Mi a bajom Bajnai Gordonnal?

2012.01.17. 12:10 volankombi

Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás. Egy kormánynak jó esetben vannak szakértői, ez alapfeltétele a jó kormányzásnak, ad absurdum ülhetnek a kormányban bizonyos területek szakértői is. A szakértők feladata azonban alapvetően a demokratikusan megválasztott kormány politikájához igazodó program kialakítása és sikerre vitele, elvégre többek közt azért volna itt többpárti demokrácia, mert nem létezik olyan politika, amely ideológiailag független és egyedül üdvözítő volna (nem, még a gazdaságpolitikának sincsen olyan szent könyve, mely leírná az egyetlen és biztosan igaz utat).

Azt, hogy ezentúl bizonyos gazdaságpolitikai elképzelések mögött komoly ideológiai törésvonalak húzódnak, egyébként maga Bajnai is igazolja, amikor a vele készített ATV-s interjúban határozottan kijelenti, hogy nem működne együtt kormányzati pozícióban a Fidesszel. Ehhez képest a Gyurcsány-kormány teljes időtartama alatt vállalt különböző kormányzati szerepeket, sőt, a 2008-as IMF-megállapodás idején a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezette („minden IMF-segítség egy kudarcot jelez”, reflektál erre 2012-ben).

Bajnai Gordon 2009-ben lett Magyarország miniszterelnöke – jó MSZP-s szokás szerint ez a kormány sem volt megméretve a választói akarat által, olyan csak akkor volt, amikor orbitálisakat lehetett hazudni. Ez nem egy gazdaságpolitikai poszt, nem kívánok mélyebben belemenni Bajnai országmentő teljesítményének értékelésébe, mindenesetre valószínűleg nem sokban térhetett el az IMF-megállapodás feltételeitől, amelyhez kötnie kellett magát a kormánynak (és amelyeket Gyurcsány minden bizonnyal nem akart felvállalni), elvégre akkoriban nem kapott kritikát az ország egy kölcsönzőjétől sem. Kétségtelen, hogy Bajnai PR-szempontból is remek fogás volt az ország számára, elvégre benne tisztelhetjük a harmadik köztársaság legjobb képű miniszterelnökét, a neve is tök jól hangzik, és még azokat is meg bírom érteni, akik szerint az előre hozott választás nagyobb bajba sodorta volna az országot (nyilván ettől még ez nem növel a legitimitásán, de hát hagyjuk az ilyen semmitmondó frázisokat, hogy legitimitás), és Bajnai úgy tudott felállni az asztaltól, hogy hitelesen tudta végigvinni a programját.

Bajnai Gordon azóta is az ártatlan, eminens jófiú szerepében tetszeleg. Ő nem politikus, hanem valamiféle általános szakértő, aki felszólal, ha a hazáját bajban érzi. Mindazonáltal nem is közíró. Neki válságkezelő szakértői kormánya volt, és különben is utált miniszterelnök lenni. „Megbízatása lejártával” - mely megbízatásról köztudomású volt már akkor is, amikor nem ismertük a személy nevét, aki vállalja majd a miniszterelnöki posztot, hogy maximum a következő évi választásokig tart, mert az őt delegáló pártot úgy fogják kivágni a hatalomból, mint azt a bizonyos macskát - visszavonult, és alapítványának szenteli idejét. De kérdem én, mindezek után miért mondja azt, hogy „egy volt miniszterelnöknek fel kell szólalnia, ha a hazáját bajban érzi”? Döntse már el, hogy hogyan is volt miniszterelnök! Két lehetőség van:

  1. politikusként volt miniszterelnök - ez esetben szólaljon fel volt miniszterelnökként, mert a néphatalmat képviselte
  2. szakértőként volt miniszterelnök - ezen paradox esetben legalább indokolt az a Harmadik Köztársaság történetében példátlan eset, hogy valaki az őt delegáló pártokkal írat alá támogatói nyilatkozatot, nem pedig ezeknek a pártoknak a politikai programját igyekszik teljesíteni miniszterelnökként; viszont szakértői munkájáért köszönettel adózva lemondanánk további volt-miniszterelnöki megnyilvánulásairól.

Nekem elméletileg semmi bajom nincs a válságkezelő politikával, de hogy Bajnai nem pártatlan, abban tutibiztos vagyok. Igen határozott és számomra is nagyon szimpatikus elképzeléseket vázolt fel hosszú blogbejegyzésében, melyben bejelentkezett... ööö... mire is? Vagy most akkor bejelentkezett? Vagy nem? Vagy felajánlkozott valamire? Mire? Részt venne kormányzásban? És ha igen, akkor izé milyen kormányban is venne részt? Szakértőiben?

Ez a bajom Bajnai Gordonnal. Egyáltalán nem értem, hogy mit akar (ja ja, mielőbbi kormányváltást, de hogy ő személyesen), milyen szerepben és hogyan, és ettől az a gyanúm támad, hogy maga sem tudja, mi is tulajdonképpen a pozíciója. Mindenesetre hazájáról felelősen gondolkodó közéleti személyiség nem tart bizonytalanságban a saját szerepét illetően senkit, és főleg nem egy olyan ellenzéket, amelyik még maga sem döntötte el, hogy össze tud-e fogni, vagy sem. Semmilyen kontextusban nem mondja azt, hogy „még nem döntöttem el”, mert ismeri az újságírókat. Ha rosszindulatú lennék, azt gondolnám, hogy ez valami indirekt zsarolásféle, de ennyire csak nem nárcisztikus a mi jóképű Bajnai Gordonunk.

Itt van például ez a Heim Péter. Komoly arc, van versenyszférás múltja, maga sem tagadja, hogy jobbos kötődésű (egyébként is legszívesebben beküldeném a képét a Subbára ikertoronynak Ákossal) és, akárcsak Bajnai, élesen kritizálja a kormány munkáját. Amikor megkérdezik tőle, hogy vállalna-e kormányzati posztot, kerek perec kijelenti: „Nem. Szívesen segítek a hazámnak a kapcsolataimmal, a meglátásaimmal, a tanácsaimmal, ha szükség van erre, de elsősorban üzletember vagyok.” Én ezt nevezem egyenes beszédnek.

