A Jobbiknak jobban áll a cigányozás, mint a megoldáskeresés

2010.09.30. 15:30 baum

Egyik nagy kedvencünk, az Urbanista blog készített interjút Staudt Gáborral a Jobbik főpolgármester jelöltjével. A dolog érdekessége abból fakad, hogy kizárólag várostervezésről, közlekedésfejlesztésről kérdezték, tehát vegytisztán kiderült a beszélgetésből, hogy a Jobbik gondosan felépített kirekesztő ideológiai mondanivalóján túl, marad-e valós tartalom, koherens megoldásokat kínálnak-e a budapestiek gondjaira. A végeredmény lesújtó.

Kiderül a szövegből, hogy Staudt leginkább azokat a közhelyeket tudja mantrázni, amit az elmúlt 20 évben minden kampány alatt, a létező összes politikai párt felhasznált a szavazatmaximalizálás érdekében. Igyekszik jól hangzó válaszokat adni, ámde tele van logikai összeférhetetlenséggel. Felettébb szórakoztató például az az elképzelés, hogy idézzük: „Elképzelhetőnek tartjuk a rakparton az autóutak bővítését, bár nem biztos, hogy erre szükség lesz.”, ám nem sokkal később „A Dunát Budapest új főutcájává kell varázsolni: bevonni a közlekedésbe, a turizmusba.”. Tehát úgy lehet a Dunát visszaadni az embereknek, hogy a rakparton kicsit növeljük az autósforgalmat. Felmerül a kérdés, hogy mennyi energiát fektethetett ennek átgondolásába, vajon szenvedéllyel teli éjszakákat szánt-e erre, érveket felsorakozatva pro és kontra?

Teljesen demagóg elképzelés a villamosok föld alá vezetésének terve, amit talányosan kéregvasút elnevezéssel illet. Nem látjuk a reális esélyét a megvalósításra, még akkor sem, ha a Jobbik látens tervét vizionáljuk magunk elé, és elítéltekkel esnek neki az járatok kiásásának alagútfúrásoknak. Az meg egyenesen érthetetlen gondolatmenet, hogy ugyan csökkenteni kell az autóforgalmat, de nem dugódíjjal, vagyis nem büntetéssel, hanem jutalmazással. Mi? Aki nem jár autóval az csokit kap? Fehércsokit? Sajnos, nem derül ki, mire gondol konkrétabban.

Az egyetlen dolog, amiben a Jobbik erős, az, hogy ideológiai alapon, saját erkölcsi agymenéseiket akarják ráhúzni Budapestre. Ezzel biztosíthatják szavazataikat a már elkötelezett választóiktól. Véleményünk szerint felesleges vacakolni holmi gyakorlati kérdésekkel, ha szemmel látható, hogy nincs hozzá érkezésük. Az amúgy is Jobbik szimpatizánsnak elég, miszerint meg fogják vizsgálni, hogy a Sziget kulturálisan vállalható-e Budapest életében. Arra viszont figyelniük kell, hogy két helyen is az uniós előírások betartására hivatkozik, ami kontraproduktív lehet a törzsszavazó bázist tekintve.

A végére egy kérdés és választ teljes egészében bemásolunk, mintegy tükröt mutatva az egész komolyságára:
 

Hogyan oldanák meg a hajléktalankérdést?

Nagyon egyszerű: vannak hajléktalanok, akik szeretnének visszatérni a társadalomba és vannak, akik nem. Akik szeretnének, azok megkapják a lehetőséget: munkát, ételt, hajlékot stb. Akik nem, azoknak el kell hagyniuk a közterületet – ez az ő választásuk, ők döntöttek úgy, hogy a törvényen kívülre helyezik magukat.


Szekeres Imre fénykorában sem tudott volna ilyen összeszedetten válaszolni Lakat T-nek egy borongós hétvégi hajnalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr572334501

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt 2010.10.01. 12:47:43

Ha ez egy mosoly- vagy modellverseny volna, a mezőny kétségtelenül szoros lenne. Főpolgármester-jelöltként azonban a Tarlós ellen ringbe szálló három megnyerő fiatalember csak egy jóval könnyebb súlycsoportot képviselhet. Vasárnap Budapest új főpolg...

Trackback: Hogyan gründol a "Superman-díjas" Botka Szegedből Vörös Erődöt? 2010.09.30. 21:34:22

Hiába kávézott hétfőn Orbán Viktor Szegeden, hiába van feltúrva  választási időszakban is polgárbosszantó módon minden, hiába csúsznak egyes nagyberuházások, hiába hagyják el a várost a munkát kereső fiatalok, hiába volt Botka a csúnyán megbukott ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@baum Azért ebben is van egy logikai bukferenc:
"amit talányosan kéregvasút elnevezéssel illet. Nem látjuk a reális esélyét a megvalósításra, (...) esnek neki az alagútfúrásoknak."
1. ha neked "talányos" a kéregvasút, akkor talán nézd meg az "M1"-et, hogy láss egy ilyet "reálisan megvalósítva":)
2. azután talán az is világos lesz, hogy azért hívják "kéreg-"-nek, mert szó sincs benne "alagút"-ról, mivel az egész egy árokban fut, amelyet egy vékony "földkéreg" borít...
R-go nem "fúrják", hanem fentről ássák ki...
(pl. azok a rabok;))
@1.szolo - 2014;): Attól, hogy anno építettek egy kéregvasutat, még nem lesz reális a villamosok föld alá vitele. A Jobbik metró elképzelésénél hagymázosabb dolgot nehéz lenne kitalálni. Az is az ostobaság nonpluszultrája, hogy mindezt pénz nélkül gondolják megoldani, csak pár ezer kubikos kell hozzá, akik ugye éhbérért (segély) dolgoznának. (A rabmunka nekem új volt, még egy picit ez turbózza a dolgot.) Legalábbis a Gödörben tartott performanszon így nyilatkozott Staudt úr.
@1.szolo - 2014;): egyfelől jogos, hogy nem alagútfúrás, hanem ásásról van szó, javítom is. Másfelől akkor sem reális, amikor itt szenvedünk ilyen régóta a négyes metróval, akkor arról fantáziálni, hogy a villamosokat levisszük a föld alá. Gondolj csak bele, milyen kábel, csatorna, meg gázvezeték mennyiséget, meg ilyeneket kellene átrakni, a projekt megvalósításához. Nonszensz.
@baum: - örülök, hogy segíthettem :)
A vezetékek földalatti dzsungele nekem (is) az agyamra megy, hogy minden hibáért egyből szaggatni kell az aszfaltot és áskálódni...
(-ez ellen jó a "közműalagút";)

Ami a villamosokat illeti, a "magasvasút" pl. egész jó megoldás lehetne, nem? (csatornákkal, gázvezetékekkel biztos nem ütköznének;)))
Ráadásul erre is van élő példa IDEhaza is: a nagyvasút szinte mindenhol töltésen megy...
Persze nem minden villamost kellene "felemelni", alattuk viszont lehetnének +parkolóhelyek (a lábazat oszlopai között)
@baum: azért a kéregvasút egyáltalán nem elvetendő ötlet.

Nem azt mondom, hogy ebben a gazdasági helyzetben százat belőle, ezeret. Ugyanakkor mindenképpen ebbe az irányba illene tendálnia a városfejlesztésnek.

A hagyományos, mély metróalagutakat csak azért preferálták anno, mert az ideális óvóhely is volt egyben a légitámadás ellen. Gyakorlatilag ezen kívül semmi sem szól mellette. Az átrakódás és a város feltúrása valós probléma, de hosszútávon, mint @1.szolo - 2014;): említette egyben magában foglalhatja egy rendezett alagútcsatorna kialakításának lehetőségét.

A jutalmazásos dolog pedig attól függetlenül, hogy ki ő és honnan jött pontosan, hogy sokkal normálisabb (és hagy jegyezzem meg, liberálisabb...) megoldás, mint a dugódíj. A dugódíj egy, a klasszikus externáliarendszerre épülő megoldás lenne, azonban önmagában, a jelen néplélek/mentalitás mellett semmi jó nem származna belőle. Gondoljunk abba bele, hogy amit az emberektől elveszünk az nem tiszta haszon, és inkább a polgárra, mint felelős személyre bízzuk rá, hogy ha megteremtik neki a rendezett, tiszta tömegközlekedést, át fog arra térni. (egyébként EZ a jutalmazásos rendszer, korbács helyett mézesmadzag)

Arról nem beszélve, hogy egy ilyen közvetlen módon/ zónásan kialakított dugódíjrendszer mekkora apparátust terhelne meg. Így is túl nagy az állam, túl sok embert foglalkoztat a valós termelő szektorhoz képest. Lehet sokan nem értenek egyet a liberális gazdaságpolitikával, de azért annyit mindenki beláthat, hogy nem jó, ha kevés ember tart el sokat. És most lehet jönni a munkanélküliséggel, meg a Münchausen-féle gazdasági megoldásokkal; vagy be lehetne látni, hogy a reálgazdaság fejlesztésének és az adócsökkentésnek nincs alternatívája.
@Rotfuchs: "ezen kívül semmi sem szól mellette."
Azért én tudok még egyet:)
- remekül lehet vele "átlósan" közlekedni...

Egy kéregvasúttal az Astoriánál a Rákócziról a kiskörútra való beforduláshoz elég durván le kellene lassítani. A Deáktól a Kossuth térig még ennél is durvább lenne a helyzet a kis utcák sakktáblája alatt "szlalomozva" (kb. ezzel szenvednek a trolik is a belvárosban - az össze vissza parkolászó autókkal súlyosbítva:(
@1.szolo - 2014;): na ja; de a metró árának töredékéből kijön. Ha pedig éppen úgy kell kialakítani, még mindig le lehet fúrni adott szakaszokon.

