Miért szavazz a Fideszre?

2010.04.05. 08:00 SeppiSchluiferer

Ezen a héten annyira pozitívak leszünk, hogy az már szinte fájni fog nekünk. Minden nap érvelni fogunk egy párt mellett. Minden nap más párt bérence leszünk. Döntened úgyis Neked kell.

Akinek kicsi a fasza, az ne akarjon ugrálni – álljon a nagyfiúk mellé. Őnekik így például kifejezetten ajánljuk a Fideszt, és azt is, hogy hangosan hirdessék környezetükben: ők bizony a győztessel vannak. Mert így Orbán dicsfényéből – majdnem azt írtuk, hogy giccsfényéből – rájuk is süthet egy kicsike. De azért vannak ám más érvek is a Fidesz mellett. Például, hogy úgyis ők győznek – akkor meg minek voltaképp lúzerekre szavazni? Elvégre minden más voks legfeljebb az ellenzék erejét növelheti – de hát minek ide ellenzék, ha olyan kormányfőnk lehet, mint Orbán Viktor? 

Nem vagyunk mi cinikusak, kérem. Igen, Orbán Viktor és pártja megérdemelten fogja megnyerni a választást. Elvégre másnak nincs programja, nincs ötlete, nincsenek emberei. Jó, épp a Fidesz az a párt, amely nem hajlandó szólni a programjáról, az ötleteiről és az embereiről – de senkit se tévesszen ez meg. A Fideszben nem tökhülyék dolgoznak: ők is tudják, hogy hatalomra fognak kerülni. Tudják már ezt egy jó ideje, így a különféle háttérintézményeikben, pszeudo-elemző központjaikban évek óta dolgoznak a programon. Így nyugodjunk meg: hiába lobogtat a Fideszen kívül minden párt valami programot, igazi és megvalósítható programja minden bizonnyal csak a Fidesznek van. A többiek ugyanis az esélytelenek nyugalmával azt nyomtatgathatnak ki, amit akarnak, amit nem szégyellnek – és hát a magyar politikusokra nem éppen a szégyenérzet, a mértéktartás a legjellemzőbb tulajdonság.

A Jobbik, az MSZP, az LMP, az MDF azt lobogtat, amit akar: mert ők is tudják, hogy szart sem ér egyetlen szavuk, hiszen úgyis ellenzékbe kerülnek, ott pedig elég ugatni (ld. elmúlt nyolc év).

Így programja csak a Fidesznek van. Emberei is akadnak hozzá, nyugodjunk meg. A Fidesz mint győztes erő sokakat vonz: igen, hülyéket is, de okosakat is. És a Fidesz lesz annyira okos, hogy az okosokat fogja döntő pozíciókba ültetni.

Persze az okosság még nem minden. Sokféleképp lehetünk okosak. Egy antiglobalista közgazdász ugyanúgy lehet okos, mint egy neoliberális. A kérdés csak az, hogy a Fidesz miképp lesz okos.

Szerintünk a Fidesz okosan lesz okos: azaz nem fog elköteleződni egyetlen ideológia mellett sem, s még a köreikben egyébként felettébb terjedő neokonzervatív erőknek sem fog teljhatalmat adni. Két okból sem kell tartani egy totális neokon letámadástól: egyrészről a Fidesz háttérintézménye, a Századvég az erős államot propagálja – és valószínűleg több szavuk lesz a századvégeseknek a Fidesz-kormánypolitikában, mint a mindenféle, már-már szektás konokságú, főleg fiatal fideszes értelmiségiekből verbuválódott neokon galerinek –, másrészről a Fidesz értelmiségi holdudvarában még mindig kisebbségben vannak a piaci fundamentalisták. Sőt, egyáltalán nem hisszük, hogy például egy Balázs Zoltánnak bármi szava lenne Orbán Viktor környezetében. A Viktor okosgyerek – pragmatikus alapon ellavírozgat ő.

A nagy kérdés persze, hogy miből. Mert szar sincs a közszéfben, ráadásul – voltaképp teljességgel elveszítve szuverenitásunkat – függünk az IMF-től. Ilyen körülmények között nem lesz adócsökkentés, nem lesznek nagy ívek – csak kis kanyarocskák. A nép viszont nagy íveket akar – és ha nem kapja meg, tán őszre már új jelszó lesz a pesti utcákon: „viktortakaroggy”.

Ez persze tán éppen amellett érv, hogy adjunk kétharmadot az új kormánynak. Mert tényleg Csak a Fidesz! Úgyis ők fognak kormányozni – akkor már miért ne tehessék mindezt kényelmesen, biztosan? Az nem csak nekik, de az országnak is jó, ha nem kell minden egyes tervezetet végigverni valamennyi idióta párton.

Magyarország szarban van. Nem nagy parlamenti vitákra, nem sokszínű parlamentre – hanem biztos kézre van szüksége. Mivel a Fideszén kívül más kéz nem is látszik – a komolyan vehető alternatívák hiánya okán mondjuk: SZAVAZZ A FIDESZRE!

 

Holnap elmondjuk, miért szavazz az MSZP-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr361893874

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazatszonda 2010.04.05. 12:20:49

 Na, ez egy érdekes weboldal (http://szavazatszonda.hu, a Politikon Intézet égisze alatt. Remélem, azok is nem zsidók ;-).djhambi ajánlotta figyelmembe, de kapásból leütöttem azzal, hogy kamu. A kisördög azonban nem hagyott nyugodni, ezé...

Trackback: MSZP szavazó lettem?! 2010.04.05. 09:28:44

Már tényleg mindjárt itt van a választás időpontja, és remélhetőleg április 11.-én tiszta víz kerül a pohárba. (Nagy valószínűséggel a Fidesz elsöprő győzelmet arat, és az igazi kérdés az lesz, hogy Orbán Viktor és pártja megtudja e szerezni a kétharma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dakszli: Megnéztem egy német üzletlánc (Rewe) aktuális szórólapját a honlapjukon. Sajna sima egyszerű mezei kenyér nem volt benne. A tökmagosból (sztem is szar lehet) 1 kiló 1.85 euró, ami mondjuk 270 Ft-al számolva 500 Ft. Azt írják rá ez akciós

Tudom, a németek sokkal többet keresnek. Jah erre szokták mondani, hogy magasabb ott az életszínvonal.

