Putyin járt nálunk tegnap, nem az oroszok

2015.02.18. 15:57 Tékás Lacika

notequal1.gif
Miért kell egy ilyen mondatot leírni a 444 amúgy összességében tök jó cikkében a Merkel-Putyin találkozók összevetésekor?! "Ez a különbség Európa keleti és nyugati felének értékrendje között." Egyből utána korrigál a szerző szerencsére ("Míg Németország kormánya elutasítja saját totális diktatúrájának emlékét, és vezekel, addig Oroszország saját totális diktatúrájának örököseként tetszeleg."). De akkor sem vágom, hogy miért nem lehet leszokni erről a borzasztó primitív és káros esszencialista fogalmazásról, ami az első idézetben van, hogy Putyin politikai és személyes - amúgy valóban szörnyű - gesztusait kelet-európai örökös visszamaradottságnak állítjuk be.

Az egész 444-es cikknek nem ez a hangulata, de ez egy gyakran előkerülő beszédmód náluk. És ez tulajdonképpen ugyanaz az érvelés, mint a gyakran (és nem csak a 444-en) használt magyarugarozás, csak itt épp nem magunkat állítjuk be javíhatatlan vadembereknek, hanem egész Kelet-Európát.

Ha Putyin lépései Európa keleti felének értékrendjét tükrözik, akkor Hitler, Franco, Salazar és Vichy Európa nyugati felének értékrendjét mutatták be? 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr1007185997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért nehogy már Putyinnak és egész Oroszországnak vezekelnie kelljen évtizedeken keresztül, csak mert volt pofájuk kiverni innen a nácikat.
@Mezőbándi: Nácikok most is itt vannak és azzal a legkönnyebb felbaszni őket ha nácinak nevezed.
@Mezőbándi: Putyin nem orosz csak 1 bolsevik kgb főtiszt.
Simicska nevén nevezte a csuti pocakmutyit,ezek után megáll a magyarugarozás.Lengyel testvéreink sem túl emelkedetten emlegették a csutit emlékezetem szerint oboásnak mondták a homoerotikus pávatáncost.
@Toportyán Zsóti: Ehhez képest elég gyönyörű fordulatot hajt végre a szemünk előtt a ballib propagandagépezet. Éppen azt próbálja elmesélni a 444, hogy milyen király a Nyugat (Merkel), mert Németország 70 éve vezekel a 2. vh-ért, és milyen szemetek az oroszok, hogy megkoszorúzzák a nácik elleni harcban elesettek síremlékét. Ahelyett, hogy vezekelnének!

"Putyin nem 56-os szabadságharcosokat látogatott, nem a 45-ös szovjet megszállás vagy a sztálini terror áldozataira volt kíváncsi, hanem a magyar szabadságot eltipró katonák sírjára. Merkel nem ment német katonasírok közelébe, pedig szép számmal vannak itt olyanok is."

A 45-ös szovjet megszállás áldozatai. Érted. Szépen párhuzamot von a német és a 45-ös szovjet megszállás között. Mint valami kurucinfó light. Hát azért álljon már meg a menet! Azért mégis csak volt annak a 45-ös szovjet megszállásnak egy olyan része, ami a német megszállásnak NEM VOLT: pl. a hazájukat korábban lerohanó ellenség kiverése a pics*ba. Vagy a budapesti gettó felszabadítása, aminek a most tiltakozó publicisták és aktivisták nagyszüleinek nem elhanyagolható hányada az életét köszönheti.

Akárhogy is olvasom, a 444 szemérmesen elhallgatja, hogy Merkel ha akart volna sem tudott volna semmiféle pozitívumot felhozni a német katonasírok meglátogatásakor, míg Putyin azért mégiscsak joggal koszorúzza a nácikat leverő szovjet katonák emlékművét.

(De ettől függetlenül Merkeltől szerintem nem érték az, hogy leszarja az országa halottait. Szerintem az európai módi az, hogy megemlékezünk a halottainkról.)

Ja, és persze mint azt az értelmes, tájékozódó emberek tudják, Putyin NEM az "ellenforradalmas" obeliszkeket koszorúzta meg, hanem az egész temetőrész központi oszlopát. Nyilván meg lehetett volna kérni, hogy legyen szíves ne azt koszorúzza, mert azzal az 56-ban meghalt katonák emlékét is dicsőíti, hanem csak külön a 44-45-ös elesetteket koszorúzza, az 56-os obeliszket meg hugyozza le (a la Tóta W). Nem igaz? Ja. Biztosan.

Ezek az ő halottaik, hadd koszorúzzanak már úgy, ahogy nekik jól esik!
Látom magas az értelmednek,putinka nem orosz hazafi,csak 1 gyilkos közpénztolvaj offshorkk ahogy magyar imádója sem tesz semmit azért hogy a magyaroknak az élete jobb legyen.@Mezőbándi:
@Toportyán Zsóti: húzzál vissza a barlangodba te gyökér..
@Mezőbándi:

Hamarosan Horthy-szobrot avatnak majd a ballibák, csak várd ki...
@mikka: Lőtéri veszett kutyát sem érdekli a vallomásod barlanglakó gyökér.
Ennél ostobább, bárgyúbb posztot régen nem olvastam. Írója úgy tűnik, semmit nem fog fel a világból.
Szóval ha Viktor elmegy külföldre, mint államfő, akkor sem Magyarországot képviseli.

