Cukiság: a hálás politikus levele a pártfinanszírozásról

cute-kitten-with-big-eyes.jpg(Filippov Gábor Facebook-bejegyzésének átvétele, a szerző engedélyével)

Kedves választóm!

Szeretném megsúgni, hogy ezek az év legfontosabb hírei"A Transparency International, a K-Monitor és az Átlátszó.hu hónapokon át figyelte, hogy mennyit költöttek a pártok kampányra. Számításaik szerint rengeteget, összesen több mint 3,5 milliárd forinttal költöttek többet a pártok, mint amennyit lehetett volna. A túlköltekezésben gyakorlatilag az összes párt részt vett, egyedül az LMP maradt a törvényileg megszabott határ alatt.(...) Mindezek alapján azt írják, a választás ugyan szabad volt, de számos ponton nem tisztességes."

Se népképviseletről, se közérdek-érvényesítésről ne álmodj addig, amíg a választási sikerem azon múlik, hogy mennyi fél- és illegális pluszforrást tudok bevonni a kampányba annak érdekében, hogy rám szavazz.

Ezért fogom a kampányban engem lekötelező barátaimnak osztani a közbeszerzési pénzeket, akik ezért valósítják meg a beruházásokat 120-200 százalékos költséggel a te pénzedből. Nem azért csinálom, mert rossz ember vagyok, hanem mert nálunk így finanszírozható a politika - én szeretnék kormányozni, téged meg láthatóan nem zavar. Ezért van az, hogy hiába tömködöm ciklus közepén pár száz milliárdos megszorításokkal a költségvetés lukait, te semmivel sem fogsz jobb egészségügyet vagy hatékonyabb közigazgatást kapni, a buszok meg talán még gyorsabban is mennek, ha néha kigyullad a motorjuk. Köszönöm, hogy elhiszed, hogy a multik pumpálják ki a pénzt ebből az országból, hogy kárpótlásul beérted a 13. havi nyugdíjjal, most meg a havi szinten pár ezer forintos rezsicsökkentéssel, néha egy-egy utcatábla- vagy szobortüntetéssel, és nem várod el tőlem, hogy elszámoljak ezzel az évi pármilliárd forinttal, amit cserébe odaajándékozol nekem.

Hálás szeretettel: a képviselőd

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr1006097054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szemezgetés egy cikkből:

Öt LMP-s került csak be nyögvenyelősen a Parlamentbe, de hogyan, milyen áron, mert tagságuk, támogatójuk, szakemberük nincsen...

Kb. 700-800 millió közpénzt tapsoltak el haveroknak, rokonoknak a kampány alatt, mert minimális a támogató, segítő, aktivista csapatuk, ezért 1000 forintos órabérért gyűjtötték nekik az aláírásokat. A taglétszámuk a múltkori választás óta 600-700 főre csökkent. Van olyan megye ahol 5-6 párttag jól megél az állami pénzekből...
Komoly fideszes segítséggel jutottak be múltkor is és most is kellett a help. Jól mutat ha van "zöldség" is diktatúra mellett. Lásd még frakcióalakítás lehetősége, óriásplakáthelyek átadása, stb...
A jelöltjeik 20 %-a "kényszerjelölt" volt, Schiffer úr külön kérésére -hogy meglegyen a létszám- indultak el. Ha ő nem lenne, már rég nem lenne LMP. A szakadással szakemberek, ismert, jó személyek távoztak ( Karácsony, Jávor, Szabó T. Szabó R, Dorosz, Scheiring...)mögöttük nagy az űr. Hány hiteles, szakmailag elismert szakembert tudtak felvonultatni a Róna bácsin kívül? Ki lenne alkalmas főpolgármester jelöltnek, röhej? A maradék csapatból is sorra lepattantak ( Vágó, Osztolykán, Ertsey, Kaufer, Kukorelly, Várnai, Juhász G...)
Van azért pár lelkes, képzett, aktív emberük, de azokkal elég mostohán bánnak....
A legnagyobb gond talán a párt vezetése, igazgatása, szervezeti kérdései. Vida titkár, Gál irodavezető, Horvai pénzügyi vezető, Angyal Károly pártigazgató a gyenge láncszem, sok gondot, plusz munkát okozva a pártnak. Más területekről érkeztek, szakmai tudás, tapasztalat nélkül. A nagy baj mikor a butaság lelkesedéssel párosul. Ezt a pártigazgatót "a harkányi büfést" nem is tudni honnan kukázták. Indulni akart az EP listán is -talán érettségije sincs- mikor szóltak neki, hogy nem kéne. A választmány végre személyi változtatásokra készül, még az ÁSZ vizsgálat előtt...
Az átláthatóságról, pénzügyi szabályosságról ne is beszéljünk Kifelé "üvegzseb", belül trükközés, zsebbe pénzek, facebook zsebhirdetések, felesleges kiadások. Sok számlát nem fizettek ki, várhatnak a vállalkozók a pénzükre. A pártigazgatót Baranyából hurcolják szinte két naponta ide Pestre, de a hirdetését még mindig nyomja a facén. Mi pénz ez a pártnak? Van LMP, de milyen áron és meddig. Ki lesz az új Parlamentben aki megunja, oszt jó napot, kilép? Schiffer LMP András , Szél "duracell" Bernadett, Sallai Róbert "bioparaszt" Benedek, Schmuck "rutinos" Erzsébet, Ikotity "atya" István ? Mit tettek eddig a zöldpolitika terén?.... Nem zöldek ezek , hanem csak zöldfülűek!
@Megint meglett az LMP aláírás, érdekes nem?: Szemezgetés a pénzügyekből.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_osszeget_bukott_a_gyenge_forinton_az_allam.580657.html

"A központi költségvetés adóssága a múlt héten újabb csúcsra emelkedett. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint a tartozás a múlt pénteken elérte a 24 654,2 milliárd forintot, ami 2 655,6 milliárd forintos növekedést jelent a 2013 végi adóssághoz képest. A növekmény egyrészt tartalmazza az önkormányzatoktól idén átvállalt adósságot is, amely ugyan növeli a központi költségvetés adósságát, ugyanakkor nem érinti az államháztartás teljes adósságát."
"Könnyebb az embereket hülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik őket"
(Mark Twain)
Ebben a nagyon is igaz bölcsességben, mint cseppben a tenger, benne van az ország.
És a 4 évre szóló 3-4 mrd ft finanszírozási pénzt miért is kell évi 1700 mrd ft áfacsalással kifizetni???? Miközben emberek döglenek a kórházakban???
süti beállítások módosítása