A multik kedvezményeinek és az állami támogatásoknak eltörlése meg nem a Jobbik vagy a Fidesz találmánya, hanem EU-s irányelv, amit sajna még nem nagyon sikerül betartatni mindenhol...
@fourgee: Mar miert lenne nagy uzlet egy tizmillios piac, aminek a jelentos resze naprol-napra el, es meglehetosen arerzekeny (tehat szinte a termek ara az egyetlen tenyezo, amit figyelembe tud venni)? A dolgozok utani jarulekbefizetest meg pont nem a multikon kellene szamonkerni, akik tisztan bejelentenek minden alkalmazottat, szemben a magyar cegekkel, akik az esetek tulnyomo tobbsegeben zsebbe fizetnek.
@Dezsőke001: Ebben teljesen egyetértünk! A minőség és az ár dönt! Amikor 800-ért olyan spanyol és olasz borokat kapok, amit magyarban 2500 alatt nem, akkor miről beszélünk??? A magyar vaj olyan vizes, hogy... A német, ír vajak semmivel nem drágábbak, de olcsóbbak és remek minőség! Miről beszélünk akkor? Egy csomó ilyen termék van, nem hülye a vásárló (sem)!
@Dezsőke001: Lehetnenk mezogazdasagilag onfenntartok, ha a lakossag szamaban es igenyeiben visszaternenk a dalias XIII. szazadba, mikor kolbaszbol volt a kerites is (elvegre Arpadhazi kiralyunk volt), az elhetetleneket meg a tatarok kiselejteztek.
@Morci úr:

Komoly változásokhoz a népszavazás intézményére lenne szükség. Annak végeredményét ugyanis az Országháznak végre KELL hajtania. A politikai felelősségre vonhatóság, költségtérítés, kisebb parlament és a mentelmi jogok felülbírálása... ugyanis pont azoknak nem tetszik, akik megszavazhatnák. Hallgatnak is mint a csuka a járható útról. :) Mindig a "drága" jelzővel dobálóznak, szerintem sokkal kevesebbe kerül, mint amit 20 év alatt szétloptak az országtól.

Jó választást kívánok Magyarország!
@atomarc: Tévedsz. Ami ugye emberi dolog. Ahogy butasághoz való jog is. Tégy ellene, tájékozódj, mélyedj el a politológiában, vagy olvass különböző elemzőket.
Zöld jövőt!
@Dezsőke001: Persze, hogy olcsóbb a spanyol paradicsom mikor eleve olcsóbban állítják elő. Spanyolban nem kell fóliasátor, nem kell a parasztnak azt a kib@szott sátrat fűteni, nem kell a világításra sem költeni. Aztán mikor kurvaországból a piréz kereskedő 6 kamion téliszalámit visz ki spanyolba, jó hogy nem üresen jön vissza, hanem ócsó paradicsommal megtömve. Ugyanígy a szlovák tej is ócsóbb mert nem kerül annyiban előállítani.
DE ETTŐL MÉG NEM JOBBAK!
A spanyol paradicsom például ízetlen, a szlovák tej meg másnapra megsavanyodik. A technológia csúcsán lévő külföldi mezőgazdaság sem fogja tudni stimulálni a magyar Föld igazi ízét. Én például ezért is szeretek magyarnak lenni, meg azért mert kurva jól néznek ki a magyar csajok.
@Boli: Nem tudom, te hol eltel, en itt, es nem kicsit lattam bele.
Az ország szégyene, hogy ezt a tetves bagázst 8 évig tűrtük garázdálkodni. Mindegy, most végre eltakarodnak. Az őskommunistákon kívül már remélhetőleg nem lesz több olyan hülye aki ezekre szavaz.
LMP = nulla senkik, élükön az ex-élifjúszocialista Schifferrel
MDF = szart is megennék, csak még 4 évig a parlamentben lophassák a napot
Jobbik = komolytalanok még, talán majd később
Fidesz = legkevésbé rossz kompromisszum
@Dezsőke001: "Az ország jó helyen van logisztikai szempontból"
Ugyanakkor ez ugy is ertelmezheto, hogy mindig mindenkinek utban vagyunk :D
@Fittipaldi: most is így működik a felsőoktatási rendszer. A probléma azzal van, hogy túl nagy a kínálat, mindenféle főiskolácskák ezerszámra ontják magukból az értéktelen diplomákat. Az intézménynek tök mindegy hogy mennyit ér ez a piacon, felveszi a hallgatók után járó normatívát, szétosztja az oktatók között oszt jónapot. A Fidesz volt az aki szabadjára eresztette a gyeplőt 98-2002 között, az eredménye pedig 4-6 év múlva látszott csak. Mit lehet tenni? Be kellene zárni az oktatási intézmények egy részét, így csökkentve a kínálatot (tökmindegy hogy ezt úgy teszed, hogy csökkented a finanszírozott helyek számát vagy effektíve bezársz néhány intézményt az eredmény ugyanaz). Már előre látom mi lenne a terv eredménye, a HÖK és az intézményvezetés az utcára viszi a diákokat, tüntetés, szemét kormány, stb... a Fidesz ezt nem fogja bevállalni. Jómagam is tandíj ellenes vagyok, de a részképzési hozzájárulás bevezetést 5-10 évre még énis támogattam volna. A legokosabb, legalkalmasabb 30% jobban járt volna, akik meg nem odavalók fizethettek volna vagy talán be sem iratkoznak. Máris nem pénzkérdés a tehetség sorsa...

