Hogyan döntik meg a demokraták a Fidesz diktatúráját

2014.10.28. 07:00 Döry L.

Egy kedves olvasónk küldte naplójából az alábbi részletet, 2015-ből. Egy két benne leírt dologgal kapcsolatban mi magunk is szkeptikusak vagyunk, de úgy gondoltuk, hogy a most megindult folyamatok szempontjából okulásunkra szolgálhat.

18948.jpg

Budapest, 2015. október - 2016. november

2015. október 27.

Kiújultak az összecsapások a Demokratikus Akció és a Békemenet résztvevői között. A rendőrség ezúttal is sikertelenül próbálta megfékezni az egymásnak feszülő indulatokat. Délutánra a tüntetések ismét kölcsönös vadászattá alakultak a belső kerületek utcáiban, ahol a két tüntető csoport keménymagja álarcban és botokkal felfegyverkezve csapott össze. A tüntetőkön kívül több járókelőt, turistát és újságírót is kórházban ápolnak.

Ugyanezen a napon a reggeli órákban a DA női egyenjogúságért küzdő képzőművész-csoportja a Szent István bazilika lépcsőjén performance-ot tartott. A rendőrségi előállítás hosszas dulakodásba torkollott, amelyről vezető hírként számoltak be az angol nyelvű sajtóban: „Putyin-rendszer épült ki Magyarországon” címmel.

2015. október 28.

A rendőrség bejelentette, hogy megkezdi a Hősök terére emelt sátortábor felszámolását. Orbán Viktor kormányfő Rómában találkozott az uniós országok miniszterelnökeivel, akik az elharapózó erőszak megfékezésére szólították föl. A miniszterelnök kifejtette, hogy a kormány elkötelezett a konfliktus békés politikai megoldásában, de a törvénytelen eszközökkel demonstrálókkal szemben a rendőrség fel fog lépni. Bede Márton a Hősök teréről élőben jelentkezik a Sky news-nak, Bede megállapítja, hogy a demonstrálók, jól öltözöttek, úgynevezett normális fiatalok.

Az Egyesült-Államok egyes szlovák és a bolgár cégek exportengedélyét határozatlan időre felfüggesztette, azok korrupciós érintettsége miatt. A fokozódó nyomás különösen rossz pillanatban jött a kormányválságot élő szlovák kormány számára, a miniszterelnök ennek nyomán felajánlotta lemondását.

2015. október 29.

Úgy tűnik a Hősök terére emelt sátrak a helyükön maradnak, a Belügyminiszter nem kommentálta a felszámolást célzó akció sikertelenségét. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint a tüntetetők megszervezték a tér védelmét. Sisakkal és botokkal is rendelkező önvédelmi csoportok szorították ki a rendőrség élőerejét. A tüntetők kövekkel, acélrudakkal és Molotov-koktéllal támadtak a rendőrségi járművekre is. A rendőrség kijelentette, hogy az állomány a híresztelésekkel ellentétben nem használt lőfegyvert. A nyugati médiát is bejárta a vérző fejű, sebesült tüntető lány képe, akinek családjával a Euronews rövid riportot készített.

2015. október 30.

Hajnalban eddig ismeretlen futball-ultra és szélsőjobboldali hátterű tüntetők is állandó „körletet” építettek a Hősök terén. A helyszínen tartózkodók szerint az együttműködés az új csoportok és a régiek között gördülékeny, mindenki félretette a nézetkülönbségeket. Az Igazi Baloldal csoport szóvivője bejelentette, hogy kivonult a térről, mert nem azonosulnak az ott kialakult „Jobbik-SZDSZ koalíció” céljaival. A DA vezetője szerint provokátorok azzal akartak pánikot kelteni és a tüntetőket távozásra bírni, hogy azt híresztelték, hogy a tetőkön mesterlövészek tűntek föl.

2015. november 1.

A BKK info szerint a járatok a menetrendtől eltérően közlekednek, további tájékoztatásig. A kormány bejelentette az idei télre, a távhő egyszeri 8% díjmérsékléséről szóló kormányrendeletet. Ma sem érdemes eurót vásárolni; a forint napok óta tartó lejtmenetet követően a 470 forintos sávot támadja. Az Orvosi Kamara figyelmeztetett, hogy a készletezés kifutását követően, már csak az ellátottak által behozott gyógyszerekkel lesz lehetőség a kórházi ellátásra.

2015. november 5.

Az egy hete érvényben lévő petíció helyett ma új követeléseket fogalmaztak meg a hősök tereiek. A részletes követelések helyett mától a kormány lemondása és új, a 2010-ben hatályos szabályok szerint megrendezett választás a cél. A Békemenet mai napon tartotta meg nagygyűlését, amelyen becslések szerint mintegy tízezren vehettek részt. A budai alsó rakpartot lezárták, a rendőrség igyekezett elválasztani a Demokratikus Akció csoportjait, akik az Erzsébet híd pesti hídfőjénél vonultak föl. A DA tüntetőire támadó Békemenetesekkel szemben a rendőrség a DA szóvivője szerint nem volt kellően erélyes, ezért is sérülhettek meg többen, köztük a DA szóvivője, egy egyetemi hallgató.

Az Egyesült-Államok külügyi államtitkára sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre kifejtette álláspontját a magyar helyzetről. Példátlannak nevezte, hogy egy európai ország erőszakot alkalmaz a békésen gyülekező polgáraival szemben. Az utcán kialakult helyzet szerinte világosan mutatja, hogy a kormány elveszítette az emberek bizalmát és felszólította a kormányt, hogy a szükséges következtetéseket vonja le.

