A keleti nyitás politikája - a legújabb állomás

Az eddigi sikereken felbuzdulva új állomáshoz érkezett a magyar kormány keleti nyitás politikája – erről Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár beszélt annak alkalmából, hogy Magyarország a világon elsőként elismerte a Levantei és Iraki Iszlám államot (ISIS). Szijjártó kiemelte, hogy a nem rég alakult iszlám kalifátus népeit és a magyarságot régi rokonság köti össze, amit most a modern infrastruktúra segítségével fognak újra felvirágoztatni. A külügyi államtitkár az elismerés alkalmával Budapestre hívta Abu Bakr al Bagdadi kalifát, az ISIS első számú vezetőjét, aki várhatóan az új felcsúti stadion VIP páholyában Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen fogja megtekinteni a következő Videoton elleni rangadó mérkőzést.

szijjarto.png

A találkozó azért is fontos, mert mint Szijjártó fogalmazott, hamarosan Rakkában, az új Iszlám Állam fővárosában fog megnyílni a következő magyar kereskedelmi kirendeltség. Szijjártó elismerte, magyar részről nagy érdeklődés van a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzésére, két projektet is említett az államtitkár: a Közgép tervezi, hogy az új felcsúti stadion mintájára felépíti az Iszlám Állam fővárosában az FC Rakka sportközpontot, illetve egyelőre nem hivatalos értesülések szerint az ISIS képviselői érdeklődnek a német megszállás emlékmű szoborcsoport licensz joga iránt, hogy saját „szíriai megszállás emlékművüket“ ez alapján tervezhessék meg. Szijjártó újságírói kérdésre elmondta, hogy az ISIS magas rangú tisztviselőitől kapott ígéretet a magyar kormány, hogy a fiatal állam olajbevételeinek egy jelentős részét magyar államkötvény vásárlására fogják fordítani. Elképzelhető, hogy az Államkincstár egy külön megállapodás értelmében a saría jog szabályainak megfelelő „Zrínyi“ névre keresztelt kötvénysorozatot fog kibocsátani, amit csak az ISIS-ben bejegyzett befektetési alapok jegyezhetnek majd le.(álhír)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr56687569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem ezt a "bizniszt" meg kéne hagyni a hírcsárdának.
A szöveg legutolsó szava nem mindenkinek esett le, de én is simán kinézném a fiúkból. :)
süti beállítások módosítása