Legyőzhetné-e a bazmegolás az Orbán rendszert?

2013.04.04. 07:30 tintas

A Magyar Narancs március 28-dikai számában Kis János felveti a kérdést, honnan lehetne nagy szavazótábort szerezni. Állítása szerint ha feltűnne egy Beppe Grillo-szintű alak, akinek nincs se jobb-, se baloldali programja, viszont nagyon határozott vágya mindenkit a börtönben látni, akik addig az olasz közéletet vezették, akkor bizony neki állna a zászló!

Ezt ő természetesen mint liberális demokrata óriási veszélynek tartja, de mi van, ha nincs más esély? Mi van, ha az Együtt 2014 mozgalom később se fog megerősödni. Mi van, ha az IMF-nek lefekvő, megszorító csomagok megszorító csomagok hátán-kezdetű fideszes kritika használni fog Bajnaiék ellen? Mi van, ha a Hír tv nagy oknyomozó Célpont-riportereinek politikai küldetése, hogy hiteltelenné tegyenek mindent, ami nem a Fideszhez köthető. Ha az ő drogokról szőtt elképzelésük egy beteg társadalom vizionálásával, ahol mindenki tűket szurkál egymásba, ahol csak egy jointot akartak tekerni, rendkívül hülye, de Juhászt ki lehet vele kezdeni.

Gyurcsányról és Molnár Csabáról most ne is beszéljünk, Lukács Zoltán-típusú nagy szoci macikat meg végképp felejtsük el, hiába van diplomája vagy nincs, az se különösebben látható.

A 4K! és az LMP pedig még a legnagyobb jóindulattal is csak 2018-ra érhetnének el valamit.

Viszont lehetne nekünk is egy jó kis Beppe Grillónk, aki Olaszországban humoristaként kezdte, azzal komoly országos sikereket ért el, mígnem 2007 októberében megszervezte a Bazd meg! (vaffanculo) kampányát, amivel a legutóbbi választásokon 26%-ot ért el és ezzel a legnagyobb párttá nőtte ki magát. A fickó nem volt hajlandó megjelenni a médiában, semmilyen vitaeseményre nem ment el. Meg van ugyanis győződve róla, hogy az újságírók és a teljes média a romlott politikusok cinkosai. Ő közvetlenül a néphez szól tömegrendezvényein, és trágár nyelvével az értelmiség nem tudja felvenni a harcot. Hiszen ugye már nem is megalszik szegény értelmiségiek szájában a tej, hanem már rég az aludt tejet köpülik csak.

Szóval ha a Kétfarkú Kutya Párt egykori Mogács Dániele úgy jönne vissza, hogy sajnos nem sikerült új Hofivá válnia, de nem is lett belőle Latinovits-szintű színész, akkor még az efeletti haragot és bosszúvágyat is be tudná csatornázni egy választási győzelembe. Mert négy évvel korábban csak egy vicc volt. 

Ha egyszer komolyan gondolná azt, hogy ő nem gyűjt kopogtató cédulákat, mert szerinte a választás nem egy "komcsi papírgyűjtögetés, egy úttörő recycling, én nyilt sisakkal kiálltam a nép elé, és nem fogok egy pajszerrel a kezemben postaládák fölé görnyedni."; ha azokat újra feltupírozná, amiket akkor mondott, csak kicsit véresszájúbban a dühtől, hogy még mindig a Cool TV-n ismétlik a két éve elmondott stand upjait, és pár hakniból próbálja kihúzni a hónap végéig, ha ez erőt adna neki: akkor volna új ellenfél Orbán számára! Milyen kár, hogy ilyen gyenge az utolsó reményünk - szerintetek jobb lenne-e Mogács Orbánnál? Vagy van más humorista, aki alkalmasabb ?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr325190508

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.04. 12:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valóban legyen akár ő az utolsó reményetek! Épkézláb, hatást is kiváltó úgy sincs.
én is azt kívánom,hogy találjátok meg a ti beppéteket!
Igaz,hogy magyar országban ez nem működne, de legalább bíznátok valakiben, éljen az új messiás. Ha már bajnailibás nem vált azzá!!!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
egy birka ne gondolkozzon,mert ilyenek jönnek ki a száján! Agyhijján
"Ezt ő természetesen mint liberális demokrata óriási veszélynek tartja, de mi van, ha nincs más esély?"

