül is. Sőt, muszáj lenne:) Most csak annyi a meglepetés, hogy berkeken belül, sőt régi barátok között történik.
És ezek készülnek a parlamentbe...
@tusuanzen: :DD
kampány van baszki, nem ingyé
Hmmm... azt, hogy Pörzsének volt bátorsága piszkálni ezt az ügyet:

www.bszo.hu/node/1302
barikad.hu/node/41422

... az azért nem kispálya.

Bodoky sem kispályás, hogy volt mersze belekötni a Grupo Miltonos maffiacsoportba, a pátyi übergolfpálya, meg a sávolyi motorpálya visszás dolgai kapcsán... De azt firtatni, hogy miért adtak oda 2006-tól múlt Októberig több, mint kétezer hektár földet volt zsidó munkaszolgálatosok mai "képviselőinek" gyakorlatilag ingyen, teljes titotkban, nagy kussban, nagy egyetértésben, és minden más, eredetileg szintén jogosult munkaszolgálatos kizárásával, külön héber nyelven (és csak azon) kiadott, igazságügyi hivatali ismertető kíséretében, az előtt azért megemelem a kalapom. Hmmm. Megemelném.
@tony zionist: tudhatnád, hogy a kulturált européer kommunikáció alapja a "náci, rasszista, fasiszta, holokauszt, szélsőséges, kirekesztő, mélymagyar" szavak sűrű használata. A szarházi nincs ezek között. Hiába no, nem lehet mindenki progresszív és roppant művelt balliberális.
Kedves Rózsa Misi! A Te stilusod sem tér el sokkal azokétól, akiket most kritizálsz, ugye tudod!? Ezért jobb volna ha nem mondanál véleményt, hiszen már bizonyitottál.
A balliberális újságíróknak könnyű szalonképesnek lenni kormányzati hátszéllel, leosztott milliókkal
(lásd Hócipő, Magyar Narancs, Népszabi stb.), biztos, zsíros hirdetésekkel.
Tessék csak jólnevelten a gazda kezét nyalogatni, szörnyülködni a jobboldali mocskon.
@Fricibá': a Heti Válasz például milliárdos nagyságrendben kapott induótőkét 2002-ben.

a Helyi Théma tulajdonosa szintén milliárdos, biztosan kemény, kétkezi munkával kereste, kéz és seggnyalásban órákat vehetne tőle bárki.

májustól biztosan felháborodottan fogsz az utcára vonulni minden egyes napon, amikor tízmilliókkal hálálja meg a te pénzedből is Orbán Viktor a "janicsár"-jainak a színvonalas médiamunkási tevékenységet.

és így tovább.

egyes, leülhet.
inkább azt szedd össze, mit tett a jobboldali média és ezzel szemben mit a "mainstream" ballib a politikusok, és ezáltal a közpénzek elköltésének ellenőrzéséért, utána húzogasd a finnyás orrodat az állgemájne cájtungoddal! ez lenne ugyanis a média alapértelmezett feladata! nem "igazságbeszéd"-nek hazudni a beismerő vallomást! tökfej! leülhetsz, egyes!
"felsőfokú képzés" (még jópofin: "fölsőfokú"-nak is) egybe írandó. Na, ennyit az übermensch irodalmi kajánkodásról... (Az azért vigasztal, hogy a Maszopot a Jobbik is szarrá veri, ahogy kell, a Szadesz meg már nincs is a listán! :)))
"Igaz ugyan, hogy ez a félreérthetetlen és szintúgy l’art pour l’art zsidózás kizárólag az MSZP-nek jó, de kit érdekel, igaz?"
Tehát zsidózni (meg orrot túrni) nem azért nem szabad, mert az gusztustalan, gyomorforgató, visszataszító és még ki tudja milyen dolog, hanem mert még valaki észrevehet minket. És esetleg olyannak látnak minket, amilyen vagyunk. Ez kérem az új polgári rend.

"Hát az MSZP is mindig erről beszél, ez az ő „bizonyítékuk” arra, hogy a Jobbik Orbán Viktor keze munkája. Mert úgy van ez, hogy az MSZP mindenképpen rátok akar tolni bennünket kínjában, ti meg mindenképpen az MSZP-re akartok tolni bennünket éhségetekben, s lám, máris ki van jelölve a tér, ahol az MSZP és a Jobbik összeér…"

Ezt hívják kutyaszorítónak. A jövő elkezdődött.

