Tíz ok, amiért örülünk az SZDSZ megszűnésének

2011.03.08. 08:00 baum

Immár 10 hónapja az SZDSZ nélkül tengetjük napjainkat, érdemes számba venni azokat a pontokat, miért is jó ez nekünk, és miért nem sajnáljuk egyáltalán, hogy a történelem egy olyan helyére kerültek, ami igazán méltó hozzájuk.

1., A rendszerváltás elárulása. A 80-as évek végén az új pártok megalakulásakor az SZDSZ használta a legradikálisabban a kommunista ellenes retorikát. Már 94-ben meg kellett tapasztalnunk, és már akkor illő lett volna tanulni belőle, nagyon oda kell figyelni, hogy a szavak és a tettek harmóniában legyenek egymással. Ugyanis szavakban az előző rendszert teljesen elutasító SZDSZ, koalícióra lépett a diktatúra utódpártjával.

2., A liberális eszme elárulása. Ha Magyarországon bárhol elhangzik a szó, hogy liberális, akkor nagyrészt negatív hangulat lengi körül. Ezt a madaras MSZP-nek köszönhetjük, hiszen mindazt, ami a liberalizmus jelent, azt kicsinyes politikai érdekek miatt úgy forgatták, ahogy az éppen aktuális helyzet megkívánta. Ez már csak azért sem volt szerencsés, mert így elsődlegesen nem saját magukat járatták le, hanem azt az eszmerendszert, amely igen jelentős változásokat hozott az utóbbi 200 évben az alapvető emberi jogok kiteljesedésében.

3., A rasszista kártya minduntalan kijátszása. Nagyon kényelmes volt az a szerep, hogy ha bárhol az országban konfliktus volt, ami egyik résztvevője valamely etnikumhoz tartozott, akkor a Szabad Demokraták egyből rasszizmust kiáltottak. Ez jó volt nekik, mert össze lehetett rántani a hivatásos rettegők táborát, lehetett sulykolni a magyar és a nemzetközi sajtóban, hogy milyen egy mucsai nép a magyar, a jobboldali erőkről nem is beszélve. A gond ezzel viszont az, hogy ez a hozzáállás elvette a lehetőséget attól, hogy a valós társadalmi konfliktusok egészségesen és őszintén kibeszélésre kerüljenek. Mit hozott ellenben? Hát a Magyar Gárdát, meg a Jobbikot, ugyanis hiába akarjuk tagadni a valóságot, a meglévő feszültségeket, ha az nagyon is megvan, előbb-utóbb a felszínre jön. És persze önigazoló módon, a nem kezelt konfliktushelyzetek át is csapnak rasszizmusba.

4., Demszky-városvezetési gyakorlata. 4-es Metró, mutyiparádé, koncepciótlanság, fejetlenség. Annyi, de annyi szép történet, talán csak egy kedélyeset. Történt, hogy kátyúsodtak az utak, erre autósok közösségi akcióba léptek, és ha láttak egyet, dudáltak. Demszky is csatlakozott és dudált, úgy is, mint a fő felelős a kátyúkért.

5., Neolib gazdaságpolitika. A pénz mozgat mindent, őket meg a pénz mozgatta. Míg a holdudvar egész faszán elvolt a különböző háttérpénzekből, mindenféle felügyelőbizottsági tagságokból, gyanús hátterű fantomtámogató cégektől, addig a szociális érzékenység a gazdaságpolitikában egyáltalán nem jelent meg. A csúcs talán Horváth Ágnes egészségügyminiszteri ámokfutása volt.

6., Kóka János mosolya

7., A ballib értelmiség fennhéjázó és arrogáns köznyelve. Egészen 2008-ig meghatározó volt a magyar közbeszédben az a retorika, ami kirekesztő volt, önző és a monopolhelyzet minden hozadékával rendelkezett. Heller Ágnestől Paul Lendvaiig, Bauer Tamástól a Napkeltéig egy olyan homogén valóságképet vetített a magyar társadalomra, ami különösen ártalmas volt. Sikerült rengeteg emberben rossz érzését kelteni az egészséges nemzettudat, vagy a patriotizmus fogalmainak.

8., Kettős mérce. Néha elképesztően elvtelenül használták a fogalmakat, mondhatni képesek voltak relativizálni bármit, ha érdekük úgy kívánta. Számos példát lehetne sorolni, a legszembetűnőbb talán, a már a végét járó párt viszonya a 2006 októberi eseményekhez. Az emberjogi liberalizmus magyarországi letéteményeseinek nem okozott problémát elhazudni a súlyos rendőri visszaéléseket, sőt Demszky Gábor még ki is tüntette Gergényi rendőrkapitányt.

9., 2004-ben kampányoltak a kettős állampolgárság ellen. Ez történelmi bűn!

10., A liberális pártok általában a mérleg nyelvei a nemzetközi közéletben. Programok alapján döntenek, hogy éppen mely erőkkel lépnek koalícióra. Nos a Szabad Demokratáknál ez az opció fel sem merült, mondjuk életszerűtlen is lett volna az 1994-es fauszti pillanat, és az időközben kiépített gazdasági összefonódások után. Tény, hogy a SZDSZ létével nagyon sok liberálisan, vagy fogalmazzunk úgy, szabadon gondolkodó ember légüres térbe került, hiszen azzal, hogy kisajátított a párt egy ideológiát, mégsem volt hiteles, elvette a választás lehetőségét ezektől a választópolgároktól.

A trolltámadást megelőzendő, ez a poszt az SZDSZ-ről szólt, természetesen nem kisebbíti, vagy nagyobbítja más politikai erők felelősségét az itt elhangzottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr582717982

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Selyemzsinór a főbírónak 2011.03.08. 19:23:27

Szerencsétlennek tartja Balsai István, ha a jogalkalmazó beleszól a törvényhozás folyamatába. A fideszes képviselő mindezt azután jelentette ki, hogy Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke szerencsétlennek nevezte a hétfőn elf...

Trackback: Döntöttem, képviselő leszek! 2011.03.08. 18:43:47

   Sajnos az idő engem sem kímél! Maholnap elszáll az 53. tavasz is felettem és egyre feledékenyebb leszek. Már évek óta cetlizek, hogy el ne felejtsem a fontos tennivalóim, de lassan már a cédulát is elfelejtem megnézni.  Visz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baromi jó, hogy végük lett. Kártékonyságban csak az MKP-hoz lehet hasonlítani ezeket a ...
Nem tudom kifejezni, hogy mennyire egyetértek a bejegyzéssel és a szerző gondolataival. Egészen véletlenül persze nem kapott Index-címlapot. :)

"Nagyon kényelmes volt az a szerep, hogy ha bárhol az országban konfliktus volt, ami egyik résztvevője valamely etnikumhoz tartozott, akkor a Szabad Demokraták egyből rasszizmust kiáltottak."

- Ez egy igazi pártatlan és kultúrált megfogalmazása annak a jelenségnek, aminek hatására sok ember igazságérzete sérül némely Index és holdudvara által írt cikk olvasása közben. Jó lenne az is, ha a szerzőn kívül még sokan belátnák, hogy nem érdemes mindenkit lekurucozni, aki épp megemlít negatív kontextusban egy-egy kisebbséghez tartozó embert. A valódi egyenlőség egyébként úgy nézne ki, hogy ha a szomszédomra, akit sok éve ismerek, azt mondom, hogy jellemtelen, akkor nem kérdez vissza, hogy ugye azért mondtam, mert ő cigány. Legyenek jellemtelen és egyenes emberek, bőrszíntől függetlenül.

Mindezzel azt próbálom mondani, hogy talán a rasszista kártya kijátszása miatt örülök a legjobban az SZDSZ megszűnésének, és habár az LMP igyekszik óvatosabban művelni a műfajt, nem vagyok abban biztos, hogy a jövőben mindig sikerülni fog nekik.

A magyar weben és web2-n egyébként hatalmas méreteket öltött a kisebbségi kérdéssel kapcsolatos véleményháború, és lassan egyik fél sem mondhat két szót a másik támadása nélkül.

Példa erre:

1. Miskolcon bűncselekmény történik, a nemkuruc híroldalak is egyértelműsítik az elkövetők származását különböző utalásokkal --> az Index meg a Véleményvezér egyből rasszizmus kiált, és Munk Verával meg Hudák Hajnallal a frontvonalon ellentámadást indít, szürrealista és abszurd, valóságtól távoli cikkekkel és riportokkal.

2. A másik eset az, amikor leesik egy utcatábla Ózdon, mert lefújta a szél, de a kuruc félék egyből ráfogják a cigányokra. Ez sem helyes.
A ballib értelmiség kirekesztő kommunikációja és arroganciája egyébként valamelyest akkor is tovább él a tumblr szcénában és néhány jellegzetes egyetemi szakon valamint szórakozóhelyen, ha nincs konkrét átfedés az SZDSZ és az említett személyek között.

Sajnos ma már nem lehet megemlíteni, hogy Újvidék magyar terület volt, anélkül, hogy ne nácizzanak és sötét, beszűkült trianonmániásozzanak le pl. a Bede Márton félék.

Az említett kör és az SZDSZ kezében volt/van még egy nagyon visszataszító kártya - értékek és fogalmak kisajátítása. A velük nem egy véleményen lévőket, vagy gyökeresen más véleményűeket egyszerűen beteszik a műveletlen, sötét, agresszív vagy buta ember kategóriájába, kisajátítva ezzel maguknak olyan fogalmakat, mint pl. haladó szellemű, gondolkodó, felvilágosult, értelmiségi. Na ez a leggyomorforgatóbb eleme számomra az egésznek!
Rossz hírem van azok számára, akik az SZDSZ eltűnésének örülnek. Ugyanis az SZDSZ szerencsére nem tűnt el. Az igazi magyar liberális pártot, saját taktikai és stratégiai hibái, padlóra küldték. A választóik ezek miatt jogosan büntették őket. Amikor a szekér elakadt a kátyúban, sokan gyorsan leugráltak róla,mondván nekik ehhez nincs közük és eljátszották, mintha nem is lett volna soha. Elegáns kívülállók. Volt egy időszak, amikor az SZDSZ léte cérnaszálon függött.
Aztán, jelentős részben az Orbán rezsim szabadságkorlátozó kormányzásának köszönhetően, az SZDSZ átbillent azon a vékony szálon és véletlenül, szerencsésen talpra tudott esni vagy állni, kinek melyik kifejezés a szimpatikusabb.
Ma már nem véletlen, hogy nagyon sok média többször beszámolni volt kénytelen az SZDSZ feltámadásáról. Még benne van a pártban a nagy ütés amit kapott, de egyre stabilabban áll a lábán. Taglétszámát alig három hónap alatt sikeresen háromszorozta meg, jóval több mint ezer tagja van. Egyre több helyről hallani, hogy SZDSZ-es helyi szervezetek jönnek létre. A párt hírlevelére, ami a www.szdsz.hu oldalon érhető el, jóval több mint 6 ezren iratkoztak fel. Legutóbb a Szent István Parkban tartott rendezvényén a borzalmas időjárás ellenére is, több mint 600 ember látogatott ki. Az SZDSZ-t kérte fel az EP is arra, hogy állítson össze egy delegációt, hogy beszámoljanak az EP-nek a magyarországi helyzetről.

A nemzetközi liberális szervezetek és a magyarországi liberális értelmiség is határozottan az SZDSZ mellé állt. Az SZDSZ nem tűnt el, nem halt meg, egyre erősebb és a következő választás után meglepetés lenne, ha nem lenne újra jelentős tényezője a magyar politikának.
@Rózsa Misi: A fantáziavilág megmaradt azért az SZDSZ követőinél úgy látom. :) Ne riogassunk kérem az SZDSZ-szel, meg masírozó liberálisokkal a Szent István parkban. Hát ez a módi a demokratikus Európában?
Egyértelműen a kettős mérce a nyerő. Mégpedig azért, mert Kóka vigyorát leszámítva szinte mindegyik pontban benne van, vastagon.
Olyan opció nincs, hogy az összes felsorolt pont miatt. Mert szerintem ez a felsorolt 10 pont bőven elég arra, hogy örüljünk az SZDSZ eltűnésének.
Sajnos ezt a 10pontot bármelyik pártra alkalmazni lehetne...
Észre se vettem hogy megszünt!!!!
A fogatlan demokraták szövetsége rosszabb.
Nagyon egyetérttek!

Tragikus károkat okozott az ország gazdaságának, a társadalomnak a liberálisnak hazudott megélhetési párt.

Sajnálatos hogy képviselői a mai napig rontják a közletben a levegőt.
@Doktor Kottász:
A Kóka "Erőszakszex" János vigyorában is benne van: ő maga a kapcsolati hálója által, zsíros állami megbízásokból szedte össze a vagyonát, aztán képviselte büszkén a piaci verseny szent eszményét.
Ne feledjük el nekik a "megélhetési bűnözés" kitalálását és ezzel a cigányok további uszítását, még pimaszabbá tételét sem.
De jó írás!
Minden sora igaz.
korrekt poszt. köszönöm.
Az biztos, hogy lényegesen kevesebb a zsidózás a közéletben.
tobbet is bejeloltem volna

- A rendszerváltás elárulása miatt
- Demszky-városvezetési gyakorlata miatt
- A kettős állampolgárság elleni kampányolás miatt
Én nem örülök, hogy megszünt. Most is rájuk szavaznék.
Szerintem az SZDSZ mélypontja a Medgyesyhez fűződő viszony volt:
- A 2002-es osztogatás során amivel a padlóra küldte a költségvetést kitartottak mellette.
- Kiderült róla, hogy ügynök: kitartottak mellette.
- 2003-ban már a hülye is látta, hogy itt gond van, és lépni kéne valamit amíg nem késő, de nem... és az SZDSZ még mindig kitart mellette.
- Medgyessy élete egyetlen gerinces döntését meghozva szót emel a Strabagos, SZDSZ-es, autópályás mutyik ellen -> gyorsan repül, és megkapjuk a nyakunkba GYF-et.
Na köszi SZDSZ.
Sajnos túl sokáig rontották itt a levegőt és a maszoppal meg a szélsőliberális-posztkommunista "értelmiségi" körükkel együtt évtizedekkel vetették vissza Magyarország fejlődését.
Túlnyomórészt egyetértek vele, de nem minden pontjával. A 7.-el (fennhéjázó és arrogáns köznyelv) inkább nem, mert a példálózásnál is egy kalap alá vesz teljesen különböző személyeket és megnyilvánulásokat. Az 5. (neolib gazdaságpolitika) és 9. (kampány a kettős állampolgárság ellen, mint történelmi bűn) pedig fejhasogató, égbekiáltó fassága a postnak.
Csak két megjegyzést.
Rasszizmus: Neonáci rasszisták masírozgatnak az országban. Hű de jó, hogy senki se tiltakozik.
Neoliberalizmus: A jelenlegi kormány gazdaságpolitikája tisztán neoliberalis. Persze leöntik egy kis antimulti mázzal, hogy az idióták is beszopják.
Nekem azért tetszik, nem véletlenül mondtam már 4 éve is, hogy az SzDSz-nek és a Fidesznek kellene koalát alakítani.:)
Leghoszabbtávú káros következményt rövid idő alatt az oktatáspolitika/egészségügy, hoszabb idő alatt pedig Budapest amortizációja volt.

A kettős mérce egyébként magába foglalja a nagyját.

a 9. pont pedig annyira igaz, a történelem ugyanúgy megbéllyegzi őket mint pszihopatának Gyurcsányt.
@Rózsa Misi:
"...az Orbán rezsim szabadságkorlátozó kormányzásának köszönhetően,..."
Na, pont erről szólt a cikk.
Amennyiben valaki nem a ballib oldalról jött az megkapja a "náci", "szittya", "ősbunkó" jelzők valamelyikét. Itt most éppen a "rezsim" jött elő.
Gratulálok a majdnem ezer taghoz, illetve a hatszáz fős rettegő gyűléshez. Ilyen tempóban az én életben már nem lesz tényező Magyarországon az az alja banda.
Van olyan magyar párt, amelyikről ne lehetne ugyanígy bármikor 10-20 pontot rittyenteni?

A 11. pontot amúgy kihagytad: "Mert utálom, mint a szart."
nemtom miről beszélsz ? én mindenhol szdsz-es fazonokat látok, egyre töübbet ......:O)
@Rózsa Misi:
Egy országos párt kapcsán a 600 fős létszámot büszkén emlegetni, hát ehhez pofa kell, vagy vakhit.
Kedves Misi, a szentlőrinci gazdanapok egy tetszőleges lacikonyháján többször ennyi embert szolgálnak ki, mint ahányan egy SZDSZ rendezvényre ma kilátogatnak.
Mennyi butaság.. az SZDSZ hatására lőttek le kisgyereket, csak azért mert roma? Jézusom..., jézusom... kell egy bűnbak arra, hogy megmagyarázzátok, miért csücsül a Parlamentben egy félfasiszta szervezet? Bűnbak gyártás? Jézusom...

Végülis.. jobb másra kenni, mint az embernek szembenézni önmagával :) Igyatok kakaót és fogjátok a nyuszira korosztály.
Jézusom :) Igyatok kakaót, fogjátok a nyuszira.

Az SZDSZ miatt lőttek le kisgyereket, csak mert cigány?
Köszönöm a posztot,kiválóan sikerült összefoglalni a lényeget.Ezekért utáljuk őket, unisono.

Talán még egyet említek:

"Az állam rossz gazda", adjuk ezért el a közvagyont bagóért-lehetőleg saját magunknak, vagy a sleppnek.
@amurihal: értettük elsőre is. kiszopott a pártod... szar lehet
@G_P: ha nem kapott címlapot, akkor én hogy keveredtem ide? :D
Bár sok mindenben egyetértek a poszt tartalmával, Pető egy szóval nem mondja ebben a videóban, hogy az szdsz nem áll össze(nem lép koalícióra) az mszp-vel..
És az milyen, hogy 2006-ban még szavaztam réjuki (fogcsikorgatva, míg Bp-en Tarlósra) 2010-ben meg a Jobbikra (és nem Tarlósra). Már 2002 -ben is Schmitt-re szavaztam, ezért viszont én kérek elnézést.
Teljesen jó poszt! Köszönöm
@amurihal: nem, a fos szdsz miatt ölik naponta a magyar idős embereket 10éves purdék!

Mert ők elnyomottak, csak megélhetési bűnözők és különben is megérdemlik ezek a gaz magyar rasszisták!
Én hülye belelapoztam eme blognak csúfolt fosadékba. Mea culpa! Én kérek elnézést...
Öcsém, ti miért nem mentek inkább kurucot szerkeszteni? Kevésbé lenne álszent ez a sok fasság, amit összehordotok.
A Kóka mosolyban benne van az összes többi 9 pont :D
Amikor elkezdték a chartás hülyeséget. legitimálták az mszpt majd kormányra léptek velük. ez a legnagyobb bűnük.
A kérdőívet ki kellene egészíteni egy 11. ponttal:
"Nem örülök, és mind a tíz pont baromság."
Csak a teljesség kedvéért.
Jó írás, alapos, pontos, igaz. Nagy kár, hogy ez az írás gyakorlatilag az országunk boncolási jegyzőkönyve is. Jó sok időbe fog telni, mire rendbehozzuk azokat a károkat, amelyeket ezek a tetves szemétládák okoztak. A szocik sokat loptak, de leginkább maguknak. Ezek viszont maguknak ÉS másnak, és sikerült majdnem az egész országot eladniuk. Az MDF egy gyenge és idealizmustól elbambult mamlasz párt volt, nagy ábrándos díszletpárt, akik háta mögött remekül lehetett megszervezni a túlélést. A Fidesz lelkes, de erőtlen és súlytalan ifjúsági mozgalom volt, a szocik a régi tahók sutyerák gyülekezete, akiket megbocsáthatatlan hiba volt nem szétzavarni, vagy akár leöldösni. Húsz évvel később sem képesek többre, mint hajdan; igaz, ez a régi elvtársak épségben marad bázisára épülve éppen elég volt. A kisgazdák bohóc parasztok, a miépesek pedig nem láttak tovább a saját mániáiknál. Az SZDSZ volt a legdörzsöltebb, legrohadtabb "globalista" hazaárulók gyülekezőhelye. Először még úgy tűnt, hogy jó irányba húznak, de aztán kiszorították a néhány idealistát, majd szépen felöltötték a nyakörvet, és aztán a pórázon arra húzták a szocikat, amerre nekik volt hasznos. Ha Szálasit, Gömböst, Rákosit nagy gonosztevőként emlegetjük, akkor egyszer még ezek is oda fognak kerülni a tankönyvek szomorú fejezeteibe. Nyugodjunk békében.
@Atomot az indexre!: tényleg hülye vagy, itt vagy még?
Ez a blogbejegyzés nbélkülözi az érveket és a konkrétumokat, illetve egy konkrét politikai tevékenységet nevez meg, a kettős állampolgárság elleni agitációt, azt tehát, amelyben a leginkább igaza volt az SZDSZ-nek, és a Fidesznek is 1994 előtt, amikor ellenezte azt. Véáleményem szerint a magyar politikai palettán még mindig az SZDSZ volt a legkisebb rossz, mivelhogy a legkevésbé volt populista, mind a gazdaságpoltikában, mind az úgynevezett nemzetpolitikában.
Tény, hogy egy súlyos taktikai hibát elkövetett, a fölösleges koalícióval 1994-ben, ebben Tülgyessynek volt igaza (jelztem, ezt akkor én magam sem ismertem fel). Az viszont hülyeség, hogy ebben az volt a baj, hogy az MSZP utódpárt, ettől még folytathatott volna jobb politikát is.
Jelzem, az SZDSZ csupán 1998-ig volt abban a helyzetben, hogy reális befolyással legyen a politika alakítására, pl. a fővárosban is akkor szűnt meg a közgyülésben a meghatározó szerepe.
Az egész kérdés messzire vezetne, ha komoly elemzést akarnék adni az SZDSZ politikájáról, de ez a komolyan nem vehető, érzelmi alapon született blogbekjegyzés nem is teremt alkalmat erre. Meg persze a hozzászólás lehetséges terjedelme sem.
Korrekt összefoglalója mindannak, ami miatt az szdsz-t a rendszerváltozás utáni legkártékonyabb politikai formációnak tarthatjuk, (hogy az ismert humoristától idézzek).

Amit még kiegészítésként hozzá lehetne tenni, az a vallásellenesség (nem csupán keresztény-ellenesség, hanem ánblokk mindenféle vallással való szembehelyezkedés, kivéve a hitgyülit), és a deviáns magatartások előtérbe helyezése .(Persze ez utóbbi nem öncél, csak eszköz önnön liberalizmusuk hangsúlyozására, éppen ezért kártékony.)
Kimoderáltátok? Alig bírtam beírni telefonon, vaze. Dehát ez művészet volt. Nem ismeritek az eredetijét?
Az SZDSZ szép példája, hogyan kurvultak el a korábbi ellenzékben lévő és idealista gondolatokat megfogalmazó, helyzetbe került értelmes emberek, amikor a hatalom közelébe kerültek.
A hatalom minden emberből kihozza a legrosszabbat. Lásd GyF, OV, Kóka, Torgyán, stb..
Amint a hatalom édes íze végigömlik a nyelveken, megvillannak a szemek és elkezdik keresni a lehetőséget.
A korábbi tiszta gondolatok, elegáns fehér öltönyök bepöttyöződnek és nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem az, hogy mennyire. Lesz-e még visszaút, a gyökerekhez.
Az SZDSZ eljátszotta a becsületét, amikor tagjai elvtelenül csatlakoztak az MSZP-hez, ugyanakkor egyes tagjai megpróbáltak tiszták maradni és a liberális eszme mentén megmaradni.
Az nem baj, hogy az SZDSZ szinte megsemmisült, de az baj, hogy a liberális eszme ma szitokszó.
szép gyűjtemény, lájk.
@ősbölény: Ősbirka.
A kettős állampolgárságban azt kifogásolták, hogy milliók jönnek át dolgozni.
Most lehetne, nem jönnek.
Tehát hazudtak.
Nem populisták????
Beszarás mekkora hülye vagy.
Rémlik a "több pénzt az embereknek, több pénzt az önkotmányzatoknak" szlogen??
Az oktatásban az ámokfutás, digitális tábla a fűtetlen sulikban?
Páncélszekrény a kórházakban?
Diákigazolvány sosem használt chip-el?
Budapest kompletten?
stbstb
Sose érnék a végére, ha fel akarnám sorolni a bűneiket.
A legkártékonyabb szervezet a rendszerváltás óta.
Szabadelvűek akik egy pufajkás hazaárulót segítettek hatalomra.
Szabadelvűek akik egy komcsi szt tisztet segítettek hatalomra.
Szabadelvűek akik egy komcsi nagytőkést(fura de igaz)segítettek hatalomra.
A legnagyobb vétek volt ezt a gyülekezetet valaha is a hatalom közelébe engedni.
Ott vannak már jó helyen,a történelem szemétdombján.
A nagyképűségükkel,kioktatásukkal,az állandóan szájszegletben bújkáló gúnyos mosolyukkal.
Az Index örök szégyene marad az az ámokfutás amit megengedtek maguknak az év elején...
Neha azt hittem az szdsz(ezt nem tudom elég kicsi betűvel írni)vezeti a kezüket...
2004-ért pedig utólagosan süljön ki a szemük!
Remélem többet nem bukkannak föl.
@Androsz:
bazz, szinte pontosan azt írtad ami olvasás közben nekem is felrémlett! Gratula, egyetértek.

Mindössze csak annyit tennék hozzá, hogy a pallosjoggal szívesen élnék ezekkel a béna tehetségtelen arrogáns bunkókkal szemben. Sajnos a jogrendszer is deformálódott hála a fent említett bandának, de mellékbüntetésként minden párttaggal szemben érvényesíteném azt, hogy minimum életük végéig szemetet kellene szedniük Nagyvárosainkban.
Szerintem az internacionalista politizálás és ezzel egyetemben a nemzet ellehetetlenítése a fő bűnük. Az összes többi ebből következik.
Köszönjük a posztot! Gratula.
@@BALTAZÁR: március 15-n több külföldi városban párhuzamosan lesz tüntetés a magyar sajtószabadságért. Az EU az aktuális csúcstalálkozóját kiszervezte Orbán alól. A médiatörvényt visszaküldték. Elmarasztalták a magánnyugdíjpénztári megtakarítások bezsebelése miatt.
Van olyan szemellenződ, amin átszűrődik a fény?
@Vuvuzela: az a komment nem maradhatott bent, uszított.
@Krujs: nem feltételeztem, hogy a megjelenés előtt még átmegy valamin a hozzászólás :) Nálunk nem szokás ezt csinálni :) Így azt hittem technikai hiba történt, de rájöttem, csak fut még egy kört ebben a nagy demokrata felfogásban a beírás :)) LOL
Ez a mondat segített, hogy a helyén kezeljem a postot: "2004-ben kampányoltak a kettős állampolgárság ellen. Ez történelmi bűn!"

Teljesen nyilvánvaló, hogy a 2004-es népszavazás piti politikai érdekeiről szólt, sajnos sokan még mindig nem hajlandóak belátni/beismerni.

Másrészt, szavazásnál miért is nincs olyan opció, hogy NEM örülök az SZDSZ eltűnésének?

Minden síbolásuk és képmutatásuk ellenére az egyetlen magyar párt volt, aminek határozott elképzelése volt az országgal kapcsolatban.
@Pitypalatty úrfi:

(második bekezdéshez: úgy értem, a Fidesz érdekeiről)
@al Dajjal: "Egy ok van, amiért minden szadeszes vezetőt agyonlőnék és minden tagját/szavazóját megrugdalnám. "

Ki is beszélt a 10 éves purdrékról, akik embereket ölnek? te is 10 éves vagy?

Baum drága, ha már ennyire aktívan moderálsz :)) ez nem uszítás?
csak a főcimekre volt most időm, de azok korrektek.

meg az állandó mocskolódás, hazugságtenger, mérhetetlen álszentség és MINDENFÉLE más vélemény magas lóról történő automatikus megvetése, semmibe vétele miatt.

hitvány férgek ezek.. de hol vannak most? nyilván itt vannak most is.. de hol terjesztik a beteges agyrém marhaságaikat?
@Pitypalatty úrfi: őszintén el kell ismerni, hogy ezt elcsesztem. Később jutott eszembe, hogy kellene egy ilyen opció is, de ahhoz egy új szavazást kellett volna csinálni, miközben már rendesen elindultak a voksok. Elnézést!
11., Van helyette LMP. Reméljük, nem sokáig. :)
Rózsa Misi 2011.03.08. 13:40:21 - re

Azonban az SZDSZ tényleg nem tűnt el, egyre inkább megmutatkozik az LMP képében.

Egy nem teljesen idetartozó kérdés: nem tudja valaki, h az Indavideo és a YouTube hogyan kapcsolódik egymáshoz? (Az indavideos jelszavam beírva YouTube-os név jelenik meg. Azért ez már lehetne egy összeesküvés-elmélet alapja.)
A nagyfokú magyarellenesség kimaradt az SZDSZ bűnlajstromából, amúgy minden szó igaz!
Végre egy jó poszt!
Tényleg egy szemét, hazaáruló banda voltak.
Örülhetnek hogy ilyen simán megúszták ezek a...
Uh, rengeteg sok a phail ebben a posztban. Az egyetlen pont, ami korrekt és helytálló az a 6-os.
@G_P: De kapott címlapot! Hál' Istennek vége az szdsz-nek. Ennek ellenére sajna minden nap szarabb és lassan kellemes nosztalgiával emlékszünk Kóka miniszterségére:)
Jó poszt de sajnos ez már rajtunk nem segít. Szoktak ilyen filmeket csinálni mint pl Hitler megnyeri a II. világháborút. Érdekes lenne eljátszani a gondolattal, hogy mi lett volna az országból szdsz nélkül. A 1994-es pálfordulásuk az biztos nem a "pillangó szárnya effektus volt", hanem attól több.
baum, bővebb válaszommal a blogtéren tiszteltelek meg
@sprenczl: Reméljük, nem ússzák meg, ez még nem lefutott.
A csúcs talán az volt, mikor Horn Gábor azt mondta, hogy számára fontosabb az, hogy mi lesz az Szdsz-szel annál, hogy mi lesz Magyarországgal.
Azt hittem rosszul hallok.
@Pitypalatty úrfi: annak a nagy határozottságnak az unokák is isszák majd a levét.
Mennyit gúnyolódtak anno,amikor Orbánék a hazai termékek vásárlására buzdítottak...
Ócska banda volt.
Zsidózás még nem volt? Ezt feltétlen orvosolni kell! :D
11. Mert zsidók! ;)
nocsak. ez egy kimondottan jó poszt. a hatos ponton pedig hangosan felnevettem :)
Sok ponttal nagyjából egyet lehet érteni, de legkevésbé sem az uszító szöveg miatt, ami mellette van. Az szdsz nagyon megérdemelte a dicstelen véget, de ez a színtiszta differenciálatlan mocskolódás semmivel sem jobb, mint ők voltak. (Jah, mellesleg az egyik legnagyobb hibájuk itt sem volt, úgy hívták, hogy: taxisblokád. Fura, hogy mennyien elfelejtik.)
@kiafaszvagyok: főleg erre: Az nem baj, hogy az SZDSZ szinte megsemmisült, de az baj, hogy a liberális eszme ma szitokszó.

nagyon nagy baj. rendes konz-lib kellene: gazdaságilag konz, társadalmilag lib. és semmi szín alatt sem megfordítva.
Jó a poszt és a 6. nálam is betalált.
Egy nagyon fontos viszont kimaradt - illetve csak részben lett érintve. Számomra a legmegdöbbentőbb ezzel a párttal kapcsolatban az, hogy 89-ben az egyetlen párt voltak, ahol valódi ellenzékieket lehetett találni. Azok az emberek valóban ellenállók voltak az átkosban számosan rendszeres látogatói voltak a politikai fogdáknak, börtönöknek, ott voltak az utcán és mindenhol, ahol kellett a 80-as években. Hogy tudtak '94-ben már oda jutni? Hogy tudtak aztán Kókákat és hasonlókat kinevelni?
Szépen kigolyózták az előbb említett tiszta rendszerváltókat, aki maradt, az pedig valahogy elfelejtette honnan jött (lásd Demszky)
Ezek után én is kéjes örömmel néztem az összeomlásukat, de ugyanakkor sajnálom, hogy ez lett egy igéretes ellenzéki alakulatból.
@fidesz friend: Van egy mondás: "A zsidó nem vész el, csak átalakul." Ezt a mondást átalakíthatjuk kedvünk szerint.
Kókát miért nem basztatják a számon kérők? Túl sokat tud? A leggusztustalanabbak egyike volt a politikusok között.
Jó dolog, hogy eltűnt az SZDSZ, de sajnos a maradványai továbbra is itt büdösödnek, és a korábban kiépített nyugati kapcsolataikat kihasználva ugyanazt csinálják (lásd Konrád, Heller, Schiff).

Meg nekem úgy tűnik, különösen Gyurcsány színre lépése óta, hogy az MSZP kezd egyre inkább az egykori SZDSZ-re hasonlítani. Tulajdonképpen szerintem ebbe bukott bele Gyurcsány, hogy lényegében SZDSZ-t csinált az MSZP-ből.

Neolib gazdaságpolitika, milliárdosokkal teletömött párt "sikeres vállalkozók", demokráciaféltés, fasiszta veszély állandó fölemlegetése, buzifelvonulás támogatása (Fletó ide is kiment nejével), egyházellenesség, stb.

Ebből a szempontból az SZDSZ szellemisége átmentődött...
nagyjából egyetértek, kivéve a 9. pontot. a 2004-es népszavazás egy tipikus fideszes pótcselekvés volt

a ht magyarok egy esetleges érvényes és igenekben többségi népszavazás esetén sem jutottak volna állampolgársághoz.

ezzel a szavazással (sokak későbbi meglepetésére) csupán egy jogi intervallumra szavazhattunk, melynek minimumán szerepelt az, hogy aki bizonyítja magyarságát az szabadon honosítható, a maximumon pedig az, hogy az akkori kedvezményekkel adták volna meg az állampolgárságot.
összefoglalva, nem mi állampolgárok döntöttünk volna ebben a kérdésben, hanem a parlament. ez pedig ismerve a törvénykezés lassúságát, (ez már sokat fejlődött :)) szinte beláthatatlan volt, mikorra született volna egy olyan törvényjavaslat, melyet vitára is lehetett volna bocsátani.
és ha ez még nem elég, ilyen kérdésekben kétharmados többség volt szükséges, mely gyakorlatilag az egész kezdeményezést zárójelbe tette volna. és ezt orbánék pontosan tudták.
ellenben könnyedén és lazán szép magyar hagyományokhoz híven, a mellünket verve, demagóg kijelentésekkel (pro és kontra) felvértezve dobtunk ki kb. ötmilliárdot az ablakon, mindezt azért, mert valakik politikai tőkét próbálnak kovácsolni a ht magyarok nyomorúságából.
@Androsz: szerencse, hogy kevesebb zsidózás van,amióta az szdsz eltűnt LOL
Én bevenném 11.-ik pontnak az oktatás lezüllesztését.
Nagyon érdekes érvei vannak a posztírónak, de egyik sem állja meg a helyét - csak az jön át, hogy a szerző számára az SZDSZ a patás ördög, dehát már nem a középkorban vagyunk.

1., A rendszerváltás elárulása.
Úgy tűnik az SZDSZ a kisebbik rosszat választotta, mert a 94 óta eltelt időszakban megmutatkozott, hogy a Fidesz a rendszerváltás utáni leginkább bolsevik, kommunista párt (lásd vezérelvűség, államosítás, alkotmányos szabályok felrúgása, egypártrendszer kiépíétse)

2., A liberális eszme elárulása.
A szerző szerinte az SZDSZ "forgatta", amit a liberalizmus jelent. Ebből nem derül ki, hogy mégis mit árult el belőle.

3., A rasszista kártya minduntalan kijátszása.
Szerintem nem a rasszista kártya kijátszása, ha egy párt azt mondja, hogy a cigányprobléma kezelésére nem megoldás "rezervátumok" létrehozása, és egyéb egzotikus megoldások, amik leginkább a kukluxklan módszereit hozzák el a XXI. századba.

4., Demszky-városvezetési gyakorlata.
Ez a pont az, ahol a szerzővel leginkább egyet lehet érteni. De figyelmébe ajánlom, hogy Demszky jogosítványai a folyamatos koalíciós alkuk miatt sokkal korlátozottabbak voltak, mint egy többséget teljesen maga mögött tudható polgármesternek. Mindamellet a városvezetési elit züllésének megállítására több dolgot elmulasztott.

5., Neolib gazdaságpolitika.
A szerző a korrupcióról ír és ezt minősíti neolibnek. Azért körtefát nem kellene keverni a tűzelhalással. Különösen Molnár Ágnes tevékenységét nem kellene így minősíteni, miközben az ő korházreformját fogja a következő hónapokban végrehajtani a Fidesz - persze valószínű nem fog népszavazást és tömeghisztériát szervezni ellene.

6., Kóka János mosolya
Ajánlom a szerző figyelmébe Viktorka mosolyát a 2002-es plakátokról, annál szörnyűbb élményt nem kívánok neki.

7., A ballib értelmiség fennhéjázó és arrogáns köznyelve.
Nagyon érzékeny a szerző, és valahogy nem veszi észre azt, hogy ehhez képest a jobboldali közíróktól a laza hazaárulózások, börtönnel fenyegetőzések, egzisztenciális megalázások mit is jelentenek (fanatikus vallásos révülettel vegyítve)

8., Kettős mérce.
Szerintem az SZDSZ soha nem mondta, hogy nem voltak rendőri erőszakos cselekmények 2006-ban, sőt támogatta ezek feltárását. De ezzel együtt legalább ugyanígy kell megbüntetni azokat a szélsőséges állatokat, akik székházgyújtással, molotov-koktélokkal és autógyújtogatásokkal fejezték ki érzelmeiket - arról már nem is beszéljünk, hogy hónapokig a terror légkörét idézték elő a fővárosban. A kurva anyjukat ezeknek, menjenk Kolozsvárra kuruckodni.

9., 2004-ben kampányoltak a kettős állampolgárság ellen.
Ez nem történelmi bűn! Sőt az egyetlen hasznos politika. Ne feledjük 2003-ban a Fidesz sem akart kettős állampolgárságot, ez a Magyarok Világszövetségének akciója volt a politikai túlélésért. Csak aztán túlságosan jó eszköznek bizonyult a nemzeti révület az emberek felheccelésére, és az EU tagság küszöbén nacionalista ellenségeskedésre. A XXI. században a kettős állampolgárság színtiszta populizmus, ezzel semmivel sem lesz több lehetőség a határon túli magyar kultúra felvirágoztatására.

10., A liberális pártok általában a mérleg nyelvei a nemzetközi közéletben.
Az SZDSZ lehetett volna a mérleg nyelve simán. Ha a Fidesz egy tisztességes konzervatív politikát visz, és 1998-tól valódi koalciókban gondolkodott volna akár a kisgazdák nélkül is, és nem az antiliberalizmusra építi a világlátását, akkor a liberális politika tényleg szerepet játszhatott volna abban, hogy egy normális és akár kissé unalmas politikai kultúra nyerjen teret ebben az országban.
@amurihal: ez kb pontosan olyan komplex és koherens érvelés, mintha azt állítanánk, ha nem lennének zsidók nem lenne zsidózás sem.

ha jobban belegondolok egy ilyen esetben sok jobbikos úgy érezné, mintha a fél karját veszítette volna el :)
Na mivan bibsi libsik,ezt jól elkúrták az szdsz-es spanjaitok,de nnem emlékszem,hogy amíg feldobták a szart majd utánna aláálltak akkor is vészmadárkodtatok volna.HAHAHA
Van egy rossz hírem a blogíró számára:

Az SZDSZ nem szűnt meg, csak átalakult. Heller és Konrád soha nem látott intenzitással rombol. Az SZDSZ egy része az MSZPnél kötött ki, másik része az LMPnél, harmadik része látszólag sehol, de ugyanazt mondja, mint az MSZP=LMP.
@KG2000: NA EZ TELJESEN IGAZ AMIT írtál
Eltévedtem? Ez a Hírcsárda blog?
@Whitedog: "kurva anyjukat ezeknek, menjenek Kolozsvárra kuruckodni" a HAGANÁRÓL is ez a véleményed?
Kimaradt minden erkölcsi mérce lezüllesztése, az oktatási rendszer szétverése és a bűnözők jogainak az áldozatok jogai fölé helyezése.
Mindenesetre nagyon várom a másik liberális párt (a Fidesz) megszűnését is. (Számomra sosem volt hiteles az ő irányváltásuk. Egyszerűen parancsszóra követték a Főnök szokásos köpönyegfordításainak egyikét...)
@The Paramour: :) Igen, ezzel szemben, ha egy nemzetközi egyezmnény nem tenné lehetetlenné, akkor 15 éves kor után mehetne isten áldásával az a, kivel nem akarnak bajlódni és már javasléat van, ki kell venni a történelmet az érettségi tantárgyak közül.

Milyen értelemben züllesztette az oktatást, mondanál vm. konkrétumot? Pokorni és Hoffman vitájában Pokorni egyértelműen a bolognai rendszer mellett tette le a voksát.

ha probléma a konkrétum, akkor ok.. csak akkor ír azt, azért örülünk annak ami egyébként nem történt meg, mert az SZDSZ van, szóval mondd azt: csak. Mert azt most divat mondani.

csak azt nem tudom,, holnap ettől kevesebb lesz a törlesztőd, a benzin ára, nem fogják csökkenteni a költségmentes létszámot a felsőoktatásban, kevesebb mebert fognak kirugni, indok nélkül?
@okostojgli: eltévedtél! Menj http://www.szdsz.hu-ra!
Amióta megdöglött a szadesz, azóta nem töredezik a hajam, és az emésztési problémáim is megszüntek... Remélem ez az utolsó cikk ami foglalkozott ezzel a rendkívűl kártékony bandával.
@Whitedog: Köszönöm Whitedog
Remek poszt.

A sok kisnáci meg had örjöngjön nyugodtan. Szabad nekik.
@cidx:
A wikipedián kellett rákeresnem a Haganah-ra. Te rabbi vagy?
@okostojgli:
Van benne valami. Kicsit egy antiszdsz karikatúrára hasonlít a cikk:)
@Whitedog: kérdésre kérdéssel mi?
szerintem a poszt szánalmas, meddig akartok még azon röhögni hogy vége az szdsznek?

az meg külön vicces hogy egy liberális pártnak fel van hánytorgatva hogy neolib gazdaságpolitikát fojtat. hát igen ezek a vén szdsz-esek már csak ilyen bigott liberalisták voltak.
@rockjano_:
Soha az életben nem gondoltam volna, hogy a liberalizmus szó Magyarországon ilyen heves érzelmeket tud majd kiváltani:)

Most tényleg ott tartunk mint bigott déli államok a Kennedy-éra előtt? Ja , mondjuk ott a demokratikus közéletet azért nem számolták fel.
haganah zsidó terror szervezet 1929 körül...(robbantgatás,emberrablás,kivégzések stb a szabad izrael-ért)
@cidx:
csak értékelem, hogy heves ellenszenved ellenére milyen behatóan foglalkozol az izraeli közelmúlttal.
Amúgy Retkes hova tünt???
Eltűnt az SZDSZ. És??? Attól még a tagjai vígan működnek a háttérben. Azért mert nem hallunk róluk, mert nem gazdasági miniszterek, vagy főpolgármesterek, még vannak, jól élnek, és kamatoztatják a kapcsolati tőkéjüket. És irányítanak is a háttérből. Pető Iván pl. évek óta nem volt a színen, mégis a legbefolyásosabb emberek egyike.
@Whitedog: nem heves az ellenszenvem de zavar az ha megmagyarázzák,hogy a tej amúgy fekete csak nem látom:)
@cidx: milyen értelemben szabad izraelért?
@Whitedog: Csak a saját frusztrációjukat nem tudják kezelni :-)

A sok szerencsétlen vesztes.... :-), szánni valóak.
@cidx: vele meg mi bajod volt? kevés volt a haja?
:0
deha nincs szdsz, akkor kire szavaz az egyszerű értelmiségi index olvasó?
@cidx:
Nem ismerem a palesztin, izraeli eseményeket a 20-as évekből. De a 2006-os őszi zavargások nem erről szóltak. Futballhuligánokat állítottak be szabadságharcosnak. Azon csodálkozom, hogy azóta nem derült ki, hogy ki pénzelte és szervezte a tv ostromot. Ebben az országban még a maffialeszámolásokról is kiderülnek idővel a részletek.
@amurihal: Tudod akkor még nem volt izrael az a poros sivatag még az angoloké volt
@cidx: kiváncsi voltam, te vajon tudod e :)
@amurihal: olyan nevetséges volt szegény nem?
@mókus(s):
Bárcsak Pető lenne az egyik legbefolyásosabb ember. Ezt te most hol tapasztalod?
@amurihal: Ha gáz székházat gyújtogatni(2006)akkor ez is gáz nem(haganah)?
@cidx: nevetséges? Szegénykém naív volt. Én kedveltem, de ahogy ő is mondta, nem volt elnöknek való. Viszont amit meg kellett tennie, azt megtette, vagyonvizsgálat, tagrevizió, mind az ő neve alatt történt. Mondott, amit mondott, nagyon tisztelem azért, hogy ezt a kellemetlen posztot elvállalta. Valahol itt kezdődik a gerinc. Szerintem.
@Whitedog: Te ott voltál?Szerintem nem,mert én igen bár nem dobáltam meg ilyenek csak megfigyeltem.Egyébként volt egy öszödi beszéd mint vitaindító.(úgy emlékszem):)
Most akkor a 2006-s széház gyújtogatással kapcsolatban magad is kimondtad, hogy szélsőséges csoportok csinálták? :)))))
@Whitedog: kiderült... a múltkori botrány, a most nem jut eszembe mi, ahol titkos iratokat tettek közé a neten, szóval ott a fidesszel hozták kapcsolatba.
@amurihal: Sok felfergelt ember volt ott főleg fiatalok akiknek az igazságérzetét felpiszkálta gyurcsány szerintem.Tudod,"hazudtunk reggel meg este...
1. ponthoz hozzátenném, hogy az mSZP-t a magyar választók 54!!!! %-a választotta meg 1994-ben. Ezt eddig egyetlen párt nem produkálta, mert a Fidesz a KDNP-vel indul folymaatosan (vagy a KDNP a Fidesz hátán)tehát amikor utódpártozunk, akkor azt mondjuk, Magyarországon 1994-ben 54% komcsi pribék élt velünk egy országban?
Ezt már a Matula megcsinálta, az még szórakoztató is volt valamennyire.
@cidx: értem. És ez a sok felhergelt fiatal, kiélt 40éveseknek kinézve baseball ütővel verték a rendőröket.