A "mindenki menjen a böribe" programot már rég meghirdette a Jobbik. "Elszámoltatás" és "a privatizáció felülvizsgálata" címszó alatt.

Ha jól értem, akkor a Magyar Narancsnak a Jobbik programja büdös, meg náci, meg kirekesztő, de ha a "liberális demokrata" oldalon mantrázza valaki ugyanazokat a populista demagógiákat, akkor az már rendben van, sőt kifejezetten kívánatos.

Tehát a Magyar Narancs addig és csak addig "liberális demokrata", ameddig az ő oldalukon meg nem jelenik egy hatásvadász zsebdiktátor. Hát gratulálok ehhez a liberalizmushoz.

Ami rögtön eszembe jutott: balról mindig szapulták (jogosan) Orbánt, hogy populista, meg színpadias, meg egyszemélyi vezető, meg hogy diktatórikus eszközökkel vezeti a pártot. Ám ez csak addig tartott, amíg meg nem érkezett Gyurcsány, utána ugyanezek a fintorgók megkönnyebbülten sóhajtottak fel: "jaj, de jó! végre nekünk is van saját Orbánunk!"
No comment.
Mogács, igen kevéssé eredeti, minimálisan vicces és egyébként egy hiper-antipatikus, tréember.
Szóval nem, nem szeretném Orbán helyett. Nem szeretnék akárkit Orbán helyett. Valakit szeretnék.

(Ha már valaki vicces, akkor esetleg a Kőhalmi Zolira gondolnék.)
De ez az én véleményem. Amúgy talán legyőzhetné a bazmegolás bármilyen formája Orbánt...
alapból a kurvaanyját annak,aki nagy szavazótábort akar szerezni.

az csak annyit jelent, hogy tök mindegy, milyen áron, milyen eszközökkel, de hatalmat akar.

mi lenne, ha inkább azon gondolkodnánk, mi jó az országnak?
..mi jó az országnak?
ezt ne várd el a szoclibektől...
csak a kondérért való harc a lényeg, a husosfazék!
Közeledik a választás - mindegyik szoclibes hirtelen pártot alapít.
Hátha..
Esetleg fogytán van a 8 év alatt összekapart pár milliárd.. előbújtak az odujukból magyarország kártevői!
@fanus: Ugye most Orbánékról beszélsz, ugyanis magyarország legnagyobb kártevői, Ők! Le a lila köddel.
Kiss János és a nagy szavazótábor.
Na nekik sehogy, a liberális szót éppen ők járatták le úgy, hogy már mindenfélének kell hazudniuk magukat, csak ne kelljen használni.

Továbbá akire csak rávetül, hogy "demokrata" attól a fél ország automatikusan elfordul, tehát meg sem kell szólalnia. Pártra, csoportra is igaz.

Nem véletlenül, ha megnézzük a mai "demokratákat", ugyanazok a szavazok szambáznak körülöttük, újat szinte nem is szereztek.

Akkor miért menne nekik jobban, ha Orbánék már visszafizették Bajnaiék IMF hitelét (nem kevés), kiebrudalták azokat a külföldi cégeket a közszolgáltatásokból?

