TGM szerint a ballib elittel a polgári humanizmus bukott meg

2009.12.03. 12:13 Fent és Lent

A Népszabadság megkérdezett Magyarország felvirágoztatásában több központi szerepet játszó jeles személyiséget (Kóka Jánost, Fodor Gábort stb.), hogy miért lépnek ki a ballib oldal meghatározó személyiségei a közéletből. (Ó, Drazsé, hol késel az éji homályban..)

 

Kókáék válaszának értelmezésére nyilván nem érdemes energiát pazarolni, ami érdekes, az Tamás Gáspár Miklós válasza.

 

TGM évek óta egy kint is vagyok, bent is vagyok játékot játszik: mennydörgő hangvételű marxista publicisztikákban kárhoztatja a neoliberális kapitalizmus igazságtalanságát és kegyetlenségét, és a rendszer könyörtelen elutasítójának állítja be magát, majd a neolib programú SZDSZ-re szavazásra buzdít (2006), a rendőrterrort legitimáló Gyurcsány mellé sorakozik fel a „fasiszták” ellen (Magyar Charta, 2008) és kitüntetést vesz át Bajnaitól a harmadik köztársaság építéséért (2009).

 

Nos, TGM szerint a ballib politikusok azért távoznak a közéletből, mert „Egész egyszerűen legyőzték őket. A polgári humanizmusra, demokratizmusra és liberalizmusra épülő köztársaság megbukott. Vezetői teljes joggal vonulnak vissza, mert az eszméik és a személyük is népszerűtlen, nincs többé feladatuk.”

 

Kikről is van szó? Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Draskovics Tibor, Magyar Bálint, Pető Iván...

 

TGM szerint egy nemes eszme bukott meg velük. Nem a mindent lebénító korrupcióból, a gátlástalan hazudozásból, a vezetés helyetti sodródásból lett elege a választóknak.

 

Hanem a polgári humanizmusból.

 

A képen polgári humanizmus a Bajcsyn.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr371570927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért a cikkben van még pár gyöngyszem. Ez se semmi: "Fodor Gábor erre annyit mond: Ha lenne erkölcsileg és politikailag vállalható kezdeményezés, magam is megfontolnám a részvételt." - nyilván az erkölcsileg és politikailag vállalható kezdeményezések külön kuncsorognának neki, hogy hiteltelenítse már őket :)
tgm (nincs rá nagybetűm) egy politika szajha, akinek a fejében nagy anarhia van, elképesztő marhaságokat tud puffogtatni és saját magának mond ellent, volt ő már (vagy jelenleg is az?) eszdéeszes, zöld, eurokommunista, marxista liberális stb. Jó volna ha az ilyen emberek eltűnnének a közéletből. Az írás meg jó lett :)
süti beállítások módosítása