Aláírást gyűjt a Fidesz a templom mellett

2013.06.02. 20:52 baum

3_2.jpgBájos kis vasárnap esti történet. A Fidesz két aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés melletti standdal vonult ki a Margit körútra, mégpedig úgy, hogy egy pult került az Országúti Ferencesek Temploma jobb oldalára, egy másik meg a bal oldalára. Épp misét tartottak a templomban, az aktivisták várták a végét, és az aláírókat. Elegáns volt na.

Update lejjebb: délelőtt pedig a Barangoló Hegyvidék elnevezésű teljesítménytúra rajtjánál úgy gyűjtöttek aláírást, hogy igyekeztek a nevezési procedúra részévé válni.

1_2.jpg2_4.jpg

-----------------------------------

UPDATE

Olvasónk küldte:

Ezeket a képeket ma reggel készítettem a Barangoló Hegyvidék elnevezésű teljesítménytúra rajtjánál. Igyekeztek úgy tenni, mintha a nevezés része lenne az aláírás. Gondoltam elküldöm nektek.
Üdv!
KEME

4_2.jpg5_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr985340873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fidesz szeretné tudni hány hülye van ma és még mit kell tenni,hogy ez a létszám növekedjen. :-(
A magyar nemzet legalja ez a narancsmaffia,nekik minden mocskos dolog szabad,így várnak tiszteletet-bizalmat!
Magyarország nem hagyja magát! Valaki bánt minket!Kitől kell megvédeni az országot?! Sok agymosott idióta!!!
Hozzám meg személyesen jöttek el, beeeeee.
Egy hete végigcsöngették az utcánkat és aláirattak, márakivel. A szomszéd vérszoci, dehát ugye a három apró gyerek mellett jól jön egy kis rezsicsökkentés, hát aláír.
Várom továbbá az aláírás gyűjtőket a föld- és trafikmutyi megvédésére. Basebalütővel.
a futóversenyes, ha igaz megtévesztés (csalás?) minősített esete.

a templom mellé állás, őőő, izé, én járok templomba és azt tapasztalaom, hogy (ellenkező sztereotipiák ellenére), attól hogy valaki hisz Istebnen nem lesz automatikusan hülye, el tudja dönteni, aléír-e valamit, vagy sem. (ha valaki nem ismer templombe járókat, vagy csak síkhülyéket, akkor : elismet tudósok, Nobel-díjasok, társadalomtudósok, sok sok okos ember is jár templomba)

Azaz ez egyszerúen egy statitsztikai fogás: az aláírást gyűjtők abban bíznak, hogy célközönségüket nagyobb arányban találják meg egy mise népében, mint máshol.
1. ha ez igaz, akkor nem látom mi a probléma, akkor megtalálták az emberüket. Azt értem, hogy nagyon sok ember éppúgy gyűlöli a tőle eltérő hittel rendelkezőket, mint a tőle eltérő pártszimpátiával rendelkezőket. Ez sajnálatos, de ettől még nem látom miért etikátlan egy (vélt vagy valós) összefüggést kihasználni aláírás-gyűjtésre

2. lehet hogy az összefüggés nem is igaz, akkor meg megszívták, lehet örülni :)))

3. maga az aláírás-gyűjtés nem tul szimpi, pl nekem, mindazonáltal demokrácia akkor van, ha arra is lehet aláírást gyűjteni, ami nekem (vagy másnak) nem tetszik. Igen, és akár a kormány mellett is, bármily furcsa. Nem az a demokrácia, hoggy csak az Ornán ellen lehet csinálni bármit. (ez elég alap, de sajnos nem midenki érti). Ettől még elég hülye dolog, hogy a kormánby aláí§ást gyűjt maga mellett. De hogy az az adott aktivista pont templom mellett teszi, ez bele kell hogy férjen.
Pl hogy templomban (amiből volt balhé, kidobta a plébános ha jól tudom őket), az egész más, de a templom melletti tér közterület.
Mehet oda a DK is gyűjteni. Hogy ő inkább nyugdíjasklubhoz megy, vagy gyárhoz? (vagy mittomén hova, ahol reméli szimpatizánsait). Ő dóga.
Amig lószar van, addig veréb (balek) is lesz mindig. Gyűlik is az aláírás, naponta több helyen, többször is alá lehet írni. A végén kiderül, hogy többen írták alá, mint ahányan az országban élünk. Csak így tovább, birkák.
Mi a gond ballibsik, megszabnátok hol lehet aláírni?