OFF.
@Boli: de gondolom a drága borért meg a szar vajért nem a kormány a felelős.
@Dezsőke001: Szerintem meg pont az a gond, hogy a szőnyeg alá söpörnek olyan problémákat, amik vannak. Cigánybűnözés VAN, de ettől még nem minden cigány bűnöző. Zsidók általi felvásárlás VAN (nem csak itthon), de ehhez a legtöbb zsidó embernek semmi köze nincs és csak megszenvedik az ebből fakadó kirekesztést. Izrael leigázza Palesztinát, mégsem beszélnek róla, csak az öngyilkos merénylőkről hangos a média. Magyarországra a nagytőke olyan feltételekkel jön, ami (sok esetben) vérlázító, de csak az előnyeit emelik ki annak, hogy mit AD ez az egész, nem pedig, hogy mit VESZ EL.

Szerintem a legfontosabb a tényszerűség. Ismerjük fel, hogy a globalizációnak igenis vannak előnyei és árnyoldalai egyaránt és lehetőleg álljunk ki a saját érdekeinkért, de persze politikus módjára.
@flippant: Az ismerős, jól menő vendéglősök Olaszországból veszik a zöldséget. Olcsóbb! (Én sem gondoltam...) Továbbá nem verik át! (Na ezt igen!) Megmondták, hogy vennének ők itthonról is, de garantálják neki az árát, továbbá a minőséget, mert azt mondják, hogy a második szállítás után már hülyének szeretné nézni a beszállítója és hulladékot akar hozni neki! Ellentétben az olasszal, akinél a 26-ik szállítás i tökéletes minőségű és kifogástalan! Szóval valahol k.rva nagy agyi gondok vannak azért itt...
@flippant: "A spanyol paradicsom például ízetlen, a szlovák tej meg másnapra megsavanyodik."
Tehat a napon termesztett spanyol paradicsom szerinted izetlenebb, mint a foliasatras magyar? A szlovak gazda meg direkt tejsavanyitot etet a tehennel. Hagyjal mar.
"Persze, hogy olcsóbb a spanyol paradicsom mikor eleve olcsóbban állítják elő. Spanyolban nem kell fóliasátor, nem kell a parasztnak azt a kib@szott sátrat fűteni, nem kell a világításra sem költeni."
Errol van szo. De akkor mi a francert ragaszkodunk ahhoz, hogy paradicsomot terlemjunk? Miert nem keressunk olyan termekeket, amiknel meg mi lehetnenk versenyelonyben, ahelyett, hogy ezt a hulye onfentartast eroltetjuk?
@flippant: a csajokban egyetértünk, a minőségben is biztosan igazad van, de ahogy piro írta talán néhány kommenttel korábban, a hazai vásárló árérzékeny. Fel kell támasztani a TSZ rendszert, láttam erre néhány egész jó kezdeményezést, az elmúlt években, pl. Leader-COOP hálózat...
@piro: komparatív előny - ez itt a kulcsszó. Egyetértek.
Én már szavaztam a Fideszre, tegnap.
@kretensz: cigánybűnözés NINCS, megélhetési bűnözés VAN. A zsidózást továbbra is leszarom, Palesztinát meg Izraelt méginkább, van elég bajunk itthon, ugye?...
Összemutyiztak ezek is az aktuális kormányokkal a Parlament és az önkormányzatok bizottságaiban, irányításában és ellenőrzésében egyaránt. Most ugyanez lesz majd, csak fordítva. A mutyi folytatódik - hacsak nem még nagyobb mértékben, hiszen "lemaradtak" egy kissé :-)
A magyar mezőgazdaságról, csak annyit hogy önfenntartó lehetne, megfelelő öntözőcsatornák rendbetételével, fejlesztésével, akár 30 millió magyart tudna élelmezni, ezt mezőgazdasággal foglalkozó professzorok mondják, akiknek adok a szavára,.....az állattenyésztéssel is azok lehetnénk, elegendő gázkapacitással Makó alatt, és néhány vízerőmű a Dunán és a Tiszán, rengeteg ivóvízzel ami lábunk alatt van, és a magyar gondolkodással világszínvonalon élhetne a magyar nemzet!
Dehogy szavazok a kis rohadt gonosz törpére!!!
ORBÁN TAKARODJ!- ez az új jelszó!
@piro: megoldás: télen savanyú káposztát kell enni, nem paradicsomot, majd nyáron lehet paradicsomot kajálni, rengeteg tartósítószert és állományjavítókat nyomnak belénk, elég volt!
@piro: Ha termesztettél volna paradicsomot nagyobb tételben -tudhatnád, hogy ha nyáron zabálni akarod akkor még kora tavasszal palántázni kell és fóliasátorban nevelgetni, hogy megérjen. A magyar föld EXTRAPROFITOT termel, ezt okos trágyajogászok már bizonyították.
@ridegfarkas: csak hogy tudjuk miről van szó:
www.parlament.hu/irom38/06147/06147.pdf
90 évről 30 ill 15 évre lehet titkosítani! ez van. ez az igazság
a spanyol paradicsom, amikor leszedik meg sárgás-zöld, amikor hozzánk kerül érik be, erről csak ennyit!
Még hat nap,a hetediken megtudjátok, nem lesz kánaán s szembefordultok azzal akit a trónra emeltetek,mert rájöttök dicső fénye elvakitott benneteket,megsugom nem lesz kolbászból a kerités, s kiábrándultok a királyból,s visszsüllyedtek a monoton hétköznapokba, huzzátok az igát a Fidesz gyönyörűségére, álmodozok vagytok, s kiábrándultak lesztek,de megérdemlitek,élhettek egy könnyű diktaturában,de késő lesz mondani,átbactak,anyám én nem ilyen lóvat akartam :))
@bence87: Kell a Jobbik 2/3, mert akkor minden titkosítást feloldanak, és csak úgy repülnek majd a börtönbe az elit tagjai, ha egyáltalán még itt mernek maradni!
Én csak annyit kérdeznék tisztelettel, hogy amit az MDF, az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ húsz év alatt együttes erővel elb@szott, azt miért pont az MDF, az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ, vagy egy olyan jöttment bagázs hozná helyre, mint a Jobbik, vagy az LMP?