Csak lássuk be a Jobbik a nagyobb veszély. Egy sípdesszantos polgár néniből se lesz soha Maszop rajongó. Viszont hiányozni fog nekik a kaland, és majd új pasival mennek tavasszal randizni, ha majd hívja őket újra a természet. Az új pasit meg valami Gábornak fogják hívni.
Már csak azt kellene kitalálni kit is fognak kisípolni.
@Erick: "Bayer bizonyított már. A tv-sorozata sztem jó volt.1100 év európa szívében talán ez volt a címe. Amúgy néha nagyon szívből és jól szól néha meg ordenáré faszságokat ír.."

Egyetértek! Az "1100 év..." filmesszé nagyon ott van, de a mostani Szibériai sorozat is, bár ebből csak 1-2 epizódot láttam. Nem nevezhető egyoldalúnak, pedig van egy sajátos látásmódja, ez tény.
@AnnaKarenina: "Szegény OV, pedig most úgy nézett ki, hogy lesz egy tiszta 2/3-os győzelme..."

Simán meglesz, ahhoz ugyanis 20%-ot kell kb. ráverni a 2. helyezettre hárompárti parlament esetén. Négypártinál 22%-ot. Most van kb. 40%...
@Erick:

Ja, és ő nem hagyta el a feleségét és a gyerekeit egy "fiatal pina" kedvéért?
Bérírás sem áll távol tőle, lásd pl. mélymagyar jan. 24-i adása.
Ez az, basszus! Erre vártam, hogy Pörzse és Bayer összebalhézzon! Hajrá, fiúk, minden pofon jó helyre megy!:D:D:D
Mindig mondtam, hogy a rettenetesen összetartó jobboldal, a hihetetlenül gerinces jómagyar emberek is csak addig szeretik egymást ennyire, amíg nincs szó pénzről.
Majd emlékezzetek, hogy én mondtam, a Jobbik annyi felé fog szétszakani, ahány forint állami pénzt kapnak majd.
@BISMARCK:

Mármint ki? Mert pörzse igen, az említett fogorvos csajt. Akinek ugyan álomszép feneke volt, de amikor először megláttam szemből, ki kellett mennem elszívni egy cigit.:D
@BISMARCK:

De lehet, csak őt nem ismerem személyesen.

Mondjuk felesleges ezen rugózni amúgy, mert abból az fog kisülni, hogy senki akinek egynél több partnere volt életében, az ne ugasson!:D
Kedves SeppiSchluiferer! (Szép név!)
Annyira uncsi már, hogy állandóan a "Mit szólna a nyugat?" a fixa idea nálatok!!!!!Igenis nyugatoztok! Kit érdekel, mit szólnának nyugaton? Higgyétek el, semmivel sem különbek nálunk, nem kell hasra vágódni sem az angolok, sem mások előtt! Vegyétek már észre, hogy egy ideje nem a "cucalizmusban" élünk! Ti (SeppiSchluiferer és barátai) kisebbrendűségi komplexusban szenvedtek, ha még mindig itt tartotok! Legyen már saját értékítéletetek és hivatkozzatok arra, meg a hazai erkölcsökre, úgy is lehet igazságokat mondani!
Függetlenül az említett újságírók erkölcsi és politikai megítélésétől, azért legyetek korrektek! Bayer Zsolt, bármennyire is nem tetszik, jó író, van stílusa, és semmi baj a nyelvhasználatával (nem laikusként írom ezt).
Ami meg az újságírás mélységeit és a nyelvhasználatot illeti, lehetne egy kicsit söprögetni a saját házatok előtt is! :-)
Csók!
@Balt: Az "egybeírandó" szó szintén egybeírandó.
@El Topo (Sgt. Elias):

Ez így természetesen nem igaz, nyugodtan ugathat bárki.
De ők - mind a ketten - a hitelességre építenek. És a család minden keresztény polgári értékrendszerű embernél elsődleges. Egy liberálistól vagy szocialistától ezt nem várom el, az ő erkölcsük az én szememben alapból nulla.
@El Topo (Sgt. Elias):

Ez így természetesen nem igaz, nyugodtan ugathat bárki.

