Elvesztegeti a voksát, aki Gyurcsányra szavaz

2014.04.04. 08:00 baum

nyugdíjas.JPGHónapok óta megy a manipulálás a baloldali összeizé oldaláról, hogy amennyiben nem a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor-Szabó listára adod a szavazatodat, akkor Orbán Viktort erősíted. Hát persze. Az a baj ezzel az érveléssel, hogy nem más, mint ordas hazugság.

Ez ugyanis akkor lenne igaz, ha lenne két nagy politikai csoportosulás, melyek fej-fej mellett lennének népszerűségben, és kétséges lenne a választások kimenetele. Ehhez képest a Fidesz majd 1 millával népszerűbb, mint a balos tömb. Lehetett volna ez másként is, ha mondjuk nem falják fel a Millát, és nem az ő civilségük hátán akarta volna magát legitimálni Bajnai, majd Gyurcsány és legvégül Fodor. Csak hát az történt, hogy ezen bukott politikusok nem bírtak magukkal, és befúrták magukat a lista első öt helyére. Ennek pillanatában el is dőlt, hogy nem lesz kormányváltás. Viktor hátradőlt egy rózsaszín kanapén. Annyira hátradőlhet, hogy ha az ellenpólust továbbra is a fent említett úriemberek testesítik meg, akkor Orbán berendezkedhet még néhány ciklus erejéig a miniszterelnöki székbe.

Ám a demokratikus ellenzék (és innen csak diktálom a szöveget, mert levágtam a kezem, hogy ezt a szóösszetételt leírtam) egyáltalán nem gondolja komolyan, hogy aki nem rájuk szavaz, az Orbánra szavazna. Ez csak egy szavazatoptimalizálási technika. Annak a 270 ezer bizonytalan választónak szól, akik imbolyognak az LMP és köztük.

Fújfújfúj, patás ördög – mondják oly sokszor, hátha még össze lehet terelni a nyájat, ahogy azt megálmodták olyan 2002 körül. Az a baj, hogy mára elkopott ez a stratégia. Azért kopott el, mert közben azok, akik mondják, már hiteltelenebbek lettek, mint maga a patás.

A helyzet most a következő: a választást a Fidesz meg fogja nyerni, a kérdés csak az, hogy meglesz-e újra a kétharmad. Szinte biztos, hogy az LMP bejut az újonnan felálló országgyűlésbe. Innen kezdve az elvesztegetett szavazat az, melyet a már megbukott Összefosás listára tesz az ember. Mert ezek soha a büdös életben nem fogják legyőzni a Fideszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr45890556

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha f*sszal szavazol, f*szt kapsz 2014.04.04. 18:30:26

A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben. Képünk illusztráció. A demokrácia nagy cs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a poszt a Schiffer interjú lebutított és rövidített változata.

Nélkülözi az elemi politikai logikát.

Egy viszonylag sikeresen és szerencsésen induló kis párt siránkozik azon, hogy egy ilyen gyászos kormányzati tevékenység alatt sem tudta növelni a bázisát, sőt.
Oszt kajabál össze-vissza mindenkire, pedig az LMP nem Bajnai, Gyurcsány, Fodor vagy Mesterházy miatt zsugorodott, hanem a saját tevékenysége miatt.
És elkezd "Bukott politikusozni" olyanokra, akik jóval sikeresebben politizáltak, mint az LMP vagy személyesen Schiffer.

Ja, meg úgy tesznek, mintha egyébiránt pusztán ezzel a vudu riogatással majd átállnak az emberek az LMP-hez.
Persze, 2018-ban majd az LMP veri le a fideszt. :))))
@maxval a gondolkodó birca:

"...4 év múlva a Fidesz bukása..."

Bizonyos szempontokból nincs erre idő. a gyerekem elsős, és a következő négy év SOKMINDENT meg fog határozni az életében.

Egy elsős gyereknek nincs négy éve arra, hogy kihúzza valahogy, amíg ez az állat tovább rombol és mérgez - egy elsős gyereknek egyetlen esélye van az életre, amit ha Orbán, és az őt kiszolgáló hülyéi, Kerényi, Hoffmann, Lázár, Rogán stb. mérgezése alatt kell eltöltenie, akkor vége.

Nézz meg egy Fidesz-szavazót: nem akarom, hogy a gyerekem, gyerekeink olyanok legyenek, hogy kizárólag egy vallási vezető hazugságait tekintsék "igaznak".

Orbán bizonyos szempontból MINDENNÉL ROSSZABB. Ez a szempont pedig a gyerekeink jövője.
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?:
Ha úgy gondolod, hogy egy 7 éves gyerek életét Orbán és Hoffmann határozza meg, nem pedig a szülei, akkor nem lennék a gyereked helyében.
fideszprop.
meglátjuk a hétvégén.
@J.László:

"Ébren" a gyerek közel ugyanannyit tölt el Orbán hülyéivel, mint a szüleivel. Jobb lenne, ha nem Orbán hülyéivel kellene eltölteni ezt az időt, hanem fidióta- és politikamentes, igazi, gyereket szerető pedagógusok között.

Sajnos meghatározóak az Orbán, Hoffmann féle rombolások, amik kizárólag a fidesznyik-tábor építését szolgálják, az igazi pedagógusokat feláldzva, a seggnyalókat és a hülyéket helyzetbe hozva.

Ha szerinted ez nem káros a 7 éves gyerekre, akkor nem lennék a gyereked helyében.
@István Tamasi:

A felsorolásodat nagyjából azonos tartalommal elmondhatod az MSZP-ről is. Egyik sem jobb a másiknál.

@Munchausen:

"viszont orszagos mozgalmat kellene inditani a korruptak ellen, bortonbe az osszessel"

A "börtönbe az összessel" követelésed teljesülne, csakhogy a mozgalmad tagjai kerülnének börtönbe. :(
@J.László:

Az LMP eddig csak azt bizonyította, hogy NEM lehet más a politika.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azt az LMP-ből kiugrott SZDSZ-esek bizonyították.
ÖRKÉNY ISTVÁN

NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE!

Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!

Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termekkel, függőkertekkel.

Az avatási ünnepségen - azt jelzi majd a harangkongás - néhány aggastyánnak könnybe lábad a szeme.

Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.

Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait.

"Dunainak" azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeverjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársasággal.

Ez utóbbit akkor se magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.

Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni!

Elég talán annyit mondani, hogy a "magyar" szó - potom száztizenöt év alatt - igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.

"Magyarni" franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni.

Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: "Könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derékzsábámból kigyógyultam."

És ha valaki Londonban így szól: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), ez azt jelenti: "Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most odamegyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem és..." (Itt egy csúnya szó következik.)

Más példa: "Én magyarok, te magyarsz, ő magyarik" (mert ikes lesz az ige) hét civilizált nyelven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: "Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik), idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a »Csak egy kislány«-t húzza a fülembe."

Továbbá: "Anyuka, mehetek magyarni? - Magyarhatsz!" - lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, s az édesanyja, némi habozás után, elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.

De hagyjuk a külföldet!

Itthon is sok mindent másként hívnak majd.

Például a "vanília" helyett, mely idegen szó, a "háború" megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette.

A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:

Eper
Puncs
Háború
Csokoládé

Így fogunk élni.

Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni.
@borzimorzi:

"A korrupciós ügyek, nagy áfacsalások felderítéséért csak az LMP tett lépéseket."

Akkorákat azért nem, hogy a saját piszkos ügyeikre is fény derüljön.

"Plusz csak ő nem akarja Paks II-t, vagy legalább nem ilyen horror áron."

Na, Paks 2 elutasítása miatt akkor sem szavaznék az LMP-re, ha más bajom nem lenne velük.

