Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXII.

2013.05.14. 08:00 Döry L.

 

2830457219_5584409267_m.jpg

Eddig oké

Meleg Büszkeség bemegy az Európai Értelemhez címzett fogadóba, ahol éppen a pedánsan hetero (és egyébként balféltekés) Utolsó Barakk költi a früstükjét. A kocsmáros  - Legvidámabb Csatlós - a lefűrészelt kétcsövű  puska kakasára illeszti tömpe ujjait…

Jó, ez eddig oké, szerintem akkor a kocsmáros legyen a Csuja Imre - javasolta a megrendelő PR-os a kampányfilm rendezőjének.

Lefety

Na figyu és akkor a kertjében Tulaj rámosolyog az unokájára, elrúgja a labdát, a következő vágóképben - már lassítva - a komondor viháncolva lefetyel a kerti locsoló vizéből, majd vidáman átugorja a babakocsiban ülő másik unokát, a következő snittben az apa az unokának passzolja a lasztit, aki bravúrosan átadja az aktatáskás öltönyös úrnak, ő meg belövi a kerítésre festett kapuba, úgy hogy a gól kiviszi a deszkát. És akkor megint az egész családot veszed: gólöröm, öltönyös férfi a magasba lendíti aktatáskáját, aztán beúszik, hogy: Magyar Állampapír. Na milyen?

Nem tom, az az öltönyös nekem túl hasonlít egy fiatal Rogánra, ne játssza inkább a Pindroch?

Lejegy

Tulaj a kerítésre könyökölt és az éhséglázadások óta eltelt napokra gondolt. Mennyi sok esély, hogy kigyüjjek a gödörből, hány meg hány nap, amikor nem lett vót vón muszáj a kocsmában aludni el, mennyi becsöngető mormon térítő orrára rávágott ajtó, hány a kút fenekén szunnyadó telesopos japán csodakés…

Tulaj a benne lakó pénzügyi zseni hatására is, kitörési kísérletbe vágta fejszéjét: legott lejegyezte a Magyar Állampapírt.

Ügy

Tulaj bal lábát húzva mellém sántikált - látta jól olyan ember vagyok akinek napszentületkor csak-csak kinyílik a szíve. - Biztosítalak afelől, hogy ennek itt, napokon, de legkésőbb heteken belül vége lesz – és körbemutatott a tanyavilágon: A talajzsaroló növények szárai között kiszáradt nyúlmúmiát görgetett a szél. Ha azonban egy kis támogatáshoz juthatnánk, lehet, hogy sikerülne elkerülni még ezt az utolsó apokalipszist, amit mondanom sem kell a trafikügy csak mégjobban a vállunkra rakott. Ha ebben segítségünkre lennél…

Dzsender

Tulaj az alkonyatban magához intett: A szerelem megbonyolítja a dolgokat. Hát harminc- negyven évesen egyenesen tilos. A közösség kigúnyolja és megbélyegzi, azt aki annyira infantilis, hogy fölrúgja az életét és még komolyan is veszi, hogy: szerelem. Sorsa bukás, ráfizetés, férfiúi anyagi tönkremenetel. Na ez a gender törés kisfiam. Erről kéne írni, meg a hajléktalanokról.

Dórival

Tulaj magához intett a pirkadó alkonyi balkonon: Én vagyok szexista, aki szerint a nő az nem szerelmes a per definitionem erejével? Hát éppen a nő az aki - amennyiben szerető - olyan ostobán szerelmes, hogy nem hiszi el, hogy az az örök sors, hogy a férj sose hagyja el a feleségét, akármit is pánikol torslussz, akármilyen nyomorultul érzi magát és akármit is ígér meg. Hát pont így vagyunk mi is most Dórival.

Nem

Dóri magához intett. Te mit dumáltok folyton Tulajjal - nem vágod, hogy buzi?

 kép: Utcai Dávid ügyeletes szolgálat

 Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XVIII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XIX.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XX.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXI.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr595280461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.14. 15:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása