Aláírom!

2014.03.01. 12:01 Döry L.

Csökkent a rezsim? Aláírom. Nem csökkent a rezsim? Aláírom

Kinyílott a pitypang? Aláírom. Nem nyílott ki? Aláírom.

 

A Fideszes Józsi és az MSZP-s Kati néni, meg a Jobbikos Gyuszi is nyugodtan aláírhat akár egy rendszerkritikus pártnak is.

A jelöltállításhoz szükséges aláírás nem politikai elköteleződést fejez ki, csak egy esélyt ad a jövőnek. Az aláírásnak ugyanis nincsen közvetlenül hátrányos következménye egy liebling oligarchapártra sem, nekik már úgyis megvan, ami kell.

szar az egész, mi?


Én megértem azokat, akiket nem hoz lázba 2014. Az Összefogás nem állított politikai alternatívát az Orbán rendszerrel szemben, hanem csak az azt megelőző időszak nosztalgiáira utazik. Biztos a Felcsuti Péteren kívül is van, aki ilyen nosztalgiával gondol a daliás magyar „jogállamra”. A kakilós szexet is szeretik bizonyos emberek. De az Összefogás nem akar nyerni és ezt a szavazók is érzékelik. Így - és ennek ők örülnek a legjobban - esélyük sincs.

Megértem azokat is, akiket szintén nem hoz lázba 2014. Ők úgy gondolják vagy a Fideszre szavaznak, vagy el sem mennek szavazni, ők igénylik, vagy elfogadják, hogy a Fidesz kormányozzon tovább. Számukra konszolidálta magát a hatalom, nem szeretik a cikcakkokat, elég volt ehhez a Fideszvilághoz alkalmazkodni, a másik oldal sem különb - satöbbi.

néppárt? broáff

De miért is ne adhatnának ők esélyt egy ezektől különböző erőnek? Lehet, hogy akkor legközelebb nem a fásult kiábrándultság miatt szavaznak az egymással rivalizáló burzsoáziák valamelyik „néppártjára”

A fenti politológiai kifejezés valójában azt a négy évente előálló botrányosan undorító politikai masinát jelenti, amelyben az uralkodó klikk a választásokra társadalmi koalíciót eszkábál össze az alsóbb társadalmi csoportokkal. És ezt vagy a szimbolikus politika hisztijével, vagy „jóléti intézkedéssel’ vagy az egyre szűkülő lehetőségek újraosztásával teszi, lásd „trafikolás”.

Szóval a rendszer „néppártjai” lehet, hogy időlegesen elhitetik magukról a Fideszes, meg az MSZP-s szavazónak is, hogy rajtuk kívül kormányzóképes tolvajbanda széles e világon nincsen.

De még, ha ezt el is hiszi nekik valaki, abból nem következik, hogy ne akarhatná, hogy egyszer igazán saját pártja legyen a népnek is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr125838109

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aláírom! 2014.03.02. 10:13:01

Az Összefogás nem állított politikai alternatívát az Orbán rendszerrel szemben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A választás szó azt jelenti, hogy valamilyen meggondolás-, értékrend
alapján két (több) lehetőség között választhatok. A gondolkodó ember ilyenkor mérlegel ( a bigott rohan választani): melyik felkínált alternatíva áll hozzám legközelebb, illetve melyik áll legkevésbé távol tőlem. Aki nem választ, az átengedi a döntést másoknak, ezért utólag nincs jogalapja reklamálni. Fogja be a száját és nyelje le a békát, amit mások a szavazatukkal a torkába nyomnak.
jelezném a posztolónak, hogy a jelöltállítást támogató aláírásnak pont az a lényege, hogy csak az lehessen jelölt akit elegen TÁMOGATNAK és ezt aláírással ki is fejezik, nem pedig Fű és Fa egyébként senkit nem érdeklő csoportok indulni.

Szarul megy az aláírásgyűjtés? Szar ügy, többet kell dolgozni, hogy legyenek TÁMOGATÓITOK, nem itt sírni a blogokban, hogy a hüje fideszesek nem akarnak benneteket bejuttatni
Két poszt is kintvan az indexen aláírás után kuncsorgó 4Ksoktól. baszki, aki ennyit nem tud saját erőből összeszedni, az ne választásokon akarja megméretni magát, hanem a helyi kiskocsmában.
Mindenki aki a Fideszre vagy a Jobbikra szavaz az ostoba, buta ember!
@eßemfaßom meg áll: Hát ja. 500 aláírás jóval kevesebb, mint 1%-a a szavazóknak. Ha ennyit nem sikerül összeszedni, akkor miből gondolják, hogy egyénileg meglesz a 30-40%, országosan meg az 5%?
Eselyt adni is egyfajta politikai elkotelezodes, ebben az esetben, hiszen politikai kovetkezmenyekkel jarhat. Vannak olyan politikai alakulatok, akiknek nem szabad.
Haversrác, az a szomorú helyzet, hogy bénák vagytok, feleslegesek, sőt károsak. Hagyjátok abba ezt az egész bohóckodást választáson indulással. Alkalmatlanok vagytok rá.

Ezt a sok baromságot arról, hogy ti vagytok a "rendszerkritikus" erő - hagyjatok már végre minket békén. Évek óta egyetlen ötletetek van: anyázni a baloldalt, hátha majd belétek zúgnak a kiábrándult Fideszesek. Oszt úgy tartalmilag: miért kéne nekik?

Dumáltok itt össze vissza, miközben a kutya se kíváncsi rátok. Banyek, még az indulásotokat se akarja senki, nemhogy a jelöltjeiteket. Menjetek végre haza. Le kéne váltani Orbánt, ti meg kurvára útban vagytok. Élen az istenverte LMP-s haverjaitokkal, akikre még tényleg szavazni fog 1-2 százalék holdkóros...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"A Fideszes Józsi és az MSZP-s Kati néni, meg a Jobbikos Gyuszi is nyugodtan aláírhat akár egy rendszerkritikus pártnak is."

A Jobbikos Gyuszi egy rendszerkritikus pártnak írt alá amikor a Jobbiknak aláírt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
@Muzsikok közt: Elálmosodtál és még tompa vagy. Elfelejtettél zsidózni.
A Fidesznek pont az volt a célja ezzel a könnyen megugorható indulási feltétellel, hogy szavazatokat vegyen el az egyébként esélyes résztvevőktől. Divide et impera!
@czjanos: Én az összes pártot utálom, úgy ahogy vannak. Ezt azzal fejezem ki, hogy nem szavazok. Miért ne lenne ehhez jogom? És miért vesz1teném el ezzel azt a jogomat, hogy a jövőben bíráljam az uralkodó pártot?
Igen, ez a 4k egy kisgyerekes hőzöngés, csöcsmutogatással, meg agresszív kampánnyal. De program nuku.
@Unbiased: mert kizártad magad ezzel, ennyi. A demokrácia lényege hogy mindenki véleménye számít, a tied is. Lehet pont a te szavazatod dönt.
@Unbiased: Ezt a jogodat senki nem vonhatja kétségbe. Bírálhatsz is, csak azt nem mondhatod, hogy anyukám, én nem ilyen lovat akartam, mert nem akartál semmit.
@czjanos: Hozzászólásaidból arra következtetek, hogy Te szavazni fogsz. Tegyük fel, hogy az a párt, akire szavazol, nyer, de a hatalom biztos tudatában utána elkezd marhaságokat csinálni. Logikád szerint neked nincs jogod ezt a pártot kritizálni, hiszen Te is hozzájárultál a győzelméhez.

Ezt a magatartást, hogy egy párt mellett kitartok, bármit is tesz, én nem tudom elfogadni.
@Unbiased: Én ebben az általad felvázolt esetben nyugodtan mondhatom: anyukám, én nem ilyen lovat akartam!
Igen, szavazni fogok, mégpedig az öt párt közös egyéni jelöltjére és közös listájára. Nem csodát várok tőlük, hanem azt, hogy valamelyest reparálják a demokráciát-, az alkotmányosságot és talán csökkentik a mutyizást, a korrupciót. Ezt a most regnálóktól nem remélhetem, mert a mohóságukat kielégíthetetlennek látom.
@Unbiased: azt én sem. Ezért kellene a képviselőket visszahívhatókká tenni.
@Lacdelo:

Eleve ha nem az Összefogásra szavazol, akkor áruló vagy.
süti beállítások módosítása