Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XIII.

2012.11.11. 15:14 Döry L.

view_000752.jpg

Speciel

Ez speciel tény, amit a bíróság is kimondott - artikulálta, majd megigazította a tafota nyakkendőjét, toppantott egyet a karamellel kiglancolt cipővel, nyakának szegezte az alpacsínó márkájú férfiparfümöt, kiakasztotta a füle mögül a nullásgépet, begyakorolta a nézését, hogy belehólyagosodott a tükör, majd előruganyosította a tévéstúdió lámpáira a retinaizmokat: P. F. Akit a háta mögött csak a polgármesternek hívtak.

Elpattant

Kiborította Anikót, halálfejjel írta alá a gyerekek ellenőrzőjét, nem töltött jégoldót a Multivanba, elfelejtett Cosmot venni az anyósának, visszautasította a karcagi birkapörköltet, ez a kis rosszaság. Valami elpattant benne, mondogatták a november 5-i interpellációk után a frakcióban. Már mondogatták, de az Áder még nem hívatta be Rogánt.

Hígmagyarnak mély a leve

Ezekkel a szavakkal törte el a mécsesét az MDP-be belépett népi író, majd megbánta Szárszót, lesöpörte a padlást, megemelte a normát, leverte a csillagot, felszólalt a Petőfi-körben, kizárták az MDP-ből szilenciumba került, írt a főtitkárnak, újrapublikált, belépett az MSZMP-be ultizott az öreggel, magára nyitotta a gázt, túlélte, balatoni nyaralót kapott ajándékba, rosszul lett a kadarkától Lakitelken, belépett az MDF-be, kizárták az MDF-ből, belépett a MIÉP-be, veserákot kapott, legyőzte, ösztöndíjat kapott, újraházasodott, megszűnt a MIÉP, fia épülő házát elvitte a bank, felszólalt egy civil fórumon, kacérkodott a fajvédelemmel, rovatot kapott a Magyar Hírlapban, feltörték a kocsiját, kordonra a húzta a szőlőt, elverte a jég, eltörött a mécses, kidobta a naptárakat, megdöglött a kuvasza, hosszú ez a század, híg a leve.

Szalonoznak

Nem értek egyet az agresszív sofőrökkel, akik letolják a bringásokat, de elítélem az olyan bicikliseket is, akik szalonoznak a kocsik között életveszélyes módon. Mondta a radikálisan mérsékelt, szélsőközép budapesti ember, majd szinte együltő helyébe arra gondolt, hogy visszafizeti a devizahitelét.

Elmutogatni

Már nagyon unták a bridzsezést, ezért Török Gábor, Nemcsák Károly és Miszlivetcz Ferenc úgy döntöttek, hogy ektivitivel ütik el (vö.: basszák el) a hátralévő időt, amíg megfő a halászlé, amivel a halászlé fesztiválon indultak (győzni jöttünk, nem sok kislányt megfőzni, nyilatkozta ambíciójukról Nemcsák a Vízgazdálkodási Szemlének). Az ektiviti során a Török Gábor azért nyert mert azt kellett elmutogatnia, hogy: vombat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr354894046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása