Konrád Györgyből kibuggyan a vörösiszap

2010.10.18. 08:00 Fent és Lent

Összedugják a fejüket a nagy magyar liberálisok, hogy hát igazán tenni kéne már valamit, valahogy félni kéne ettől az Orbántól. Gondolkoznak erősen a liberálisok, Konrád György például kitalálja, hogy ő azért fél, mert ez egy "demokratúra", itt "a rituálisan felmagasztalt vezért a szent beavatottság dicsfényébe kell helyezni" (sic).

Na, valami csak kijött, mondják magukban a liberálisok, de hmm, az a baj, hogy a Népszabadságot csak a szellemileg trenírozott embereink olvassák, akik már eleve szeretnének félni, másokhoz meg sajnos Magyarországon nem jutunk el. Nosza, hívjuk fel a külföldi haverokat, a függetlenségükről régóta híres, mértékadó nyugati lapokat.

A Spiegel és a Le Monde persze azonnal rohan, elvégre náciveszély van, és az sok-sok kattintást és érzéki sóhajtozást fog kiváltani saját, szellemileg trenírozott, eleve félni akaró olvasóikból. Konrád György pedig, aki, valljuk be, már nem túl sok mindenkit érdekel, munkásságát becsülve mindenki inkább hagyná csak nyugodtan eltölteni hátralevő éveit, utolsó leheletével még megpróbálja elárulni a hazáját. Olyan szemenszedett hazugságokat nyilatkozik egy héten belül két "vezető nemzetközi sajtóorgánumnak", hogy Magyarországon nem lehet kávéházakban politizálni (nem tudom, mit ért Konrád kávéház alatt, lehet, hogy azért nem lehet kávéházakban, mert olyanok már nincsenek, mi mindenesetre múlt pénteken egy kocsmában politizáltunk), és hogy az értelmiség a parkokba szorul ki, hogy nehogy lehallgassák őket. Konrád György nem tiltakozik nyilvánosan, amikor kiderül, hogy olyan cikkhez adta a nevét, amely leadjében azt sugallja, hogy a Jobbik kormánypárt és Magyarországon a zsidókat üldözik.

A Spiegel cikkírója mindeközben annyira van tisztában a hazai viszonyokkal, hogy a Szimplát egy olcsó bárnak írja le (550 forint a korsó sör), ahol a kormányzati tendenciáktól beszart hippik üldögélnek Bob Dylan-t hallgatva (WTF*3) és a menekülésen gondolkodva. Egy rövid kitérőben a Parlamentet gyönyörű épületnek írja le - jaaaa, eddig azt hittük, a liberális értelmiség finnyáskodva nézi ezt a pöffeszkedő, túl nagy, ízléstelen nacionalista giccset, dehát amióta a gonosz beköltözött oda, már mindjárt más a svung. Inkonzisztens, valótlan állítások a nyugati gyarmatosító mindentudó gőgjének attitűdjével, olyan szerzőktől, akiknek, akárcsak hazai informátoraiknak, nyilvánvalóan zéró fogalmuk van arról, hogy mi zajlik Budapesten, ehhez sikerült asszisztálnia Konrádnak és az ún. liberális értelmiségnek. Ez van, ennyi maradt.

Kedves Konrád György! Jeleznénk, hogy a baloldal már rég másfele jár, és ha azt hiszi, hogy ezzel a két nyilatkozattal ártani vagy segíteni tudott Magyarországon, akkor sajnálattal kell értesítenem, hogy senkit nem fog érdekelni ez a két cikk, és csak arra jó, hogy bizonyos kékharisnyáknak és kékzokniknak meglegyen a betevő félelemadagjuk, miközben egyesek a híres Nyugaton felállva tapsolják a zorbáni diktatúra lépéseit. Semmi nem fog változni ettől a fajta provokációtól, legfeljebb annyi, hogy regisztráljuk: még valakiből kibuggyant a vörösiszap.

Mi pedig építjük tovább azt a baloldalt, amihez maguknak semmi közük nincsen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr622379060

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vörösiszap lakópark: mi épülhet Kolontáron? 2010.10.18. 10:00:44

Ha nem látnám minden reggel a szemem alatt feltorlódott redőket, azt is hihetném, hogy megállt az idő. Akárcsak egy szűk évtizeddel ezelőtt most is Orbán Viktort kísérik a kamerák a romokhoz. S ahogyan annak idején sem fukarkodott az ígéretekkel, most ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könnyen lehet DJ.SUEFO kegyelmezett meg az öreg bobdylan vinylnek, amikor belépett a "külföldi tudósító" szafarikalapban, bilgericsizmában. Amúgy a bobdylan zsidó volt, tehát akkor már rég be van tiltva, és akkor meg a bonobót hallotta félre, ezer talány ezer kérdés a misztikus Budapesten, ahol a drakula gróf gárdaegyenruhában ijeszteget a nemzetiszocialista szellem vasútján.
Igen, a cikk túloz. De akárcsak a Jobbik túlzásainak, nincs-e ennek is valami alapja? Amiket említ a cikk, nem történtek meg? Melyik európai ország parlamentjében van 17%-a szélsőjobb pártnak? Van azért másik is, Hollandia, de az ottani szélsőjobb inkább szélsőliberálisnak nevezhető és nem antiszemita, ég és föld a kettő közti különbség.

Persze, építeni kell a baloldalt (is). De azért figyeljünk oda a rettegőre is, nem ok nélkül teszik ezt sem. Szerintem a cigányokat munkatáborokba zárni szándékozó Jobbik ilyen súlyúő jelenléte a politikai életben bizony Magyarország szégyene. És ebben bizony felelős a Fidesz is, aki sokáig egyengette az útjukat. Aztán persze rájött, hogy inkább két pofont kellene kiosztani nekik, de akkor már késő volt.
Konrád Györgynek és a vele rettegőknek nagy érdemeik vannak a tavaszi választási eredményekben, legelőbbis a néhai liberális párt megsemmisülésében. Ezért köszönet illeti őket.
@iii:
Ausztriában a legutóbbi választásokon a Szabadságpárt 17,5, a BZÖ 10,7%-ot szerzett.
Náciveszély ? 1990 óta állandóan nő a náciveszély, meg esik a barnaeső.A legenyhébb számítások szerint, már rég nácidiktatúrának kéne lennie.A pásztorfiú meg a farkasok meséje sokaknak nem mond semmit sem.
süti beállítások módosítása