A kockás inges profik

2016.02.20. 10:00 Döry L.

Az oktatási tüntetés kockásinges kampánya, megtámogatva a nyilvánosságipartól (itt, meg itt), bizonyítja, hogy ez egy professzionális akció, professzionális médiatámogatással.

Pukli István Bowie-es videója is a médiához értő készítők keze nyomát mutatja, jól aknázza ki a nemrég elhunyt zenész apropóján föléledt Bowie=menőség képletet, ugyanakkor egyszerű és átélhető üzeneteket közvetít, amilyeneket a politika szokott.

A kockásingek „spontaneitásáról” eszünkbe juthat a Wag the Dog című film „shoe tossing” spindoktorilag odagondolt cukisága is.

Eközben az oktatásban általános élmény a válság, csakúgy, mint amikor még én jártam iskolába. A romló teljesítményt bizonyítják a kilencvenes évek óta romló PISA és OECD felmérések, meg az erre adott szokásos pánikválaszok.

Ám a pedagógusok követelései mintha nem kínálnának semmit ennek orvoslására, csupán a hivatásrend korábbi privilégiumait (igazgatói mindenhatóság) állítatnák vissza, „autonómia”címén. Az intézményi autonómia is az egyik oka volt az egyenlőtlen oktatási minőségnek. Az elitként elhíresült helyek behúztak mindent: tanárt, "gyerekanyagot", fejpénzt.

Miközben ez a politika deszegregálni akarta a cigányságot, létrehozta a középosztály exkluzív oktatási gettóit. És ebben azért ez a pedagóguskar és korábbi működési modelljük is részes volt.

A tüntetők profin szerveznek, de a magyar oktatásról távlatos képpel mintha adósak lennének.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr458404424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BG-ban megcsinálták a totális liberális iskolarendszert: az eredmény katasztrofális.
A háttérhatalmak mindenütt ott vannak, Soros György mögött is, a háttér-képek mögött is...
Ne csodálkozz.
Klisék.
1.Profi média
2.Profi háttérpénzek
3.Profi médiaarcok
4.Profi ármányok
5.Profi ellenérdekek
Holott:
Az egész az értelmes, átgondolt problémafelvetésből indult ki és ma sincs másképp. Ha az első levélre méltóztattak volna válaszolni, ha utána nem nézték volna a tanárt hülyének. Így van ez az autokráciában. Elvesződik a hatalom szaglása....Mint ahogy ennek a cikkírónak is csak pénztárcája tömődik, az esze csak sorvad...sorvad...
"A kockásingek „spontaneitásáról” eszünkbe juthat a Wag the Dog című film „shoe tossing” spindoktorilag odagondolt cukisága is."
Valóban, eszetekbe is juthat.
És az, hogy ez jut az esetekbe, egybe ki is állítja a bizonyítványotokat.
Pontosan arról van szó, hogy az oktetásügy javítása a Pukli-féléké csak szájtépés.Káoszt akarnak elérni,ahelyett, hogy tudnák, mi az amit pedagógiának neveznek.Ha magukról állítínának ki bizonyítványt, az elégtelen lenne. Nem értem kormányt, miért lehetnek ezek még mindig a pedagógia kölelében?!
Mi a tökömet keres itt egy féléves cikk????
@Kisss Katalin: Nyomorult vagy és az is maradsz.
@BircaHang Média:
Te senkiházi birkaszar!
Te vagy a bulgár /meg a kubai/ oktatási rerndszer selejtje.
süti beállítások módosítása