Látom, itt néhány "demokratának" az is gond, hogy egyáltalán alá mernek írni.

Aztán csodálkoznak, hogy nem sokan kérnek Bajnaiék "demokráciájából".
Aki olvasás nélkül aláírja, az meg is érdemel újabb 4 év Viktort.
Devizahitelesből, Fidesz-szavazóból is lám-lám mennyi van.
@OkoskaTo:rp: Ja, aki pedig nem ír alá, annak jutalma Bajnai, melléje kapja Hellert és a két Kertészt.
@Fejesrob: nem, te csak gyűjtötted az aláírásokat. :DDD
kb 2 éve amikor azt mondtam, hogy láttam már ilyen módszereket, mint itt, csak az kicsit délebbre volt és a főnököt Milosevitynek hívták, simán lehülyéztek. Hát ha valakinek van kedve és ideje, akkor utánanézhet, hogy mennyi hasonlóság van a két éra között...
Ez annyira szomorú igazából.
Elszálltatok eléggé, kommentelők, kiszedtem pár egymást anyázós reakciót. Moderálási elvek jobboldalt.
@Fejesrob:
Nem mi "ballibsik" szabnánk meg, hanem a törvények szabják meg.
No meg a jó izlés, kedves keresztény felebarátom. Templomot, iskolát ilyenre nem használunk.(Még akkor sem, ha esetleg maga a törvény nem tiltja). Ennyi.
Ezeknek a listázási, beszervezési, zsaroló és manipulatív tehetségét egy átlag III/III-as is megirigyelné. Biztos volt hol magukra szedniük.
@Tékás Lacika: Ja, tükröt tartottam a gyerek elé, nem örült neki:)
Fejesrob: Képzeld el, hogy liberalizmus nem csak a baloldalon van. Lehet, hogy nem hiszed, de még a FIDESZ is rendelkezik liberális gyökerekkel. Bár sok mindent elkövet a vezérkar, hogy megszabadítsa a pártot tőle. Sajnos akoor már csak a gyökerek maradnak :)
@walter77: Templom MELLETT az nem templom.
@Griska: Persze. Nem is liberalizmusról beszélünk, hanem liberálisról.
Azok pedig csak a baloldalon vannak.
@Fejesrob: Gondolom nem zavarna az sem ha Templom mellé szerveznék Death Metal koncertet megkeverve némi Black Metallal
@Fejesrob:
"Nem is liberalizmusról beszélünk, hanem liberálisról.
Azok pedig csak a baloldalon vannak."
Na ennek nézz utána.

"Templom MELLETT az nem templom."
Ja! Az más.
...azért egy nemzetek felett álló intézményesített vallás iránti tiszteleted "jobboldaliként" erősen ámulatba ejtő.
Liberális elvtársainknak nagyon a bögyébe van ez az aláírósdi... :)

Mi tagadás tényleg elég gáz, hogy arról papolnak, hogy Orbánt már nem támogatja senki, aztán ehhez képest a fidesz íveit mégis milliós nagyságrendbe írják alá az emberek, nálunk meg már a 100 ezer is egy messzi, elérhetetlen határ.
@walter77: "Templomot, iskolát ilyenre nem használunk."
Az oroszoknál a templomba aktuálpolitikát vivő p***k gondolom tetszettek.
@walter77: az egyház nem áll nemzetek felett, hanem nemzetközi. Ezt kellene az összes internacionalistának és kozmopolitának megérteni, hogy mi a különbség. Talán imádott EU-jukat sem rühellnék ennyien, ha nemzetközisége dominálna, nem a nemzetek felettisége. A baloldal és a liberálisok pedig kéz a kézben járnak, nagyon szép páros: a nemzetközi nagytőke és a lumpen tömegek egymásra találása.
@Ellenőrző QR kód: elvtársak? Hát igen. Szép, hogy beismered, hogy egy rühes, sztálinista maffia tagja vagy! :D

@zobod: az egyház egy ugyanolyan szemét maffia, mint a fidesz. Nincs mit részletezni rajta. Ugyanúgy benyalnak náciknak, komcsiknak, ha a vezetőik érdeke azt kívánja.
@Ellenőrző QR kód:
Nem, nem tetszettek. Mondjuk azon túl, hogy esetleg nem értesz egyet velem nem tudom, miből következtettél erre.

@zobod:
Isten magasan a nemzetek felett áll. A kereszténység pedig nem internacionalista, de mindegy. Nem magyarként hiszek Istenben, hanem emberként, Isten teremtményeként. portugál, spanyol, német, olasz stb. keresztény testvéreink isten szemében pont olyanok, mint mi magyarok és odafönn, majd ha megtérünk hozzá, nem is lesz jelentősége, hogy itt milyen nyelvet beszéltünk. Több hitet és kevesebb okoskodást kéretik. Javaslom mondd el magadban a mi atyánkat és a hiszek egyet, aztán keresd meg benne a nemzetközi, internacionális jelleget.

"A baloldal és a liberálisok pedig kéz a kézben járnak, nagyon szép páros: a nemzetközi nagytőke és a lumpen tömegek egymásra találása." - hát ez azért ennél kicsit bonyolultabb.

Az az érdekes, hogy egyfelől én vagyok itt a "ballibsi" mégis én érvelek amellett, hogy az egyházat és a vallást nem lenne szabad eszközként politikai célra felhasználni. Helló, ez most akkor hogy?
Jellemtelen, sunyi, szarjankók!

Mai „szép, nemzeti, Fidesz sikerek” !

Budapest lemondhat arról, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér Kelet-Közép-Európa légiforgalmi központja legyen, Bécs és Prága lenyúlta ezt a lehetőséget a magyar főváros elől. Jó esetben elkerülhető, hogy a Ferihegy a futottak még kategóriájába kerüljön.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiutottek_budapestet_eluszott_a_nagy_esely.55532
7.html

Legalább egy, de akár több évet is csúszhat az a projekt, amivel a Mercedes kecskeméti autógyártó-kapacitását 300 ezer autó közelébe emelte volna. Valószínű, hogy elsősorban az európai autóipar leggyengülése, az újautó-eladások számának zuhanása áll a háttérben, de az is elképzelhető, hogy a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatos német elégedetlenkedés miatt múlt el a Mercedes lelkesedése, és emiatt sem készül el a második gyár.

http://********/gazdasag/2013/06/03/mar_nem_biztos_a_mercedes_a_kecskemeti_gyarbovitesben/

Tárki: Orbán 22 év legrosszabb miniszterelnöke
hvg.hu/itthon/20121210_Tarki_Orban_22_ev_legrosszabb_miniszterel

Ángyán szerint a patkányt ki kell hozni a fényre
A Fidesz mutyiügyeinek felszámolására az egyetlen módszer a teljes nyilvánosság – jelentette ki Ángyán József még május 22-én Gödöllőn.

nol.hu/belfold/angyan_szerint_a_patkanyt_ki_kell_hozni_a_fenyre?ref=sso
@walter77: ezt írtad: "nemzetek felett álló intézményesített vallás". Erre mondtam én, hogy az európai kereszténység nemzetközi, nem pedig nemzetek feletti. Nem értem, hogy jutott neked erről eszedbe ez a new age szöveg, amit írtál.

"azért ennél kicsit bonyolultabb." - lényegét tekintve nem sokkal. A baloldal a történelem legnagyobb átverése.
@zobod:
Ahha értem. Asszem nemzetközi vs nemzetek feletti kérdésben előbb utóbb azonos nevezőre jutnánk ha lenne elég időnk az egyes szavak jelentésének értelmezésére.

A balodal tekintetében kételyeim vannak. Bár az így odavetett mondataink szintén tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy értelmes diskurzust folytassunk ideológiákról, azok igazságtartalmáról, és történelmi alakulásukról.

Akárhogy is, azt gondolom a balodal sem nagyobb "átverés", mint a jobboldal. A liberalizmus sem ártalmasabb a konzervativizmusnál, mindkettőnek vannak erényei. A baj mindig ott kezdődik, ha bizonyos értékeket, erényeket az egyik vagy másik kizárólagos tulajdonává tesszük, majd idővel az erény és érték gyakorlása nélkül is úgy tekintünk az egyik vagy másik oldalra, hogy pusztán attól van meg az a konkrét erény, ha valaki liberális vagy konzervatív(-nak mondja magát).
Nade ezt sem fogjuk itt és most megoldani.
Üdv.
Nem hiszek a szememnek. A libbantaknak, akik a "közvetlen demokrácia" elkötelezett hívei, mégsem jönne be a "közvetlen demokrácia"?
@zobod:

A baloldal mint olyan alapvetően egy hatalmas téveszme, a gyakorlatban az ember lenézéséenk eszméje.
@Van fideszes lelkiismeret, erkölcs, szégyenérzet?:

"Budapest lemondhat arról, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér Kelet-Közép-Európa légiforgalmi központja legyen"

Ez már a 90-es években is egy lázalmas elképzelés volt.
@álfirkász:

"az egyház egy ugyanolyan szemét maffia, mint a fidesz"

Ostobaság.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Azt hiszem, ez vérmérséklet kérdése. Svájcban elvannak vele. Oroszországban már nem biztos, hogy célszerű lenne.
@J.László:

Svájcban sem közvetlen demokrácia vezeti az államot, hanem választott képviselők. Nem véletlenül. Semmi gond anépszavazásokkal konkrét kérdésekben, de nem lehet így államot vezetni.
@Ellenőrző QR kód: Két baj van:

1. Sokan azért írják alá, mert félnek a következményektől, ha netán nem írnák alá. És ha nekem csak egy picit is igazam van ebben, akkor az NAGYON gáz. mert akkor a NER-korszakban visszatért a félelem.

2. A másik baj meg az, hogy még ennél is több aláírás gyűlne össze, ha az örök élet és az ingyen sör lenne a téma.

Azt elején két bajt említettem, de hadd adjak hozzá még egy gondolatot: javaslom, hogy legközelebb azért szervezzünk aláírásokat, hogy a kenyeret adják a pékek olcsóbban. Az még a rezsicsökkentésnél is hasznosabb lenne.
hihetetlen mint össze nem szenved a fidesz, hogy végre aláírja pár ember, azt, hogy kevesebbet kelljen fizetni valamiért :D Mondjuk azt nem értem mi értelme ennek az aláírásgyűjtésnek, hisz már megvolt a rezsicsökkentés, gyanítom megint valami maffia dolog lehet a háttérben.
@Ellenőrző QR kód:

"...a fidesz íveit mégis milliós nagyságrendbe írják alá az emberek..."

Magyarul nagyságrendben, de sebaj, végül is te Fideszes vagy.

De a lényeg: a férfiaknak állítólag megsúgják, hogy ha aláírják, akkor három hónapon belül szebb nőt fognak biztosítani nekik a mostaninál, ráadásul 10 százalékkal olcsóbban.
@_most_:

"gyanítom megint valami maffia dolog lehet a háttérben"

Nem, hanem két jövő évi petíció előzetes aláírás-gyűjtése is ott van a harmadik példányon, csak nem látszik az aláírók számára. Ezek azok:

"FREE LAZAR JANOS"

és

"ORBAN VIKTOR INNOCENT"
@_most_:

"gyanítom megint valami maffia dolog lehet a háttérben"

Nem, hanem két jövő évi petíció előzetes aláírás-gyűjtése is ott van a harmadik példányon, csak nem látszik az aláírók számára. Ezek azok:

"FREE LAZAR JANOS"

és

"ORBAN VIKTOR INNOCENT"
Durva az volt, amikor 1994-ben a HitGyüli az aluljárókban kampányolt az SZDSZ-ért. Nem is titkolták, ki szólt volna rájuk, az MSZP, SZDSZ?

Ennél jobb pedig az volt, amikor összevesztek a lóvén és a Hitgyüli vezetője azt mondta Kunzcéról, hogy "vörös húsárú":)))))))))))))

Most pedig az a probléma, hogy templom MELLETT gyűjtenek aláírást.
@P.Freddy: Nem értem, az MSZP-SZDSZ-t akadályozta valaki a rezsicsökkentésben?
@Fejesrob:

Igen, a józan ész. A Fideszt ez nem akadályozza, ezért:

- már a Merci is húz el innen (pedig emlékszel, Orbán nagyon kevélyen kihúzta a pocakját amikor hazudozni kellett arról hogy milyen ügyes Ő maga);

- mínusz 30 százalékon a beruházás;

- max. 4 év és szétrohad az összes villanyoszlop.

Ha szerinted ez normális tevékenység azért, hogy "EGY ÉV MÚLVA megválasszanak újra", és lophassák tovább a százmilliárdokat offshore-ba, és kitömhessék a haverok zsebeit, és szétkúrják az ország jövőjét, akkor te beteg vagy.
@P.Freddy: Ja és ráadásul én sem vagyok túl jól, szóval tényleg nagy a baj:)

"Ha szerinted ez normális tevékenység azért, hogy "EGY ÉV MÚLVA megválasszanak újra", és lophassák tovább a százmilliárdokat offshore-ba, és kitömhessék a haverok zsebeit, és szétkúrják az ország jövőjét, akkor te beteg vagy. "

Na ja, gondolod, hogy Bajnaira kellene tennem, mint neked? Épp akkor lennék beteg.
@vajdasagi: "Sokan azért írják alá, mert félnek a következményektől, ha netán nem írnák alá"
Jaj, mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet. A valóság az, hogy ezt a pixisből kiesett liberális és baloldali politikusok próbálják elhitetni az emberekkel. Láthatóan nem túl nagy sikerrel... Gondolom ismered a mantrát: addig van demokrácia, meg jogállam, amíg ők irányítanak. Ha más, akkor az már diktatúra, elnyomás, nincs személyes szabadság, usw. . Valójában az ellenzék szabadon tüntethet (nem úgy, mint amikor ők voltak hatalmon, és félemlítették meg az akkori ellenzéki tömegeket, politikusokat). Szabadon közölhet olyan írásokat, amik ha ellentétes előjellel fordulnának elő, akkor a fél nyugat lihegne, hogy azonnal hallgattassák el a szélsőségeseket.

Tudom, te is rettegésben tengeted a mindennapjaidat a blog miatt, de az a nagy fekete autó csak nem akar jönni, pedig már 2010 óta várod... :)

"legközelebb azért szervezzünk aláírásokat, hogy a kenyeret adják a pékek olcsóbban"
Ne hasonlítsd össze a kettőt: ha a pék túl drágán adja a kenyeret, megyek máshoz. Ez a rész egy széttagolt piac, sok kis szereplővel, itt nagyszerűen működhet a piaci szabályzás. Az energiaszolgáltatás ezzel szemben csak pár cégről, és a velük szemben álló lakósságról szól. Valódi verseny érthető okokból nem lehetséges, a piacot uraló néhány cég pedig a piacra, vagy egyéb más ideológiákra hivatkozva kénye-kedve szerint tetszőleges szintig verheti fel az árakat (vagy emelteti a kormányokkal, ha hatósági áras a buli). Ennek a gyakorlati megvalósulását láttuk az elmúlt 20 évben. A piaci szabályzás beígért kedvező hatásait nem láttuk, viszont még kiszolgáltatottabbak lettünk velük szemben. El lehet képzelni, hogy mennyi lenne egy kWh villamos energia, ha szabad piac lenne... Még annyi eszközünk se lenne velük szemben, mint ami most van.
@Ellenőrző QR kód:

"...de az a nagy fekete autó csak nem akar jönni..."

Dehogynem. Mindenkit kibsznak aki ellen mer mondani, csak te ezt azért nem tudod, mert nyalod nekik. Egyébként egy kicsit tájékozódj az országban, hogy mi megy most:

atlatszo.blog.hu/2013/05/31/pofazol_megdoglesz_modern_dobrogik_gyozelme_a_foldhaboruban

Kábé, mint amikor a régebbi kommunisták rabolták le a néptől a földet ugyanúgy, mint ahog a mostani OPrbánkommunisták rabolják le a saját pereputtyuk és seggnyalóik számára, és megint a néptől veszik el a rohadék fideszkomcsik.

Áruld már el, neked ebben mi a jó? Itt őszinte lehetsz, hiszen anonim: keresel rajtuk, és ha igen, legalább rendesen megéri?
Hozzánk bejutottak a társasházba, ami ugye magánterület, és ott zaklatták a ház lakóit. Vajon lehet-e kampányolni magánterületen a tulajdonosok nemtetszése ellenére? A kérdés költői volt, gondolom nekik mindent lehet. Próbáltam verbálisan kitessékelni őket a közterületre,de nem hagyták magukat. Feljöttek az emeletre és nekifeküdtek a csengőmnek. Szerintem ők is jobban jártak, hogy nem nyitottam ajtót.
süti beállítások módosítása