Reméljük, Bajnai Gordon is mihamarabb eldönti, kicsoda is ő elsősorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr833556093

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szakértői kormány lehetősége 2012.01.18. 07:24:16

Növekszik a nyomás az Orbán kormányon, hogy egyrészt olyat mondjon, amivel kezdeni is lehet is lehet valamit, másrészt pedig, hogy kezdje meg a lapátok visszafordítását, és a nagy iramban való evezést. Hovatovább, annak a lehetősége is felmerült, hogy ...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.17. 19:11:15

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.17. 19:10:51

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.17. 19:10:21

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Amikor a FIDESZ-nek gágognak... 2012.01.17. 16:26:18

Ha a FIDESZ miután mindent szétvert és idővel majd távozásra kényszerül, emelt fővel már aligha teheti. A párt korábbi pozitív megítélése, olyan drámai módon zuhant az elmúlt hetekben, hogy nehéz elképzelni, hogy sokan maradjanak még, akikben szöv...

Trackback: Magyarország új miniszterelnöke előreveti árnyékát 2012.01.17. 16:23:19

A Bajnai Gordon blogján megjelent írása alapjában megváltoztatta a politikai erőviszonyokat Magyarországon, még akkor is ha ez még nem teljesen nyilvánvaló mindenki számára. SOROK KÖZÖTT A politikai szempontból eddig a háttérben meghúzódó Bajnai...

Trackback: Félszívű, félkommunista, félkiáltvány 2012.01.17. 15:55:59

Ez az írás Bajnai Gordon tanulmányáról fog szólni, aki erre allergiás, ne olvassa tovább. Itt a tanulmány:hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalasBajnai Gordon körül, noha a politika élvonalában csak rövid időt töltött (vagy épp...

Trackback: Mi a bajom Bajnai Gordonnal? 2012.01.17. 12:32:01

Egyáltalán nem értem, hogy mit akar, milyen szerepben és hogyan, és ettől az a gyanúm támad, hogy maga sem tudja, mi is tulajdonképpen a pozíciója.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Kóser Malac: Nem kell, hogy rá szavazzanak. Elég lesz, ha Orbán ellen szavaznak.
@ColT: "akiknek "csak" tönkrement az élete a Bajnai cége miatt?"

Legfeljebb a Hajdú-Bét miatt ment tönkre emberek élete, de az sose volt Bajnai cége. De a a cége is lett volna, a cég vezetése és nem a tulajdonos a felelős. Ilyen értelemben, ha valaki részvényes valamelyik cégben, és ott valami történik, akkor azért ő is felelős.
@soproni1: @Dr. 2llkedő: Mert nem fizették ki nekik, amivel tartoztak? Ha meg csődbe ment a cég, akkor minek vesznek át bármit?

Alapvetően azért nem lenne hülyeség, ha a részvényesek és a tulajdonos is felelnének azért amiben részesedéük van.
Elvégre pl. a tulaj nevezi ki a vezért, ha már ilyen helyzetről beszélünk.
Kezdhettek megbarátkozni a gondolattal, hogy ő lesz Magyarország következő miniszterelnöke. Orbán kedden fog az unió színe elé járulni, ahol tudatni fogja vele a frankfurti csoport, hogy megkezdheti a vizsgálatot a shchmitd pall ellen, majd el is foglalhatja a helyét, gordonka meg jöhet az újabb adósság- rendező- hitel- rendező- kölcsönnel.
@Dr. 2llkedő: Jelen esetben csak te ismersz engem, de nem baj. Gyere és olvasd a blogomat, oszt' jól elleszünk egymás mellett! :)
fradyendre.blogspot.com/
:)
@nu pagagyí: Ha Orbán ellen szavaznak, akkor a Jobbiknak bőven lesz beleszólása, hogy ki legyen a miniszterelnök...
Fidesztrollok, takarodó! Irány a barlang!
@ColT: De mi az amit nem jól csináltak, és hogyan kellett volna?
Csak azért vagyok kíváncsi, hogy mi az a szakértelem amit te tudsz és ők nem.
-az a baj, hogy a posztoló nem érti miért irogat blogokat Bajnai Gordon,
-az is baj, hogy ezt ő leírja egy blogban,
-az pláne baj, hogy erre sokan kommentelnek,
-de az még nagyobb baj, hogy ők sem tudják ki mit akar,
-baj lesz, mert az EU sem tudja, hogy kinek hiszi magát Orbán Viktor,
-s baj az is, hogy Orbán sem érti minek köp a levesébe az EU s az IMF, ha egyszer a szlovák nyelvtörvény anno nem volt baj,
- baj, hogy az EU-n belül sem beszélünk egy nyelvet, de még országon belül sem,
- de a legnagyobb baj az, hogy felfogni sem tudja senki, mekkora a baj és mi lesz a következménye.
@vágtázó halottkém: - az is baj, hogy sokan egész egyszerűen csak valami tragédiát szeretnének már látni - világvége vágy - hogy végre egyszer jogosan mondhassák: ugye megmondtam.
- az is a baj, hogy könnyebb fikázni, mint tenni valamiért, vagy optimistán örülni dolgoknak
Ha ennyire zavarja Gordon a cikk szerzőjét, akkor lehet, hogy tart tőle? Ahogy miniszterelnök lett, az jogilag nem kérdőjelezhető meg, de az kétségtelenül röhejes volt, ahogy az MSZP kezelte a helyzetet. Az is tény, hogy az országot a válság időszakában jól vezette, hiszen kisebb volt az adósságállomány, mint amennyire a nyugdíjpénztári vagyonnal együtt a Fidesznek sikerült is feltornáznia. A forint nagyságrendekkel erősebb volt, stb. Ha vitatkozunk egy teljesítményről ne fikázva tegyük, hanem számokkal alátámasztott tényekkel.
@makjanos: A jól vezetés azért túlzás - nem csinált semmit, csak a beindított dolgok mentek a maguk útján, új dologhoz nem nyúlhatott, mert minden meg volt neki tiltva - amit tehetett, az az, hogy a hitelt felvette és mosolygott a tv-ben. Így nem nehéz jól vezetni - azt hiszem ennyit bármelyikünk meg tudott volna tenni.
Ja és ma meg fizetheted vissza az ő hitelét is.
Bajnai klasszisokkal elfogadhatóbb ember, mint a 20 éve csak az államból élő, a fociakadémiájának milliárdokat lenyúló, lyukasgatyás Kim Viktor Szen.
Bajnai pedig hiába próbálkozna, az Ídegen Tol nem nevezné ki.
"Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás."
És miért nem? Nem lehet valaki szakértő politikus? Mert szerintem de. Csak nálunk nem jellemző!
Nem vagyok Bajnaitól elájulva , de látom, hallom, olvasom, hogy a Fidesz és fanjai rettegnek tőle.
@MosoMasa: Hm.
Kihívsz egy burkolót, mert mondjuk felbontottad a fürdőt. Megcsinálja, de a csempe csálé, és le is esik itt-ott.
Te nem vagy burkoló, de attól még tudod, hogy EZ SZAR.