Az Orbán-kormánynak 4 év alatt egyetlen értelmes döntése volt, Paks 2 felépítése. Az ezzel kapcsolatos korrupciókról lehet ugyan beszélni, de bármelyik kormány építtetne bármilyen rendszerű erőművet, a korrupcióra nagyjából ugyanannyi elmenne.
Balfasz fideszes! Ha ennyire biztosak vagytok abban, hogy az orbánotok "győz" akkor mit foglalkoztok azzal, hogy aki nem rá szavaz kire szavaz? Csak nem fostok mégis, hogy nem a fidesz kapja a legtöbb szavazatot?
Nem Gyurcsányra kell szavazni, hanem a kormányváltókra.
Az biztos, hogy ha az mszp-gyurcsány-bajnai most bejut a parlamentbe és ők a maguk hiteltelen módján képviselik majd a baloldali ellenzéket, akkor 2018-ban is a Fidesz fogja nyerni a választást, ez garantált. Az a ballib csürhe meg lehet hogy ott fog ólálkodni, de ők soha többé nem fognak többséget kapni a választóktól.
@kigyurt álat:

"Az biztos, hogy ha az mszp-gyurcsány-bajnai most bejut a parlamentbe"

Vagy nem :DD
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

"Soha többé kommunistákat!! "

Egyetértünk, ezért Orbán, Fidesz TAKARODJ!!!
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

"olvasd el a cikket! "

Ki a francot érdekel egy fideszes kampánykiadvány?
Max a fideszeseket.
@feketeesfeher:

"Orbán: A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is"

Fáj az igazság hogy már a Miniszterelnök is NY Í L T A N kimondja, hogy komcsik vagytok? :))
Nem fogja végigcsinálni a következő 4 évet a fidesz, bár most összecsalta a szavazást. Elsöpri a népharag. Kár, hogy nem megy simán...
Szerintem, aki nem látja, hogy az LMP-t kizárólag arra találták ki, hogy a Fideszt baszogassa jó hangosan, minden eredmény és következmény nélkül, az fusson neki még egyszer az ellenzéki pártok felsorolásának. Az LMP a Fidesz udvari bolondja. :)
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

"Bazmeg olvasd el a cikket! Ezt a Miniszterelnök mondja!! RÁTOK!"

Hát, akárki ez aki mondja, óriásit téved. Mi ugyanis SOHA NEM VOLTUNK kommunisták, mint ő, és MINDIG A KOMMUNISTÁK ellen harcoltunk.

Az a különbség, hogy mi 89 előtt az akkori kommunisták ellen harcoltunk, most pedig a mostani kommunisták, vagyis Orbán Viktor, a Fidesz, és a kommunista fővezérei, Lázár, Rogán, Zsigó, stb. ellen harcolunk, a butaság, a hiszékenység, a tudatlanság és a vallási-hívő agyhalott politikus-személyi-kultusz ellen harcolunk.

Ugyanis nem csak ő harcol állandóan a szélmalommal, az EU-val, az oroszokkal (amíg nem minielnök majd később benyalva nekik) és hülyíti birkává az agyhallottjait..:)
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

"Fáj az igazság hogy már a Miniszterelnök is NY Í L T A N kimondja, hogy komcsik vagytok? :)) "

Nekem nem fáj, hogy a minielnök NYÍLTAN kimondja, hogy akik mind ott lesznek, azok kommunisták.

Na most abban biztos leheszt, hogy akik mind ott lesznek, azok az agyhalott FIDESZ-SZAVAZÓK.

Pont az a kérdés, hogy a nem.-kommunisták, és nem-agyhalottak közül mennyien mennek el: mert ha azok is mind ott lesznek, akkor az agyhalott zombik akármilyen sokan vannak, messze nem elegen, mert az emberiségnek mindig csak kevesebb mint a fele hülye, ezt bizonyítja a történelem, különben már kihaltunk volna.

Szóval ti, kommunisták mind ott lesztek és a Fideszre szavaztok, ezt eddig is tudtuk:))
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?:

Ugy tűnik mégis csak te vagy a hülye :)
A Miniszterelnök az Ellenzékre értette hogy kommunisták és nem a Fideszesekre...ennyit nem értettél meg a beszédéböl...hülye! :))

Na jóccakát ;)
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Látom nem vagy a felfogás magaslatán, dehát Fidesz szavazó vagy, sajnos ismerjük a fajtádat. Pláne nem megy az egynél többes áttételes gondolkodás - nem baj, a Művészeti Akadémián ettől még van esélyed, húzol két kurvahosszú egyenest, narancssárgával, kicsit ferdén felfelé, oszt jónapot, művész leszel bammeg.

