Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VII.

2012.05.05. 14:25 Döry L.

A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

Le(!?)reagál

A cigánydoktor behúnyta kékszemét, majd mint mindenki, ő is saját vérmérgezése szerint reagálta le az egyre dagadó botrányt: kifordította a ciha alól a diplomamunkáját és laponként, eltökélten megette.

Szemfüles

Hadd segítsek, fakadt ki a mentőhelikopter felé igyekvő cigánydoktornak Juliska néni, aki gyermekkora óta a repülésről álmodozott. Majd kikapta a doktor kezéből a mentőládát és egy szemfüles módjára helyet foglalt a forgószárnyas légijárműben.

Szöszöl

Szöszölni a nyelvvel – pontosan ezekkel a szavakkal szöszölt a nyelvvel Esterházy Péter, amíg meg nem hívták (meghívták, azt jelenti!) Berlinbe homárt zabálni.

Táska

Kávé, cigi, süti, ropi, szemed alatt túrós táska - énekelte az előadóművész a dalszöveget. A jegyzőasszony se szó, se beszéd tenyerébe temette arcát és arra gondolt, hogy az undok előadót soha többé nem akarja a településen látni.

Ingyen és bérmentve

Fölvágom neki bassza meg a fát, nem elég, hogy ingyen és bérmentve, mer jó, mondtam neki, hogy fölvágom ingyen és bérmentve, de még egy sört se fizetett bassza meg – szórakoztatta az anekdotájával a rendelőben a cigánydoktort egy páciens, aki a kezében tartotta az ujjait (mint aki túl sok ropit – lásd fönt - vett a markába).

Az élet nem fenékig spanyolviasz

Hangoztatta gurgulázó nevetéssel a cigánydoktor, miután elfogyasztotta a diplomamunkáját.

Bezzeg

A medvezsidó fennen hangoztatta, hogy ő nem az első ilyen produkciót csinálja, de Los Angelesben bezzeg nem basszák szét, megfogják a munka végét, nem csoda, mer', ha ilyen a magyarok hozzáállása, akkor eddig jutnak, de hát ne is tessék akkor csodálkozni, mert ha itt nem lennének zsidók, maradna a bőgatya meg a pálinka – végezetül lekúrta a telefonkagylót ami atomjaira reccsent, fölhajtott egy kosher szilvát, mint aki jól megmondta és kigombolta a nadrágját, hogy folytassa a castingot. A medvezsidó akkor még nem sejtette, hogy a magyarugarozás sucks.

Megszemélyesítő

Egyszer olaszba' a jegyzőasszony ijedten belekapaszkodott a táskájában található szendvicsek egyikébe, mert azt hitte, hogy a legionárius csak ki van tömve és megnézheti, hogy mi van az ágyékkötője alatt, ámde az élő legionáriuson emiatt összezörrent a vért meg a pajzs. Amikor a jegyzőasszony ura a légióst megszemélyesítő embertől akart bőrkabátot vásárolni a Piazza Navonán, a jegyzőasszonyon ismét úrrá lett a fejvesztés.

 

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások I.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások II. 

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások III.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások IV.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások V.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VI.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr584489962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása