Safarov és az elmélet fénye

2012.09.09. 06:00 Döry L.

utolsó bőr... a Fent és Lent Irodalmi rovata

Vona Gábor kijelentette, akár Izraellel is szövetségre lép, csak, hogy elhárítsa, hogy megakadályozzák Orbán leváltásának veszélyét. Az újságírók elhagyták a termet, ahol az elnök maga nyitotta föl a himalájai sót tartalmazó szelencét.

 peres.jpg

Egy egyszerű kiadatási ügy napok alatt óriásira tágult. Először kiműveltük magunkat az azeri-örmény konfliktusból, majd hamarosan rá kellett ébredünk, hogy a Jobbik sem véd meg minket a cionistáktól. Sőt. De ez már inkább vica versa, hogy a Deákné vásznát ne keverjem ide.

A konfliktus nagyobb térképe, hogy Azerbajdzsán török- és NATO-barát, nem-oroszbarát, Izrael sok segítségre számít tőle egy Irán elleni felvonulásnál – kedves Jobbik, van az a turko-indo-turáni szent föld ahol például zsidó katonai reptér is van. Ki örül még a "nyitott és progresszív" azerieknek Magyarországon kívül? - hát nílusi székely testvéreink: Izrael!

Örményország keresztény és oroszbarát Oroszország pedig sokszor előkerült, mint a Jobbik és bolgár testvérpártjának (aki törökellenes!) finanszírozója. De a Jobbik mégis, török-turáni értelmezése miatt, keleti testvérnek tekinti az azerieket, egyetértett a kiadatással, pedig ez a török-turáni testvér ez bizony atlantista és cionista is.

A sztori megy tovább: a jól megérdemelt furcsaságoknak koránt sincs vége, kedves olvasó. Az azeriek a botrány után úgy tűnik, nem fektetnek magyar állampapírba, a magyar kormány tekintélye is megtépázott. Olyan kényszerpályára lökte Orbánt a botrány pillangóhatása, aminek a vége az  IMF horgas orrán a bibircsók – ölelő karja. Szóval itt van ez a Jobbik által kedvelt Izrael-barát ország. ami palira veszi keleti szél fújta félázsiai szabadságharcunkat, és a tudjukkik vezette IMF karmába lök. Az IMF megszorításaiba Orbán belebukik, miközben a botránnyal az örménybarát, moralizálásra hajlamos szavazótábora megroggyan, a Jobbik kormányt alakíthat, az etnikai polgárháború közepén a hitközség pedig behívja a Moszadot, Magyarországot debellálják és gazdag izraeliek élményfürdőjévé alakítják.

Nem állt össze a kép, barátom? Ne felejtsd el, minden mozaik egy-egy puzzle, minden rejtvény megfejtése csak egy másik titok előszobája.

Itt végső soron meg akarják fingatni a keresztény örményeket meg az oroszokat meg a Jobbikot (akit szintén palira vettek és az ugor-török háború irodalmát eldugták előlük) - de Orbánon keresztül. Ezért ha Oroszország el akarja kerülni az összeomlást, az egyetlen lehetősége magyar államkötvényt vásárolni, hogy a nyugati intervenció elleni katonai segítségről se feledkezzünk meg.

Orbán egyetlen esélye, ha a nemzetközi felháborodást higgadtan a helyén kezeli, különben az Izrael-ellenes, orosz és örménybarát katakombakeresztény magyar balliberális oldal korpája közé keveredik a disznók elé szórt gyöngye.

Zárlat:

Gyönge harmat ül meg a szomorú bokrétán, Alcsútdoboz mezői izzanak. Erőt gyűjt, meg meg fordul, majd hevesen az égbe röppen kispejlovam. Édes hazám, fogadj szívedbe, mint egy hímestojást.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr44762706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bonyolultabb a történet.
Nézz utána ennek is:

У Турции, Киргизии, Азербайджана и Казахстана будет единый флаг

ava.md/society/017323-u-turcii-kirgizii-azerbaidzhana-i-kazahstana-budet-edinii-flag.html
kurultaj.hu/2012/06/a-kurultajrol-azerbajdzsanban/

„Magyarországnak és Azerbajdzsánnak azonosak a gyökerei, rokoni-testvéri kapcsolat fűzi össze a két nemzetet – hangzott el azokon a magas szintű találkozókon, amelyek keretében az Interparlamentáris Unió magyar-azerbajdzsáni baráti tagozatának magyar delegációját fogadták . Gyöngyösi Márton (Jobbik), a külügyi bizottság alelnöke hozzátette: a közös értékek ápolását szolgálják az olyan kulturális rendezvények, mint az idén is megrendezésre kerülő Kurultáj Magyarországon”.
Bonyolult a szélsőjobb logika...

Bolgár és magyar náci együtt szidják a román és szerb alsóbbrendű fajokat, viszont a zsidókérdés a magyar nácinak ez a fő probléma, a bolgár meg semleges, sőt inkább zsidópárti. A bolgár náci utálja a azerieket, de szereti a zsidókat. Aztán Koszovó esetében a magyar náci albánpárti, a bolgár meg szerbpárti, bár egyébként utálja a szerbeket, de az albánokat még jobban utálja. Nem szabad ebben tehát logikát keresni.
@Gondolkodni Próbáló Birca:
a nácikat csak az mozgatja, hogy legyen megint lehetoseg embereket olni.
valojaban mindegy kiket es az is, hogy miert
Safarov kiadása (szabadon engedése) Orbán részérő egy fricska volt a hanyatló keresztény nyugat számára. Talán ha legközelebb kiccsaládjával látogatást tesz a Vatikánban akkor a pápát is elküdi a kr..va anyjába:)
@Gondolkodni Próbáló Birca: @Link Elek:
Pont annyira konzekvens a szélsőjobb gondolkodása, mint a "haladó" nyugat logikája. Akik veszélyes terrorista iszlamistákat bombáznak az egyik helyen (Afganisztán), majd ugyanezeket támogatják a másikon (Szíria).
Ez van, hülye a világ...
Most már eldönthetnék végre egymás között az örmények és a zsidók, hogy melyikük akarja dróton rángatni Magyarországot. Mert ha kétfelől cibálnak az nem jó
@Muad\\\'Dib:
"Akik veszélyes terrorista iszlamistákat bombáznak az egyik helyen (Afganisztán), "

A veszélyes afgán terrorista nemrég támogatott szabadságharcos volt a szovjetek ellen. Rambó most kapkodhatja a fejét, hogy ki is az ellenség
azért az túlzás, amit itt a kommentek sugallnak, hogy mindenki egyformán következetlen és hülye a nemzetközi politikában. csak arról van szó, hogy minden racionális külpolitika három szempontot igyekszik őszintén érvényesíteni: fenntartani a nemzetközi egyensúlyt (mert a tartós egyensúlytalanság kiszámíthatatlansághoz vezet és így veszélyforrás), érvényesíteni a vélt nemzeti érdeket (mert senki sem ellensége saját magának, legfeljebb félreismeri az érdekeit), és igyekszik morálisan helyesen viselkedni (mert mindenki szereti azt gondolni magáról, hogy ő a jófiú). a nehézség onnan van, hogy e három szempont persze gyakran csak egymás rovására érvényesíthető, továbbá, hogy a helyzet szüntelenül változik, és, hogy a célok és az eszközök nem feltétlenül jól vannak meghatározva (hiszen emberek csinálják a politikát). és az is igaz, hogy egészen más várható el egy nagyhatalomtól, mint egy gazdag, de kicsi országtól vagy mint a közepes, de szegény országtól stb.. van, amelyiknek több a morális alapú mozgástere, van, akinek az egyensúly fenntartása szempontjából óriási a felelőssége és van, aki jobb, ha csöndben marad többnyire. igenis vannak mércék. felelőtlenül, hozzánemértéssel, nyilvánvalóan rosszul megválasztott célokat rossz eszközökkel követni, egyszerre veszélyeztetni a nemzetközi egyensúlyt (akár csak lokálisan is) és a nemzeti érdeket és még morálisan is elfogadhatatlanul viselkedni pl. nagyon gáz.
@FOUREY:
"...egyszerre veszélyeztetni a nemzetközi egyensúlyt (akár csak lokálisan is) és a nemzeti érdeket és még morálisan is elfogadhatatlanul viselkedni pl. nagyon gáz."
Ezért tekintenek egyre többen rettegéssel vegyes aggodalommal pl. az USA-ra.
Ezen a konfrontativ területen mindig érik az embert meglepetések. Most pl. Dana Rohrabacher vezetésével USA parlamenti lobbisták tárgyalnak Alijev elnökkel Észak- és Dél-Azerbajdzsán egyesítésének kilátásairól.
Az izraeli fegyverszállitásokat sem kell feltétlen örményellenességként felfogni,hiszen pl. a haditengerészeti fegyverzetet biztosan nem Karabah ellen szánják. Vagy pl. a Barak-8 légvédelmi rendszer milyen örmény légitámadás ellen védené Bakut? Politikai ellentételezésként Izrael állandóan napirenden tartja a törökök örmények elleni büntetőhadjáratának genocidiumként való hivatalos elfogadását.
Mi meg az örmény tüntetőktől megkaptuk, hogyan tehetnénk jóvá Safarov kiengedését: ismerjük el az önálló Hegyi Karabahot (Dél-Oszétiát, Abháziát és Transznyisztiát követően).
@Link Elek: Konkrétan melyik nácikra gondolsz? Az amerikaiakra, vagy az izraeliekre? Mert mostanában ők a nagyipari gyilkolók.
na, mindegy...a fonalat rég elvesztettem,bevallom. az azért fontos:egy kormány nem elég ha pancser, annak is kell látszania...!:S most a max.-ot hozta..:((
@Link Elek: +1 Sztem is mindig lesz ideológia az öléshez, a kirekesztõ indulatok meddõ, romboló, butító felböfögéséhez. Alkotni és kooperálni nehezebb, mint pofázni és ölni.
süti beállítások módosítása