Na. Én sem vagyok politikus, de azért valljuk be, az ország közállapotai nem azt mutatják, hogy itt bármi az ország érdekében folyt volna az elmúlt 20 évben.

A magyar politikából csak azt látom, hogy egymásnak feszülő párt- és pénzügyi érdekek vannak, a lakosságra megy magasról szarnak. Kompromisszumkészség minden pártnál 0. Frakciók egy emberként szavaznak, utasításra, még véletlenül sem egyéni megfontolás alapján. Vállalhatatlan embereket ültetnek pozíciókba. Dilettánsok kezelnek szaktárcákat (Matolcsy, a géniusz, csak a jéghegy csúcsa).
Kell ennél "jobb" ?
@MosoMasa: Jaj, másik. Tehát attól, hogy te nem tudod, hogy mit és hogyan csinálnál, már tök jó az, amit az eddigi magyar kormányok csináltak? Nyilván azért van ilyen jó állapotban az ország is.
@dalida: Bajnai az USA bábja, nekünk nem kell egy báb, főleg aki az IMF-t akarja, néz át a románokhoz 3 napig fél Bukarest lángolt, a hülye ötleteik miatt...
@Dr. 2llkedő:

Jaj ne erölködj már Doktor villanyszerelö. Lövésed sincs, hogy egy költségvetésbe be kell tervezni mindein esedékes kiadást, így mondjuk a BKV fenntartási költégeit, vagy a kórházak müködéséhez szükséges összuegeket, stb, amit Libás meg Oszkó kisprórolt. Vizitdíj bevételt viszont 20 milliárd forintban beterveztek. Csaltak a libsi bolsevikok, csak hogy a hiánycél szám papíron meglegyen.

Szóval Libás 2010-es költségvetése már a gyártáskor összeomlott. Semmiféle hiányleépítést nem hagyott hátra, söt ellenkezöleg. 70%-on vette át az államadósságot, 82%-on, emelkedö pályán adta át.
Csak a recesszióba vitt belsö gazdaságot hagyta hátra meg a rekord szintre felfuttatott munkanélküliséget. Ezt hívják nálatok szakértelemnek.
Vaker, akkor az én házmesterem is szakértö, leépíteni, felszámolni ö is tud!
@Orbán a magyar nép ópiuma!:

A Hajdúbéttel bedöntött sok ezer munkavállalónak, szállítónak egészen más véleménye van Libás képességeiröl.

Bár igaz, a Dataplex, az aztán képesség. 3 milliárdért céget venni, majd 4 hónap múlva 6 milliárdért eladni, ez aztán képesség. Persze jobb helyeken Libás eftárs ezért börtönt kapna, meg mindenki, aki öt bevette strómannak. És vajon hány offshore számlára kellett Libás eftársnak a haszonból átutalnia? Ez is megérne egy jó kis nyomozást.
a poszt szerzője olyan sötét, mint a téli éjszaka. csak egy észrevétel: nem "legjobb képű", hanem legjóképűbb. ha már okoskodsz, legalább írni tudj fiacskám

de az egész moralizáló eszmefuttatás nem más, mint a szokásos jobber "mi legitimek vagyunk, ők nem" gondolata más köntösben. tedd már fel magadnak a kérdést, hogy aki ezt a tetves bandát megszavazta, az tudta-e, hogy lopják majd el a megtakarításait és fosztják ki lassan az mnb devizatartalékát is.

ne írj, magad égeted
Hogy kicsoda Gordon? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább egy szőrsapkához hasonlít, ahogy ül az ágon, egy szép hosszú ágon. Föl-le, föl-le, mivel egy szellő hintáztatja az ágat.
@tábormegsemmisítő: "Egy demokráciában először is pártot alapít valaki"
Egy demokráciában először is nincs senki, aki előírhatja valaki más számára a követendő politikai stratégiát, időzítést, egyebet.
Meglesz persze a párt is, (csak nehogy egy régi legyen), a program is, és minden bizonnyal a szavazatok is, de majd a maguk idején. Lehet, hogy 3 hónap múlva választunk, de az is, hogy több mint két év még vár ránk ebből az átkosból.
A sportban ezt formaidőzítésnek hívják, Bajnai meg nem egy ejakuláció praecox-ban szenvedő kamasz, hogy idő előtt ellője a puskaporát.
Szóval, ez lesz, mielőtt "egy nagyhatalmi játszma hullámai dobálnák ide-oda a szereplőket" meg "a szájtátiak meg bámulhatnak... a messiás...ingyen euróval".
Igen ezt a sok baromságot mind egy ember tudta vizionálni. Hát, ha azt mondom, nevetséges okfejtés, akkor igen visszafogott voltam.
@tundrazuzmo: amit te leírtál, az nem Gordon (vö. Verne Gyula: Tizenötéves kapitány) hanem egy tundrazuzmó nevű primitív, buta és büdös gyom.
@ColT: Azt gondolom te sem tudod - ezért kérdeztem.
Hogy az ország miért van ilyen helyzetben, arról bőségesen lehetne mit beszélni.
@ColT: A hasonlat azért elég satnya - momentán a helyzet nem olyan rossz - aki mást állít az hazudik. Nem mondom hogy fényes, de ha odébb mégy egy kicsit - bármely irányba - megláthatod, hogy ez nem magyar sajátosság, de a politika pénzügyi érdekei sem. Momentán itt jobban megérzed, mert sosem voltunk fényesen, vagy nagyon régen. Én inkább csak azt látom, hogy egyesek nagyon szeretnek síránkozni, meg sajnáltatni magukat ... aztán mikor jól kisajnálták magukat, akkor leülnek a plazmatévé elé egy kis sültcsirkét enni, és közben neteznek.....
@zum trucc: Arra gondolsz hogy semmit?
Elprivatizálták a nemzet javait. Benne van a nevében: saját privát vagyonná tették az állam, a köz kincseit.
Miért nem lógnak ezek még lámpavason?
volankombi!

1.Szakértői kormány, pedig van.
Semmi egyebet nem jelent, mint a (köz)politika fölé emeli a szakmát. Bár tudom csurka óta az bolsi trükk.

2. "Azt, hogy ezentúl bizonyos gazdaságpolitikai elképzelések mögött komoly ideológiai törésvonalak húzódnak, egyébként maga Bajnai is igazolja, amikor a vele készített ATV-s interjúban határozottan kijelenti, hogy nem működne együtt kormányzati pozícióban a Fidesszel."
Nem. Ez azt jelenti: Hülye, hozzánemértő idiótákkal nem vitatkozik.

A cikked rossz. Nem rúgok, bele minden mondatába, mert annyira nem érek rá.

Olvass, hallgass!
Esz mongyátok meg tesó?
@kíváncsivagyok: Te minek neveznéd a mostani történéseket? Kánaán van mindenhol, csak a Fidesz tesz tönkre mindent (fél EU-t leminősítették már, többen csődközeli állapotban, bár ott is jár a Matolcsi :))? Agyhalott poszt íróról beszélni...
@high up!:
Hahahaheheheuhuhohohoho.

A Hajdúbétről csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a Magyar Nemzet nem győzött helyreigazítani sorozatban a bírósági határozatok értelmében. Persze az agyhalott fideszbarmoknak és csatolt utánfutóiknak (Pornóbbik) ez tökéletes gumicsont, amin rágódni lehet.
Ez a Dataplex meg az újabb vicc, jó lenne, ha az ügyészség megerőltetné magát, hogy legalább beszélni lehessen róla, nem pedig idegbeteg hülyék képzelgéseit hallgatni a témáról. :)
A jobberek kezdenek kicsit átmenni impotensbe. Ez eddig édeskevés! Bár, már lassan 2 éve megvan a 2/3, aztán csak úgy dübörög az elszámoltatás! :)))
@MosoMasa: Nem, konkrétan arra gondolok, hogy két, elborzasztó nicknevű kolléga kéretlenül tanácsot ad egy olyan embernek, akit valójában nem kedvelnek. Vajon miért strapálják magukat, arra esély sincs hogy meghallgassa őket akár BG, akár OV, és a havi egymilliós tanácsadói szerződések sem röpködnek mostanában.
Hízok az örömtől, mikor azt látom, hogy Bajnai egyetlen megszólalására bepisál a rémülettől az összes fideSSfan!
Bajnait miniszterelnöknek!
1. lépés a Wallis épít egy szép irodaházat v.hol
2. B.G. eladja az Országházat ár alatt egy Kajmán szigeteki befektetőnek, mert hát nem egy mai épület, és a fűtése is drága lehet
3. Az Országház eladási áránál 3x magasabb éves áron bérelni kell egy épületet az országgyűlésnek
4. Versenytárgyaláson a Wallis nyer 4x árral
5. Valaki esetleg ezt szóvá teszi, a válsz valszeg "nem értettünk hozzá" lesz
@zum trucc: Nem értem miről beszélsz....
Én a " És ha úgy csinálja, mint először: akkor sokáig az is marad." -ra reagáltam ... mert hogy semmit nem csinált ... és szerinted a hosszú élet titka a semmitevés!
@Pszt!: Igen, a Gyurcsánytól rettegtek így. Viktorkának ez már a végjátszma. :-))
@MosoMasa: Elnézést kérek, akkor félreértettelek, és a bejegyzésedhez közelebbi soraimat magyaráztam.
Persze, ami a félreértéseket és tévedéseket illeti, alighanem te sem vagy védve ellenük. Én BG-t egyáltalán nem az általad vélelmezett hipotetikus semmittevése okán értékelem. Az mindenesetre érdeme, hogy keveset szónokolt, és akkor is kerülte a tartalmatlan nagyotmondást (fülkeforradalom, nemzeti összetartozás programja, Liszt, Széchenyi, meg a magyar életrajzi lexikon összes szócikkéről nevezett értelmetlen halandzsagyűjtemények, akarom mondani tervek stb.)
Kormányozni, az rengeteg aprómunkát is jelent, és ezt BG első (és mindeddig utolsó)profi miniszterelnökként hibátlanul menedzselte. Ráadásul az okkal és ok nélkül hitelét vesztett Gyurcsány-adminisztrációt, meg az elvesztett nemzetközi presztízst (ugye az áthallás a jelenlegi helyzettel egyértelmű, bár még a gyurcsányi időket is sikerült mára alulmúlni) mindenféle hangzatos és értelmetlen hadüzenetek nélkül tudta konszolidálni, részlegesen, de nem is kicsit helyreállítani.
Ma persze rosszabb a helyzet, nehezebb lesz a "helyreállítási periódus", mint Gyurcsány országlása után, de remélem -- az ország érdekében remélem -- BG azért majd boldogul a feladattal. Nem semmittevéssel, hanem csendesen, de szívósan dolgozva, ez az igazi stílusa ugyanis.
@zum trucc: "@tundrazuzmo: amit te leírtál, az nem Gordon (vö. Verne Gyula: Tizenötéves kapitány) hanem egy tundrazuzmó nevű primitív, buta és büdös gyom."

Nem az a baj veled, hogy egy büdös paraszt vagy, hanem az, hogy nincs humorérzéked. Utóbbit kezeltesd, előbbi nem múlik olyan könnyen.
@tundrazuzmo: Örülök, hogy a kísérlet sikerült, bebizonyosult, hogy egy növényt, mégha tüskés és randa is, fel lehet bosszantani.
Látod milyen rosszul tud esni a rosszindulat meg az előítélet. Ha te gyalázhatod BG-t, aki nyilván messze nem tökéletes, "mindössze" egy igen gyenge mezőnyben, a magyar miniszterelnökök között az egyértelmű listavezető, akkor viseld hősiesen az ostoba nickneved insprirálta játékos ingerkedést.
@zum trucc: Mondtam én, hogy nem az a baj veled, hogy egy büdös paraszt vagy, hiszen nem vagy az.

A baj az, hogy a Csukás István klasszikusát nem ismerted. Az idézet nem BG-ról szól, hanem Pom-pomról. Gordon csak valahogy idekeveredett a bátor Tintanyúl és a Magyarvédő Golyókapkodó közé.
@röhögő: nu pagagyí (meg a többiek) meg jót fasisztázott. vagy nektek szabad...?
@Wolfram: 1 hol fasisztáztam?
2 tudod mi a különbség a zsidózás és a fasisztázás között, te hülye gyerek?
"viszont szakértői munkájáért köszönettel adózva lemondanánk további volt-miniszterelnöki megnyilvánulásairól."

A magad nevében beszélj, mert ennek a mondatnak kb. semmi értelme.
@röhögő: te sehol. legalábbis a 3-4. bejegyzésig, amíg elolvastam. csak beszóltál zsidózásért. én meg megjegyeztem, hogy ezen a rövid passzuson is legalább egy fasisztázás is történt. pont előtted. mintha kettős mérce lenne. a zsidózás rossz, a fasisztázás jó. értem?

engem máshol azért kimoderáltak, mer Izrael államot, Amerika barátjaként nevén neveztem. mintha megint kövezés járna Jehova nevének kimondásáért ("Jehova, Jehova, Jehova...!")

a tököm tele van ezzel a "minden fasiszta, ami az én (anyagi, hogy stílusosak legyünk) érdekemmel ellentétes". jó biznisz ez... hülyegyerek...
@Gyulimali: Rosszul olvasod azokat a számokat :)
Elég az összefoglalót elolvasni, és egyértelműen kiderül, hogy az új 16%-os adónak és társasági adócsökkentésnek köszönhetően a költségvetés 2011-ben még nem romlik (a különadóknak köszönhetően), míg utána már erős hiány (200 milliárd 2012-ben, 700 milliárd 2013-14-ben) keletkezik.
@- Capri -: Klapka Gyuri bácsi hogy tetszik?
@ColT: "Alapvetően azért nem lenne hülyeség, ha a részvényesek és a tulajdonos is felelnének azért amiben részesedéük van."

A törvény mást mond. Kicsiben igazad is lehet, de nagyban mások az érdekek (most ne a ttulajdonosok érdekét nézd csak. Lehet, hogy megmentesz hérom embert, de tönkre teszel ezret. Ezt úgy szokták mondani, hogy megnyersz egy csatát, de elveszíted a háborút.)

Ismerkedés céljából:

www.adiutofortis.hu/hirek.php?page=2&idf=9

Ami nagyon fontos:

d) Az ügyvezetés a társaság érdekeinek elsődlegessége alapján köteles eljárni.

illetve:

c) A vezető tisztségviselő az ilyen tisztséget betöltő személyektől általában elvárható gondossággal, önfelelősséggel vezeti a társaságot. Az egyszemélyes kft./rt. kivételével a tulajdonosok által nem utasítható, hatáskörét kizárólag a tag(köz)gyűlés vonhatja el, de csak akkor, ha erre a létesítő okirat feljogosítja

www.origo.hu/archivum/20101125-a-cegek-ugyvezetoitol-tobbet-var-el-a-jog.html
@high up!: "Szóval Libás 2010-es költségvetése már a gyártáskor összeomlott."

Nem omlott össze! Májusig volta kormányon, ebből adódóan addig tudták bekalkullni, hogy mit csinálnak. Az utána következő időszak már az új kormány hatáskörébe tartozott. Ha valamit megváltoztat az új kormány, annak kihatása van az egész későbbi költségvetésre. Ezt pedig nem lehet bekalkulálni, hogy az új kormány milyen lépéseket fog tenni.
De hiába írom ezt le, neked ez lényegtelen, mert a 2010-es költségvetés már a megszületésekor megbukott. Ringasd magad ebben a hitben.
@high up!: "Ez is megérne egy jó kis nyomozást."

Akkor nyomozz! Szabad a pálya! Csak nehogy pofára ess a sok észtől, ami a fejedben van.
@király vagyok: "Miért nem lógnak ezek még lámpavason?"

Mert a fidesz is jócskán megfogyatkozna.
Csak annyi baj van ezzel a mocskos gyilkos libatolvajjal, hogy még nem száradt el a kötélen!
@töreki: Azt a szólást, hogy "az vagy, amit megeszel", kiegészíteném azzal, hogy "az (is)vagy, amit leírsz!
@Kóser Malac: A Jobbik a Fidesszel együtt fog bukni. A két haver ádáz harcot vív majd a megfogyatkozott hülyeszavazókért, kettőjüknek nem lesz hely a parlamentben.
@töreki: Látom ki van adva a hívőknek Bajnai karaktergyilkolászása. Vagy magadtól vagy enny0ire hülye?
@Dr. 2llkedő: A társasági törvényt magyarázod? Hívőknek? :-)) Mi vagy te, gyógypedagógus?
@Wolfram: Anyuciddal foglalkozz, aki nem nyelt le téged időben. Az hogy valaki zsidó, arról nem tehet, az hogy fasiszta arról igen, te nagyon csökött agyú! 1ébként + én nem fasisztáztam, úgy hogy húzz anyucidba!
Ha tököd tele van, vidd le a szemetet, hátha hálás lesz az asszony, vagy fordulj az ötcombú nődhöz!
@Az index is elesett: Guglizz rá a stróman szóra.
@röhögő: "Mi vagy te, gyógypedagógus?"

Lehet, hogy annak kéne lennem. Még meggondolom, úgy is most rúgtak ki, mert nincs a cégnek munkája. Hála Viktor és Kuszaszem a lila tehén áldásos tevékenységének.
Miért nem megoldás bajnai?

1, Gyurcsány és Kóka legjobb barátja. Nem véletlen, hogy az MSZP kormányban ő váltotta le Gyurcsányt, hisz a legjobb barátja/üzlettársa, ezek után is együtt kormányoznának, hasonló elvek szerint. (Madarat tolláról, embert...)
2, Bajnai már volt MSZP kormányon és az IMF feltételeinek betartása mellett nem vitte véghez azokat az intézkedéseket amiket most is elvárnánk tőle. Lehetősége volt változtatni, de ugyan úgy nem tette meg, mint bárki az elmúlt 22 évben
3, KISZ-ből kikerülve korrupt állami megrendelésekből lett milliárdos, pontosan úgy ahogy Gyurcsány és Kóka is lett haverjaként/üzletfeleként
4, Ha bajnai miniszterelnök is lenne, ugyan azokból állna a parlament mint eddig is. gyurcsány, bajnai, lendvai, lampert, orbán, navrasics stb... tehát a törvényalkotó testület nagy része szemernyit sem változna, tehát vagy az ellenzékre kennék hülyeségüket, vagy saját maguk lennének impotensek. Ugyan úgy nem haladna az ország előre az európaiság felé.