@Mezőbándi:

Koszorúzzon, mint magánember.
De látom, szeretne az ország ismét hiánycikk-gazdálkodást, lezárt határokat... na meg 3,70-es kenyeret...
@Mezőbándi: Putyin azt csinál otthon, amit akar, de nálunk csak akkor koszorúzgassa a "hőseiket", ha a felszabadítást követő tartós megszállásért és az annak idején elkövetett bűnökért elnézést kér. Persze a bocsánatkérésnek hitelesnek is kellene lennie, ami Putyin és az általa képviselt politika esetében nehezen lenne hihető. Ostoba vezetőink lelkesen asszisztáltak országunk megalázásához.
Napi kenyerem a 444. Ha nem a 444-et, akkor az index-ben hátrahagyott B. csapatot olvasom. A cikkíró túlzottan udvarias és visszafogott. Igazából a Putyin látogatáshoz fűzött ostoba uszítás (pl szovjetezs meg effélék) az általában is mélységesen mély színvonal Mariana-árokja volt. Én tökéletesen megértem a szent célt, ami minden eszközt szentesít, hiszen a mai egyik örömhír az, hogy Napólejony Sztálinovics Músszolinni Hitler Gömbösgyúlla Rákosi Kádár Cigány Veryafeleségét von Escobar de Alcsútigeci népszerűsége alulmúlja már Pokorni Zoltánét is, tehát részeredmények vannak.
De ha pl a seggszájgéppel tényleg elkezdünk pásztázni 2006-2007-ben, akkor a politikaielitből kő-kövön és gecin geci nem marad.

A Szovjetúnióról sem tud már senki semmit, de pl a jógyerekújságírás igen szivesen szovjetez.

Putyin kurvára nem szovjetizál. A tévedés alapja az oroszimpériálizmus, ami Szovjetúniót a különböző korszakokban is áthatotta és Gorbacsov se vállalt föl még egy frontnyitást ezügyben az Öreg Tábornokokkal. (Az Afgán Ügyön kívül, de a Kanyéc///Kaput!-ot maguk az Öreg Tábornokok is belátták)
A szovjetizálásban egyenlősítés van , feudális, a szűk szovjet felsőelit a praszpéktek 7-8 szobás-termes palotalakásait lakta.. mondjuk még a jelentősműűvészek, de pl csakis honos gyártású járművet, tehát maxxx Csajkát használhattak.

Putyin pedig egy igen erős orosz középosztályt hozott föl. Azonkívül az USÁ-ban hanyatlanak az egykori szépségeszmények, de pl a mai orosz rendőrség csak az 1999-es állapotokhoz képest is jelentőset fejlődött az Amerikai Szépségeszmények felé. Az orosz rendőr még bőséggel mosolyog nyugodtan abban a helyazetben, amelyikben a jeőjjdefejlett amerikairendőr az aszfaltra fekteti az autóst.

A jógyerekújságírók az orosz "muzsikok"-nak (a középosztályalattiaknak) gyártott Putyin komm-ot tódítják (A Jó Cárevics, a Pjotr Velíkoje lájn) ezt pécézik a stréber jógyerekújságíróink [pl a 444-es fiúk] mintha valaki az Ungarische PresseLeben-t a Bors-on mutatná be.

Plusz van az angolszász, főleg USA gazdaságiújságírás, ami minden foreign katasztrófát reményteljes sóhajokkal kommentál "Hátha nekünk ettől lesz jobb, hátha csődbemennek, hátha végre krach, de jó lenne, ha az Air Asia katasztrófák lenyomnák az ázsiai polgároirepülési booomot!"

Hol van a mostani "orosz csőd" az 1997-eshez képest! És akkor nem volt masszív középosztály , most meg van. Gondolják a magyar szovjetező és Putyint az összoroszságra kiterjesztó tudorkák, hogy az oroösz npénzmágnások majd régi szovjet Murzilka-rejtvényeket fejtve várják az összeomlást és hogy az USA a régijó impérialista világfelügyelő szerepében tündökölhessen?

A szovjetezés az 1990-es évek elején készült Y-kateg amerikai filmek szovjetábrázolásaira alapoz, hogy effélék vannak a fejetekben.. éshát, olvasva a reagálásaitokat, mintha fun-clubiánus 444olvasók lennétek, aki benyalták a főszöveget és a kommentben még tódítjátok is...

Az én problémám a magyar geciújságírással [aminek Csimborázója a 444] az, hogy politikáai erőnek pénzért politikaikommunikációval aktuálisan szolgált, lásd Gréczy és a 444 egyhangját s ez rendszeres, hogy a 444 Zsenuiális Ferenc komm-ját 1:1 nyomja, kb úgy, ahogy az m1 hiradó meg kormányprop. Arról nem Gyurcsány meg a 444 tehet, hogy az m1 kontár és gyalázatos, ők meg tehetségesek. (Tehetségesnek lenni ugyanis veleszületett adottság)

A magyar geciújságíró szórakozik az információ megosztásával. ["Ma nem az információ birtoklása, hanem a megosztása emel hatalomba.] Már tőből hülyeség pl az a szó, hogy kormánypropaganda [amit ellnsúlyozni kéne ezzel a primitív-bunkó inverzproppal, mindig csak fonákjára fordítani osz' jó is?!4!4?!?] ma nincsen egységes kormányprop sem, nemhogy tevékenység. van ugye, amit Orbán akar, aztán van Lázár, egy teljesen külön kör..

Ebből néha sejtet ugyan a jóoldali újságírás... erre szoktam rámutatni, a444hívők (bekajálók) busongván nem látják, hogy a joló fiúk milyen jól szórakoznak rajtuk is, mert ugye előttük az egész sztori kiterítve [tehát úgy értem, hogy Kim Kardashian picsafeltöltésének a számlája facsimilie a picsakozmetikáról (bónusz ánuszkozmetikával)]
Tkp ilyenkor én is röhögök, amikor az nózikáiknál fogva vezetik meg ezek a gyerekek... a fogyasztóikat... Mert hogy félanalfabéta szőrösarcú, nyaktóllefelécsupasz jajbeszartam gatyós szevenapfrizurcsis geekszemüveges fütyikéket simáén beszopatnak, az természetes, hiaszen az ő szellemiségük az 1993-as MTV gyerekmatiné Gumimacijain bimbózott. De van pár magamfajta vén szaros, akik még nyerhettek a "Ki tud többet a Szovjetúnióról" vetélkedőkön és ők is benyalják ezt az amerikaistílusú, kb "brit tudományosmegalapozottságú" rémképzést a putyinnalmaszatolt és leszovjetesezett oroszokról...
@nu pagagyí: És akik élvezettől elborult agyukkal összesen annyit láttak be, hogy Goodfriend szopatja A Geci Cigány[o]t?
@Frick László Intézet: Végre kiszivárgott egy írás a bunkerből, így legalább látjuk, hogy az elmeroggyantság már kóros mértéket ért el.

Onnan nyilván nem látszik, de az általunk már jól ismert keleti birodalomépítők ismét szisztematikus birodalomépítésbe kezdtek. Csecsenföld, Abházia és most Ukrajna van soron. Jelenleg a potenciális kollaboránsokat keresgélik a környéken, akik képesek tálcán felkínálni saját országukat. Nálunk úgy tűnik, van egy erős jelentkező.
Még egy izgalmas párhuzam:
A mai újságírás stilisztikailag és [Dr Dérczy tanár szavával] nyelvimegképzettségében is igen rokon a szovjet és a szovjetorosz meg a bolsevik újságírással. Orbánék propja, az m1 hiradó és egyebek az üzemi és megyei (területi) pártlapok slapajaiéra, a menők pedig, tehát a 444-es fiúk az Élcsapat újságíróira hajaznak, pl magyarviszonylatban Keszi Imre kora-rákosikori stílbravjaira és aprításaira...
@nu pagagyí: Hozzá vagyok szokva már a hozzád hasonlatos léptékű polihisztorokhoz, nyilván valami kibaszottnagy kremlinológusnak képzeled magad összesen annyitól, hogy napiaktuális oroszellenes agitpropot kopipasztázol be...
sose is tagadtam, hogy van valami az agyammal, de biztos, hogy nem veled diagnosztizálnék, mint ugye önfelkent orvossal

Ó, bár Ukrajna esete ennyire egyszerű lenne, mondjuk annyi szovjetpárhuzam van, hogy Szuszlov és Kádár már még 1956. június 8-án kitalálta, államcsődöt hogyan lehet tervszerű és ügyes provokációsorozattal a,a, kontrollát pszeudo-anarchiával( mai népszerűnevén forradalommal) elleplezni.
Vannak orosz érdekek is lokális és ellenőrzött háborúban [ez a móccer a Nagy Amerikai II. vh Utáni Háborús Doktrinából van kimásolva] de pl az ukránoknak sem érdeke a béke, hiszen addig csak jönnek a segélypénzek, nézik el az államcsődöt, de nem kell megszorítani a lakosságot ... meg hát a "szakadárok"-nak is érdeke, hiszen ők fizetett zsoldosok többnyire ["szabadnapos orosz katonák"]
@nu pagagyí: Minek építeni (pl birodalmat), ami készen van, sőt, kutya baja sincs?
Elnyomott és leigázott csecsenek Moszkvában, aki csecsenek meg egyébként a moszlím t3erroristákra szoktak példák lenni amerikabarát (a 444 esetében feltételnélkül nyaló-szopó]forrásokban
www.youtube.com/watch?v=38skSflkqlY

Nincs időm megkeresni a fegyveres géppisztolyropogásos csecsen demonstrációt Moszkvában, de ez is fasza:
www.youtube.com/watch?v=-XjkyHMFnLE

Jó, hát nyilván a Szovjetúnióról fingod sincs, Doktor úr, de pl Ukrajna történetéről?
@Frick László Intézet: Még egy gondolat. Lehet szapulni az USÁ-t polgárai tetteiért, de az egy liberális demokrácia, amiben mindenki élhet a szabadságával, viszonta fele a tetteiért felel. Az "szörnyű" USA népe nem precízen kijelölt, álszent erkölcsi karók között terelgetett birkák hada.

