Nem tudod kire szavazz? Hát mi segítünk!

2010.04.04. 14:25 SeppiSchluiferer

A 2010-es lesz tán az első olyan választás a rendszerváltás óta, amit nem kísér komoly érzelmi hullám. Az eredményt úgyis tudjuk, csak a részletek, a köret miatt izgulhatunk. De az ország már túl van a megosztottságon is: míg 2002-ben és 2006-ban tényleg „komcsik” és antikommunisták álltak egymással szemben – mára csak legyintünk minderre. Mert vannak ám mindkét oldalon komcsik – meg aztán kit érdekel ez, 20 évvel a rendszerváltás után, egy teljesen szétkúrt országban? A kiábrándultság persze nagyon jó – mert tán végre nem messiásokat látunk a politikusokban. 2002-ben még izzottak az érzelmek – ma már megoldásokat vár mindenki, és szarunk a szimbólumokra, érzelmekre, nagy szavakra.

Megoldást tán leginkább a Fidesz adhat – azon egyszerű oknál fogva, hogy úgyis ők nyernek –, de azért indulnak mások is.

A hétfőtől induló sorozatunkban végtelenül segítőkészek és objektívek leszünk. Nem mondjuk meg, hogy mink majdan kire szavazunk – de adunk érveket Nektek a döntésetekhez. Ráadásul annyira rendesek vagyunk, hogy minden párthoz adunk érveket. Miért szavazz a Fideszre? Miért szavazz az MSZP-re? Miért szavazz a Jobbikra? Miért szavazz az LMP-re? Miért szavazz az MDF-re? Az elkövetkező öt napban ezt válaszoljuk meg. A hatodik napon megpihenünk. A hetediken pedig döntünk.

Szevasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr171893865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A "Miért szavazz az MSZP-re?" című rész elég perverznek ígérkezik.
@Karfiol 2.88: hát igen, már most kisebb szerkesztőségi vita lett a tartalmából :D
És az MDF-re? Azért ott is kíváncsi leszek az érvekre...
@istvanffy: Kihagytátok a Civil mozgalmat :))
@FaTraktor: 5 napra 5 párt, az 5 legerősebb. Az élet kegyetlen.
Ez most tetszik, pontosan ilyen sorozatot csináltunk mi is, csak nálunk az az 5 cím, hogy Miért (nem) szavazok a... :)
ja, és akkor ti is kihagyjátok a Civil Mozgalmat, mint a 6. országos listát állított pártot :)

Ja, és az írást is elolvastam, kifejezetten tetszett, jó írás, meggyőző, és nincs is annál jobb, mint úgy érvelni valami mellett, hogy nem értesz egyet vele :)
süti beállítások módosítása