Te.. és akkor most mi van, amikor nem élsz jobban, mint 4 évvel ezelőtt? Ezen nem dühödsz fel? Majd ha bevallják, kamuztak, akkor fogsz feldühődni? Neked meg kell hogy mondják, magadtól nem érzed?
kedves baum! gondolom, te január 18-án fújod a papírtrombitát.
Koccintottunk arra, hogy ezek a nyomorult hungarofób férgek nem szennyezik többet a magyar Parlamentet. És az is minden magyar számára örömünnep lesz, amikor az MSZMP és az LMP követi őket :)
@amurihal: Szerinted,ha a KDMP egyedül elindulna kapna egyetlen szavazatot is?
Ezt a választást a fidesz nyerte de csont nélkül,soha ilyen győzelme nem lesz egyetlen pártnak sem egész európában.
Azért lehetne egy opció azoknak is akik nem örülnek neki.
Egyébként az a népszavazás nem a kettôs állampolgárságról szólt, hanem a magyar nemzetiségû nem magyar állampolgárok számára alanyi jogon megadott magyar állampolgárságról. A "kettôs állampolgárság" ettôl teljesen független dolog, az elôtte és utána is nyitva állt mindenki számára aki Magyarországon él, de más állampolgár vagy fordítva. Ezért lettem én is kettôs.
@amurihal:
A wikileaks-es követségi táviratokra gondolhatsz.

hirszerzo.hu/belfold/20110104_orban_zavargasok_spiegel

De ez sem konkrétum, a bírók nevei, telefonszámai a kurucinfo révén ismertek, de a "vezérszurkolóké" érdekes módon nem kapott ekkora nyilvánosságot. Sőt most fel is mentik őket a tegnapi semmisségi törvény után.
@amurihal: Én szinte az elejétől a végéig ott voltam egy haverommal 99%ban csak fiatalokat láttam akik iskolában fegyelmit kapnak puskázásért vagy intőt ha nem mondják meg ,hol voltak iskola helyett...szóval a tisztességet próbálják beléjük verni,majd jön Gyurcsány ezzel a cinikus fals hazugságdömpingel.Nem kellett ezt szervezni szerintem
Hogy voltak ott futballhuligánok is?Persze Mint ahogy minden liberál rendezvényen ottvannak a PUNK-ok mint szélsőbalos kellék,de nem ők voltak ott 10ezren annyi egész európában nincs is(futball huligán)ez biztos:)
@cidx: egyrészt a magyar választási rendszer sajátossága okén történt így. A rendszerváltozás idején, az általatok szidott mocskos liberális alkotmányjogászok különös gondot fordítottak arra, hogy a töredékszavazatokkal elkerüljék a kiegyenlítetlen eredményt. Ez a mostani elkeseredésben viszaütött és emlékeztetni szeretnélek, hogy a részvétel se volt túl magas. Másrészt biztos legalábbis MO-n nem elsz ilyn eredmény, mivel a választási törvényeket is átírja a Fidesz.

Az külön vicces, hogy amíg itt utódpártoztok, addig az a Pozsgay alkotmányoz a Fidesszel vállvetve, aki a rendzserváltás előtt a besúgók jelentéseit kapta, hogy az ellenzék hol akar tüntetni a komcsi-rezsim ellen. No ez az igazán LOL

www.abtl.hu/html/hu/Fotokiallitas/20_eve/images/02_23_05.jpg
@cidx: "vagy intőt ha nem mondják meg ,hol voltak iskola helyett"

és hol voltak ezek a szegénykék, akiknek 18 éves korukig tankötelezettségük van? Nem tudok ehez hozzászólni, mert az én gyerekeim járnak iskolában, sportolnak, színházba járnak. Nekem valahogy nincs élményem, hogy maszkkal a fejükön kirakatokat törnének be:) Ez biztos az én nevelésem hiányossága :)
@amurihal:Ha az angolszász szavazási rendszer lett volna itthon tavaly,akkor most egy komcsi vagy LMP-sem lenne a parlamentben,ezt azért vágod ugye?:)
@cidx:
Ez az öszödi beszéd nagyon megrázott sokakat, csak nem a jó irányban. Akik leghangosabban hivatkoznak az erkölcsre, meg az igazmondásra, azok hazudtak tízszer annyit a választási kampányban 2006-ban.
Gyurcsányról még feltételezni tudtam volna, hogy ha hagyják, akkor "legalizálni" tudná a partfinanszírozást. Persze nem hagyták, meg volt benne is egy nagy adag önteltség.

Az már egy másik történet, hogy a közelmúlt legjobb miniszterelnökét (Bajnaira gondolok) soha nem választotta meg volna az MSZP frakció, ha nincs az a kiélezett helyzet - Öszöd még nem okozott törést az MSZP-ben, ahhoz kellett a válság nyomorúsága is 2009-ben.
@amurihal: Ha azt hiszed , hogy sose lógtak akkor tényleg valami gáz lehet otthon.......
Nem kellett volna egy tovbbi válaszlehetőség is? "nem örülök az SZDSZ megszűnésének"
@Whitedog: Szerinted nem MSZP-s szivárogtatott ki?Miez ha nem válság(az MSZP-n belül)
@cidx: és? :) Örüljek, legalább nem csak a Fidesz van ott a kádári politikájával és nem egy félnáci szervezet? Ezt akarod mondani? :) Mert akkor alleluja :)
Egyébként nem mindegy ki van ott? Mit szólsz ahhoz, hogy ezentúl nem köztársaság leszünk, hanem szimpla Magyarország? :) Vagy Te royalista vagy?
Én mondjunk minden pont miatt örülök annak, hogy eltűntek a vérbe.

+1 Bauer Tamás kijelentése arról, hogy két demokratikus párt van a parlamentben, az MSZP és az SZDSZ. Rá egy hónapre derült ki a demokratikus választási csalás a Fodor-Kóka elnökválasztási procedúrában. :))))
@cidx: ja, rohadt nagy gáz, hogy tudják a kötelességük :))))))
@Rá Dios: de nem szűnt meg az SZDSZ. Csak nincs Parlamentben. Ami nem biztos hogy rossz, legalább meg tud tisztulni.
+ 1 az antiklerikális uszítás, a vallásos emberek öncélú provokálása, a legsötétebb rákosi-időket idéző, zsigeri egyházellenesség és vallásgyűlölet
@amurihal: Na látod ez a megoldás királyság van még egy habsburgunk úgyis:))))
@Whitedog: Szerintem te meg én nem ugyanabban az országban éltünk az elmúlt 20 évben, holott - vélhetően - mind a kettőt úgy hívták hogy Magyar Köztársaság.
@cidx: mondom.. sejtettem, hogy royalista vagy. Az most nagy divat, divatosabb, mintha valaki anarchista. Olvasd majd el TGM szegény náci gyermekeink cikkét, keress rá. A címmel ellentétben nem gyűlőlködő.
@amurihal: Nem vonom kétségbe,biztos nagyon rendesek meg minden,de kérdzd meg mi a véleményük erről az öszödi beszédről(igazság beszéd ahogy ti hívjátok) és már nem is vagyunk olyan messze,mert jól nevelted őket csakis egyféle lehet a véleményük erről:)
@cidx:
Ez jól hangzik, de akkor a Demokrata, Heti Válasz, Magyar Nemzet, Hír TV miért nem hozza le a bizonyító erejű hangszalagokat? Ezeket nem nevezném kommunista médiabirodalomnak. Ugyanúgy meg kell lenniük, ahogy az UD Zrt anyagoknak.
és most soroljunk fel másik 10-et amiért nem
Vicces, hogy az szdsz -ről úgy beszélünk, mint liberális pártról. Nekik viszont a liberalizmushoz semmi közük sincs, ámbár valóban mindig erről pofáztak. Pető meg pl. Churchill között nagyobb a távolság, mint Horn Gyuszi meg Dundika között.
A szadisták a valóságot egy monomániás gondolatkör szűrőjén értelmezték, legyen is szó bármiről. Oszt tetszik, avagy sem ez a monománia a világi zsidóság holocaust miatti frusztrációjából és hárításából fakad.
@Karmadealer:
Nem hiszem, hogy a SZDSZ-es világnézeti semlegesség az egyházellenes lenne. Hogy az állami pénzekért való lobbiharcban ne lehessen ideológiai alapon versenyelőnyhöz jutni.

Azon már inkább csodálkozom, hogy adva van egy történelmi egyház megyei főnöke és gazdasági igazgatója, aki gazdasági és szexuális visszaélésekben vesz részt, és még nincs előzetes letartóztatásban. Manapság másokat sokkal kisebb dolgokért is bilincsben visznek el.
@amurihal: Mi a gond a királysággal?lenne fényes esküvő túristáknak látnivaló évszázadokig működött
meg tradíció ez a liberál kommulnás dolog már régen kifulladt és nincs is aki továbbvinné a zászlót.
Szegény TGM mostanában(úgy 5-6 éve) olyan mint egy sértett dák örömfiú...
@Pitypalatty úrfi: na ja, Sztálinnak is határozott elképzelése volt pl. a balti államokról.
Az SzDSz. bukása a megalakulásával kezdődött. Amikor 89-ben hirtelen 60-70 párt alakult, olyan volt, mint ha egy színházi kelléktárba szabadultak volna be és amilyen jelmez hirtelen a kezükbe került, abba bújtak bele. Ők a liberálisba bújtak és az Fidesz az inasukéba.:)
De közük se volt a liberalizmushoz, ahogy Magyarországon senkinek, mert előzménye sem volt. Az alapítók többsége, a marxizmusból kiábrándult, a szovjet típusú szocializmussal szembefordult, de baloldali értelmiségi volt.
Csak hoztak egy rossz döntést. Csak nem merték vállalni a baloldaliságot és liberálisnak hazudták magukat. Aztán a kezdeti hazugságot egyre újabbak követték, amelyeket már a blog írója szépen felsorol.
De a legfőbb bűnük az volt, nevezzük a 0.-ik, az 1. előtt, hogy nyitva hagytak gyáva hazugságukkal egy nagy rést a magyar politikai palettán, nevezetesen egy nyugati típusú munkás-szocdem párt helyét. Ezt ismerte fel az utódpárt és gyorsan benyomult oda. Aztán a képzett, értékes emberek, a hibát felismerve kiszálltak, vagy kilökték őket.
Egy normális baloldali párt most is hiányzik.
@cidx: kár lovagolni az öszödi beszéden, mert nyilvánvalóan helytelen volt félrevezetni az embereket. Bár az is igaz, az emberek szeretik, ha félrevezetik őket, mert akkor azt hallják amit hallani akarnak. Épeszű ember nem gondolhatta, hogy a régi kommunista mammutpénznyelők átalakítása nélkül menni fog ez az egész és a piacgazdaság el van egy szocialista segélyrendszerben :)

Nem kérdés, az öszödi beszéd valóban az igazságról szólt. Az igazi helyzetről, amivel kapcsolatban Gy. azt gondolta, az elvtársak egy része, akik erős lobbibefolyással rendelkeztek/rendelkeznek végre rájönnek nem megy tovább. Ez az öszödi beszéd bármelyik kormány alatt elhangozhatott volna, kivéve a tán általatok kritizált Horn- kormány alatt, mert szvsz, Bajnain kívül még az a kormány volt leginkább, aki nem tömte tele a kis buksikat vattacukorral, hogy minden happening.

Öszödi beszéd.. minden társadlomnak van és lesz öszödi beszéde, amelyik nem akarja a racionalitást tudomásul venni és úgy szavaz, hogy ki ígér többet. lehet lesz majd tusnádi beszéd is. Én jobban örülnék, ha nem a kukát gyújtogatnánk emiatt, hanem végre megtanulnánk, hogy a választás komoly dolog és illene némileg tisztában lenni azzal, hogy senki nem hozza el a kánaánt.

Vagy szerinted itt van? Mindne pártnak elkélne egy öszödi beszéd.. de a szavazóknak is.
@zsoltibacsi: esetleg egy ilyen érv lenne: még mindig jobbak a vén szadeszosok faviccei, mint Szekeres-Lendvai-Mesterházy-satöbbi fapofái.
@cidx:
Koma. A Hagana más. Ők izraeli zsidó hazafiak. Míg az szdsz... egy szar, elvtelen, hitetlen, hazátlan haszonleső nemzetközi banda. Legtöbbet a zsidóknak ártottak, persze bőven Magyarországnak is.
@amurihal:

Az volt a szörnyű, hogy egyetemisták is bátran kimentek a barikádokra hőzöngeni. Mert tényleg azt hitték, hogy nekik küldetésük van, hogy őket csak Gyurcsány csapta be, és csak Gyurcsány a hibás.
Mi ez, ha nem a történelemoktatás kudarca?

