Dajcstomi szerint sem a nemzet egységét képviseli az alaptörvény

2011.04.26. 12:00 Fent és Lent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dajcstomi a maga szeleburdi módján elismeri yamm.hu-s bejegyzésében, hogy az új alaptörvény, amit ráerőltettek az országra, alapvetően megosztja a nemzetet. Arra hivatkozik, hogy az állítólagos fél ország, akik gyászolnak az új alkotmány létrejötte miatt, ezt szabadon megtehetik.

Tegyük fel, hogy Magyarország új Alaptörvényének mai aláírását pontosan az ország egyik fele ünnepli, a másik fele pedig gyászolja (copyright by "egyemahusodatTemilyenokosvagy" Török Gábor). (Természetesen egyáltalán nincs így, de egy pillanatra fogadjuk el tanult politikai elemzőnk szokásosan virtuóz gondolatát.)
Nos, kérdezem én több, mint kellő tisztelettel (de nem elfogulatlanul, mert magam az ország ünneplős részéhez tartozom): akad-e akárcsak egyetlen egy ember is széles e hazában az ünneplő országfélből, aki meg akarná akadályozni, hogy bárki szabadon gyászoljon? Nem, nincs egyetlen, egyetlen, egyetlen egy ilyen ünneplős ember sem! Mert szabad ország, szabad emberek, szabad a gyász!
És közel sem furcsa mód, mi történik mindeközben: a gyászoló országfél "értelmisége" (mondják, a baj csőstül jön: nem elég a gyász, még az okoskáik is ilyenek...) mással sem foglalkozik napok óta minthogy elvegye még az ünneplés örömét is az ország ünnepelni készülő felétől. Mert szerintük ugye szabad ország, szabad emberek, tilos az ünneplés!
Tornóczky Anitával szólva: "Hát akkor most ezt így hogy?"

Mit jelent ez? Azt, hogy már narancsos körökben sem áltatják magukat azzal, hogy az alapdokumentum a nemzet egységét erősítené. A demokrácia alapvetései mögé bújik Tomi, hogy lám hiába riogattok, lehet nem örülni is, megtehetitek. Szót sem érdemes arra vesztegetni, hogy mi fel akarnánk számolni a demokratikus berendezkedést, halljuk ki a Fidesz fő hormondzsonijának szavai mögül a mondanivalót.

Az a baj, hogy ez így összemosás. Most hagyjuk azt a kérdést, hogy a kormány tényleg le akarja-e bontani a demokráciát, vagy hogy mennyi fideszes káderrel és mennyi időre bástyázza be magát a különböző intézményekbe, mert ebben a esetben nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a látszólagos nemzeti közmegegyezésen túl, ami csupán arra korlátozódott, hogy Szili Katalin a nevét adta hozzá, meg az a szerencsétlen gyorsteszt, ami mindenre alkalmas volt, csak konzultációra nem, az égvilágon senki véleménye nem hallgattatott meg. Kizárólag az ideológiailag elkötelezett holdudvarnak volt úgy-ahogy véleményformálási lehetősége.

Bebizonyosodott, hogy amit a kormány nemzeti konzultációnak mondott, az nem volt más, mint álságos legitimációs kényszer, mert pontosan tudták, hogy az alaptörvényre már születése pillanatában rá fog égni az „egypárti alkotmány” bélyege. Rá is égett!

Hiába mondja azt Viktor húsvéti videóüzenetében, hogy: „sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzem, hogy köztársasági elnökünk húsvét hétfőjén írhatja alá az alkotmányt”, mert ebből is csak a cinizmus jön át, ők is tudják, mi is tudjuk, hogy a 2/3 annak köszönhető, hogy mindenki a picsába kívánta a szocikat, semmi másnak. Saját magukon kívül még a szavazóik döntő többsége sem gondolja azt, amit a kormány folyamatosan nekik tulajdonít. Dajcstomi ehhez képest persze őszinte, mivel nem is áltatja magát azzal, hogy ez az izé, amit elfogadtak, az egész nemzeté lenne.