Azért az emberek alapvetően demokraták, mégha a fideszre is szavaz, de fenntartja magának a jogot, hogy kimehessen ellenük tüntetni, ne verjék brutálisan szét, mint a "demokraták" azokat, akik ráadásul nem is ellenük tüntettek, csak egy ellenzéki párt gyűlésére mentek el.
@alfax: hát ami most van, nagyon nem jó@fanus: viktorod,meg simlicskáék már a húsos fazekat is lenyúlták,nemcsak a húst
Szvsz Kiss János meg se szólaljon. Nincs épkézláb ötlete, akkor hallgasson....
Jópár éve volt az ország megváltására.
De a szürkeállomány szarkaállománynak bizonyult :-) és ezt nem felejtem el...
Hajjaj, asszem pár ember a baloldalon kezdi elveszíteni a fejét...
Bazmegolással itt nem megy senki semmire.A legnagyobb reklám a liberálisok ellen az ilyen index-tipusú oldalak.Az a mérhetetlen trágárság és ocsmány gyűlölet, ami árad a " nem " liberálisok irányába kommentek formájában elég meggyőző ahhoz, hogy senki ne akarja ezeket a hatalomba.Hiába kívánatos Orbánék elzavarása a rákba, ezzel a liberális csőcselékkel nem leszünk beljebb.
Nálunk más a helyzet, mint Olaszországban volt. Berlusconi egy tolvaj pojáca volt, akit egy nála hangosabb pojáca túl tud dumálni. Berlusconi az olasz Torgyán.

Orbán viszont egy klasszikus diktátor. Puccsal megdöntötte a demokratikus rendet és látványos sebességel építi ki önkényuralmi rendszerét. A neki alárendelt párt totálisan megszállta az állam nagy részét és máris gátlástalanul használják az erőszakszervezeteket saját népük ellen. Igyekeznek mindenkit kiszolgáltatottá tenni, a holdudvart is persze, bár ők még élvezik is, nem tudják, hogy csereszabatosak.

A magánlevelezés feltörése, megfélelemlítés, egzisztenciális ellehetlenítés már-már napi gyakorlattá vált. Létrejött a pártmilícia is alvilági figurákból, állami szinten pedig, ténylegesen pártirányítás alá rendelt testőrségek és titkosszolgálatok, egykori III/III-as szakemberek közreműködésével.

Erőszakmentes váltásra még van esély, mivel a rendszer nem teljes. A bíróságokat például még nem sikerült megszállni, bár sokat dolgoztak rajta (idő előtti nyugdíjazás, Szájerné).

Jelenleg polgári engedetlenség vezethetne célra. Ha sikerül megbundáznia a következő választást, később már csak polgárháborúval lehet majd eltávolítani.
@fanus:

Pedig az igazat írtam le. Az új európai "népi" mozgalmak nem a mai magyar ellenzék, hanem a mai magyar kormány oldalán állnak. Tévhit ennek ellenkezőjében hinni.
@kennyking:

Egyetértek..

A ballibek rendszerváltás óta csak bazmegolnak, meg diktatúráznak, ha nem a kedvenckéik vannak hatalomban.
szóval azon megy a lamentálás, hogy "ki lehetne az az akárki, aki mindegy mivel leváltaná azt, ami most van, és csinálna akármit"...
@nu pagagyí:

Aki puccsal szerzett hatalmat magának, az a Gyurcsány volt.

Orbánt megválasztották, amikor hatalomba került, amikor meg nem, akkor nem.
Nos, véleményem szerint, az ellenzék könyedén legyőzheti Orbán Viktort.
Az a hadjárat, amelyik elindult az ország ellen, vagyis inkább az Orbán-kormány ellen, előbb utóbb célt fog érni.
Hiába tudjuk, vagy gondoljuk, hogy a jelentős része kamu, de egyszer sok lúd disznót győz.
Az ellenzék el fogja érni a célját, és a nemzetközi nyomással karöltve le fogja váltani a kormányt.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
És akkor miért nem állnak ki a jelenlegi kormány mellett?
Mert ugye nap mint nap halljuk , hogy óriási gondok vannak az alkotmánnyal, vége a demokráciának.(pontos indok nincs, de ez az őrületkeltés elég)
Néhány ember, aki mondjuk el is olvassa az alkotmányt, illetve ért is hozá, ezt cáfolja.
De azok, akiket te említesz, akkor miért nem áll ki a jelenlegi Orbán-kormány mellett?
@kennyking: Annyit azért látnod kell, hogy ez kölcsönös. Aztán már csak azon kellene gondolkodnod, ki kezdte és mit is csinált ténylegesen.
A 4K és a hasonlók totálisan leszarnak mindent a hatalmon kívül.

