Vona Gábor egy ördögbotos, hippi biciklis futár

2013.06.14. 07:00 Fent és Lent

Állásfoglalás a Jobbikról való szabad véleménynyilvánításért


Vona hippi.jpg

Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol újságírók tárgyalásra járnak pártokról leírt véleményük miatt. Balavány György még 2011-ben nácinak nevezte Vonát, amikor az a cigányság népszaporulatának lelassítására szólított fel. Ma ezért bíróság előtt kell állnia. Szerintünk Vona Gábor nem náci, csak egy szimpla széljobbos seggfej, akinek zsidó- cigány-, és melegellenes kijelentéseket tevő közszereplőként nem kéne azon meglepődnie, ha nácinak hívják. Az pedig kifejezetten gáz, hogy Balavány a nácizásáért bíróságra megy, illetve, hogy Karsai László történészt már el is marasztalták hasonló ügyben.

Annak sem örülnénk egyáltalán, ha Vonának kéne bíróságra járnia azért, mert beperelné őt egy a közül a sok-sok politikus közül, akiket ő lekomcsizott vagy lehazaárulózott valaha.  Egy politikust (nem is akármilyen politikust ebben az esetben, hanem egy parlamenti párt vezetőjét) jogunk van malacfejűnek, nácinak vagy ördögbotos, hippi biciklisfutárnak neveznünk. A politikáról való közbeszéd természetes módon minősítő, máshogy ez a dolog nem működik. A Fent és Lent blog szerzői sosem voltak Balavány-fanklub tagok, nem is lesznek, viszont felemelik a szavukat a véleménynyilvánítás, és ebben az ügyben konkrétan az újságírói véleménynyilvánítás szabadságáért!  A Jobbik sem lehet kivétel, nem kerülhet ki a véleménynyilvánítás szabadsága alól, és az ördögbotos, hippi biciklis futár Vona Gábor sem!

Lájkold és oszd meg a bejegyzést, ha egyetértesz!

(Az illusztrációhoz felhasznált képek forrásai: 1, 2)

UPDATE:
„A bíróság megrovásban részesítette Balaványt – mondta el ügyvédje, Bodolai László a hvg.hu-nak. Az ügyvéd hozzátette: a "fasiszta", "náci" és "nyilas" jelzőket a politikus köteles elviselni, de a "rák egye ki a beled" a bíróság szerint túlmegy a véleménynyilvánítás szabadságán, ezért ezt a kifogást ők is alaposnak találták a magánvádas ügyben.” (HVG.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr45356416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balavány egy átkozódó senki, aki valakinek, konkrétan a szabályokon felül állónak valakinek képzeli magát. Most rájöhet, hogy nem így van.

Persze ebből az "objektív" blogbejegyzésből sem derül ki, hogy Balaványt konkrétan ezért marasztalták el:

"Hogy rohadjon ki a szíved, meg a rák egye ki a beledet, Vona "
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Fel kellene téged is jelenteni holokauszttagadásért.

Ha egy mostani jelentéktelen kis szélsőjobbos és a második világháború idején százezrek deportálását végrehajtó rezsim közzé egyenlőségjelet teszel, azzal a nemzetiszocialista nyilasok bűneit jelentéktelen színben tünteted fel, nagy nyilvánosság előtt.

Ezzel bűntettet követsz el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy büntetendő.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nyilván ez csak vicc, de nem tudok röhögni.
mit kell ezen rinyálni. majd a bíróság megmondja belefér-e.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Eddig azt hittem hogy Vona valami történelemtanár.Vagy mi.
Vona nem nácizásért jelentette fel Balaványt.Na, ennyit az igazmondó liberális idexes blogokról.
"Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol újságírók tárgyalásra járnak pártokról leírt véleményük miatt."

Akkor költözz el, vagy vedd meg végre a kibaszott AK-47-est. Nincs más megoldás, az, hogy a még éppen hogy szabad neten rinyálsz, nem érdekel már senkit. Kapise?
@kennyking: Ja akkor nyugodtan lehet Vonat nacizni?
Vona náci ! Mit kell ezen rúgózni...
Vonának addig jó,míg csak ilyen faszságokat irkálnak itt róla,de majd ha elkezdenek kombinálni is a "rajongói" na az lesz a szép pite.:)
Egyetértek, vélemény közlése miatt senkit ne lehessen elítélni.

Semmilyenért, vagyis politikailag "inkorrekt" véleményekért se.

Meg kéne tanulni a helyén kezelni más véleményét, mert az csak rajtunk múlik, besértődünk és perelünk vagy a helyén kezeljük.

Annyiban érthető Vona reakciója, hogy azon szocializálódott, hogy a balsik egyik eljárást indítják a másik után például Vona véleményközlései miatt is.

A rendszert kell megváltoztatni, mert az úgy nyilván nem jó, ha engem mindenért meghurcolnak, de rám meg szabadon lehet kígyót-békát kiabálni.

Sajnos a tendencia az, hogy a méltóság, a tisztelet önértékké vált, nem olyan dolognak, amit az embernek magának kell kivívnia.

Ennek a következménye (nem Vonára gondolok), hogy olyan emberek méltóságát védik a bíróságok, akik arra sem méltók, hogy létezzenek, sok esetben. Aki viszont kivívta magának a tiszteletet, annak nincs szüksége ilyesfajta védelemre.
"Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol újságírók tárgyalásra járnak pártokról leírt véleményük miatt."

Akkor úgy néz ki, költöznöd kell.
@Kakimaki0123456789: Szerintem nem náci, de akinek kedve van hozzá, az nácizza.De nem a nácizásért jelentette fel azt a surmót.
A vone pedig igenis nem náci. Egy lobbikos balfasz, semmi több...
@kennyking: A HVG-s források szerint a nácizásért is, meg a "rák egye ki a beled"-et miatt is, a bíró is hivatkozott a nácizásra az indoklásban.
Kár, hogy nem 100-200 évvel ezelőtt élünk. Akkor ilyenekért simán párbajoztak vona. Aztán a férgese már régen kihullott volna a politikából...
steiner elvtárs viszont megérdemelne egy bünteti amiatt, hogy Gaudit holótagadással vádolta meg.

Más bűncselekmény elkövetésével megrágalmazni ugyanis bűncselekmény, joggal.

Nem Gaudi akarta, hogy steinernek emiatt felelnie kelljen adott esetben, hogy fejtegetése ne véleménynek, hanem rágalmazásnak számítson. Éppen a steinerek akarták, hogy így legyen.
Én meg olyan országban nem szeretek élni, ahol magukat újságírónak nevező félművelt paraziták osztják az észt!
@Tékás Lacika:
"Az ügy elsőfokú tárgyalása péntek reggel volt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság megrovásban részesítette Balaványt - mondta el ügyvédje, Bodolai László a hvg.hu-nak. Az ügyvéd hozzátette: a "fasiszta", "náci" és "nyilas" jelzőket a politikus köteles elviselni, de a "rák egye ki a beled" a bíróság szerint túlmegy a véleménynyilvánítás szabadságán, ezért ezt a kifogást ők is alaposnak találták a magánvádas ügyben."
@kovi1970: Nagyon igaz. Mivel a Jobbik egy zsidók által összehozott mű-hiszti párt. Gyakorlatilag az szdsz utódja.
@Tékás Lacika: ja, hivatkozott a bíró is. csak pont ellenkező előjellel, mint ami miatt te nem akarsz itt élni. éppen azt mondta, hogy azt köteles elviselni.
vagyis konkrétan az egész posztod egy tévedésen alapszik.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Egymásra találtatok, maradjunk ennyiben.
@hebab: Az az "Update"-ben is benne van a cikk alatt, hogy a nácizásért nem kapott semmit. Akkor alapult volna tévedésen a poszt, ha a nácizás fel sem merül, mint tényező.

Amúgy meg a "rák egye ki a beled" dolog is belefér szerintem, azalapján meg elmarasztalták.
@Tékás Lacika:

Persze, hogy belefér.

Sajnos a "toleráns oldal", a kommunisták, hogy vannak úgynevezett tűrhetetlen vélemények.