Mindezt egy nappal azután, hogy a bohócelnök aláírásával látta el az új alkotmányt. Miben bíznak később vajon? Majd megszokjuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr202856218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Személyes példány az alkotmányból 2011.04.27. 16:02:41

Csak nekem feltűnő, hogy a korábbi kormányok összesen nem küldtek annyi levelet az állampolgároknak, mint ez a mostani röpke egy év alatt? Szeptemberben a nyugdíjasok voltak a  célpontok. Decemberben újra a nyugdíjasok, valamint akkor ment ki a ma...

Trackback: Gyurcsány zászlót bontott 2011.04.26. 20:59:05

Rendszerváltozást hirdetett az MSZP-ben a volt miniszterelnök....

Trackback: Dajcstomi szerint sem a nemzet egységét képviseli az alaptörvény 2011.04.26. 20:30:46

Dajcstomi a maga szeleburdi módján elismeri yamm.hu-s bejegyzésében, hogy az új alaptörvény, amit ráerőltettek az országra, alapvetően megosztja a nemzetet. Arra hivatkozik, hogy az állítólagos fél ország, akik gyászolnak az új alkotmány létrejötte miatt,…

Trackback: Húsvéti Schmitt 2011.04.26. 20:14:00

A Nemzeti Hírcsárda Iroda az NHI, a rossz emlékű ruszki alkotmányt leváltó, még rosszabb hírű Vatikán szellemű alkotmány aláírási időpontja és celebabrálása kapcsán vetett fel néhány fontos kérdést, amelyet az óvónők és az óvodások sem értettek. Most m...

Trackback: Az fényességes falurúl 2011.04.26. 19:32:10

Miért van az összes politikus a falvak nagyszerűségével megáldva? Talán mert sosem jártak ott, csak falugyűlésen és olyankor is visszafogták a lélegzetüket. De rossz hírem van, kedves uraim, falun se vágnak minden nap disznót, azt csak a politikus...

Trackback: A golyóstoll születésnapján írta alá Schmitt az alkotmányt! 2011.04.26. 16:50:17

Ha nem egy Schmitthez hasonlóan kifinomult műveltségű államfőről lenne szó, akár véletlennek is gondolhatnánk az egybeesést. De így mi egy finom önreflexióra gyanakszunk. A saját aláíró szerepe így még jobban kiemelődik, hiszen éppen hetvenhárom éve, 1...

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 12:35:18

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Kizárólag az ideológiailag elkötelezett holdudvarnak volt úgy-ahogy véleményformálási lehetősége."

Ez eddig így volt, de mostantól tudod hogy lesz? Átadom a szót a zemberek zemberének, Álamfőnknek, Smitpállnak:
"Aki szeretné hozzátenni a maga tudását, véleményét a jövőhöz, annak kiváló lehetőséget ad erre a sarkalatos törvények kimunkálása, amely most következik."

Na mostmár tudod mibe kell beleszólni, hogy ne érezd magad kirekesztve: hát a sarkalatos törvények kimunkálásába. Én most azt is elárulom hol tudsz beleszólni a kimunkálba: hát a hivatalban te pupák. Gyorsan fussál, le ne maradjál.
Ez az ember mekkora kis egyszerű lény!

A szabadság az, hogy az aktuális politikai többség által semmibe vett kisebbség szomorúan hazamehet?
Hallott ez már az alkotmányosságról? A hatalomkoncentráció elkerüléséről?
@Quadrille Lobster: Igen, Dajcstomi nagy kegyesen megengedi a pofánvágott kölöknek, hogy utána kedvére sírhasson a sarokban. Hát mi ez, ha nem a szabadság? :)
És örvendezve mondta az Álamelnök : a lényegi munka, a sarkallatos törvények kimunkálása most következik.....a ( 2/3 - os ) Parlamentben... amibe baszki , a Fideszen kívül senki , de senki nem szólhat bele !! Szép , új világ....
Ó, legalább tanulna meg olvasni a posztoló. Az idézet első három szava... asszondja "Tegyük fel, hogy... "
"mindenki a picsába kívánta a szocikat, semmi másnak"