Például a példádban szereplő rendőr is, ha túllépi a törvényesség határát és korrupt politikus is szabadon cselekszik, de nem biztos, hogy következmények nélkül. Mint azt a Csupasz Pisztoly egyik idevágó idézete mondja: mindenki beperelhet mindenkit. És persze az igazságot sem úgy osztják, mint nálunk. Nem egy Handó Tünde által kijelölt pártmunkás dönti el, kinek van igaza, hanem egy hétköznapi emberekből álló esküdtszék, akik közt csak olyanok lehetnek, akiket a vád és a védelem is elfogad.

És akkor a "fogyasztási fertőről". Egy liberális demokrácia célja a polgárok jóléte, ellentétben az olyan kultúrákkal, ahol az állam jóléte a fontos, az emberekre való tekintet nélkül. Egy olyan országban akarhatsz valamit és el is érheted. Aztán persze mindenki a saját szintjén boldog, magánügy. De a nagy pazarló autók, jachtok, hamburger, utcai fosztogatás, kábítószer csempészet és miegymás mellett, azért csak leszálltak a Holdra, létrehozták az internetet, sok szar mellett baromi jó filmeket is gyártanak és a helyi mulatóson kívül mást is tudnak zenélni.

És akkor vessük mindezt össze a puritán elvekre is tekintettel lévő plebejus kormányunk diktatúrájával. A Kerényi Imre és Fekete György által gesztorált antikultival, a kényszerközmunkások előtt álló végtelen lehetőségekkel, a nép erényére szüntelenül odafigyelő, minden helytelen cselekedetet, de még a kísértését is betiltó, pontosabban saját magának kitulajdonító, képmutató politikai elitünkkel.
@Frick László Intézet: Annyit biztosan tudok Ukrajnáról, mint Te, de nem ez a lényeg. Vannak tények, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nem az ukránok támadták meg Oroszországot, hanem fordítva. Az oroszok sohasem tudtak a kölcsönös előnyök révén szövetségeket létrehozni, most sem törekszenek rá és ebben különböznek a Nyugattól. Velünk sem sokáig fognak mézes-mázoskodni, ha megtalálták az emberüket, aki képes lesz saját népét elárulni.
@nu pagagyí: Az USA népe precízen kijelölt, álszent erkölcsi és kőprofi maimarketinges karók között terelgetett konzumbirkák hada.
Egyelőre Doktor úr, számomra arról, hogy mi az USA meggyőzöbb Frank Zappa, William Faulkner. Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Bob Dylan, Quentin Tarantino, Richard Brautigan, Jack Kerouac, Henry Miller, Tom és Thomas Wolfe, Carson McCullers, Joseph Heller [ A 22-es csapdáját több, mint 10-szer olvastam és abban archetipusai vannak azoknak a figuráknak, amiknek gyönge klónjai garázdálkodnak azellen az Amerikai Szépségeszmény ellen, amit én ismerek, amiben hiszek és amiről neked egy halovány stréber fingod, ha lehetne...] Thomas Pynchon, Grace Paley, Elia Kazan, Marilyn Monroe, Ro9bert Sikenick, Syvia Plath és nem sorolom, tanításai, mint a tiéd

Ajánlott olvasmány: Frank Zappa beszéde Judith Toth képviselő ellenében
@Frick László Intézet: Persze, mindenki akar valamit, de nem kap hozzá fegyveres erőt, TEK-et miegymást és te mint egy ottani ember ebben is hihetsz, meg a másikban is. Mindenkinek a saját hitelét kell kamatoztatnia a hülyeség és az értelem érdekében is. Ez lenne a szabadság, amiről egy ilyen nyomor országban csak álmodozni szoktunk, mert nálunk az ilyesmi három hétig szokott tartani, nem életforma, hanem kivétel.
És az a magyari úri médiahagyomány megvan, hogy mi is balkánozunk és beszopjuk a Bizánc-hazugságot, pedig a 3 részre szakadt Mohács utáni Magyarország középső része török hódoltság volt, így hát mi tulajdonképpen közéjük is tartozunk? Sztem a Nyugat-Balkán elnevezés is nagyon nem PC, helyette ajánlanám a Délkelet-Európát. Oroszországot a jó "nyugati" urak az említett térség kifosztásával összeraboltt pénzből finanszírozott, jól felfényezett "quattrocentójuk"(1400-as évek),"reneszánszuk","humanizmusuk" "amerikázásuk", korai gyarmatosításaik idején "bambulták el", és csak a Romanovok idején vették észre, hogy már késő. A polyákok pedig azért tudták egy történelmileg rövid időre megkaparintani a középkori Rusz nyugati területeit, mert az oroszok az Arany Horda utódállamaival voltak elfoglalva. Mihelyt ezeket a területeket betagolták az orosz birodalomba, jól megszívatták a lengyeleket. Galícia, Gácsország eredetileg sem tartozott a Kievi Ruszhoz, azt már Lengyelországtól kaparintották meg a Habsburgok annak felosztása után, a kulturális "törésvonal", amely egyelőre inkább probléma, mint "multikulti sokszínűség". A harcok tárgyát képező keleti területeken van a néhai Szovjetunió egyik komoly ipari övezete, benne fontos fegyvergyárakkal. A média korábban tapsikolt azon, hogy az oroszok kénytelenek Ukrajnától vásárolni, esetleg kunyizni a hadiipari termékeket. A Krím Sztálin halála után, 1954-ben került Hruscsov egy tollvonásával Ukrajnához, pedig ezt a félsziget etnikai összetétele nem indokolta. Amerika az ukrán kérdésben is fals infókat kapott, így az orosz "tűrőképesség" "tesztelése" "nem várt" "eredményeket" hozott, amelynek következményeit Ukrajna népe szenvedi el. És kiderült, hogy a "wilsoni békeelvekben" 97 éve megfogalmazott "nemzeti önrendelkezés" ripacs módon felmagasztalt lózungja visszafelé fordítva milyen kártékony.
@nu pagagyí: Jó nyaot pukkantottál ezzel a szólammal, de egyébként tanultál te történelmet?
Többek között a magyar egyik fő jellemzőja azakadálya is az "amerikai szépségeszmény" ideimportálásának, ugyanis a magyar úgy kb a XIX. század vége óta, de Kádártól fogva különösen önfikázó. Már Rákosiék elkezdték ezt az öngecizést [pont mezsdunaródnije alapn egyébként, mert a kommunyiszt, az az, mezsdunaródnüj]

Az amerikai csupa olyasmit csinál, amit ti Orbánban fikázni szoktatok, olvasd csak el Obama nagy beszédét az őt jelölő első konvención. Isten, Isten kezébe ajánlás és Isten nevében trust of és egyebek, aztán nemzetilobogók, nemzetidalok dall-ása és főleg pedig a nemzetiönbecsülésnek olyan foka, amit itt k'k'k-éjraópában pl a Balkánon találhatni meg.
@gmihaly: A magyar rinyál és panaszkodik, de a balkáni ember pozitív szemléletű és ha egy szerbet megkérdezel, mert látod, hogy a beleit vizes csíkot húzván maga után vonszsza, azt mondja: "Drába barátom jól élek, jól vagyok, sose ment ilyen jól még a sorom, minden nagyszerű és rendben!"
A magyar rinyál panaszkodik, nyavajog és minél jobban megy a sora annál jobban.

Én Magyari Péterre két nevet ragasztottam, az egyik Petre Maghari és azt fejezi ki, hogy maghari úgy ír a magyarokról, mintha a Romania Mare háziújságának a slapaja lenne. Újabban Pete Hungarious-nak is ferdítem, mert tipikus magyar [Az amerikai jómondás a magyarról: "Nincsen szükséged már ellenségekre, ha a barátod magyar."]
Némileg Pete-ünk Tóta W egyenlőségi arámyosságát valósítja meg, 27 agitációs brossúraszövegre, kiskátéra meg okosítóra.. no nem egyet rúg a sajátoldalára is, azt azért nem, hanem szokott komoly riportokat írni, pl egy ilyen alkalommal s9imán elszáguldott egy fantasztikus riportlehetőség mellett arról, hogy a valóságban kik ois szavaznak a Jobbikra egy jobbikos vezetésű településen. Fölhívja a riportalany, Magyari elutazik hozzá, fölveszi a riportalany álláspontját, megírja a riportot, sírunk, annyira meghat bennünket, pedig egy másik vetületben, amiben a riportalany csak szereplő, hát az derül ki, hogy ő a történet sötét lova. De magyari úgy általában is szarik a történetre, itt is az a lényeg, hogy a riport legyen jó megcsinálva, hogy negyedévente el lehessen mondani azut, hogy akad azért publicisztikailag számottevő anyag is a 44-ben, Bede Márton összhatja magát a katarzisban, UP felhívja a slapaj figyelmét, hogy ugathatnak majd, ha tudnak úgy írni, mint Magyari és akkor megint megy a tő agitprop és uszítás egy negyedévig futószalagon. Minden napra mindenütt ugyanaz, semmi eltérés nem lehet. Az ember, ha beleláthatna Gréczy Zsolt és Szigetvári Viktor noteszébe MOST, félóra alatt máma megírja a 444 holnapi címoldalát.
@nu pagagyí: "Putyin azt csinál otthon, amit akar, de nálunk csak akkor koszorúzgassa a "hőseiket", ha a felszabadítást követő tartós megszállásért és az annak idején elkövetett bűnökért elnézést kér."

Nem Kádár sírját jött koszorúzni, hanem a harcban elesett katonákét.
@gmihaly: A sztambuli levéltárakban a legdekoratívabb magyari főúri nevektől őriznek ajánlkozóleveleket, csak egy félköbméteres fach van tele azzal, hogy gróf Xaxx vagy báró Yxxy budai pasaágért fölveszi a moszlím hitet és a Fényességes tányérnyalója lesz.

A polyák meg rebellis nemzet, izgága és mitugrász, ha az ember megnézi a polyák ábrázolását az orosz szépirodalomban, akkor abban az torz: ugyanis bajkeverő, izgága, iszákos és pökhendi, párbajprovokatőr és hamiskártyás. A polyák egyszerre harcolt a porosszal és az oross6zal és nem kollaborált és a németekkel se paktált... De hogy milyen a polyák, hát ott van Andrej Wajda filmje, a Hamu és gyémánt, nem kell megnézni, csak az első öt percet. A szovjetek nem tudták azt a bojócckodást ott végigpofozni, mint nálunk az un "Koalíciós Idők" alatt, kénytelenek voltak a kommunisták puccsszerűen átvenni (túl korán) a hatalmat, mert a lengyel néptömegek akkora ellenállást tanusítottak a lengyelországort 1939. szeptember 2-án megszálló szovjetek ellen... és ugye ennek ma is van jelentörténelmi vetülete...

