Április 6: választás a két rossz közül?

2014.01.18. 17:44 baum

3_7.jpgAhogy azt rebesgették - vagy fideszes politikusok néhol elszólták magukat -, Áder János köztársasági elnök és szuverén gondolkodó bejelentette, hogy április 6-án tartjuk az országgyűlési választásokat.

Mielőtt a szekértáborok adrenalinsokkos állapotba taszítanák az országot, érdemesnek tartjuk megjegyezni, hogy ez a választás nem fogja eldönteni Magyarország jövőjét. Mert az lesz, hogy vagy a demokráciát sajátosan értékelő Fidesz, vagy a már megbukott összefogósdiak fogják adni az új kormányt. Egyik rosszabb lesz, mint a másik.

Izguljanak a rajongóik, hogy nehogy a másik patás ördög nyerjen. Részünkről nem leszünk megnyugodva, akkor sem, ha Semjén Zsoltnak hívják a miniszterelnök helyettest, de akkor sem, ha Gyurcsány Ferencnek.

A választás egyetlen tétje az lesz, hogy parlamenti képviselethez jutnak-e rendszerkritikus, ámde nem szélsőséges pártok, elérik-e az 5 százalékos bejutási küszöböt. Mert ha nem, akkor minden egyes magyar állampolgárnak szembesülnie kell az új Parlament alakuló ülésén azzal, hogy három erőcsoport fogja megmondani négy éven keresztül, hogy mi lesz itt. Az orbáni Fidesz, a gyurcsányi összefogósdiak és a szélsőséges Jobbik. Tényleg ezt akarjuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr365769379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értek egyet azzal, hogy nem döntené el a választás azt, hogy merre felé fogunk haladni. EU-hoz, vagy újra oroszokhoz. Ha nem az EU-hoz, végérvényesen lemaradunk és csőbe megy az ország. Ja, ha olyan pártra szavazunk, akik nem jutnak be a parlamentben akkor a győzteshez számítódik a szavazatuk! Tehát nem érdemes kis pártokra szavazni.
Bocs, csődben megy az ország.
@Cirmos Cica:

Nem igaz. A elveszett szavazatok nem a győzteshez mennek, hanem az összes bejutott párthoz.
Én az LMP-re szavazok pont amiatt, amit a cikk vázol. Egyébként nemértek egyet az LMP sok alapelvével, pl. nem vagyok zöld.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Miután be sem kerül a parlamentbe tehát a Fideszre szavazol.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Lényegében igaz, mert a választási matek szerint a győztes mindent visz, nem a korábbi szabályok vannak, hanem az új és ott aránytalanul többet visz a győztes. Ezt egy választási szakértő mondta hivatkozva a törvényre, tehát nem velem vitatkozol, hanem a törvénnyel.
@Cirmos Cica:

Nem. A magyar választási rendszer mindig aránytalan volt, s most is az. Igaz, hogy most ez az aránytalanság növekedett, de nem jelentősen.

Ha 1 a teljesen arányos rendszer, pl. a holland és 10 a teljesen aránytalan, pl. a brit, akkor a magyar eddig 6 volt és most 7 lett.
Kedves FentésLent!

Tökéletes helyzetelemzés. jelenleg ez a főmenü! Két Elquró Brigád közül lehet választani! Mindkettő garantáltan katasztrófa, és ezt mindkettő maradéktalanul bizonyította!

Bár az még számomra nem teljesen világos, hogy egy cserebogárpöcsnyivel melyik bagázs a hitványabb: az amelyik szárnyaló világgazdaság mellett is képes volt szétkúrni az országot, vagy az, amelyik a 3000 mrd forintocska grátisz manyup mellett sem volt érdemben csökkenteni az államadósságot.

Mindezek alapján a helyzet úgy fest, hogy a himnusz első versszakának utolsó két sora jelenleg sajna még mindig nem igaz, azaz: nem bűnhődtük még meg a múltat, s jövendőt.

Szegény, szerencsétlen magyarok!

Bár mielőtt nagyon önsajnálnánk magunkat, talán nem haszontalan Széchenyit szem előtt tartani!

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel.
Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen."
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Egyetértek veled. Még 4 ilyen évet nem bír ki az ország.
@1valaki67: Részben igazad van. De nem elhanyagolható az sem, hogy az emberek 80%a a királyi TV-t nézi, ahol 24 órában folyik a hazug propaganda, így elhiszik, amit sulykolnak nekik. Abszolút pszichológia, minél többet mondják, annál inkább elhiszik.
Miért hány választási lehetőség van ?

Az igazi alternatíva egyébként az lenne,ha a szavazólapon volna olyAN
KÉRDÉS : kíVÁN-E SZAVAZNI ????
Kedves Barátom @Cirmos Cica: ! „nem érdemes kis pártokra szavazni”. Igen, jó gondolat. Ahogy nem érdemes megtanulni biciklizni sem, mert az is fájdalmas, meg az elején azt hisszük úgyse fog menni. Pedig az egyetlen lehetséges választása az elfogulatlanaknak egy ma még kicsi párt, nemcsak mert új, hanem, mert új gondolatokat vethet be, új esélyt adhat. A mostani nagyobbik kormánypárt milyen volt induláskor? Ráadásul, ha nem pesztrálták volna, magától nem növi ki a kicsi, nagyon kicsi kategóriát. A koalíció kisebbik pártja mekkora? Mint hajón a mentőöv. Van.

A változást akaró szavazók márpedig új kicsi pártokra kellene szavazzanak, több okból is. Legelsősorban, megmutatni, van alternatíva, nem engedni az ellenzéki összefogás zsarolásának. Mi várható, ha győz az ellenzéki összefogás? Megkezdődik a pozíciók osztogatása a „hűségesek” között és folytatódik/megismétlődik a kivonulásos-bevonulásos játék. A baloldali összefogásról csak annyit, az olyan, mint a többnejűs érdekházasság. Izgalmas.
@1valaki67: szerintem az ország szempontjaira is figyelemmel,a jelenlegi bagázs többet ártott mint az előző!!!A tisztességtelen saját-zsebre dolgozók e bandából kerültek ki többen és anyagilag is több kárt okoztak.A Széchenyi idézet pedig telitalálat,sajnos.
@Cirmos Cica:

Hogy nézné 80%, mikor a nézettsége állítólag a béka pöcse alatt van.
@1valaki67: Miből van a házad az autód?
nagyon rosszul élünk!!!!!!!!
Olyan eccerű:-)
Adott 3 szarkupac
Ki kell választani a legkevésbé büdöset ízlés szerint
A mini szarkupacokon mint pl az elempé is el lehet gondolkozni ( szerintem nem érdemes)
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: De főleg a nyertes viszi a töredékszavazatokat. A fidesz maga malmára hajtja a vizet. De te olyan fanatikus, elvakult vagy, hogy a választási rendszer módosítását sem követted nyomon. Ezért nem jó, ha nem itt élők dumálgatnak bele a sorsunkba, meg véleményvezérkednek.
Csak úgy barátilag kérdezem és a legmélyebb tisztelet hangján: négy év elég volt már, hogy újraszámoljátok azt a nevetséges LMP-s választási programot, amiben egyszerű zsebszámológéppel ezermilliárdos lyukak mutatkoznak, és még egy jó kis néphülyítő fantazmával sem próbáltátok betömni? Egyszerűen buktatok volna egy normális ország ált. isk. matekóráján. Az addig ok, hogy kritizáljátok a rendszert, de remélem, azért az összeadás kivonás nem tartozik az elmúlt nyolcév sötét bűnei közé...
Alapvetően hibás a protest szavazás gondolata. A büntetés örömén kívül, semmi pozitív hozadéka nincs az ilyen szavazásnak. Ha a hatalmon levő párt rossz a választó szemében, abból még nem következik, hogy az ellenfele jó. A kisebbik rossz elve nem működik. Ha két rossz közül a kisebbik rosszat választom, akkor is csak a romlást választom, hiszen a kisebbik rossz is rossz. Ez a destruktív logika oda vezet, hogy folyamatos lecsúszás mellett, egyre rosszabb kormányok váltják egymást az ország élén. A nem szavazás értelmesebb döntésnek tűnik, mert nem legitimálja az uralkodó elitek hatalmát, és ez által képes megtörni a kisebbik rosszra épülő gondolkodás eltorzult logikáját.
@poszt: jó lenne, ha ez lenne, de ezt már kipróbáltuk 2010-ben. bejutott egy rendszerkritikus, nem szélsőséges párt, úgy hívták, LMP. aztán a FIDESZ hozott egy olyan választójogi törvényt, mely alapján egy 5%-ot kapott párt jó, ha 2%-nyi képviselővel bekerül a parlamentbe, és mivel nem lesz 5 képviselője, még frakciót sem alapíthat.

na és akkor ez a párt, amelyet a FIDESZ így megszívatott, ez most nem küzd ez ellen. nem kíván másik válsztójogi törvényt, nem fog össze _pusztán_a_választásokra(!!!)_ azokkal, akik szintén ezt akarják, nem fog össze azokkal, akik a FIDESZt, amely őt is csontig leszívatta, el akarják küldeni.

szerintem ilyen kompromisszumképtelen, a saját érdekeit sem néző párt ne kapjon 1%-ot se,
@kulcsar2011:

Nem igaz, arányosan osztódnak a vesztes szavazatok a nyertesekközött, nem azelső helyezett viszi őket.

A választási rendszert jobban ismerem,mint a belföldiek 99 %-a.

Hol a fanatizmus?
Magyarázza már el valaki, hogy Schiffer miért jobb, mint Gyurcsány. Meg hogy úgy általában mi a baj Gyurcsánnyal.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: sajnos a saját szemedbe hazudsz. eddig a magyar 4 volt, és most 8 lett.

ezen felül a választási rendszerek nem mérhetők abszolútan, csak a saját társadalmi szituációban. a FIDESZ törvénye a jelenlegi magyar szituációban, ahol két nagy etatista párt mellett lenne több, a társadalom jó részét képviselő egyéb párt, egy kétpártrendszerű választási szisztéma kifejezett merénylet a társadalom ellen. innen nézve a FIDESZ törvénye 12 a te skáládon, mert az angoloknál tömbökben laknak a munkások (Labour) és a konzervatívok (Toryk), és már a progresszívek is (LibDems), tehát ott a körzeti választás majdnem olyan, mint a listás, megspékelve azzal, hoyg nincs kétharmados törvény, tehát mindegy, hogy 51%, vagy 88%-kal nyer valaki, nálunk viszont keveredés van, kétharmados törvények vannak, nem kétpártrendszer van, és ezt kellene leképezni egy listás, arányos rendszerrel.

nagyon mókás lenne látni, ahogy nem tényleg erőlködsz, volna is fejed, de olyan keveset tudsz a világról, hogy csak ilyen torzókat tudsz szülni. a ma Magyarországán sajno sírnunk kell rajtad.
@is:

Mindig így volt. A magyar választási rendszer MINDIG torzított, ilyenre lett csinálva 1989-ben a stabilitás érdekében.
Magyar Polgárok Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt és jobboldalt a proletárok és dolgos földműves parasztok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat és a munkáspártokat, az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos termelő munkásnépet félrevezetve, imperialista nagytőkés fasiszta egyeduralomra törnek, az emberek vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és egymás ellen uszítva az elvtársakat!

Ki a pártokból a mussolini fajta fasiszta gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben (gulágban)!

Magyar Polgárok egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az antik anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát és az erkölcstelenség elharapózását!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő nagytőkés mussolini fajta nagytőkés fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a politikai életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik gazdag burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontú automatizációt ellensúlyozni kell, tehát a társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, de a munka mennyisége lecsökkent a termelés automatizált felgyorsulásával!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Földművesek! Harcoljátok ki a szabad piaci kereskedelmet, ahol adószám és megbélyegzés nélkül eladhatjátok a termékeiteket!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pomegájcse...
szerintem még mindig az ellenzéki összefogás a rosszabbik lehetőség. nem tudom elképzelni, hogy képesek továbblátni orbán legyőzésénél, közös célok mentén kormányozni.
Nem ez a tét. A tét az, hogy visszatérhet-e az öszödi böszme csapata, amely Görögország szintjére, totális csődbe vitte az országot, vagy folytatódik az orbáni építkezés, amelynek már most is számos kézzelfogható eredménye van. Egyáltalán nem mindegy.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: de igaz, a nyertes nem elég, hogy nyer, de még viszi is tovább a második helyzett feletti szavazatait. te mellébeszélsz a vesztes szavazatokkal, nem arról van szó.
Áder János eldöntötte: micsoda meglepetés! Micsoda színjáték, a választók pofán röhögése! Bizonytalan szavazók, még ez sem elég, hogy ennyire hülyére vesznek?
@Lali73: az "őszödi böszme" nem vitte Görögország szintjére az országot, Orbán pedig nem épített semmit, nincs is kézzelfogható eredménye. két hazugság iyen rövid kommentben elég gáz.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: 4-est írtam, próbálj gondolkodni, te birka. persze, hogy volt valamennyi torzítás benne, senki nem tagadta. arról vitatkozunk, hogy mennyit mozdítottak rajta. ezt te érted? a kommentedből nem úgy tűnik.
@is:

Kicsivel, kb. 10 %-kal nagyobb lett a torzítás.
@Cirmos Cica: Látom a média nagy hatással van rád. Egyedül a Jobbik programja, amely mutat is valamit. A többi mind hazudik. Olvassátok el, nézzétek meg Vona Gábor évértékelőjét és utána döntsetek! Mitől szélsőséges a Jobbik? Mert a többi párttal ellentétben a dolgozó magyar családokat előnyben részesíti a külföldi multikkal szemben? Ébredjetek fel! Az eu-nak a gyarmatosítás a célja és sosem lesz jobb a magyarnak! Nem kell folyton hajlongani, lehet járni egyenes háttal is. Annyira kimosta az agyatokat a média, hogy már szélsőséges az, aki nem a multik zsebét tömné, hanem a polgárokét! Nem a Jobbik szélsőséges, hanem azok a baloldali pártok, akik eddig is bizonyították, hogy csak eladni akarták az országot, hogy a tőkés nyugati gazdáik zsebét tömjék és cserébe elszegényítség a dolgozó magyarokat. Vak az aki nem látja, mi folyik itt. Ez a baloldali cikk is szánalmas azzal együtt aki megírta. Annyiban igaza van, hogy nem nyújt semmilyen pozitív alternatívát az előző évtizedek egyik pártja sem. Több milliárd euró-s vagy dolláros adósságba lökték az országot, amit a családoknak kell kifizetnie, nem a politikusnak. Ha ennyi eszetek van, ezek a liberális politikusok döntsenek a ti sorsotokról. Én inkább azt választom, aki engem képvisel és nem a tőkés nyugatiakat, akik pénzelik a pártjaikat.
@is:

Na és? Pont ezbennea további torzítás. Nem kéne legalább alapjaiban ismerned a témát, amihez hozzászólsz, kiskamasz?
@Cirmos Cica: A gyerekek a felnőtt társadalom hű lenyomatai. Ha a felnőttek befejezik a picsogást, sivalkodást és panaszkodást a gyerekek is jobb kedvre derülnek. :)

@kulcsar2011: Vannak lmp fanatikusok is? Erről még nem hallottam. :)
@Lali73: Ugye, a felcsúti építkezésekre gondolsz? Meg a haveri vagyonok építésére? Meg az ócsai getto építésére, Meg a stadionok építésére?
A rommá tört roncsból kibányászott sérült nem választja meg melyik orvosi team hajtja végre az életmentő műtétet.
A késöbbi, helyreállító műtéteket viszont már eldöntheti kikre bízza.
Hogy mit hoz nekünk a választás? Még négy év Orbánt, ez szinte biztos.

Az sem lesz gond a Fidesznek, ha nem lesz meg a kétharmados többségük: a legfontosabb kétharmados törvények már el vannak fogadva.

Az SZDSZ-klón LMP talán be sem jut a parlamentbe, nem fog hiányozni.

A Jobbik viszont ott lesz, még erősödhet is.

A kisebbik rossz a Fidesz...
A demokrata szerző eldöntötte, hogy ki a szélsőséges, s megírta szarát.
Churchill és Roosevelt politikusi nagyságát mi sem mutatja jobban,mint hogy egy adott krízis helyzetben képesek voltak együttműködni Sztálinnal egy nagy közös cél, a nácizmus és Hitler eltakarítása ügyében. Lássuk be, ehhez azért igen sok Unicumot meg kellett inniuk (Karácsony Gergely után szabadon)! Mégis összefogtak, mert bár mindketten tudták, hogy Sztálin egy diktátor, belátták hogy együtt lehet csak esélyük. Talán azt is tudták, hogy a háború után elkerülhetetlenül ellenségek lesznek, mégis összeálltak! Biztos tele voltak ellenérzésekkel, biztos nem nyűgözte le őket Sztálin és a kommunista Szovjetunió politikai kultúrája, de belátták, hogy Európára, a világra Hitler jelenti a sokkal súlyosabb veszélyt. Magyar politikusok, választók! Tessék példát venni!
A parlamentbe jutásra esélytelen törpe pártokra leadott minden szavazat a fideszt erősíti!
Hol vannak itt rendszerkritikus pártok? Ugye nem a zöldmarxista lmp-sekre gondolsz, meg a nyugdíjas tűzoltókra?
Nagy államot akar mind, ez nem rendszerkritika hanem kádáridézés.
@odamondom: Meg nem is a saját pöcsükkel csapkodták a csalánt, hanem a mi régiónkéval. Mást könnyebb ám önfeláldozni, mint magadat.
@laci_52: "Az SZDSZ-klón LMP talán be sem jut a parlamentbe, nem fog hiányozni."
Látszik hogy semmit sem tudsz a mai LMP változásairól. A liberális szárny többsége már régen elment a PM-el
A párt politikájának most a vidéki szervezetek szabnak irányt. Az új tagok és szimpatizánsok legnagyobb része volt fidesz szavazó.
"A Jobbik viszont ott lesz, még erősödhet is" Valószínűbb inkább, hogy a Fidesz mellett a Jobbiknak sok tere nem jut a jobboldalon
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: azért csak fuss neki még párszor, jó kis tanulnivaló lesz ez, mégha elsőre nem is sikerült felfogni. tele van tényekkel az a komment, vegyél egy piros ceruzát, és húzogasd alá őket egyesével, hogy te is lásd.
@RÖVIDLÁTÓ: A rommá tört roncsból kibányászott sérült most azt döntheti el, hogy arra bízza az életét aki az útról leszorította a szakadék szélére, vagy arra aki utána belelökte a szakadékba.
@Brix: bizony, tekintve, hogy a Jobbik várhatóan 0 (max. 2) egyéni körzetet fog nyerni, a hajára kenheti akár a 10% listás szavazatát is, az pont 4%-ot se fog érni a parlamentben, azaz 7-8 helyet. örünek, hogy lesz frakciójuk.

