Csillagok háborúja

2011.12.12. 13:20 Kuku

Most tényleg azt veri mindenki a miniszterelnök fejéhez, hogy nem hagyta csípőből elvinni a magyar költségvetés feletti rendelkezés jogát egy 1400 kilométerre lévő, ismeretlen összetételű, szándékú, és általunk fel nem hatalmazott testületnek? Számomra ez hihetetlen. Nem épp azért rugóznak az emberek az 53 százalékkal megszerzett kétharmad ellen, mert nincs meg a kellő kontroll? Így még annyi sem lesz, mint most. Nem indul ez szépen, rossz vége is lesz. Itt bizony birodalmi reflexek törtek fel, és sokan fognak megdöbbenni a végeredményen. Könnyű rutinból nacionalistázni Orbánt, de szerintem most ráérzett, hogy nagyon nagy baj van, és éppen azt tette, ami a dolga. Más kérdés, hogy mi ennek az ára, és ki tud-e tartani, mert már pénteken ránk indultak a birodalmi lépegetők. Az persze pikáns, hogy ebben a ütközetben OV a köztársasági. Péntek hajnaltól neki is 1/3-érzése lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr453457657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.12. 18:04:27

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Ahol van pénz jutalomra is 2011.12.12. 13:43:56

Kicsivel kevesebb, mint 900 millió forintot fordít jutalmakra a Médiahatóság, a Fővárosi Önkormányzat és Schmitt Pál hivatala....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Most tényleg azt veri mindenki a miniszterelnök fejéhez, hogy nem hagyta csípőből elvinni a magyar költségvetés feletti rendelkezés jogát egy 1400 kilométerre lévő, ismeretlen összetételű, szándékú, és általunk fel nem hatalmazott testületnek?"

Igen.
Talán mert az emberek egy része, talán okkal jobban bízik egy "1400 kilométerre lévő, ismeretlen összetételű, szándékú, és általunk fel nem hatalmazott testületben" mint a miniszterelnökben.
@Dale:
Dactörténelem a magyar. adogatjuk egymásnak a stafétabotot. Közben egyre lejjebb csúszunk. Nagyon kockázatos egy megtervezetlen szervezetnek kiengedni az önrendelkezésünket, bárki is a kormányfő éppen. Onnan nem fog visszajönni a kormányrúd, amikor már más lesz Orbán Viktor után.
kevés kormányfő és egyéb vezető van az eu-ban akire ne biznám bátrabban a költségvetésünket mint eddig bármelyik m.elnökünkre az elmult 20 évben.
sokkal hatékonybban tud dolgozni egy politikus ha nincs rajta ez a hihetetlen béna nyomás.
könyörgöm drága merkell úrhölgy! légyszi te csináld meg a költségvetésünk.
és nem a 2/3 ellen rugóznak az emberek hanem a hatalommal való visszaélés ellen.
"nem hagyta csípőből elvinni a magyar költségvetés feletti rendelkezés jogát egy 1400 kilométerre lévő, ismeretlen összetételű, szándékú, és általunk fel nem hatalmazott testületnek? "

Itt melyik testületre gondolsz?

Ha jól tudom, akkor ami most volt tali, az az Európai Tanács ülése volt. Nekik nincs jogalkotói felhatalmazásuk, csak a stratégiát alakítják ki. Nem ismeretlen összetételű vagy szándékú, és OV ott képvisel minket.

A költségvetési eljárásban 3 szerv érintett, a Bizottság, az Európai Unió Tanácsa és a Európai Parlament, melyből csak az utóbbi kettő a jogalkotó, a végső szó a parlamentnél van. Egyik intézmény sem ismeretlen összetételű vagy szándékú, és mindegyikben képviselik a magyar álláspontot.

Vagy milyen kontrollt szeretnél még?

Szerintem érdemes utánaolvasni az EU-s döntéshozási mechanizmusának, és akkor nem írsz majd olyanokat, hogy valami nagy távoli ismeretlen izé dönt majd helyetted.
@palackos:
Én sajnos az EU-ban sem bízom. Nagyban épp ugyanazt csinálták, és ugyanolyan okból mint a magyar állam. A kezelés is ugyanolyan bénának tűnik, megszorítás spirállal. Épp ugyanazokat a hibákat követik el mint amit mi, és épp ugyanarra a csúszdára kerülnek.
@H.L.:
Milyen szinten képviselik a magyar álláspontot? Ne már. 0,5/3%-os strukturális hiány feletti automatikus szankciókról beszélünk. Majd felteheti a kezét Gurmai Zita vagy Áder János, hogy nem ért egyet? És akkor mi lesz? Megmondom: a következő napirendi pont. Az Európai Parlament pontosan és tökéletesen megtestesíti azt amit távolinak, ismeretlen összetételűnek, és szándékúnak lehet nevezni.
@Kuku:

Hogy az Unió szétmenni nem akar, az elég egyértelműen kiderült pénteken.

Hogy a "mégjobbmódú" (Észak-)Európa miért nem toporzékol a délebbi népek szponzorálásának többletlehetőségeiért, az is érthető.

Ami rejtély, hogy a "visegrádiak", "baltiak", "balkániak" és "mediterránok" miért kepesztenek az Unióba BEFELÉ, a "mageurópa" irányába? Ezen a földrészen már csak nekünk maradt értékes szuverenitásunk, a többiek valahol már elhányták az útszélen, afféle ócska kacatként?

Mi lehet az, ami mondjuk a románokat vagy a portugálokat vonzza, minket viszont kifejezetten taszít?
én se értek egyet a cikkel. Ezektől az unortodox izéktől nagyon helyes lenne elvenni a kormányzást és akár brüsszeli technokratákra bízni, azok legalább számokból rakják össze a költségvetést. Mivel Matolcsi nem ezt tette, automatikusan ellenség és hazaáruló.
A kétharmadból nem a kontroll hiányzik, hanem hogy olyan dolgokra használják, amik normális embernek nem felelnek meg. (Horthy-romantika, jogállam lebontása etc., ÉS dilettáns kormányzás.)
Az EU ezzel szemben a nemzeti önállóskodás, hepciáskodás ELLEN jött létre, és ezért támogatandó.
@peetmaster:
Nem a mieinket akarom védeni, mert tényleg bénák voltak, de az EU tagállamok az utóbbi 10 év alatt 97 alkalommal sértették meg a maastrichti kritériumokat anélkül, hogy egyetlen esetben is szankcionálták volna. Tehát a tanárbácsi szerep nem illik rájuk. Épp ugyanazt csinálták, mint mi, csak később ismerték fel. Mi azért már 3 éve nyesünk, míg a PIIGS államok még most szavazgatják csak meg a saját megszorításaikat.
@Kuku: de nem 7 évig folyamatosan, és nem nyomattak hozzá egy numerikusan is ostoba szabadságharcos nemzetieskedő dumát.
És nem mérgezték annyira szét a közéletet, mint itt a Fidesz. Igen, a Fidesz, és nem mindketten.
süti beállítások módosítása