Jóéjt, jó szavazást, álmodban talán csengetnek egy picit! :)
@pelikán2014: @kovi1970:
Kedves baloldali polgártársam!
Azért írok, hogy megkérjelek arra, hogy most vasárnap, azaz április 6.-án véletlenül se szavazz a most magukat ki tudja hogyan nevező 'baloldali összefogásra'. Most persze azt hiszed őrült vagy álmodozó vagyok, és el sem tudod képzelni, hogy valaki aki nem akar tovább Fideszt, milyen más alternatívában gondolkodhatna. Ha azt mondanám, hogy LMP, akkor sokan kinevetnétek és erre az indokotok az lenne, hogy nekik esélyük sincs leváltani Orbánt, örüljenek ha bejutnak. Igazatok van, és mégis erre kérlek titeket. Miért?
A Fidesz ezen a választáson nem váltható le. Aki másban reménykedik, az becsapja önmagát. Aki azt hiszi, hogy az összes közvéleménykutató hazudik, vagy csak simán nem működik a gyakorlatban az a módszertan, amivel dolgoznak, annak fogalma sincs a valóságról. Nem akarok nagyképűsködni, sem leszólni kevésbé iskolázott, kétkezi munkában tisztességesen megőszült egyszerű embereket, akik nélkül ugyanúgy nem létezne ma Magyarország, ahogy a jobb- és baloldali értelmiség nélkül sem, de aki járt egyetemre, főiskolára, aki tanult statisztikát és valószínűségszámítást, annak tisztában kell lennie azzal, hogy a jelenlegi közhangulat talán megemelheti a hibahatárt néhány százalékponttal, de a matematika szabályai nem válnak semmissé. Az Orbán-kormány ebben a ciklusban még maradni fog, ha tetszik ez nekünk, ha nem. Mi baloldaliak akkor viselkedünk felelősen, ha azon gondolkodunk, hogy mit kell tennünk nekünk vasárnap és a következő ciklusban azért, hogy ez a következő választásra megváltozzon. A következő választásra, ami a legrosszabb esetben maximum 4 év, de akár lehet kevesebb is. Persze az elmúlt két évtized tapasztalatai szerint az előrehozott választások esélye Maygarországon nem sok, de még mindig nagyobb, mint az összefogás győzelmében, és ami fontosabb, kormányzó-képességében bízni. Ha már reménykedünk valamiben, akkor reménykedjünk reálisan elérhető, értelmes célok bekövetkeztében.
Anno 2006-ban a jelenlegi összefogás pártjai kormányon olyan görcsösen ragaszkodtak a hatalmukhoz, hogy évekig nem vették észre mi lenne számukra is, és az ország számára is a legjobb forgatókönyv, azaz hogyan lehetne elkerülni a fideszes kétharmadot és a baloldal totális szétesését. Ez pedig a kormányzásról való idő előtti lemondás és az előrehozott választás lett volna, akár már 2006 őszén, mikor a baloldali emberekben még friss élmény volt mind az orbáni puskapor, mind a budapesti rombolás képei. Pontosan azok féltek megtenni ezt és elengedni a kormányrudat és Gyurcsány Ferenc kezét, akik a Fideszt - természetesen joggal - vádolták-vádolják egy emberes, autokratikus vezetéssel. Bagoly mondja verébnek ugyebár. Elvesztette volna a baloldal az előrehozott választásokat? Minden bizonnyal, de a Fidesznek esélye sem lett volna a 2010- ben megszerzett kétharmadra, és a baloldali pártok nem szenvedtek volna történelmi vereséget. Az ő felelősségük az, hogy mind a baloldal, mind a Fidesz olyanná vált, amilyenek ma, és ők a felelősek, hogy a szélsőségesek korábban elképzelhetetlen legitimációhoz jutottak. Emlékezzünk csak rá, hogy 2006-ban a Jobbik a MIÉP-vel közösen, Haramadik út néven a bejutási küszöböt sem érte el, négy évvel később meg már 16%-t kaptak. Ha akkor a baloldali pártok reálisan mérik fel az események súlyát, ha megfelelően képviselik a saját és az ország érdekeit, akkor lemondanak. Az előrehozott választásokat a Fidesz megnyerte volna ugyan egy szűk többséggel, de ebben az esetben olyan kompromisszumokra kényszerül, ami biztosította volna a fékek és ellensúlyok rendszerének érvényesülését és fennmaradását. Ehelyett Gyurcsány Ferenc és a baloldali kormánypártok egymás túszaivá váltak, aminek az eredményét mindannyian ismerjük.
Ami vszont ennél a felelősségnél is súlyosabb, az az elmúlt 4 év alatti politikájuk: semmilyen konzekvencia nem lett levonva, vagy ha mégis, az az összebútorozással le lett nullázva, vissza lett csinálva. Itt vannak ugyanazok az emberek, ugyanazok a csoportosulások, akik idejuttatták az országot, akik megágyaztak az önmagából kifordult fideszes 'demokráciának', a szélsőségesek térnyerésének, és mindeközben megújulásról beszélnek. Elképesztő, már-már fideszes arroganciára vall ez a képmutatás és nem sok jót sejtet a jövőre nézve.
Ha a Fidesznek valamiben igaza van, akkor az az, amikor azzal vádolják az összebútorozókat, hogy csak és kizárólag a koncért, a biztos bejutásért, a képviselői tiszteletdíjért és a mentelmi jogért voltak képesek összefogni. Azt is csupán "befogott orral, halkan anyázva". Kormányozni ezek? Hogyan? Egymást is utálják. Az lenne a program, hogy ne Orbán? Hogy mindent vissza? Ötpárti koalíció Magyarországon, ahol a kétpárti is rendre megbukott, ha a másik résztvevő nem csak egy papíron létező szatelitpárt volt? Ahol egyik nap még arról van szó, hogy összefoghatunk, de amazokat már nem vesszük be a buliba, aztán másnap már ők is bent vannak, hiába épült arra ezen egyének nem túl vaskos politikai tőkéje az elmúlt években, hogy velük soha? És ehhez saját bevallásuk szerint is elég egy Unicum. Ezek lennének a baloldali győzelem letéteményesei? Mennyi ideig tudna egy olyan, csupán egyszerű többséggel rendelkező baloldali kormány működni a Fidesz által felállított rendszerben, amelyik ebből az öt csoportosulásból áll? A 'csak ne Orbán'-on kívül jóformán nincs olyan politikai kérdés, amiben egyetértenének, garantált lenne a folyamatos koalíciós marakodás és az állandósult kormányzati válság, aminek a végeredménye ismét egy olyan kollektív baloldali hitelvesztés lenne, ami által a 'baloldali' a 'liberális'-hoz hasonlóan szitokszóvá degradálódna, és a választások tétje évtizedekig arról szólna, hogy Jobbik nélkül vagy Jobbikkal lesz-e meg a fideszes kétharmad. Ezt mi baloldali szavazók csak úgy akadályozhajuk meg, ha mi magunk kényszerítjük rá a baloldali politikai elitet a megújulásra, ha mi magunk cseréljük le mind a szociáldemokrata, mind a liberális garnitúrát. Ehhez márpedig egyetlen út vezet, ha a kormányváltó összefogás helyett az LMP-re szavazunk, és a leszerepelt, kiégett, lejáratódott emberekből álló csoportosulás nem éri el a 15%-os küszöböt és nem jut be a parlamentbe. Csak ez az apokaliptikus vereség hozhatja el a baloldal tényleges újjászületését, csak ez az eredmény teremtheti meg az esélyét annak, hogy a következő választásokra reális alternatívát nyújtani képes, hiteles pártok tűnjenek fel a hazai politikai paletta baloldalán. Új arcokra, erős és fiatal baloldali politikusokra van szükség, akik meg tudják szólítani azt a réteget, amelynek körében jelenleg riasztó arányban vannak jelen a kiutat kizárólag a szélsőségben látó, vagy a politikától teljesen elhatárolódó, elforduló fiatalok. Ha nem akarjuk, hogy a jövőben valósággá váljon az a rémisztő forgatókönyv, hogy a Fidesznek a Jobbik legyen a váltópártja, akkor ezt a súlyos áldozatot meg kell hoznunk! Most.
Aki vasárnap a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy tandemre szavaz, az a Fidesz és a Jobbik uralta jövőre, a kilátástalanságra szavaz. Ezzel szemben az LMP-re ledott szavazat és az összefogás kiszorulása a parlamentből pedig pontosan azt a reményt adhatja meg a baloldali szavazóknak és a politikából kiábrándult embereknek, hogy igenis van értelme kiállni az elveink mellett, hogy igenis az álhatatosság és a kitartás meghozza gyümölcsét az árulással, a megalkuvással, a beletörődéssel és a rossz kompromisszumokkal szemben. Ez pedig hitet és erőt fog adni, hogy ma még nem látszó vagy nem is létező baloldali szerveződések jöjjenek létre a jelenlegi garnitúra romjain. Csak így váltható le a Fidesz, csak így adható vissza a baloldal becsülete, csak így állítható helyre a demokrácia. Többszörösen leszerepelt, közutálatnak örvendő hiteltelen arcokkal, akiket csak az ellenoldal közös gyűlölete tart össze, ez nem lehetséges.
és a forrás, mert ez nem tőlem származik, de egyetértek vele.
pastebin.com/HxNUJtwj
@zila5: Még szerencse, hogy az MSZP olyan sikeresen szált szembe a Fidesszel :DD
nincs bajom az lmp-vel, de itt volt négy év, amely alatt Orbánék mindent elszúrtak, amit lehet, a baloldali összefogás is össze-vissza bénázott, és talán soha nem volt ilyen magas a két nagy párt elutasítottsága, de ennek ellenére mégse tudta növelni az lmp a szavazótáborát, akkor mégis miben reménykednek, mitől fognak rájuk szavazni az emberek.
@Tyreo:
A Fidesszel nem lehet szembeszállni, még nem tűnt fel neked?
Tudod miért?
"Cak" (S. Gabriella)
:D
@Tyreo:

Te olyan vagy, mint a CÖF: baloldalinak hazudod magad, és kígyóbőrben a Fidesznek nyalsz.

Már bepróbálkoztál más nicken ezzel a szöveggel, de mint akkor most is csak azt lehet mondani, hogy ne haragudj, hülyeséget beszélsz. Négy éve a baloldali szavazók azért "szavaztak át", hogy kurvagyorsan javuljon a helyzet, ezért lett kétharmad. Arra senki nem számított (nagy része legalábbis nem), hogy Orbán Viktor ilyen gyorsan lerombol, tönkretesz, szétrabol mindent, még jobban összeuszítja az embereket, és legyártja a hülyébbnél hülyébb fidesz-csinovnyikokat, sőt, a gyerekeinket is elkezdi mérgezni fideszgörénységgel, lásd Simicskó iskolai performansza.