Ugyan már, ne legyen illúziója senkinek. Amíg a népbutító fráziskora és a vérlázító, pofátlan lenyúlásokra nem golyózápor a válasz, addig itt csak egyre sz@rabb lesz minden, bármelyik csürhe kerül is kormányra.
Az MSZP szavazói felébredtek, pusztán a fanatikusok szavazzák be a pártot, afféle minden mindegy alapon. A következő négy évben a fidesz szavazóin a sor!
A pártok közül valójában mindegyik a pénzt, a gazdasági elitet szolgálja, kivéve a Jobbikot, ahol elsősorban az ideológia a lényeg, ahol maga a pénz nem az elsődleges mozgató erő, sajnos a történelem során volt néhány próbálkozás, mindegyik sikertelennek bizonyult, talán most!
És miért pont a magyar nemzet? Jó kérdés, lehet, hogy mi vagyunk a kiválasztottak, és nem azok, akik annak hirdetik magukat!
Don Alessandro-t belügyminiszternek! Itt az idő hogy megbüntesse és elszámoltassa a csókos cimboráit és üzlettársait, mert a 'zembereknek már nem lehet tovább hazudni! Sunyi Sanyi feloldja a titkosításokat is! Igaz hogy a Fidesz csinált divatot a 80-évekre bekussoltatásból, de majd most!

Farkas Flórián is kell! Még több maradéktalanul ellopható EU-s cigánykölcsön! Majd visszaszivattyúzza az EU a bankokon keresztül, nem kell őket félteni, a cigánypolitika meg tök jó és folytatni kell! Épültek nyaralók, igen, de még nincs mindben medence és szauna, sokból még a jacuzzi is hiányzik! Itt az idő hogy ezen változtassunk!

Hát nem.
Itt az idő hogy akkora mocskos nagy parasztlengőt kapjatok az országtól hogy hetet harangozzék a tolvaj burátok, kedves Fidesz, Kdnp-csicskásostól mindenestől.

Pofákat vágni, kivonulgatni, arcoskodni, és eközben a háttérben mindenről megegyezni az aktuális hazaáruló helytartókkal, ahhoz van eszetek. Ha nem lophattok nyíltan akkor loptok titokban, értem én, valamiből fenn kell tartani a fityiszes önkormányzatokat, és ahogy körülnézek az országban, azt látom hogy sikerült okosba' megegyezni az elvtársakkal, kiváló kapcsolatok alakultak ki az utóbbi nyolc évben, nézeteltérések nélkül lopták el közös erővel a közvagyont, árusították tovább a stratégiai ágazatokat.

Itt az idő, kétségtelen.
De mivel csak ritkán jutunk érdemben szóhoz, azt most majd MI jól eldöntjük hogy a napocska simogassa-e meg a játékát végre igazándiból is megkapó Viktorka deresedő halántékú buksiját, vagy itt az ideje némi tavaszi zivatarnak, lemosó jellegűnek.

Ne legyenek kétségeink: a vöröscsillag akkor is vöröscsillag ha narancssárga rajta a púder.
Ennyi beteg agy írásos merényletének elolvasása után kénytelen vagyok azoknak igazat adni, akik azt mondják, hogy kéne valami műveltségi alapon nyugvó census, amivel ki lehetne a nem normális faszokat szűrni, akik ős patkányt játszanak és belezabálnak mindenbe, ami finom is lehetne, ha nem lennének ők...
@légycsapó: te vagy az a tipikus 0 ember, aki jól benyalta az elmúlt 8 év propagandáját. takarodj! :)
Ne szavazz a Fideszre, mert ugyan olyan simlisek és szarháziak mint a szocik, hisz rajtuk szocializálódtak.

LEHET MÁS A POLITIKa, LMP, VAGY A JOBBIK!
@"Itt az idő," végre húzz el Orbán!: a semmi meg a mégnagyobb semmi. Megérdemelné ez az ország a Jobbik-LMP kormányt :D
Olyan jó lenne Pintér Sanyikát megint miniszterként látni!!

Végre ismét legális lenne a bűnszervezetekben való tevékenykedés.

Azért valljuk benne, nem semmi, hogy a Fidesz egy maffiavezért akar belügyminiszternek...
Meg bizony. Nem tűnt fel ezek szerint senkinek, hogy az elmúlt 20 év vívmánya egyenlő a 0-val?

Az emberek többsége ma is csak azon aggódik, hogyan fizesse ki rezsijét, nevelje fel gyermekét tisztességgel, jöhettek az új lakásos, új autós, új plazmatévés szöveggel. Nem nevezhető egyik se fejlődésnek, mivel csak egy eszköz volt ahhoz, hogy a hatalmon lévő "hazafias" politikai erőket ne mossa le a palettáról senki és semmi. Ezt még jól be is biztosították maguknak. Gyászos ország ez, szégyenletes vezetőkkel.
@bluesilver: Szerintem józanodjál ki, minek iszik aki nem bírja. Nagyon el vagy tévedve ha azt gondolod hogy megfontolom bárkinek a bármilyen légből kapott személyeskedő javaslatát, icipici troll.
@lavór: hát... Te lehet hogy 90'-ben élsz még mindig, én nem.. Ez az ország messze nem az, mint ami 90'-ben, 2000-ben vagy 2006-ban volt. Ha szerinted semmi nem változott, költözz Afganisztánba :D
Isten óvjon mindenkit a zsidesz 2/3-ától.
Szerencsére csak álom nekik.
Ha olyan biztos a zsidesz magában, akkor a dzsolidzsóker viktorka miért nem áll ki Vonával egy nyílt vitára? Mert vinnyogna, meg hebegne habogna, kiderülne mindenkinek hogy egy puhapöcs és csak a hatalom érdekli. Hányhatnékom van a zsidesztől.
A sok agyatlan idióta átgondolhatná hogy mit jelent a 2/3-ad. Ha eladják a földjeinket mit csinálsz? Fegyvert fogsz? Ne röhögtess...
Birka módon tűrni fogod. A zsidesz olyan törvényt hoz, amilyet akar. Így is titkosítanak, meg szájzártörvényt hoznak. Miért nem volt vér a pöcsükben NEMET nyomni a holokósztra? Zsidó érdekek kiszolgálói. Aztán jönnek majd ide a 3. generációs áldozatok akik genetikailag örökölték a sokkot (NEM VICC!!!) és követelnek kártérítést. Földben, pénzben, stb. Ébredjetek már fel.
@wahrheit: Bocsika, de szerintem el vagy kurvára tévedve. Magyarországon _hívő_ (értsd: vallási szempontból) zsidót alig találsz és azok igen ritkán mozognak azokban a körökben, amit a Jobbik emleget. Akire megy a köpködés az nagyrészt olyan aki etnikai szempontból zsidó származású, de életében nem is látott Talmudot közelről: nagyrészük keresztény, vagy simán csak ateista.

A dojcs nickedből ítélve te az übermensek közé tartozónak gondolod magad, így gondolom tök feleslegesen jártatom a pofám, de egy kicsit idegelő, amikor a Vona nekiáll salamonozni, miközben gyakorlatilag ilyen nincs is (vagy legalábbis k. nem jellemző). A romákkal kapcsolatos problémákat még érteném is (a (z end) lösunggal azonban nem biztos), viszont hogy csak csordaszellemre, sieg heilre, gárdázásra, gazdasági-politikai nonszenszekre és mindenkitbörtönbezárunkakinemvelünkvan üzenetekre építeni egy kampányt... végül is bármilyen emberi populáció cirka 10%-a alapból értelmi fogyatékos (az IQ normáleloszlást mutat a populációban), ehhez hozzájönnek akiknek érdeke fűződik az egészhez...
@wahrheit: igen, mi vagyunk a kivalasztottak. jon egy idegileg labilis ep kepviseloasszony, aki evtizedeken keresztul zsido faszt szopott (balczo), el akarja torolni a mentelmi jogot kozben a mentelmi jogara hivatkozva habzo szajjal rinyal a 7ezer forintos kerekbilincse miatt. szavazz csak rajuk te ostoba tulok
Azért nem szavazok rá, mert az előző ciklusban nagyon nem tetszett a cezaromániája !

/senki véleményére nem volt kíváncsi kormányzása alatt !/

Ha most elérné a 2/3-ot, újra előjönne a cezaromániája !!!

De úgy gondolom, enélkül is elő fog jönni neki !

és ettől roppant míííírgessss leszek !!!
@Dezsőke001:

De mi is változott? Mesélj, kérlek, egy kezdő fiatalnak, egy átlagembernek mennyiben is változott az élete? Na azon kívül, hogy mehetne nyaralni nyugatra is, ha lenne neki miből. Néhány km autópálya nem jelent változást, bármennyire szeretnéd. Az életminőség nem sokban változott sajnos. Nézd meg csak az egészségügyi statisztikákat öngyilkosság, szív-és érrendszeri betegségek, az átlagéletkor nem nő, hanem csökken az értelmiségieknél is. Elvakít valami téged szerintem. Lada helyett Opellel jársz. És?
@lavór: Elég szűklátókörűen látod ,ha semmi nem változott,hol élsz te egy tanyán a világ végén, 1300km az neked néhány? Nézz már szét az országban,már ha az időd engedi.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Szétnézem. Munkanélküliség, szürke, mosolytalan emberek lézengenek cél nélkül. Tárgyakban keresed a megváltást? Nehéz akkor neked. Emellett az állítólagos fejlődés mellett ott a leépülés is, amit szeretnél figyelmen kívül hagyni, csakhogy az is ott van, igaz az árnyékos oldalon.
Nem akarod vitázni senkivel, de ha valaki nem mond igazat,na azt nem szeretem, igen is változott sok minden,csak egyesekre ráadták a fekete szemüveget s nem látnak át rajta ,mert azt hiszik akkor vakok ha rajtuk a szemöveg. Nem kell mindent elhinni,tessék nyitott szemmel járni s nem bedölni az ámitásnak. Nem lesz kánaán április 12-én,de megsugom később sem,majd leveszitek a szemüveget amit fel kellett venni és látjátok az élet más mint a politika.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Miért, kedvelt politikusaid igazat mondtak? Mutass rá egyre légyszi'! A nagy hazugsággyárat kéne elfogadni bárkinek is szemüveggel vagy anélkül?
@lavór: jó akkor a te nézetedből nézve nézzük mi lesz április 12-én reggel, kisüt a nap,hirtelen mindeki munkába indul,mert ugye lesz munkahely egy csettintésre(10 évet kértek ne feledd), mindeki mosolyogni fog,szinesben öltözve, nem lesz válzozás,akár 2/3 akár 50% os többségük lesz,egy könnyő diktaura lesz,ahol dolgozhatsz hogy a fidesz pártkasszája végre ne legyen üres,s magasrol lesz.. téged mint embert,te csak küzd továnbb. Neked nem lesz jobb,majd emlékezz.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Az én nézetem szerint nem fog kisütni a Nap április 12-én. Ennyit rólam.
@lavór: mielőtt nagyon felhuznád magad,én ezt kivülről nézem,ráadásul egy olyan helyről amit példaként hoznak fel(ezt is megsugom ,hogy nem igaz amit erről állitanak), ugyhogy nekem mindegy,ki mit csinál,arra akartam felhivni a figylemedet,ne várj nagy változást,mert nagyot fogsz csalodni.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Nem húztam fel magam, s sokat sem várok. A változáshoz nem egy ilyen választás kell, ezt már tudjuk 15 éve. Ami kell, az ellen be vannak biztosítva az érdekeltek. Ezért írtam: használja ki a magyar a népszavazás intézményrendszerét. Meg kell reformálni az államirányítás rendszerét, és ez elmúlt 8 év bebizonyította, hogy bizony az felülről nem fog menni.
@lavór: sajnos alulrol sem,ahhoz jó irányitó vagy vezető kell,ezt szereti a magyar,csak az a baj ha valaki a fényre kerül,2 nap mulva az Apeh épp nála vizsgálodik,vagy kiderűl zsido vagy meleg, természetesen ha nem is igaz,de az már senkit nem érdekel,csak jól el lehessen taposni,hogy ne merjen mégegyszer kiállni a véleményével. Engem ez jobban bánt mint az, hogy épp ki dézsmálja az államkasszát.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Nem az államkassza dézsmálása a baj, azt mindenhol dézsmálják. A konc. Ott a nagy gond, arról elfeledkeztek nagy zsebtömési igyekezetükben.
@lavór: az EMBEREKRŐL,akik beültetik a székbe őket,róluk feledkeznek meg,s még ráadásul 4 évente hintába is ültetik őket ,s amig tart a kampány jól elhinzátnak az emberek,de mikor le kell majd szállni a hintárol sokan rókázni fognak. Egyezzünk meg abban nincs jó megoldás. Talán 20-50 év múlva lesz valami kis változás.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Ha így megy tovább, akkor akkorra sem fog változni semmi, ne feledd, vannak gyermekeik, akik továbbviszik "eszméiket".
@wahrheit: Az Exxon is elismerte, hogy ez a gázmező a szibériai gázmező nagyságával vetekszik!

