Orbán legjobb szövetségesei

2013.12.12. 07:00 aaron.

Az „akik miatt nem lesz kormányváltás”-sorozat második, egyben záró epizódjában a piti árulók után elérkeztem a szupersztárokhoz, a csúcsragadozókhoz, a határozott, megfontolt, tehetséges, marakodó ellenzéki vezetők arcképcsarnokához. A lenti uraknak sikerült azt a brutális sikert véghezvinni, hogy miután egytől egyig fontos szerepet játszottak abban, hogy Orbán kétharmadhoz juthatott és kénye-kedve szerint barmolhatta szét az országot, valahogy csak az ellenzék élén maradtak. A panoptikum-áruló mix Együtt-PM, a Lendvaival és Kováccsal megújuló MSZP, és az igazi, vegytiszta trollkodást csúcsra járató Gyurcsány fanclubjának iszapbirkózása az egyik legszórakoztatóbb és egyben legszomorúbb komédia lett a rendszerváltás utáni magyar politika történetében. Orbánnak gyakorlatilag a következő fél évben meg sem kéne jelennie sehol, mert ezek a barmok így is megnyernék nekik a választást.

A keserédes mosoly persze inkább keserű, mint édes. Az, hogy egy nép gyakorlatilag félig belerokkant egy négy éves Fidesz-kétharmadba, nem elég az „emútnyócév” ikonikus arcainak. Ők csak gyűrik egymást, csak nem adják fel a saját kis érdekeiket, soha egy kurva percre sem a hétköznapi emberekért.  Ha ezzel épp a kormányváltás lehetőségét basszák el, sebaj, versengenek tovább az ellenzék vezérének szerepéért. És persze ne feledjük el azt az igen aprócska, számukra tulajdonképpen jelentéktelen tényt, hogy ennek az egésznek következményeként lassan már nem azon kell aggódni, hogy

lesz-e újabb Orbán-ciklus, vagy sem,

hanem azon, hogy

lesz-e újabb Orbán-kétharmad, vagy sem.

Igen, megcsináltátok. Taps, függöny.

 

 

1. Bajnai Gordon

orbbajn.jpg

A párszázalékos szakértő. Azt már leírtam egyszer, hogy aki Bajnaival és Szigetvárival akar kormányt váltani, annál komoly bajok vannak. Persze még ennél is nagyobb gebasz van annak a fejében, aki Kuncze Gáborral és Hellerrel akar reményt adni az embereknek, az MSZP-vel és Ungár Klárával pedig korszakot kíván váltani.

„Egy megújuló MSZP-vel kötöttünk szövetséget, és egy olyan programot írtunk alá, amely garantálja, hogy a korszakváltás előbb említett elemei teljesüljenek.”

Origo-interjú, 2013.11.10.

A „kisebbik rossz” mítoszát el kéne már engedni végre, én továbbra is ahhoz tartom magam, hogy most Bajnaiék hasonló Orbán-ellenes protest-szavazatokra akarnak rávenni minket, mint amilyen „antigyúcsánybajnai” voksokkal szerzett kétharmadot OV 2010-ben. Annak láttuk, mi lett a vége, az első két évben például támogatóinak több, mint 50%-át elvesztettefiatal, demokrata Fidesz. Aki tehát Orbán rendszerét utálja, meg „soha többet kétharmadot”-szöveget tol, annak a szájából szerintem vérlázítóan nagy önellentmondás (vagy ostobaság) azt a mantrát hallani, hogy „azért szavazok Bajnaira, mert ő mégsem olyan rossz. Ő is rossz, csak mégsem annyira. Nem is volt ő oligarcha soha. Meg őőőő.. izé, megváltozott.” Ja, persze.

 

2. Mesterházy Attila

091219_crapman_balek.jpg

A kedvenc senkim. Annyira eredetien képviseli a jellegtelen, színtelen-szagtalan politikusdroid fajt, hogy útközben elfelejtette azt is, hogy a miniszterelnök-jelöltnek talán neki kéne lenni, egy kiadós cicaharc után inkább kiegyezett döntetlenben. Arról már nem is beszélek, hogy még kampányüzemmódra felpörgetve is egy pohár langyos tea benyomását kelti egy teljesen átlagos napot kifogó Gyurcsányhoz képest. Próbálkozik legalább vastagbőr-faktorban beérni a mestert, megújulást hirdet Kováccsal, Lendvaival, Hillerrel, és a haverokkal, de ezzel a kanyarban sincs. Mindenesetre az ő folyamatos jelenléte és az általa vezetett MSZP nem csökkenő népszerűsége biztosítja azt, hogy a 2014-es választásokon a talán szövetkezni akaró ellenzéki vezetők között egy pillanatig sem az volt a tét, hogy Orbán leváltása után

ki építsen új, normális, igazságos, kevésbé korrupt rendszert,

hanem az, hogy

ki lopjon helyette többet, és ki kevesebbet.

Sőt, már lassan talán ennyi sem. Ami elszomorít igazán, hogy a legtöbben ezt nem látják be, de aki be is látja, az is beletörődik, hogy „jóvan, de hát ez van, nincs jobb.” Megsúgom, ez a szöveg kurva kevés lesz az áhított többszázezer bizonytalan szavazónak, akik nélkül még Mesterházy szerint is lehetetlen a kormányváltás.

 

3. Gyurcsány Ferenc

gyurcsány-szavak-ereje.jpg

Maximum level trolling. Talán így lehetne a legkifejezőbben értékelni Gyurcsány Ferenc közelmúltban végzett tevékenységét. Megerősítést nyert az, amit már miniszterelnöksége idején is sejtettünk: hogy ő egy teljesen másik univerzumban él, más kérdés, hogy úgy, hogy nem ő áll a kormányrúd mellett, még nevetni is lehet rajta. Hogyha kizárólag a politikusi kvalitásokat nézzük, Gyurcsány keresztbe lenyeli fűszerezve mindkét előzőekben említett urat. Nagy szerencsénk, hogy erre azért nincs lehetősége, mert a 2004 és 2009 közötti „tevékenysége” miatt engem és még sokakat már a neve hallatán éktelen hányinger fog el.

„Kötcse, Felcsút, és Sukoró. Ugyanazokról szólnak. A politikai tisztességtelenségről, az önzésről.”

Gyurcsány Ferenc - A tények Sukoróról, 2013.12.04.

Jól jellemzi az erőviszonyokat, hogy Fletó a (teljesen érthető) brutális ellenszélben is képes volt ugyanakkora támogatottságot szerezni pusztán karizmájának köszönhetően, mint a szakértő úrnak az összes erőfeszítésével. Értem ez alatt az egész kálváriát a PM-es és Juhis csalogatásoktól kezdve az MSZP-vel történő kínos viaskodáson keresztül a „nagy összefogós tüntetésig”. Összefoglalva: Gyurcsány egy tehetséges troll, akinek az agymenésein így, hogy nem kormányból követi el őket, talán még nevetni is lehet néha. A közeli vagy távoli jövőben ő is megy a süllyesztőbe, de azután, hogy a 2010-es Orbán-kétharmadban brutális személyes felelőssége ellenére három évvel később mégis nyugodtan főzőcskézik az egyik legnagyobb kereskedelmi tévében, ez előbbi verzióhoz nem főzök hiú reményeket.

 

3+1. Szigetvári Viktor

 szigetvarivagott.jpg

A túlárazott lufi. Ennél jobban én sem tudnám megfogalmazni a fényes munkásságát ennek az illetőnek, a linkelt blogposztban tökéletesen van összegyűjtve a másik Viktor rengeteg sikere (kerek 0,5 darab!!). Ez jól mutatja, hogy tökéletes párja Bajnainak, hiszen mindketten ugyanannyira szakértők a dolgukban. Semennyire.

„Először is engem zavar, hogy sok olyan politikus minősíti Gyurcsány teljesítményét, aki a bokájáig sem ér fel, ráadásul korábban a hátsó feléhez törleszkedett.”

NOL.hu, 2009.08.09.

Szigetvárit azért csaptam ide bónusznak a nagyágyúk mögé, mert tipikus példája a nagy túlélőnek: 2002-ben még Werber és Baja Feri közelében somfordált, 2006-ban már a Nagymester mellett segédkezett. A 2010-es bukás után gyorsan visszaslisszolt Bajnai mellé, hogy 2012-ben „rezsimváltást” hirdessenek. Apró bakik becsúsztak persze, mint például, hogy az MSZP-ből véletlenül elfelejtett kilépni Szigetvári, vagy hogy a Bajnai által emlegetett „rezsimváltás” önmagában egy beszédes szó annak, aki általános iskolás szinten ismeri a magyar nyelvet.

A közvélemény-kutatások hála istennek azt mutatják, hogy közel 30-40 százaléknyi választópolgár továbbra is azon van, hogy az országromboló Orbán-rezsim, és a demagóg-versenyben lelkesen helytálló ellenzéki vergődők között nem érdemes választani. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ők sem a sajnálatos módon erőtlen és karakter nélküli LMP-re, sem az irtó trendi, SZDSZ-imázskampánnyal és Fideszt megszégyenítő ferdítésekkel nyomuló divatszélsőségesekre nem szeretnének szavazni. Valami tényleg újat szeretnének, valami kézzelfoghatót.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr85676841

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Együtt-PM a legnépszerűbb párt... 2013.12.14. 08:54:37

...és Bajnai a legnépszerűbb politikus - legalábbis a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint, vagyis úgy néz ki, ebben a körben én vagyok a nagyátlag :-)  Na kezdem elölről.  November második felében megjelent egy új alkalmazás az ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.12. 13:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legyen türelmed egy olyan elemzéshez is, hogy:
- Orbánnak van pártja. Eredetileg nem volt, de...És akkor minek ez most neki? Mi cél?
- Az MSZP-nek van Mesterházija. Eredetileg nem volt, de a célnak megfelel. Mi a cél?
- Bajnainak nem volt pártja, ő sem volt párttag. Akart-e egyáltalán pártot?
- Gyurcsány esetét rád bízom.

Általános kérdés: mire jó a pártnak a tagság?
"Az, hogy egy nép gyakorlatilag félig belerokkant egy négy éves Fidesz-kétharmadba, nem elég az „emútnyócév” ikonikus arcainak."

Talán nem mindenki így gondolja, mint a zajos kisebbség. Nem vezetne toronymagasan a Fidesz, ha a felsorolt urak mögött szavazóbázis is lenne, és nem csupán pofáznának.

Talán nem lehet minden embert ballib bohóckodással megvezetni. Talán Magyarország tényleg jobban teljesít - legalábbis a szavazópolgárok többségének Magyarországa.
Hála a jó égnek itt vagytok ti, a 4K!, és a jónép szűnni nem akaró üdvrivalgása közepette bevonultok a kiüresedett ellenzéki térfélre, és önnön nagyszerűségetek biztos tudatában fölényesen megnyeritek a választásokat.
A poszttal egyetértek. A lényegi mondanivalót már vagy tucatnyian leírták.

DE AKKOR MI A BÁNATOS LÓF*SZT KELLENE CSINÁLNI???

Csak várjuk, hogy az égből lepottyan a megváltó?!
Vagy mi a bánatot?!
Speciel korrket a poszt..

A se Orbán, se MSZP, se Bajnai mellesleg ütős és önmagában is figyelemre méltó álláspont.

Szerintem az ország 70% így van ezzel, és azért szavaznak az egyikre, hogy ne a másik legyen.

Viszont azt fel nem foghatom, hogy jutott eszetekbe éppen a fű legalizálásával kezdeni ezen tömeg meghódítását.
Ez felér egy öngyilkossággal, és alapból ezen tömeg 80%-át elveszítitek tutira.
@Szevasztok:

Én sepciel (nem titok) azok közé tartozom, akik mindent megtesznek, hogy az MSZP és Gyurcsány vagy Bajnai ne jöjjön vissza.

Akár a Fideszre is szavazok, pedig rühellem őket.

Úgyhogy lehet gyűjtögetni az embereket de azzal garantálom, hogy leginkább csak a Fidesz tábort növelitek, mert jóval többen utálják a fenti formációt, mint a Fideszt.
@tisztapista: Igen, Magyarország jobban teljesít.
Az államadósság már meghaladja a 22000 milliárdot, azaz 2000 milliárddal több, mint 2010-ben volt! S közben még 3000 milliárd MANYUP is eltünt. Ez igazán komoly teljesítmény!
A 7köznapi emberek alig várják az együttmszp-t. Hehe.

