Visszamenőlegesen tiltotta be a kormány a januári hideget

2013.02.27. 11:30 Fent és Lent

Glass-Hammer.jpgRoppant szórakoztató a kormány rezsicsökkentő kommandójának legújabb akciója. A hírek szerint ugyanis most már ők diktálják az időjárást. De nem ám csak úgy, hogy megmondják, milyen idő legyen. Az is rajtuk múlik milyen idő volt. Legalábbis erre gondolhat a naiv olvasó, ha belekukkant a nemrégiben megjelent nyilvános üzengetésbe az energiaszolgáltatók és a rezsikommandó között.

A nehezen kibogozható pengeváltások erdejében az egyik legbájosabb, hogy kormány nem fogadja el a Főtáv érveit, miszerint azért volt magasabb a januári számla végösszege – megszegve ezzel a 10%-os rezsicsökkentés szent szabályát –, mert hidegebb volt. És a Főtáv szerint, ha kint hidegebb van, bent többet kell fűteni. De mit törődjön egy képviselő a fizika törvényeivel, ha egyetlen utasítással felülírhatja azokat?

Viccen kívül. A rezsicsökkentő munkacsoport munkája vajon tényleg csak addig terjed, hogy megnézze a végösszeget? Vagy megvizsgálták az árszerkezetet, a hődíjat és alapdíjat, hogy megtudják, valóban csökkent-e 10%-ot az egy 1 megajoule-ra eső költség?

A jelek szerint nem fárasztják magukat ezzel, a fogyasztóvédelmi hatóságnak kell majd igazságot tennie. Nem lennénk annak a hivatalnoknak a helyében, aki megkapja majd az ügyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr285107950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neha nem tudom mi a kulombseg a sajtoszabadsag es a nyafi szabadsag kozott.
Egyszeru a keplet. A bizottsag tagjanak nagyon leszukult a periferikus latasuk Orban seggetol, egyben eltunt a realitaserzekuk, valamint 150%-osam akarjak teljesiteni az elvarasokat. Ebbol pedig mar konnyen kijohet barmilyen baromsag. Ki is jott!
Anyósom (aki hithű fideszes) nagy hangon mondogatta, hogy "lám csak jó a Viktor, jót ád a 10%-kal". Amikor azután megkapta a legutóbbi gázszámláját és az egy köbméterre eső gázdíj csak 5%-kal lett kevesebb, rögtön a Tigáz-t szidta és nem is gondolt arra, hogy ez az egész ELEVE átverés...
He egy ennyire egyértelmű és könnyen átlátható helyzetben is hülyeségeket követnek el, akkor mi lehet egy bonyolultabb kérdésnél az eredmény (pl Matolcsy gazdaságpolitikája, új PTK, stb.)? Csak abban reménykedhetünk, hogy a hibák hatásai kioltják egymást, bár erre nincs sok esély...
@Arisztogatya: az értelmi szintedet látva elmondom, hogy neked ezt nem is kell értened.
@Horst Nilgerson: Nem is allitottam h kell ertenem okoska. Szinvonalas diagnozisodat meg koszi. A tulkepzettsegnek nagy haszna van, ugyi?
Ezek szerint ha én havi bediktálós/fizetős vagyok, akkor most már lehet a házban 30 fokos meleg is, mert tökmindegy a fogyasztás, hiszen a rezsinek 10%-ot mindenképpen csökkennie kell? :)
Ez a Németh Szilárd tegnap reggel a Kossuthon hogy fröcsögött! A szolgáltató most még csak üzenget, legközelebb meg már azt is ráírja a számlára, hogy kire kell szavazni!
Amúgy érthető: kétharmaddal átírták az Alkotmányt alaptörvénnyé, átírták a Btk-t, a Ptk-t, már csak a fizika törvényei vannak hátra.