Messze jutottunk az SZDSZ állapontok értékelésétől....
és hozzátenném: kevés dolgot tartok kártékonyabbnak, mint a kétpólusú pártpolitizálást, így számomra mind az MSZP, mind a Fidesz elfogadhatatlan. Az SZDSZ bűne, hogy ezt a kétpólusú politizálást elősegítette azzal hogy a koala által elkötelezte magát az egyik oldalra. Ha az SZDSZ középen marad és akár ellenzékben van minden ciklusban, akkor lehet ez máshogy alakul. Rossz válaszokat adott a fidesz arrogáns elvtelen támadásaira és rossz választ adott a balliberális oldal által is. Az SZDSZ ezt megtanulta, viszont lehet örülni, hogy nincs, bár köszönjük, vagyunk, de ettől azt hiszem semelyikötőknek nem elsz jobb lapjárása a játékban :) UI. az osztók ua-k maradtak :)
Jahh.. és a Haganát sose lehetett csak úgy megszüntetni. Kőkemény társaság, más néven, most is.
@amurihal: Szerintem ha nincs öszödi beszéd nincs fidesz 2/3-sem.Hát ennyit ártott az MSZP-nek ez a dolog.A fidesz most tesz róla,hogy vagy húsz évig talpra se tudjanak állni:)))
@Whitedog: a legszörnyűbb az volt, amikor Kossáry-t nyomták el a hangoskodással, aki valóban 56-s hős és forradalmár, nem iskolából lógó pcforradalmár..
@cidx: és az jó Neked? :) Vga íelég ha van egy ellenségképed? Holnap attól nem 340 Ft lesz a cukor? :)
@amurihal:
Haggyuk a dumát.... közép, polarizálódás, stb...
Bebasznám ezt az egész szar szdsz-bandát egy kibucba, hogy tanuljanak egy kicsit dolgozni. A hadseregbe semmiképp, mert ezeknek még a dédunokái is alávaló megbízhatatlanok.
@Várúr: Nem ebben a kontextusban jött fel a téma,hanem a székház ostrom miatt.Amúgy a meggyilkolt angol sorkatonák családjai szerint biztos nem zsidó hazafiak csak szimplán terroristák:)
"iskolából lógó pcforradalmár" Na ez végre egy jó beszólás,találó,gratula:)))
@Várúr: :) kiváncsi lennék, hogy vajon Te tudsz dolgozni? :)
Kibuc.. már ne haragudj, de mit keresnének kibucokban? Csak nem finom zsidózás?
Egyébként köszönjük Várúr, sokan megjárták Recsket, a kibucokban legalább kaja és meleg van :)
@papageno:
teljesen igazad van. A Jászi féle radikális polgári baloldal szellemi örökösei, valamint a kiábrándult ex-maoisták találtak maguknak egy nyugaton is értelmezhető identitást és nyelvezetet. Noha a liberalizmushoz (pláne a Magyarországon gyökerekkel rendelkezőnemzeti szabadelvűséghez) közük nem volt.
@amurihal: Talán ha Horn (behugyozós)gyula nem privatizálta volna el 95ben a cukorgyárakat talán nem itt tartanánk
@amurihal:
Igen, az már elsikkad, hogy 1956 50. évfordulója volt. Emlékszem, hogy 89-ben még faltam bármit, ami az 56 előtti, alatti és utáni történésekről szólt.
2006-ra pedig már undorodtam az egész hajcihőtől és az üresen kongó frázisoktól. Az 56-os hősök meg pár kivételtől eltekintve ugyanúgy be lettek darálva a mai barikádharcokban.
@cidx:
Angol sorkatonáknak, tábornokoknak és egyéb gyarmatosítóknak semmi keresnivalójuk nem volt ott. Pokolba velük. Oszt lehet történelmet hamisítgatni angol módra. Eltakarodtak, ez a lényeg. És ez jórészt a Hagana érdeme volt.
@cidx: jajistenem.. a legnagyobb privatizáció az orbán-kormány alatt történt.

Whitedog: az én apám élt 56-ban és csak örülök, hogy ezt nem élte meg. Nme tudom kint voltál vagy sem a Közt. Kikiáltásánál. Én ott voltam.. kb. 20 percet bírtam, addigra nyilvánvaló lett, hogy hirtelen mindenki forradalmár és akik igazán szenvedői voltak annak a korszaknak, azok max otthon sírtak egy gyertya mellett, hogy megélték, hogy vége.
@amurihal: várúr szerint a hagana zsidó hazafiak gyülekezete,úgyhogy neki szerintem lehet zsidózni,hiszen az antiszemitizmus a goj-ok baja nem?
kicsit lelassult a hozzászólások bemenetele, gondolom sokat írtam :)Jó éjszakát, köszönöm a beszélgetést
@cidx: engem ne haragudj, de ezen a szinten nem érdekel és nem érint ez a vita. Egyrészt nem vagyok zsidó, másrészt ezt a kérdést mindenki csak túlzásokkal kezeli. Erről is van véleményem, de legkisebb gondom a zsidótéma.
@Várúr: Pár puffogtató bibsi terrorista a brit hadsereg ellen???
Hát ezt biztos viccnek szántad nem?
Sztalin roosevelt,churchill ezeknek köszönhetik a zsidók azt a sivatagot....
@cidx:
Soha nem zsidózok, dolgozni is rég megtanultam és elég keményen.... Az ostoba antiszemitizmust pedig meghagyom a jobbikos újnyilas csürhének. A Haganáról elolvastam pár angol nyelvű könyvet. Irigység fogott el, hogy nekünk miért nem volt ilyenünk... Ezek felrobbantották Jeruzsálemben a Dávid király szállodában e fél angol gyarmati vezérkart. Jól tették. Nyaraltak volna a brit tisztek mondjuk a hotel III. Richard-ban vagy a Shakesperare Innben Nottingham vagy Seheffield környékén. Fuck them.
@amurihal: Igazad van,méghogy a világ urai meg kiválasztott nép meg minden....hagyjuk már még a palesztinokkal sem tudnak elbánni és még nem is említem iránt
@cidx:
Annak a pár bipsinek Chirchill és Roosevelt a hatalmát köszönhette... De asszem ez magas neked kiskoma. Sajnos "bipsiknek" köszönhette a hatalmát Sztalin is. Bonyolult a világ, de nem muszáj eligazodnod benne. Igyál még egyet és dőlj hátra :-))
@Várúr: Nem volt ilyenünk?Hát Rákóczi Fejedelem meg a 48-as hősök,fél ausztriát kiírtották
Csak orulni lehet ennek ebben az orszagban?

Hat pont ezert nem orulok az SZDSZ eltunesenek. Naluk lehetett volna nem orulni is.
@Whitedog: hátborzongató ez a stílus, hál' Istennek már csak az borzong ettől a tenyérbemászó retorikától, aki maga száll alá a fórumok bugyraiba hogy felfrissítse az emlékezetét, mitől szabadultunk meg, mint én, az országnak többet nem kell ezt hallgatnia.

Már hogy a rossebbe jön az egyházfinanszírozáshoz a pedofil pap sajnálatos és szomorú esete? Áruld már el nekem? És hallatlan önuralommal nem ütöm le azt a szintén pécsi ziccert ami kézenfekvő lenne az SZDSZ felemlegetésekor, mert ezt az ocsmány, bolsevik relativizáló szétmaszatoló módszeredet nem veszem át.
"Hogy az állami pénzekért való lobbiharcban ne lehessen ideológiai alapon versenyelőnyhöz jutni." Na bravó, erre nincs mit mondani. A kleptokrácia kormányai alatt milyen alapon lehetett? Pártfinanszírozási alapon? Puch László és Horn Gábor a gátlástalan értéknélküliség ideológiája mentén árulta a vállalkozóknak a búcsúcédulákat miután meggyóntatta őket a Mérleg utcában és a Köztársaság téren.
Ha rajtam múlna, az egész SZDSZ frakció a sitten ülne. De ebben az SZDSZ mindig élcsapat volt: a morálisan vállalhatatlan, de még éppen jogszerű lépések politikája mentén egyensúlyozni a börtön rácsai és a szabad élet, és a köpések zápora között. Nem véletlen hogy 20 év alatt a leggyűlöltebb politikai alakulattá válhatott.

Részemről a tolerancia és a liberalizmus maximuma hogy elfogadom hogy az általad képviselt, nyilvánvalóan szociokulturálisan determinált értékrendnek van helye a budapesti belvárosi értelmiség belterjes szubkultúrájában, de jelenleg éppen annyi parlamenti mandátum képviseli mint amennyi jelentősége és helye van a magyar közéletben.
@cidx: Kedves cidx nem értettél meg. Én liberálisnak vallom magam és így nehezen viselem, ha valakit származása alapján ítélnek meg. Ha valakit csak azért megkülönböztetnek, mert magyar, zsidó, cigány, oláh, francia, néger, nyomorék, homoszexuális, az az én világképembe nem fér bele. Mert úgy gondolom, minden embert a tettei alapján kell megítélni és nem hiszek a kollektív bűnősség elvében. Nyilván meg van a véleményem mondjuk az ukrán maffiáról, a regnáló izraeli politikáról, elutasítom a fasizmust, mint kirekesztő eszmét, a kommunizmust, embertelen tettei miatt. Azonban ettől még nem általánosságban kezelek egy népcsoportot, ahogy a németektől sem követelem meg, hogy naponta vízeskötéllel sanyargassák magukat, mert volt egy Hitler.

Ebben az értelemben nem érdekel a zsidó téma, de a roma téma sem. Ellenbe minden olyan kísérletet elutasítok, amiben egy egész etnikumot bélyegeznek meg, egyes tagjai elítélhető módszerei, tettei miatt. ha van egy eset, azt egyedileg gondolom át és hozom meg a véleménye, eszembe se jut, hogy azt firtassam, az elkövető (ez akár kormány is lehet), milyen származású.Az emberiség sokezeréves történelmében, akkor bármelyik népet meg lehetne bélyegezni valami miatt.
@Várúr: dehogy magas ezt megírta ford is pedig tagadjátok...
Az a szánalmas,hogy tiétek amerika meg az összes bank meg a média és mégsem tudtok mit kezdeni vele 10 éven belül izraelben több mohamedán lessz mint zsidó,hiszen leszaporodják demográfiailag és nem tehetnek ellene semmit:)))
Álmodik a nyomor? :)
Az SZDSZ nem szűnt meg, csak téli álmot alszik.
Legalább 1000 párttagja van.
Jó éjt. Élmény vala.
@amurihal: Nincs is baj a zsidókkal sok barátom az, igazából a zsidó hatalmi politika ami nevetséges szerintem meg ez a sok holokaust-ozás mintha a kurdok,örmények vagy neadja Isten a Magyarok nem szenvedtek volna legalább ugyanannyit.De az egyik
szegény láger túlélő , a másik meg rohadék revizionista.....
@FüstM: Az MDF. is hasonló utat járt be. Ők egyszerre több jelmezbe is belebújtak, ahogy A.J. mondta volt, nemzeti, liberális és demokrata, hogy minél többen legyenek. Csak nem értettek semmihez, főleg nem a kormányzáshoz. Megcsinálták a kárpótlást, amivel gyakorlatilag felhígították a pénzt, ugyanis a kiadott értékpapírok mögött nem volt termelés, illetve áru. Ebből lett a 40%-os infláció. Aztán jött a belső marakodás és a szétesése annak a pártnak, amelyből egy nyugati típusú konzervatív párt lehetett volna. Itt keletkezett az újabb rés, amit OV és csapata gyorsan megtalált. Egy gyors mezcsere néhány a többi pártból kiebrudalt harmadrendű politikus gyors leigazolása és megszületett Európa legkiválóbb keresztény-konzervatív pártja. Hát itt tartunk. Mit várhatunk?
@penelope garcia:
a subázók szakkörének is van annyi.:-))

a szadisták egyetlen pozitív hatása, hogy a sokkolóan erőszakos, torz és életidegen világfelfogásukkal felébresztették a társadalmat

itt mégegyszer nem lesznek hangadóak, amíg a jelenlegi generációk befolyásolhatják a közéletet
@cidx: most akkor kilóra mérjük az emberéleteket? Mindegyikre kegyelettel kell gondolni. Az egyik tömegírtás nem semmisíti meg a másikat.
Dögöljön meg a szomszéd tehene is?
@FüstM: :) ez a torz életidegen felfogás pl. a katolikus Spanyolországban engedélyezi a melegek közötti házasságot :) Nos ha a putyini világkép szerinted a helyes, akkor nincs semmi gond, viszont a világ a liberális jogalkotás felé halad, az emberi jogok egyetemleges elfogadásával. Ami bizony a liberalizmus alapja :)
én Kóka János mosolyát ikszeltem XD
@papageno:
Az MDF kormány ilyen sommás megítélésével nem értek egyet. Nem a szakértelmükkel (vagy annak hiányával) volt a baj, hanem az akkori magyar társadalommal. Egy a polgári társadalom működéséről fogalommal sem rendelkező, döntő többségében balos szocializációjú közegben, a magyar társadalomban egyszerűen nem volt esélyük, hisz ők is ugyanolyanok voltak, mint a közeg. Nem is lehettek mások.
Egy generációnak fel kellett nőnie ahhoz (pontosan az eltelt 20 év), hogy a dolgok részben a helyükre kerüljenek.
@amurihal: Ebben igazad van,de ha egy zsidó nácizik az oké,de ha mondjuk egy magyar azt merészeli mondani,hogy az összes zsidó tanácsköztársaságos komcsi(khon béla,szamueli stb.) tehet trianonról akkor akkor mocskos antiszemita...na ez igazságtalan és kettősmérce a javából
Nagyon jó a cikk!A 10-ből - értelemszerűen -8 az
igen jellemző ok.
Valóban Mo.-n a liberalizmus 150 év alatt maradandót alkotott,1990-ig.Az szdsz felakarta vállalni alapjaiban, majd "jóságos" alapító atyáik sorra elárulták ezt.
Kóka kivétel:neki nincs köze a liberalizmushoz,Ő
Gyurcsány klónja,az utolsó szeg...
Vagy elcserélnék a fél velencei tavat egy falusi gyümölcsösre....Hagyjuk már bajnait:(((((
Jó éjszakát kívánok és az tetszett, hogy kivételesen nem fajult el a vita egymás trágár legorombítása, sem a primitív szélsőségek felé.
@amurihal:
Ez a poszt a szadistákról szól, nem a liberalizmusról, vagy a nem a melegek házasságáról. (Ez utóbbi felőlem akár lehetne is. Huszadrangú ügy.)
Viszont mint fentebb írtam, az szdsz-nek és a liberalizmusnak nincs nagyon közös halmaza. Az szdsz nem liberális párt, hanem egy szélsőséges baloldali világfelfogás, amely a liberalizmussal, mint ideológiával takarózik. Egyértelműen felismerhetőek a zsidóságot ért és feldolgozatlan frusztrációk is a madarasok világképében. Akinek szeme van, az látja. A többi, meg ...
@cidx: kicsit fussál neki annak a történelemnek Trianon címszó alatt. 1920-ban került aláírásra, nem tudom.. én úgy emlékszem, akkor már nem Kun Béláék voltak itt...és a vesztes Osztrák-Magyar Monarchia utódállamaként szerepelünk ott.

Trianon: "A trianoni békét az 1920 tavaszán, a Horthy Miklós által kinevezett Simonyi-Semadam Sándor kormányának két politikailag súlytalan tagja írta alá."

nem találom Kun Bélát
@FüstM: 20 éve én is azt hittem, hogy egy generációnak kell kihalnia. Ma már tudom, hogy az kevés.
@Karmadealer:
Nézd én csak nem vágom magam hanyatt, ha egyházakról kell véleményt mondani. Nem értem, hogy ha tényleg hívő ember vagy, akkor miért gondolod, hogy akinek nagyon mások az elgondolásai hozzád képest, az csak az örödögtől való lehet.
A pannonhalmi főapáton kívül nem hallottam még egy katolikus vezetőt sem, aki a türelemről, megbocsájtásról, a társadalommal való együttműködésről beszélt volna. Mindenki csak harcolni, előírni, szabályozni, uralkodni és ehhez sok-sok anyagi támogatást akar - ez így normális?

Az egyházfinanszírozáshoz úgy jön a pécsi püspökség témája, hogy nagyon nem szeretem látni, hogy adófizetőktől kapott százmilliókat az egyház területi vezetője egyszerűen elsikkasztja, ki tudja mire költi, és utána még szabadlábon mozoghat.

A pedofil bűnök "csak" hab a tortán, amit kizárólag az SZDSZ-es poszt miatt érdemes még megemlíteni. Ugye te is emlékszel Semjén Zsolt klasszikus szakállas bácsis anekdotájára, amikor pedofil SZDSZ-esekkel riogatott? Most érdekes nem volt olyan tökös gyerek a parlamentben, hogy bocsánatot kérjen, és elítélje a nagy hangon képviselt egyházában zajló visszaéléseket.

Ne általánosíts a budapesti "belvárosi" értelmiséggel kapcsolatban. Egyrészt mert az V.kerület Rogán Tónié, és nem örülne, hogy így beskatulyázod, másrészt nem mindig annak van igaza, akinek többsége is van.
Persze most sokan tiltakozhatnak, hgoy Rogán elvtársat az értelmiséghez soroltam.
@FüstM: Egyre jobban gyűlölöm az akkori MDF-et: puhapöcsűek gyülekezete akiket úgy szalámizott fel az akkori már fogatlan MSZMP is ahogy akart. Bezzeg ha azzal kezdték volna hogy egy két kommert hűvösre tesznek, a többinek meg közhírré teszik a nevét.
És igen, a kárpótlás, a privatizáció, a jogfolytonos állam ---> el nem engedhető adósság mind-mind az ő bűnük, de a legaljasabb az SZDSZ-szek kötött paktum volt.
@amurihal: A nyugati hatalmak a szovjet modellt nem hitték éltképesnek , erre jöttek ezek a leninfiuk itt nálunk és tele lett a gatya nyugaton hogy terjed a pestis 1919 1920 után volt közvetlenül nem?
trianon azért volt mert az írmagját is ki kellett írtani a terjedő kommunizmusnak...Igazad van nem is Khon béláék kezték hanem a liberális Károlyi gróf
@amurihal:
Kicsit te fussál neki a történelemnek.
Nem a zsidók okozták ugyan Trianont, abban inkább szerepe volt a környező népek mohó igényeinek, a győztesek érdekeinek és részben (szerintem nem meghatározóan), de mégis a korábbi magyar elit nem kellően előrelátó politikájának a XIX. században.
Trianon 1920 -ra már rég eldöntött ügy. Igaz, akkor írták alá, de a döntések jóval korábban megszülettek.
Azt viszont tagadni, hogy Károlyiék és a Kommün rontott a helyzetünkön politikailag és katonailag, na azt nemigen lehet. Meg azt sem, hogy a szekuláris zsidóság szerepe mindkét csoportban (Jászi ill. Galillei kör, plusz kommunisták) feltűnően felülreprezentált. Pl. a 15 népbiztosból 14 zsidó származású. Na ilyen a matematikában (Gauss görbe) nincs. Ennek oka kell legyen. Van is. A zsidóság szocializációja a századfordulón.
Szóval nyugi, oszt gondolkod.
@cidx: Retkes lapkiadó és teljesen visszavonult a politikától.Egyébként egy rendes ember,és nem tartozik a hazaárulók közé. Ő igazi liberalizmust szeretet volna.
A békediktátumot muszály volt aláírni mivel csak így vettek vissza minket európába,se vasúti közlekedés sem diplomácia,sem kereskedelem vagy banki,álamközi hitel nem volt addig....
@krausz2: Nem illett abba kóka féle bandába igaza volt , hogy kiszállt
@cidx: akkor nem az, hogy vesztesek voltunk egy vh-ban :)
@papageno:
Rezignált vagy. Így nem megy.
Őszintén mondom, hit is kell a sikerhez. Kívánom, hogy neked is legyen ismét hited.
Jó éjszakát.
@krausz2: kik a hazaárulók? :) Csak hogy tudjam, az vagyok, vagy sem.
@FüstM: sajnálom, de sajnos ebben a zsidófóbia logikában nem tudok osztozni. Bizos bennem van a hiba. Nekem kellemetlen, elnézést

Kokárdát se raksz fel március 15-n? Mert elég sok zsidó harcolt a magyar szabadságért :)
@amurihal: A német volt az igazi vesztes,mégsem csatolták el a 2/3-át nem?
@Karmadealer:
Olyasvalamit vársz el tőlük, amihez a társadalom akkor nem adott támogatást, nem várt el, sőt ellenezte.
Amit a szemükre hánysz, ill. elvársz az illúzió. Nem lehettek supermanok 1990 -ben. Olyanok voltak, mint akkor az ország.
@amurihal: Ez viszont igaz,tokajban több száz zsidó
szabadságharcos csatlakozott a forradalomhoz
@cidx:@lolperec: Legalább van humorod baszki!
Lejáratták a liberalizmust, szerintük mindenki rasszista volt azok közül aki nem velük voltak, el is érték, hogy a jobbik ma a parlamentben meghatározó erő lett, elég volt nekik szembefordulni az idióta és szándékosan torz szdsz-es politikával, vittek bele egy "kis" radikalizmust, a rend képét, és már bent is voltak a parlamentben. Régen a liberalizmusnak is első célja volt a nemzet érdeke, szabadság...stb, bár az igaz, hogy azok valódi liberálisok voltak nem uzsorások, tolvajok. A végére már csak egy szavazójuk maradt, kovács pistike.
@Arivistus: Teljesen egyetértek: a Meggyesihez való viszonyulás volt a mélypont.

Amúgy a cikkről: nekem a 10 okból 9 jogosnak tűnik, így persze örülök, hogy eltűntek.

Azonban Horváth Ágnes próbálkozását én tiszteletreméltónak tartom: meglátjátok, sajnos nincs más út az egészségügyben, mint az, amit ő megpróbált végigjárni. Lehet, hogy ügyefogyottan, lehet, hogy ellenszélben, de nekem meggyőződésem, hogy a jót akarta. És ne lepődjetek meg, ha a Fidesz az ő elképzeléseihez nagyon hasonlót vezet majd be. Adja Isten, hogy sikerüljön annál kevesebb áldozattal stabilizálni az egészségügyet...
Persze,hogy komcsik lettek a zsidókból,hisz nemes magyar nem lehetett tömegével,nácinak sem állhattak,maradt a kommunista mint lehetőség...amúgy a zsidó komuna szóból lett az egész nem?
@cidx: Németország: Versailles-i békeszerződés
"A szerződés értelmében Franciaországnak adták Elzász és Lotaringia területét, a Saar-vidéket pedig 1935-ig népszövetségi ellenőrzés alá helyezték. Németországtól elcsatoltak három kisebb területet Belgium javára, a Schleswigben tartott népszavazás után a tartomány északi részét visszaadták Dániának. Nyugat-Poroszország és Poznań (Posen) területét Lengyelország kapta meg, valamint korridort kapott a Balti-tengerhez (ezzel Kelet-Poroszországot elválasztották Németország többi részétől). Népszavazás eredményeként Felső-Szilézia egy része szintén Lengyelországhoz került. Danzigot (Gdańsk) szabad várossá nyilvánították. Németország gyarmatai az antant hatalmak és Japán mandátumterületei lettek. A Rajna mindkét partján demilitarizált övezetet hoznak létre, ami annyit jelentett, hogy 50-50 km-es körzetben nem tartózkodhatott ott német katona.

A békeszerződésben Németországot háborús agresszornak nyilvánították, ezért jóvátétel megfizetésére kötelezték. Ezt 1921-ben 33 millió dollárban állapították meg. Módot adtak a bűntetőintézkedések foganatosítására is, ha Németország fizetési hátralékba került volna.

A német hadsereg létszámát 100 000 főre korlátozták, megtiltották a páncélautók, harckocsik, tengeralattjárók, repülőgépek és mérges gázok gyártását. A Rajnától keletre eső 50 km széles sávot demilitarizált övezetté nyilvánították"
@amurihal:
Te tényleg nem érted, hogy egy társadalmi jelenségről beszélünk? Semmilyen zsidófóbiám nincs. Nem utálom a zsidókat, nem vagyok rasszista. Mindenesetre értelmiségiként felfigyelek egy társadalmi tényre, ami kiveri az ember szemét. Oszt annak magyarázata is van.

Persze az antifaszista gondolkodásmód lényege pont az (ne haragudj, de a tied is ilyen), hogy erről nem beszélhetünk. A hülyébbje meg tagadja is a tényt, azaz ilyen nincs is. Akkor sincs, ha van. A társadalmi jelenség okát meg aztán végképp nem is keressük. Hiszen, ha nincs jelenség, oka sem lehet, nem?:-)) Funnyk vagytok.
Viszont ez nem értelmiségihez és racionális emberhez illő gondolkodás. No mivan felvilágosodás emberei?
@amurihal: Ezek mindíg is vitatott területek voltak,hol francia hol német fennhatóság alatt de kassa ,vagy mondjuk szatmárnémeti soha sem volt másé
vagy igen?
FüstM már kiemelte a fejét a mártix.ból,és egyre többen leszünk:)
Szépen összefoglaltad. ezeket kb énis így gondolom. számomra hazaáruló férgek voltak ezek..
@FüstM: ki mondta hogy nem beszélhetünk erről? Csak jelezni kívántam, hogy a történelem ilyen vagy olyan elferdítése nekem nem megy. Mert kiragadva egy egy dolgot és aköré legendát gyártani, az nem történelem.

És folytatnám, de megyek aludni, mert a gyereket holnap orvoshoz kell vinnem.

Még a 1990-s MDF kormányhoz, nagyon érdekes, ahogy az MDF-t mosod.. viszont Antall bizonyítottan nagyon sok pártállami szakértővel dolgozott, erre volt a válasz: tetszettek volna forradalmat csinálni.

Érdekes ahogy az MDF esetében a csúnya ország a hibás, míg a másik párt esetében meg fujjogsz.. ezt hívják kettős mércének?
@amurihal: Ha benne voltál szdsz "Retkes" előtti vezetési korszakban, és részese voltál egy MSZP-s koalíciónak TE IS AZ VAGY!
Ha így van, tükörben elszámolhatsz magaddal!
@cidx: holnap folytatjuk , mert a férjem már elég ingerülten horkant :) hallja bent a klampírozásom :)

Ellenbe addig gondolkozz el a létrejövő államokon. Amik addig nem léteztek.
Rossz a szavazás, mert nincs olyan opció, hogy az összes miatt. Annyi bűnt követett el az SZDSZ, hogy nem tudok csak egyet kiválasztani.
amurihal....az amolyan pecás névnek hallik,azt hittem férfi vagy:)))))))))) Jó éjszakát
@krausz2: no akkor megnyugodtam mert csak 94ig voltam tag és két éve léptem vissza. Bár sok barátom van, aki folymaatosan 20 éve szdsz tag és nagyon jó magyar emberek :)

De azért nyugodtabban alszom, mert nem vagyok ezekszerint hazaáruló, így hazaáruló barátaim sem lehetnek :)
@cidx: nem :) nő vagyok :) Jó éjt:) köszönöm a beszélgetést :)
Nagyon köszönöm a cikk írását, mert holnaptól megint drágul a benzin és így lehet, hogy a zemberek figyelmét egy kicsit eltudjuk terelni!

Küldöm a 2 milliót, ahogy megbeszéltük!

Zozi
MDF: Akkor húzta le magát a wc-n, amikor kiderült, hogy Ibolya bátyjának a cége jelentős megrendeléseket kapott az államtól. Ekkor állt az MDF látványosan a kormány mellé. S amikor ezt néhány normálisabb tag megpróbálta megakadályozni, Ibolya egyszerűen kizárta őket a pártból.
Az SZDSZ: megélhetési politikusok voltak, hatalmas - majd én megmondom a tutit - hozzáállással. Mindaddig a demokrácia hivei voltak, amig valaki ugyanazt mondta, mint ők. Ha nem, akkor népellenség, rasszista, stb.
Amúgy a zsidók az emberiség szemete. Olvass Mellvillt vagy más nobel díjast, minden regényükben van utalás arra, hogy a zsidók milyenek. Pl. egyes középkori városokból, a piacokról egyszerűen kitiltották őket. Ok nélkül? A zsidók 40 éve koncentrációs táborokban tartanak egy másik népet, a palesztinokat. Ezzel ki vitatkozik? S ha apalesztinok tesznek valamit a szabadságukért, akkor Izrael bombáz egy kicsit a táborok felett. Gratulálok. Ennyit róluk.
@FüstM: Egyrészt kicsit furcsa ez így egy Füst Milán nevére hajazó nicken...
Másrészt el vagy tévedve liberális ügyben, ha Churchill (vagy akár Eötvös József) arisztokrata (konzervatív) szabadelvűségét várod el a polgári liberális demokratáktól, aztán egy szellemesnek vélt Horn Gyuszi - Dundika párhuzammal triumfálsz.
"monomániás gondolatkör"? Ugyan már! Ennek épp az ellenkezője az igaz: Solt Ottilia szellemiségének és Kókának kellett volna megférnie egy pártban, ami nyilvánvaló képtelenség. Az a párt bukásra van ítélve, ami egyszerre akar radikális baloldali (egyenlőség, testvériség) és neokon piacpárti (szabadság) politikát képviselni. Ehhez már csak néhány korrupciós ügy, elvtelen nyilatkozat (pl. Demszky kiállása a rendőri vezetők mellett 2006-ban) kell, és biztosítva van a bukás.

"Oszt tetszik, avagy sem ez a monománia a világi zsidóság holocaust miatti frusztrációjából és hárításából fakad." Melyik monomániára gondolsz? A szabadpiacra? A szabadságjogokra? És egyáltalán, csak nem freudista teccik lenni?
Mindenki tuja, hogy ez egy 4K-LMP közeli blog... na ezért örültök az SZDSZ-nek! :D

A Piroslap legalább bevállalja!
A cikkel a stílusa és az ötös pont kivételével egyetértek.

Talán - egyebek mellett - azért is tart csak itt az ország 21 év után, mert még mindig sokan kommu... ja nem hanem szocia... ja nem hanem "szociális piacgazdaságot" akarnak építeni kapitalista viszonyok között.

Kb. 12%-kal élünk ma jobban, mint 1989-ben, csak közben több mint hússzorosára nőtt az államadósság. Az országban igen kevesen állítják elő azt, amit igen sokfelé osztanak el.

Így aztán a "jólét" ami nincs fedezete a folyamatos államadósság-növekedés, és a pénzrontás.

Szociális érzékenység gazdaságpolitikával, fosszunk és osszunk, osszunk, osszunk, nem érdekes, ha nincs miből, soha az életben nem lesz Magyarország fejlett és gazdag ország.

Amit esetleg megtehet az USA, Japán, azt Magyarország nem.

Az SZDSZ-ért valóban nem kár, és örvendetes, hogy végre a megfelelő helyre kerültek, de ettől még az ég mentse meg az országot az MSZP, LMP, Jobbik féle szocialista gazdaságpolitikától!

Az állam minél kevesebbet vegyen el és hagyja jobban azoknál a javakat, akik azokat megtermelik!

A tisztességes MAGYAR vállalkozóknál és a tisztességes MAGYAR munkavállalóknál!

---

Az egyes ponthoz, amit én a fő bűnüknek tartok, arra is szavaztam.

Valóban 1994-ben vált teljesen kiismerhetővé az SZDSZ valódi arca. A korábbi szavazóinak a kétharmada el is hagyta a pártot. 1998-ra összezsugorodott.

De már 1990-ben is voltak gyanús jelek.

Még össze sem ült az új országgyűlés az SZDSZ máris lepaktált az MDF-fel.

Aztán bár hiába akart a véleményt nyilvánító választópolgárok 85,9%-a közvetlen elnökválasztást, ezt a mai napig sem engedik meg a politikusok.
1990-ben ez legfőképpen az SZDSZ bűne volt. Nyakunkra ültették választás nélkül Göncz Árpádot.

