A lakók fejére dől az elpanamázott világörökségi palota

2012.01.28. 08:00 baum

Immár több, mint egy esztendeje nem Verók Istvánnak hívják Terézváros polgármesterét. A mester igencsak öregbítette az MSZP hírnevét, szinte csoda, hogy szabadlábon védekezik az önkormányzat panamagyanús ügyletei miatt. Ezen üzletek egyik ékköve volt az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított palota az Andrássy út 83-85. szám alatt, a Kodály körönd közepén. A drága városatya kebelbeli cimbijének, bizonyos Arie Yom Tovnak és annak cégének adta a jogot, hogy az épület harmadik emeletének, a pincének és a tetőtér beépítésének jogáért és tulajdonlásáért cserébe a már akkor is lepukkant épület teljes rekonstrukcióját elvégezze. A képviselőtestület megszavazta ezt, és nem szúrt szemet nekik, hogy a hárommillió forinttal bejegyzett kft nem vonható a későbbiekben felelősségre semmilyen módon, hiszen az egy off-shore cég a Virgin-szigetekről.

 

A szerződés megkötése után az addig 100%-ban tulajdonos önkormányzat rögtön elkezdte értékesíteni a palota ingatlanjait az akkori bérlőknek. A friss tulajdonosok így kész helyzet elé lettek állítva, és teljes mértékben kiszolgáltatottak lettek a fejük fölött kötött szerződésnek, mely aránytalanul a beruházó üzleti érdekeit szolgálta.

2008-ban aztán el is indult a munka, szétverték a pincét, megbontották a födémet, a rogyadozó tetőszerkezetet és a harmadik emeleti lakásokat. A belső udvarokban és a kéményekben károk keletkeztek, az amúgy is válságos statikai állapotban lévő ház helyzete tovább romlott. A műemléki kovácsoltvas kerítést hipp-hopp elbontották, elszállították, a lakók azóta sem tudják merre lehet. A helyette odatett mobil fémrács egy-egy nagyobb széllökés hatására rádől a járdára.

Az alkotó megpihent, s a gép se forgott tovább. 2009 végére a munkások levonultak. Az életveszélyes kéményeket még úgy-ahogy toldozta-foldozta az önkormányzat, de ennyi. Ellenben a „beruházó” nem tett eleget közös költség-fizetési kötelességének, emiatt 10 millió forintra nőtt a ház tartozása. 2010 nyarán a szolgáltató elzárta a gázt, mivel életveszélyessé váltak a gázvezetékek. Ahogy ezt, úgy a vízvezetékek cseréjét is a lakóknak kellett finanszírozniuk.

Verók ment, a problémák maradtak. A Hassay Zsófia vezette Fidesz-többségű önkormányzat nem nyújt segítő kezet a tehetetlen tulajdonosoknak. A társasház egyoldalúan levelez az új önkormányzattal, de a fogadóórákon elhangzott kedves szavakon kívül érdemleges lépés nem történt. Pedig a közelmúltban két, komoly referenciákkal rendelkező cég is jelentkezett, hogy átvegye a projektet, azonban Terézváros fideszes vezetése nem lépett annak érdekében, hogy a Verók-brigád által kötött, a társasházat gúzsba kötő szerződést megkísérelje felbontani.

A lakók tehetetlenségükben demonstrációt tartanak január 30-án, 15 órától. Azt szeretnék elérni, hogy a 2007-ben akkor még ellenzéki erőként az ügy mellé álló mostani önkormányzati vezetés végre lépjen az ügyben, és legrosszabb esetben engedje, hogy a tulajdonosok a saját kezükbe vegyék társasházuk sorsát. Ne csak semmitmondó szavak legyenek Hassay polgiasszonynak a megnyert választás utáni bejelentkező gondolatai, miszerint: „Mindannyian egy szebb, tisztább, élhetőbb, biztonságosabb Terézvárosról álmodunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr253744112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A LISTA MÁMORA 2. KORRUPT POLITIKUSOK FEKETELISTÁJA 2012.01.28. 13:07:39

A frissen Oscar-díjra jelölt, immár a magyar mozikban is látható A hatalom árnyékában apropójából összeszedegettük a filmtörténet romlott politikusainak legjavát. Csupa gonosztevő a negyvenes évektől napjainkig, vászontól a tévéig, létező és kitalált ö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hassay Zsófia
Arie Yom Tov
Gyanús, nagyon gyanús.

De még gyanúsabb, hogy lassan 2 év alatt nem tett semmit Hassay olvtárasszony.
Esetleg megvárja, amíg lakhatatlan lesz, és tizedáron el /vissza /átmutyizza.