Ne engedjük, hogy a politika megint kiszúrja a szemünket egy szarjankóval, és tovább garázdálkodhasson a parlamentben.

Nyugat-európai színvonalat akarunk nem? Akkor meg végre kukázzuk azokat akik 22 éve gátolják a fejlődést!
@high up!: "Szóval Libás 2010-es költségvetése már a gyártáskor összeomlott."

""""""Az államháztartás 2011. évi pénzforgalmi hiánya - a helyi önkormányzatok nélkül - 1.734,4 milliárd forint volt, az éves eredeti előirányzat mintegy 2,5-szeresével, a törvényi módosított előirányzat 110 százalékával egyenlő - közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn az előzetes számok alapján."""""
gazdasagiradio.hu/cikk/72913/

"""""Több állami intézémény azt kéri a beszállítóitól, hogy csak jövőre kelljen kifizetnie egyes számlákat. Az intézmények a kormány által előírt takarékoskodási kötelezettségekre hivatkoznak, miközben a Fidesz választási és kormányprogramjában is azt ígérte, hogy az állam gyorsabban fogja kifizetni a beszállítóit, mint korábban. A kormány célja az, hogy megóvja az idei költségvetést, de ezzel a saját dolgát nehezíti meg 2012-ben."""""
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20111115-nem-fizetik-ki-a-beszallitokat-az-allami-intezmenyek-ev-vegeig.html

"""16 ÉVES CSÚCSON AZ ÁLLAMADÓSSÁG

Még az előzetesen közöltnél is kissé nagyobb, 82,6 százalékos GDP-arányos adósságrátáról számol be a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent pénzügyi számlák statisztikája."""""
www.gepnarancs.hu/2012/01/16-eves-csucson-az-allamadossag/
@Arbet: "Nem véletlen, hogy az MSZP kormányban ő váltotta le Gyurcsányt, hisz a legjobb barátja/üzlettársa, ezek után is együtt kormányoznának,"

Ne zavarjon, hogy a sokadik lehetőségként került oda.

"KISZ-ből kikerülve korrupt állami megrendelésekből lett milliárdos, pontosan úgy ahogy Gyurcsány és Kóka is lett haverjaként/üzletfeleként"

Mint ahogy Simlicska, Lézer Jani, Pintér Sándor....

"Akkor meg végre kukázzuk azokat akik 22 éve gátolják a fejlődést!"

Kezdjük a Viktorral!
atyám ilyen semmitmondó posztot. ha láttad a bajnai interjut akkor tudhatnád hogy ő magát elkötelezett baloldaliként aposztrofálta, ennyi..nincs itt más titok.
bajnai szerepe annyi volt gyurcsány lemond(at)ása után, hogy az imf feltételeit betartva egy évig még kormányozzon..tehát ami ma lenne pl varga mihály vagy navracsics feladata ha orbán magától lemondana.
@tundrazuzmo: Hát, az az igazság, hogy ez a poszt BG-ről szól. Az teljesen érdektelen, hogy szabad asszociációs alapon neked kinek melyik meséje ugrik be. A politika, a jobber gyakorlat ellenére, ugyanis nem mese, meg mesemondás.
Na, belőled, meg a mesédből elég, kezdődik egy munkás nap, te meg készül fel, hamarosan változás lesz.
@röhögő: te olvasni is tudsz vagy csak írni tanultál meg? primitívségeddel csak magatokat járatod le, úgyhogy hajrá, írogass még! gyerünk, ne hagyd abba!
@Dr. 2llkedő: Uncsi amit előadsz itt reggeltől estig, estétől reggelig. Neked komolyan nincs munkád? Ha ez a munkád, hogy a wallis indexének bajnaiját és a szaros mundért védd, akkor lejjebb vagy mint egy alkesz csöves.

Orbán-ozol itt nekem, pedig én ugyan úgy kukázom simicskát, lézert, pintért, navrasicsot, rogánt, mint ahogy gyurcsányt, bajnait, lendvait, shiffert, kókát stb..

Erre már nem tudsz mit mondani, szóval ne is válaszolj plz.

Ui.:
Előbb megkérdeztem párom (aki nem politizál), hogy mi a véleménye bajnairól. Azt válaszolta, hogy egy pénisz. Kérdeztem, hogy miért? Válaszolta: Mert az összes politikus egy pénisz. Kérdeztem: Szavaznál rá? Válaszolta: Nem szavazok.

Ez a gondolkodás a lakosság 70%-nál általános. Az emberek nem bíznak a politikusokban. Sem az orbánokban, sem a bajnai-gyurcsányékban.

Változtatni kell. Nem a baba fejét kell néha átfesteni, hanem az egészet kell gyökeresen megváltoztatni. Amíg ez nincs meg addig nem lesz rend.
@MosoMasa: Te melyik bolygóm élsz...?

@Dr. 2llkedő: " A károsult kizárólag a kft./rt.-t perelheti, és csak a társaság léphet fel a kárt ténylegesen okozó ügyvezetéssel szemben. "

A társaság persze sosem fog érdemben fellépni.

Az, hogy a törvény nem ad lehetőséget rá, egy dolog.
Morális szempontok meg a mesében.
@ColT: "Az egyszemélyes kft./rt. kivételével a tulajdonosok által nem utasítható"

Még mindig nem érted!

Bahnai NEM VOLT A HAJDÚ-BÉT VEZETŐJE!

"Morális szempontok meg a mesében."

Javaslom ismertkedés céljából:

JOGOM VAN HOZZÁ!
Önérvényesítő füzet
autizmussal élők számára
Autisták Országos Szövetsége
2010
@Arbet: "Ha ez a munkád, hogy a wallis indexének bajnaiját és a szaros mundért védd"

Nem őket védem. Csak nem szeretem a hazugságokat.

"Az emberek nem bíznak a politikusokban. Sem az orbánokban, sem a bajnai-gyurcsányékban.

Változtatni kell."

Változtathatsz, viszont az újakra ugyan azok a törvények fognak vonatkozni. Ugyanúgy gyűlölt politukusok lesznek, mert őket is le lehet majd járatni a kitalált hazugságokkal.
Aki nincs velünk, az ellenünk / az egész világ/!!