az LMP-vel sosem az volt a baj, hoyg nem őszinték, hanem az, hoyg nincs egy koherens, reális, és NEM etatista gazdaságpolitikájuk. szocibbak a szociknál, de még a FIDESZnél is. még nagyobb újraelosztást akarnak. na kösz, elegem van a szocializmusból, LMP néven sem kérem.
Teljesen igaza van a cikknek.
Miután a MKKP-t a jelen állás szerint nem fogják hagyni elindulni, marad az LMP és a 4K! mint valódi, józan alternatívák.
Én személy szerint az LMP-t választom, mert a parlamenti munkájukkal már bizonyítottak (mondjuk Ertsey Katiért kár)
Reméljük, elérik az 5%-ot és akkor legalább 2-3 fő valódi ellenzéke lesz a fidesznek a következő négy évben.
Ha az új választási rendszert tekintjük, akkor látható , hogy a választási eredmények nagyon nem fogják leképezni a választói akaratot.
Az erősebb , stabilabb kormányzás, az egyeduralom megteremtése érdekében átszabták a választói körzeteket ( gerrymandering) A fideszes szavazat, többet fog ezután érni, mint az ellenzéki.
Arányaiban kevesebb lesz a listás hely mint az egyéni , hogy ezzel is torzítsák az arányokat, plusz a győztest túlkompenzálják,
A második forduló eltörlésével meg tömbösödésre kényszerítik a pártokat
Ezek a változások nagyon károsak lesznek hosszú távon, mivel a kétpári politikai rendszer létrejöttét fogják elősegíteni.
@is: Ha tényleg eleged van a balos gazdaságpolitikából, akkor neked csak bokros papa marad, mert más itt nem képvisel igazi jobbos gazdpolt. Ha meg koherenciára vágysz akkor sikítva kellene meneküljél az összefosástól is, mert ott aztán minden van, csak koherencia nincsen a programok között.
@is: 2010-ben a NIIP mutatónk rosszabb volt, mint a görögöké.
@Cirmos Cica: Főleg, hogy ha a mostaniak kapnak még 4 évet, akkor lehet, hogy az már nem is 4 év lesz.
@Henry Chinaski: És ha az ember nem szavaz senkire, pl. legutóbb 4 éve, akkor az jó? Mert ide vezetett. Nem gondolkozom nem szavazáson, mert pont azzal legitimálom a jelen állapotot, de nem is tudom, kit kellene választanom, mert normális alternatíva nincs. 22-es csapdája, de így állok. Nincs normális alternatíva, mert nem akar ilyet senki. Én akarok, ezért nemsokára külföldre távozok.
@is: Magyarországon nincs olyan párt, amelyik teljesen szabad piacgazdaságot akar, ezért ezt ne várd el az LMP-től sem.
Nyilván minden párt a társadalmi igényeknek akar megfelelni, amikor etatista gazdaságpolitikát hirdet.
A Fidesznek is akkor tudta megfordítani a romló népszerűségi mutatóit, amikor bevezette a rezsicsökkentést.
A baloldalnak erre az alapjövedelem ígérete lehetne egy válasz
@is: Pontoan így van.. az LMP egy tragédia, minden rájuk adott szavazat egy szavazat Orbánra…
ideje volt már, hogy kihirdesse, már unalmas volt, hogy azt mondogatták, hogy HA MAJD elkezdődik a kampány, holott mindenki tudta/ja, hogy kampány van kisebb megszakításokkal 2002 óta... :S
Négy éve azt hittem, változik majd valami ennyi idő alatt.

Hogy az LMP mellé kinőnek majd a további, józan alternatívák. Hogy az MSZP tanul a dolgokból, és képes változni. hogy a Fidesz-részegek kijózanodnak.

És dacára az LMP vitáinak, szakadásának, teszetoszaságának; ma sincs más, ahová a szavazatom jó szívvel adhatnám.
@Lali73: Én elhiszem, hogy te ezt elhiszed. És ez nagyon szomorú.
Igen kát rossz közül kell választani csak az ellenzék minden problémája ellenére még mindig SOKKAL KISEBB rossz mint a mostani rezsim amelyik a sokkal NAGYOBB ROSSZ.

Felnőtt embernek ez a választás nem okoz problémát…
Nem tudom, hogy az miért került index címlapra, hogy anonymous blogger utálja Gyurcsányt, és imádja az LMP-t.

A szavazók fordítva gondolják. Gyurcsánynak több támogatottsága van, mint az LMP-nek. Ez a tény.

Érvelni meg nem érveltél. A post szar.
Na látom a maszopista-gyurcsányistáknál az "én nem az emeszpére szavaztam, de..." lecserélődött "a gyurcsány a sokkal kisebbik rossz"-ra.

A fidióták legalább nem szégyellik milyen hülyék, hanem büszkén vállalják.
Íme a lényeg:

"Ebben a rendszerben az az ellenzéki, aki külön indul, Orbán esélyét növeli. Nincs tehát más út, csak a teljes összefogás. Nem azért, mert az ellenzéknek így tetszik, hanem azért, mert Orbán ezt kényszeríti ki. Most itt az esély arra, hogy elég erő áll össze Orbán eltakarításához, élni kell vele. Lehet mondani, hogy ebben a rendszerben elveszett a választóknak a valós választási lehetősége, mert ez az igazság. De éppen ezért kell most legyőzni Orbánt ennek a rendszernek a szabályai szerint, hogy aztán rögtön helyre lehessen állítani a demokrácia feltételeit, és a következő választáson már ismét szabadon választhassuk azt, akit akarunk. Aki nem ezt teszi, annak csak a szája jár, akár akarja, akár nem, erősíti Orbánt. "
@Pomme: 2-3 egér száll majd szembe az elefántcsordával. Ez tenne boldoggá?
Ahogy 2006 ban is kapott a baloldal még 4 évet, úgy most érdemes a fideszre is rászánni ezt a kis időt. Ha szarul csinálják, ugyan úgy megy a süllyesztőbe mint az mszp-szdsz koalíció, aki hiába erőlködik nem fogja megnyerni meg a választást.
@magyar ember teli szájjal: Utána kéne nézni a szövetségesek ember és egyéb áldozatainak számadataira. Vagy nem jól emlékszel, vagy régebben is ilyen tájékozatlan voltál. Gondolj csak a szigetország, London bombázására, a tengeri csatákra. Szóval nem értem milyen pöcsről beszélsz. Ha így látod valóban, akkor a tied tényleg veszélyben van, mert Orbán már most is a tieddel veri, és a java csak most jön, ha ő marad.
@gregor man: Ja, és mi lesz azután? Az első két év a jelen rendszer szétverésére, a gazdaság megszerzésére, a mutyikra, a párthű és slepp kinevezésére megy majd el, utána jön a IMF hitel.
Most, hogy Kéri László örömére megtudhattuk, milyen is a kétharmados fideszkormányzás, egyszer kipróbálnám azt is, milyen, amikor a bal (másik) oldal kezében van kétharmados többség + az alkotmánybíróság + az ügyészség + a köztársasági elnök. Végre 16 év után (1998 óta) kipróbálnám, milyen, amikor nem lehet nyilvánvalóan alkotmányellenes népszavazást kiírni (vizitdíj, felsőoktatás önköltsége) és szabályosakat (trafikmutyi) elkaszálni. Kipróbálnám, milyen, amikor nem lehet lefizetett, megfélemlített tanúk vallomása alapján lejárató, koncepciós pereket indítani (tábornok per, Hunvald per stb.), ugyanakkor az egész országot lefedő, szervezett bűnözői hálózatok (földmutyi, trafikmutyi) kiépülése ellen semmit sem tenni. Közvetlenül, vagy a háttérből, de legalább 16 éve a fidesz irányítja itt a politikát. Csak egyszer, kipróbálnám, amikor nem így van, és csak akkor, csakis akkor vetném össze a két oldal politikai teljesítményét. Lehet, hogy az mszp, vagy más baloldali pártok semmivel se jobbak, mint a fidesz, de valójában eddig nem volt lehetőségük ennek ellenkezőjét bizonyítaniuk.
Lehet szavazni a Haza Nem Eladó Mozgalom Pártra is...az nem szélsőséges, bár radikális elveket vall
Nemis lesz it választás, mer a Fidess betilcsa hogy megtarcsák!Merafidess egy szélsőségess és mident be tilt!!A töbit meg ki tilcsa

Szavazunk a demókratikus pártokra!!!Éjjen az ösze-visza fogás meg a nyafogás!!!!
Nem két rossz közül kell választani, amint a poszt sugallja. Rendszert választunk: maradjon-e a nép jogfosztásán alapuló tekintélyelvű rezsim, vagy visszatérünk a demokráciához. Ez a soronkövetkező választás igazi tétje. Aki másról hazudozik az szellemileg csökkent értékű, vagy szándékosan vezeti félre az embereket.
@bencebacsi1:
Éjjen Hunwald, éjjen Hagygyó!Merezek a Fidessek üldözik a böcsületes baloldali embereket!!!
@czjanos: Boldoggá nem tenne, de nyilvánvalóan jobb lenne, mint a semmi. Lenne egy alap, egy szikra, ahonnan tovább lehet lépni. Mert ha ez a pár egér sem lesz ott, akkor tényleg csak a két, ugyan különböző színűre mázolt, de lényegében ugyanolyan böszme elefántcsorda marad, és a teljes reménytelenség.
Sajnos valószínű hogy a cigánykomcsik megint nyernek, mert nagy a behülyített faszszopótábora. Aki Orbánra szavaz, az megérdemelne 30 év Gulágot, mert társtettes hazaárulásban, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztásban, hatalommal visszaélésben.
@Kolb Ace 2: "Aki Orbánra szavaz, az megérdemelne 30 év Gulágot, mert társtettes hazaárulásban, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztásban, hatalommal visszaélésben. "
Íme egy, a demokráciát visszaállítani szándékozó felvilágosult állampolgár véleménye :)
@gregor man: Sokáig én is úgy gondoltam, hogy igazságtalan ez az új, egyfordulós rendszer. De a történtek alapján be kellett lássam, hogy végső soron több az előnye, mint a kára: Többet nem lehet azzal szopatni a választót, amit pl a szadesz korábban rendszeresen eljátszott, de sikerrel alkalmazta a fidesz is a kisgazdákkal.

Ugyanis így már a választások előtt egyértelműen elvált a szar a víztől, pl tisztán látszik, kinek nem volt mégse elég büdös a "baloldali" zombikoalíció, hiába bármilyen szépen hajladozó szóvirág, hogy mi aztán nem-nem-soha.
@Doberdo: A nemszavazás csak akkor lenne alternatíva, ha lenne egy érvénytelenségi küszöb. Nincs ilyen, ezért aki nem ért egyet azzal, ami van és nem szavaz, a jelenlegi rezsimet erősíti.
@is:

Agond az, hogy nincs igazad. Ha összehasonlítod ajelenlegi és a korábbi választási rendszert, meglátod, hogy ax eltérés minimális. Igen, a jelemkegi még aránytalanabb, de nem jelentős a különbség.
@Pomme: Az LMP is megbukott a seftelésen ( a párt-pénztárnok szerzett volna pénzt a színfalak előtt ekézett pályázaton) Nem Lehet Más....
@nu pagagyí: Jól látod! Kossuth Lajos azt üzente: mindenkinek el kell menni!
@Mesterlövész:

"Nem gondolkozom nem szavazáson, mert pont azzal legitimálom a jelen állapotot, de nem is tudom, kit kellene választanom, mert normális alternatíva nincs. "

Én viszont éppen nem-szavazáson gondolkodom, ugyanis jelen állapotok ide, vagy oda, én a jelenlegi kínálatból senkit nem vagyok hajlandó legitimálni.

'Egyik sem' válasz nem adható, úgyhogy a magam részéről rábízom a vetélkedő szektákra, hogy eldöntsék, melyiknek van több birkája.

De hogy valamelyikkel még bégessek is? Van nekem annál jobb dolgom.
@Kolb Ace 2:

"Aki Orbánra szavaz, az megérdemelne 30 év Gulágot"

Indul is a vonat? Az én apám tízet kapott hajdani elvtársaidtól - mert harcolt Hitler ellen.

Két holokausztemlékmű-avatás közben ideje lenne végre a nagypofájú, hülye tahók fejébe verni, hogy Auswitz és Vorkuta között a különbség csak földrajzi volt.
Dehogynem lehet más, és ezt te is tudod.
Elég megnézni egy két, random módon kiválasztott parlamenti ülést, hogy látszódjon, miről beszélek.
De még az sem kell, elég csak belepillantani a különböző pártközleményekbe, milyen érvek mentén próbálnak üzenni a választónak, egyáltalán, milyen színvonalú a diskurzus a pártok és a választók között.
Az, hogy volt egy ladányi ügy az LMP-ben, valóban sajnálatos, de ha komolyan megnézed, és nem csak lózungpuffogtatás céljából (az LMP is seftelni akart) szeretnéd használni, láthatod, hogy az egésznek mennyi a súlya.
@nu pagagyí:

"aki nem ért egyet azzal, ami van és nem szavaz, a jelenlegi rezsimet erősíti"

A szavazólapon nincs olyan kérdés, hogy egyetért-e Ön azzal, ami van.

Pártjelvények lesznek rajtuk, alattuk meg nevek.

Aki szavaz, valamelyik pártjelvényt, valamelyik névsort erősíti.

Aki nem szavaz, az nem talált olyan pártjelvényt, vagy névsort, amire jó szívvel rábízná közös ügyeinket.
El Qrancs Ciános és Gabika bevétele a brancsba hiteltelenné tette számomra az MSZP-Együtt őszinteségét.így inkább a Fideszre voksolok.kapjanak még 4 évet aztán lássam mire mentek vele
@bencebacsi1: " Közvetlenül, vagy a háttérből, de legalább 16 éve a fidesz irányítja itt a politikát. " Marhaság.....
" Csak egyszer, kipróbálnám, amikor nem így van,"-Ezt is kipróbáltad, 2002és 2010 között... " Lehet, hogy az mszp, vagy más baloldali pártok semmivel se jobbak, mint a fidesz, de valójában eddig nem volt lehetőségük ennek ellenkezőjét bizonyítaniuk."- Te aludtál 2010 ig?
A Jobbik a magyarok fele szerint nem szélsőséges. A maradék jó része szerint kicsit az, de ebben meg ebben igazuk van. Meg ugye vannak a megélhetési rettegők. Talán ők a szélsőségesek?
@troni: a zsidozas/ ciganyozas elegge szelsoseges, es erosen antiszemita.
Felvallalhatatlan.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Orrom befogom, a demokráciára adom voksom."

És ez miért jó? Szerinted miért jobb a demokrácia pl. az autokráciánál?

Az ideális demokráciát (utopia) a szélsőséges autokráciával (diktatúra) összehasonlítani nem ér!
@Brix:

"A fideszes szavazat, többet fog ezután érni, mint az ellenzéki."

Ez igaz, de nem ez a lényeg. A régi választási rendszerben a 2. fordulós fidesz/jobbik összeborulás következtében az ellenzéknek esélye sem lenne, a legjobb esetben is 55-45 fideszjobbik/dem.ellenzék aránynak köszönhetően. Az újban viszont a fidesz és a jobbik vetélytársak lesznek, ami a harmadik fél malmára hajthatja a vizet. Az új választási rendszerrel a fidesz egy kibaszott nagy lövést zúdított a saját kapujára. Hogy öngól lesz-e, majd elválik.
@Sexual Harassment Panda: Pont most ondta Vona (nem először), hogy a becsületes cigány embernek is jobb lesz, ha a Jobbik korányra kerül(ne). A zsidót meg ne keverjük össze a cionistával. Valóban van mit tanulnunk tőlük, bár én szívesebben látnám a hazaszeretetet európai és nem ázsiai köntösban. A lényeges különbség, hogy ők Izraelt szereti, mi meg Magyarországot.
@troni: Végérvényesen jobbikos lettél? :)
@troni: ja persze.most kicsit kulturaltabban zsidoznak, ciganyoznak de nacik.
Az eu kilepes meg a hab a tortan.
@troni: vona azt is mondta hogy ok a kozeput a fidesz es az mszp kozott, es micsoda segget csinal a pofajabol amikor lefekszik a fidesznek.
@Sexual Harassment Panda: Ezek szerint, ha a fidesz jó döntést hoz, akkor sem szabad egyik pártnak sem egyetértenie, mert akkor elkurvult lesz?
Kell az a pártfegyelem, mi? Nehogy már egyetértsenek valamiben....
@Sexual Harassment Panda: Amikor nem voltunk eu tagok, akkor haldoklott az ország, ugye?
@apanna: szarabb volt.
En nekem fontos a szabad munkavallalas, nem szeretnem ha hazakuldenenek mert mar nem vagyok eu-s allampolgar.
@Sexual Harassment Panda: A jó szakembereket soha nem küldték haza, és nem is fogják. Pl.Németországnak több mint 1 millió szakemberre van szüksége ma is.
Nem látom még az EU előnyét, hátrányát sem, de nem gondolom, hogy nélküle behalna az ország.
Egyszerűen piacra volt szükségük, és mellé kaptak még egy adag segélyezettet is ,amit nem akarnak elviselni.
Angliában egy kisváros taxitársaságának tulajdonosa nyilatkozott, hogy nála 2/3 részben külföldi munkavállalók vannak, szereti őket, mert dolgoznak, nem úgy a hazaiak, akik betegállományba vonulnak hónapokra, utálnak melózni, sőt be sem szólnak, hogy nem mennek, mert a segély olyan magas, hogy inkább azon tengődnek. Ezzel nem azt mondom, hogy a külföldiek kaparnak azért, hogy ők megéljenek, de ők is hozzájárulnak a GDP növekedésükhöz. Ebből is látszik, hogy ténylegesen a piacunkra, a munkaerőnkre volt szüksége az EU nak. Az EP ben is ugyan olyan politikusok ülnek, mint idehaza. Semmivel nem különbek. Igaza van annak aki azt mondta, hogy a világnak meg kell nyomni a reset gombot és teljesen új alapokra helyezni mindent...
@Sexual Harassment Panda:
Szerintem te nem igazán ismered a náci szó jelentését. Attól, hogy valaki kimondja, hogy a cigányság problémás, vagy hogy nem tetszik neki a cionista zsidóság befolyása, attól nem lesz náci.
És sosem feküdt le a jobbik a fidesznek.
@apanna: tevedsz.onamitas azt hinni hogy nem kuldenek haza.
Ha megszunik a jog mehetsz haza.
Van eleg eu-s munkavallalo.
Persze aki eleg reg ota vannak kint kaphatnak allampolgarsagot, azokat elveszitjuk sosem jonnek haza.
A piacaink nagy reszet elveszitjuk, kb Albania szintjere esunk vissza.
@is:

+1

@poszt

Kedves posztoló!
Most már teljesen feleslegesen siránkoztok, eddig kellett volna. Nem tetszik Gyurcsány? Akkor nem fintorogni kellett volna, mikor Bajnai meg a PM összeállt, hanem támogatni őket, s egész más lenne most a leányzó fekvése. Ők diktálták volna a megállapodás szabályait, Gyurcsány meg a szocik meg kénytelenek lettek volna azt elfogadni.
De nektek, kedves 4K, ez nem tetszett, hát akkor most örüljetek, milyen okosak voltatok, és reménykedjetek, hogy a mérhetetlen támogatottságú kis pártocskák majd megváltják a világot.

Amikor meg nemsoká kiesik az LMP, a 4K-ról meg az átlagpolgár továbbra sem fogja tudni még azt sem, hogy eszik vagy isszák, megveregethetitek a vállatokat.
@Orván Biktor: le fognak.
Biztos vagyok Benne.
Az egesz program arra epul hogy se fidesz se mszp, de azonnal le fognak fekudni.
@Sexual Harassment Panda:

Ezt kétlem, a jobbik pontosan az ellenkezőjét kommunikálja. Nézd meg Vona évértékelő beszédjét.
Amúgy se lenn értelme lepaktálniuk a fidesszel, azzal saját magukat köpnék szembe.
@Sexual Harassment Panda: "Ha megszunik a jog mehetsz haza.
Van eleg eu-s munkavallalo."- Nincs az a törvény, amivel saját magukkal kicsesznének. Szóval ez kb. olyan felesleges félelem, mint az a 23 millió román vendégmunkás.
@odamondom: És kit dobtak oda Sztálinnak? Lomdont vagy minket?
@nu pagagyí: Igen, de eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha ők is küldhetnének delegáltakat a parlamentbe.
/Lehet, hogy ennek megfelelően kellene
a választási törvényt módosítani.! /
@apanna: Nem. Sosem leszek pártrajongó. Mostanában mindenkit arra biztatok, hogy Jobbik vagy LMP. Csak nekem még az LMP nem elég megbízható (lásd a PM-részét).
@Sexual Harassment Panda: Nem figyelsz. Nem a közép út, hanem a harmadik út. Ami tkp második, mert a Fideszpé ugyanaz, csak a látszat kedvéért marakodnak, közben meg röhögnek rajtunk a büfében két felvonás között.
a hír24en nincs sajtószabadság nincsenek fékek és ellensúlyok! törlik a politikailag nekik nem tetsző hozzászólásokat. azért vernyákolnak, amiben saját maguk a legsárosabbak. a baloldalon diktatúra van. a sajtószabadságot féltik, mert most billent az aranyközép felé. én jobboldali vagyok, nem írtam semmi olyat amiért törölni kellett volna, én meghallgatok minden baloldali érvet is. az ottani baloldalt éltető, jobboldalt meghurcoló hozzászólások nyüzsögtek a káromkodástól, személyeskedéstől, utálattól. el lehet olvasni a kommenteket. a negatív kampány megkezdődött.

www.hir24.hu/belfold/2014/01/19/kampanyszavak-vasarnapra-a-leepitesek-kormany-a-gurcsany-koalicio-ellen/#a3

a gyűlöletkeltés csimborasszója, a megosztás katalizátora!
@troni: nem ertem.komolyan.magyarazzatok el.
Ha a fidesz es a jobbik ugyanaz, miert ez a szinjatek?ha ugy is koalicio lesz miert nem vallaljak fel?miert nem volt koalicio mar 3eve?
Ha ugyanaz, miert van 2 Teljesen mas programjuk?
Es melyik lesz az ervenyes??
Nem erzed az ellentmondast Abban amit mondasz??
@apanna: tevedsz.
Ha megszunik az eu tagsag mehetsz haza.
Es el veszik a jogot arra hogy kedves szerint letelepedj barhol.
Onamitas AZ Hogy Ottershaw A Jo Munkaherot.
Van eleg Munkaero mas tagallamokban
@Sexual Harassment Panda: Van programja a Fidesznek? Szerintem már 2010-ben sem volt. Amúgy az új rendszerben nem nagyon van tere a koalíciós latolgatásoknak. Ha valamilyen mandátum megoszlási csoda folytán mégis 1/3-1/3-1/3 lenne a mandátumarány, nagyobb a valószínűsége egy Fidesz-MSZP együttműködésnek.
@Little Tiger: képzeld el, hogy április 6.-án éjjel mi lesz ott :)
@apanna: azért jól jönnek a kohéziós alapok pénzei. Marhaság erről diskurálni, egyrészt nem érdekünk kilépni, másrészt simán megbuktatnák azt a politikai erőt, amelyik erre készül. Az utolsó ami most az EU-nak kell, egy gazdaságilag és geopolitikailag marginális tagállamból kiinduló, az EU ismert kereteit szétfeszítő politikai válság. Gondolj Murszira, az ex-egyiptomi elnökre, Berlusconira, vagy éppen Nagy Imrére. Remek példa rá mind, hogy mennyire kevés mozgástere van egy nagyhatalom befolyási övezetébe tartozó ország politikusainak, és mi lesz a sorsuk, ha ezt nem látják be.
@troni: Nem értem.Ne térj ki a válasz elől.
Ha a fidesz és a jobbik ugyanaz a párt akkor:
-miért indulnak külön
-miért nem indulnak egy zászló alatt (pl.fidesz-kdnp)
-miért nem jött létre eleve ez a koalíció 2010ben
-miért van eltérő programjuk kardinális kérdésekben
-miért nem léptek ki az euból, natoból, imfből?
-miért nem vezetik be a halálbűntetést
-miért nincs csendőrség
-miért nincs kémiai kasztráció?
-miért lesz holokauszt emlékév?
-miért ápol a jelenlegi kormány jó kapcsolatokkat a hazai zsidó szervezetekkel, és Izraellel?
-miért költ milliárdokast a kormány a romák felzárkóztatására?
Miért van akkor a jobbik, vagy a fidesz?
Ha ugyanaz a párt, akkor miért akarja a jobbik elszámoltatni a fideszt?
Miért mondta azt vona tegnap, hogy a programjuk az elmúlt 24évet akarja leváltani, és miért kritizálja a fideszt?
A fidesz miért szavazta meg azt aa földtörvényt amit a jobbik kritizált?
Ha a kettő 1 párt, akkor hogyan értelmezed ezt?
"múgy az új rendszerben nem nagyon van tere a koalíciós latolgatásoknak. Ha valamilyen mandátum megoszlási csoda folytán mégis 1/3-1/3-1/3 lenne a mandátumarány, nagyobb a valószínűsége egy Fidesz-MSZP együttműködésnek."

továbbra sem értem.
@troni: Nekem tetszik, hogy nem akarnak összefogni senkivel. A jobbik továbbra is szélsőséges a számomra, és ez ahogy látom már nem változik. Örülök, hogy legalább itt összefutottunk:)
@zobod: a kohéziós pénzek még hagyján, eleve ha kilépnénk, mindent vissza kellene fizetni, ez az első.
ez most pl 8-9000 milliárd ft.
A multik jelentős része áttenné a gyártást 200km-el arrébb.
Az au adja a kereskedelmünk 80%-át, ebből németország 40%-ot.
Ezt a kiesést mivel pótolnánk?
Az uniós tagság elvesztése miatt a külföldön dolgozó magyarokkal miheez kezdenénk ha hazajönnének?
Abban egyetértünk, hogy amelyik kormány ebbe belekzdene, belebukna.El sem jutnánk a népszavazásig, csődbe mennénk.
A jobbikon kívül senki sem ejtette ki a száján hogy ki kell lépni.
Ha ugyanaz a párt, a fidesz és a jobbik, hogyan lehet az, hogy a jobbik népszavazást kezdeményez, a fdesz meg leszavazza?
(persze népszavazást eleve nem lehet kiírni, de a jobbik lebegteti a témát)
@Sexual Harassment Panda: Nem akarok sehol máshol élni, csak itthon. Mehetnék Németországba, azonnali állampolgársággal, de minek? Itt a családom, a vállalkozásunk, a munkám. itt akarok boldogulni, nem máshol.
@apanna:
A jobbikra egyébként szükség van.A fidesz megvalósítja a jó programjait, kifogva a jobbik vitorlájából a szelet.Nekem inkább tűnik úgy, hogy a fidesz a jobbiknak a legnagyobb és veszélyesebb ellensége.
@apanna: Lehet hogy te igen, de másoknak elveszne ez a joga azonnal, amint megszűnik a tagság, kivéve, ha a kilépéskor ezt a jogot nem tartaná meg a kormány, mert az lehetséges.
pl:nem vagyunk tagok, de a magyar állampolgárok szabadon vállalhatnak munkát az eu-ban, és viszont.pl:svájc, Norvégia, sőt emlékeim szerint a jobbik szerint nekünk is hasonló státusz kellene mint nekik, de persze a fidesz, amelyik ugyanaz a párt???? ezt leszavazta, mondván az eu tagságnak nincs alternatívája magyarország száméra.
@Pomme: Az összefogásnak egy eredője lehet: Orbán leváltása. Utána "Bokros papa" javaslatát kellene követni: 500 napos keret, az alkotmány-, a választási törvény-, az igazságszolgáltatás reparálása, majd előrehozott választás a pártok között. Miután Bajnai Gordon miniszterelnöksége eléggé távolra került (sajnos,), nem látok más, reális alternatívát. Mesterházyt és az MSZP-t nem tartom eredményes, hatékony kormányzati erőnek. A háttérben Baja, Boldvai, Puch, Szekeres, és sorolhatnám tovább a régi bölényeket, nem mutat tartós fellendülést, társadalmi kiegyezést.
@Sexual Harassment Panda: a jobbik politikusai tét nélkül ígérnek nagyot. A jobbik meg a fidesz pedig legfeljebb a Neves Közéleti Személyiségek számára egy és ugyanaz.
@zobod: De most komolyan!
Egy egyszerű állampolgár, egy teljesen naív, jóindulatú hülye, mint pl én, honnan tudja mi az igazság?
Akkora félelmetes baromságokat lehet olvasni mindkét részről, hogy az félelmetes!
@czjanos: Előre hozott választás? Hehehe.
Értem én, "mindenkinek van egy álma", én is irkálhatnék olyanokat, hogy mit "kellene", de attól még a leírtaknak nem lesz politikiai realitása. Ha valamiféle csoda folytán a zombikoalíció mégis megnyerné a választást (innentől gyakorlatilag utópisztikus a fejtegetés, mert realitása zéró), szépen beülnének a bársonyszékekbe, és bár a szöveg nyilván az alkotmányos keretek meg demokrácia és egyéb frázisok körül izzana, szép csendeben megint azon kezdenének munkálkodni, hogy mondjuk hogy játsszák át az évi 1500 milliárdos TB kasszát a kapcsolt részeik kezére. Mert annyit azért mindenképp el kell ismernem, hogy mindig is jóval elegánsabban intézték az irdatlan lenyúlásaikat, mint az ordenáré kőbunkó fidesz.
"az LMP és a 4K! mint valódi, józan alternatívák"

Hahaha - a 4K!-s fiúcskákra egy klozett takarítását sem merném rábízni, nemhogy egy ország vezetését. Tetszik - nem tetszik, csak a Fidesz és az MSZP jutott el olyan szintre, hogy elméletileg alkalmasak kormánypárti szerepre.

"Aki Orbánra szavaz, az megérdemelne 30 év Gulágot"

Íme a tökéletes mottó az ellenzéki összefekvéshez, sűrítve kifejezi a lényeget, az ellenzéki platform mélységét.

"Magyarországon nincs olyan párt, amelyik teljesen szabad piacgazdaságot akar"

A teljesen szabad piacgazdaság remek demója volt, ahogy az összes elcseszett bank végigkúrta a csóró magyar hiteleseket, kábé húsz évre hazavágva őket és a magyar építőipart is. Köszönjük, de ezt most a következő 50 évben talán hanyagoljuk.
@explanatus: Az első lépcső Orbán leváltása. Az pedig a kis pártokkal nem fog menni a választási rendszer miatt. Ezt jól kitalálta a Fővezérlő.
A pozícióját mar elosztották, egyébként tudnak együtt dolgozni és azért jó a szövetség, mert egymást tudják kontrollálni. Aki kicsi pátra szavaz vegye tudomásul hogy a Fidesz-re szavaz a demokrácia ellen. Nem bonyolult matek.
miert nem irjatok explicite oda a cikk vegere, hogy ti a 4K!-t ajanljatok. oszintebb lenne a dolog.
süti beállítások módosítása