Semmi másról nem "brénsztormingolnak" már évek óta, mint hogy hogy dűccsék meg a Patást: technikai koalícióval, zellenzéki összefogással, erősebb fasisztázással stb.

Ennél még az amúgy öncélú hatalomakarásra szintén hajlamos Fidesz is különb náluk, amikor a Zembereket akarja "kisegíteni" gázócsítással stb.
:O))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
megszorító csomagok megszorító csomagok hátán , Putyin bekeményít, ha a közalkalmazottak nem hozzák haza a lóvéjukat az adóparadicsomokból, kirúgja őket !...Obama évi fizetésének 5 %-át a PM-nek utalja (400 e.dollár évi ?)...
a Soros Gyurikák meg tovább kotlanak az összeharácsolt sok tonnányi aranyukon.....
"Egyre távolabbi a drogmentes világ utópiája

Sárosi Péter

2013. április 4., csütörtök 15:18 |
Címkék
drogtilalom, ensz, drogpolitika

Az ENSZ Kábítószerügyi Bizottsága (CND) immár ötvenhatodik alkalommal ült össze idén márciusban Bécsben, hogy megtárgyalja a nemzetközi drogpolitikával kapcsolatos globális kihívásokat. Erre az ülésre mindazon országok elküldik delegátusaikat, akik aláírták az ENSZ három kábítószer-egyezményét (1961, 71, 88). Ez gyakorlatilag a világ országainak száz százalékát jelenti. A bécsi ülésen egyre több jelét tapasztalhattuk annak, hogy az egyezmények által létrehívott globális drogtilalom válságát éli. Míg 10 évvel ezelőtt még egyhangú támogatást élvezett az egyezmények betűje és szelleme, ma már egyre több ország képviselője feszegeti a határokat."

...eddig is MÓDOSULT AGYÚAK, BANKÁROK, DROGOS VEZETŐI...STB....VITTÉK VÁLSÁGBA A VILÁGGAZDASÁGOT, EZEN TÚL MAJD MÉG TÖBB ÖSSZEAKADT SZEMŰ, AGYÚ VISZI FÉLRE E FÖLDGOLYÓ TÁRSADALMÁNAK LÉTEZÉSÉT.....
@kvadrillio: "A drogok nagy része ugyanis az USA polgárainak féktelen pénz- és drogéhségét hivatott kielégíteni, a drogkereskedelemből származó haszon nagy részét a nyugati bankok mossák fehérre, és a haszon nagy része is ott marad."
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:

Kiállnak, ha éppen szóba kerül a téma. De nincsenek hatalmon, így szavuk nem hallatszik.

Ha azonban nézetegedt ezen szervezetek médiáit, észlelni fogod, hogy ott Orbán pozitív hős.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Hm... nem értelek.
Az Európai Néppárt a legnagyobb párt az EP-ben.Ha ők nem egyeznek bele abba, hogy meghurcolják OV-t, akkor csak erőlködhetnek a Zöldek..
Szerinted tudjukki a néppártban is ilyen népszerű?Szerinted egy politikai vitában kiállnának mellette?
Úgy tudom, hogy pl egy éve kiálltak mellette.
Sasjózsi? Ő nagyon vicces, meg baloldali származású, és priusza is van.

Mindenestől született ballib.
Jajj, hát hagyjuk már Orbán urat egy kicsit ünnepelni, kemény évek vannak mögötte, amíg ilyen sok mindent a magáévá tett. cifrakaloda.blog.hu/2013/04/04/orban_tanca
"Mi van, ha az IMF-nek lefekvő, megszorító csomagok megszorító csomagok hátán-kezdetű fideszes kritika használni fog Bajnaiék ellen?"