Kétharmaddal az is menni fog.
@Arisztogatya: Ha valaki kiakad egy nyilvánvaló kormányzati überfaszságon,
az miért nyafogás ??????!
@Wallstreetbull: Helye van az ertelmes kritikanak, de a vilagvege hangulat, ami mar vagy egy eve megy az indexen, az mar hiteltelen nyafi szamomra.
@Rendíthetetlen Álamkatona: Nem értelek. Már most törvény írja elő, hogy a közüzemi szémlákon feltüntetésre kerül (narancs színű alapon),hogy a Fidesz kell szavazni.
@Wallstreetbull: Nem én mondtam, Németh Szilárd, csak nem írtam idézőjelet, mert nem pont szó szerinti. :-)
Örülök neki, hogy nem buta majmok képviselnek.

bunkobrendelmatyi.blog.hu/2013/02/28/18_parlamenti_kepviselok_buta_majmok
Nem is tudom, hogy gondolta a Jóisten, hogy majd a földi helytartója (OV, ha nem tudnád) megkérdezése nélkül meri az időjárást piszkálni...
@Arisztogatya: Ertelmes kritikat varsz egy hulyesegrol? Mert amit a FOTAV kapcsan elmondott a rezsikommando vezetoje, az egetvero baromsag!
@tomwar: Kicsit sokszor kialtanak farkast, ez az en bajom. Sajnos baj az h mar reflexbol reagalok az ilyen nyafikra.
A hülyeség már látom megint megy névtelenül . :D Égessétek magatokat , jó rajtatok röhögni . :D
@Arisztogatya: "a vilagvege hangulat, ami mar vagy egy eve megy az indexen, az mar hiteltelen nyafi szamomra"

Sajnos ha a fidesz már az időjárási adatokat is is magasról lesz*rja visszamenőleg (és az mindegy, hogy hülyeségből vagy cinizmusból), akkor a "világvége hangulat" nem is olyan elrugaszkodott érzés Orbánisztánban...

(Érdekes viszont, hogy amikor a GDP zuhanását kell magyarázni, akkor egyből citálják az iszonytató időjárási adatokat !)
@Arisztogatya: Nos Einstein szerint az emberi hulyeseg es az univerzum vegtelen. Utobbibban azert nem volt biztos....
Nem, nem kell mindig farkast kialtani, de ha akkora a baromsag, hogy ekkora hullamot vet, akkor nem a hullammal van baj, ugye?
@tomwar: Mindenki maskepp iteli meg a hullamok nagysagat. Nem kell a legyfingot is viharriasztasnak itelni es akkor talan komolyan veszi az ember a bloggereket meg a hisztindexet, ha epp ertelmes dolgot mondanak. Ez az en velemenyem, nem eroltetem rad.
@Wallstreetbull: Ja, h azzal az adossag alomannyal es tulzotdeficit-eljarassal mar szarnyalni kellene az orszagnak? Ertem.
Ez most ilyen Hírcsárda 2 jellegű dolog akart lenni?
@Arisztogatya: Nem is vettem ugy, csak gondoltam, hatha az apatia a gond!:-))

Mert egy ido utan fel se tunik a dolog, ahogy naprol-napra jon ujabb es ujabb hullam: az ember megszokja, beletorodik, stb.
Ez a Te velemenyed, es tiszteletben tartom, csak hozzafuztem a magamet.
@Arisztogatya: Te szerencsétlen ezt mondjad annak, aki már hó közepén a morzsákat söprögeti össze a konyharuhából. Ezzel a dumával gyere annak, aki 250 kilométert gyalogolt rendes munkát követelve te nagyon egyszerű! Nem mindenki szopja be a Fidesz sikerpropagandáját.
@Lencsés István: Legközelebb avatarként tedd ki a fényképedet is, hagy tudjuk meg arcról is, ki rejlik a nagyszerű név mögött. :) :)
@Arisztogatya: Inkább ne is mondj semmit, ha már érdemben nem tudsz hozzászólni a kérdéshez. Igazad van A Fidesz és a Bonsai Duce csak a zemberekért van a munkahelyteremtő képességük is példás csak isten a tudója mikor volt ilyen magasságokban a munkanélküliség is. De nem baj szorgos népünk győzni fog (vagy éhen hal). De áldozatok nélkül nincs győzelem ugyebár?
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: De milyen kerdeshez? NEm ertem mi rosszat mondtam a szegenyek ellen.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Azert egy keretlen jotanaccsal hadd gazdagitsam napodat. A rinya es a kovetelozes helyett azt kellene megtanitani a jonepet, h amennyiben az lehetseges, alkalmazkodni kell, esetleg kepezni magunkat. Nyitva vannak a hatarok, nem szegyen mosogatni Londonban. Aki kepes legyalogolni 250km-ert, az kepes erre is. Szereny velemenyem szerint persze.
@Arisztogatya: Baszd meg, mert kihozod az állatot belőlem. Adj tanácsot a miskolci (diósgyőri) kohásznak az ózdi bányásznak és a többi halmozottan hátrányos helyzetű régióban élőnek, hogy mivé képezzék át magukat. Finom mechanikai műszerésszé, esetleg varrónővé? Egyszer menjél már le arra a környékre. Akkor végre meglátnád mi az a mélyszegénység, és ezen a kormány sikerpropagandája nem segít. Ezeknek az embereknek nincs annyi anyagi lehetőségük, hogy külföldre elmenjenek dolgozni. Nem tudom mennyire figyeltél az ezirányú riportokra, de a külföldi munkavállalás sem úgy megy, hogy lyukas seggel kimegy az ember külföldre és hipp-hopp már van is munka.
@Lencsés István: Megjartam ezt az utat es a szarbol a kiut az alkalmazkodas es a tovabbkepzes volt. Nyalogattam en is a sebeim, de nem sokra mentem vele. Fel kell koltozni valami nagyobb varosba, elmenni ejjelesnek, barmi... Aki azt mondja h nincs lehetoseg az kifogasokat az teved. Hogy akkora melyszegenysegben vannak h lepni nem tudnak, hat ez lehet valos problema, de nem gondolom h a jelenlegi szareltakarito kormanynak koszonhetik jelenlegi helyzetuket. Az allando rinya nem vezet semmire, barmilyen erzeketlenul is hangzik ez.
@Arisztogatya: "Ja, h azzal az adossag alomannyal es tulzotdeficit-eljarassal mar szarnyalni kellene az orszagnak?"

Igen, azt igérték a választásokon, hogy elegendő nagyarányú győzelemmel elzavarni a hazúg kommunistákat, és létrehozni egy erős, hiteles (azaz fideszes) kormányt,
és máris úgy megnő a bizalom a nemzetközi befektetői világban, hogy mindenki ide fog tolongani
a., hitel nyújtani nevetségesen alacsony kamatért
b., tőkéjét termelő beruházásba fektetni.

Ehhez képest az unortodoxiával, a folyamatos szabadságharccal, a jogállamiság lesz*rásával mindezeknek PONT az ellenkezőjét érték el !
Egyszer majd ezeken is olyan jót fogunk kacagni, mint az alföldi rizsen, vagy a megfordított Dunán.
@Arisztogatya: Ilyen indító hozzászólással, azt is írhattad volna, hogy "TROLL VAGYOK, KÖSSETEK BELÉM!", nem értem, miért csodálkozol aztán az érkezett válaszon.
@nemecsek ernő áruló: Hat en sem ertem h allitolag miert csodalkoztam. Azert van valami kozos bennunk.
@nemecsek ernő áruló: Mellesleg megjegyzem, h szo sincs arrol h fuggetlenul a fogyasztastol legyen csokkentve a rezsi 10 szazalekkal. Az index megint csak csusztat, osszemosva ket kulombozo dolgot. Erre razizzennek a bloggerek akik meg zokon veszik h nem veszik oket komolyan.
süti beállítások módosítása