Kósa Lajos, ha belendül...

2013.09.05. 16:16 modulatio

kosalajos.jpg

Kósa Lajos, ha belelendül az évnyitásba, vagy bármilyen alkalma nyílik osztani az észt, újra és újra bizonyítja erkölcsi felsőbbrendűségét, magvas gondolkodását és brilliáns humorát. Ez tény.

De.

Ha már a baloldali média ringlispílt épít egy jól sikerült mondat köré, ne kerülje el a figyelmét az se, hogy Kósa Lajos, mint már oly sokszor, most is belezavarodott ezen magvas gondolatok interpretálásába.

"Muszáj ezt csinálni, mert a tanárokon, a minőségellenőrzésen, a minőségbiztosításon, a követelményeken múlik az, hogy egyébként a gyerekek hogyan fognak teljesíteni, mert amúgy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek, de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész"

- mondotta Kósa Lajos a debreceni Tóth Árpád gimnázium tanévnyitóján több száz tanuló, számtalan pedagógus, valamint a média képviselőinek jelenlétében, de vajon a sokadalomból hányan bírták a beszéd hatására Kósa Lajos erkölcsi magaslatait elérni és a büszke városatya kimondott szavaiba belelátni a valódi, az eleve elrendelt szavakat:

"Muszáj ezt csinálni, mert a tanárokon, a minőségellenőrzésen, a minőségbiztosításon, a követelményeken múlik az, hogy egyébként a gyerekek hogyan fognak teljesíteni, mert amúgy a ROSSZ gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek, de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész"

A csodálatos beszéd lényegén ez az apró baki természetesen nem változtat semmit. Elgondolkodtató talán csak az, hogy elhangzása óta hányszor írták le ezt a mondatot a gyanú teljes hiányában. A gyanú, miszerint nem csak a mondat jelentése, szóhasználata, stílusa elfogadhatatlan, de Kósa Lajosnak még elmondania sem sikerült ezt a baromságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr45496647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a blogszerző teljesen önkényesen úgy döntött, hogy Kósa úr nem azt mondta, amit mondott, de legalábbis nem azt akarta. ezt az ő megérzésén túl semmi nem támasztja alá. szerintem konkrétan hülyeség, Kósa úr pontosan azt mondta, amit akart.
Ahhor most ki a nokedli?
@házelnök: bocs
Akkor most ki a nokedli?
ennek ellenére (Csaba tesó nyomán) úgy gondolom, hogy a jót / teljesítményt nem kiverni, hanem „kiszeretni” lehet a gyerekekből. (de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész – ez igaz)
...és akkor mi van, ha nem is úgy mondta ( az idiótája ), hogy "...e legtehetségesebb gyerek is...", hanem "... AAAAAA legtehetségesebb..."
Most ezen vitatkozzatok. Ne azon, hogy kósa idióta-e, vagy sem, mert az evidens...
Mr 20% idióta bűnöző.Szégyen a fejlett világra nézve hogy ilyen egyedek hatalomra kerülnek.
Baromarcú Lajoska ! Arról beszélj hogy miért nem tudsz a városi fenntartású bölcsődékbe , heverőket vetetni és játékokat venni, hogy ne a szülők tarhálják, kunyizzák rá és ők dobják össze a pénzt ,--mert nem jut rá.
De akkor hová is teszed az állami normativ támogatást Lajcsika ?
Netán, esetlegesen ellopjátok ?
addig jó nekünk míg pártunk ilyen polihisztorokkal van tele, mint ez a Kósa...
Kósa jó beszédet mondott, egy jó iskolában.

Uborkaszezon van?
" .... Vajon a sokadalomból hányan bírták a beszéd hatására Kósa Lajos erkölcsi magaslatait elérni? .... "

Sokan elérték , ne magatokból induljatok ki , kik a nevüket sem képesek vállalni ....
Jó debreceni polgárként természetesen csüggünk a Polgármester Úr szavain. Azt sajnos nem tudtuk eddig az asszonnyal, hogya a jó gyerekeket ütni kell, és akkor jól teljesítenek. Bevallom őszintén, a két gyermekünket eddig nem ütöttük, bár ennek ellenére jól tejesítettek. De mint említettem, nagyon csüggünk Kósa Lajos Úr szavain, így rájöttünk, hogy nem jól van ez így, ha igazán jó szülők vagyunk és azt akarjuk, hogy gyermeink jól teljesítsenek és megállják a helyüket az életben, akkor nincs mese, ütni kell őket. Meg is beszéltük, hogy az iskolából hazaérve mindjárt neki is látunk a dolognak. Meg volt bennünk a kellő elszántság, mint minden felelősségteljes szülőben, de kiderült, hogy gyengék vagyunk, és szülői elkötelezettségünk közel sem olyan mértékű, mint hittük, ugyanis nem bírtuk megütni egyiket sem. Eltelt a délután, az este, és még mindig nem ütöttük őket. Valahogy nem ment. Meg kellett állapítanunk, hogy szülőként megbuktunk. Ezen forgolódtunk egész éjszaka, de hajnalra meg lett a megoldás! Mindketten úgy véljük, hogy Kósa Lajos Úr nálunk sokkal rátermettebb és felkészültebb - nem véletlenül ő a polgármesterünk! -, nosza felkérjük őt, ütögesse ő a gyerekeinket. A gondolatban megnyugodva vidáman vittük be a srácokat az iskolába, hiszen mostmár tényleg mindent megteszünk azért, hogy jól teljesíthessenek. Aztán rádöbbentünk, hogy a Polgármester Úr rendkívül elfoglalt tisztségénél fogva, amúgy meg neki is van négy gyereke, biztosan nagyon jó gyerekek, tehát őket is sokat kell ütni, egyszerűen nem rakhatunk több terhet a vállára saját gyengeségünk matt. Így hát ismét ránk szállt a búbánat, de aztán megvilágosodtunk! Javasolni fogjuk Kósa Úrnak, sőt kérelemmel fordulunk hozzá, hogy hozza létre a róla elnevezett Kósa Lajos Tehetséggondozó Központot, ahová a gondos de egyébként gyenge szülők rendszeresen behordhatják a gyerekeiket egy kis ütögetésre. Természetesen szakképzett személyzet (pl. eddig állásnélküli biztonsági őrök, személyi testőrök stb.) végezné a munkát. Akár országos hálózat is létrehotható! Szóval a probléma ilyen formán megoldódik, a mi megnyugvásunkra és a közjó szolgálatára. Ámen.
@Dödölle: van egy olyan vár, hogy AAAAAAAAAAAAA....
Mikor Kósa a gazdaságról beszélt, elkezdett bedőlni a Forint.

Mikor Kósa az oktatásról beszélt...
@Félkifli: az oktatás már régebben bedőlt azt nem tudja dönteni.
Kósa egy hablatyoló művész,olyan mint a vajdájuk.Semmi nem számít csak a pénz és a hatalom,ezért mindent megtettek 90-en óta.Köpönyegforgatás,ideológia váltás ,sunyiskodás,elvtelenség,pofátlanság.Ennyi.
Kósa veri a saját gyerekeit?
Kósát verték, az biztos. Kár volt abbahagyni.
@civil polip: én még nevelném egy darabig.szívlapáttal,,
@poszt mint már oly sokszor, most is belezavarodott ezen magvas gondolatok interpretálásába: "Kósa Lajos, ha belelendül az évnyitásba, vagy bármilyen alkalma nyílik osztani az észt," írta modulatio de könnyű a leírt soraiba belelátni a valódi, az eleve elrendelt szavakat: "Kósa Lajos, ha belelendül az faszzopásba, vagy bármilyen alkalma nyílik segbedugni Józsit"

Ejnye modulátio, nyilvánosan buzizol?
Romániában születtem, magyar ősökkel. Én a karrierem itt építem, itt vannak a barátaim, a fideszes itteni nyomulása elég gusztustalan. Nem ott adózok ezért nem megyek át szavazni.

NIA NIA ROMÁNIA!!!
@törzsmókus:

"ezt az ő megérzésén túl semmi nem támasztja alá."

Csupán az, hogy az eredeti idézetnek úgy nem sok értelme van, ha megnézed.
KOSA EGY ELVTELEN TOLVAJ MR 30%-nak hivjak DEBRECENBEN ! mindebol es mindenkirol leveszi a penzt epitkezesekbol egyszoval mindenbol! ALLITOLAG MR 10% volt NEVE VMIKOR NAGYON REGEN AZTAN FELTORT FOLYAMATOSAN EMELVE A TARIFAT AMIT NEKI KELL VISSZAOSZTANI A SOK OKOR SZAVAZOJA MEG ELHITTE HOGY A VAROS AZERT SZEPUL MERT RENDES EMBER! MOST MEG ORBAN PARASZT KONSZOLIDALTA A TARTOZASAIT FIZETHETI A MAGYAR LAKOSSAG DEBRECEN HELYETT SZEP KIS STOTY MI????????????????
KOSA EGY ELVTELEN TOLVAJ MR 30%-nak hivjak DEBRECENBEN ! mindebol es mindenkirol leveszi a penzt epitkezesekbol egyszoval mindenbol! ALLITOLAG MR 10% volt NEVE VMIKOR NAGYON REGEN AZTAN FELTORT FOLYAMATOSAN EMELVE A TARIFAT AMIT NEKI KELL VISSZAOSZTANI A SOK OKOR SZAVAZOJA MEG ELHITTE HOGY A VAROS AZERT SZEPUL MERT RENDES EMBER! MOST MEG ORBAN PARASZT KONSZOLIDALTA A TARTOZASAIT FIZETHETI A MAGYAR LAKOSSAG DEBRECEN HELYETT SZEP KIS STOTY MI????????????????
Szerintem Kósa azt akarta mondani, hogy a paprikás krumpli akkor jó, ha van benne egy kis macskapöcse is.
Tehát ezentúl már nem csak azt kell átértelmezni, amit valaki mond, hanem azt is, amit nem mondott, de biztosan mondani akart.
Faszfejkém elmondom, hogy ebben a kontextusban az "ütni" jelentése nem a "verni", hanem a "hajtani". De gondolom te ezt nem éred fel ésszel, inkább fröcsögj tovább.
Az ütik őket ebben a kontextusban nyílvánvalóan a hajtást, és ösztökélést jelenti.

Éppen azért " jó gyerek" szerepel a mondatban.

De persze az MSZP székházból a ballib csicskáknak kiadták az ukázt mint annak idején Kövér Köteles beszédénél. Ki is mondta ezt ?

„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”
süti beállítások módosítása