BREXIT: az unió foga fehérje

2016.06.29. 07:00 Döry L.

children1f89b7bec-6f30-4de7-ad8b-1ade3a762fda-large_trans_h0frgkbgcmujfcevwxaapqhpr1-wkgh2-n_fwbs1o9i-large_trans_2oueflmhzzhjcyuvn_gr-bvmxc2g6irfbtwdjolshwg.jpg

Illusztráció: politikailag megfelelően gondolkodó angol gyermekek a népszavazás pedagógiai célú iskolai eljátszása alkalmával.

Mottó: „van olyan szar minőség, amivel nem lehet sorsközösséget vállalni, egyszerűen mert a hülyeség, kivagyiság, cinizmus, felelőtlenség egy szint felett veszélyezteti a biztonságunkat, a jövőnket, a tulajdonunkat, az egész életformánkat. (…) erről szólt a brexit kampány, erről szól orbán is, le pen is, meg az összes többi szemétláda. evvel a mentalitással nincs mit alkudozni, tárgyalni, kompromisszumot kötni. ezt el kell hallgattatni.”Via

A szavazást követően, a Brexit-ellenes közvélemény kialakítása során a rituális közös gyűlölködésnek különböző célpontjai jelennek meg: a demokrácia, a népszavazás intézménye, a britek mint nép(?), az alacsonyabb társadalmi státuszúak, az iskolázatlanok, az öregek, a hülyék stb.

A nép megbélyegző és lealacsonyító bemutatására fogékony az EU-párti, liberális, kelet-európai középosztály, hiszen a saját ideológiájának visszatükröződését találhatja meg benne.

A kilépést világszerte felháborodva és hiszterizálva tálalja a nyilvánosság. Az a tény, hogy a BREXIT-ellenes közvéleményt a szemünk előtt, a legkevésbé sem finom eszközökkel gyártják le, arra utal, hogy nem volt B-terv. Most a népszavazás eredményének semlegesítése a cél.

A népszavazás figyelmen kívül hagyásának módjait is lelkesen találgatják: a parlament törvényalkotása, új választások, ahol egy BREMAIN párt kapna többséget, az uralkodó, vagy a skót parlament vétója, a tárgyalások elhúzása, új népszavazás stb.

A módszerek számbavétele az EU 2008 óta föl is erősödő tekintélyelvű, voluntarista hatalomgyakorlása felé mutat:

2005-ben a holland és francia népszavazás eredményével szemben ratifikálják a lisszaboni szerződést, 2015-ben az EU párti és népszavazással megerősített görög kormányprogramot a görög bankok kivéreztetésével törlik el, a megszorításellenes portugál parlamenti többség elnöki vétóval nem alakíthatott kormányt, a holland népszavazás ellenére erőltetik Ukrajna társulását, titokban tárgyalják le a TTIP-t.

A hazai anti-orbánista nihilizmus, mint uralkodó ellenzéki attitűd, egy soha nem létezett EU-ról szóló látomással állítja szembe a hazai politikát. Tévesen. A nemzeti politikák jobbra tolódásáról (HU, PL, FR, A, D) cikkezők figyelmét elkerüli, hogy maga az EU-adminisztráció autoriter. Ez ugyanaz a politikai dinamika.

Ha a BREXIT-döntést nem tudják átfordítani, az EU ugyanazokat a célokat követi majd, mint a görögök esetében. Vagyis a saját választóik és a tagállamok számára megmutatni, hogy nincs más út, a kilépés nem lehet sikeres precedens. Nem törődve a saját nemzetgazdaságot érő következményekkel, megroggyantják Nagy-Britanniát, a szecesszionista erőkre terhelve annak felelősségét. Az üzenet világos: ha nem szorítasz meg (GR), ha kilépsz (UK), tönkre kell menned.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr118852630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és te vajon nem azért szeretnéd kint látni azEU-ból Magyarországot,hogy megtartsátok magatoknak az országot,minden vagyonával együtt,kifosztva a lakosság nagy részét??!!
népszavazással megerősített görög kormányprogramot a görög bankok kivéreztetésével törlik el"

és vajon ki vitte a görögöket államcsődbe,biztos az EU,és nálunk kik lopják az EU pénzeket,ami felett a Magyar kormány őrködik,biztos az EU.
a felcsúti kisvasút a stadionnal,azt is az EU csinálta......
@Peter Götz: A görögöket a fritzek vitték államcsődbe, közvetett módszerekkel. Ez a Schäuble egy kicsinyes nyárspolgár, de a kisszerű Benelux-szinezetű eurobürokrata bagázs sem csekélység. A Brexitet és a munka világának mai anomáliáit összekapcsoló interpretációk elgondolkodtatóak. Persze a megörökölt brit birodalmi gőg és a kontinens lenézése sem maradhat ki a pakliból. A brit bizonykodások hangvételén nem ok nélkül gurultak be a legfőbb eurobürokraták. Ezt jól e rontották, nem is kicsit, nagyon.
@Európai téridő: A görögök saját magukat vitték csődbe.Olimpia, adóelkerülés, államháztartási adatok meghamisítása, reformok elhalasztása, túlzott bürokrácia.....stb.
Akkor tehát a Font erősödik tovább. Szépen és csendben.
süti beállítások módosítása