A lényegi felhasználása azonban nem is ez lenne, hanem ahol tudja követni a nagyobb utakat, ott mehet alattuk és tehermentesíteni tudja felszíni közlekedést. Az igazi megoldás a kéregvasút+villamos+HÉV és csak ahol nagyon kell (pl. Duna alatt) metró, de én inkább hídpárti vagyok ott is.

Az tény, hogy egyes helyeken a programban elrugaszkodott útvonalakat jelölt meg, de mit várjunk egy HÖKöstől. :)

Amennyiben rendesen végiggondolnák (VEKE), hogy lehet az elővárosok forgalmát villamossal, az agglomerációét vonattal és HÉVvel bevezetni, majd a városban elosztani úgy, hogy reggel se legyen mindenki szardínia (egy kis tolongás természetes, de azért fel lehessen jutni, mondjuk a második járatra már); akkor lenne Bp élhető város közlekedési szempontból.
@1.szolo - 2014;): Mellesleg, valóban az én hibám, kissé sarkítottam, de metróból nem igazán kell több, inkább villamosból, viszont egyszerűen fizikailag lenne képtelenség még tömeggel terhelni reggelente a 4,6 villamospályát pl. Már nincs nagyon hova sűríteni a járatokat, ott pl. ideális lenne a kéregvasút, ha lehet kezelni a csatornázást.
@1.szolo - 2014;): Amúgy műszaki megoldás szerint a kéregvasúttal is lehet szaggatni rendesen, ha nem kell minden bokornál megállni.

Valamint kéregvasutat itt ott megfúrni, hogy alkalmas pályája legyen, nagyságrendekkel olcsóbb, mint végig mélyfuratot készíteni, amit jóval a felszín alatt levő megállókhoz, mélypályához igazítanak.
Az igazán lesújtó és szomorú inkább az, hogy vannak, akik ezeket a majmokat is komolyan veszik, és ezért rájuk fognak szavazni.
A magyar állampolgárok nagy százalékának mentális állapota, egyszerűen nulla, nincs, nem létezik.
Ez sokkal de sokkal nagyobb gáz, mint az, hogy egy ilyen idióta futóbolond, egymagában elkezdi mondani a baromságait.
Vannak benne összeférhetetlenségek, ez tény. Viszont az alábbiakat ajánlanám megfontolásra:
Staudt - ha jól tévedek - nem beszélt arról, hogy ezek mennyire távlati elképzelések. Márpedig én szeretnék látni valami min. 25-30 évre szóló távlati koncepciót. És úgy már más az ásás.

A 4-es metró helyett először én is a 2-est vittem volna Kelenföldre, a Déli pu. terület eladásával pedig Kelenföld helyén lehetett volna kialakítani egy új pályaudvart, Dél-Buda felé pedig lehetett volna "kéreg alatt" továbbmenni. A rendkívül költséges mélyalagút ráért volna.

A jutalom lehet, hogy rossz szó. Viszont nem rossz elmélet. Mert az elmélet azt mondja, hogy akkor tilts és büntess, ha már végképp nincs más megoldás. Amíg van reális lehetőség az "érdekeltté tevésre", addig abban kell(ene) gondolkodni. Gondolj csak arra, hogy jogalkotóink már mi mindent megszabályoztak - papíron. És?

A rakpartok az kissé muhaha... meg hídláb... de összességében - és főleg hosszú távon - én nem tartom az egészet lesújtónak - ez mindenképp durva leegyszerűsítés szerintem. Persze ebben benne van, hogy sok minden már csak max. a kölkömnek lesz jó. De néha kell egy kicsit leadni az egóból.
Akkor is Kétfarkú Kutya for president!
Az elmúlt 2 hétben legalább 90%-ban Jobbik ellen gyűlölködő blog volt az Index címlapon. Szánalmas, hogy mennyire rettegnek a Jobbiktól!

Kíváncsi lennék, hogy ha a fenti nyilatkozat alá Tarlós nevét írták volna, akkor a mostani fanyalgók közül hányan éltetnék ezeket az ötleteket!
A Jobbiknak eddigi teljes politikai pályafutása alatt milyen témája volt még a cigányokon kívül? Na jó a zsidók.
@Italo Balbo:
A kérdés jó, a válasz engem is érdekelne.
@Bergeroth: ajánlom az index-galaxisból történő bátor kimozdulást, még a youtube is segít, esetleg ezzel, hogy "jobbik parlamenti felszólalás" vagy hasonlók.
"Aki hülye, az is marad"
Azért arra felfigyeltetek már, hogy ennek olyan az arca, mint egy ceruza radírgumis vége?
Jóképű a pasi, de a programja semmitmondó!
@Italo Balbo: De ez bőven elég. nézd meg az idióta kommentelőiket. Ami nem cigány vagy zsidó az libsi. Ennyi a program és ez néhány embernek elég is.
ja, és arra a pár évre, amíg a cig... elítéltek ássák a nagykörúton az árkot (ami alatt mondjuk ott van egy szennyvízcsatorna) addig meg mit is csinálunk európa egyik legforgalmasabb villamosvonalával , a 4-6-ossal.

áh, bagatell, ez csak ilyen kötözködés, bizonyára idegen szívű zsidó nagytőke meg a többi lófasz.

ennyit tud a jobbik: bulvárban bicskanyitogató dolgokkal próbálja tematizálni a közbeszédet, miközben érdemi tevékenysége közelít a 0-hoz.
olyan ez, mint a gennyes hereherpeszről fennhangon és dühösen kiabálni egy vacsorán vendégségben. valóban, lehet beszélni az adott dologról, csak nem ott és nem úgy. (mert attól, hogy pödört bajszos mentés legényünk büszkén beszél a gennyes hereherpeszéről még baszottul nem gyógyul meg, csak mindnekinek elmegy a kedve az élettől.)
@csengettyuur: mert szerinted realis és értelmes dolog föld alá vinni a villamosokat??? láttál te már villamost? tudod te mire való?
a többi marhasága és betarthatatlan nagyot ígérés az is csak valami libsi szar?
az a baj veletek, fanatikus jobbik hívőkkel, hogy megoldás keresés helyett csak ellenséget kerestek, közben folyamatosan gyártjátok az önfelmentést.
Na és akkor ki a szakember? Csak nem Tarlós "Gegesy ártatlan" István?
Tök jó lenne látni, hogy amikor leviszik föld alá a villamosokat, mit kezdenek, amikor az Oktogonnál beleakadnak a földalattiba...

Jah meg a metróaluljáróba a Blahán, meg a Ferenc Körúton...

És ugye a felújított Margit-híd alá is befér majd még egy alagút. :)

A közmunkás lapátolós ötlet meg majdnem annyira remek közgazdaságilag, mintha magasvasutat terveznének, amit a beilleszkedni képtelen hajléktalanok tömege tart majd a levegőben.
Orbán Castro Chavez Rákosi Viktor, éljen soká hős vezírünk!
Alább olvasható a Jobbik alelnökének és EP-képviselőjének nyílt levele.

Tisztelt Mások Jogai Iránt Oly Érzékeny Magyar Politikustársa(i)m!

Bár jómagam sajnos nem érzem át a cigányság szörnyűséges megpróbáltatásait, felkérem, hogy amennyiben Ön szerint cigánybűnözés nem létezik, s helyteleníti a francia, olasz és más hatóságok "borzalmas cigányellenes" eljárását, országgyűlési vagy EP-képviselőként, jó példával elől járva fogadjon be egy-egy cigány családot.

Mégsem járja, hogy az Önök által állítólagosan fennálló tomboló magyar rasszisták miatt rettegjenek e páratlanul értékes kultúra csodálatos, dolgos, szerény képviselői, másfelől Ön megteheti, hogy átvállalja a terhet a nehezen élő magyar kisemberektől. Kérem, jelölje meg, hogy ingatlana és jövedelme mekkora hányadát óhajtja kirekesztett kisebbségi embertársaink megsegítésére fordítani.

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!
Igen, jól sejti, természetesen Önt is tisztelettel felkérem, fogadjon be egy taktaszadai, olaszliszkai vagy gadnai kisebbségi famíliát budai villájába. Biztos vagyok benne, hogy nem okoz problémát egy kisebb (10-15 fő) vagy nagyobb (50-60 fő) roma család elhelyezése.

Amennyiben nehézségei támadnának, forduljon hozzám: munkatársaimmal együtt ingyen és bérmentve kiközvetítem adatait, s garantálom, hogy nem fog cigány család nélkül maradni! Nagyon fontosnak tartom, hogy gyermekei, például a VIII. kerületi vagy a miskolci magyar gyerekekhez hasonlóan multikulturális közegben szocializálódjanak, és saját bőrükön érezzék annak áldásait nap mint nap.

Maximálisan bízva őszinte emberségében és áldozatvállalásában:

Szegedi Csanád

EP-képviselő (Jobbik)
a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke
A szakemberek nem a Jobbikban gyülekeznek. Nyilván való, hogy nem bővelkedik a párt releváns modern tudással rendelkező szakemberekből. Nehéz összeszedni még akár néhány darab egykori szkinhed, neonácit, akik fiatal korukban ráértek tanulni 2 balhézás közepette.
„Többszörös porrajmosért tartóztattak le egy Bivalybasznádi szülésorvost, írja a Dicsak Hírlap. A férfi (milyen kirekesztő, hogy van neki neme) ugyanis szögbelövővel lőtt egy tárat egy újszülött roma kislányba.

Nemeskürthy Adolf Koppány akár 1,5 évet is kaphat embertelen tettéért. A 44 éves, Bivalybasznádon élő férfi ugyanis szögbelövővel lőtt egy tárat egy újszülött roma kislányba.
A kis Eszmeralda Juanitának mindössze annyi volt a bűne, hogy romának született.

-Soha életemben nem láttam még ilyen eldeformált, büdös, mocskos kis ork purdét, pedig láttam már egy-két dolgot, elhihetik!-védekezett Adolf Koppány.

Állítása szerint egy szülés levezetéséhez hívták a putrisorra az anyukához, a 11 éves Szintia Debórához. Azt még elviselte, hogy szeméthegyeken és az utcán patakokban folyó trágyaleven kellett átvergődnie a putriig. Azt sem tette szóvá, hogy még be sem ért az ajtón, már ellopták a kocsiját. Akkor sem szólt, mikor a népes család körülvette az asztalon lábait szétterpesztő kismamát, és azt kiabálták az orvos fülébe, miközben szaros papuccsal verték a fejét és a hátát:

"Csinyájjad má', büdös paraszt! Há' nem látod, hogy a kisjány milyen rosszú van! Siessé má', mingyá kezdődik a Jaózsibarát a tévébe'!"

Ám amikor Szintia Debóra már a nyolcadik gyereket pottyantotta a szarral összekent döngölt agyagpadlóra, a család pedig ütemesen azt skandálta, hogy "Családipótlék Családipótlék!", akkor elpattant benne valami, és előkapta a táskájából a Heckler&Koch gyártmányú automata szögbelövőjét (amit a 2006/88 sz. korm. er. rendelet értelmében a súlyos kábítószerelvonásban szenvedő betegek kezelésére használnak).

A kis Eszmeralda Juanita sajnos nem élte túl, így nem láthatta azt sem, hogy utána született még három öccse.”

/naczivadasz.com/
Jobbik ekézésnek gyenge,narancs propagandának kevés.Ha ennyire futja két nappal a választás előtt csendbe kell szépen maradni.Ennyire egyszerű.A biztos győztes Tarlós főpógármesterú csak azért nem beszél ilyeneket mert nincs rá szüksége,na nem mint ha az ő érdeme lenne,hanem "szerettem budapestet" Gáboré.
@Antifaszok Réme:

Kedves Csanád!

Nem említi a Jobbik megoldását a problémára. Mert hát ha az EU-val példálózik, akkor meg kell említenie, hogy a populizmusra és szavazat maximalizálásra Jobbik módjára fogékony Sárközy FR miniszterelnök úr és kormánya ellen tüntetés zajlott. Hogy ennek ellenére a Franciák nem hoztak létre félkatonai, erőszak szervezetet.

tcom (nem politikus társ.)
@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year:

Tarlós leendő képviselő úr is hajlamos lenne kirekesztő, rasszista dumára, ha kicsit szorosabb lenne az állás. Például neki is bántja a lelkét a Sziget-fesztivál, a hajléktalanokat a Magyar-Sziget rendezvényre száműzné, ahol a jó-magyaroktól megkapnák a szemetek a büntetésüket.
„má mi mé csa rászisssták vunk.
most micsinájjunk?
rászisták vunk.
me faszisták me nejlonáncik
e van.”
"Nagyon egyszerű: vannak hajléktalanok, akik szeretnének visszatérni a társadalomba és vannak, akik nem. Akik szeretnének, azok megkapják a lehetőséget: munkát, ételt, hajlékot stb. Akik nem, azoknak el kell hagyniuk a közterületet – ez az ő választásuk, ők döntöttek úgy, hogy a törvényen kívülre helyezik magukat."

Gáborka!
Jó-jó! Ezt akarják hallani a hívek, meg muszáj elkobozni néhány ezer fidesz-szavazót, de azért bele kellene gondolni abba, amit mondasz!
Mi az, hogy megkapják a lehetőséget? A Jobbik munkahelyeket hoz létre a saját vagyonából? Vagy miből? Láttam egy régi vígjátékot, amiben az állam lapátgyárat hozott létre a faluban, de a lapátok nem kellettek senkinek, de a szocialista munkaverseny győztesei lettek. Ma már másvilág van. Nem kellene állandóan a nagy példakép: Kádár és az igazi kommunisták módszereit majmolni!!!
Munkahelyet a termelésben érdekelt magánszektor tud létrehozni. Az állam MÁV/BKV szerű csődhalmazokat teremt csak. Ha a Jobbik még is abban gondolkodik, hogy az állam hoz létre százezer embernek munkahelyet, akkor mondja meg miből! Mert a miből nem erőssége a szélsőjobbnak, de az egész politikai garnitúrának sem a kampányban.