Bocsánat a nagyon olcsó hasonlatért, de az ukrán egy rusz nyelvjárás. Egészen más az orosz-ukrán vagy ukrán-orosz viszony mindenféleképpen.

és nem túl gusztusos, ha a földgolyóbis másikfeléről egy tkp rusz [keletiszláv] belügybe olyan idegen hatalom pofázik bele, akinek történelme olyan pompás expedíciókkal van teli, mint a vitnámi, a grenadai, az afganisztáni, a perzsa öbölbéli, az iraki stb stb. @nu pagagyí:
@nu pagagyí: Megnéztem egy amerikai vacsoracsatát, egy egyhelyiséges fabarakban lakó gyermektelen afroam-latino munkás házaspár meg két anglosaxo[enyhén digó] házaspár.. afféle kispolgárok.. .. meg vagy húsz kertépítős (Hasszan-nal) műsort : ez [az] a Nyomor Országa. Nem hiszem azt, hogy a magyaroknak öngeciznijük kéne azért, mert az amerika9iak jeőjjdefejlettek. És akkor még a szórakoztatófilmek gyanús dramaturgiai megoldásairól, pl a náci filmipar húzásaival operáűló kötelező irakiveterán figurákról (sőt, a Donald belisario féle J.A.G. kompletten!] Van ugye a sémátóül eltárő rossz és bűnöskatona "mer' mink ám árnyaltan ábrázóllunk ám!" ] de aztán Az Amerikai Szépségeszmény összefog ellene és megjavítja, aztán Istennek ezt megköszönjük, egy kis hazaffyság, Csillagos Sávos Lobogó és End of The Episode
Tudom, hogy ettől berzenkedik a magyar, de az biztos, hogy az Amerikai Gótika tömegembere nem a Sundance Institute termékeit zabájja
[mondjuk a Nagy Konvenció-ról a dokumentumfilmet, benne az Obama beszéd végével, pont a Sundance-en láttamg
@nu pagagyí: Az amerikai elnök páncélautóját is repülőgépen hurcobálják, neki nem csakl a csatornafedeleket hegsztik le és Az Amerikai Szépségeszményben háromszorakkora egy tek van [és mindjárt két külön szekcuióban!!], mint amit itt a jógyerekújságíró kis gecókák, mint példátlant mutogálnak.
@Frick László Intézet:
Nem látom be, hogy Te miért akarsz vagy amerikához tartozni, vagy az oroszokhoz!!! Gondolom orbanista vagy mert jobboldalinak nem nevezhetők akik 5-6 évente változtatják a nézetüket attól függöen hogy orbán segge mere fordul!!!! EUROPÁT Magyarországon!!! Ezen kellene dolgozni mindenkinek, de jó magyar szokás szerint az emberek nem számítanak!
@poor: Sikerült meglepned a fölfedezéseddel arról, hogy én amerikához vagy az oroszokhoz akarok tartozni , sasszé, tehát orbánista vagyok. Segíts kérlek annyival, hogy bekarikázod nekem a szövegemben (na jó, idekopipasztázod kommentben) hogy miből derítetted ki ezt, hol csak utaltam is én arra, hogy az oroszokhoz vagy amerikához... Hát az, hogy leorbánistázol, hátugye ezek szerint te is, ahogy ez kórtünet, összesen kettőig tudol elszámolni, vagy veled vagyok vagy orbánista. vagy a másik: az orbánistaságot csak úgy idetűzted nekem gorombaságként, hogy nagyot szójjon, mér' nem kurvanyámat szidtad? Az már nem elég nagyot szól, mi?
@Frick László Intézet: Hozzuk be, ami itt van? Európa kb addig tart, ameddig a gótika tartott, ott van határa, tehát a romániai Sibiu ill. Brasov a végvárai, így tehát már elég régen Európához tartozunk, szépen fixálták ezt olyan Árpád-házi királyaink s a kor főemberei, akik a jeőjjdefejlettaéjraópaiakkal elmentek a Szentföldre kereszteskedni, illetvehátugye szabadidejükben a szaracén nőket megtanítani az Aéjjraópai Fejlettség kesztyűjébe tutulni, osz' nyassz.
25 éve megy ez a rinyálás itt az Aéjraópa-Aéjraópa sikongatásokkal meg a balkánozással, de én mennyire szeretnék egy olyan derűs, életvidám mediterrán népet magyarnak, mint a balkániak.

