Belső hatalmi harcok a kormányban a NIBEK kapcsán

2011.12.05. 08:00 tintas

A baloldali és liberális véleményformálók több alkalommal diktatúrát kiáltanak a Fidesz egyes intézkedései miatt. Ám mégis mindig készpénznek veszik a kormánypárti politikusok szavait, és azokat cáfolják tételesen, noha egy rendes diktatúrában minden nyílt kiállást rejtett üzenetként kellene olvasni. Magyarországon ugyan nincs diktatúra, de ettől még lehetnek a nyilvánosság számára foncsorozott képben látható megnyilatkozások.

Az alábbi történet, illetve hipotézis előzményeit röviden összefoglalva az mondható, hogy Pintér Sándor rendvédelmi törvénymódosítása létrehozná a NIBEK-et (Nemzeti Információs és Bűnügyi Ellenőrzési Központ), amely nemzetbiztonsági szolgálatként jogosult lenne a többi ilyen szolgálat, illetve egyéb ellenőrző és rendvédelmi szerv adatállományát (fel)használni.

Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök egyik legmegbízhatóbb embere, Kövér László adott be módosító indítványt. Amelynek értelmében a szervezet nem lehetne szakszolgálat és az információhasználatát és jogkörét is szűkítené.

A HVG is úgy véli, már a leghűségesebb ember is nekimegy az Orbán-kormánynak.  Miközben van egy sokkal reálisabb hipotézis is. Tegyük fel, hogy a kormány nehéz gazdasági helyzetében több miniszteri szék is billeg (Matolcsy, Fellegi). Érdemes-e a miniszterelnöknek egy újabb frontot nyitni például Pintér Sándorral szemben. Tegyük fel a miniszterelnök nem akart konfrontálódni egy ilyen kérdésben, és inkább átadta a feladatot Kövér Lászlónak. Aki, ha győz Pintérrel szemben, akkor saját pozícióját erősíti meg, ha viszont nem, akkor neki kell vállalnia a következményeit, vagyis a szakszolgálatok feletti informális kontroll megőrzését.

Illetőleg ennek a feltételezésnek létezik egy B változata, amely a miniszterelnök kihagyásával áll össze. (Bár lássuk be elég irreális, hogy informálisan Orbán Viktornak nincs irányadó véleménye egy üggyel kapcsolatban). Tehát tegyük fel, hogy Pintér Sándor a legtöbb ellenőrző szervezet (ebben az esetben a rendvédelmi és nemzetbiztonsági szervezetek) „egyértelmű feletteseként” a létrehozandó NIBEK nélkül is megvalósíthatná azokat az információgyűjtéseket, melyek érdekében, illetve az ország érdekében állnak. Ám az UD ZRt. ügy rávilágított a Fidesz politikusok informális hatalmára a szakszolgálatokon belül. Vagyis a NIBEK létrehozása mellett szól, hogy egy olyan szervezet teremthető meg, ahova csak a miniszter felé lojális emberek végezhetik a munkájukat anélkül, hogy be kéne vonniuk abba más szervezetek vezetőit, akik adott esetben más felé is lojálisak.

Mindkét esetben Kövér László (illetve az első esetben Orbán Viktorral közösen) nem a szervezet ellen foglal állást, hanem saját informális hatalmának megtromfolása ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr383437425

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Mikulás is felelős a kommunista diktatúra bűneiért a törvényjavaslat alapján 2011.12.06. 07:41:42

Az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényjavaslat, melyben kimondanák, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjaként felelős a korábbi állampárt minden bűnéért, záradékban kitér a Télapó és a Mikulás közti jogfolytonosság kérd...

Trackback: A politikusok és az antiszociális személyiségzavar – I. rész 2011.12.05. 17:35:13

Minden történelmi korszakban, minden országban voltak olyan vezető politikusok, akik saját érdekeik érvényesítése végett készek voltak különböző ideológiák előállítására, a közvélemény öncélú manipulálására. A pszichopata politikusokra és az általuk gy...

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.05. 09:13:26

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Trackback: Partidrogokkal tennék elviselhetőbbé a parlamenti éjszakázásokat 2011.12.05. 09:13:14

Mint kiderült a kormány szigorú szabályok között legalizálná a jóerkölcsre  veszélytelen partidrogok használatát a parlamenti ülések éjszakai óráira, sőt nemcsak legalizálná, de az ilyen szerekhez történő hozzájutást költségtérítés címén, ingyenes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megmondom mi a helyzet: amikor a muzulmánok magyar földön, fényes nappal vernek magyarokaat, akkor itt az ideje kicsit továbblépni és felülemelkedni a kicsinyes hatalmi harcokon és a rendvédelmi erők centralizálásával együttes erővel felvenni a harcot a homoki niggerekkel szemben, mielőtt álmunkban gyilkolnak meg minket szűz lányaink szeméremcsontjából faragott harci késekkel. Na ezen tessék elgondolkodni.
A fényes nappal magyarokat verő muzulmánok és homoki niggerek ellen biztos, hogy a NIBEKes szájbergyerek tud a leghatékonyabban fellépni?
Mégis mit csinál majd?
Ha lát egy pofont azonnal feljegyzi az ip címét? Bekéri a taj számát, ellenőrzi, hogy befizette-e az adóját és megette-e az online rendelt pizzát?
Hogy tapasztaltad, egy ilyen vegzálás elveszi a homoki nigger pofozkodós kedvét?
Közrendőrből milliárdos 20 év alatt, kedvezményes nyugdíjjal, belügyérként, "PINTÉR SÁNDOR" féle életpályamodellt mindenkinek, bóvli Orbány kormány!

Hol lehet a milliárdos pénzrabló, hol lehetnek a szolnoki emberrablók....hol a rendőrség?

BÓVLI KORMÁNY , BÓVLI MINISZTERELNÖK!
Jó a cikk! Én az A változat mellett teszem le a voksomat. Kövér bennfentesebb ember, mint Pintér. És arra is rájött, hogy nem jó önmagát előtérbe helyezni. Intézzék el egymást a vazallusok. Bárki nyer, jó neki.
süti beállítások módosítása