Magyarország Schmittnél többet érdemel

2010.06.24. 08:00 napon tamás

Ki az a Rónai Sándor? Nem, senki? Hát nincs köztetek egy Romsics-Ablonczy-Ungváry, aki kapásból rávágná? Hát izé, kicsit kínos, de államfőnk volt:

Építőmunkásként kapcsolódott be a szakszervezeti mozgalomba és az SZDP tagja lett. A Tanácsköztársaság idején a miskolci munkástanács tagja volt. 1922-től a párt miskolci titkára, majd a MÉMOSZ egyik helyi vezetője. Sokat tett az ún. jobboldalnak a szociáldemokrata pártból való kiszorításáért és a kommunista párttal való egyesülésért. Jutalmul 1950. május 8-ától 1952. augusztus 14-éig a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke volt, ezt követően 1952 augusztusától az Országgyűlés elnöke. Az 1956. évi forradalom leverése után a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány, élete végéig az MSZMP Központi Bizottságának és Politikai Bizottságának tagja volt.

Kicsoda volt Dobi István? Itt már az emelt szintű érettségisek is labdába rúghatnak… Nos, ő is államfő volt és nem is egy epizodista:

1952. augusztus 14-étől 1967. április 14-éig volt a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke. Ebbéli tisztségében hivatali ideje alatt formálisan ő iktatott be minden kormányt, így az 1956-os forradalom alatt a második Nagy Imre-kormányt is. A forradalom során támogatta az FKGP újjáalakítását, a Varsói Szerződés felmondását azonban nem. A szovjetek bevonulását követően november 12-én leváltotta Nagy Imrét és kabinetjét, majd kinevezte a Kádár János vezette Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányt, amivel mindvégig szorosan együttműködött.

Ki az a Losonczi Pál? Ez tényleg csak wikipédiás segítséggel megy. Odassatok micsoda karrier:

1967. április 14-én, Dobi István, az Elnöki Tanács elnöke utódjaként Losonczi foglalta el az elnöki beosztást. Az Elnöki Tanács elnöke pozíció kizárólag protokolláris feladatokat tartalmazott, gyakorlatilag minden egyéb hatáskörében a pártközpont, illetve az azáltal irányított minisztériumok hozták meg a döntéseket, amelyeket az elnök csak ellátott kézjegyével. Losonczi több mint 20 éven át, 1987. június 25-ig állt az Elnöki Tanács élén. 1989-ig maradt tagja a magyar Országgyűlésnek.

Súlytalan, szervilis vezetői voltak egy kollektív testületnek, amelyik formálisan az államfői jogokat gyakorolta az államszocializmusban. Az ő szobrukat nem akarják leönteni vörös festékkel, sem a kocsonyás fejüket leszeletelni, sem becstelen brigantiként jelképesen megskalpolni őket egy gerillainterjúval. Nem tették emlékezetessé, hogy Magyarországnak van államfője, nem voltak a párt-állam ellenhatalmi pólusa, (mert akkoriban semmi sem volt/lehetett az.) Pártinstrukciók alapján, konfliktus-minimalizálási célból kerültek egy nekik is köszönhetően minden méltóság nélküli pozícióba.

A rendszerváltás utáni parlamentáris szerkezetben vagy történelmi sorsuknak, vagy jogász-szakmai felkészültségüknek köszönhetően a Göncz-Mádl-Sólyom vonal egyenetlenül ugyan, de reprezentálta, milyen államfői karakter szükséges egy ellenhatalmi pólusokra épülő demokráciában.

Magyarország következő köztársasági elnökét Schmitt Pálnak fogják hívni. Reméljük a Wikipédia majd segít a harminc évvel későbbi nebulóknak felidézni morálisan integer, férfias, bátor és intelligens alakját.

Magyarország, aminek „tehetsége van a sikerre”, amit folyamatosan morális megújulásra kapacitál az új kormányfő, azér’ basszus többet érdemelne. Legalább egy Kemény Dénest, ha már olimpikont.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr182104245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenki Palija 2010.06.26. 23:30:16

Sólyom Lászlót a fidesznyik frakció tagjai még jelöltnek sem merték állítani az államfőválasztáson. Ami sokat árul el a dologról. Persze Schmitt Pál kicsit kínos volna mellette, ezt belátom, nem egy súlycsoportban indulnak. Sem politikai, s...

Trackback: Schmitt Pál, aki "jól néz ki": ennyi is elég a Sándor-palotához? 2010.06.24. 11:38:56

Nagy meglepetés nem volt, Orbán Viktor miniszterelnök Schmitt Pált ajánlja a Fidesz-frakciónak, mint köztársasági elnök-jelöltet. Két jelölt van, Balogh András (nem meglepetés: egyetemi KISZ VB titkár volt) és a Schmitt. Sajnos nálunk nincs lusztráci...

Trackback: Ki a franc akarja egyáltalán Schmitt Pált? 2010.06.24. 10:27:20

Orbán Viktor megüzente a bolgár tengerpartról, hogy Schmitt Pált akarja köztársasági elnöknek. Így Orbán Viktor az első ember, akiről konkrétan tudom, hogy Schmitt Pált tartja a legjobb jelöltnek. Itt nemcsak arról van szó, hogy Schmitt Pál erkölcsileg...

Trackback: Felszállt a fehér füst. Aztán a fekete. 2010.06.24. 10:18:20

A Palota előtt halkan morajló tömeg várta, hogy lesz-e jelölt? A jelölt személyének kérdése már hónapok óta téma volt. Tudták, hogy ki lesz, hogyne tudták volna. Azt is tudták, hogy a jelölt mostani helyére pedig egy másik jelölt kerül majd. A jólértes...

Trackback: Ez csak egy sváb 2010.06.24. 10:17:50

Nagy párbajhős Schmidt Palika,Olimpikon. AmerikaS nyolcvannégy még messze...Olyan szobra lessz-e,Hogy a nyelve a popiba...

Trackback: Schmitt: elnök, amíg jön Orbán? 2010.06.24. 09:39:02

Lehetséges, Orbán Viktor azért nem adja meg a kellő tiszteletet ennek a pozíciónak, mert átmenetinek tartja. (Fotó: schmitt.hu) Mivel a közvéleményt már egy jó ideje felkészítették rá, különösebben senki nem lepődhetett meg azon, hogy Orbán Viktor ...

Trackback: Ennyi 2010.06.24. 09:33:34

Schmitt. Ez a mindenre alkalmatlan, ultrahajlékony senki. Feljutott a csúcsra és éppen annak köszönheti majd kinevezését, aminek sportolói múltját leszámítva teljes karrierjét. A "nagy emberekre" ártalmatlan, szervilis, minden rezsi...

Trackback: Pali bácsi nem lesz velszi bárd 2010.06.24. 09:21:17

Azért ismerjük el, hogy Pali bácsi biztosan jobb lesz a fegyveres erők főparancsnokának, legalábbis megjelenésében: volt sportolóként, egykori olimpikonként legalább katonás tartással végig tud majd menni a díszsorfal előtt. Úgy, ahogyan ez eddig ...

Trackback: Aranyérmes államfő 2010.06.24. 09:12:20

Már éppen elhatalmasodott rajtam a Fidesz-fóbia és egy dörgedelmes írást akartam készíteni, hogy lássuk, hogy micsoda ördögtől való ötlet az, hogy köztársasági elnöknek a kormány jelöltjét szavaznák meg, amikor eszembe jutott, hogy ez általában így szo...

Trackback: Viszlát elnök úr! 2010.06.24. 09:09:05

Veszi a kalapját. Bár még tart Sólyom László mandátuma, már most búcsút vehetünk tőle sajnos. Az általam a III. Magyar köztársaság legjobbjának tartott köztársasági elnöke, elbúcsúzik és ez senkire nem vet jó fényt a magyar közéletben.Sólyom Lászl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kemény Dénes for prezident!
@Nádasi Balázs: Ha Kemény Dénest jelölték volna, ugyanúgy kritizáltátok volna, mint Schmitt Pált! Csak a gyűlölködés és az ellenségeskedés a lényeg!!!!
@Bundili: frászt...én jobboldali szavazó vagyok, de ki kell mondani
Palika hányinger. egy szervilis barom.
OV valami elképesztően kritikán aluli módon válogatja ki az embereket.
nagyon gáz.
@Bundili: ööö... Nem.
Lehet, hogy kritizálták volna, de nem ennyire. Kemény Dénest mindenki tiszteli. De amikor a vérjobbosok azt vetik Sólyom szemére, hogy ösztöndíjas volt az elmúlt rendszerben (ergo talpnyaló), akkor a kádári világban egy sokkal magasabb pozíciót betöltő ember támogatása minimum nevetséges. Akkor miért nem Wittner Mária? vagy ott van a kiváló Morvai Hisztike.
nahát, lassan még guglizni is megtanulsz. akkor már Schmittről is írhattál volna valamit, miért NEM, azon kívül, hogy nem vizilabda edző.
@Bundili: Kemény Dénes kizárt dolog, hogy olyan megbízatást vállalljon el, amihez nem ért... Másrészt nálam simán átment volna Pálinkás vagy Vizi E., de Schmitt sajnos nem. Egy olyan ember, aki mindig az egyéni karriert, a simulékony kapcsolatépítést választotta ne képviseljen közösséget. Egy olyan ember, aki az olimpiai mozgalom hazai vezetőjeként nem képviselte se az olimpia eszméjét, se az egész életüket a sportra, az olimpiára feltevő sportolókat a karrierjét féltve, aki Athén előtt személyes garanciát vállalt a magyar sportolók tisztaságáért, majd egyrészt kihátrált a sportolók mögül, másrészt a felelősséget rákente a sportági vezetőkre, azaz egy puha gerincű ember ne legyen a III. Magyar Köztársaság elnöke. Az meg már vicc, hogy az antikommunista, számoljunk le a múlttal Fidesz egy olyan embert választott, aki 1965-1989 között nagyszerű pártállami karriert futott be, beleértve a miniszterhelyettesi rangot 1983-1986 között.
őő, hagy szabadjon megkérdezni, mint kocka láma, mi az a morálisan integer?
Nekem eddig az integer egy numerikus adattípust jelentett....
Illetve egész számot jelentett....
áh, hogy latinul használta a kedves író és kiválót jelent, vagy makulátlant, utolérhetetlent, ilyenek.
Orbán - Gyurcsány nélküli szabad, nem megosztott Magyarországot!!
A nép válasszon köztársasági elnököt!!

Kutyakomédia.
A Sólyom Úr megalázása, az orbáni pofátlanság netovábbja!

Éljen a "jó MSZMP-s" smitpali!
Legalább nem egy nyomorék, beszélni nem tudó elnökünk lesz. Végre. Először 20 év alatt.
Scmitt Pál EGY NULLA!!!!!

Csak neki "köszönhetjük" hogy Pars Krisztián Olimpiai ezüstérmét végül nem kapta meg.

Ha ennyit tud a "szakmájában" a sportban, akkor mire számíthatunk tőle egyéb területeken?

Csak azért rakták oda, mert ez egy felelősséget nem követelő, szaktudást nem igénylő, báb-pozíció!!!

Arra tényleg jó a Schmitt...
Ok, Sólyom nekem sem volt a kedvencem, de Orbán és a Fidesz apparátus aki 20 évvel ezelőtt a kommunisták uralma ellen esküdött fel, most meg egy volt kommunista karrieristát ültetnek be KE-nek?
Orbánnak van gerince, de amnéziában szenved.
Vagy mindenkit hülyének néz a rendszer ellenes oxfordista...
Ez az utolsó már önmagában is szürreális :)
és orbánnak ez a jelölés a tengerparton jutott éppen eszébe:D
Egy Hungarhotelszes, olimpiai botrányokba keveredett kormányfő, ez szép.
Bulgária hehe, a világbajnokságot meg csak tv-n nézi, ugyanmár............
Azért ebből is látszik mennyire tetű ez a miniszterelnök, alighogy beleült a székébe máris nyaral, miközben itthon van árvíz, belvíz, a svájci frank az egekben, ő meg nyaral.
Gratulálok!
@newnt55: Ilyen alapon lehetne Stohl Buci is...
leírná ide valami fidesz-szimpatizáns azt, hogy: Smitt Pál ideális jelölt a Magyar Köztársaság elnökének, személyével kapcsolatban semmilyen kifogás nem merülhet fel, szakmai munkásságában elért eredményei, politikai pártokon való felülállása, múltjának cselekedetei mindenben alkalmassá teszik arra, hogy kifejezze a magyar nemzet egységét.

Na, ezt lécci valaki írja le ide.
Kíváncsi vagyok, hogy ezt valaki le meri-e írni...
Valaki írja már le azt is, hogy annak idején kik kerülhettek ki az olimpiára kerettagként, kiknek volt sportállásuk, olyan ahol semmit, de semmit nem kellet csinálni, kiknek a gyerekei kerülhettek be a tv tornába stb, stb.
Ha akkor is úgy került be egy sportoló a közgázra, ahogyan a rendszerváltás után.......
Kollegám feleségének több volt olimpikon évfolyamtársa volt, sohasem sikerült velük találkoznia.Diplomája meg mindegyiknek lett.
@szamarhegy: Hát nem, Stohl Andrást ne!!!
Ő azért ennél a Palkónél hitelesebb lenne, mot pedig nem ez a cél :)
@gauche caviar: Én többé-kevésbé az vagyok, de ezt egyszerűen viccnek és egyben undorítónak is tartom. Mondjuk a nyomorult Göncz papánál aki ugyanilyen pártcsicska volt, még így is jobb lesz, de a mostani -eddig szerintem messze magasan a legjobb- elnököt meg sem közelíti. Schmitt Pali élete eddig is a svédasztalok körül forgott, most pedig nagyjából azok környékén ki is fog merül majd elnöki tevékenysége.
Schmitt Pal egy gerinctelen kopnyegforgato. A szocializmus es a demokracia idejen is mindig amelle allt, akinel a hatalom volt
eleve lehetetlen "Az 1956-os forradalom alatt a Magyar Parasztszövetségben dolgozott, november 4-e után pedig részt vett a Magyar Demokratikus Függetlenségi Mozgalom által benyújtott memorandumok elkészítésében. 1957-ben segített Nagy Imre „A magyar nép védelmében” című kéziratát külföldre juttatni. Májusban letartóztatták, és 1958. augusztus 2-án a Bibó-per vádlottjaként életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a fellebbezés lehetősége nélkül. 1960 márciusában részt vett a váci éhségsztrájkban. 1963-ban amnesztiával szabadult." "1988 májusában a Szabad Kezdeményezések Hálózatának, majd a Szabad Demokraták Szövetségének alapító tagja. 1988-tól az SZDSZ ügyvivője, majd 1989-től az SZDSZ Országos Tanácsának tagja. A Történelmi Igazságtétel Bizottság alapító tagja, majd alelnöke. 1989-től az Emberi Jogok Ligája budapesti tagozatának elnöke. 1989 és 1990 között a Magyar Írószövetség elnöke, majd tiszteletbeli elnöke."
Tipikus pártcsicska pályafutás.... Nem tudom érezhető e a különbség, hogy valaki az elveiért életfogytiglant kap, majd részt vesz egy rendszerváltó párt alapításában, az ellenzéki tevékenységben 89 előtt, vagy ha valakinek nincsenek elvei, viszont utazik a kádári MSZMP farvizén, majd bejelentkezik a 98-02 között kormányon lévő Fideszhez, ahol azóta is kitartóan várja a koncát. Göncz Árpádot lehet nem szeretni, de véleményéért nem egy fórumon állt ki, hanem a 56-ban, majd a Kádár rendszer alatt, ami súlyos börtönévekkel, egyetemekről, munkahelyekről való kitiltással járt, persze mindez semmi egy tökös fórum hozzászóláshoz képest.
Ha valaki talál olyan blogbejegyzést, szavazást hírt (a fidesz.hu kivételével) ahol Schmitt Pál a megfelelő jelölt, legyen szíves belinkelni! nekem nem sikerült, de az lehet, hogy rossz helyen kerestem....
Mindenesetre: Köszönöm Sólyom elnök úrnak az elmúlt éveket!
Lassan mondom, hogy mindenki megértse.

Kemény Dénes egyszerűen nem fogadná el.
@szamarhegy: Kizárólag az elnöki tevékenységét minősítettem, nem az 56-os forradalomban és az azt követő években betöltött szerepét, megélt sanyarú életét. Elnézést, ha fáj, de pont olyan bohóca volt az SZDSZ-nek, mint Schmitt Pál lesz a Fidesznek.
Schmitt Pál híven fogja szimbolizálni mindazon viszonyokat, amik ebben az országban teljes mértékben elfogadottak.

Keresve se találhattak volna alkalmasabb államférfit erre a szerepre!
@eleve lehetetlen: Nem fáj, de nem értek ezzel egyet.
@FILTOL: Mi a fenéről beszélsz Pars Krisztiánnal kapcsolatban!??
Nem az olimpiai bizottság nem adta oda neki, (sőt éppen ők adták neki) az érmet. Egy birósági döntés nyomán nem kapja meg. Azért a bíróság magasabb hatalom mint egy olimpiai bizottág!!! (éppen ma jelentették be az olimpiai bizottságban, hogy folytatják az ügyet, nem hagyják annyiban)
Tájékozodj, mielött fröcsögsz!!!
Az ilyen és a hasonló félremagyarázott vélemények miatt volt fletó hatalmon!
:))))
Jesz! Kemény Dénes for president! :)
én adnék neki esélyt. figyelném közben kurvára, de adnék. egyetértek a bábmivoltával, meg azzal is, h nem sokat tett értünk eddig.

a sportolók jobban szeretik, ők biztos tudják, miért. ha csak orbán alteregója lesz elnökként, vélemény, tekintély, és kiállás nélkül, akkor visszajövök, és leköpöm a monitort!
@carlo74:

Akkor valami nagy folyadekelnyelo kepessegu rongyot szerezz be mar most, mert szukseged lesz a kepernyo tisztitashoz.
@szamarhegy: +1, így igaz, ahogy írtad.

Amit "eleve lehetetlen 2010.06.24. 10:58:33 írt: „. Schmitt Pali élete eddig is a svédasztalok körül forgott, most pedig nagyjából azok környékén ki is fog merül majd elnöki tevékenysége. „ kiegészíteném azzal, hogy a svédasztal körül kergetett leányzókkal, mint a nagy magyar családmodellt bemutató, követendő példával: Ha annyi botütést kapna a deresen, ahány szeretője volt – egy KE elvileg példamutató – akkor a Kútvölgyiben töltené hátralévő napjait.
Igazából csak a képmutatás –Isten(nála?) , haza, család miatt írtam le, egyébként semmi közöm bájgúnárságához. Mondhatni nem túl sportszerű a b. nejéhez.
@hhh.: talán azért "nem" írt arról, hogy miért nem, mert a narancssárga regresszív hipnózisban viktorozókon kívül ez mindenki számára teljesen egyértelmű.
egyébként meg a sorok között pont hogy írt róla, de ennek észrevételéhez már némi intelligencia szükséges.
Igen! Még több bólintó jánost OV-nak. Ez kell neki. Holnapi újságos rövid cikk:

2050:
A FIDESZ KB ismét megerősítette a SzentKirályi-Köztársasági Koronaelnök pozíciójában Schmidt Pált, aki ezt a szokásos fejbólintásával nyugtázta. Schmidt Pál orvosai megnyugtatóan nyilatkoztak hogy a nyakába szerelt bólintó gép múltheti meghibásodása után, immár zökkenőmentesen tud rábólintani Orbán Viktor felkéréseire.
Kemény Dénest? B+ az egy sima (persze sikeres)edző, egyszerű gyerek mint a faék, még beszélni sem tud normálisan...
Nézzük a jó oldalát. Legalább esély van arra, hogy értelmes ember kerüljön a MOB elnöki székébe.

Egyébként nem értem őt. Főleg ha tényleg csak 2-3 évről van szó. A köztársasági elnöki szék után már nem nagyon van hova menni. Viccesen mutatna pl a parlamentben, mint mezei képvizelő. De még Brüsszelben is.
@Shopping: Mondjuk inkább úgy , hogy nem egy konfliktusfelvállaló típus. Csak nem fog a(z egyik) kenyéradójával, a NOB-bal összetűzni holmi Pars Krisztiánok érdekében ? Igazad van, kábé ilyen karakán kiállást várhatunk tőle a jövőben is.
@ReWriter: Melyik világban élsz? Szerinted lemond a MOB elnöki székéről?
@Pretoryan: Úgy illene. Egy köztársasági elnök ne halmozzon tisztségeket.
@ReWriter: Egen, de 2/3-nál ezt simán meg lehet dumálni a góréval. :-D
@ChPh: Hehe tanultam valamit én is csak adat típusnak ismertem az integer-t.
@KEME5:

gyerkőcök ne vicceljünk már, köznyelviesült latin, még dédpapám is használta a "revízió" jelzőjeként. És az a fentéslent-es igazán, ha rímmel sütöd el. Például: "A barátnőm kint teker, de kapcsolatunk integer."

thor.hu/?latinma_mn_integer_szotar
süti beállítások módosítása