Ilyen emberekről sose tudni, kinek az érdekét képviselik.
Ilyen náci országban a jobboldali vezetés jobb, ha még a látszatát is elkerüli az antiszemitizmusnak:-) tehát értelemszerűen zsidópajtásékkal nem lehet szerződést bontani, mert Kónbendit szívinfarktációt kap Brüsszelben XD
@szmoker (Homo Trollicus): Megtaláltad a kulcsszót. Hassay Zsófia.
Verókot, még csak véletlenül sem említed meg. Az a nyomorult FIDESZes tehet róla,hogy ez a helyzet ugye?
Költői kérdés,hogy minek juttatták ilyen pozícióba Hassay-t (vagy akár anno Verókot ) a terézvárosi polgárok, elvégre feltételezem korábban önkormányzati képviselő volt saját körzettel ahol jó pár nyugger és nem nyugger leokézta őt az önkormányzati választáson annak idején.
Miközben tehetséges,magasan kvalifikált,makulátlan előélettel rendelkező fiatalokat kurvára nem enged a hazai"politikai elit" a politika közelébe
Ha a VI. kerületről és a kétes ingatlan-ügyletekről beszélünk, ne feledjük el megemlíteni Fürst György nevét sem.
Verók Dunakeszin lakik/ott, Hassay a II. kerületben - na, ennyire szívügyük nekik a Kerület (amit vezettek/nek).
+ Kékesi Tibor+ stb. stb. Nem lehet egy nevet kiemelni, annyira szövevényesek ezek az ügyek és arra azért ügyeltek a t. vezetők, hogy ne egyedül legyenek felelősségileg a "bulikban".
Ez az eredménye ha csak a máshitűek mennek el szavazni. Itt van a jelenlegi Ali Baba parlament. Mi is a pártállásuk?
@Menő vagy nem Menő: megfejtetted a rejtvényt: "jó pár nyugger". A VI. kerületben külön kultusza van a "szépkorúaknak", folyik az ingyen sör és tolják az ingyen virslit és az ingyen programokat nem véletlen, meg lehet nézni a kerület korfáját, bár az elöregedés össznépi magyar probléma.
Hassay egy p*csa, de legalább nem akkora gazember, mint az előbb felsoroltak.Legalábbis eddig.De lehet, hogy csak ügyesebb. :D :D
@Buci-Bigyo: Demokráciában ez sajátjogon lemondási ok /USA/
hmmm, zsíros-lógós állami melók, megrendelések, sok sok magyar álma...
Mindegy, húsz év alatt sikerült mindent ellopni, mégis százezrek, milliók ünneplik őket. A magyar politikusnál gusztustalanabb, hazugabb, kapzsibb moslék szar emberek meggyőződésem, hogy igen kevesen vannak ezen a Földön. *köp*

*köp*
Azért ajánlotta magát a Fidesz, hogy majd jobban csinálja a dolgokat. Úgy tűnik, még az átvett feladatokkal sem boldogul.
Mivel az eredeti szerződés titkos (Miért is???),a helyzet feltehetőleg az, hogy a befektető projektcég jelképes de "hivatalosan értékbecsült" összegért megvásárolta (+boriték Fürstnek és Veróknak)a tetőteret a felújítás megkezdésének kötelezettségével (elég egy megnyitott építési napló és egy a tetőről levett cserép!) amit azóta feltehetőleg hitelekkel terhelt offshore projekt cégeken keresztül ide-oda pakoltak a be-kimutyizott anonim "befektetőtársakkal", tehát nincs kit perelni hiszen az "új" tulajdonos "jóhiszemű" és csak várja a jövőbeni ingatlan-boom eljövetelét...:)
A lakók megszívták.Az önkormi is (hiszen őket hibáztatják a választóik).MI IS (mert szemlesütve szégyenkezhetünk).
Senki sem veszi észre, hogy nem az emberek a hibásak, hanem a bűnözőpárti törvények? Szinte parancsolják a törvények, hogy lopj, csalj, ölj, mert úgyis megúszod! Álszent "humánus" törvényekkel védjük az alja embereket, hogy fizessenek helyettük a becsületesek és az ártatlanok.
Mégis mit csináljon a Fideszes polgármester? Az ingatlannak nem ő a tulajdonosa, hanem még mindig az offshore-cég. Annyi pénze meg nincs, hogy visszavásárolja. A befektetők aki jelentkeztek megvették volna az ingatlan, de állítólag négyszeres áron adta volna a tulajdonos. Rohadékok.
Itt Veróké a felelősség. Akire Hunvalddal együtt remélem a bíróság kimondja az annyit. Óriási pusztítást végeztek ezek Budapest történelmi városrészében.
@SontPent: Minden hónapban ki kell róni 10milliós bírságot a csalókra az életveszélyes állapot meg nem szüntetése miatt / szerződésszegésért. Ha nem fizetik be, akkor jelzálog jogot bejegyezni az ingatlanra a bírság okán. Amikor elérik a bírságok az ingatlan piaci értékét, akkor elárverezni az ingatlant (elővásárlási jog alapján az önkormányzat megveszi a bírságokból). Ezután pedig lehet keresni új csalót, akivel elölről lehet kezdeni az egészet.
@Buci-Bigyo: Teljesen igazad van, a fő rohadék a mocsok fürst, ő mondta, hogy nem ilyen birkákkal képzeli el az Andrássy utat, hanem gazdag és gyerektelen lakókkal.
Bennünket is földönfutóvá tett az Andrássy 52-ből, meg 8-ból, a két házat együtt elcserelte a CD Hungary zrt tulajdonában álló 3 db Lendvay utcai földszinti lakásra.
A CD Hungary tulajdonosai közt van csányi, simicska, hernádi, stb.
Tehát a mszp elvette tőlünk, hogy a fityusznak adja.
A két ház a mi deportálásunk óta, 5 éve ott rohad üresen.
Így vigyáznak a műemelékekre!
Úgyhogy a Köröndi házak lakói, meg mások sem remélhetnek semmi jót!
Együtt kellett volna fellépni, de itt is felülkerekedik a jó magyar szokás, hogy csak az érdekli, amikor a saját személyét érinti a dolog!
@Lopótök: Hú de egyetértek!!!
A sok idióta mégis mindig újra és újra megszavazza őket!
A kedves terézvárosiak is nagyon jól ismerték a szemét mszp-s és az ugyanolyan szemét fityus bandát is, mégis megszavazták nekik, hogy rabolják ki még a szemüket is!
Ez így van országos szinten is!
Itt a sok idióta, amnéziás birkával van a gond!
Nem mariska, hanem Szenny MáFia országa.

Addig kell zülleszteni az állapotokat, amíg a lakók el nem menekülnek maguktól szaréhúgyé kifizetve.
@deportált: Az tök mindegy, hogy ezek a kényszeresek, "békemenetesek" hogy látják, mert ha a Lajtától nyugatra vhol eldöntik, hogy a Vezért meg Kuszaszemet meg Hassay Zsófikát, meg még ki tudja kija f@aszomat végleg kiiktatják a közéletből, akkor megteszik...és akkor ezek f@szfejek, nem tehetnek ellene semmit. Ugyanis van egy olyan magyar mondás, hogy "az erősebb kutya b@szik".

És jelen esetben még mindig az EU meg az USA az "erősebb kutya". És ők, ha úgy akarják, ide tesznek vkit, aki rendet vág...

Ennek megértéséhez ajánlom mindenki figyelmébe a "Suszter, szabó, baka, kém" című filmet Gary Oldman meg Benedict Cumberbatch fejjel.
"Óvári Gyula [Fideszes alpolgármester], miután a petíciót átvette, elmondta: annak érdekében, hogy ez a 12 éve húzódó ügy minél hamarabb lezáruljon, tárgyalásokat folytat a beruházóval és annak bankjával. Hozzátette: nem tudja, hogy mikor sikerül megegyezniük. Az önkormányzatnak nincs arra lehetősége, hogy a beruházóval "azonnal" felbontsa a szerződést, ezt ugyanis egy hosszú elszámolási vita előzné meg - mondta az alpolgármester.

A városrész vezetése korábban az MTI-vel közölte: már a beiktatásuk utáni első napokban felvették a kapcsolatot a beruházóval, hogy mielőbb megszüntessék az Andrássy út 83-85. szám alatti ingatlan körül kialakult "áldatlan" állapotokat. Ekkor szembesültek azzal, hogy ha felmondanák a szerződéseket, több milliárd forintos kártérítést kellene kifizetnie az önkormányzatnak, ami Terézváros csődjéhez vezetne.

Korábban az önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tárgyalások a beruházó cég hibájából megszakadtak, majd tavaly október 10-én a kerület felszámolási eljárást kezdeményezett a projektcég ellen, mivel 2007 januárjától jelentős tartozást halmozott fel az önkormányzat kárára. Mint írták, a beruházó céget finanszírozó bankkal már a megállapodás közelében járt az önkormányzat, de egy bankon belüli átszervezés miatt az ügy másik szervezeti egységhez került, amely többszöri megkeresésre sem adott ki információt, banktitokra hivatkozva. " MTI

Ennyi. Nem a jelenlegi vezetés hibája. Mielőtt Orbánoznak itt egyesek, jó lenne tájékozódni is, és minimális jóindulatot és korrektséget tanúsítani.
süti beállítások módosítása