az alföld meg az ukrán síkok méretével, a ékes meg az alpok csúcsaival. miazhogy. nagyon is.
"A nép viszont nagy íveket akar"

hát igen, az ív egyik felén a gyurcsány, másik felén a bajnai
akasztva...
Szavazz Orsós-Orbánra! Még több cigányt, zsidót a magyar parlamentbe!
@Iustizmord: Na igen, mint kiderült az egész gázmező elmélet bedőlt. A kitermelő, kutató cég részvényei az 1/3ára estek vissza, többen már kiszálltak a "buliból". De ez is csak biztos megtévesztés...
Most jön az emberek millióinak nagy átverése, mert a Fidesz ugyanaz a kabát mint az MSZP, csak kifordítva! Változás csak akkor remélhető, ha nem lesz meg a kétharmad, és az erős Jobbik ott fog állni a Fidesz sarkán, állandóan emlékeztetve őt az MSZP-től nyolc éven át követelt radikális adócsökkentésre, az ígért elszámoltatásra, a határon túli magyaroknak az állampolgárság megadására, a magyar föld megvédésére a külföldi felvásárlóktól, a multik megadóztatására, stb. Ha mindezektől a Fidesz visszatáncol, akkor felesleges "kifordítani a kabátot".
@dakszli: ...mert újra le lesz zsírozva minden, csak a mutyi arányok változnak a fityisz javára. Ez sajnos az eddigi tetteik alapján ugyancsak valószínűnek látszik.
@wahrheit: Igen. (Ld. hozzászólásod.)

Amúgy... Mit nyersz az "igazsággal", ha nem old meg semmit, csak még több szenvedést szül? Akkor mire jó?
@dakszli:

És erre mi a biztosíték? Ki állítja, hogy nem Kisgazda, SZDSZ ámokfutást rendeznek ők is? Számonkérés, visszahívás, politikai felelősségvállalás, büntetőfelelősség ugyanúgy nincs.
Tévecc! Nem lesz "viktortakaroggy".

"orbántakaroggy" lesz.
@dakszli: Milyen jó lenne... Amúgy pl. ennek az állampolgárság dolognak milyen előnye van? Már azon túl, hogy pl. lesz egy csomó szavazásra jogosult ember, akik majd a Te jövődről is dönthetnek úgy, hogy közben rájuk semmilyen hatással nem lesz, mire szavaznak?

Ugye, milyen fasza? Nekem tetszik.

Nem.
@kretensz: Az embereken kívül kinek van még ebben az országban pénze? Adózzanak a szarvasok, vagy mi?

Tartottak népszavazást a kérdésről, országgyűlési választásoknak hívták, és ezeken rendre mindenki arra szavaz, hogy nem baj, ha hitelt veszünk fel, csak legyen 13. havi nyugdíj és gázártámogatás
@Italo Balbo: Upsz, bocs, nem mindenki. A többség
@flippant: Biztosan az egésznek semmi köze nincs ahhoz, hogy a gázt az oroszoktól vesszük, akik monopolhelyzetben vannak.

Pontosan milyen energiaszektor lett kiárusítva és ki vette meg?
@Iustizmord: a gázmennyiségére utaltam és nem a földterület nagyságára, de mivel a kőzetek megrepesztésével nyerhető ki onnan a gáz, így nehezebb mint a hagyományos értelemben vett kitermelési mód, de az amerikai kontinensen működik, itt miért nem?
@Italo Balbo:

Na, most ez lesz megint: dönt a többség, mi a baj vele?
@Ianas: Gondolj csak arra, hogy a magyar kultúrának van egy Arany Jánosa, Ady Endréje, Bartók Bélája, Kölcsey Ference, akik a mai határainkon túl, az egykori nagy Magyarországon születtek. Legalább azzal tiszteljük meg azt az egykori magyar területeket, hogy az ott élő magyaroknak megadjuk az állampolgárságot, ha már ilyen nagy személyiségeket adtak nemzetünknek!
@lavór: Nekem nincs vele semmi bajom, csak aztán remélem majd a többség tudni fogja, hogy ő a hibás, nem pedig mindenféle képzeletbeli zsidó összeesküvők
Már csak néhány napot kell kibírni!
Szerintem: Fidesz: 60% Jobbik: 25% MSZP: 15%
Ezek lesznek az eredmények.
Adjon az Isten! Szebb Jövőt!
@Italo Balbo:

Tudod, ok és okozat, ez nem megy még az embereknek. Na de majd úgy 5-60 év múlva... :)
@Cholo: Lényegében nem érted az alapokat, elmondom, de lehet hogy elvből elutasítod az érvelésemet, nem csodálom:
-magyar nemzeti érzelmű ember az, aki a saját hazáját, népét, bármi áron, bárkitől megvédi!
-lehet háborút viselni, frontálisan, de lehet belülről felmorzsolni egy nép erejét, nálunk az utóbbi történik, a nemzeti öntudat, a nemzeti önrendelkezés, a nemzeti hazaárulás (itt ki kell, hogy térjek arra, hogy az is nemzetellenes bűntett, ha valamilyen állami tulajdont, áron alul átjátszottak a külföldiek zsebére, milyen jogalapon osztották szét az állami vagyont, amely valójában a nép tulajdona volt!)
Zsidó vagy a cigány kérdést, úgy közelítem meg, hogy nekem egyik nemzetiséggel sincs bajom, nem is általánosítok, csak azokkal van bajom akik lopnak, hazudnak, csalnak, megtévesztenek, ölnek, és a jelenlegi rendszerünkben nincsenek kellő zsigorral bűntetve, ezek az egyének az üldözendőek! Ha a cigány, zsidó, német, szláv nemzetiségi jegyeket hordozó magyar állampolgárságú személy, az élete árán is harcolna a magyar nemzetéért, bárki ellen, hangsúlyozom bárki ellen, az igaz nemzeti magyar ember, a többi nem méltó erre!
@wahrheit: Úgy néz ki a te nemzeti öntudatod nem törte meg senki, másokéhoz meg mi közöd? Mi alapján döntöd el, hogy mi lett áron alul eladva? Milyen végzettséged van, ami alapján te ezt meg tudod ítélni? A te értékrendet is csak bemondásra, mások szavára alapszik. Mi lesz, ha az MSZP mondja majd, hogy a Fidesz vagy a Jobbik adott el vmit áron alul? Azt majd nem hiszed el? Mi alapján? Mert a Fidesz vagy a Jobbik nemzetinek mondja magát?
@Italo Balbo: A jobbik nem fog eladni semmit, földet, vízet, gázt biztosan nem! A mások nemzeti öntudatához, mi közöm, csak annyi, hogy egységes magyar nemzetben szeretnék élni. Vmit áron alul?, azt érzi, akinek tiszta a tudata, nincs megfertőzve az elméje, és nem lehet korrupcióval, megvesztegetéssel vádolni, kevés ilyen ember születik, sajnos.
Amúgy két dipl., külföldön dolgozok 14 éve, és már várom a hazatérést!
@Italo Balbo: Én dolgoztam egy tervező cégnél, ahol 600 mérnök dolgozott. Ezt a céget eladták épületáron 600 millió forintért külföldieknek 1995-ben, vagyis az összegyűlt tudást, tapasztalatot ingyen adták oda. Ez jelenti az áron alul történő eladás, elkótyavetyélés.
@Cholo: A Talmudról csak ennyit, többet úgysem tudnál felfogni egyszerre:
"A Talmud megismerésével látni fogjuk azt, hogy a zsidóság faji szervezettségben él az egész világon, s bár más vallásfelekezetbe át is jegyeztesse magát, mindaddig, míg a faji kapcsolatai lehetségesek, nem tudja a faji összetartás belecsontosodott érzéseit levetni és bár kifelé más vallást és nemzethez tartozást vall be, bensőleg a minden nemzetek és országokon keresztül egységes zsidó fajhoz fog érzelmileg és tetteiben kapcsolódni. A nemzetközi egységet képező zsidó fajhoz való tartozás érzése elnyomja a születési, vagy tartózkodási helye szerint külsőleg magáénak vallott nemzethez való tartozás s a közösséghez való tartozás belső érzése híján azzal összeforrni sohasem képes. Ezen belső okok ismerete mellett most már érthetővé válik előttünk, hogy miért segíti egymást a zsidó, s miért találjuk a zsidót oly megmozdulás vezetőségében, amely akár társadalmi, akár gazdasági úton a befogadó nemzet megbontására tör."
Valakinek megfordult már a fejében, mi lenne, ha egyszer végre a parlamenti pártok az ORSZÁG érdekeit néznék, s ennek rendelnék alá munkájukat? Nem pedig az egymás ellen szóló küzdelemnek az ország roncsain és vérünket szívva?
@wahrheit: Nem tudnátok már ezt a szaros mesekönyvet egyszer kihagyni az okoskodásokból? Ahova benézek, előbb utóbb mindehol felbukkan ez a téma. Felejtsük már el, s koncentráljunk a TÉMÁra.
Mesekönyvek elemezgetése nem az..
@wahrheit: Detto, várom, hogy az országból nemzet legyen, mert már kevés volt az időm, hogy többet áldozzak otthon, embernek való éetminőséget szántam a családomnak, nem rabszolgasorsot.
Választásra hazautazom és találkozom a barátokkal, akik teljesen függetlenül szinte mind ugyanannak a párt sikerének szurkolnak.
@Italo Balbo: Az alapján, ami a demokrácia legnagyobb nyűge: minden logikus gondolkodásra képtelen, intelligenciamentes ember szavazhat és baromságokat írogathat nyilvános oldalakra.
Láttam a Kádár korszakot, végignyűglődtem a maffiapártok ámukfutását, számtalan olyan eseményt láttam és hallottam, ami a legmocskosabb kifosztása az országnak.
Már 89 előtt leosztották a lapokat, pontosan leszervezve és most sem megy másként, csak te semmenyire nem látsz bele a kispályádról, hogy a Kapolyi most épp miféle pénzügyi átcsoportosításokat hajt végre, sem az IMF seggnyalásra nem látsz rá, ahol a nigger osztja az ukázt az mszpfidesznek.
