A Jobbik eladná az országot 3 szavazatért

2012.01.16. 08:22 miket

Életem legnagyobb Európa-élménye 2002-ben történt az Újpest-Haladás magyar kupadöntőn Győrben. Az országban mindenki vágyakozott Európába, el akartuk érni azt a szintet, ahol jogállamban, biztos gazdasági háttérrel, tisztán élhetünk, kb. mint Ausztriában, de úgy, hogy azért legyen benne virtus.

Amikor a második félidő közepe táján a Haladás kiegyenlített, néhány újpesti szurkoló átugrott a kerítésen. Nem mentek a pályára, csak ott hőzöngtek, hogy kimutassák dühüket. A rendőrök reakciója ebben az időszakban az volt, hogy egy teljes sorfalat húztak a pálya és a szurkolók közé. A felvételen még a riporter is megjegyzi, hogy ez talán túlzás. A szurkolók ezen a ponton azt skandálták, hogy "Európa! Európa!", jelezve, hogy néhány renitens magatartásáért nem lehet több ezer embert megbélyegezni és visszatartani attól, hogy egy esetleges győzelem esetén a pályára szaladjon, és ünnepelje csapatát. Egyben jelezték azt is, hogy ők tudnak az európai normák szerint viselkedni, nem lesz gond, a szurkolótáborok nem fognak egymásnak esni. A rendőrök értették az üzenetet, és elvonultak. Amikor a szintén európai, cseh Robert Vagner megszerezte az Újpest győztes gólját, az újpesti tábor a pályára özönlött, és miután kiünnepelte magát, megállt a Haladás tábora előtt, és behívta őket a pályára. Gyönyörű látvány volt, ahogy lila-fehérbe öltözött szurkolók zöld-fehérre festett arcú, síró embereket vigasztalnak. Az emberek itt összetartoztak, boldogok voltak, hogy megmutatták: ők Európa részei, tudnak az európai normák szerint egymás mellett  élni. A videón a kupa átadásánál az újpesti Szlezák mögött egy Haladás-zászlót lengetnek.

Aztán 2004-ben beléptünk az EU-ba. Örömteli élmény volt, de nem jött el a Kánaán, ahogy vártuk. Az EU iszonyú mennyiségű pénzt pumpált hazánkba, ki ne látott volna olyan táblát az út szélén, víztisztító üzemen, iskolán, nyomdai kiadványon, hogy épült/készült az Európai Unió támogatásával. De nekünk ez a logó inkább a mutyi, a pénzlenyúlás szimbóluma lett. Mindenki csak azt találgatja, amikor ezeket a táblákat nézegeti, hogy ebből az x millió forintból mennyi ment különböző zsebekbe. Nagyon nagyon sok, és sok felesleges beruházás is készült.

Ezeket a pénzeket azért kaptuk, hogy felfejlesszük az országunkat arra a szintre, amilyenben mi is élni szeretnénk. Azt, hogy mire költjük, nem korlátozták túl szigorúan, a társadalmi kontroll pedig igencsak kevés volt ahhoz, hogy valóban hasznos beruházások jöjjenek létre. A kormányok úgy kezelték ezeket az alapokat, mintha talált pénz lett volna, amit nyugodtan el lehet szórni hülyeségre, a játékgépbe, vagy csak simán a haveroknak.

Ma, amikor az Unió gazdasági válságba került - éppen akkor, amikor Magyarországon a demokratikus intézmények leépítése zajlik -, a közösség nem hajlandó feltétel nélkül finanszírozni egy olyan kormányt, amely szemmel láthatóan szembe megy minden európai normával. A feltételek most már nagyon kemények, és beleszólnak a magyar társadalmat megosztó és a politikai rendszert szétzúzó kormány munkájába.

Barroso és a magyar demokráciát féltő európai politikusok levelére és ajánlásaira, hogy milyen feltételek mellett finanszírozzák tovább az országunkat, a magyar "nemzeti radikális" párt reakciója az európai zászló elégetése volt. A Jobbik marketingje nagyon jól működik évek óta az elkeseredett, de ezt önmagának be nem valló magyarság körében. Most ezzel a húzással ez EU-ra próbálják kenni az ország csődjét, ahelyett, hogy azt próbálnák bizonyítani, hogy mi is Európa része vagyunk, még ha elrontottunk is néhány dolgot. Az elkeseredett ember egy határon túl jutva öngyilkosságra vetemedik, talán Orbán Viktornak is csak ez az egy kiút marad, ha felfogja, mit tett az országgal. Az EU-tól való elszakadás az ország öngyilkos lépése lenne - nincs más út, az embernek jóban kell lenni a szomszédaival, akik körbeveszik, vagy folyamatos basztatás lesz a vége, ami hosszú távon senkinek nem jó. De a Jobbik zászlós akciója nem egy elkeseredett lépés volt, amit tehetetlenségében tett a párt (ha a Fidesz teszi, az lett volna), szimplán csak szavazatszerzési kísérlet. Kihasználja az ország EU-ellenes hangulatát, és rátesz egy lapáttal. A rendpárti párt nemhogy rendet akarna, inkább csak növeli a káoszt, és magyar zászlók alatt tüntet Magyarország ellen. A Jobbik fenyeget, de nem kínál semmit, egyszerűen szavazatot maximalizál. Ha a magyar jövőt képes eladni néhány szavazatért, mire lenne képes, ha hatalomra kerülne?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr513548959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Jobbik csak ki akarja használni a nagy vezető megingásait, eddig is ő programjukat menedzselte a kormány, most rá tettek egy lapáttal. amúgy sem kell tartaniuk, hogy ígéreteiket számon fogják kérni, hiszen a képviselőik nem igen mondanának le a nagy fizetésekről.
Az a sok EU támogatásból megvalósult beruházás az országunk saját költségvetéséből is megvalósult volna, ha az Unió kizárásával a saját itthoni gazdaságunkat erősítették volna a hiteleket felvevő politikusok.
Csak a baj ott kezdődik,hogy az Unió sok-sok milliárd tagdíjat bekér a fennmaradása érdekében,amit arra költ amire akar,amit ő ad sok-sok milliárdot,azt pedig meghatározza mire is költheti az ország.
Kissebbségi felzárkóztatás például,nyomon követhetetlen pénzkiadás,tegyük hozzá felesleges.
Autópályák építése,hogy az Uniós termék(nem hazánkban előállított)zavartalan célba juttatása.
Szennyvíztisztítók építése.Álltalában nem magyar tulajdon,és még sorolhatnám.
Tehát miért is jó az Uniós tagság?
Jó fogyasztótársadalom de nem hazai érdekeltségekben hanem angol francia német,és egyébb tulajdonú áruházláncok,akik a bankokkal együttműködve eladósították a magyar lakosságot.
Van pro-és kontra,de sajnos több a kontra.
Ha máshol nem, az átkosban meg lehetett volna tanulni, hogy a túl erős, bürokratikus újraelosztás nem jó. Erősíti a korrupciót, torzítja a gazdaságot. Végsősoron preferálja a "pályázatokkal" pénzt lenyúló, elvtelenül igazodni hajlandó, erkölcsi értelemben hitvány társaságokat a valós értékeket megtermelő, és erre a teljesítményükre büszke társaságokkal szemben. Azaz azt a hagyományt tartja életben, amely arra a rendszerre volt jellemző, amelyből jövünk. Fel kellett volna figyelni erre a dologra. Már ha utáljuk. (Persze, ha nem utáljuk, akkor ne protestáljunk, hogy önnön hitványságunk nyomán Magyarországon kis-balkánt játszunk).
Ezzel most töröltettétek a tegnapi lájkomat... Lájkverseny az IMF ellen, közben meg az IMF és a (nemszovjet) unió szájíze szerint pampogtok a nemzeti radikálisok ellen. NEM MENŐ!
Találó cikk. A két tábort akkor egy mondat, tartotta össze , ami a 3.elleni gyűlölet volt. "Utálunk Szar Ferencváros" Úgy euroapailag :) ha jól emlékszem szarrá szívott fejjel ünnepeltek sokan. :) Az Unió is ilyen, lehet szétszívott aggyal bégetni a nyájjal, ha nemet mondasz akkor véged. Elkábítanak pici pénzel pálinkával. Ha akkor ott Győrben Európa fele egy ember azt mondta volna Imádlak Ferencváros, a Balkánba csöppenve lincselték volna fel, együtt 15 ezren, mert ellent mondott.
Mint minket most Európa, az IMF, vagy ki, a saját fegyverével. A jobbik reklám célú zászló égetése egyértelmű, de kinek köszönhetjük a Jobbikot? A nemzeti gondolkodásúaknak? Akkor a MIÉP mért nem volt jó? Hogy lett ennyi nemzeti polgár? Úgy hogy az MSZP_SZDSZ kormány hatalmas reklámfelületet biztosított nekik anno a tv-ben.. Ma fele ennyit nem szerepelnek. Pár éve csak róluk szolt minden.Anti reklámmal..
Az unió elfog pusztulni, vagy ránk köszönt 1984.
Ebben a fene nagy EU-ellenességben viccesen néz ki, amikor a Jobbik EP képviselői felveszik a jussukat. Innentől a Jobbik zászlóégetése egy vicc. A fideszhez hasonlóan tőlük sem hallottam még épkézláb javaslatot nemzetgazdasági ügyekben.
A zsidózás és a cigányozás már jól megy.
süti beállítások módosítása