Mondjuk ki együtt bátran Tarlós úr: Csurka nem százas!

2011.11.09. 08:03 baum

Egy jó színházi ember elengedhetetlen tartozéka a csavaros észjárás, a magas ívű fantázia. Fejében jelenetekké állnak össze a gondolatok, az ötletcsírák egésszé válnak, melyek majdan felemelő katarzis élményt okoznak az arra fogékonyaknak. Megszületik a mű. Természetesen nem árt, ha mindez nem párosul elborulással. De, hogy árnyaljuk a kérdést, bizony vannak őrült színházi emberek, kik az életben összeférhetetlenek, és a kortársaik személyük alapján ítélik meg munkásságukat. Az azonban nagyon fontos, hogy minden esetben egészséges minőségérzékkel közelítsünk meg egy-egy művészi teljesítményt.

Az egy fokkal neccesebb, ha a fejében lévő fantáziavilágot kiterjeszti a művész a valóságra. Az nagyon nem jó. Ha összekeveredik a köd, a valós világról befogadott redukált információ, a számítás, a különböző kisebbségi érzetből fakadó gyűlölet, akkor olyan egységgé válik, ami veszélyes.


A művész agya szövevényes szegleteiből a következő színpadi művet vizionálta, alig másfél hete:

„Brad Pitt produkciója hozta a fegyvereket egy filmforgatás ürügyén. A rendvédelmis bohócok az MSZP segítségével összeszervezték a tömeget az Erzsébet híd lábához (…). Fegyvert itt is lehetett feltételezni, valamint idegen erőket is. A háttérben ott ágált a Jobbik, amelynek jelentéktelen tömegei azonnal kiegészülhettek volna gárdistákkal és félkatonai beszervezettekkel, így, ha a Fidesz akár Orbánnal, akár Orbán nélkül befekszik a katlan közepébe, (…) könnyűszerrel előhívható lett volna a 2006-os helyzet fordítottja, amelyben a kormány rendőrségének, kommandósainak kellett volna, ha másként nem megy, erőszak alkalmazásával fenntartani a rendet. Vagy ha kell, visszalőnie. Akár utcai harcokig is mérgesedhetett volna a helyzet. (...) Nyilvánvaló, hogy az elhárítás, a titkosszolgálat megbízható információkat szerzett a készülődésről. Haladéktalanul rátette a kezét az amerikai fegyverekre...”

Egyáltalán nem is foglalkoznánk ezzel az agyament gondolatmenettel, mert jelentéktelen. Művészi teljesítménynek nem mondható, reális közéleti helyzetelemzésnek pedig röhejes (Brad Pitt nyilván egyeztetett az MSZP-vel és Vona Gáborral, nyilván szabadkőműves mind, hogy ott rohadjanak meg). Ebben az esetben tehát fel sem merülhet, hogy bízni lehet az utókor pozitív ítéletében. Gyaníthatóan ítélni fog, de abban nem lesz köszönet.

A történet tragédiája abban áll, hogy ezt az embert Főpolgármesterünk egy sajtpapírra írt valami alapján egy jelentős budapesti színház élére emelte. Hangsúlyozzuk: jelenlegi állapotában vált méltatlanná egy színház intendánsi posztjára, nem korábbi irodalmi munkássága alapján. A mostani helyzetében viszont felelősségteljes döntéshozótól egész egyszerűen agyrém és elfogadhatatlan. Most ne is foglalkozzunk a pályázatok összehasonlításával, ne foglalkozzunk azzal, hogy a szakmai zsűri egyértelműen az értékesebb mellett tette le voksát. Ne foglalkozzunk a valótlanságokkal, ami a Főpolgármester által nyertesnek nyilvánított pályázatban szerepelt.

Mondjuk ki bátran együtt kedves Tarlós úr: Csurka István nem százas! Szereptévesztése alkalmatlanná tette, hogy helyzetbe kerüljön, és ez az ön felelőssége. Nem lehet erre büszke, még kivagyiságból sem. Még van lehetősége, hogy visszalépjen ettől a tévedésétől, higgye el, sokkal kisebb presztízsveszteséggel fog járni, mint ragaszkodni hozzá.

A posztot természetesen a Moszad támogatta.

A festmény DUBUFFET, Jean alkotása.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr753362390

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kerényi bá' rajzszakköre 2011.11.09. 12:34:01

Arthur királyból István királyt, sárkányölő Szent Györgyből lovasrendőrt, reneszánsz csillagászból trianoni politikust rajzoltak az amatőr piktorok. István király az új alkotmányba döfi az Excaliburt, Szent György rendőr szűzleányt öl, míg a sárkány a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csurka igenis százas!Talán eladható lenne a "MINDEN 100 FT " feliratú,gagyit árusitó boltokban.Ugy látom,Tarlós ur azonnal meg is vásárolta,Ugyhogy innentől ne is tülekedjünk érte.Ha megnyerte,legyen az övé örökre.
Így van sajnos. LEhetne még javítani a pályázat érvénytelenítésével, de a hosszú csökönyösség csak árt. Még akár bele is bukhat a zászlótervező főpolgármester úr a többi bénázása mellett.
Csurka véleményének a fegyveres része ökörség, de kommentjának lényege igaz. Az MSZP-SZDSZ-bohócok-Mila-Jobbik szívesen láttak volna okt. 23-án egy Orbán-féle rendőrterrort ellenük. Orbán rendkívül okosan keresztülhúzta a számításukat, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a szerencse ebben nagyon-nagyon segítette: az EU konferenciája 23-án.
Az öreg Csureknek semmivel sem hülyébb mint Alföldi " engedjük meg, hogy a románok a Nemzeti Színházban ünnepeljék Erdély elrablását" Robicica.

Egyikük sem alkalmas az adott intézmény vezetésére.
@KG2000:
Orbán tényleg rendkívül okosan keresztúlhúzta a számításokat.
Teremtett egy olyan helyzetet, hogy az euro majdnem belerokkant, és ezért utaznia kellett, igaz rá semmi szükség nem volt.
Abban is igaza van általában Csurkának, hogy nyilvánvaló: van ellenséges titkosszolgálati aktivitás Magyarország ellen, mint ahogy minden országnak szembe kell néznie ezzel. Mondjuk az aktivitás minden valószínűség szerint lényegesen alacsonyabb, mint pl. Izrael titkosszolgálati aktivitása Irán ellen, vagy Iráné Izrael ellen.

A Brad Pitt ügyben pedig az a nyilvánvaló, hogy a magyar állam szolgálatai a lehető leghelyesebben jártak el. Akik pedig a fegyverlefoglalási akciót kritizálták, azok minimum kő hülyék, vagy rosszabb esetben a káoszban érdekeltek.
Lehet, hogy nem százas, az is lehet, hogy abszolút dilettáns, csakúgy, mint Dörner.
De az a "nácizás" ami ellen ment és megy, az pedig igen is bűncselekmény. /rágalmazás, vagy becsületsértés minősített esete/
@KG2000:
" Az MSZP-SZDSZ-bohócok-Mila-Jobbik szívesen láttak volna okt. 23-án egy Orbán-féle rendőrterrort ellenük."

Igazad van. Sőt valójában azt szerették volna, ha folyik a vér végig a körúton, és a Duna is vörössé színeződik a vértől.
Sőt, ne álljunk itt meg, azt is szerették volna, hogy emberi húscafatok repkedenek a levegőben és Orbán kisgyerekek fejével focizik a Kossuth téren...

Amúgy mit tolsz? Heroint? Hír tv-t? Kokaint?
@igényes: "Teremtett egy olyan helyzetet, hogy az euro majdnem belerokkant, és ezért utaznia kellett, igaz rá semmi szükség nem volt." Az a ti tragédiátok, hogy olyan mérhetetlenül buták vagytok. Az persze az ország tragédiája, hogy már 3-szor megválasztott titeket (1994-ben, 2002-ben és 2006-ban).
@sárkányfő: Erőlködj csak, de ülj a WCre, mert különben a nadrágodba megy.
@KG2000: Jaj, te zseni vagy... segítek. A sorrend az volt, hogy először jelentette be a milla a tüntetést, utána szervezett rájuk Orbán. A Milla még egy órával előre is hozta ez után az otrombaság után a sajátját, hogy ne ütközzön a kettő, azaz, hogy NE legyenek zavargások.

Ebből levezetni, hogy a rendőrterrorra játszott a Milla, és milyen ügyes volt Viktor, meglehetős kreativitásra vall.
Nem akarsz elmenni kormányszóvivőnek?
@KG2000:
figyelj, te egy nagyon beteg ember vagy. nem vicc. nagyon. nem vagy normális.

ahhoz, meggyógyulhass, ezt fel kéne ismerned. amíg nem fogod fel mennyire beteg vagy, nyilván orvoshoz sem fogsz fordulni. a betegség fel- és elismerése a gyógyuláshoz vezető első lépés.
@KG2000: Jézusom, Csurka még lehet százas, de amit írsz, az jó nagy hülyeség. Orbánék meg sosem fogják engedni, hogy megismétlődjön 2006, mert azzal jobban lejáratnák magukat, mint az MSZP tette.

Csurkával szerintem nincsen gond, mint művész és Tarlósnak erről kellett döntenie. Az, hogy ilyen hülyeséget összehord, hogy Brad Pitt fegyvereivel az MSZP és a Jobbik közösen döntené meg a kormányt, az más dolog. Én speciel nevettem rajta egy jót, de nem veszem komolyan és nem keverem a színházas ügyhöz.
Az egész kultúrális- és művészvilágot egy csoport tagjai uralják. Ugyanez a csoport hevesen küzd a kirekesztés minden formája ellen. Csak számomra abszurd a helyzet?
@igényes: "Teremtett egy olyan helyzetet, hogy az euro majdnem belerokkant, és ezért utaznia kellett, igaz rá semmi szükség nem volt."

Nem tudom eldönteni, hogy ez irónia akar-e lenni. Mert viccnek kurva jó. Nem szükség kérdése volt, hanem mindenki ott volt egyrészt. Másrészt meg az Euro válságát a görögökre kenik, de mindenki tudja, hogy ez az egész rendszer nem szól másról, mint az államok döntő többségének(sőt lassan az összesnek) az eladósításáról, ezáltal a modern eszközökkel való gyarmatosításáról. Jön a többi mediterrán ország, aztán mi. Aki nem akar a rendszernek lefeküdni és meg akar élni maga, az úgy jár, mint Líbia. A csúnya gonosz Kaddhafi mindenki barátja volt, aztán kérte az európai bankoktól Líbia 800 milliárd dollárját vissza és hírtelen gonosz diktátor lett, aki ellen kitört egy (senkinemtámogattaésbújtogatott) forradalom. Szóval a lényegre térve az Euroválság nem valami görögökelbasztákezértszar folyamat, hanem a hülye is tudja, hogy se a görögök, se mi soha nem fogjuk tudni visszafizetni az adósságot.

Elárulom, hogy az utolsó költségvetési évben a magyar állam a hitelek nélkül nyereséges lett volna bőven. Ez egy államtól szép teljesítmény, és gondolj bele, ha ezt a nyigdíjakra, egészségügyre, stb. lehetne költeni, nem tömni vele mások zsebét, akik cserébe ráadásul megmondják, hogy mit szabad és mit nem és beleszólnak minden döntésbe....
@KG2000:
Ja igen, persze üldözési mániád az nincsen, tégedet tényleg követnek.
Próbáld inkább elképzelni, ahogy egy izraelita vadászgépről kilőtt lézerirányítású rakéta megcélozza a hátsódat.
Bizsergető érzés.
@Vincenzo90: vegyél lámpást a kezedbe! Teljes félreértésben vagy Öcsém. Olvass utána a témának..
@G_P: ez a csoport pedig a tudjukkik, jól értem? Nem értem.
Mióta Papolczy Gizella felbukkant Pista bácsi életében, azóta valóban elvesztette párszor az öreg a fonalat. Nem árulom el ezzel kapcsolatban az álláspontját, hiszen sokan ismerik, akiket érdekel a téma. Ha elolvassuk a régi Magyar Fórumokat nem sok olyan jóslattal és bölcs előrelátással találkozunk, ami nem jött be Csurkának.
Mindenesetre a MIÉP helyben totyorgásával és elfideszesedésével nagyban segített egy valóban radikális és jobboldali pártnak (Jobbik) a térnyerésében.
@Brukk: dehat egy kurva naci az agyamanet ven hulye...

minek nevezzuk? liberalis demokratanak?:-)
@KG2000: Ezert Te fizut kapsz, vagy ilyen hulye vagy? Oszinten kerdezem, mert szamomra hihetetlen, hogy epeszu ember ingyen irjon ekkora marhasagokat.
Azt meg a jo kerenyimi is elismerte, nehez volt anno a sok szart osszehordani...
magyarinfo.blog.hu/2011/11/09/kerenyi_imre_2010_marciusaban_ha_kormanyra_kerulunk_visszacsinalunk_mindent

A III/III-as cimborad nyilvan regi komcsi trukkoket vizionalt....
Nalatok eleg sok ilyen van raktaron...Pozsgay, Kerenyi, Csurka...sorolhatnam. Nem ciki ezt a sok kommunista keresztenyt vedeni?
Ha nem biggyeszti a végére azt a mondatot az íróüja, akkor is tudni lehet.
Idióta írás, ezerszer nagyobb az üldözési mániája, mint annak, akiről szól.
@KG2000: magyaran megtortenik az, amit orban szervezett 5 evvel ezelottre..?

hogy odadobja a hiveit martirnak a altala szervezett csocselek elleni rendorattak tuzvonalaban?:-)
@KG2000: ". Az persze az ország tragédiája, hogy már 3-szor megválasztott titeket (1994-ben, 2002-ben és 2006-ban). "

ez orban szemelyes tragediaja, nem az orszage:-DDDD

az pedig, hogy egy szervilis plebejus vatgy meg a te tragediad, mert most hasznald ki a seggnyalasi kepessegeidet, mert hamarosan jon vissza a demokracia es koztarsasag es bizony akkor nagyon szar lesz nektek nemzeti-patoszos, szolgalelku giccshuszaroknak:-D

nbem ezert mert "elszamoltatunk, felelossegre vonunk"

minek?

eleg buntetes lesz nektek, hogy korbeallunk es hangosan kirohogunk benneteket, ahogy a csurkahoz, kerenyihez, dornerhez, eperjeshez es hozzad hasonlo idiotakkal tennni kell egy egeszseges tarsadalomban:-)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Volt ő már sok minden, de így egy-az egybe, meg az hogy "náci-színház" SZÓ SZERINT lesz, hát nem tudom.
Mindennek van határa, és ez azon jóval túl van. Az más kérdés és sokkal nagyobb baj, hogy egyes emberekkel szemben ezt is lehet, másokkal szemben ennek a töredékét sem.
Mondjuk ki bátran: Tarlós sem százas:)
Bár a sok butapesti droid megérdemli...
@Brukk: Mondjuk Csurek tényleg náci, és alighanem dicséretnek tekinti.
@KG2000:mondd, te honnan tudod, minek örülne az általad egylényegűnek tekintett csipet-csapat? Te ott valaki vagy? Vagy levelet kaptál valakitől? Légipostán?
Az ország "tragédiája" pedig a legközelebbi választáson alighanem megismétlődik.
@Vincenzo90: hát, látom, a te legmagasabb iskolai végzettséged is tánciskola. Vagy faiskolát is végeztél?
Az Euró 311 forint, ez sajnos mindegyikünket érinti, és ilyen rosszul semelyik térségbeli ország devizája nem áll. Ennyit a végtörlesztésről, meg az IMF kiutálásáról. A többi ócska propagandaduma meg összeesküvés-elmélet.
@Logan Grimnar: 1526 után Erdély csak a 7 évig (1940-1947) tartozott a független Magyarországhoz. Tehát arról beszélni, hogy a románok elrabolták tőlünk, nos elég nagy tudatlanságra vall.
@Brukk: ez van
aki kozpenzt akar zsebre tenni, annak turni kell ha kurvaanyazzak:-)

el lehet menni versenyszferaba dolgozni es kitartottbol eltartova avanzsalni. akkor visszakapja a jogait, amiket elveszitett azzal, hogy kozpenzbol akar megelni.