Mert egyébként az inverz-orbánizmust, azaz azt, hogy mindenszar, amit csak orbán csinál, azt nem Orbán határozza meg (és rángatja tehát ólyánálfogva? .. de, de bi'on')
@Frick László Intézet: Jobban tetted volna, ha a szerbeket nem említed. Ugyanis 105-110 éve ők voltak az orosz cár "pincsijei", akiket a "gazdi" jól felfegyverzett és kiképzett, a hírszerzésüket is beleértve. Mégis úgy tettek, mintha 1914-ben "elbambulták" volna a szarajevói merényletet, és megtagadták a Monarchia illetékeseitől a nyomozásban való együttműködést. Márpedig a hadüzenetnek ez volt a kiváltója...
@Frick László Intézet: De a török nyomulás megakadályozásáért a drágalátos európaiak nagyon keveset, főleg alibicselekedeteket követtek csak el, sőt a Habsburgok által erőteljesen befolyásolt német-rómaiak az alattvalóktól beszedhető temérdek sok adó jogcímét látták a török veszélyben, ami ellen pedig a Hunyadiak - Mátyás királyt is beleértve - még valóban harcoltak, harcolni akartak, ha a "pénztermelő koalíciót" ők hozhatták volna létre. De a csehek is inkább a tutyimutyi Dobzse Lászlót választották meg helyette, az európaiak pedig elmentek Amerikát felfedezni és kirabolni. A keresztény-keresztyén vallásháború pedig a piszkos és a mosott pénz párharca volt. Akkor az ájtatos reformáltak voltak az utóbbi típusú pénz haszonélvezői, lásd: Németalföld.
@gmihaly: Úgy tűnik számomra, mintha téged érdekelne is a történelem. Szerinted a szarajevói merénylet nem kapván-kapható jó ürügye volt az egyébként már másfél-kétéve ünnepizgalommal & várvavárt háborúnak? Hanem TÉNYLEGI FŐ OKA?

1905. után a Cári Birodalom végső elevenrothadásnak indult.. foglalkozott is "pinjcsik"-kkel meg szögesnyakörvekkel!.. a pánszlávizmus (enyhe prefasiszta stich-hel) miatt alakultak erős kötések az "egészségesnacionalista" szerbekkel..

Ráadásul a Monarchia is rothadt, pont a magyar Királyság volt azonban bennefoglalva a frisselevenen fejlődő. A móókszisták szivesen hamisítottak és hazudgáltak a kisebbségipolitikáról, de az igazsáág az, hogy a jelentős kisebbségekkel rendelkező európai országok közül még pont a Magyar Királyságban volt valamiféle nemzetiségibéke és még érzett a hatása Az Aranykor előtti önkéntes [magyarnótát dallós] asszimilációnak [gyönyörűen ábrázolja ezt a korszakot és nemzeeetiségiattitüdöt] Závada Pál a Jadviga párnájában...] A délvidéki szerbek magyarbarátok voltak [emiatt alakulhatott Alekszander király idejében az a bizonyos nemzetiségi béke, aminek a marseilles-i merénylet vetett véget)

nagyon vigyázni kell, amikor borodalmakról beszélünk, még az Egyesült Államokról is iszonyú nehéz Egy Ország-szerűen általánosítani. A mai amerikanyaló jógyerekek talpast dobnának, ha a mindenkori aktuálispolitika annyit ISten-ezne meg fohászkodna, a mi KDNP-nk kutyafasza ahhoz, amennyit csak Obama Istenre hivallg.
@gmihaly: A pápa Janko Zapolje és Stefón Wrbczki idejében egymillió Ft-ot gyűjtött össze a magyar végvárak megerősírtésére és kijavítására, de az akkori vezetés (Báthory Esvány is a kompániába tartozott -> Hatvani Országgyűlés 1526) egyszerűen ellopta ezt a pénz és a Se Pénz Se Posztó korszakában a háromfalú négyszegletvárakban a katonák önszorgalomból, s hogy ne mezítelen-rongyokban, asszonyaik ruháiban állták a vártát. Szép legenda ez, hogy a magyar védte Európát... talán a móc Ion Hunedioul idejében meg hát ugye a fia Mátyás.. akit éltében igazságtalannak és népnyúzónak tódítottak, aki ha nem talál háborút, csinál. Hiába próbált meg parasztokból (a sztara Zapolje volt ilyen, a hírhedt Janko, a Festett Arcú ill "Katalin" Király , A Temesi Várakozó apja... ... a parasztból lett úr zsarnokabb volt a nemzetes-nemesnél és pökhendibb.

A Székely Gyürgy, az, kit "Dósá"-nak is neveztek, nem volt képes a felkapaszkodott kevély pareasztságot megfékezni, amikor piaci (ármegállapítási és szabályozási) vitába keveredtek a nemesekkel, akik amúgy is a Wrbcki féle oklevélhamisítő földtolvaj nemességre ki voltak már rúgva. A gazdag zsírparasztság crux törökellenes felkelés címén -ez aztán öregbítette a magyar "törökverő" hírét -részegen dorbázolva dobzódván udvarházakat gyújtogatott s nemesek asszonyait gyermekeit elevenen égette meg.. ebből csináltak osztán a késeiek "szegény emberek" felkelését , a mókszisták meg egyenesen agrárproletárlázadást...

A törökök akkoriban még nem ér6tettek a nyelvetimologice-archeológiához, azt hitték, hogy az alma, atya, kicsi, köcsög és túró meg alma szavakat használó magyarok rokonok... és hát úgy is fogadta őket a magyar sokszor

és ezeket is tudják ám Nyugaton, nem csak a magyar főnemesek ajánlkozóleveleit...