Ehhez képest akár Gyurcsány, akár Bajnai, akár Mesterházy, de akár Vona, vagy akárki, egy nagyságrenddel másabb Magyarország: félelem nélküli, nem mérgezett, demokratikus. Lehet hogy csicskásokkal jobban el van látva Orbán és totális pártfegyelem van, de ne legyünk már vakok: EZT MÁR EZERSZER kitúrta magából a történelem, ne kezdjük már mi is megint, mint Sztálin, Hitler, Fidel, Kim Ir Szen...!

Szóval: tudom hogy esélytelen, de akkor is: el kell menni szavazni, és ezt a tetű mocsok Fideszbandát, aki megfosztott a félelem nélküli élettől, a szabad médiától, aki mérgezi a kisgyermekeink lelkét, olyan mérhetetlenül messzire el kellene zavarni a p.csába, hogy évekig egymást kelljen nyaldosniuk, ha baráti érzést akarnak érezni.

Ezt pedig kizárólag úgy lehet, ha

!!! A Kormányváltás jelöltjére és listájára !!!

húzzuk be az ikszet. Más lehetőség nincs, különben a gyerekeink menthetetlenül ugyanolyan elvakult idióták lesznek, mint mostani Orbán-imádó vallási hívők.
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Mene mene tekel upharsin.
Milyen fasza lesz majd atmenni a lanchidon szlovakiabol romaniaba...
@zila5:

Olyan kis "huncut" ez a befodós Gabika... tényleg olna édeszen, olyan alisztoklatikuszan mondta ki a magvas gondolatát, ahogy írtadm hogy

"Cak" :)))

Hát, barátaim, ez ma a Fidesz-kultúra és ész. Ehhez vannak igazítva a Fidesz-szavazók, dehát mindnyájan ismerjük őket: egy bit van beégetve, oszt jónapot.

Egyébkéntmeg, Orbán Viktor Hö, Király! :))

(Jelzem, meg is adnám neki a királyságot, egy különbejáratú kertrészt, vagy akár stadiont is kaphatna a saját királyságában, ésd oda emigrálhatna az összes hívője, és nyalogathatná a kezét naphosszat, megérné, istenbizony. Csak haggya békén Magyarországot.)
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Ez kell, de aztan nem artana elgondolkozni azon, hogy ne engedjuk tobbet a kepviseloket korrumpalodni es lopni, az elso gyanus jelnel lapat!!!
@Tyreo:

"Csak így váltható le a Fidesz"

Ja, négy év múlva gondolod, ugye? Ennek a társaságnak nulla évet se szabadna hagyni, ezért ne illozionáljunk ilyenekről. Szerintem te még velük együtt rabolnál még négy évig, mert megtehetik, csakhogy négy év egy kisiskolás gyermek életében túl meghatározó és túl hosszú idő ahhoz, hogy egy ilyen Orbán-Hoffmann-Lázár-stb. féle kommunista banda büntetlenül rombolhasson éd mérgezhessen a gyerekek lelkében.

VÉGE! ELÉG VOLT Orbán Viktorból, és az alá felhalmaozott gyatra, kizárólag nyalásból jeleskedő, idióta adminisztrációból, valamint a haszonélvbező kígyók és csúszómászók tömkelegéből.

Nincs értelme "taktikázni", ezeket minél előbb, minél messzebbre kell zavarni, vigyék a rablott pénzt, úgyis offshore-ban van, menjenek utána!!!

Orbán, Fidesz: VÉGE!
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Nem vagyok balos, és nem használok több nicket. és ha te is (elismerted) tudod, hogy esélytelen akkor nem lehetne egy picit hosszabb távra tekinteni? Amíg Gyurcsány akarja megdönteni a Fideszt, addig kormányon maradnak. Ezt kéne belátni.
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Hiába írod le nagybetűkkel, hogy elég volt, attól most még újabb 2/3-ad következik. Mert nem vagyunk képesek egy kicsit sem gondolkodni, vagy megszervezni magunkat.
Listán amik közül érdemben lehet választani, az a fidesz, lmp, jobbik.
Az elkúró szövetség alias összefosás nem tartozik közéjük.

Egyéniben szerintem mindenkinek az lenne a legjobb ha a kispártok közül legalább 1-2 bekerülne, akikből később közép-nagy párt lehetne, idővel kiszorítva a jelenlegi elitet.
"Fidesz majd 1 millával népszerűbb, mint a balos tömb. Lehetett volna ez másként is, ha mondjuk nem falják fel a Millát"

Ezt nem ertem, felfaltak a millat, megis egy millaval kevesebben vannak. Ez hogy lehet ?
@Mitzimackó: "EGY igaz vádat mondjatok a sok rágalom közül, amit a fidesz két évtizede okád az MSZP-re!"

Pl: szemét mocskos hazaárulók, aki 1956 után, 2006-ban is az emberekre lövettek.
@toportyánzsóti: Simonnak nincs mentelmi joga. én kérek elnézést.
Rogánnak viszont van. Csakszólok.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyetértek, hogy börtönbe az összes korrupt politikussal, de tételesen cáfolható, hogy amiket felsorolotam az az mszp-re is elmondható.
@schlumbergerna: Álmodozhatsz, de nem lesz itt semmiféle népharag a Fidesz ellen.
Népharag gyurcsányék ellen volt először 2006-ban, amikor kiderült, hogy hazudott, aztán a 2008-as népszavazáskor, amikor a nép elküldte Ferit a picsába (by Horn Gábor), végül 2010-ben, amikor kétharmadot adott a Fidesznek.

Tudod, aki ilyen nyilvánvaló jelekből nem érti meg, hogy kussolnia kell, az fog kapni most egy negyedik büntit is, amikor be se jut a Parlamentbe. Helyette marad neki a Facebook ha szerepelni akar, ott fröcsögheti a hülyeségeit a haláláig :)
Én rühellem az MSZP-t.
Az egyetlen politkai motivációm hogy nekik szar legyen.

Mert akkora elkúrást senki nem csinált mint ők.
Megduplázták a munkanélküliségi rátát, végletekig eladósították az országot, embereket, önkormányzatokat, és ez EU utolsó helyére zülelsztették 2010-re az országot, úgy hogy 2002-ben a Szlovákok elött voltunk.

Ezért azt teszem ami számukra a legnagyobb szívás.