Ők ketten a keresztény polgári táborhoz tartoznak. Itt fontos a hitelesség, és a példás családi háttér ezen belül kiemelt fontosságú.
Egy szocialistánál egy válás simán belefér, egy liberálisnál pedig egyenesen erény a félrelépés, igaz ott az erkölcs nulla.
@robinzone: "mit tett a jobboldali média és ezzel szemben mit a "mainstream" ballib a politikusok, és ezáltal a közpénzek elköltésének ellenőrzéséért"

a jobboldali média rengeteget tett a baloldali lopások leleplezéséért. pont.
@BISMARCK: "És a család minden keresztény polgári értékrendszerű embernél elsődleges. "

papíron.

"Egy liberálistól vagy szocialistától ezt nem várom el, az ő erkölcsük az én szememben alapból nulla."

elég gyenge viccecske.
baum!
Kösz, elolvastam.
@idelle:

Hol ebben a vicc? A házasság nekünk szentség (nézz ennek utána, hogy ez mit jelent).

A szoci és liberális erkölcsről ilyen nyolc év után pedig nem érdemes vitát nyitni.
@BISMARCK:

Hiszen ha még a szocikkal, meg a szadeszosokkal az lenne a legnagyobb baj, hogy nem a feleségük őnagyságát kúrják, vagy legalábbis nem az elsőt!
Noch dazu a fideszesekkel is más a problémám.
@BISMARCK: "A házasság nekünk szentség (nézz ennek utána, hogy ez mit jelent)."

ez így önmagában csak egy dogma, azaz pusztán szavak.

"A szoci és liberális erkölcsről ilyen nyolc év után pedig nem érdemes vitát nyitni."

az ember politikai orientációjának és erkölcsiségének természetesen semmi köze egymáshoz, de ezt nyilván te is így gondolod.

a politikából élők "oldaliságának" és erkölcsiségének természetesen köze sincs ahhoz, hogy egy NORMÁLIS ember milyen "oldaliságú" és emellett milyen erkölcsiségű.
@baum:

"Egyszerűen úgy véljük, hogy ami a jobboldali médiában folyik – vagy legalábbis annak egy részében –, az nem újságírás.

Az ajánlott cikkből:

"Két fasz között
Közép-Európa mindig is a nyugati és az orosz érdekek között vergődött, hol innen, hol onnan baszták meg, időként pedig, hogy jelezzék hol a helyünk..."

Őszintén! Ez utóbbira gondoltatok, amikor a stílusos, jó újságírásról elmélkedtek?
@idelle:

Aki liberális elveket vall az az íratlan erkölcsi szabályokat sokkal lazábban veszi. Ez nálam - sajnos - tapasztalat.

Azért ami dogma az nem csupán szavak.
"HírTévé csak az MDF-es és MSZP-s politikusoknak a képébe tudja betolni..."

Tudod te buta, kettős mércés gyenge bértollnok, a Fidesz képébe a:

TV2
RTL Klub
ATV
2 újság kivételével az összes többi, még a Füles is!
1 csatorna kivételével az összes rádió

tolja a kamerát, a mikrofont, vagy éppen csak mocskolódik egy rejtvény megfejtésében vagy éppen vezércikkben.

Persze, hogy zavar titeket a HirTV, mert benézett a szoknyátok alá, és meglátta hogy töke van a menyasszonynak!

Mert a HirTV öt perc alatt több ballib szemétséget derített ki, mint a magyar rendőrség 50 év alatt! Pedig ennél a rendőrségnél hetente tüntetnek ki jó munkavégzésért egy-egy okostónit! (vajon miért?!)

Nyolc éve cseszitek el, és előtte meg 40 évig csesztétek el az országot, az emberek önbecsülését, és neked most itt van pofád másokra mutogatni? Te, akinek a fajtája lenácizza még az esőt is, amiért éppen rosszkor esik? Aki lerasszistázza a rendőrfőnököt, aki ki merte mondani, hogy "cigány"?!