Vagy mégse?
@tisztapista: Úgy látom, te is a fasz szopók táborát gyarapítod. Sajnos sokan vagytok!
Balra szavaztok? Nem. Akkor nem tök mindegy nektek? Én meg majd csak választok közülük amíg nincs jobb addig is.
"Valami tényleg újat szeretnének, valami kézzelfoghatót."

Akkor költözz el másik országba jóember, mert itt erre esély sincs.
A környéken én vagyok a gigolo,
kocsik meg a lányok nekem ez valo.
Járom én a diszkókat, a bulikat,
felszedem a legdögösebb csajokat.
Olaszosan bevágom a hajamat,felteszem a legfényesebb láncomat.
Fényesre mosatom a kocsimat,így hordom a bulikba a csajokat.
Így járom az utam ez az életem,ki mit beszél rólam ez nem érdekel.
Ha eljönne az igazi szerelem, nem járnék el más lányhoz már soha sem.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Akár a Fideszre is szavazok, pedig rühellem őket."

Na, jönnek a "nem is Fideszes csak mert nincs jobb" dumák..:)

Eszem-faszom-megáll, te olyan kőkemény ősfideszes vagy, hogy atomvillanás esetén utolsó erőddel is beikszelnéd őket, ez az egyetlen éltetője Orbán rendszerének, kérdés mennyien vagytok.

Nyomjátok neki, nem kell a melléduma. Ha sokan vagytok hülyék, akkor elegen lesztek, és akkor azt akceptáljuk. Ha nem lesztek elegen hülyék, akkor majd megtanuljátok, milyen nem hülyének lenni.

Orbánnal meg majd megtanítják ahol kezelik:)
nahát! nagy bravó a post írójának!!! Ez egy igen találó bejegyzés. Külön tetszett a "rezsimváltásra" utaló burkolt célzás.

+1
@aaron:
".. a nagyágyúk mögé,.."
honnan tudod, hogy nagy ágyuk van?
(mert gondolom, nem a lövő herkentyűre gondoltál)
@poszt: "Valami tényleg újat szeretnének, valami kézzelfoghatót."

megsúgom, hogy a magyar választásokon mindig 60% körüli részvétel van, a 30-40% nem választó, az nem fog elmenni, és slussz. aki elmegy, az már lassanként mind megmondja, hogy kire fog szavazni, és kész is vagyunk, ezen kár rugőznod. a választók pontosan 98%-a azokra fog szavazni, akiket fikázol. a 98%-ot fikázod, nem is azt a 60%-ot, akit te gondolsz.

jól van, sorolj be a sosem szavazók közé. várjál örökké, fussa az erődből csak a fikázásra. válts nevet FikaJanira, az egy sokkal találóbb név lenne, mint ez az aaron.

egészen nagy tételben lefogadom, hogy nem bírod elmondani, hogy mi az az új, az a kézzelfogható, ami még nem volt, mert már minden volt. most a fehér herceget a szőke lovon ne próbáld be, mert még körbe is fogunk röhögni.szerintem nem is fogjuk tőled soha olvasni, mert nem is értesz hozzá, csak hangemberként fikázni tudsz, visszamondva a szüleid paneljeit.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: szívesen elbeszélgetne veled bárki értelmes ember az ezen véleményed motivációiról. gondolod, hogy 3 kérdésnél tovább bírnád racionálisan megvédeni az álláspontod?
@Szevasztok: hát most már semmit. 2008(!)-ban nem kellett volna megszavazni az évszázad botrányát, Magyarország elmúlt 25 éve egyetlen értelmes reformjának bedöntését.

most már csak ugyanaz van, mint a komcsik alatt: alá lehet merülni, és megvárni, amíg kitombolják magukat. talán észre tép a nép, amelyik most el van kábítva.

Ezt az észheztérítést lehetne aktívan csinálni. Türelemmel, de állhatatosan.
Posztmaster!

A legnagyobb gond teccik tudni nem fent van, hanem lent. A magyarság az egy rendkívüli lumpen és szellemileg primitív nép. A világból sose értett semmit.

Orbanescu hordószónok is erre az embertípusra céloz és van neki 2 milliós tenyészállománya.
Libás, gyúrtcsány és Meiszterházi hordószónokok is ezek a fajtákra céloznak de nekik csak 1 millió behiszterizálható agyhalott állományuk van.

Ez összesen még így is 3 millió. Ennyi tenyészállományú szavazó van, ami önmagában meghatározza, hogy a fidióta és maszop tenyészgyárak közül kerül ki a választási győztes.

Ezért a nemzeti, polgári és európai gondolkodású magyarnak nem arról kell filóznia, hogy kivel lehet ezeket leváltani, mert ahhoz nincsen elég szavazó. Hanem most már arra kell rájönni a kb. 1 millió normálisnak megmaradtnak, hogy meki kell választaniuk azt a 3. pártot, amelyik képviseli őket egy koalíciós kényszerben és így tudja kikényszeríteni ki a mutyik, a dilettáns gazdaságpolitikák stb befejezését a gyóztes nagymaffia pártból.

Csak ennyi lehet a remény 2014-re. Ha nem lesz megtalálva ez a párt, akkor ez az 1 millió legjobb ha kivándorol.
@is: "talán észre tép a nép, amelyik most el van kábítva."

Igen, 2 percre észhez fog térni. De csak annyira. Teccik tudni mikor? A következő ciklusban. Amikor ez a halom versenyképtelenség, gazdasági összevissza hazudozás, devizahiteles katasztrófa, Európától való lemaradás, na meg a kedvencem a lényeg: a 9%-os szja rá omlik a 90%-nyi prolira vett rétegre. És akkor fogja majd a leghüségesebb fidióta birka is felfogni, meg bevallani magának, hogy őt, a 90%-os proli réteget Orbanescu úgy megszívatta a 10% elitet hízlaló politikájál, hogy abból nem fülke hanem birka forradalom lesz!
@is:
Naná, hogy az van.
Hiszen ezek is komcsik, csak a vörös csillag helyett narancsot használnak jelképnek.
Azaz hozzákevertek a komcsipiroshoz egy kis nácizöldet.

Ennyivel rosszabbak, mint az igazi komcsik voltak 1990-ig.
Meg sokkal többet lopnak. De hát az Orbán cigánynak ez a vérében van.
@high up!: Ezt nagyon jól összefoglaltad.
@Pali papa és a negyven rab ló:

Állambölcseleti aforizmák

„…nem szabad, hogy egy államban kiemelkedő tisztességeket nyerhessen valaki azon az alapon, hogy gazdagságával kitűnik, sőt az erény sem lehet jogcím, ha hiányzik belőle a józan meggondolás” Platón — 32/7288-729

„Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48)

„…az uralkodókra nézve nem előnyös, ha az alattvalóikban fennkölt gondolkodás, erős barátságok és életközösségek keletkeznek…” (Platón — 31/608) (üldözte is a kommunista párt az egyházat, és az egyesületet!)

„Ha valaki a közvagyon megdézsmálásában találtatik vétkesnek, csak akkor szabaduljon a börtönből, ha kiengesztelte a várost, vagy pedig az okozott kár kétszeresét térítette meg.” (Platon — 32/917)

„… nem nevetséges-e ha egész államok, népek közösségben, hivatalosan hazudnak?”
Lukianosz.
Erős idegzetűeknek:
"youtube az mszp-és kampányfőnök Szigetvári Viktor taknyot zabál"
Szavazzatok rája!!!
Szellemileg alulmúlod még a narancsmaffiát is,azok is képesek voltak szélbalosokat multibérencnek titulálni!Neked is csak a mocskolás a lényeg,összemosni mindenkit mindenkivel,szánalmas.Ha új embereket keresel,találsz dögivel.Használd a buksidat,ne szennyezd a kiberteret ovis hisztivel,az jobban megy a 100 milliárdokból hízó komcsi bértollnokoknak akiknek most a narancsmaffia dicsőítése a feladat.
Ez a 3+1 Mesemókus arra játszik már csak, hogy talán lesz annyi protest szavazó, aki beviszi őket tavasszal a tutiba:)

Sokan felvetik a kérdést, hogy akkor mégis ki a jó Isten legyen helyettük? Na, ez a probléma, hogy olyan alternatívát nem látok jelenleg, aki mögé tömegek állnának be.
süti beállítások módosítása