ez az ara a kozpenznek. barmikor szemtol szembe lenacizhatom. es nincs joga ezert elegtetelt venni, mert az alkalmazottam. senki nem tartott pisztolyt a fejehez, hogy a penzemre palyazzon. ha palyazik, akkor viszont kotelessege elturni. valamit valamiert.
@zum trucc:
Összeszámoltad már, hány embert, művészt, politikust stb. nem folytatom bélyegeztek már ilyen módon meg elsősorban a média által? Ugyan már...
De érdekes, "nácizni" valami különös oknál fogva mindig és minden körülmények között lehet, hiszen az alany, ahogy Te is írtad, "tényleg náci", tehát az aki állította fel van mentve.
Valóban, nem százas, az ilyeneket jegyszedőnek sem alkalmaznám!
- egy Jobbikos
@KG2000: Te alapon ennyire hülye vagy, vagy képzed is magad? Csurkát tényleg kezelni kellene, lassan az UFO-kat fogja belekeverni hagymázas kirohanásaiba. Brad Pitt is a tüntetés, meg a külföldi titkosszolgálatok:-) Geci fontos ország vagyunk, mi lesz az Audi motorokkal, ha államosítanak, mi? Jaja, a Moszad beparázott, hogy nem fog tudni Q7-est venni műveleti autónak. LOL.
Ja, és nem a jobboldaliságával van a baj, hanem azzal, hogy összefüggéstelenül beszél nettó baromságokat.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Itt van a dolog rákfenéje. Mert akkor egy másik íróról, rendezőről stb-ről ugye bátran lehet azt mondani például " utolsó büdös kommunista". Igaz?
Csupa "százas" irodalmi meg színházi emberekkel igen unalmas lenne a kultúra.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "ez orban szemelyes tragediaja, nem az orszage:-DDDD"
sajnos nemcsak az orbán személyes tragédiája, hanem az országé.
@Brukk: Nem számolok szabad időmben nácikat, elég utálatos hobbi lenne. Bár speciel neves művész nemigen van igazi náci, hirtelen az említett szláv nevű drámaírón kívül egy sem jut eszembe. Én egyébként nem szoktam nácizni.
Sok jobboldali-soviniszta művész van, de a jobboldali az ritkán náci, szerencsére. Nincs is bajom velük, egyébként a "kifúrt" Márta István is állítólag fideszes, de ezzel sincs semmi bajom.
Kit lehet nácizni, kit lehet komcsizni? Hát, pl. aki náci vagy komcsi. És csak azokat. Erre látom nem gondoltál.
@Vincenzo90: ejha, te aztán jó szert tolhatsz. Olyan senki-által-nem-támogatott forradalom, ahol a lakosok tízezrei ragadnak fegyvert a hatalom ellen és több ezren életüket is adják a változásért. Igen, szerintem is egyértelműen a zsidó háttérszervezetek zsírozták ezt le mind... LOL. Ha nem tűnt volna fel, napokig, sőt hetekig tartott a késő téli-tavaszi forradalmak idején, mire az amerikai és a nyugati diplomácia kitalálta, hogy egyáltalán hogyan álljon ezekhez a kérdésekhez.
@M_R: Mondjad ki bátran, de hogy a korrupt, öntelt és semmirekellő Demszkyhez képest, aki alatt 20 éven át semmi, de tényleg semmi érdemleges nem történt a városban egy áldás, na az is biztos.
Kár külön odaírni, úgyis mindenkit a MOSZAD támogat, aki Solymosi Eszter emlékének ápolója ellen ágál.
@blacklord: Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy Demszky százszor többet tett Budapestért, mint Tarlós.
Egyébként Csurka már 2006-ban azt mondta, hogy milyen dolog az, hogy az embereknek nincs pénzük? A jegybank nyomasson több pénzt, és adjon mindenkinek. Így lesz pénze a szegényeknek is. És ő ezt komolyan is gondolta. Nem vicc!
@KG2000: Aha... orbánvitya borotvaéles logikával átlátta a helyzetet és seperc alatt kihúzta a zombiforradalom alól a padlószönyeget...
Szerintem sürgősen keress fel egy elmeszakorvost! Kár, hogy a diliházat bezárták, ott jól ellennél egy gumiszobában orbánnal és csurkával. :(
vajon kinek lehet az érdeke, hogy egy ilyen ember egy színház életét befolyásolja? mert kezdem egyre inkább úgy gondolni, hogy tarlós csak egy bábu, mivel annyira nem buta, hogy a szakmával is egyértelműen szembemenjen, és ilyen eszmefuttatásokat, mint művészi értéket elismerjen, sőt, azt nyilatkozza, hogy őszerinte ez csak színesíti a színházi műsorkínálatot. agyam eldobom.
@zum trucc: Én meg igen is azt gondolom, hogy senkit nem lehet büntetlenül lenácizni, sem Csurkát, sem mást. És azt a színházat sem lehet ilyen jelzővel illetni, ahova ő beteszi a lábát, mert akkor azok a színészek, - ne adja az Isten -akik annak az intézménynek a munkájában részt vesznek, vagy azok a magukról megfeledkezett nézők is szintén azzá válnak.
Tehát az az aláírásgyűjtés, ami a közelmúltban folyt, az az én értékítéletem szerint igen is nagyon aljas és mocskos dolog volt azok részéről, akik kitalálták. Ez független a pályázattól, vagy attól az eljárástól, ahogy a kinevezésüket megkapták.
@Brukk: Még egyszer: Csurka nem is leplezi, hogy náci. Akkor minek kellene ezt nekem vagy neked tagadni, szégyellni? Nácit meg nem teszünk állami, önkormányzati tisztségbe, ez ugye nem kérdés. (Ha választással bejut, akkor persze pl. képviselő lehet.)
Amúgy meg elsősorban egy kiöregedett, mániákus alak, nem színházat kell rábízni, hanem távol kell tartani a közpénzektől, még nem számolt el 28 millkával a kilencvenes évekből.
@KG2000:

Kis barátom, legalább a nyelved féltenéd, vagy a Tekintetes Örökös Miniszterelnök Úr ánuszát, mert előbb-utóbb valamelyik el fog kopni, ha így folytatod.
@Brukk:

Kérdés-1: miért ne lehetne egy nácit lenácizni?
Kérdés-2: miért lenne minden szinész náci, aki egy náci színházban dolgozik? (Mondjuk nem szép dolog kiszolgálni egy náci színházat, de ez gyomor kérdése és nem ideológiai kérdés.)
@dzsilla: De. Tarlós nagyon buta.
@Brukk: o nem iro-rendezo, hanem politikai kozszereplo, a magyar neonacik egyik szellemi vezere, az antiszemitizmus oszlopos alakja, a paranoia es a gyulolet felkent hirdetoje, a vervad ostobasaganak eletben tartoja, onjelolt nemzetvezeto, aki mind a ai napig aktivan politizal a miep elnokekent. elhiszem, hogy jo lenne bebujni az iro-rendezo alca moge, de o konkretan kozszereplo, politikus. egy politikusnak meg barmikor lehet kurvannya:-)

ha nem tetszik, akkor fel lehet allni a mieptol, visszavonulni es kussolni. ha viszont kiall es ugat, akkor akiknek nem tetszik, lekopi erte es _joga_van_hozza_.

egyebkent tudod mikor hozta a birosag az elso olyan iteletet, amiben is leszogeztek, hogy egy kozszereplonek kutya kotelessege elturni az ilyesmiket? annakidejen egy faszarcu reszeg takonypoc, bizonyos loppert daniel nagy nyilvanossag elott, hangosan lehazaarulozta a muveszetk volgyebe latogato megyot. megyo feljelentette ragalmazasert, mire a birosag kimondta, hogy egyszeruen allampolgari jog ilyet csinalni.
Van egy ország titkosszolgálata. Egy másik országban előtérbe kerülnek szélsőséges nézetek, melyek keményen bírálják azt az országot. Természetesen egyből jobban vizsgálja az adott országot, hisz akár valós fenyegetést is jelenthet.(fegyver eladás, gerilla képzés, stb. )
Na és akkor mindenki tippelhet kire gondoltam.

válasz: A magyar titkosszolgálat 150% emelte tevékenységét Szlovákiában Slota alatt.

Teljesen megértem Izraelt, hogy megnézi, mit is csinál kis hazánk. Én is ezt tenném.
Beszéljünk az ócsó de "gyönyörű" Kerényi festményekről, a Dörner féle "nemzeti" színházról, a havi 1 millióért -a szegényeknek észt osztó Hegedűs Zsuzsáról és a többi nemzeti "hőstettről". És közrendőrből milliárdos 20 év alatt, kedvezményes nyugdíjjal, Pintér féle életpályamodellt mindenkinek szarjankók!

Orbán banda takarodj!
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Tarlósnak teljesen egyértelműen leszóltak, hogy írja szépen alá és kussoljon.
Tarlóstól csak egy dolgot várok el. Regnálása alatt - fejezzék be a 4-es metrót.
@Lófasz Hadnagy: igy van

azert is van pubi nagy kinban, mert a karakan "leverem a szmeuveged es meg ra is ugrok" imidzsbe nem fer bele az "alirod es kussol, mert nekunk koszonhetsz mindent bazdmeg" utasitas:-DDD
@béla a görög: ezert lett letiltva 98ban...

hogy ha majd vegre megszerzik viktorek bp-et, akkor az orban nev ragyogjon aranyban a 4es metro mellett.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Igen, számomra is nagyon fura, hogy Tarlós ezt lenyeli, ennél önjáróbbnak tűnt. Persze lehet, hogy őt is bedarálta a narancsprés, de szerintem előbb-utóbb ki fog bújni az a szög a zsákból. Tarlósra sok rosszat el lehet mondani, de semmi esetre sem barnanyelvű szerviens.
Milliós városházi szerződések, ilyenek a pécsi fidesz simlik.

Pénzügyi, politikai és környezetvédelmi tanácsok, döntés-előkészítés, helyzetelemzés, minőségbiztosítás és véleményezés milliókért, baráti cégeknek. Betelt a pohár, amikor az elzárt pécsi csap alá tartottuk.

"Elzártuk a csapokat" - hangoztatta Páva Zsolt, Pécs 2009-ben megválasztott fideszes polgármestere, arra utalva, hogy az előző, szocialista városvezetés olyan kitalicskázós, pazarlós volt.

Kikértünk néhány szerződést, beletúrtunk Pécs online üvegzsebébe, és érdekes adatok kerültek elő. Kiderült, hogy Szebellédi István eddig 28 millió forintért pénzügyi szaktanácsadott, de Kapitány Gergely cége is több mint 18 milliót számlázhatott ki politikai tanácsokért. Feltűnik még Szalai Sándor cége, az egyik kevéssé burkoltan a városvezetést támogató hírportál tulajdonosa, aki városi cégekkel való kapcsolattartásért jutott összesen 4,5 millió forinthoz. Egy kis merítés a fideszes városvezetés szerződéseiből, a teljesség igénye nélkül.

Szebellédi István pénzügyi és finanszírozási tanácsadás, igazságügyi szakértői feladat ellátása témakörben polgármesteri tanácsadóként havi egymillió forintot tett zsebre, év végéig összesen 28 millió forintot. A nevével fémjelzett, illetve a részben irányítása alatt lévő cégek által végzett több tízmilliós átvilágítások ezen felül értendők, mint a legendás 60 milliós, amelyről azóta sem tudni pontosan, hogy hány oldalas is volt új korában. Hogy ne legyen magányos, a CC Auditot vele közösen tulajdonló ember is feltűnt a városháza környékén egy másik cégével, ő több mint 12 milliót vihetett haza a Pécsi Vízművel és a Wipark Konzummal kapcsolatos véleményéért.

Kapitány Gergely cége, a K&K Produkció politikai tanácsadásért, helyzetelemzésért, stratégia kialakításáért, beszédek írásáért összesen 18,4 millióval gazdagodott 2009 júliusa óta. Páva Zsolt volt kampányfőnökének vállalkozása először 562,5, majd 625 ezer forintot kapott havonta.

A Szalaiusz Consulting Bt. nem kisebb feladatért kapott tíz hónapon át 450 ezer forint plusz ÁFÁ-t, mint az "átszervezendő önkormányzati társaságokkal való kapcsolattartás, problémamegoldás és menedzsment kialakítása". A társaság névadója nem egy ókori római méltóság, hanem az egyik pécsi hírportál tulajdonosa, Szalai Sándor, amely inkább kendőzetlenül, mint nem, a jobboldalt támogatta a választásokkor. (Talán más is emlékszik: piros fejléce ekkortájt vált narancssárgává, a dizájn azóta változott.)

A volt fideszes városatya, De Blasio Antonio nevével fémjelzett Consult Bt. havi nettó 300 ezer forintot számláz ki a városnak 2009 június óta, összesen 11.625.000 forintot. A társaság feladata "EKF beruházások, létesítmények üzemeltetésével kapcsolatos feladatok koordinálása, külkapcsolati tanácsadás", valamint Pécs európai ügyeinek koordinálása, és az ezzel kapcsolatos tanácsadás. Dr. Mikes Éva, volt fideszes alpolgármester szintén ugyanekkora összeggel gazdagodott, mint párttársa.

A Gázber Bt. 2010 nyara óta havi 212.500 forintot kap "energetikai, infrastrukturális feladatok döntés-előkészítése, kidolgozása, és szakmai tanácsadás" ellátásáért.

Az Omnimed Egészségügyi és Szolgáltató Bt., amely Bányai Elekhez köthető, az önkormányzat egészségügyi igazgatási feladatainak ellátásáért év végéig összesen közel 3,5 milliót kap.

Az üvegzsebből potyogtak még ki csinos összegek. A Brain-Audit Kft. a Pétáv átvilágítására irányuló szakértői tanácsadásért bruttó 6,2 milliót kapott, a PRV Dunántúli Fejlesztési-, Közbeszerzési és Beruházásszervező Szolgáltató Kft. közbeszerzési eljárások előkészítésére, lebonyolítására és szakmai támogatására bruttó 18,5 millió forintot vett fel. Az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. minőségbiztosítási feladatok ellátásáért bruttó 4,4 millió forinttal lett gazdagabb.

Nem Szebellédiék az egyetlen nem pécsi illetőségű jó barátai a pécsi önkormányzatnak. A volt kispesti Fidesz frakcióvezetőjéhez kötődő Aditus Zrt. pályázat előkészítéséért közel 3,7 millió forinttal gazdagodott.
@Lófasz Hadnagy: viszont zsarolhato...

es mint tudjuk, a fidesz a legszebb maffiahagyomanyok szerint mukodik, azaz a belepes feltetele egy bcs elkovetese, amivel bizonyitja lojalitasat es igy rogton zsarolhatova is valik..:-)

tehat leszol viktor, hogy "pubi, alairod, vagy a stiklid szellozik a hirlapban/nemzetben/remhirtveben es a muanyag lakat rad fog rohadni, arrol majfd tesz az ugyeszunk"

es ilyenkor pubi elgondolkodik, hogy mi a jobb? kicsit torolgetni a fideszkopetet az egorol, vagy leulni par evet fideszbortonben?
@Lófasz Hadnagy: Tarlós egy jobb főpolgármester, mint Demszki. Becsületesebb, egyenesebb. Szinte biztosra veszem, hogy kevesebb milliárdot fognak ellopni a főváros pénzéből az ő regnálása alatt, mint amennyit Demszki alatt kivittek. És ez számomra mindennél fontosabb érv akkor, amikor Tarlóst értékelem.

Azt is kedvelem, hogy nyiltan elmond dolgokat, amiket elődei nem mondtak ki. Már-már üdítően őszintéének tűnik. (Félek, egyszer majd ez lesz a veszte, de addig is emiatt kedvelem.)

A Csurka/Dörner választást fentiek ellenére hibának tartom, de elviselem. Sőt, erősen zavar is az az össztűz, amely emiatt rázúdult. Mostmár csupán ezért nem szeretném, ha visszavonná az egyébként balek döntést.

Persze a Dörner-féle színházba nem fogok eljárni, és ha minden normális ember így tesz, akkor szépen 1-2 év alatt visszacsináljuk a dolgot, és minden el van boronálva.
@Vincenzo90:

Kifejezetten élvezem a színvonalas összeesküvés-elméleteket, de a tiéd nem az. Ezt te magad alkottad, vagy hallottad valahol?

Az arab tavaszt a zsidók robbantották ki? Amikor szinte minden diktátorbuktatás után, szinte mindegyik országban az iszlámisták hatalomra jutásával kell számolni, akkor a zsidóknak marhára érdekük a tömegek bujtogatása, ugye? Hátha születik néhány szélsőséges berendezkedés, vagy jó kis teokrácia, mint Iránban. Egyébként meg elég viccesen nem támogatott forradalom az, ahol a forradalmárok megostromolják a ország nagyvárosait és győznek. Miközben az EU és a NATO hetekig töketlenkedett, hogy akkor most mit csináljon.

Szerintem még dolgozz ezen az elméleten, mert egyelőre nagyon gyenge.
Kottkodács! Minden napra egy ajwehholós líbsi blog a Csurka ellen.

@hááááát:Csakhogy ezt egy normális ország normális titkosszolgálata nem tűri szó nélkül. (Segíteni meg főleg nem segítene neki.)
Nekem úgy tűnik, hogy célt tévesztett a poszt. Szerintem Tarlós sem százas... Legfeljebb egy pislákoló hatvanas... ;)
@vajdasagi:

"Tarlós egy jobb főpolgármester, mint Demszki."

És mondd csak, ez a jobbság miben nyilvánul meg? Mert utcákat, tereket átnevezni nagyon tudnak a fiúk, de az érdemi lépések hol maradnak? BKV pl.? Náluk van pénz, paripa, fegyver, oszt' a lényegi dolgokhoz nem nyúlnak. Gyávák, vagy balfaszok?
@Lófasz Hadnagy: Hát a Demszki-korban tényleg hozzányúltak a lényegi dolgokhoz: ez jobbára abból állt, hogy ellopták azokat. Aki eltűri a Hagyó-féléket, az a szememben nem érdemli meg ezt a tisztséget. A jobbság pontosan ebben nyilvánul meg: elég erős igyekezetet vélek felfedezni a pénzek elsíbolása ellen. Pont a BKV-t nem kellett volna említened: pénzkifizető helyként használták mind a szocik, mind az SZDSZ (és ha a Fidesz is benne volt, az semmivel sem csökkenti Demszki felelősségét). Most ez mintha már nem így lenne.
Pénz-paripa-fegyver meg éppenséggel nincs "náluk" - mármint Tarlósnál.

Az utcák-hidak átnevezését és is hülyeségnek tartom. De inkább 100 új utcanév, mint 1 Hagyó, ha érted mire gondolok.

Egyébként én eleve nem Tarlósra szavaztam. Csak később kedveltem meg - ahogy figyeltem mi történik. Most már simán rászavaznék.
@vajdasagi:

A Demszky-éra alatti simlisségek kiderültek, a mostani éra alattiakról semmit nem tudunk. Ha szerinted ez azt jelenti, hogy akkor nincsenek is, hát hidd, a te dolgod.

Pedig, de, említem a BKV-t. Érdemi változást te látsz? Mert én nem.
@KG2000: az meg a te tragédiád lesz, hogy a imádott fideszed tehetetlen rombolása miatt a valagad rövidesen kilóg a rongyos gatyádból.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Az 5 évvel ezelőtti orbáni húzás most csak azért nem jött létre, mert nincs egy Gyurcsány, vagy valaki más, aki ellen lehetne tombolni, rombolni. Akkor meg minek egy naggyűlés?
@Lófasz Hadnagy: "Pedig, de, említem a BKV-t. Érdemi változást te látsz? Mert én nem. "

en latok

kevesebb metro jar, a combinok helyett egyre gyakrabban allitanak be regi kotvany szarokat, a csuklosbuszokat nehany jaratnal be-be cserelgetik rovidbuszra, mai kifejezetten vicces egy olyan jarat eseten, mint mondjuk az 55os, ami boraros ter - gyal viszonylatban kb 50 perces menetidovel es 25 km uttal vag a vilagnak, orankent 2-3 jarattal.
@Lófasz Hadnagy: Én érdemi változást látok: nincs a Hagyó a zsíroskenyerével.

És ha a Demszki érában tudom, hogy folyt a szabadrablás, most meg nem tudok ilyesmiről, akkor az mégiscsak azt jelenti, hogy a Demszkit utálnom kell, a Tarlóst meg (még) nem kell. Azután lehet, hogy 10 év múlva már a Tarlóssal kapcsolatban is mást fogok gondolni, de a Demszkiről és a bp.-i SZDSZ-MSZP gengszterekről alkotott lesújtó véleményemet ez nem fogja befolyásolni.

Más: az egyes kerületeken belül most is igen sok gazemberséget sejtek/tapasztalok. De a főváros mintha jelenleg megpróbálna ellenálni a vérszívó piócáknak.

Nem lehet, hogy Te elfogult vagy, és zsigerből kritizálsz mindent, ami nem MSZP, vagy nem SZDSZ?
@zum trucc: Például a mai nap, 16:38, a lengyel és a cseh valuták ugyanúgy 1%-kal romlottak az Eurohoz képest, mint a Forint:
www.finanzen.net/charttool/?stTKDaten=946854.148.474&stTKDaten=946831.148.898&stTKDaten=946868.148.753&stTKDaten=..&stTKDaten=..&x=53&y=6

Egy éves szinten százalékban ugyanott van a Forint, mint a lengyel Zloty, +12% körül.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Igen, lehet hogy valamelyest romlott a tömegközlekedés minősége, de az attól függ, hogy mennyi adósságot tudunk még felvenni a BKV nevében, és utána kifizettetni a kormánnyal. És hát ezeket az adósággokat nem lehet az égig növeszteni. Inkább én szenvedjek egy kicsivel jobban most, semhogy az unokám jövőjét eltékozoljuk. Az igenis egy felelős főpolgármester, aki megpróbál rendet tenni a BKV pénzügyei terén. És sajnos szegények vagyunk, mint a templom egere.

A szememben az a hibás, aki pl. a 4-es metrót elkezdte. (Most már sajnos nincs visszaút - meg kell csinálnunk.)

A Combinókat mint fölösleges flancolást az elején elleneztem, de most már azt látom, hogy része ez a városunk összképének, és talán imázs-fronton megtérül.
@vajdasagi: Valamikor Tarlós szekrényéből hány Hagyó esik majd ki? Mitől vagy abban biztos,hogy olyan kurvára becsületesek a fiúk? Hidd el, minden úgy megy, mint régen, csak a zsebek változtak.
@vajdasagi: "A szememben az a hibás, aki pl. a 4-es metrót elkezdte. "

azert amikor valaki ennyire nyiltan vallaja fel a maradi ostobasagot, nem vagyok kepes szo nelkul hagyni:-)))

az ilyenekre epitve lett egy ekkora sudribunko bp elen. gratulalok, megnyerted:-)

ezert megerte idekoltoznod, hogy kikurj velunk:-D

kell negyes metro. es mar regen lenne is negyes metro, ha az a gumnicsizmas csuti faszkalap sertodottsegeben, hogy elbuktak a '98as valasztasokat nem allitja le a projektet. aztan persze a kis kocsognek es a sameszai8nak hgabzott ea legujobban a retkes pofaja, hogy miota nincs negyes metro, mernincs negyes metro!!!

ertem en, hogy a parasztgyerekben meg elesen el az elso remiszto emlek a mopzgolepcsovel valo talalkozassal, de akkor koltozzon vissza fatornyos kis falujaba es hagyja a nala fejlettebb mentalitasu embereket beken a picsaba.

bp = kozmopolita, multikulti, liberalis nagyvaros. akar tetszik, akar nem. ez nem megy partvezenyszora, nem megy ostoba, mejmaghar patoszos-giccses faszsagokkal. a kulturanak nem tudja megmondani mnehany faszarcu onjelolt messias, mive es hogyan alakuljon. es en csak annyit tudok mondani, hogy te koltoztel ide, baszod. ha nem tetszik a multikulti, mehetsz vissza oda, ahol verik a buzikat a felvonulason....

de itt a buzik fel fognak vonulni, a szigeten a hollandtol a romanig mindenki bulizni fog, a pesti ejszakaban lesznek buzibarok, ujra lesz zoldpardon, vege lesz a belvarosi csendrendeletnek es tarlos es orban meg fog bukni. megprobalhattok a fejlodes, a multikulti es a globalizacio utjaba allni, de ugy fogtok kinezni, mint makacs bika a vaganyon az intercity tovabbhaladasa utan...
@vajdasagi: Így van, a 4-es metró árából 10-szer annyi villamosvonalat lehetett volna építeni. Például az 1-es villamost tizedannyiból meg lehetett volna hosszabbítani a Kelenföldi Pályaudvarig.
@KG2000: sot, lehetett volna belole 50 meter magas aranyozott orban viktor szobrot is epiteni, amint eppen hajbokol elotte a papa es a vilag kiralyai..:-DDD

a sok kis onjelolt kozlekedesmernok..:-)

hany eve is lesz pesten? en cirka 40..

itt szulettem, tudod:-D
@room_101: Elugrok előle, mint Indiana Jones, és téged talál el:)):((
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Hűha!!! Nem vagy Te egy kicsit kiegyensúlyozatlan???

Tőlem vonulhatnak a buzik, de mozgólépcsőt ne hitelből építsünk, vagy csak mértékkel. Majd én adózok jó sokat (egyébként valóban megteszem már vagy 20 éve - vajon Te is hozzájárulsz annyival Bp. költségvetéséhez?), és abból az adóból ne Hagyó-félék lopjanak, és ami ebből mozgólépcsőre marad, azt költsük arra.

De ha esetleg a villamos költséghatékonyabb beruházásnak mutatkozik, akkor inkább azt építsünk. Egyébként, ha már olyan megszállottan metrópárti vagy, akkor elmondanám: a Kétfarkú Kutya Párt programjában olyasmi állt, hogy ne csak 4-es meg 5-ös metrót építsünk, hanem ezeket kihagyva talán mindjárt a 92.-iket, vagy valami hasonló jópofa ötlet volt ott. És én ezekre szavaztam is volna, ha megengedik nekik, hogy induljanak a választásokon, csak sajnos elkaszálták őket az OVB-ben. Tehát ebből is láthatod, hogy nem vagyok én metróellenes, és nem vagyok semmi jónak elrontója, de vedd tudomásul, hogy a 4-es metrón túl kevés lesz az utas, túl sok az állomás, és nem fog megtérülni a beruházás. Vagyis: a pénzünknek jobb helyet is találhattak volna.
Én attól tartok, azért lett metró (és nem más), mert ebből könnyebben lehetett kilopni irdatlan nagy pénzeket. Egy hatalmas villamos-tender az nehezebb pálya a szabadrablás számára, mert világosabbak a költségek a köznép számára is.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
És az, hogy 40 éve itt születtél, az máris feljogosít Téged arra, hogy el tudd dönteni, hogy pont a metróra volt szüksége Budapest közlekedésének.

Ember: nem figyelted az erről szóló véleményeket az elmúlt 10 évben? Ha igen, és mégis metrópárti vagy, akkor objektívnak tartod önmagadat?

Tudod, én is dühöngtem, amikor az első Fidesz kormány leállította a 4-es metró projektet. Én is pontosan ezért ellenük szavaztam azokban az években. És örültem, hogy végre lesz metró. De az elmúlt 5-6 évben bizony különböző okos és képzett emberek mondták el, hogy miért volt hatalmas baromság ez a döntés. Én most már azt mondom:
a) kár volt elkezdeni, b) más közlekedési dologra kellett volna költeni azt a pénzt, c) ha már idáig eljutott, akkor minél előbb be kell fejezni most már.