2015. november 6.

Várható volt, hogy a hetek óta éleződő helyzet előbb-utóbb halálos áldozatot is követel. Az esti órákban egy rendőrségi BTR elgázolt egy tüntetőt az ’56-osok terén. Az ezt követő összecsapásokban életét veszítette két rendőr és több tüntető is. Egyesek tíz halálos áldozatról is tudnak. Az Egyesült Államok felszólította a magyar kormányt, hogy ne alkalmazzon erőszakot a saját polgáraival szemben. A kormány válaszában kifejtette, hogy kötelessége a törvényes rend helyreállítása.

2015. november 8.

A 444.hu képgalériában mutatta be az Emberi Erőforrás Miniszterének elfoglalt villáját; a képeken a vagyonbevallásban nem is szereplő ingatlan medencéjében már a tüntetők fürdenek. Az MNO.hu a tüntetések szervezőinek MSZP-s kötődéseiről közölt tényfeltáró cikket. A riport arra is kitér, hogy a Hősök tere védői közül korábban sokan a francia idegenlégióban szolgáltak, illetve a Blackwater biztonságtechnikai cég alkalmazásában álltak.

2015. november 10.

Kövér László törvénytelen puccskísérletnek nevezte az október 23-a óta kialakult patthelyzetet, továbbá a belügyekbe való beavatkozásnak minősítette az Egyesült Államoknak és az Európai Bizottságnak az ügyben kiadott állásfoglalásait. Eközben Szegeden és Pécsett a Demokratikus Akció helyi szervezői elhatárolódtak a fővárosi csoporttól és bejelentették, hogy döntéseiket autonóm módon hozzák meg. A Pécsi színházban elbarikádozott DA vezető szerint a fővárosi tüntetők, akaratlanul is a nagyhatalmak játszmájának részévé váltak. Mindenkinek felelőssége, hogy a DA ne legyen a következő Pravi Sektor, vagy ISIS. A pécsi DA szervezet esti közleménye szerint a színházigazgató már nem tagja a csoportnak.

-

2016. november 11.

Andor László miniszterelnök jövő héten Moszkvába látogat. A miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy a magyar miniszterelnök az orosz-magyar kapcsolatok rendezését és a gázszolgáltatásokat biztosító szerződésről szóló tárgyalások újraindulását várja az utazástól.

 

 

Utószó

Miközben a magyar nemzeti tőke pártja a saját mozgástere tágításáért vívott harcában beletáncolt az euroatlanti-orosz konfliktus közepébe, a magyar nyugatos demokraták és oroszbarát nemzetiek belső konfliktusban játsszák újra és fokozzák tovább azt a feszültséget a globális függéseink között, ami most, mint a történelem során már annyiszor, a magyar nép bőrére megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr936838607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Álmodik a demokrata nyomor...
Nektek a neten álmodozás maradt. Vagy esetleg egy kijevi mintájú CIA puccs.
Hát, legkevésbé sem tisztelt hordabarom nettársak, rossz hirem van számotokra.
Elhangzott a hadüzenet előtti utolsó figyelmeztetés a mikrotitánotok számára. De ahogy szerencsére a kormány se, a külügy se hallja (onnan kirugtak már mindenkit, aki észrevenné vagy felfogná) ugy ti sem halljátok.
Viszont én sem árulom el nektek, mi az az utolsó üzenet. Bogarásszátok ki. Tegnapi hír.

Úgyhogy mivel Vityesz és bandája nem érti, egyre közelebb a vég.
most megindult folyamatok

haha

milyen folyamat indult meg a legújabb 3/4es fidesz győzelemmel,balfaszok?
"Polgárikór"nak: Nincs fidesz 3/4, ahogy 2/3 sincs, csak a fideszesek fejében. Valóságban legfeljebb 1/4, de az is olvadóban. Mivel felszámoltak minden féket és ellensúlyt, nem tudják, hogy hol a határ, meddig lehet hülyének nézni a népet. Most nagyon mellényúltak, s szerintem ez most már zsinórban így lesz,mivel csak egyre újabb és újabb adókkal tudnak létezni,mivel a gazdaság pang. A népnek pedig már elege van az adókból. Vissza kellett volna csinálni még időben a többkulcsos adót, így viszont nem fogja a nép tovább bírni az adóterhelést.
Elég egy komoly politikai hiba és a hatalom elindulhat a teljes diszkreditálódás útján. Ha a pragmatikus szavazók eltávolodnak a Fidesztől, akkor semmilyen manipulált választási rendszer nem menti meg őket, a jövőben. Az USA dönti el mi lesz Orbánékkal, ha kell elő fognak jönni a kormánytagokat érintő súlyos információkkal...
megdönteni? szerencsétlen.. maximum a szomszéd kecskéjét döntöd meg ;)
de azért csak próbálkozzatok! De az isten szerelmére, több ésszel, 2018-ban nehogy 3/4 legyen!
Messze nem az a demokrata, aki annak nevezi magát.
@19540511: Demokrata matek. Szánalmas.
bazdmeg, itt 1-2 év alatt ennyi felhőkarcoló fog épülni?! Magyarország tényleg jobban teljesít!:)
meg, ha jól látom, energiacellás, repülő kocsik is lesznek. :)
@19540511: "mivel a gazdaság pang."

:))) Áhh, kár is írni bármit is.

(A netadó ettől persze még orbitális fasság.)
@math_0: :)) Széles már rajta van. :))
@math_0: :)))

Ez a blogger még nálam is nagyobb álmodozó lehet.:)
süti beállítások módosítása