Ugyan! Inkább igyál egy sört és nézz mélyen magadba! Érzem benned a jót!
Nem tudom, Bayer hány könyvet olvasott, de SeppiSchluiferer nem sokat, különben tudná, hogy Benda könyve nem "Az értelmiség árulása", hanem az írástudóké.
@BISMARCK: "Aki liberális elveket vall az az íratlan erkölcsi szabályokat sokkal lazábban veszi."

aki liberális - a szó klasszikus értelmében -, az sokkal megértőbb mások botlásai, tévedései és útkeresései tekintetében.
nem akarnék vicceskedni ezzel, de már csak azért is, mert az ember eleve bűnös - ha jól tudom - és pusztán Isten kegyelme révén üdvözülhet.

"Azért ami dogma az nem csupán szavak."

ez így is van. de önmagában a vallásosság és a hit sem garancia a jó házasságra.
@amenatyam: "Persze, hogy zavar titeket a HirTV, mert benézett a szoknyátok alá, és meglátta hogy töke van a menyasszonynak!"

jókat röhögök azon, hogy még mindig vannak olyanok, akik a balliberális médiafölénynél tartanak.

az már a múlt, és ez csak még rosszabb lesz.

"Mert a HirTV öt perc alatt több ballib szemétséget derített ki, mint a magyar rendőrség 50 év alatt!"

és hány jobboldali szemétséget derített ki és fog kideríteni? na, annyi rákos sejt legyen a testedben életed során.
@kirbor: nem ugyanaz a szerzőnk írta a két cikket. Bizonyos dolgokat máshogy látunk. Az én véleményem, hogy ha nem öncélú, akkor megengedett ez a fajta írásmód is. Ami közös: ha bárki közölünk úgy érzi, hogy félrecsúsztak szavak, gondolatok a közéletben, tegyük szóvá, tegyük helyre, ahogy tőlünk telik. Érdemes visszaolvasni, elég nagy szabadsággal rendelkeznek szerzőink.
@idelle:

Valóban nem garancia, de erős zsinórmérték.
@idelle:

A médiafölénynél tárgyalásánál hajlamosak vagytok a megyei lapokról nagyvonalúan megfeledkezni.
@baum:
Egyetértek veled abban, hogy ha nem öncélú, akkor sok minden beleférhet egy írásba. Feltétlen híve vagyok a gondolat-és véleményszabadságnak, és szeretem, ha valakinek van stílusa (és ezt engedik is neki). Alapvetően nincs is bajom a szerzőitekkel, csak egy megjegyzésem lenne még: engedjétek meg másoknak is (akár az ellenkező politikai oldalon), hogy ugyanezzel a szabadsággal éljenek. Ne legyen ez csak a ti kiváltságotok, és ne nevezzetek esetlegesen öncélú trágárságnak egy írást azért, mert mondjuk Bayer Zsolt írta.
Szia, és kösz a reagálást, megtisztelő!
Itt, kérem szépen, hitvita zajlik annak minden negatív velejárójával együtt. Aki Bayernek (Pörzsének, Orbánnak, Vonának, Gyurcsánynak, stb.) hisz, sosem fogja elismerni, belátni, megérteni, akceptálni, tolerálni azt, amit az ellenfél hívője állít. Ráadásul bárki bármit állít, megkérdőjelezhető, überelhető. Csak egy ok a gyűlölködésre és a személyeskedésre. Hát ez a bajom a politikusokkal: elintézték, hogy az emberek vallásháborúkkal múlassák az időt.
@BISMARCK: "Valóban nem garancia, de erős zsinórmérték."

igen, csakhogy nem Isten lábszagával, szaros alsóneműjével és (időszakos) frigiditásával kell együttélni, hanem a házastárséval.
ha esetleg rosszul döntött az ember, csak azért nem kell együtt maradni, mert majd a hitünk által megoldódik minden.
@BISMARCK: "A médiafölénynél tárgyalásánál hajlamosak vagytok a megyei lapokról nagyvonalúan megfeledkezni."

a megyei lapok alapvetően lokálpatrióták.

másrészt az emberek nagy része a gyászjelentések meg a műsorújság miatt veszik a helyi lapokat.
süti beállítások módosítása