Ne tegyünk már úgy, mintha ez egy új dolog lenne. 2010-ben nagyszerűen bejött az mszp ellen.
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:

Mind az Európai Néppárt, mind az Európai Szoci Párt úgy működnek, hogy a végsőkig védik sajátjaikat. Nagyon nagy szarságot kell csinálni ahhoz, hogy valakivel szakítsanak. Orbán egyszerűen ügyel arra, hogy ne lépjen túl látványosan semmilyen olyan határt, mely után már kénytelenek lennének elhatárolódni tőle.
Látom összejöttek a fidesznyikek. Ballib, gyurcsányozás , libázás, mindent beírnak amit meghatároznak nekik a pártban. Az alaptörvényt hányszor kell még módosítani? A gazdaság meddig esik vissza? Hány új adót kell még kitalálni?
A társadalmat szétverték és még minden médiában megy a párt által megszabott irányvonal. Tisztára az ötvenes évek. Mondjatok már egy jobboldali konzervatív pártot, mert az általatok támogatott hazug lopós haramiák nem azok, simán rabló!!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ezt nem értem.
Akkor mi értelme a színjátéknak, amit a töldek akarnak?
Majd jól felvetik, hogy MAgyarországon nagy bajok vannak, és megszavazzák egyszerű többséggel amit ők megállapítanak.
Aztán majd amikor 2/3 kell ahhoz, hogy elindítsák a 7-es cikkelyt, és a néppárt nem szavazza meg, akkor nem lesz belple semmi.
Ha tudják hogy ez lesz, akkor minek hangoztatják??
Tisztára mint a hülyegyerekek..
@poor: Azt ne felejtsd el hozzátenni, hogy vége a demokráciának, és még szólásszabadság sincs!
Pl te sem mondhatod el amit akarsz, akármekkora baromság is.
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent: A 7. cikkelyről nem az EP hanem az ET dönt egyhangú szavazással, tehát az alkalmazása kizárt.
@poor: poorladjál már el!
ok?
Ennek az egész gondolatmenetnek, ami végül is Kis Jánostól indul, az a rákfenéje, hogy már megint csak egy ember eljövetelének szükségességéről szól. Holott Beppe Grillo példája jó és érdekes, mert ő egy olyan figura, akinek tényleg sikerült az, hogy a semmiből érkezve, szavazók tömegét megszerezve, megtörte a szokványos pártstruktúrát, és most - úgy néz ki - nagykoalícióra kényszeríti azokat, akik állítólag halálos ellenségei egymásnak. Ugyanez azonban Görögországban már sikerült egy ettől igen csak eltérő alakulatnak, a Szirizának. Szóval nem kell feltétlenül humoristának lenni, és trágárul beszélni ahhoz, hogy ez sikerüljön. Ha az LMP és a 4K! e két példából levonná a megfelelő következtetéseket, akkor lehetne esélyük, legalább arra, hogy megint bekerüljenek a parlamentbe.
@politikus-omm: Nem!
Az ep-ben is megszavazhatják azt, hogy "nagy a veszélye hogy xy súlyosan veszélyezteti az akármit".
Ehhez elég a képviselők fele, ami a szocialista-zöld-liberálisokkal megvan.
Aztán az ep.
-nek el is kell fogania, ehhez 2/3 kell, ide kellenek a néppártiak is.(kérdéses hogy megszavazzák e,sztem nem).
Aztán ha megszavazzák, akkor az et-ben a kormány és államfőknek egyhangúlag, azaz 100%-ban meg kell szavazniuk, hogy egy ország súlyosan megsértik az akármit.(én szerintem itt sem lenne meg )
@Alkibiádész77: Azt a jelentéktelen eltérést hagyod figyelmen kívül, hogy Görögországban és Olaszországban az elmúlt évek (IMF)megszorításai miatt olyan elkeseredettség van, hogy egy UFO-t is megválasztanának. Magyarországon pedig olyan a kormánypárt támogatottsága 1 évvel a választások előtt hogy ilyen a rendszerváltás óta nem volt.