ketszer ment el az esze a magyarnak: 2008. marcius 9-en, es 2010. aprilis 4-en. azert, mert a szocikat a picsaba kivantad, sehogy sem kovetkezik, hogy a FIDESZt kellett volna barmikor is tamogatni a szavazatoddal egyik napon sem. egyszerre kellett volna oket elkuldeni a halal faszara, de csak azutan, hogy legalabb az egeszsegugyi reform megvolt, mert akkor mar legalabb annyival elobbre lennenk.
egy ilyen pinabubustól mit is várunk?
Aki legközelebb jár Brüsszelben jár két hatalmas sallert keverjen le a mi tamásunknak, hogy egy kicsit helyre rázódjon. Mostanában vagy kicsit többet iszik a kelleténél, vagy lényegesen kevesebbet a kelleténél.
@is:
"egyszerre kellett volna oket elkuldeni a halal faszara"

+1. Pont így.

Tamásunk meg nevelgesse inkább a kedves gyermekeit. (Mindet.)

Bár biztos most nagy felfedezés neki az internet. Valamelyik választás előtt Orbánt is mutatták, hogy milyen büszke magára, már tud smst írni.
Gondolom Tamásnak is ekkora reveláció, hogy az interneten lehet osztani az észt, azért lendült ennyire bele. :D
Szabad ember, egy szabad országban azt tesz amit szabad.

A demokrácia csupán annyit jelent, hogy mindenkinek joga van a híd alatt aludni.
"Mert szabad ország, szabad emberek, szabad a gyász! "

??????? Csak nem ö is álamfö akar lenni?
@is: Amennyiben neked a vizitdíj bevezetése = egészségügyi reform, akkor nagyon egyszerű elme vagy. Ugyanis a népszavazás csak ezt vetette el, amúgy volt 8 éve az MSZP-nek és az SZDSZ-nek. hogy megvalósítsa fantasztikus elképzeléseit, de hát nem tette. Vagy ha megvalósult minden, amit akartak ezen a téren, akkor meg végképp nem értem, miért mutogatsz/mutogatnak másokra.
@Blogger Géza: Ööööö... tán volt ott szó valami kórház-privatizációról is...

Vagy már a múlt ezen szeletére is mást mond a Főnök, tehát nem volt?
Amúgy meg ami az alkotmányt illeti: ebben az országban lehetetlen olyan dolgot találni, főleg politikában, amiben az emberek 100%a egyetértene, miért pont egy igen sok kérdéssel foglalkozó alkotmány lenne ilyen. Minden esetre nevetségesen kevesen jelennek meg ezeken az alkotmányellenes tüntetéseken, szóval a döntő többséget valószínűleg nem igen zavarja az, amit kényes ízlésű liberálisok, külföldi újságírók stb. próbálnak botránynak beállítani.
@Blogger Géza:

Az új alkotmány értelmében lehetne népszavazni vizitdíjról?
Erről a szabadon lehetett gyászolniról valahogy ez a régi jó vicc jut eszembe:

Néhai Joszif Visszárionovics Sztálin is mennyire szerette a gyerekeket, érzékenyült el a csekista... csupán jól lepofoztatta őket, mert a Kreml előtt labdáztak... pedig közéjük is lövethetett volna a Jó Öreg...
@Artie: Öööö... Elolvasnád, mi is volt a 3 kérdés a szociális népszavazáson és megmutatnád, hol volt, szó benne kórházprivatizációról?

Az már azelőtt a koalíción belül elbukott, persze a múlt ezen szeletére igazmondó Gyurcsány "ezer apró trükk" Ferenc nyilván mást mond és azt te be is szopod. :)

hu.wikipedia.org/wiki/2008-as_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s
Tompika kapott egy laptopot és most játszik. Nem gondolom, hogy bármilyen súlya lenne annak, amit ő leír. És legalább a lányaink is biztonságban vannak amíg kint veszi föl a fizetését. Az, hogy nincs itthon, ennyit megér.
@Blogger Géza: "Minden esetre nevetségesen kevesen jelennek meg ezeken az alkotmányellenes tüntetéseken, szóval a döntő többséget valószínűleg nem igen zavarja"

Egyszerű a magyarázat: az emberek döntő többsége magasról tesz az új alkotmányra. Tett a régire is, és tesz az újra is. Az alkotmánytól ugyanis nem fogják tudni fizetni a törlesztést vagy csak szimplán a villanyszámlát sem.