Ennél az is jobb a hajléktalanoknak, ha nem szólnak róluk a politikusok. Igaz, megszokták, hogy csak 4 évente kerülnek reflektor fénybe, amikor népnemzeti megváltó faszok meglovagolják a hajléktalanok elleni köz-undort.
@pounderstibbons:
"Tök jó lenne látni, hogy amikor leviszik föld alá a villamosokat, mit kezdenek, amikor az Oktogonnál beleakadnak a földalattiba..."

az ilyen "kereszteződésekben", mint a Jobbikhoz méltóan sötét (gy.k.: irónia...) San Francisco-ban egy kicsit lejjebb vinnék a villamos alagutat. oszt oda valamivel hosszabb mozgólépcső vinné le a népet. (de még mindig nem a budapesti metró átlagmélységébe.)

az indexes fumigálók IQ-ját dicsérné, ha el tudnának vonatkoztatni attól, hogy épp egy jobbikos (vagy másmilyen) debil/észlény nyilatkozik. dehát nem így van az! nem gondolkodni kell, hanem agyatlanul gyepálni azokat, akit a megmondóembereink is anyáznak.
ez ennek a pöcs magyar lakosságnak a baja, anyázni szeret.

milyen röhejes, hogy a híresen pesszimista magyar nép fumigáló szokásait (= folyamatos anyázás, irigység, a jó ötletek el nem ismerése) reprodukálják azok az indexen kommentelők, akik vélhetően nem szívesen sorolnák magukat az "átlagmagyar" kategóriába.

think positive, bakker. még egy egyébként hülye jobbikosnak/maszoposnak/libsi maradéknak/fideszesnek/elempésnek is lehetnek jó ötletei. párttól függetlenül.
Egy dologban rohadt jók vagyunk: mit NEM akarunk! De ha azt kéne megmutatni hogy mit szeretnénk, és az hogyan valósítható meg (reálisan!) ott sajnos megáll a tudomány.
"Tehát úgy lehet a Dunát visszaadni az embereknek, hogy a rakparton kicsit növeljük az autósforgalmat."
Összemosás. A kettőnek semmi köze egymásnak, ahogy kiveszem. Az ELKÉPZELHETŐ bővítés, érted.

"de nem dugódíjjal, vagyis nem büntetéssel, hanem jutalmazással. "
Kicsit nézz utána, vannak erre máshol is próbálkozások.

"Hogyan oldanák meg a hajléktalankérdést?"
Szerintem erre elég korrekt választ adott. Ha a postíró beszélgetett már csövesekkel, akkor tudná miről van szó. Aki akar valamit kezdeni magával, az elfogadja a segítséget.
Ugyanez van a norvégokkal is egyébként.
@tcom: "Mi az, hogy megkapják a lehetőséget? A Jobbik munkahelyeket hoz létre a saját vagyonából? "
Közmunkaprogram? Lenne mit csinálni Pesten.
Ha nem mond semmit, akkor azért, ha meg mond, akkor demagóg. Tudok ám röhögni az ilyen cikkeken, és hisztin, mivel csak polkorrekt dumát lehet lökni.

Ha nekiindul, hogy a hajléktalanokat szállóra toloncolni, éjszakai élet bűnözőit (jujderasszista leszek minnyá') úgy bezárni, hogy utána késhez ne merjen nyúlni, változtatni a cigipöckölős okádjunk kapualjba hozzáálláson, "majd úgyis feltakarítja valaki" liberálmorálon akár büntetéssel stb, kiröhögik. Persze szavazzuk meg az LMP-t, hogy még több céltalan agyát elszívó pályakezdő kölköt lássunk, szavazzunk a Fideszre meg az MSZP-re, hogy még több korrupt faszkalap legyen az önkormányzatokban, és véletlen se szavazz a Jobbikra, mert nácifaiszta hungarista vagy csak azért, mert már a faszod kivan attól ami itt megy, és szeretnél egy kis rendet meg biztonságot.. persze ez luxus dolog már

ON: Budapestnek 2 kurvafontos feladata van:
- cigánykérdésen oldani (közbiztonság)
- hajléktalankérdésen oldani (tisztaság)
a harmadik az éjszakai élet morálcsiszolása lenne, csak ahhoz több dolog kéne, azért nem említem még.. és máris élhetőbb lenne ez a város.

Városfejlesztés??? HAHAHAHHAAHA
@alessandro fabbro: yess!
Villamos helyett hullámvasutat +vízibuszt a nagykörútra! 8Đ
@1.szolo - 2014;): Azért azt lássuk be, hogy sokkal humánusabb dolog villamosokat álmodni a föld alá, mint buszokat!
amit bemásolt a cikkíró választ Staudtál én azzal viszont kurvára egyetértek. Igen, vannak azok, akik szeretnének visszakapaszkodni a társadalomba, azoknak meg kell adni mindent ehhez, azok, akik viszont ezt az életmódot akarják folytatni, azokat akár erőszakkal - saját érdekükben is - vissza kell terelni a társadalomba.

és álljon itt egy idézet:

‎"Programok?Minek? Azt hiszitek nem tudjuk kiszárítani a mocsarakat? Nem tudjuk befogni a hegyek energiáit és elektromosítani az országot? Nem tudjuk földjeink termését négyszeresére emelni? Nem tudunk ötéves terveket készíteni?" - Codreanu

;)
TAPLÓS István elment az óvodákba ijesztgetni a kicsiket a vizenyős tekintetével ..és monoton krákogó hablatyolással. Vén hülye beteg ember!
@Rotfuchs

Az elővárosi közlekedésben csak akkor fognak többen rész venni, ha a város közlekedése megoldott. Egyébként általában egyetértek

@baum

Ha jól tudom akkor a víz és csatorna, valamit gáz és villanyhálózat a szolgáltatók tulajdonában van. Ahhoz, hogy bárhol lehessen kéregvasút csak egy megfelelő törvényi (vagy akár egy jól megfogalmazott önkormányzati határozat) szükséges csak, hogy az áttelepítés az ő kontójukra menjen és ha az a törvény vagy határozat tényleg jó, akkor még a fogyasztókra sem terhelhetik rá a szolgáltatók.

@gauche caviar

Erre rengeteg példa van a világban. Egybként kicsiben nálunk is. Gondolj csak a kettes villamosra

@A cikkhez közvetlenül

Alapvető probléma a budapesti közlekedésben, hogy nem használjuk ki a 3 dimenziót. Azt azért sajnálom, hogy Staudt-nak nem mondta valamelyik tanácsadója, hogy az autós közlekedést is lehetne gyorsítani, hogy a nagy csomópontokban, forgalmas kereszteződésekben is 3d-ben gondolkodnánk (aluljárók, hidak). Ennél azonban egyszerűbb és olcsóbb (bár kevésbé hosszútávú megoldás) a lámpák automatizálása. A nagyobb csomópontokba felszerelni közlekedésfigyelő automatákat és ha pl az egyik utcáról csak 2 autó akar bekanyarodni akkor nem adnak nekik 35mp zöld jelzést.

Hajléktalan kérdés... ezen nem sok vitatni való van... menj el egy egyetemi szociológia órára és ha nem ezt mondod karót kapsz. (Engem tanított egy "nagyon nem jobb oldali" tanár és véletlenül tőle is ezt hallottam.

Nem akarom dicsérni Staudt-ot, de alapvetően ezek az elképzelések nem rosszak. Vannak benne hibák, de korrigálhatók. Csak, hogy a politikai paletta másik végéről hozzak példát....
Ugyan így sokan fikázzák a 4-es metrót, de az alapötlet nem volt rossz, csak kimaradt belőle pár dolog. Pl, hogy X vagy Y vonalat csináljanak belőle, hogy gyorsítsák (nagyon lassú lesz a gyakori megállók miatt), hogy valóban jól gondolják át a nyomvonalat(lakótelep helyett kertes rész alatt fut). A jobbik ötletei a közlekedésről jók (erre másoknál is van példa bőven, de ez a cikk most róluk szól), de nézzük már kicsit objektíven:

1. Mennyi esély van rá, hogy Staudt főpolgármester lesz?
2. Ha az alap ötleteket át tudja vinni, és pl egy Fideszes képviselő terjeszti be akkor, hogy kevesebben villonganának az ötlet ellen
3. Választások vannak. Ilyenkor mindenkinél beindul az "ötletbazár". Ezeket tekintsük inkább iránymutatónak mint ígéretnek

Lévén, hogy a szó leginkább a közlekedésről esett kérnék mindenkit, hogy ezt a témát a választások után beszéljük át újra, hátha akkor már többen tudnak erről reálisan, elfogulatlanul beszélni.....
@Antifaszok Réme:

Kedves Csanád!

Ha valóban a magyarokat képviseled, akkor kérlek fogadj a lakásodba 10-15 ősmagyar sámánt, vagy esetleg tölts el 2-3 napot Zagyvaság Ostoros Gyulával.
@a_jo_pasztor: Azok a sámánok legalább nem fognak kirabolni/megerőszakolni, megkéselni..
@Myta: talán mert nem mondhatja?

Őszintén! Mi a szart akartok fejleszteni Budapesten? Ha ezt kérdezik, akkor ha nem szólal meg akkor jön, hogy ennek nincs programja, ha megszólal, akkor is szar.

Közbiztonság (cigánykérdés), Hajléktalankérdés (tisztaság), próbálni változtatni a hedonizmusba fulladó szemétben szarba húgyba úszó belváros környékén, amit a szórakozó fiatalok "és ott a csikket a városra pöccintjük" stílussal követnek el..
@a_jo_pasztor: "Ha valóban a magyarokat képviseled, akkor kérlek fogadj a lakásodba 10-15 ősmagyar sámánt, vagy esetleg tölts el 2-3 napot Zagyvaság Ostoros Gyulával."

Pont ez a hasonlat sántít, mert MI keressük egymás társaságát, nemzeti cuccokkat veszünk, és lehetőség szerint magyar árut, stb...

De hány celeb vagy libsi politikus fogadott be valaha is 1 cigányt magához ?

KÉPMUTATÓK.
én csak azt nem értem, hogy miért mindig úgy akarnak megoldani mindent, hogy az a gyalogosoknak legyen rossz? Az a probléma, hogy az autósok nem férnek el. Nem lehet, hogy őket kellene levinni a föld alá? Nekik nincs szükségük napfényre, nem akarnak séta közben találkozni a szomszédaikkal, utcán lévő emberekkel (mer ugyi aki nem autóval közlekedik, az csóró, cigány, hajléktalan, fúúúj).
Tényleg észre kellene venni, hogy amikor Budapest épült, még nem voltak autók, és az utcák szélességét néhány lovaskocsira és SOK-SOK-SOK gyalogosra tervezték.

Azt amúgy én sem értem, hogy a blahán meg az üllőin mit csinál a kéregvasút (amit én még mindig sokkal jobban kedvelek, mint a metrót vagy a buszt, de az is igaz, hogy én sokkal többet gyaloglok vagy biciklizem, mint amennyit bkv-zok.)
Gondolom a cikk írója most vadul markolássza az 5combú asszonyát és kéjesen olvasgatja irománya eredményét. Van itt minden ócsározó libsi, hirtelendemokrata értelmiségi stb.
Az aki kérdőjelezi a jobbik programját az egyszerűen nem olvasott utána. Buta vagdalkozó. A program letölthető szabadon. A sokat kérdezett .. honnan lesz a lóvé mindezekhez...című kérdésekre is adnak választ. Igen, elképzelt megoldások amiket szerettek volna végrehajtani, elmagyarázni, de sajnos a hazai "média" Erős "legofej" Antóniával, Szellentő Pityuval a hírekben csak a rettegés kaján magvát hintette mikor a jobbikról esett szó. Kérdem én a kedves ide író mélyen emberbarát, bölcs olvasóitól, hogy vajon mi a fideszke programja... hol van? Pontról pontra megoldások merre vannak? Sodródnak az igéretek ködében, néha átvéve egy-két jobbikos ötletet. Számtalanszor elmondta a jobbik, hogy sajnos a beilleszkedni nem akaró emberek nagy gondot fognak okozni, nem most, hanem 20 év múlva és akkor Tarlóska meg a többi "demokrata" veszi a repjegyét és agyő ... a szart hátrahagyják. Na ezt nem akarja a jobbik. Bizony nekem is elegem van az összeszart buszokból, mert hát ugye a büdösbeszart bácsinak/néninek is joga van... utazgatni, nekem az 10ezer... Én kerülgessem a lámpánál dülöngélő figurákat, ugye? Néha adok, de elég SOHA! 100 méter és kezdhetem előlről! Na ebből elég! Staudt Gáborék szerint is. Kirekesztő? Igen! Én is az vagyok, mert meguntam, hogy rajtam röhög a fél haszonleső ország. Nem az a demokrácia, hogy mindent szabad.... Visszatérve a cikkhez, okoskatörp nem is akarta megérteni Staudt ötleteit, csak jól kiragadta és kicikizte. Senki sem vitatja még a jobbikosok között sem, hogy vannak rossz tervek, de nem ártó szándékkal jönnek létre, hanem csak egyszerű átgondolatlanságból. De kérdem én, mikor a fizuka maximalizálása, álláshalmozás volt a tét, vagy a Libasztár Gordon és baráti köre elszámoltatásáról akkor a szavazás miért lett "NEM" a parlamentben? Na az rossz szándékú lépés volt..... cigóknak kötelező a suli, ez baj lenne? Liberókáim, ki a fészkes fene fogja eltartani őket? Önnfentartó börtön - valóban rossz lenne, ha valamennyire szarul érezné magát az a fazon aki kirabolta a nagyanyám és egy élet emlékeivel meglépett? Gondolkozzunk már emberek?! Ami a pedig még szúrja a szemét a kedveseknek itt, az hogy a jobbik betiltaná a "langyisok" vonulását. Nem az a baj, hogy mások, hanem az, ahogy ezt tálalják. Nem az összes, mert bizony nagyrészük igyekszik a magánszférát a helyén kezelni azaz otthon. Én sem akarok zsíros rúdom csúszkáló seggtapizós palikat az utcán látni. Egyszerűen nem oda való. Aki ezt vitatja az műveletlen. Lehetnek klubjaik, szinházaik, stb akit érdekel oda elmegy és élvezi.
Sok témát érintettem és biztos tudom, hogy nem a jobbiktól kell félni....
süti beállítások módosítása