Szóval ez a hangulaton múlik, Mo-n nincs elkeseredettség.
@politikus-omm: Bocs, azt elfelejtettem.
Igazad van, de ha eleve elindul a procedúra, ami ismét alkalmad adhat a hazai ellenzéknek ujjal mutogatni, és lejáratni a kormányt a választások előtt!!!Óriási károkat okozHATnak a jelenlegi kormánypártoknak.
Akarhanyszor mondom, hogy be kellene fejezni a parlamentaris demokraciat es elzavarni a malnasba a partokat, mert a kepviselok csak gombnyomogato babok a partok frakciofegyelmenek engedelmeskedve (felve a buntetestol ugyebar) szavaznak meg barmit amit elejuk tesznek, az a kifogas, hogy a 21. szazad technikai lehetosegeit kihasznalo ugynevezett egyeni demoracia nem mukodne, mert az emberek hulyek es nem szavaznanak meg megszorito intezkedeseket, meg le sem szarnak az egeszet. Ez persze nem bizonyitott, hiszen meg soha senki sem probalta, leszamitva nehany kisletszamu demokraciat meg az okori gorogoket, akik amugy kozelebb allnak hozzank, hoszen szinten rabszolgatarto tarsadalom mint a mostani, csak ott ezt ki is mertek mondani nyiltan nem ugy mint itt, mert ugye ez nem PC. Szoval magam is megfelelo strategianak tartanam a partok es a partpolitikusok foldbe dongoleset, hogy egykori liberalis koponyegforgatonktol idezzek szabadon.
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent: Teljesen kizárt.

Nem csoda hogy 2 hete Barrosonál van az anyag hogy konkrét kritikát is mondhasson, de eddig semmi. Gondolom a dolognak ezzel vége. Ha meg mégsem lehet módosítani az alaptv-t. És az ellenzék zúghat hogy jáááájáááj nincs jogbiztonság..:))
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent: 'ha eleve elindul a procedúra, ami ismét alkalmad adhat a hazai ellenzéknek ujjal mutogatni, és lejáratni a kormányt a választások előtt!!!Óriási károkat okozHATnak a jelenlegi kormánypártoknak.'

- Erre sem vennék mérget. Az EU látja hogy Orbán jobban tud hatni a választóira, mintsem az EU kárt okozzon neki. Az EU magának okozhat kárt ha keménykedik. A gonoszIMF gonoszBANKOK, gonoszEU bejött, a gonoszORBÁN eddig nem müködött.
@poor: ez mondjuk '48 óta így van. max te akkor kezdesz hőbörögni amikor nem a te lopós elvtársaid vannak hatalmon, nem mintha a 2 elvtársi tábor nem zárna össze, de a szavazóikkal elhitetik hogy ők különbözőek :)
@politikus-omm: Félre értesz!
Nem az eu val van baj.Hanem a ellenzék, azok a sajtóorgánumok fognak ujjal mutogatni ránk, illetve faxt ránk, az Orbán-kormányra.
Azt hiszem nem árulok el ngy titkot, ha azt mondom, senkinek nincs baja a "magyarokkal", itt izárólag a kormányt akarják leváltani.
Gondold el azt a blamát, ha megindul az eljárás, és pl felfüggesztenek pár1000milliárd ft-ot!
Az az ellenzék malmára hajtaná a viet.
"Nem csoda hogy 2 hete Barrosonál van az anyag hogy konkrét kritikát is mondhasson, de eddig semmi. Gondolom a dolognak ezzel vége. Ha meg mégsem lehet módosítani az alaptv-t. És az ellenzék zúghat hogy jáááájáááj nincs jogbiztonság..:)) "

Ezzel egyetértek!
Schulz is azt mondta, hogy "nagyon nehéz, színte lehetetlen bizonyítani hogy egyország alkotmánya uniós jogba ütközik 100%-ban"
tehát gyakorlatilag lehetetlen.
A nálunk levő miniszterelnököt tényleg josziptot-nak hívták eredetileg?

Tudom, hogy buta a fenti kérdés, mert eredetileg úgy hívták, hogy cöcöcö
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent: Elég sok valódi támadási felületet adtunk. Ezek nélkül, nehezebb lenne a dolguk. Ha kompromisszum képesebb- ha úgy tetszik diplomatikusabb- módon próbálták volna az ország érdekeit érvényesíteni, többre mentünk volna! Az ország gazdasági függése elképesztően jelentős, és ebben a globalizált világban naivitás is függetlenségről álmodozni! Egyébknt meg sajnos, szinte soha nem is voltunk függetlenek. Így reálpolitikai bakinak látom a módszereket, még ha a célok között sok jó is akadt.
Érdekes felvetés, bár nincs túl sok realitása.
De még is franc lenne ettől jobb?