A Fidesz jelöltjére szavazok, hogy lenyomja az MSZP-s jelöltet, és az LMP listájára, hogy bejusssanak, és legyen esély 4 év múlva leváltani a Fideszt és MSZP-t egyszerre !
Ti ezt tényleg komolyan gondoljátok?
Szerintetek szép szóval el lehet érni bármit ebben az országban?
belegondolt bárki abba, hogy a tehetséges mesterhármas mit tett volna ha az elmúlt négy évben is nekik kell kormányon maradni? Mit tudtak volna még eladni? A balatont? Az országházat?
Tudomásul kellene már venni azt, hogy ma nincs olyan politikai erő az országban ami képes lenne korrupció nélkül irányítani a rendszert.
Erről pedig nem ők tehetnek, hanem azok akik megválasztották őket, pártállástól függetlenül.
Akik nem húztak fel soha senki egyetlen lámpa oszlopra sem.
Az ország erkölcsileg és mentálhigiénés tekintetben is katasztrofális állapotba van.
Mindenki utálja a szomszédját, a munkatársát titokban irigykedik mindenkire akinek kicsivel is könnyebb.
Szégyen ha valaki kemény munkával alkalmazottként megkeres nettó 3-400ezer forintot és ő gazadag ezért igazságtalan, hogy a napi 10óra munkájával többet keres és adja azoknak akik helyette sírnak és acsarkodnak a kocsmában.
És ő kevesebbet adózik állítólag, pedig szerintem 400ezer 16%-a több mint 120ezeré.
Joga van minden megélhetési hátrányos helyzetű, elhanyagolt családból származó, viselkedési problémás, neveletlen, agresszív gyereknek betenni a valagát a normális családi háttérrel rendelkező gyerekek közé megnehezítve sok esetben teljesen ellehetetlenítve azok tanítását.
Ezt adta nekem a baloldal soha (szavaztam már rájuk a demokrácia nevében, de soha többet) semmilyen módon nem kényszerítettek korábban senkit arra, hogy tegyen a jobb sorsáért, elég volt ha csinál 4-5 gyereket és lóg a szociális hálón ezzel megosztva a normális emberek társadalmát és minden normális embert kényszerítve arra, hogy kétszer annyit adjon az államnak a keresetéből, mint amennyi igazságos lenne.
Ebből nekem elegem volt!
Ismerek olyan sötét embereket akik szerint elég lesz ha megint a Gyurcsányra szavaznak, mert akkor lesz megint hitel amiből meg tudnak majd élni.
Mikor megkérdeztem, hogy miből fogja a hitelét kifizetni akkor azt mondta, hogy valamiből majd csak...
Nos ilyen emberek szavazata is számít és ez rettenetes.
Másfelől valaki itt írta fentebb, hogy az Orbánék mindent szétbasztak!
Halkan megkérdezném volt még mit?
Félreértés ne essék nem tetszik amit manapság látok, de nem tudom elképzelni, hogy lett volna kevésbé rossz megoldás is, mert az gondolom, hogy most nem egy jó hanem egy kevésbé rossz megoldást szenvedünk el és a 2008-2012 közötti helyzetből nem nagyon volt kiút.
Ha 1990 után egy olyan utat választottunk, hogy attól függ a mi jólétünk, hogy eltudják e adni azt a szemetet amit nálunk szerelnek össze, és a szalag mellett megkeresett keserves bér 90%-át a rezsi+kaja viszi el és annak kereskedelmi hasznát pedig kiviszik az országból vagy már elve meg sem jelenik itthon akkor még is mit várunk mégis miből lesz itt jó lét?
Ki a ahülye aki azt hiszi, hogy az államnak van pénze azon kívül amit tőlünk elvesz?
Továbbá az elmúl 25 év tapaztalatai alapján ki az a hülye aki azt hiszi, hogy bármilyen élettapasztalat nélküli fiatal aki politikus lesz (jobb esetben egy friss diplomával)nem ugyan azt az utat fogja bejárni mint az elődei.
Egy dolog a parlamentbe bejutni és egy másik keresztül vinni az országon egy döntést úgy, hogy az ne fűnyíró elven működjön és ne személyes döntéseken múljon emberek megélhetése..
Ki az itt pl aki nem adott volna trafikot a haverjainak ha benne van a bíráló bizottságban, és ki az akivel még szóba állnának az ismerősei ha benne van a buliban és nem teszi meg?
Na erről szól ez az ország meg a világ is mindenki pénzért kúr csak ki többért ki kevesebbért, ki a mindennapi kenyeréért ki a harmadik nyaralóért.
A rezsidémon elleni harccal megnyertek a sok nyugdíjast akik a Ferkóban látták a Kádár rendszer utolsó zálogát. A rezsicsökkentést azért becserélhették volna életszínvonal emelkedésre mondjuk.
Persze az nem megy, de hát nem is ez a cél.
@steve71y: ott a pont!
Mutyi ide mutyi oda, én is inkább a csapattársaimban bíznék akik az élre segítettek mint az ellenfélben akik csak keresztbe tettek eddig is.
HírTV-ben folyamatosan mutogatják Ferit.

Persze nyilván nevettetni akarnak:)))

Nem gondoltam volna, hogy egyetértek ezzel a bloggal, de most teljesen igaza van. Okosabb dolog lenne az LMP-t bejuttatni, mint Gyurcsányék 20%-ból 22%-ot csinálni.

Persze a libsiknek, mert nekem tökmindegy.
Az Összeomlásra kivénhedt komcsik, meg izraeli kettős állampolgárok szavaznak. Mondjuk az LMP-re is.
Majd hétfő reggelre kiderül, hogy az a "Szinte biztos" mennyire jött be. De ha nem lesz igaz, akkor remélem a későbbiek vissza fogsz venni a véleményvezérségedből.

Ha pedig jobb elemző lennél, akkor kettébontottad volna az egyéni és az országos listát. Mert országosan igaz lehet a kis pártok támogatása. Egyéniben pedig a 3 nagy pártra szavazzon mindenki a kedvencére!
A ballibsik képtelenek belátni, hogy nem kifizetődő a nép folyamatos nácizása és fasisztázása.
Az általuk bűnösnek bélyegzett nemzet nem kér belőlük!
Nincs ebben semmi meglepő.
Ha így haladnak, akkor az ellenzéki Összefosásnak holnap a 15% is teljesíthetetlen akadály lesz.
@Hajdú Peter: "2006-ban is az emberekre lövettek"
Hahaha. Igen, szegény ártatlan békés tüntetőkre. Jaj, de sajnálom őket. Ártatlan báránykák.
@14,99%: "a nép folyamatos nácizása és fasisztázása"

Nem a népet nácizza.

"Az általuk bűnösnek bélyegzett nemzet nem kér belőlük!"

Majd holnap meglátod a 30% fölötti eredményt.
@István Tamasi: A maszop mennyivel volt jobb? Ugyanez ment, legfeljebb kevésbé látványosan. Az megbocsáthatatlan, hogy a válság előtti gazdasági felemelkedésben is sikerült csődközelbe vinniük az országot.
@jet set: Biztos nagyon figyelted az elmúltnyócévet. És ugye a világválságról is elfeledkeztél.
@program készítő: anyám 58 évesen elment nyugdíjba,ő az egyetlen nyertes.
komolyan van olyan aki IMBOLYOG a tákolmány meg az lmp között?!
@steve71y:

"Ki az itt pl aki nem adott volna trafikot a haverjainak"

@kobalt:

"Mutyi ide mutyi oda, én is inkább a csapattársaimban bíznék"

Esetleg lehetne úgy is, hogy egy pártatlan testület, objektív pályázati szempontok szerint pontoz, és a legjobbnak értékelt nyer.

Hja, hogy ez nektek eszetekbe sem jutott. Haverok, mutyi, korrupció. És ezzel minden rendben van, ti is így csináljátok. Az egész kibaszott ország így működik. Nem a verseny dönt, a tehetség, az alkalmasság, a piac, hanem a csókos.

Ez az, amit 15 éve mondok. Orbán és bandája csak egy tünet, a gondok mélyebben gyökereznek. Ilyen a közmorál, miért is kifogásolna egy velejéig amorális rendszert. Ameddig a társadalom tolerálja ezt mert nem érti meg, hogy hova vezet, addig garantált a hanyatlás és leszakadás. Aki meg megértette, az nem kér belőle és elmegy, ha megteheti. A helyzet csak romlani fog.
@ob.szerver:

A "szabadversenyes kapitalizmus" már a 20. században MEGBUKOTT. Pont.
@István Tamasi:

"tételesen cáfolható, hogy amiket felsorolotam az az mszp-re is elmondható."

Azt írtam, hogy NAGYJÁBÓL azonos tartalommal. Világos, hogy amit pl. a Fidesz ellopott, azt az MSZP már nem lophatta el újra vagy fordítva. A tartalom itt nem a lopások és egyéb galádságok pontos azonossága, hanem azok megléte.
@ob.szerver:

"Orbán és bandája csak egy tünet, a gondok mélyebben gyökereznek. Ilyen a közmorál, miért is kifogásolna egy velejéig amorális rendszert. "

Kevered az okot az okozattal.
Azért ilyen a közmorál, mert a politikusok lezüllesztették. A fejétől büdösödik a hal, itt is érvényes az a bölcs mondás.
Már miért vesztegetné el a szavazatát?
Micsoda ökörség! Arra szavaz, akire akar. Saját akaratát próbálja érvényesíteni. Ha kisebbségben marad, akkor majd legközelebb. Alapjaiban nem elveszett szavazatról van szó, taktikai megfontolásról inkább. Na de a magyarnak nehezére esik egy percnél előrébb gondolkodni, ami 2 hete volt azt meg már úgyis elfelejtette.
Gyurcsány Bajnai Kuncze Fodor nem képes leváltani a Fideszt, sem most, sem később.
Amíg ezek az arcok nem tűnnek el, addig semmi esélye a baloldalnak.
Nem azért mert a Fidesz annyira jól kormányoz, hanem azért, mert a nép nem képes elfelejteni az államcsődöt és a 2002-2010 közötti fejetlen ámokfutást.
Az Összefogásnak ebben a formájában semmi értelme.
Az Összefogásnak nincsenek kádereik, szakértőik, nincsenek világos elképzeléseik a jövőről. Mindegyik résztvevőn látni, hogy csak túlélni szeretne, de semmit nem hajlandó tenni a sikerért.
Hatalmas Összefosás lesz holnapra a nagy erőlködésből:
l6i.tumblr.com/image/77613337873
A két nagy megint próbálja elhitetni, hogy az LMP nem tényező. Aki az Összefogásra szavaz, az Gyurcsányra, Kunczére, Fodorra és Bajnaira szavaz...
@Online Távmunkás:

"Aki az Összefogásra szavaz, az Gyurcsányra, Kunczére, Fodorra és Bajnaira szavaz... "

NEm mondod???!! :OOO
@Online Távmunkás:

Az lmp megérdemli hogy kiessen. Alig 7%-al jutottak be a Parlamentbe de ők a leghangosabbak. Szánalmas. Mintha egy kiskutya ugatna egy kuvasznak...ahelyett hogy meghúzná magát.
Két ellenség is fenyeget bennünket: egyik oldalon a szolgalelkű sötétség, a másik oldalon pedig a nácizmus! Nekünk pedig meg kell mozdulnunk, hogy mindkettővel szemben megvédjük családunkat, értékrendünket, és ezer év alatt elért európaiságunkat! Tartozunk ezzel magunknak, tartozunk ezzel őseinknek, és tartozunk vele mindazoknak, akik nem képesek látni mindazt, amit mi igen.
democrat.blog.hu/2014/04/05/vasarnap_megkondultak_a_demokracia_harangjai_kotelessegunk_elmenni_szavazni
@J.László: "Aki 8 év múlva le akarja váltani a Fideszt, az vasárnap az LMP-re szavaz."

Szánalmas vagy, fideszcsicska. Orbán kurvái, mint az egyetlen valódi alternatíva...Évek óta nyomjátok a blogokban ezt az átlátszó dumát az lmp-ről, persze nem véletlenűl.
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Szóval szerinted most a pedagógusok "Orbán hülyéi". És mit vársz, mi változik majd ha más nyeri a választást? Hirtelen ez a sok tanár megváltozik egy csapásra, és "fidióta- és politikamentes, igazi, gyereket szerető pedagógus" lesz belőle? Esetleg terem a semmiből annyi ilyen pedagógus, akikre le lehet váltani a mostaniakat?
@dr kíváncsivagyok: "mert a nép nem képes elfelejteni az államcsődöt"

Nem volt államcsőd, te nicktolvaj senkiházi. Ne hazudozz.
@tobeor: @steve71y:
"Az Összefogásnak nincsenek kádereik, szakértőik, nincsenek világos elképzeléseik a jövőről."

Mondjuk te sem vagy ezekszerint túl tájékozott.
Úgy nagyjából 10-szer annyi szakértőjük van, mint mondjuk a fidesznek, és az elképzeléseik is sokkal világosabbak és célratörőbbek, mint mondjuk akár melyik másik pártté, beleértve az LMP-t is.
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Az egyetlen szimpatikus dolog az LMP-ben, hogy lehet hallani a hangjukat, nem ülnek csendben. A Fidesz és MSZP képviselők többsége semmit sem csinál a választókörzetéért, csak megszavazza a vezér akaratát.

Egyébként amire te haragszol, az a KDNP és az SZDSZ viselkedése, kormányon úgy tett mindkettő, mintha ők lennének a nagy népszerű párt, aki megnyerte a választást...
@feketeesfeher: Mesélj azokról a szakértőkről! Mit tudnak azon kívül, hogy csináljunk vissza mindent, ami az elmúlt 4 évben történt? Az MSZP szakértői többnyire otthagyták a pártot 2006 után és az Összefogás se igazán vonzza őket, mióta ott van a teljes MSZP-SZDSZ csapat.

@tobeor: Az Összefogásnak bőven van még kádere a 2002-2010 közötti időkből.
@Online Távmunkás: "A két nagy megint próbálja elhitetni, hogy az LMP nem tényező. "

Az emberek 95% azt se tudja, hogy létezik ilyen párt.

Egyáltalan mit jelent ez az LMP ?

LMP = LOPOK MAGAMNAK PÉNZT ?
LMP = LÉPJ MEG a PÉNZZEL.
LMP = LENYULOM a MAGYAROK PENZÉT ?
LMP = LEJT MENET PÁRT ?
LMP = LEGYÜNK MEGINT PADLON ?
LMP = LEHETÜNK MÉG PUHAPÖCSÖK
@kigyurt álat: "Álmodozhatsz, de nem lesz itt semmiféle népharag a Fidesz ellen.
Népharag gyurcsányék ellen volt először 2006-ban, amikor kiderült, hogy hazudott, aztán a 2008-as népszavazáskor, amikor a nép elküldte Ferit a picsába (by Horn Gábor), végül 2010-ben, amikor kétharmadot adott a Fidesznek."

Na ebben speciel teljesen igazad van. A magyar népléleknek a Fidesz és Jobbik politikája felel meg. Orbán nagyon tudatosan érzett rá erre. Neked is. Hiszen csak egy genetikusan alattvaló nyomoronc vagy Orbán turulos országában. És az is maradsz, amíg élsz. Gondolkodásod, szolgai mentalitásod már nem fog megváltozni. Ilyen hülyén, alávetetten fogsz egyszer meghalni. Menthetetlen vagy. Úgy mint a társadalom egésze - tisztelet a kivételnek - láthatóan még nagyon hosszú ideig.
A rendszerváltás után lett volna bőven esély a fejekben rendet tenni, de ez a szolganép közel negyedszázad év alatt sem értette meg, mit jelentenek az állampolgári jogok, a demokratikus játékszabályok, mik azok a jogállami keretek, a piacgazdaság törvényei. És te - a többmillió genetikusan alattvaló nyomoronccal együtt - soha nem is fogod megérteni.
@lavór:

A vesztesre szavazás nem jelent elvesztegetett szavazatot, hiszen a szavazatoddal kinyilvánítottad az akaratodat. Vicces az a sokat sulykolt szöveg, hogy csak a nyertesre leadott szavazat hasznosul.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Így van. Ezért sulykolják a hülyeséget.
Minden ellenszavazat (más pártra adott voks) a bukásukat erősíti.
A balliberálisoknak nagyon - nagyon ügyesen valahogy úgy kellene szavazniuk, hogy az LMP 4.5%-t érjen el.
@Online Távmunkás:
"Mit tudnak azon kívül, hogy csináljunk vissza mindent, ami az elmúlt 4 évben történt?"

Szó nincs istt semmiféle visszacsinálásról.
Előremenetelről van szó.
Az meg, hogy mi is történt az elmúlt négy évben, az egy másik beszélgetés. Mert amúgy az egypárti hatalom bebetonozásán kívül gyakorlatilag semmi.
Azt meg bátran szét lehet kapni.

Azzal mindenki tisztában van, hogy nincs visszatérés 2010 előttre.
LMP-re soha. Hiába erölködtök. Orbán szedte össze Nektek az ajánlásokat most is, mint 2010-ben?
@ob.szerver:
" Esetleg lehetne úgy is, hogy egy pártatlan testület, objektív pályázati szempontok szerint pontoz, és a legjobbnak értékelt nyer."

Itt ebben az országban ilyen társaságot nem találsz.
@feketeesfeher:
"Azzal mindenki tisztában van, hogy nincs visszatérés 2010 előttre."

Nincs. Mert akkor még járt a nyugdíj. Ma már nem jár, csak adható... ugye?

És ez csak egy a sok közül. Bár nem lényegtelen.
@feketeesfeher: Aha, persze. Csak viccből emlegetik, hogy egykulcsos adó eltörlése, rokkantnyugdíjak visszacsinálása, alkotmány visszaállítása, stb.

@DR. Smit Pal: 5%-nál kicsit nagyobb az ismertségük, a Medián januári felmérése szerint Schiffert annyian ismerik, mint Martonyit, Vargát és Hoffmannt, de jóval többen, mint Semjént, Szanyit, Vadait, Karácsonyt, Jávort.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A kérdés ettől még kérdés marad: mi bizonyítja, hogy 2036-ra sem lesz a megújuló energiaforrások kihasználása terén versenyképes, olcsó megoldás? Mi indokolja, hogy olyan drágán vegyünk erőművet, hogy amiatt a villamos áram világpiaci árának 2-3-szorosáért fogunk áramhoz jutni? Nem fogsz tudni komolyan vehető kommentet írni a témában, ha erre a két kérdésre nem tudsz válaszolni, de még csak meg sem kísérled.
Üdv:
b
@borzimorzi: Nézd, ezt már ezer blogban tízezerszer kitárgyalták.

1) Mi bizonyítja, hogy LESZ 2036-ra a megújuló energiaforrások kihasználása terén versenyképes, olcsó megoldás?

2) Mi bizonyítja, hogy az importáram 2036-ban is relatíve olyan olcsó lesz, mint ma?

3) Ha utánaolvasol vagy utánaszámolsz, kiderül, hogy Paks 2 árama NEM lesz drágább a mai importáramnál.

Nem fogsz tudni komolyan vehető kommentet írni a témában, ha az első két kérdésre nem tudsz válaszolni, de még csak meg sem kísérled.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: :-DDD Ügyes! Nagyon ügyesen megfordítottad az érvelési követelményt, pontosabban a bizonyítási kötelmet, de az a helyzet, hogy ez így nincsen rendben. Ahogy egy perben, úgy bármely vitában is azt a felet terheli a bizonyítási kényszer, aki valamit állít. Az állítást tevőnek kell bizonyítania, hogy az állítása megfelel a valóságnak.

Én nem tettem állítást! Az állítást a kormány tette, pontosabban leginkább Orbán Viktor, tehát őt terheli a bizonyítási kényszer. Neki kell bizonyítania, hogy igenis kell Paks II, mert

1) NEM LESZ 2036-ra a megújuló energiaforrások kihasználása terén versenyképes, olcsó megoldás;

2) az importáram 2036-ban NEM LESZ relatíve olyan olcsó, mint ma;

3) Paks 2 árama NEM lesz drágább, mint a mai importáram.

A kormány volt döntési helyzetben, nem én. Hozott egy döntést, amely minden magyar családra hosszú évtizedekre kiható, nagy összegű adósságot lőcsöl rá. S döntésének indoklásával a mai napig adós. Holott a fentieket a nyilvánosság előtt kellene bizonyítania, mert csakis a fenti állítások igaz volta esetén lehet indokolt Paks II megépítése!

Ehhez képest a döntést megalapozni képes fenti 3 állítás mindegyike gyenge lábakon áll.

1.) A megújuló energiaforrások hasznosítása terén exponenciális a fejlődés. 2036-ra igen nagy valószínűséggel lesz az atomenergiának alternatívája. Nem hülyék sem a németek, sem a japánok, hanem éppenséggel műszaki fejlettségben messze előttünk járó nemzet mind a kettő. Ők úgy döntöttek, hogy leállítják atomerőműveiket és a továbbiakban szenet, gázt, olajat égetnek, valamint a megújulókat fejlesztik fel. A magyar kormánynak kutya kötelessége lett volna megkeresni a német és japán illetékeseket, és megkérdezni tőlük, milyen elemzésekre alapoztak. Nem szégyen az okosabbaktól tanulni! Orbán Viktor egójával ez a jelek szerint sajnos összeegyeztethetetlen, pedig szükséges lett volna.

2. Az importáram ára tekintetében jó okunk van feltételezni, hogy nem lesz drágább 2036-ban sem. A britek épp a múlt héten fedezték fel, hogy a szigetük északi oldalán a talapzatból olyan mennyiségű feketeszén bányászható ki, amely 6-7 évtizedre elég nekik még akkor is, ha exportálnak is belőle a német szenes erőműveket ellátandó. Ez újabb, minimum 60 évet ad a kontinensnek a megújulók jobb kiaknázására. A fejlődés tempójára és gyorsulására való tekintettel illogikus azt feltételezni, hogy nem lesz akkorra sem megoldás. Lesz.

3.) Paks II árama a jelenlegi árakhoz képest 2-3-szor drágább, mint a világpiaci ár. Még ha emelkedne is a világpiaci ár 2036-ra, nem logikus azt képzelni, hogy ilyen mértékben tenné. Különös tekintettel arra, hogy az amcsik a repesztéses eljárással komoly mennyiségű palagázhoz tudnak jutni, tehát ők ki fognak esni a vásárlók közül. Az angolok épp most találtak hatalmas mennyiségű feketeszenet, ők nem vevőként, hanem eladóként fognak megjelenni a piacon, sőt már most is. Az északi államoknak, a skandinávoknak saját olaja van, plusz élen járnak a szélkerekek, szélerőművek fejlesztésében. A németek, a franciák, a spanyolok iszonyat módon növelik a napelemek felhasználását. Az importra szoruló áramvásárló nemzetek száma tehát csökken Európában. A csökkenő kereslet jellemzően árcsökkenést okoz. Soha, de soha nem tud a keresletcsökkenés 2-3-szoros áremelkedést okozni, hanem konkrétan a vevők számára legrosszabb eset is csak az lehet, hogy az importáram ára stagnál, nem csökken.

Üdv:
b
@borzimorzi: "Nagyon ügyesen megfordítottad az érvelési követelményt, pontosabban a bizonyítási kötelmet, de az a helyzet, hogy ez így nincsen rendben."

Miért ne lenne rendben? Te állítottál valamit, én pedig kétségbe vonom azt. Te állítottad, te bizonyítsd.

"Én nem tettem állítást! Az állítást a kormány tette, pontosabban leginkább Orbán Viktor, tehát őt terheli a bizonyítási kényszer. Neki kell bizonyítania, hogy igenis kell Paks II, mert"

Na-na, ezt te sem gondolod komolyan. Itt nem Orbánnal vagy a kormánnyal vitatkozunk. Te állítottál valamit, ami történetesen kb. ellentétes a kormány állításával, de ez itt lényegtelen, mert én nem a kormány vagyok. A kettőnk vitájában TE állítottál valamit, így TE bizonyítsd.

"Ehhez képest a döntést megalapozni képes fenti 3 állítás mindegyike gyenge lábakon áll."

Ugye ezek után érveket fogsz írni?

"2036-ra igen nagy valószínűséggel lesz az atomenergiának alternatívája."

Vagy nem. A kormánynak nem igen nagy valószínűséggel, hanem teljes bizonyossággal kell megoldani az ország energiaellátását. Az nem fogadható el, hogy "nagy valószínűsége volt annak, hogy lesz az atomnak alternatívája, de sajnos nem jött be, sorry". Ugye nem haragszol, ha valószínűségi latolgatásokat nem fogadok el érvként?