éshát Nyugaton úgy is tudják, hogy a polyák fogta meg a török előretörést 8a lengyel nem önfikázó nemzet, erős az külföld felé mutatott PR-ja)

Meg úgy is tudják, hogy Eugen von Savoyá-nak kellett a törökkel kollaboráló unkoorzigeunereknek fölszabadítani a hazájukat...
@Frick László Intézet: Igen, az oroszok ezért "tuningolták fel" Szerbiát. Az ipari forradalom okán elkényelmesedett angolok le akarták nyomni a "feltörekvő","felzárkózó" német (a csehek pedig a magyar) konkurenciát ("legyen úgy, mint régen volt"). A franciák az 1870-es poroszok elleni bukta óta eszelősen revansvágyók voltak, ez a bosszúvágy "konzerválta" hosszú évtizedekre az ő III. Köztársaságukat. Ezt árnyalta a "nagy szláv lázálom", benne 1848-ban a prágai első öszsz(pán-)szláv kongresszus, www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=pr%C3%A1gai%20szl%C3%A1v%20kongresszus, amelyen pl. a későbbi anarchista Bakunyin szidta a "csúnya elnyomó" magyarokat. A csehek Palacky által megalapozott ausztroszlávnak is álcázott neoszláv koncepciója a Polábia-legenda megalkotásával tulajdonképpen szemet vetett a még nem egyesült Németország keleti vidékeire is, Szilézia visszaszerzéséről nem is beszélve. Ennek jegyében utasította vissza a németek baráti meghívását az 1848-as frankfurti kongresszusra, mondván, ő szláv, nem germán. A "nagy szláv lázálom" végére Szerbia 1999-2000-es bombázása tett ideiglenesen pontot.
@gmihaly: Ó, ezek, amiket itt fölsorolsz...
ezek afféle korabeli polkomm'ok ( a politika hazudozás és a politikaikommunikáció ennek a hazudozásnak az elhazudozása) valamint utólagos [revansista] projekciók.
A nagyszlávizmus egyébként, köszöni, jól van, ma is működik, hétköznapiság éshát végülis... pl egy bolgár kamionos és egy lengyel, ki-ki a saját anyanyelvén, de azért elég jól eltársalognak. De a vallás és a pravoszlávegyház is egybefogja. Ott vannak a valachok, akiknek szerencséje lett a két zseniális szerzetes latin-nyelvtanosítása után "latin"-okká lennie, hát őket is a franko-latino-mediterrano államok népe testvérként vette [-> eperszedők ] kebelére... Nehéz ezt egy ilyen irigy, filemileországot alapító, moróz, furmánykodó, turkusan állandóan sunyiságokon eszelő népnek, mint a magyar, felfognia, a magyarnak ugyanis elsősorban ami vacak, az a magyar és a magyar túrista elneszül, ha magyar túrista gyön vele szembe és aztán még dühös is, hogy mnit a faszt keresnek ezek itt, biztos rojatt vállakozók... [ugye, aki mondja , az is vállalkozó persze]
Van még pánmongoloidság, pl japán cég vagy dél-koreai, amíg csak talál itt k'k'k'éjraópában esélyt arra, hogy vágottszemű beszállítója legyen, addig azzal tárgyal... inkább köt japánszerződést (egyszerű szóbeli igéret, amit a turkus ázsiaiak, pl a magyarok leszarnak vastagon) mongoliuiddal, mint jogilagbástyázottat tülökorrú europiddal.
Münk osztán, magyarok, békétlen izgága egzaltát, honnffykebelszakgajjtó nép, efféle pánságot hogy képzelhetnénk, amikor nálunk már súlyos tájszólásba megyen egy kis zár-ë hang képzés, azonnal leszól a budapesti, ha nem ollyhangon kényszkedve pöfén affektálok, hanem eízess alfeődiséggel, még pánkárpátmagyariság se nincsen, hogy értenénk meg ezt a pánszlávságot összeesküvéselméletjártás nélkül.
@Frick László Intézet: Csak hát az 1389-es első rigómezei csata után 2 évvel már Nándorfehérvárig nyomultak az oszmán-törökök, 4 évvel később a várnai csatában pedig már ott volt Hunyadi János is. Ez a vesztes csata Bulgária, az 1448-as rigómezei vesztes csata pedig Rácország (Szerbia) meghódítását jelentette. Konstantinápoly 1453-as eleste, Isztambullá válása a "nyugatiaknak" "elégtétel" volt, végre eltűnt a Kelet-Római Császárság, és hogy emlékét el is töröljék, átkeresztelték Bizánccá, ahogy' a délkelet-európai hódoltsági térségeket Balkánná. Ennyit a híres-nevezetes "európai szolidaritás" előzményeiről. Az 1510-20-as évekre már Magyarországnak is elfogyott az "ütős" mozgósítható hadereje, a védelemre berendezkedő végvári rendszer toldozgatása-foldozgatása pedig nem oldott meg semmit, akár volt rá pénz, akár nem. Egy erős, ennél sokszorta pénzből jól felszerelt támadó hadsereg kellett volna, ezt utoljára Mátyás király tudta összeszedni. Ezért is kellett meghalnia. És a történelem folytatódott, úgy, ahogy...
@Frick László Intézet: Embermilliók halálát okozó "katonai megoldások" azért ennél több megértést érdemelnének. Dehát ez az "urak háborúja" volt, amely a kreált hamis nemzetmítoszokkal elfedte a nyers indítékot az ágyútöltelékként használt "köznép" elől, ez a bódulat ma is tart és gátolja az "egyesült Európa" eszméjét. Az amerikai hátsó gonfolatok észre nem vétele is jellegzetes. Annak idején a francia Jean Jaures-t is ezért kellett meggyilkol(tat)ni...
süti beállítások módosítása