Na ettől vagy te senki a korlátolt véleményeddel együtt.
@Oreg: Az a fő, hogy te ebbe mind belelátsz és annyira nem korlátolt a véleményed, hogy pl másokkal is tudsz beszélgetni róla ;)
@dakszli: Én tudom mit jelent az áron alul eladás, soha nem is gondolnám, hogy ilyen nem volt. Valóban vannak korrupt arcok, sokan, meg kell őket büntetni. A kérdés az, hogy mivel szolgált rá a Jobbik arra, hogy sokan megváltóként, minden igaz és tiszta forrásaként tekintsenek rá? Egyelőre annyit tudunk, hogy ezt mondja magáról. Az igaz magyar öntudat bemondáson és vak hiten alapszik, de ezt persze nem ismerné el egy hívő, inkább győzködi magát, hogy ő már sokat látott, ő jobban tudja, ő tudja ki az igaz magyar, ő tudja mi a nemzet érdeke stb. Próbálja megracionalizálni az épp aktuális hitét. Elsüt olyan fennhéjázós, homályos, nem meghatározott dolgokat, hogy a pártok miért nem az ország érdekét képviselik, holott gyanítom neki az ország érdeke ott kezdődik, hogy emelik a fizetését, és ott ér véget, hogy fizetnie kéne pár szolgáltatásért
@dakszli: a konkrét példához meg: én nem tudok semmit, erről a cégről, hiszen abszolút kívülálló vagyok, de pár dolog, amit kérdeznék: volt-e a cégnek adóssága? mennyi profitot termelt? egész biztos, hogy a céget vették meg és nem csak az épületet? utána tovább működött a cég? történtek további fejlesztések? ha igen többet kerestek utána az alkalmazottak? Lehet, hogy áron alul adták el, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy a dolog sokkal bonyolultabb annál, mintsemhogy pár szóval el lehessen intézni. Egyrészt 95-ben az állam tele volt adóssággal és nagyon kellett neki a pénz, államcsőd-közeli helyzet volt. Ha gyorsan el kell adni vmit, akkor persze, hogy lemegy az ár. Másrészt a szerződésben lehetett mindenféle kitétel, hogy a vásárló megtartja a munkahelyeket, sőt fejleszti a céget, amire az államnak szintén nem lett volna semmi pénze. Ettől függetlenül persze az is lehet, hogy áron alul adták el, némi zsebpénz fejében, viszont sztem nem igaz az, hogy létezik korrupt meg nem korrupt (nemzeti) állam. Az állam mindig korrupt
@wahrheit: Már ne haragudj, de te nemzeti öntudatról beszélsz, miközben 14 éve egy külföldi országban dolgozol és adózol? Ahol élsz, ott milyen párt van hatalmon? És ott mekkora az állam? És ott fizetsz az orvosnak? És ott is az EU meg a multik a hibásak mindenért? Stb, stb, stb.
@Italo Balbo: Nem beszélgetek ezekről, inkább kifolyik belőlem, mint gyomorrontás után a fertőzött étel.
Beszélgetni régi személyes ismerősökkel szoktam ezekről a kérdésekről, beleértve a nemzeti öntudat kérdéséről is, mert köztük vannak igazi hazafiak, fidesz hívő politikusok, holdudvariak, széles a skála, beleértve a háttérmunkát végző névtelen embereket is, akik egyszemélyes munkáján alapulnak az ország életét akár évtizedekre eldöntő intézkedések. Rengeteg belsős információt szívok magamba ezekből a beszélgetéskből, s ettől még jobban elkeseredek, hogy mennyire mélyen van már a helyzet, s a vakok vitáznak a hullámok méretén, miközben az áramlás már rég az óceán közepére sodorta a lélekvesztőt.
Nincs sok időtök hátra otthon a ratraceből, ha nem történik olyan radikális változás, amire még nem volt példa.
Nem tartom magam egyébként öntudatosnak, mert tőlem csak elvett az ország, de van összehasonlítási alapom, hogyan intézik az ügyeket és milyen az ember élete olyan orzágokban, ahol erős a nacionalizmus és a piacvédelem, s lenyűgöző érzés, mikor idegenként is több tiszteletben és korrektebb eljárásban van részem, mint szülőhazámban.
Ez az amit szeretnék, mert szívesebben élnék otthon, mint külföldön, de
Gazdasági részéről meg inkább ne is beszéljünk, mert összehasonlíthatatlan az életminőség és megbecsülés, amit itt értem el igen rövid idő alatt, pedig otthon sem volt rossz sorom.
Kicsi, hatékony állam, mindennek van gazdája és felelőssége, kevesebb adót és tébét fizetek, mindezt úgy, hogy az adóvisszaigénylésem több, mint az otthoni fizetésem. Korrpució és mutyi itt is van, hol ne volna, de elenyésző.
Erről jut eszembe, hogy horvát autópályaépítő emberrel volt egy csevegés, hogy is megy ez náluk. Egyszerű a képlet, ott is lopnak, de ha szemérmetlenül próbál meg valaki, akkor az a sittre megy vagy lelövik. A horvát autópályák építési költsége majdnem a fele a magyarokénak a jóval nehezebb körülmények között, kiváló minőségben.
Hol van akkor a határ? Mikor elég az elég?
Ha most lesz a választási lehetőség, akor most.
@Oreg: Én is kicsi, hatékony államot szeretnék, a Jobbik, a Fidesz és az MSZP viszont nem. Tudod mit hirdet a Jobbik radikális változásként? Visszaállamosítást! Nah most akkor hol az igazság?
A viktoriánusok programjáról egy régi film címe jut eszembe kapásból: Kincs, ami nincs.
süti beállítások módosítása