"Ők úgy döntöttek, hogy leállítják atomerőműveiket és a továbbiakban szenet, gázt, olajat égetnek, valamint a megújulókat fejlesztik fel."

A németeknek van pénzük szenet, gázt, olajat égetni, nekünk nincs. A megújulók is drágák, nézd meg a német kWh-árakat.

"Az importáram ára tekintetében jó okunk van feltételezni, hogy nem lesz drágább 2036-ban sem."

Jó neked, hogy 20 évre előre látod az energiaárakat. Ugye nem haragszol, ha jóslást nem fogadok el érvként?

"Paks II árama a jelenlegi árakhoz képest 2-3-szor drágább, mint a világpiaci ár."

10-12 év múlva esedékes árakat hasonlítasz mai árakhoz. :) De sebaj, kérlek, prezentálj számításokat arról, hogy Paks-2 árama 2-3-szor drágább lesz a mostani importáraknál. Ne belinkelj valamit, hanem vezesd le, kérlek. Ugye nem haragszol, ha a sikeres és helyes levezetésedig ezt sem fogadom el érvként?
@Kovacs Nocraft Jozsefne: :-DDD

Látom, megfeszülsz az igyekezettől, hogy megfordítsd a bizonyítási kényszert, de akkor sem fordíthatod meg. TOvábbra sincsen módomban állításokat tennem, csak valószínűségekkel tudok operálni. Nekem nincsenek adóforint-milliárdok a zsebemben, hogy szakértőket foglalkoztassak, és pontos állításokat nyerjek ki az elemzéseikből. Ezekkel az adóforint-milliárdokkal a kormány gazdálkodik, csakis tőle várhatod tehát az ő saját állításainak a bizonyítását, a PAKS II-ről szóló döntés megindoklását. Tőlem nem. Nekem erre sem felhatalmazást nem adott a nép, sem adóforintokat. Nem az én hibám, hogy Orbán Viktor, aki mindkettőt megkapta a feladathoz, nem erre költi a pénzedet (meg mindannyiunkét), hanem Mészáros és Simicska további gazdagítására...

Nem én hoztam olyan döntést, amely minden magyar háztartásra minimum 1 millió forintos kölcsönt lőcsöl rá még akkor is, ha a bekerülési érték nem változik. (De mint tudjuk, változhat és fog is, ahogy az állami beruházásokat ismerjük...) A kormány hozott ilyen döntést. Az ő döntését a fenti állítások alapozhatnák meg. De nem bizonyította őket.

Tőlem várod, hogy bizonyítsam az ellenkezőjüket. Milyen alapon? Engem fizetsz meg az adódból, hogy szakértőket tartsak? Nem, a kormányt fizeted meg. Belém helyezted bizalmadat, hogy képviseljelek? Nem, hanem a kormányt. (Igaz, én nem is indultam.) Nekem fizeted meg, hogy Külügyminisztériumot tartsak, és azon keresztül felvegyem a kapcsolatot a japán és német illetékesekkel, hogy megtudjam, milyen szakértői előrejelzésekre alapozták az atomerőműveik bezárásáról szóló döntést? (Csaxólok: a japánoknak nincsen sem szenük, sem olajuk.) Nem, mindezért a kormányt fizeted meg. Mindezeket a feladatokat a magyar kormány nem végezte el, holott a bizalmat is belé helyezted a voksoddal és az adóddal is megfizeted érte. Sőt, miközben az előkészítő munkát nem végezte el, csak vakrepüléssel belerepült Putyin karjaiba, még titkosította is a szerződést. Nem Orbán Viktor hozta ugyanis nyilvánosságra, hanem az oroszok. Ennyit arról, mibe néz téged a kormányod...

De tőlem egyszemélyben elvárod ugyanazt az adatgyűjtési, elemzési, szakértői munkát, amit kormányodtól nem vársz el, bár őrá bíztad a feladatot, és őt is fizeted meg érte.

Továbbra is fordítva ülsz a lovon.

Üdv:
b
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Érvelésed hasonlít arra a falusi asszonyéra, aki arról panaszkodik, hogy az ő férje délben kell fel. Bezzeg a Mariska férje, a Jancsi, az délre már végigment a rotációs kapával 3 holdon! Igen? Hát akkor talán ahhoz az emberhez kellett volna hozzámenni, nem? Na de hozzámenni a Misihez, aztán rajta kérni számon a Jancsi teljesítményét, az necces egy kicsit, nem? Akit választottál, azzal szemben lehetnek követeléseid, a más férjével szemben nem. Tehát a magyarázatot csakis Orbántól követelheted, mert belé helyezted a bizalmadat, ő gazdálkodik valamennyiünk adóforintjaival, és ő írt alá Putyinnak a nyilvánosság kizárásával.

Már csak egy kérdésem van: azt kin akarod számon kérni, ha nem Orbánon, hogy a szerződés euróban lett denominálva? Nem égette még meg magát elég magyar család a devizahitelekkel? Nem elég nyilvánvaló, hogy olyan pénznemben nem szabadna hitelt felvenni, amely pénznemben nem vagy nem eleget keresünk?

Üdv:
b
@borzimorzi:

"TOvábbra sincsen módomban állításokat tennem, csak valószínűségekkel tudok operálni."

Köszönöm. Leülhet, egyes. :)

Mivel sem érveket, sem számításokat nem hoztál fel az állításod bizonyítására - ellenben annál több politikai és egyéb fröcsögést produkáltál -, engedelmeddel vagy anélkül a továbbiakban morogj csak egymagad, én ignorállak.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ignorálj csak nyugodtan, én nem számítok. Ami számít, az az, hogy a valóságot is ignorálod, márpedig annak a következményeit viselni fogjuk mindannyian.

Ugyanis egy felelős kormánynak a kötelessége produkálni mindazt, amit tőlem kérsz számon. Az oroszokkal kötött szerződést megelőző össze számítást, kutatási eredményt stb. A döntés megalapozását. Egyelőre a kormány kapta meg a felhatalmazást, immár 2. alkalommal is 2/3-os arányban, és övé a dologra fordítható közpénz is.

Ehhez képest a dolgát nem végzi el, bár megkapott hozzá pézt-paripát-fegyvert. Adatot sem szolgáltat, így nem is lehet érdemi vitát folytatni. Majd rászabadítja a hozzád hasonló trollokat a netre és minden tévécsatornára, hogy fikázzák azokat, akiknek kétségeik vannak, csak mert ők nem fizették meg még egyszer is a szakértőket, mivel az adójuk formájában már egyszer megfizették a kormányt, hogy végeztesse el az összes szükséges kutatást és elemzést...

Ja, és elfelejtettél válaszolni arra, hogy megkérdezted-e már Orbántól, hogy hány családnak kell még a devizahitelek miatt a tönk szélére kerülni, hogy ő is megértse: nem célszerű devizahitelt felvenni? Pláne, hogy országok között semmi se tiltja a barterkereskedelmet...

Üdv:
b
Lassana szakemberek is megszólalnak, és a viszonylag független médiában teret is kapnak:
kard.blog.hu/2014/04/15/putyin_figyelmeztet_mi_lehet_az_europai_valasz#comment-form

ftp.energia.bme.hu/images/hirek/2014/Paks II egy szakember szemevel.pdf

Üdv:
b
A lényeg:
"Magyarországon, 50-60 évig szükséges a karbonmentes nukleáris villamos
energia 35-40 %-os részaránya. Az elmaradt tender több szempontból káros, mert tovább rombolja a szakma hitelességét társadalomban, hiszen–a közbeszédben „szakmailag alátámasztva” –
a rosszabb típust, drágábban választottuk, és ez fokozza lemaradásunkat az EU fejlett országaitól."

Ehhez nem kell kommentár, azt hiszem. Legfeljebb annyi, hogy érdemes elolvasni a teljes tanulmányt, 4 oldal az egész.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása