Orbán leszopta

2014.06.25. 07:00 Döry L.

Ettől a ritka tömörséggel megfogalmazott hírtől hangos a 444-ista sajtó.  Merthogy a Tusk-adminisztrációnak nagy valószínűséggel végét jelentő lehallgatási botrány farvizén kiderültek magyar vonatkozások is.

z16182680Q,Funkcjonariusze-ABW-probuja-odebrac-Sylwestrowi-La.jpg

Akiket nem az az újdonság kápráztatott el, hogy a lengyel olajtársaság elnöke egy magánbeszélgetésében pont olyan választékosan fogalmaz, mint egy átlagos kommentelő, azok fölfigyelhettek a Hernádi Zsolt MOL-vezér horvát megvádolásával kapcsolatos, Hernáditól idézett kijelentésekre is:

Na figyelj, mondok nektek még egy ügyet. Kurva életbe, hogy különbözünk mi a magyaroktól. Elmentem ezzel Hernádihoz, mert ő nem hagyhatja el Budapestet, kérdezem tőle: és te, hány évet kapsz? És ö így mosolyogva, lazán, mondja: Figyelj, a jogászaim találtak valamit, hogy ebben a témában az ügyet bármelyik EU-s országban folytatják le és az ítélet felmentő lesz, akkor az minden EU-s országnak el kell ismernie és utazhatok Európába. Én mondom: Magyarországon lesz a per? Ő mondja: Persze. Én mondom, de tudod, hogy ez eltart két, három évig. Ő mondja: nem, áprilisban lesz ítélet. És ül mellette a jogi ügyek igazgatója, egy ilyen nagyon önelégült vendég. Ábel. És ő nevetve mondja: Ábel, mondd meg Jaceknek, ki fog engem vádolni ebben a perben Magyarországon? És Ábel mondja: a feleségem. El tudjátok képzelni ezt a helyzetet? A feleség az ügyész, az ítélet felmentő, minden elintézve. El tudjátok ezt képzelni nálunk?

Ugyanis ebben (és az angol, valamint vélhetően a lengyel eredetiben is) az áll, hogy a MOL egyik alvezérének felesége az eljáró ügyész. Kevés utánajárással kideríthető, hogy az Ábel keresztnevű MOL vezér minden jel szerint Galácz Ábel, akinek a felesége azonban a Hernádi Zsolt elleni büntetőügyben nem az ügyész volt (amely súlyos összeférhetetlenséget jelentene), hanem éppen magánszemély, Hernádi korábbi beosztottja, aki pótmagánvádlóként segíti elő a Hernádinak kedvező magyar ítélet megszületését. Mindezt a NOL már 2013 decemberében megírta.

A lengyel felek beszélgetése - mely szerint ilyen jellegű összeférhetetlenség Lengyelországban nem fordulhatott volna elő - tehát a Hernádival korábban folytatott beszélgetés félreértésén, vagy félrefordításán alapul. Lengyelországban a jelenlegi belpolitikai válságban egy hetilap főszerkesztőjével dulakodnak kommandósok, de a lengyel demokráciáról nem hallani olyat, hogy azt bármi veszélyeztetné.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr846405749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A linkelt 444 cikk pont azzal az olvasófogó módszerrel élt mint ti: a cím a szopásról, a cikk a MOL mutyiról.
A bírósági ügy botrányos valóban. A többi - az orosz szál - viszont nevetséges ökörség.
@maxval, a gondolkodó birca: Kérődző ökrözik,magadat minősíted észkombájn.
Ép elme röhögve konstatálhatja az egész jobber elit oráljobbággyá süllyedt.Így jár az aki soha nem élt meg saját produktumából,emiatt nincs önkontrollja.
>Lengyelországban a jelenlegi belpolitikai válságban egy hetilap főszerkesztőjével dulakodnak kommandósok, de a lengyel demokráciáról nem hallani olyat, hogy azt bármi veszélyeztetné.

Na ez a mondat sokféleképpen értelmezhető :-) Ugye, Ti is úgy értelmezitek, hogy arrafele valahogy kevésbé szokása ellenzéki köröknek minden vacakra apokaliptikus víziókkal körbeóbégatni Európát? :-)
Ennyire hülye hogy lehet valaki, hiszen épp az veszélyezteti a demokráciát, ha a kommandósnak be se kell menni, mert nincs is semmiféle ellenzéki sajtó, holmi dulakodás fel sem merül, mert a kormányzat nem a kommandósának, hanem a komplett saját zsebében lévő sajtónak parancsol kézivezérléssel, mint pl itt vagy oroszországban, stb.

Egyébként meg itt nincsenek lehallgatási és korrupciós ügyek, mert mindekit lehallgatnak és mindent ellopnak amit csak lehet, nemsokára minden autó mozgását is titkosan megfigyelik, de itt a többségnek tetszik ez.

Hatalmas az igény a 90 előtti állapotokra, annak bármiféle érzetére, morzsájára, milliméterére, azt nem látja át a sok birka, hogy ami itt 90előtt volt, és egy totális diktatúra, akár a legpuhább, de 21.századi kiadásban mennyire de abszolute más dolog.
süti beállítások módosítása