Tehát 2 dolog van. Az egyik, hogy az alkotmány egy huszadrangú kérdés pillanatnyilag az embereknek, a másik pedig hogy a szakértők lesznek többségben akik elolvassák, mert az emberek nagy részének a hideg fut végig a hátán a jogi csűrcsavar szövegektől.
@Blogger Géza: Felelős politikai erő nem indította volna el a "Fizetni kelljen-e a sörért?" színvonalú szociális népszavazást. Felelős politikai erő viszont népszavazással erősítené meg az új alkotmányát. Pont.
Milyen érdekes! Csak nem zavarja hirtelen Fideszéket, hogy van aki nem örül, hanem szomorkodik, "gyászol" és depresszionál bizonyos embercsoportokat?
Jó reggelt! Nyolc éven át a Fidesz _pontosan_ugyanezt_tette_!
Szomorkodott, kivonult, depresszionált, mindet feketén látott! Mi van, a másik végére kerültünk a f@sznak? Kellemes ébredést!
@Blogger Géza: több biztosítós rendszoár is le lett húzva a piszoáron és nem a Molnár Laja miatt, te fasztarisznya.
Most ez kb. olyan, hogy a földrajzinév-bizottság tagjai szabadon gyászolhatják a munkahelyüket, mert olyan szuper szabad országban élünk.
egyem a zúzáját annak a csávónak, aki már csak az internetről ismeri az országot, és minden nap Szilveszter..
"...ez egy bűnös város! Ez egy bűnös hely!"

- Valami Amerika -

Ez az idézet jutott eszembe.
Szerintem szánalmas dolog D.T. megnyilvánulásaival egyáltalán foglalkozni. Ha csak valakiben nem teng túl a szánalom a kevésbé sikerült embertársai iránt.
Végletesen kiábrándulva a pártkatonai értetlenség miatt igazán nem szólnék hozzá a témához, mert feleslegesnek érzem. (A dolgok értelmes, higgadt átgondolása mostanság egyfajta tabu.)
Az azonban kicsapta nálam a biztosítékot, hogy éppen Deutsch képviselő "úr" minősít másokat - 20 év mérlege alapján semmilyen szinten nem rendelkezik azzal az intellektussal, hogy ezt megtehesse. Szomorú tünete jelen politikai rendszerünknek, hogy a hozzá hasonló kaliberek (divatos, de vsszataszító fordulattal élve:) "észt osztanak". Ugyan miből? Deutsch Tamásnak nagyon indokolt volna kissé alázatosabban viszonyulnia a világhoz.
(A lehetőségekhez mérten kellemes estét mindenkinek:()
"copyright by "egyemahusodatTemilyenokosvagy" Török Gábor). (Természetesen egyáltalán nincs így, de egy pillanatra fogadjuk el tanult politikai elemzőnk szokásosan virtuóz gondolatát."

Mi van?? Deutsch cikizi Török értelmi képességeit? Most dobtam egy hátast. :)))))))))))
Most DT hivatkozási alap? Tényleg? Az agyszövet némely mérhető tünete még nem gondolkodás. Ennél nívósabb beismerés kellene. Majd elszólja magát más is idővel :)
@Blogger Géza:

Ne aggódj, lesznek még sokkal többen is kormányellenes megmozduláson, mert erősen úgy néz ki, picit túlvállalta magát a kormány a konfrontációkkal, és akiktől elvett/elvesz, azok sokkal többen vannak, mint akiknek adott. De persze lehet, hogy nemsokára megjelenik egy kis füzetke, "Hogyan együnk Alkotmányt?" címmel.
A zemberek döntő többsége tesz az alkotmányra, vagy alaptörvényre mindegy minek csúfoljuk. A zembereket az érdekli a fizetésükből mit és mennyit tudnak vásárolni , mert az, az alkotmány fideszes népszerűségével fordított arányban csökken. (minden drágább, nekünk, lehet nekik nem) Viszont ha ez egy minimál érték alá csökken, akkor jön a leszarom állapot és mindegy hogy alaptörvény vagy fidesz, de tirhuljanak, márpedig a lejtő ebbe az íránba dől
@fakalapács: a zemberek valóban nem értik az alkotmány jelentőségét, ami nagy baj. ezért kellett volna nagyon széles társadalmi konszenzus, párbeszéd, akár évekig. ha már muszáj volt alkotmányozni (nem volt muszáj). a zemberek majd akkor jönnek rá az alkotmány jelentőségére, amikor alapvető jogaik és igazságérzetük sérül (de úgy, hogy szó szerint belerokkannak), és nem lesz apelláta, mert az alapjogi kódex (ami lenne az EGYIK funkciója az alkotmánynak) kissé hiányos. lásd.: tervezett munkajogi változások, amik bár kemények lesznek, de tuti alkotmányosok. az alkotmány, ha nem véd meg a hatalmasságtól, nem tudja betölteni a szerepét. a mellékhatásokról meg kérdezze meg a gyógyszerkassza kezelőjét, vagy a magánnyugdíj pénztárnokát.
imadkozom.

nem tompikaert.. hanem azert, hogy legyen alkalmam egyszer egy peklapattal kibaszottul pofanverni.

istenem, add meg nekem ezt az oromot.

de ha megsem, kerlek, hadd lassam, hogy valaki megteszi ezt vele.

amen.
@Blogger Géza: "Minden esetre nevetségesen kevesen jelennek meg ezeken az alkotmányellenes tüntetéseken, szóval a döntő többséget valószínűleg nem igen zavarja"

És ennyi pluszt tud felhozni az egész mellett még egy igazi hithű is. ... ugyanakkor igen méretes gáz, hogy a nagy erőlködés egy olyan cucchoz vezetett, ami sehonnan egy hang elismerést nem kap. Aki nem Orbán tenyeréből eszik, az bíz mind fintorog erre, legyen akár kül-, akár belföldi földi.

Ó igen! mindenki gonosz és mindenki ármány Merkeltől Sólyomig. De gyanús, hogy nem a szembe jövő teljes forgalom a hülye az autópályán ...
amberek nem maradnak már sokáig mert nekimennek mindenkinek, de teszik ezt céltalanul, megszívatják a dolgozó 3 milliót az szja-val, a jóváírással, meg az indokolás nélküli felmondással, megy a rogán kommandó hogy emeljen a vállalkozás bért, nem lett két hét alatt rend, lecsapnak a rokisokra (fogadjunk átgondolatlanul), 60 éves rendőr és tűzoltó egymást támogatja ki az égő házból
úniós elnökként szabadságharcolunk (világnak röhejére)
ja magánnyugdíj ugyanaz a 3 millió
szóval tehetnének is valamit (nincs ötletem mit, de nekik sincs, sőt 8 évig sem volt, talán a komcsiknak volt, de azt megfujtották, holott mi van ha működött volna? nagyobbat köpnek a feltóra ők meg beülnek a készbe)
@Grigorij Pantyelejevics:
helyes a bőgés éljen matolcsy, orbán, rogán a három szélltoló
@Blogger Géza: Íme egy állitás amivel az ország lakosainak 99% egyetérthet:
"Dögöljön meg aki mást gondol".
@susztertangó: :) Hát ebben van valami, no de ezt mégsem lehet beírni egy alkotmányba.
@Grigorij Pantyelejevics: Ez erős túlzás, még Romániban (Kolozsváron) is ünnepelték. Az más kérdés, hogy sajtó persze mindig a negatív fogadtatást nagyítja fel. Merkelnek ebben a kérdésben nem osztottak lapot (mi sem szoktuk kritizálni a német alkotmányt, mert mondjuk szerepel benne az "isten" szó, vagy a német adótörvényeket, mert azokat nem pont a magyar érdekeknek megfelelően hozzák). Sólyom meg olyan alkat, hogy mindent kritizál, kb. a fejében élő "láthatatlan alkotmányt" ismeri el egyedül. Nem baj, belefér.
süti beállítások módosítása