Hazudtak vagy ennyire futotta?

2010.11.23. 08:00 baum

Kezd felszállni a fehér füst a felújított Margit-híd kerékpáros közlekedésének tényleges megvalósításáról. Az utóbbi hónapokban homályos volt, hogy elkészül-e az ígért három sáv, aminek értelmében az északi oldalon kettő, még a délin egy kerékpárút lesz.

Nos, nem lesz. Nem sikerült a déli oldali járdát elég szélesre megépíteni, így marad az osztott megoldás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy fasza sárga vonal középen, aztán a figyelmetlen gyalogosok szambázhatnak a biciklik között, a bringások meg bemehetnek a hídon sétálók közé.

A felújítás megkezdése előtt egyszer már volt próbálkozás, hogy így legyen, de az EU, mivel egyrészt az ő pénzükből történt a beruházás, úgy reflektált, hogy akkor arra a pénze ne is számítsunk, amit adnának. A főváros visszakozott. Most mégis hogy-hogynem, csak keskenyebb lett az a járda.

Persze, lehet trükközni, hogy kiteszik a táblát, miszerint ez bringaút és elképzelhető az is, hogy ezzel meg is vezetik az EU-t, de mégis felmegy az emberben a pumpa. Ha jóhiszeműek vagyunk, akkor is el lehet gondolkodni, milyen minőségű team csinálta a kivitelezést, hogy nem volt náluk egy mérőszalag, ami egészen pontosan megmutatta volna, mennyi hely kell, hogy elférjen rajta gyalogos, biciklis meg az elválasztó készség. Ha pedig kétségeinknek adunk hangot, akkor simán azt lehet mondani, hogy a főváros, a tervezőiroda, a kivitelező mind-mind a pofánkba hazudott.

Ha az EU nem fizetné ki végül a ráeső részt, nagy-nagy elégtétel lenne, amennyiben ráhárítanánk a kieső összeget azokra, akik évtizedekre hazavágták azt, aminek teljesen természetesnek kellene lennie. Pláne, ha komolyan gondoljuk, hogy Budapest meg akar felelni a XXI. század kihívásainak. Nem vagyunk naivak: mi, együtt fogjuk már megint megfizetni valaki baromságát, mind anyagiakban, mind a hétköznapokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr622466006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása