Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXIX.

2014.02.02. 07:00 Döry L.

 

kopott-no100x100cm-2011.jpgsell

Iksznek a kezének úszott egy sellő Akarattyán. Jajj most megláttam magamban a fantáziát! - sóhajtott de nem volt rest mitévő lenni, kitörölte az agyából a nemodaillő eseményt.

sárk

Buborékok szaladtak ki egy ember cigarettájából és tréfásan csillogtak a napfényben. Meg merem-e őket pukkasztani, gondolkozott Karcsika a sárkányos anorákjában. Nem merem - határozott saját bátorsága felől, majd gyorsan elfeledte a nem szokásos látványt.

gyuszi

Taxis gyuszi fölnézett az újságjából, hogy szemügyre vegye, amit nem tudta, hogy jól lát-e: A szőke nő, amely(amelyik) taxija felé tartott, nem lépegetett, hanem simán gurult, viszont a húzós bőröndjét a kezében mintha négy szapora láb hajtotta volna. Meg mernék-e erre esküdni? Kérdezte magától és az esti sörre gondolt. Hát megesküdni nem mernék – és elhessegette a látványt.

kerény

Tanácsos és Tanácstalan át-ital-szívó versenyt rendeznek, gatyában. Csak úgy sertepertélne körülöttük a sok néző. De nem ám, hogy versenyeztek, még nyerni is fognak, toldaná egyik szavát a másikba, a narrátor, a Rákay Fülöp. Amikor már tök erősek volnának, akkor elpattanna az egyik kapilláris és az át-ital-szívó verseny kiadós technikai nehézségbe ütközne. Gondolta el gondolatát Kerényi Imre, de éretlennek ítélte a bréjnsztormot és belegyűrte magát a papírkosárba.

ezen és ezen

De még mennyire. Szomszéd kiscsaj egy cukrászdában az új barátjával dicsekedett a régi barátnőinek. Mondják, hogy ja, őt mi is ismerjük, jó az ágyban. Erre felhívta, hogy mi van, te már egész Budapesten átmentél? Visszakérdez: ki mondta ezt? Hát az X meg az Y. Ja, mit törődsz te azzal, hogy mit mond két hivatásos kurva? Méghogy az én barátnőim kurvák? Azok bizony, nézd csak meg ezen és ezen a callgirl weblapon. Megnézte, és tényleg ott volt mindkét barátnő fényképpel, beárazva.

jobb

Melyik a jobb nő, gondolkozott államtitkárúr ellentmondást nem tűrően. A teniszpálya salakvörösen izz, a frottírzoknik szára is vörös, tele van ilyenkor a cipő murvával. Gyomorszorítóan végtelen péntek délután. Ahogy majd lehűl az este – gondolja államtitkárúr – meg fogom kívánni a piát. És tényleg meg fogja. Ám, hogy melyik a jobb nő, az maradjon mindörökre titkuk.

lézer

Már megint eltelt egy év és még meg sem érkezett a csecsemőlézerező a kórházba. Az alapítvány és a Máltaiak egyperces néma karácsonyi gálavacsorát adtak a csecsemőlézerező érdekében, de csak nem akart összejönni a summa. Szerencsére kezdődött a kampány ezért a választókerületi képviselő elhozott egy sárkánykaraj menő, kínai csecsemőlézerezőt, amit át is adott az intézménynek. A helyi lap mitugrász újságírója azonban azt a pletykát terjesztette, hogy a kettes gyermek belosztály mégsem használja azt, mert nincs pénzük benne kristályt cserélni, meg, hogy még ki sem merték bontani. Egyesek azt is tudni vélték, hogy Reiher főorvos úr a gép vezérlőjét a feketepiacon már értékesítette is. De ez rágalom volt. Valójában nagyon is működött a csecsemőlézerező: a módosabb szülők, némi baksispénz ellenében esetenként rábírták az osztály dolgozóit a műszer használatára.

benéz, baki

Doktor benézett egy iktatószámot, úgyhogy tételenként végig kellett mennie a megfelelő excel oszlopon, hogy kijavítsa a kellemetlen bakit. Annyira beleveselkedett, hogy észre sem vette, hogy már a jó iktatószámok számjegyét is átírja, de mire észbe kapott, hogy a „csere” gombbal sem boldogult volna, már szerencsére be is fejezte az egész műveletet.

 Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XVIII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XIX.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XX.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXI.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXIII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXIV.

Szep Magyar Bölcsessgek és Szólások XXV.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXVI.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXVII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXVIII.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr835791941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása