Hegedűs Zsuzsa: Orbán igazi szociáldemokrata

2013.12.05. 15:09 Tékás Lacika

Orbán igazi szociáldemokrata.jpg

A Heti Válasz meg egy igazi újság.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr755677153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, kb. az, azon belül balszárny. Azaz támogatom ezt a véleményt.
Egyet értek -Támogatom a véleményt, a jelenlegi baloldal inkább jobboldal.
Kedves rokon ne vedd zokon de én nagyon szeretlek!
Szép hazugság a tesóról, bizony a látszat csal.
A cumira persze szüség van.
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: balos az a párt, amelyik fináncoligarchákat és birtokos nemeseket termel? mennyit ittál, és mióta iszol egyfolytában?
Egyetlen újság sem lehet meg celeb címlap nélkül. Láthatjuk, hallhatjuk máshol is? Playboy megkereste már?
Nem szociopatát akart mondani valójában?
@Jóképességű Takarítónő: szociólópatát!!!! Azt akart mondani. Azért ne feledjük Hegedűs Zsuzsa azon egyedek egyike akire több pénzt költ az állam mint arra az ügyre amit állítólag képvisel.
Lehet ,hogy a szerencsétlen Hegedűs Zsuzsa csak azért nyalja Orbán seggét véresre mert csak leakarja cserélni a kedvenc kutyájának az ólját.
@vantaan: Orbán egy szerencsés "szociopatkó". Csakhogy a politikai szerencse forgandó....
"A keresztény-konzervatív világ ideológiailag távol áll tőlem, Orbán Viktor társadalompolitikája viszont baloldali", ezt mondta Hegedűs, és ez nagyjábólígy is van. Ha a nemzetieskedő mázt lehámozzuk róla, Orbán valóban nagyjából egy szocdem vonalat visz.

A Heti Válasz egyébként egy kifejezetten olvasható darabja a magyar sajtópiacnak. A Gavra-féle lezüllés előtti HVG-hez hasonlítható, természetesen ellentétes politikai előjellel.
Egy igazi szociáldemokrata olyan, mint Orbán?
A határozottan eNERrgikus FőTitánunk havi egymillió adóhúffal motiválja a szociálisan mérsékelten érzékeny H. Zsuzsát...
Az eredmény nem is marad el.
Lásd itt: fauna.ingyenblog.hu/cvxiidx-bejegyzes.blog
és itt: fauna.ingyenblog.hu/cvxiidxic5vm129-bejegyzes.blog
@Alzheimer Fauna: No és most lesz az állami/kormányzati autó csere s lehet hogy ez a képmutató nőszemély a régi A6-ost le akarja cserélni egy újra . ahhoz pedig nyalnia kell. Nehogy már pont Ő ne cserélhesse le az autóját!
Az összes mindent elhísz-visz nagymama az orbán csőcsén delel?
@vantaan:
Lássuk be: kutyaszőrös, viseletes Audival nem lehet a szegénység ellen küzdeni. Sikerrel (lásd:fauna.ingyenblog.hu/821-bejegyzes.blog) semmikép.
Tehát egy új szolgálati autó legalább annyira járna neki, mint egy vizes póló versenyen a dobogós hely.
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

@Mitzimackó:

@Sweet And Full Of Grace:

Ez hülyeség, de az ellenkezője is hülyeség. Az a baj, hogy ezen a blogon mindenki elvont értelmiség ideológiai szemüvegen keresztül nézi a világot.

Amikor Franciaország átvette Spanyolországtól az Európa első számú nagyhatalma címet, akkor találta fel baloldal és jobboldal fogalmát. Amikor a brit birodalom a hatalma csúcsán volt, akkor terjedt el a világban a brit liberális-konzervatív ellentétpár, Gladstone vs. Disraeli. Ma pedig Amerikából jönnek mind a baloldali, mind a jobboldali könyvek. Azt akarom ebből kihozni, hogy az ideológiák, ahogy azokat globálisan ismerjük, alapvetően az erős, gazdag, sikeres, független országok kebelében keletkeztek és nagyjából arra a történelmi helyzetre vonatkoznak.

Egy ostromlott városban vagy felszabadulásért küzdő gyarmaton vagy megszállt orszégban vagy valami ilyesmin nincs bal, jobb, szocdem, lib, konz. Úgy értem, a szellemi életben van, abban én is pl. konz vagyok sőt egyre inkább reakciós, de ha aktuálpolitikáról beszélünk, akkor nincs ilyen.

Két eset van. Vagy tényleg gyarmat van, és akkor vannak a patrióták, Vive La Résistance! Don't tread on me! meg ilyenek, és vannak kollaboránsok. Kuruc/labanc, patriot/tory stb.

Vagy nincs gyarmat, és akkor vannak a komplett idióták, akik teljesen félreértették a helyzetet, meg a normálisak.

De ilyenkor gyakorlati politikus esetén értelmezhetetlen az a fogalom, hogy szociáldemokrata. Értelmiségi, blogger, újságíró stb. esetén értelmezhető fogalom.

Pl. a vietnamiak se voltak komolyan kommunisták - 7 év után liberalizálták a gazdaságot. Nekik kommunistának lenni annyit jelentett, hogy a patrióta mozgalom ruszki fegyvereket vett. Alapvetően szövetségi, hatalmi kérdés volt, nem ideológiai. Utána meg annyit, hogy az egypártrendszer jó ürügy a gyakorlatilag kapitalista gazdaság lefölözésére.

Teszem azt rezsicsökkentés. A szociáldemokrácia azon országokban alakult ki, ahol egy nemzeti elit piaci körülmények között, nem privatizációval létrehozta és versenyszerű körülmények között üzemelteti a közműveket. Ilyenkor a szocdem azt mondja, hogy a kapitalizmus igazságtalan, a nem szocdem azt mondja, hogy nem.

Ellenben tökéletesen más a helyzet, amikor privatizáció és korrupció révén kvázimonopolhelyzetű külföldiek kezében van. Ilyenkor adott esetben az is bemorcul, aki normális, szabadversenyes nemzeti kapitalizmusban nem szocdem.

Tehát azt akarom mondani, hogy a szocdem vagy nem szocdem olyan kategóriák, amik teljesen más helyzetekre vannak kitalálva.

Alapvetően a külső veszélytől nem tartó nagy, gazdag nemzetek belső "osztályellentéteire".
Rendben, ezeket a pontokat osztom.

Akkor átfogalmazom: azokkal a gazdasági intézkedésekkel, amelyekkel kormányoz, egy "külső veszélytől nem tartó nagy, gazdag nemzetben" nagyjából szocdemnek számítana.
@Alzheimer Fauna: Igaz.

GYF alatt meg az éhséglázadásokról hadovált.

Amióta "akinek nincs semmije az annyit is er", "hajléktalanok Dickensi módon élnek" Kormánya van hatalmon, azóta szociáldemokrata lett.

_______________

www.angolosan.hu/angoldosszie/nyomor-fovarosa-budapest-the-economist-hajlektalanok-kriminalizalas-121426.html

A The Economist dermesztő beszámolót készített a budapesti hajléktalanok helyzetéről. A brit lap tudósítója szerint sehol sem érzékelni jobban a szegénységet, a hajléktalanságot, mint éppen a magyar főváros történelmi belvárosában. A hajléktalanok a turisták szeme láttára végzik a szükségüket. Az utcán élőknek felkínált menhelyek pedig Dickens regényeit idézik.

___________________________
A tolvaj ,korrupt stadionmániás ,urizáló,a budai Várba költöző,milliárdokat elherdáló,a saját sleppjét kiszolgáló Orbán szociáldemokrata? Hegedűs Zsuzsa mondott egy kolosszális baromságot.És akkor Kéthly Anna mi volt? Ő csak szociáldemokrata volt élete végéig. Ő a szegények védelmében emelt szót egész életében. Orbán meg volt komcsi, liberális, kereszténydemokrata, illiberális,most szocdemnek állt? Mi jön ezután?
süti beállítások módosítása