Azóta persze a többi pártnak módja lett volna orvosolni ezt a dolgot, de nem teszik meg, tehát 1990-ben főleg az SZDSZ bűne volt, de ma már értelemszerűen nem ők tehetnek, hogy nem nyílt, nem demokratikus az államfó választás, hanem csupán a parlament delegálja, még mindig, hanem az aktuális éppen alkotmányozó hatalom.
@Rózsa Misi:

Az SZDSZ már nem tud feltámadni.
Aki ma közösséget vállal a párttal, ő ezzel a párt elmúlt 21 évével is közösséget vállal, ami lehet számára ugyan nem gond, de a választók többsége számára igen.

Aztán meg az SZDSZ régi nagy arcai már rég elhagyták a pártok, az újak, engedjük meg jó indulatúan még tiszták, meg minek akarnák felvállalni az ilyen elődök hagyatékát?

Az olyanoknak akiknek a tiszta szép eszme szimpatikus jobban teszik, ha egy vadonatúj pártot alapítanak, és nem vállalnak semmilyen közösséget egy olyan párttal, mint az SZDSZ.

Persze nyugodtan lehet próbálkozni tovább az SZDSZ-szel is, csak hát ... kevés az esély a sikerre, hogy úgy mondjam. :-)
Lehet szapulni az SZDSZ-t, kényelmetlen párt volt, az egyszer biztos. Azt azért nem kéne elfelejteni, hogy soha nem volt olyan pozícióban, hogy végre is hajthassa, amit hírdetett.

A magyar közeg egyszerűen nem érett a liberális megoldásokra, itt mindent átsző a nepotizmus, burkolt rasszizmus, kivagyiság. Most már egy jó darabig nem is lesz olyan párt, amelyik az egyéni szabadságot és az azzal járó felelősséget hírdeti és jól-rosszul képviseli.

Mi úgy tűnik, nem bízunk magunkban és nem óhajtunk tiszta versenyben bizonyítani, nem becsüljük meg a teljesítményt, inkább lehúzunk mindenkit a sz*ba. Meg is érdemeljük a diktátor elvtársat akit nagy többséggel a nyakunkba szavaztunk. Most már lehet együtt bégetni a változó széliránynak megfelelően.
Nagyon vacak ez az írás, ráadásul nem is igaz.
Jé! Index címlapra került egy nem-fidesz-fikázó poszt! Ez hogy lehet? Hogy a faszba lehet ez? Hogyhogy nem adnak teret a habzószájú bloggereknek? Ez tarthatatlan! :)))
@kyncza:
Megnéztem, az az Szdsz honlapja.
Ez itt meg egy kihelyezett Hírcsárda.
kókával mi a baj, tök ari a narancsos nyakkendője.
Hej baszd meg, ezzel a szarral kikerülni az Index címlapra...
Budapest húsz évig volt liberális vezetésű, azért mert, mert DG jó vezető volt, s ezt a két millió választó értékelte is. Ennyi embert nem lehet huzamosan becsapni, igaz? Ha a Tarlós ilyen ellenszélben dolgozik a 23 kerülettel szemben, milyen volt hajózni demokrataként? A vezérnek, aki autó mániás, még mindig szálka a szemében a négyes metró... Aki örül egy eszme halálának, s tíz pontban rögzíti, annyi csillag sem jár, mint egy rossz konyaknak...
Kit érdekel, hogy az 1. és a 10. pont egymásnak ellentmond.

Állt volna össze 1994.-ben az SZDSZ a Horthyt újra temető MDF-fel?

Vagy amár köpönyegforgatást elkezdő fidesszel?
@Ttttúúróóó Kkiiitttyyyy yyyyy....y.yyy.yyy......yy: te ostoba, agyatlan nyilaspalánta! Ha megnézed, rendszeresen vannak fidesznek, meg a náci fajtádnak benyaló blogok is, ugyanazon a címlapon!
Az SzDSz halálához az vezetett, hogy kiürült belőle minden, amit értéknek vallott. Az SzDSz halálához az vezetett, hogy megszűnt SzDSz-nek lenni. Hogy egyre kevésbé lehetett megkülönböztetni az MSzP-től, vagy a Fidesz-től.

Az SzDSz megkapta szitokként, hogy 'buzik', 'zsidók', 'cigányok' és 'az értelmiség' pártja. Ha az SzDSz valóban a 'buzik', 'cigányok', 'zsidók' és 'az értelmiség' pártja lett volna, meg is maradt volna stabilan.
Aki mindenkit képviselni akar, az nem képvisel senkit (lásd néppártjainkat).
Érdekes poszt. Főleg így a szavazással. Én sok hibáját elismerem az SZDSZ-nek, a felsoroltak közül is nem egyet, de mókás, hogy arra nincs szavazási lehetőség, hogy mindezek ellenére nem örülök az SzDSz megszűnésének, mert a "piacon" az ismert hibák ellenére egyáltalán nincs jobb...
@nu pagagyí: "Most már egy jó darabig nem is lesz olyan párt, amelyik az egyéni szabadságot és az azzal járó felelősséget hírdeti"

Az SZDSZ kizárólag a cigányok és a buzik jogait hirdette, gondosan elhallgatva a felelősségüket. Kötelességről csak akkor szónokoltak, ha arról volt szó, hogy a dolgozó többségnek el kell tartani a deviánsokat. Remélem is, hogy jó sokáig nem lesz ilyen aljas párt.

Ja és rasszizmusért sorozatban ítélnek el cigányokat, legalább ebben igazad van. Tényleg sok a magyarokon élősködő fajgyűlölő parazita.
Nos azt kell mondjam, hogy az érveid nem érvek, ugyanezek a trükkök, ötletek más pártoknál (látszólag) egész jól beváltak, beválnak. Az szdsz nem ezek miatt tűnt el. Ha mégis mondani kellene valami okot inkább azt mondanám, hogy azért, mert mások sokkal, de sokkal jobban, ügyesebben hazudnak
Olyan választási lehetőség miért nincs, hogy "nem örülök neki"? Nem díjazzátok az ellenvéleményt, mi? :)
@Rózsa Misi: Csak régi "tetveseket" ne engedjétek vissza,
mert úgy jártok mint Retkes Attila.BEDARÁLNAK!
Az MSZP eddig is és ezután is egy tartalék "szürkeállománynak" tekinti az szdsz-t és ha szükség van rá elküldi a maga Kokáit akik az utolsó vérig kitartanak
mellettük.A mostani "Baueres" próbálkozás is siralmas!
Ez az ember nem szalonképes, és most finom voltam.
A jóindulatú hozzáállásod nem elég sajnos,de drukkolok...
@gpetersz: ezt nevezik identitás zavarnak :)
De legalább 2010-re megjött a 'jobbik' eszed :)
@Meglehet ott se vótam: pontosabban a nácik és a narancs-komcsik ezt állítják.
Hogy hazugság? Kit érdekel...
@HUN_Sector: ezt jó eséllyel hazugságnak nevezik. Vagy pszichiátriai esetnek. Olyan változásnak ugyanis kicsi az esélye, hogy egy eredetileg liberális nézeteket valló ember később egy náci csürhére szavazzon.
Hahaha, köszi az összefoglalót kedves posztíró, de jó volt így utólag nosztalgiázni... hiába, minden jó, ha vége jó :)
A poszt-író egyszerûen ostoba. Tele van az írása logikai hibával.
De sajnos ez veszélyes, és nemcsak önmagára, ahogy sok gyûlölködô kommentelô gondolkodása is. Ha valaki így gondolkozna róluk, vérig lennének sértve.
@Meglehet ott se vótam:
Erről beszéltem. Véleményed sűrítve fejezi ki a társadalom jelenlegi szellemi állapotát.
Az SZDSZ lét dolgot hírdetett világosan és következetesen:

- szabadság
- szolidaritás

Szabadságon az egyén szabadságát előrébb helyezte a közösségi szabadságjogokkal szemben. Ezt azon az alapon tette, hogy csak szabad emberek hozhatnak létre szabad közösségeket, olyan szabályokkal, amit be is tartanak. Ez tévedés volt, nálunk a nagy többség szabadságfogalma saját jogainak abszolutizálása a másik jogainak rovására.
Erre írtam, hogy a társadalom nem volt érett erre a fogalomra (se). Kell még néhány pofon mindenkinek, mire megérti, hogy mások jogainak szükségtelen korátozása saját jogait is szűkíti. A mostani "győztesek" nagy része ki lesz hagyva a buliból és keserűen szemlélheti a szűkkörű elit szabadságát és a csak köreikre érvényes szolidaritást.

Szolidaritáson, nem az elvtelen osztogatásosdit favorizálta, hanem a rászorultság alapú szolidaritást, azon az alapon, hogy aki a középosztályhoz sorolja magát, annak meg kell állnia a saját lábán.
Ezt az elvet a szocialisták ellenállása miatt sohasem lehetett érvényesíteni. A koalícióban viselt alárendelt szerepe nem tette lehetővé, az egyéni felelősségre építve a közszolgáltatások racionális átszervezését és ezáltal az adók csökkentését.
"Középosztályunk" hatalmas kalapjával szintén besorjázott a szegények és elesettek mellé. Természetesnek vette (veszi), hogy akár egymilliós fizetése mellé is jár neki családi pótlék, szocpol, ingyenes, vagy kedvezményes mindenféle. Nem előre húzzák az országot, hanem visszafelé.

A FIDESZ kiválóan megértette mire van szüksége ennek, a teljesítményelvtől írtózó rétegnek. A következmény a szegényekkel való szolidaritás totális felmondása. A megmaradó pénzt pedig szépen felosztják egymás közt azok, akik eddig sem szorultak volna rá ilyesmire. Persze csak addig, amíg még lesz mit.

Nem mondom, hogy az SZDSZ megfelelő párt volt, ők is csak abból az emberanyagból álltak, ami az országban van. Azért az általa képviselt eszmékről nem kéne lemondani.
@pastel: Ne bántsd a poszt-írót! Neki ez a véleménye, másoknak más. A lényeg, hogy az írásával sikerült egy az átlagos színvonalat jóval meghaladó vitát generálnia, amelyben sok értékes gondolat került kifejtésre.
Nem bántom.
A vita jó dolog, a felesleges vita nem jó. Ez hitvita.
@nu pagagyí: Szabadság, szolidaritás, demokrácia. Szép szavak, de egyszer érdemes volna egy vitát nyitni, hogy mit értünk alattuk. Én magam demokratának vallom, minden jelző nélkül, mert úgy érzem, hogy bármilyen jelző (szociál-, keresztény-, liberális-, stb.) csak csökkenti annak értékét és szigorúan nézve kirekesztést takar.
Két dolgot nem látok:
- a szavazásnál azt a lehetőséget, hogy halmozottan a felsoroltak mindegyike miatt örülünk
- a jelzők közül erősen hiányolom a judeoliberális, szociofasiszta és a neocionista jelzőket.
Igazából ezt az SZDSZ nevű trágyadombot, retektömeget, stb. szívem szerint nem csak politikailag töröltem volna ez a föld színéről.
Remélem, lesz, aki ezt megteszi.

@papageno: kirekeszteni csak azt lehet, aki megérdemli. Ezek sokszorosan kivívták maguknak ezt a kiváltságot.
Nem igazán értem, amikor egyesek azt írják, az SZDSZ az általuk (hozzászólok) deviánsnak tartott emberek jogai mellett állt ki.

Amennyiben van antiszemetizmus, van homofóbia, akkor teljesen egyértelmű, hogy ez ellen egy liberálisnak eredendően fel kell szólalnia. Mindez azon egyszerű oknál fogva, hogy minden ember egyenlő, nemi, vallási, gondolati szabadságának birtokában. Megjegyzem ez nem csak a liberalizmus sajátja, hanem a XXI. század emberjogi mozgalmainak sajátossága is.

Valahol olvastam az MDF-SZDSZ paktumot, ami elsősorban arról szólt, hogy a KÖzt. Eln. ne közvetlen megválasztással kerüljön posztjára. Ma, amikor az a Pozsgay alkotmányoz, aki feljelentéseket és besúgókat olvasgatott az átkosban és 87 körül mondta ki először, hogy 56 népfelkelés volt, szemben a 70 es években írt 56 ellenforradalom könyvével, szerintem teljesen érthető, hogy az akkori rendszerváltók egy kis csoportja miért tartott attól, hogy az emberek az ismertebb kommunista elvtársat ebbe a közméltósági pozicióba helyezik. A mindenkori Közt. Eln.-nek hatásköre volt a hadsereg felett és abban az időben történt a Munkásőrség lefegyverezése.
11. egy sokkal cionistább, sokkal nyíltabban amerikai-izraeli politika által pénzeét, és a parlementbe ültetett zsidópárt töltötte be az általa hagyott űrt.

mert ugye az csak véletlen, hogy a díszcigányon kívül az összes LMP-s képviselő zsidó.

ismer valaki nem zsidó, és nem cigány LMP-st?
vagy csak valaki halotta, hogy valakinek az ismerőse látott valakit, akinek egy ismeretlen azt mondta, hogy ő ismer?
@Atomot az indexre!: helyesbítenélek: egy magát liberálisnak hívő ámokfutó a hazafiakra szavazzon.

így helyes
@amurihal: aham. és egy állítólagosan magyar és állítólagosan liberálisnak mindennap izraeli zászlóval a kezében, vagy kitűzővel a mellén kell paroláznia a zsidók náci terrorját éltetve?

Pozsgay még mindig jobb lett volna, mint az SZDSZ-es félbajszú zs+ patkány, aki elárulta az országot...
@tót, hacsak nem árpád: miről beszélsz? ki járkál izraeli zászlóval a kezében? vagy annyira gondnak érzed, ha valaki nem gyűlől mást? Akkor valami nálad hibádzik.

Göncz Árpádról szóló híresztelésekről valahogy még soha nem derült ki, hogy igazak. Ezzel szemben nemzetközileg elismert és az emberek által a legmagsabb támogatottságot élvező Közt. Eln. volt, kicsit nézz utána.

Hogy a szélsőséges eszméket vallóknak ő nem elfogadható, azt külön érdemnek tartom :)
@tót, hacsak nem árpád: Kikérted a DNS-ed? :)9 csavar van benne? Aza hazafi aki azt gondolja, a magyar árja és akár egy embert is talál ma hazánkban, akinek natürlich ecte "magyar" DNS-e van, az nemcsak hogy ostoba a magyar történelem terén (befogadó nemzet, betelepítések, népességnövelő intézkedések, megszállások), de ráadásul még meglehetősen korlátolt is.
@amurihal: ki járkál? nézzél már meg egy vidámvasárnapot...

vagy a sok köcsög, aki a képviselői esküt izraeli kitúzővel tette le?

de nézz be vmelyik zsidó mókus irodájába. a pénztárcát lopó mazsihiszes irodája is tele volt vele.

"Göncz Árpádról szóló híresztelésekről valahogy még soha nem derült ki, hogy igazak"
milyen hiresztelés? mi nem igaz? hogy SZDSZ-es patkány volt?
vagy az, amivel ő maga dicsekedett, hogy miután a sitten megtanult angolul, vele fordíttatták a szigorúan bizalmas anyagokat?
vagy, hogy antall alatt 7x vétózott (köztük a kommunisták elszámoltatását) horn alatt egyszer sem?
vagy amikor 98ban a választások után elszólta magát a kamerák előtt, hogy most mi lesz, mi lesz?

nekem nem kell DNS, én nem vagyok ilyen zsidó vérfetisiszta. nekem elég, hogy ember vagyok, de a náciktól a belem kifordul.
jellemzően nem a magyarok foglalkoznak azzal, hogy ki a tisztavérű, nem a magyar az, aki inkább elkorcsosul, csak egymás között házasodjon. nem mi gondoljuk magunkat "master race"-nek...
@huttinger:

"Kit érdekel, hogy az 1. és a 10. pont egymásnak ellentmond.

Állt volna össze 1994.-ben az SZDSZ a Horthyt újra temető MDF-fel?

Vagy amár köpönyegforgatást elkezdő fidesszel?"

Nem mond ellent.

Az az apróság ne zavarjon, hogy 1994-ben senkinek nem kellett összeállnia senkivel, ugyanis az MSZP akkor egyedül is többséget szerzett az országgyűlésben!

Az SZDSZ-t pusztán a hataloméhsége vitte be a koalícióba, az elvei - már ha feltételezzük, hogy voltak ilyenjeik - feladásába. Pedig tudták, hogy ez a lépés a választóiknak a többségének az elvesztésével, akiknek az agyát nem cserélték ki 4 év alatt, azonban a hatalmat és pénzt most de azonnal mindegy egyéb szempontot felülírt.
@amurihal:

"Amennyiben van antiszemetizmus, van homofóbia, akkor teljesen egyértelmű, hogy ez ellen egy liberálisnak eredendően fel kell szólalnia."

Az persze meg sem fordul a fejedben, hogy ez fordítva is működik,

Amennyiben van szdzs lesz antiszemitizmus is. Amennyiben buzihordák felvonulása provokálja a társadalmat, lesz ellenérzés is ez ellen.

Aki jogokat követel az a parlament előtt tüntet, és nem polgárokat pukkaszt közterületen a forgalom megbénításával.

---

Szokás Pozsgayval takarózni a köztársasági elnök választásának a megtiltásának indoklására.

Csakhogy.
1. A 4 igenes népszavazás nem rendelkezett az elnökválasztás módjáról. Az volt a kérdés csupán, hogy az elnököt a parlamenti választások előtt vagy után válasszuk, (válasszák???) -e. Az után nyert, ez azonban nem határozza meg a választás módját.

Arról egy másik népszavazást tartottak, ahol a véleményt nyilvánító választók 85,)% közvetlen elnökválasztást akart. De ezt a parlament nem volt hajlandó figyelembe venni, mivel az MDF és az szdsz lepaktáltak egymással.

2. Mindez 1989-1990-ben történt. Azóta eltelt 21 év. Tehát az akkori eseményeket lehet már magyarázni akárhogy, de azóta elég sok választás történt, át lehetett volna formálni az országot. E téren is. Az mszp már 1994-ben is a közvetlen elnökválasztással kampányolt a szakértői kormány mellett. Ezekre vevők voltak a választók. Nyertek is. Aztán nem azt tették, amit ígértek.

Most is éppen alkotmányoznak. Szóval már nem lehet Pozsgay személyére fogni.

Egyszerűen a pártok semmilyen hatalmat nem akarnak kiadni a kezükből és ezért nem is valósítják meg a demokráciát.

Parlamentarizmus van, az országgyűlés a legfelsőbb döntéshozó szerv, a választók beleszólási joga jelképes, csupán szemfényvesztés.
Szerintem kissé sok a jobbos sztereotípia a posztban.

A 2, 4, 10-el egyet lehet érteni.

A fennhéjázó ballib köznyelvvel nekem aktív koromban az volt a gondom, hogy én már egy idő után az MSZP nyelvének gondoltam. A ballib értelmiséget egy idő után már nem tartottam liberális értelmiségnek, mert folyamatosan lehetett érezni a nyomást.

Neolib gazdaságpolitika Mao-n?! Masszívan 50% feletti állami újraelosztással, bárkit rommá ütve e mutató tekintetében a régióban, ez vicc. Éppen azért árulta el a liberalizmust, mert nem valósított meg karakteres liberális gazdaságpolitikát. És amikor erre nem volt képes bennmaradt a vergődésben.

A neoliberális szitokszó
Hopp a gondolat félbe maradt. SO ballib értelmiség

lehetett érezni a nyomást, h ne merjen az SZDSZ kilépni, mert jön a Zorbán, meg mit képzel egy ilyen kis szar. Például a zsaroló törpepárt jelző egyben az elvszerű politizálásba tett lépéseket büntető panelként is működött
@Kalmár: Kedves Kalmár!
A nyilvánosan történő sértegetésnek az a logikája, hogy akiről valaki azt írja egy nyilvános fórumon, hogy "ősbirka", az számíthat arra, hogy a háta mögött majd ujjal mutogatnak rá: haha, ez az, akit ősbirkának neveztek... Tehát egy nicknevet sértegetni kontraproduktív, egy tanítványom sem fog engem emiatt csúfolni. Ennyit az általad küldött captatio benevolentiáról.
Tartalmilag:
Kettős állampolgárság: ez is érv volt ellene, amit mondasz. Érv volt továbbá, hogy egyszerűen tömegesen átköltöznek, s önként és dalolva hajtják majd végre azt az etnikai tisztogatást, amit a Romania Mare hívei annyira szívesen vennének. Az a helyzet, kedves Kalmár, hogy ennek még előtte vagyunk. Az állampolgársági kérelmek beadása még csak most indult meg, a következmények ezután jönnek. Mármost én persze híve vagyok a lakóhely szabad megválasztásának, egyénileg. Nem vagyok híve azonban a szervezett áttelepítésnek, nem szeretném, ha az erdélyi vagy a felvidéki, vajdasági, kárpátaljai magyarok gondjait áttelepüléssel oldanák meg, szeretném, ha állampolgári és kisebbségi jogaikat a lakóhelyükön tudnák szabadon gyakorolni.
Érv volt a kettős állampolgárság ellen az is, hogy ebből előbb-utóbb a külhoni magyarok szavazati joga lesz. Ezt akkor a Fidesz vehemensen tagadta, még azután is, hogy Mikola dr. nyilvánosan elszólta magát. Remélem, emlékszel rá. De most már nem tagadhatja, mert kormányprogram lett belőle. Az persze külön vitapont, hogy helyes-e olyanoknak szavazati jogot adni, akik nagyon kevéssé érzik a bőrükön a szavazatuk következményét, mert pl. a magyar kormány által az itthon élő magyar állampolgárokra kivetett adókat az Erdélyben élőknek nem kell megfizetni. Talán te is belátod, hogy ez azért gond lehet... (Én pl. nem örülök neki, hogy Gyergyóban élő baráztaim szavaznak majd az én adómról és az én nyugdíjamról - én sem szavazok az övékéről.)
Nézzük a többit a listádról.
A páncélszekrény, a chipes diákigazolvány esete korrupciógyanút vet föl, nyilván erre gondolsz, és ebben igazat is adok neked. Egyik esetben sem volt ilyen bizonyítva (még nyilvános vád, és feljelentés sem volt), de én is ezt valószínűsítem. Azért gondolom mégis azt, hogy ezek nem képezhetik az SZDSZ megítélésének alapját, mert a párt politikai befolyásához képest az összes valószínűsíthető korrupciós eset nem jelentős. (A legjelentősebb a Tocsik-ügy volt, ebből 200 millió volt az SZDSZ által okozott kár. Sajnálatos és elítélendő, persze, de a többi parlamenti pártnál ennél lényegesen nagyobb tételek voltak, csak hogy a legelső ilyen esetet felhozzam, amikor 1993-ban az MDF és a Fidesz megosztozott a Váci utcai tisztikaszinón... és mint tudjuk, a Fideszre jutó pénz az Orbán-papánál landolt.)
A korrupció, sajnos elkerülhetetlen, szerencsére, ebbe bele lehet bukni, a Fidesz is ezek miatt bukta az első kormányzást, az MSZP pedig a legutóbbit. Az SZDSZ is megbűnhődött, a Tocsik-ügy után soha nem került 10% fölé.
"Több pénzt az önkormányzatoknak" - igazad van, ez populista jelszó volt, ezért is állítottam azt, hogy az SZDSZ a legkisebb rossz volt, s nem azt, hogy az jó volt. És hogy legkevésbé volt populista, és nem azt, hogy nem volt populista. Populista törekvés volt még az egykulcsos adó beígérése is, amit most a Fidesz valósított meg, látjuk, milyen következményekkel. De ebben is ugyanazt tudom mondani, mint a korrupcióról: a többi párt sokkal nagyobb mértékben volt populista, mint az SDSZ.
Oktatás. Ez a szakterületem. Magam oktatásügyben sokat kritizáltam saját pártomat, nyilvánosan, a sajtóban is, a párt belső fórumain is, személyesen vitatkoztam Magyarral és Hornnal (mármint Horn Gáborral.) Elleneztem az iskolaszerkezet tervezett átalakítását, a 6+4+2-rendszert. Nem is tudták megvalósítani, „a történelem engem igazolt”. Volt még más is, pl. a digitális helyi tantervek (ez is korrupciógyanús ügy volt véleményem szerint). Az oktatásügyben az SZDSZ szerepe mégis inkább pozitív, leginkább a sulinet-programot emelném ki, tényleg rövid idő alatt minden iskola számítógéphez és internet-hozzáféréshez jutott. Ennek folytatása pl. az aktív-tábla-program is, az én iskolámban a tantermek harmadában van aktív tábla, és a tanárok sorban állnak érte, sokan cserélnek termet egy-egy órára, hogy használni tudják, mert hatékony, lehetőséget teremt a tanulói aktivitás kihasználásra. Sajnálatos persze, hogy sok iskolában nincs megfelelő infrastruktúra. Ez pont az a helyzet, mint a postahivatalokkal és a vasúti szárnyvonalakkal. Tehát nem szabad és nem lehet fenntartani kislétszámú iskolákat és kisforgalmú postahivatalokat és kihasználatlan vasúti szárnyvonalakat. A populista pártok agitálnak, hogy ezeket mindet fenn kell tartani, de ők sem tudják, nézd csak meg, mit tesz a Fidesz ezekben az ügyekben. (A kormányváltás után látványosan megnyitott 3-4 szárnyvonalat, de nem folytatta. És most jön az Orbán-csomag...)
Budapest.
Az első két ciklusban a Demszky-Atkári páros takarékos várospolitikát folytatott, mivel nem volt pénz, nem voltak beruházások sem. Nyilván arra számítottak, hogy javulni fog a pénzügyi helyzet. Aztán Demszky hallgatott a közgazdászokra, akik - helyesen - azt mondták, hogy a fővárost hitelből is fejleszteni kell, mert a fővárosi beruházások megtérülnek (a vidéki városokéi nem biztos). Akkor menesztette Demszky Atkárit. Demszky húsz éve alatt a belső kerületek lakásállományának legalább 10%-a kicserélődött, lakóparkok jöttek létre a 7, 8, 9, 11. kerületben, a Váci út kereskedelmi központ lett, bevásárlóközpontok tucatjai épültek, elkészült a Hungária körgyűrű pesti része, a budapesti elkerülő pálya négyötöde, két új Duna-híd. Budapest kompletten sikertörténet, vesd össze pl. Debrecennel, ahol még egy új villamosvonalat sem tudtak megépíteni 20 év alatt.
Horn és Medgyessy „hatalomrasegítése”. Hornnal az MSZP 54%-ot szerzett a parlamentben, nem kellett hatalomra segíteni. A koalíciókötés hiba volt, ebben Tölgyessynek volt igaza, nem hallgattunk rá, személyesen és magam sem. Elmagyarázhatnám, miért, de felesleges, ez tényleg hiba volt. A kárát az SZDSZ látta, nem az ország, mert az SZDSZ-en múlott, hogy bár a kormánynak 72%-a volt a parlamentben, ezzel nem élt vissza, nem hozott egyedül kétharmados törvényeket, nem cserélte le az alkotmánybíróságot, stb. sőt, növelte a parlamentben az ellenzéki jogosítványokat. Ha nem emlékszel rá, nézz utána a korabeli sajtóban. Medgyessy. Hogy pont neki kellett volna mennie azért, ami miatt pl. senki nem követeli most a Martonyi lemondását, az indokolatlan. Medgyessy szt-tiszti múltja ugyanolyan jelentéktelen epizód az ő politikai pályafutásában, mint Hornéban a pufajka. Amikor Medgyessy szt-tiszt, és Horn pufajkás volt, ők jelentéktelen mellékszereplői voltak a politikai folyamatokban. Nem mondom, ha embervér tapadna a kezükhöz, más lenne a helyzet, de hát nem tapad. Az ő szerepük 1988-tól lett fontos, és akkor pozitív szerepet játszottak a történelemben. Fájdalom, amikor miniszterelnökök voltak, akkor már nem játszottak ilyen pozitív szerepet. Ennek alapján kell megítélni őket. Horn támogatása hiba volt, Medgyessyé kezdetben nem, csak amikor behódolt az MSZP populista és /vagy korrupt mezei hadainak. Ez hiba volt, ha azt mondod, hogy bűn is, akkor inkább pártérdekeket nézel és nem nemzeti érdekeket. Gyurcsányt pedig az első két évében támogatni kellett, mert ő pont ezekkel a mezei hadakkal akart leszámolni, hogy felelős politikai erőt csináljon abból a konglomerátumból, ami az MSZP volt és van. Ebben a mezei hadak a Fidesz segítségével megakadályozták (l. az öszödi beszéd kiszivárogtatása és az ún. „szociális népszavazás”).
Egyebek.
Különben lehet, hogy hülye vagyok, ennek megítélésében nem érzem magam illetékesnek. Mindenestre el szoktam gondolkodni a személyemet érő kritikákon, és meg is szoktam szívlelni azokat.
Örülnék, ha válaszolnál, a stílusban pedig nem kell visszafognod magad, nem fogok megsértődni (l. az 1. bekezdést)
Üdvözlettel:
Ősbölény (Ősbirka, esetleg csupa kisbetűvel: ősbirka)
@ősbölény: nem tudom, prof, arra emlékszik-e, hogy D-209 a lebukásának napján egy mondatot így kezdett: "Ha nincs bizalom...", majd úgy fejezte be: "ha az SzDSz leszavaz a bizalmi szavazáson, akkor lemondok".

Ezek után összeült az SzDSz-frakció, a későbbi Kakaóbiztos győzködte a lanyha ellenállókat, majd bejelentették, hogy kiállnak D-209 mellett, mögött, indok: nincsenek elegen a leszavazásához.

Itt kezdődik az SzDSz menthetetlen bukása. Nem Retkessel: ő csak konstatálta a végállomást.
@egerészölyv: Kedves Egerészölyv: egyetértek, magam is azt írtam, hogy Medgyessy támogatása hiba volt azután, miután behódolt a pártja populista mezei hadainak. Tehát a D-209-es ügy kipattanásakor. De ismét csak azt mondom: aki Medgyessyt azért bírálja (esetleg gyűlöli), mert a külkereskedelmi pályafutása idején jelentett a tárgyalásairól a politikai rendőrségnek is, az a bolhából csinál elefántot. Szelektíve persze, mert - mint ezt is említettem - ugyanezt elnézi Martonyinak. Hozzászólásodban igazad van, de csak azt erősíted, amit én is mondtam: a fő tételemet, hogy ti. a rendszerváltás utáni politikában az SZDSZ volt a legkevésbé populista, s ezért a legkevésbé kártékony, nem cáfoltad.
süti beállítások módosítása