Lassan már itt lenne az ideje, hogy az ellenzék mondjon vmi értelmesebbet az "Orbán takarodj!"-nál.
@fanus: Miafaszom ez a nagy messiásozás? Egy aljas gengsztert, és a bandáját szeretnénk elhajtani a faszba! Nem messiást várunk, csak valakit, aki képes a tömegek szimpátiáját elnyerni, te fasz!

A messiás a "másik oldalon van", és Orbán Viktornak hívják. A hamis próféta! A báránybőrbe bújt farkas! Aki elnyerte a tömegek szimpátiáját, és közben ténylegesen semmi mást nem tesz, csak kirabolja őket. A tömegek meg tapsolnak hozzá.

Gratulálok.
@nu pagagyí: "Berlusconi egy tolvaj pojáca volt, akit egy nála hangosabb pojáca túl tud dumálni. Berlusconi az olasz Torgyán."

itt látok párhuzamot dr.O.Viktor bűnözővel
@nemecsek ernő áruló: Ezzel szemben a felkínált alternativa a következő:

kérlek fejezd be ezt a mondatot
@nemecsek ernő áruló: Persze, nem messiás-várás, hanem:

kérlek fejezd be ezt a mondatot
@eßemfaßom meg áll: Nem értem a kérdést, mivel szemben szeretnéd, hogy megfogalmazzam az alternatívát. Nem trollkodásból, tényleg nem tudom, mit vársz tőlem ide. "Ezzel szemben" mivel?
@nemecsek ernő áruló: kiváncsi vagyok ha megtörténik a vágyott orbántakaroggy bármiáron, akkor milyen jövöképet képzelsz el.
@eßemfaßom meg áll: Egy kommentben nem leszek képes megváltani a világot, de rendszeresen olvasom a haza és haladás blogot, az ott leírtakkal általában egyet tudok érteni. Ha erre vagy kíváncsi, olvasd te is.
@nemecsek ernő áruló: ok, de nem ez volt a kérdésem, hanem ha mindegyki, csak legyen "valaki, aki képes a tömegek szimpátiáját elnyerni, te fasz!" pl a bazmegpárt takarítja el a zorbánt.
@eßemfaßom meg áll: Ha Orbánt eltakarítja, és a belénél fogva lógatja fel, felőlem a bazdmegpárt is lehet, leszarom. Ha a világképemre vagy kíváncsi, akkor pedig olvasd az említett blogot.
@eßemfaßom meg áll: Örülök, hogy erősíteni tudtam a prekoncepcióidat, lévén az igazság nem érdekel téged, ezt a felütésben nyilvánvalóvá tetted...
@eßemfaßom meg áll:
két hülye ballibes nemecsek ernővel!
nektek mindegy csak valaki lógjon, tényleg nácik vagytok?
vagy csak ennyire elbaszott apátok anno?
@fanus: te se leszel aranyérmes a Szövegértelmezési Világbajnokságon, és lottószelvényt se vegyél mostanában ha ilyen szerencsével találod telibe a dolgokat.
@eßemfaßom meg áll:
két hülye buzi
bocsánat - meleg f@sz
az ilyenek miatt ítélik meg magyar országot negatívan!
@fanus: "magyar országot"

jóvan, én vagyok a hülye, hogy trollt etetek (azért halkan megjegyezném, magyardemokrata definició szerint mocskosnáci vagyok, de ez mellékes)
@eßemfaßom meg áll: Lényegtelen, mert nem érdekel téged, miért. Valahogy úgyis kierőszakoltad volna belőlem, hogy ezt írjam, gondoltam megkönnyítem a dolgodat. Ha majd az okok is érdekelnek, beszélhetünk róla.
süti beállítások módosítása