Megkezdték a kolbászt, el is fog fogyni hamar.

Remélem, minél több kommunistát ítélnek el véleményközlés miatt. Ők megérdemlik, mivel ők kezdték el mások ezirányú jogait korlátozni.

Csak a többieket hagyják ki az aljas játékukból.
Jav.: a kommunisták bevezették, hogy vannak "tűrhetetlen" vélemények.

A TTT-t PC-vé fejlesztették, a támogatott kategóriában vannak a buzikat, a zsidókat és a cigányokat magasztaló vélemények, a tűrtben nincs semmi (amivel nem értenek egyet, azt betiltanák), a tiltottba pedig bekerült szinte minden, ami normális.
A "rák egye ki a beled" csak jókívánság jobbik színvonalon, nem vélemény.
@Hobbisebész:

Igen. Vannak. Például tűrhetetlen az, amikor valakit vagy valakiket születése/születésük okán (amelyről nem tehetnek) illetik jelzőkkel, nem pedig ténykedésük okán (amelyről viszont tehetnek).

Nodehát, belátom én, hogy ezt a finom distinkciót nagyon nehéz követni.
"Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol újságírók tárgyalásra járnak pártokról leírt véleményük miatt. "

Pedig az jó dolog. Mármint hogy az újságírót a sajtóban terjesztett véleménye miatt lesittelik! Ott a helyük! A sajtó a tényeket közölje, a véleményalkotást pedig hagyja az olvasóra!

Az ellenben valóban fontos, hogy az állampolgár szabadon megfogalmazhassa és kimondja a véleményét. Lett légyen is az bármekkora ökörség. Mert a szólásszabadság itt kezdődik. Aminek tiltása sajna haladó hagyomány. Kezdve az istentagadással, bezárva a holokauszttagadással.

És a tiltás gyűlöletet szül!
Cigányozni, zsidózni addig fog a többség, amíg álszent, hazug módon akadályozzák a vélemények szabad kinyilvánítását. Amíg a létező problémát álságos körülírással szabad csak említeni. Amíg nem lehet kibeszélni.
@Amatőr: "Pedig az jó dolog. Mármint hogy az újságírót a sajtóban terjesztett véleménye miatt lesittelik! Ott a helyük! A sajtó a tényeket közölje, a véleményalkotást pedig hagyja az olvasóra!"

A tényeket közlő újságírást úgy hívják, hogy hírmédia, de ők az újságírásnak csak az egyik szelete. A vélemény-műfajnak is tök fontos szerepe van a demokráciában. Ha idegesít téged a véleményműfaj (mint például ennek a blognak egy rakat bejegyzése), akkor ne olvasd! :)
Nos, igen... a gyűlöletbeszédnek és társainak megvan az a bája, hogy nem kizárólag egy irányba lehet vele bunkóként csapkodni.

Tetszettek volna visszafogottnak lenni. :)
@Tékás Lacika: "A tényeket közlő újságírást úgy hívják, hogy hírmédia, de ők az újságírásnak csak az egyik szelete. A vélemény-műfajnak is tök fontos szerepe van a demokráciában. Ha idegesít téged a véleményműfaj (mint például ennek a blognak egy rakat bejegyzése), akkor ne olvasd! :)

Igazad van!
De sajna a lustaságom/trehányságom miatt nem voltam részletes és szabatos. Bocsánat!

Tehát amíg az állampolgár szabad véleményalkotását és véleménynyilvánítását korlátozza a regnáló hatalom, addig teljesen "normális", hogy az újságíróét is.

Azaz vagy van szólásszabadság, vagy nincs. Az USA-ban állítólag van.
Európában jobbára csak másodlagos frissességű van.(Bocsánat Bulgakov!)
@Hobbisebész: Szerinted az amit Vona képvisel, az normális?
@alfax: "Ha egy mostani jelentéktelen kis szélsőjobbos és a második világháború idején százezrek deportálását végrehajtó rezsim közzé egyenlőségjelet teszel"

nem tesz egyenlőségjelet. halmazelméletről hallottál már? részhalmazok, ilyesmi, hm?
süti beállítások módosítása