Követeljük:
- legyen 600,- ft a benzin
- nekünk 400,- ft-os euró kell!
- 5 nagydoktorit Schmitt copy Pálnak!
- Kétmilliós fizetést és karcmentes autókat a képviselőknek!
- a Felcsút kerüljön az első osztályba!

- Európa szeret minket, mi is szeressük üket!

- Csak 30 évente választásokat és felcsúti kötődésű, sose dolgozott, többször bukott, 150 cm mély, focista agyú, O. V. monogrammú jelölt lehet m.elnök!
- Hazudj még nagyobbakat Szargyártó Péter!
- Legyen mindenki seggszájú a fideszben!

- 20 év alatt közrendőrből milliárdos, kedvezményes nyugdíjjal, Pintér Sándor féle életpályamodellt mindenkinek!

- minden kisdoktorinak Schmitt Pálgium legyen a törzsanyaga

- Bájer Zsót a te anyád!
- Pataki Attila dáridóénekesnek Kazinczy díjat és sikeres érettségit!
- Orbán-Matolcsynál magasabb GDP növekedést!
- Tereljük a fideszes politikusokat a munka világába!
@Arbet: "Nem a baba fejét kell néha átfesteni, hanem az egészet kell gyökeresen megváltoztatni."

Amíg a törvények számodra csak zavart okoznak, addíg mit akarsz megváltoztatni?

Törvények szerint élünk. Az erkölcsi kérdés másodlagos. A törvényt kell betartani, mert annak nem betartását büntetik. Lehetsz erkölcsös, ha nem tartod be a jogszabályokat, akkor börtönbe kerülsz.
@Arbet: Erkölcsös-e az, aki Julcsi néni miatt a törvényeket nem tartja be? Mert Julcsi nénivel szemben így erkölcsös.
@Dr. 2llkedő: Bizonyítsd be te bajnai pöcsömöccse, hogy Kóka, Gyurcsány, Bajnai becsületesen lett gazdag és az országot egy árva millióval sem károsították meg.

Nekem ne azt szajkózd, hogy a törvények nem ítélték el, hanem bizonyítsd erkölcsösségüket.

Te pöcsömöccse.
@volankombiÉ
Volt a Klubrádióban Bajanival egy interjú, hallgasd meg, akkor szerintem megérted!

Valamint:

"...de hát hagyjuk az ilyen semmitmondó frázisokat, hogy legitimitás..."

Valóban. Ez manapság semmit sem jelent. A Fidesz is behazudott mindent (rodolfósan "ne arra figyeljenek, amt mondok"), aztán a "fülkeforradalmat" most úgy értékelik, hogy az mindenre legitimitást ad nekik. Még arra is, ami szöges ellentétben áll a beígértekkel.

A mostani támogatottságuk 30% alatti, és ha a részvételi arányt nézzük, úgy zusammen a választásra jogosultaknak kevesebb, mint 40%-a szavazott Viktorra. A nemszavazók szerintem nem automatikusan a Fideszt támogatták... Akkor milyen népinemzeti elsöprő akratról hablatyol itt ez a kis nemiszerv?
Jó a cikk.

Pár dolog eszembe jutott. Pl. jó lenne pár alapszabályt betartani mert nem kizárt, hogy előbbre visz.

Pl. amelyik jelöltnek sáros a múltja azt nem választjuk miniszterelnöknek. Magunknak teszünk vele szívességet.
Olyan etikus államfőnk lesz amilyet választunk. Jobb-vagy baloldaltól függetlenül aki priuszos azt nem kell elfogadni.

Aztán. Pozitív hozzáállás. Fel kellene fogni, hogy egymás utálása, egymás savazása, egymás ellen ellenségeskedés nem visz előbbre.
Az ellenállásnak, harcoskodásnak, befeszülésnek Magyarországon hagyománya van, ezek az elmúlt 500 év gyarmati reflexei. A mindenkori hatalom elleni tiltakozás. Persze tiltakozni kell ha valami nem tetszik de aki csak tiltakozni tud az nem oldott meg semmit. Olyan politizáljon aki tudja mit akar tenni. Akinek vannak elképzelései. Az LMP vezére pl. nem véletlenül mondott le. Nem tudja milyen a viszonya az MSZP-hez vagy a FIDESZ-hez. Nem ajánlott alternatívát csak elégedetlenkedést és a nemzetközi, szenzációvadász, megélhetési újságírás ezen felbuzdulva rengeteg ellenséget szerzett Magyarországnak. Az ország jóhíre a mi jóhírünk. Vigyázzunk már a jóhírünkre!
Na de mit akarnak csinálni és kivel szövetségben? Egy vezetőnek vannak elképzelései és azokat szövetségesekkel együtt meg tudja valósítani. Olyanok mint az MDF volt. Kicsik, nem tudják hova valók és még saját maguk között sem tudnak rendet tartani nemhogy egy országban. Nem látok elképzeléseket a részükről, nem látok terveket, programokat. Viszont világméretű ellenségeskedést szítottak a hazám ellen akkor amikor a bizalomra szükségünk lenne. Túllőttek a célon. Persze nem állítom, hogy a bizalomvesztés csak az ő saruk lenne... De milyen hatást értek el?

Bajnaira kíváncsi sem vagyok. Ahogy a céges ügyeit kezelte számomra nem hiteles vezető és nem akarom vezetőként látni. Az, hogy jóképű-e vagy sem az pedig ne legyen politikai mérce. Azt már tudjuk kik állnak mögötte, rájuk sincs szükségem.

Nekem a megfelelő vezető az akinek vannak elképzelései, kiáll az érdekeimért/érdekeinkért és nemzetközileg elismert. Nem valami ellen hanem valamiért dolgozik.
@töreki: pont olyan vagy, mint egy ketrecben szűkölő és vicsorgó, ámde fogatlan kutya:) Vicces na!
Magyarország rendszeresen exportálja külföldre a belpolitikai problémáit. Ezzel Magyarország rendkívül negatív képet alakít ki magáról és így is fognak mindig hozzá állni.

A belpolitikai ügyeket idehaza kell eldönteni, erre való a Parlament. Ahol elméletileg a demokrácia játékszabályai érvényesülnek.

Ha Magyarország rendszeresen rossz képet exportál magáról ne csodálkozzunk ha mindig rossz lesz a megítélésünk ami hendikeppet jelent, rossz alkupozíciót, hátrányból indulást.

Meg kell tanulni pozitív képet kialakítani magunkról. Na persze ez egy gondolkodás eredménye nem pedig egy máz. Jó lenne idáig eljutni.

Jó bornak is kell a cégér.
@Arbet: "Bizonyítsd be te bajnai pöcsömöccse, hogy Kóka, Gyurcsány, Bajnai becsületesen lett gazdag és az országot egy árva millióval sem károsították meg."

Miért kéne nekem ezt bizonyítanom?
Azért vannak az ügyvédek, meg a jogászok, meg a bűnüldöző hatóságok, hogy azok bízonyítsák a vádakat, ill. védjék őket.
@stim: "Ahogy a céges ügyeit kezelte számomra nem hiteles vezető"

Mennyire ismered a céges ügyeit? Amennyire a sajtóból értesültél?
@stim: "Meg kell tanulni pozitív képet kialakítani magunkról."

Először is odáig kellene eljutni, hogy tudjuk helyükön kezelni a dolgokat. Amíg félinformációkból messzemenő következtetéseket vonunk le, addig az csak a lázálmainkat erősíti, nem pedig a valóságképet.
Az írás szerzőjének,csak két észrevétel.Lehetne több is,de fanatikus,buta embereket nem lehet meggyőzni!Nekik csak egy céljuk van:Orsós Orbán Viktort szolgálni mindenáron.
1.Viktor királyod nyolc évig követelte a szakértői kormányt.Viktor imádóknak lehet szakértői kormány?
2.Scmitt Pali pártfüggetlen?Pedig neki tényleg annak kéne lenni!
A szocik vezették a csődbe az országot?Kérdem én,nekik volt 2/3-uk?Minden reform törvény elfogadásához kellett a "Király" szavazata.Sajnos minden jót leszavazott,csak végre bukjon a kormány bármi áron,és ő lehessen Magyarország királya!Csókoljátok meg érte,sikerült neki!!
@tamas3303:

Orbán Viktor = HAZA

(E.T. haza)
@Dr. 2llkedő: Ez tetszik!21-én el kéne menni tüntetésre,csak sajnos az ellenzéknek nem indítanak ingyen buszokat!!!
@tamas3303: Nekem jobb dolgom is van, mint tüntetgetni.
"Fent és lent - gátlástalan patriotizmus Mi a bajom Bajnai Gordonnal?"

Csak annyi, hogy szabadlábon van. Ez becstelen dolog. Ha valamiért, Orbánéknak elsősorban ezért kell eltakarodniuk!
@Arbet: Sose hidd, hogy a te véleményed a többség véleményét tükrözi. Lehet, hogy egyedül vagy. De az is, hogy mindössze kisebbségben.
Ha lesz választás, majd meglátjuk.
@Wolfram: Faszfejkém! Még mindig nem vok +győződve arró, h tudod a különbséget a zsidó és a fasiszta lét köz5t. Úgyhogy apád gumicsizmáját hibáztasd, amit lerejszolt és picsán rúgta vele anyádat!
@röhögő: tudom mi a különbség: a színük, nem? vagy lehet, hogy te vagy a különbség?

anyukám üdvözöl. azt mondja, érti, hogy egy tanulatlan bunkó vagy, meg vidéken nőttél fel, de szerinte ezt nem kell szégyellned. egyébként városban már pár évtizede nem járnak gumicsizmában az emberek!

és fejezd be a 8 általánost, annyi nem árt a tollkordáshoz se. akkor legalább ki tudod fejezni magad. ha érted mit jelent...

én viszont kiszálltam, kikapcsoltam a követést is, úgyhogy bármit büffentesz ide csak a publikum szórakoztatására teszed. úgyhogy hajrá, trágárul, ocsmányul, mutasd meg magad!
@Wolfram: Nem a színük, te barom! Zsidónak születik valaki, fasisztává válik. Egybites agyaddal nem fogod fel. Kikapcsoltad a követést? Megfutamodtál. :-))
@Wolfram: "tollkordáshoz" - idegesnek teccik lenni? Melléütögecc? :-))
@MosoMasa:

kösz a kiegészítést, ja ezeket kihagytam ;-)
Már rögtön az első mondatodban bemutatod beszűkült látásmódodat, így az írás 99,9999%-ában már semmi újat nem tudtam olvasni.
Ha létezhet unorthodox gazdaságpolitika, akkor létezhet szakértői kormányzás is. Csak az utóbbival többre mentünk. De ha úgy jobban tetszik, akkor lefordítom narancsra, és az egy unorthodox kormányzás volt. Ha eltudsz képzelni a szavak mögé jelentést, akkor már létezik. Nem kell több. Ha nem, akkor meg neked gyenge a fantáziád.
Amit azzal is bizonyítasz, h nem tudod, mit akar Bajnai. De megkegyelmezek a szűk fejeden és elmondom. Nem akarja megmondani hogy mit akar. Minek. Feszültséget akar kelteni, h róla beszéljenek. Akár az olyan gyenge fantáziával rendelkező egyedek, mint Te, akár olyanok mint Én, akiknek két pókerkéz lejátszása között nincs jobb dolguk mint gondolkodásra sarkallni az olyan egyszerű embereket, mint Te, vagy akárki más.
És örömmel konstatálom (unorthodox magyar szó!), hogy sikeresen adod alá a lovat! Így tovább!
@röhögő: "Zsidónak születik valaki, fasisztává válik. "

Jól beszélsz, kislány: amikorra megismeri a zsidókat.
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Egyébként a családi determináció a világnézet kialakításában szinte mindenkinél igen erős szerepe játszik. De azért ez nem mentség, szégyelld magad.
@zum trucc: Szerintem szégyelljék magukat a fasiszták, és ne azok akiket önvédelemre és saját módszereik viszont-alkalmazására kényszeritenek. Tudod, ugye kikről beszélek, nézz a tükörbe!
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Én nem tudom kiről beszélsz, igazából nem is nagyon érdekel, mert nem a logikus gondolkodásodról vagy híres, sőt egyáltalán nem is vagy híres, ami persze még nem lenne baj. Zavaros hülyeségeket írsz, próbálsz vaktában személyeskedni, igazából unatkozol és csak trollkodsz.
@Frizuravarjú: Hagyd, szerintem ez Bácsfi Diana személyesen...

:)
süti beállítások módosítása