Kérlek, nézd el nekem, hogy csak 8 évesen mozgólépcsőztem először a pesti metrón. És hogy nem itt születtem. Azért lehet véleményem a dologról? Vagy már az is ingerel Téged, ha valaki másként gondolkodik? Egyáltalán szerinted mi az alapvető baj velem: hogy szerintem a Demszki érában nagyon sokan loptak? Vagy hogy azt hiszem: akiről már tudom, hogy lopott, az rosszabb, mint akiről még nem tudom? Vagy az, hogy nem itt születtem? Vagy nem szeretem a budapesti SZDSZ-MSZP-t? Valami más?
@vajdasagi: Hát, ugye többet remélsz Tarlóstól a jövőben, mint amennyit Demszky teljesített valaha. Én is. De egyelőre Tarlós, a barom utcaátkereszteléséken túl semmit sem tett, még fonódó villamost sem tudta elintézni, a kerületi polgármesterek le se szarják.
A 4-es metró, (meg a Margit-híd) gáz, de ebből úgy tűnik, Tarlósék is pénzelnek, viszont a Combinók kiderült, mégiscsak jók, ez meg Demszky érdeme. Demszky szar volt, Tarlós még szarabb. Egyelőre.
@KG2000: Szó sincs róla, azóta 311 is lett a forint, Lengyelországban óriási a GDP növekedés, egy pillanatra sem estek vissza. A gazdaság túl bonyolult dolog, egy indikátor kevés. A lengyeleké jelenleg Európa legjobban fejlődő gazdasága, mi meg a sereghajtók között vagyunk. A többi stimmel.
@vajdasagi: "És az, hogy 40 éve itt születtél, az máris feljogosít Téged arra, hogy el tudd dönteni, hogy pont a metróra volt szüksége Budapest közlekedésének."

egy szoval: igen

nezd. en varosi gyerek vagyok. te nem.

en sem ugatok bele, a paraszt hogyan szantson-vessen, milyen musor legyen a kulturban es hol legyen afaludiszko, mert nem dolgom.
ti miert erzitek azt, bevandorlok, hogy ti jobban tudjatok? ertem en, hogy itt a melo, meg alehetoseg, de talan nem kellene szetbaszni. mert a melo es a lehetoseg pont azert van itt, mert nem ugy mukodik, mint OTT bakker. ha lezullesztitek arra a szintre, itt sem lesz. sem melo, sem lehetoseg.

mert ugye te sem azert koltoztel fel pestrte, mert szereted, hiszen folyamatosan utalkozol, kloppkodsz es nagyfaluva akarsz varazsolni egy vilagvarost, csak azert, hogy te otthonosabban erezd magad. de ertsetek mar meg, a nyomorult makacs kurva eletbe, ha ezt is uyg mukodtetik mint miskolcot, debrecent, pecset, akkor ugyanugy nem lesz lofasz sem, mint ahogy nincs debrecenen, miskolcon, pecsen. jaja.. tudom.. van ott...
viragkarneval meg egyetem. kiraly.

kar, hogy itt minden heten van ket olyan kaliberu esemeny...

ertem en, hogy megvetitek pestet, megis valahogy bp hivatalos lakossaga 1.7, ennek ellenere itt el 2.5 millio. akkor annyira szar csak nem lehet. vagy ha igen, haza lehet menni. ha szedulsz a porgesben, szallj ki. ne a porgest allitsd meg, baszki.

megsertodhetsz, leszarom, nekem attol ket forinttal nem lesz dragabb a kenyer. de fogd fel: te is azert jottel ide, mert ez igy mukodik. akkor legy szives es ne baszd szet. akkor sem, ha kiderult, hogy itt sem minden fenekiog tejfel.. nem is lesz. soha. a pesti lehetosegeknek a pesti eletforma a taptalaja. ha videket csinaltok belole, ez is pont ugyanaz lesz...
Történelemből, egyes leülhetsz! És buta is vagy, mert mielőtt ilyen ökörséget állítasz, legalább nézz utána az interneten.
hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C3%A9ly

Ennek kikeresése kb 1 percembe került....
@genyamagyar: Történelemből, egyes leülhetsz! És buta is vagy, mert mielőtt ilyen ökörséget állítasz, legalább nézz utána az interneten.
hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C3%A9ly

Ennek kikeresése kb 1 percembe került....
@Logan Grimnar: na mar csak arra leszek kivancsi, hogy a leirtak megertese mennyi idodbe fog kerulni..;-))
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Nézd, én ezt kérdeztem:

"És az, hogy 40 éve itt születtél, az máris feljogosít Téged arra, hogy el tudd dönteni, hogy pont a metróra volt szüksége Budapest közlekedésének."

És Te ezt válaszoltad:

egy szoval: igen

Ez egyrészt elképesztően nagyképű, másrészt buta.
Harmadrészt: nem is produktív így érvelned. Attól tartok, hogy emiatt ellenszenvessé válsz. De te tudod...

És később még ezt írod:

nezd. en varosi gyerek vagyok. te nem.

Ez nem igaz - én is városi gyerek vagyok. Egy világvárosé, amelyhez képest Budapest gondolkodása és életstílusa provinciálisnak mondható - de hát mindegy is... Azért itt élek én Budapesten, mert ez sem egy rossz hely, elismerem.

megint később ezt írod:

en sem ugatok bele, a paraszt hogyan szantson-vessen, milyen musor legyen a kulturban es hol legyen afaludiszko, mert nem dolgom.

Erre meg azt mondom, hogy én nem beleugattam a
metró-kérdésbe, hanem véleményt mondtam. Attól tartok, hogy több infomráció birtokában, mint amivel te rendelkezel.
Másrészt én nem vagyok és soha nem is voltam paraszt - igaz, megbecsülöm ezt a foglalkozást is, mint sok minden mást.

Végezetül: Te jól tennéd, ha pszichológus segítségét kérnéd, hátha még segíthet rajtad. Tudod: van ilyen szakma Budapesten is...

Részemről ennyit. Ezután ignorálom a bejegyzéseidet.
@vajdasagi: "Részemről ennyit. Ezután ignorálom a bejegyzéseidet. "

latod, rogton ezzel kellett volna kezdened, ha nem birod amikor valaki teljesen egyenesen kimondja amit gondol :-)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: máris mondom: 2 perc - vénségemre belassultam :-)
megfelel, elvtárs? :-)
süti beállítások módosítása