McCain lenácizta Orbánt?

2014.12.12. 11:59 baum

 

1-5.jpgFarkas Flórián meg akarta védeni Orbán Viktort, mégpedig John McCain nevezetes kijelentéseivel szemben. Az a baj, hogy a fideszes politikus durván összekeverte a fogalmakat. Farkas ezt írta:

„A miniszterelnök többször is nulla toleranciát hirdetett a szélsőséges, fajgyűlölő megnyilvánulásokkal szemben. Ezért leszögezte, munkásságának elismerése mellett is határozottan vissza kell utasítania McCain – talán meggondolatlan – kijelentéseit.”



Nos, a baj ezzel az, hogy McCain nem állította Orbánról, hogy náci lenne. Azt mondta, hogy fasiszta. Hogy mi a különbség a kettő között, azt Farkas Flóriánnak kellene tudnia a legjobban, hisz az életrajzában ez áll: „2001-ben felvették az Eötvös Loránd Tudományegyetem politológia szakára, ahol 2005-ben diplomát szerzett, utána rövid ideig óraadó tanár volt az intézményben.”

Gyanítjuk, hogy politológia szakon az első félévben beleverik az ember fejébe azt, hogy a fasizmus totalitárius, tekintélyelvű elnyomó rendszer, de kurvára nem alapszik faji előítéleteken, ellenben a nácizmussal. Rejtély, hogy Farkas Flórián hogyan keverhette össze a két fogalmat, viszont epekedve várjuk újabb levelét, ezúttal mondjuk a vörösdiploma lényegének fejtegetésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr346977373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet, hogy a precíz politológia különválasztja a(z olasz) fasizmust a (német és rokon) nemzetiszocializmustól (nácizmustól), de a primitív politikai köznyelv szinonimaként kezeli a két kifejezést. Fasiszta = gonosz, népirtó, gyűlölködő, erőszakos, stb.
NER minőség a csákó,valahol a legalja alatt,csak ilyen maradhat a csuti orálmuzsik csapatában,értelem gerinc morál már régen hiánycikk.
@ Mi is volt Orbán véleménye a Farkas felekről? :-))

___________

"Díszcigányok" helyett a valóban a roma népcsoportot képviselők kerüljenek be a parlamentbe - hangoztatta szombaton Orbán Viktor.
__________
@Danubium: Te szektatag, McCaint szabadon engedtek volna a Vietkongok az apja miatt de o nem menekült el gyáván, hanem maradt a többi POW társával együtt!

Orban egy amerikai egyetemre is gyáva volt elmenni parhonapja, ha kerdezhetnek tőle a diákok.
@Danubium: Farkasról meg ennyit!

_____

A Magyar Narancs még 1998-ban megjelent cikke szerint nem mindig kapott kegyelemet Farkas Flórián: "az elnököt 1975 és ´82 között HÁROMSZOR ÍTÉLTÉK EL, FELFÜGGESZTETTET ÉS VÉGREHAJTANDÓ szabadságvesztésre egyaránt".

1998-ban ÁLLAMFŐI KEGYELMET KERT az ellene indított büntetőeljárásban

Miért rabolták el még a 90-es években, és valóban 15 millió forintot fizetett-e ki váltságdíjként érte az akkori országos önkormányzat, és ezt a súlyos bűnügyet miért hallgatták el azóta is?!

_____
Akkor az antifasiszták nem is a német nácik, hanem az olasz fasiszták ellen küzdöttek halált megvető bátorsággal.

Napjaink "antifái" sem Hitler, hanem Mussolini újra eljövetele ellen ágálnak.

Mindent értek.
@Danubium: Szarhazi az aki a NACIZAST ELKEZDTE A Rendszerváltozás utáni PARLAMENTBEN!
Hogy id mondja a Dakota?

Aki másnak náciz ást, maga esik bele ;-)))
_____

ORBAN Viktor a naci (!) kollaboráns (!) Antall Józsefről:

1992

"Nem lehet - legalábbis én nagyon nehezen tudok - érveket találni a magyar kormányzópárt (az MDF) mellett, amikor megkérdezik, hogy van az, hogy a magyar kormányzópárt alelnöke (Csurka) náci nézeteket hangoztat nyíltan, újságban, s a miniszterelnök először nem határolja el magát, utána pedig csak szóban határolja el magát, de megmarad egy fedél alatt ezzel az alelnökkel.

Az, hogy a miniszterelnök azt mondja, neki nem tetszik, amit Csurka mond, ez ma Nyugat- Európában a náci nézetekkel szemben kevés."
_____
A fasizmus fogalma ott van a posztban elmagyarazva, egyesek meg igy sem ertik.
@Tudományos libsizmus: HA Orban es Kover szerint Csurka és az ot el nem ítélő Antall lehetett naci (kollaboráns) akkor o is az!

_____

img.index.hu/cikkepek/0709//belfold//orban-csurka.jpg

"Az MDF-vezetés pedig szorgalmasan nyilatkozik. Kimondva, azzal nincs bajuk, hogy Csurka István írásán átsüt az antiszemitizmus, a demokratikus pepecselés iránti mély megvetés, a kizárólagos hatalomra törés, az állami erőszakszervezetek politikai megfontolásból történő alkalmazásának szándéka, a politikai ellenfelek ellenségnek bélyegzése, azok kizárása a nemzetből, akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak. Nem azzal a fajelméleti kirekesztéssel van bajuk, amelynek konkrét tárgyát egyelőre még Csurka sem nevezi néven, csak sejtetni engedi. Nem azzal, hogy felmentést ad a másokat bőrszínük, származásuk miatt rugdosó köztörvényes bűnözőknek. Nem azzal, hogy a "kulturális bűnözés" fogalmának bevezetésétől már csak egy lépés az orwelli gondolat-rendőrség felállításának követelése. Nem azzal van bajuk, hogy az új magyar élettér megteremtésére tett - homályosnak tetsző - célzásait nagyon is világosan értik Csurka úr szerb és román kollégái, a karadzsicsok, funárok.

Nem, nekik - önöknek - csak azzal volt bajuk - őszinte tisztelet a kivételnek -, hogy úgymond az írás időzítése nem volt megfelelő, vagy hogy nem kellett volna a miniszterelnök úr betegsége kapcsán az utódlás kérdését feszegetni. Ez az egyetlen, amely tételét Csurka úr visszavonta. Ennyi. A többi rendben van."
_______
@Az EREDETI: Persze nem hiszen azt nem lehet kmagyarzni hogy Orban a Mein Kampfbol idezgetett 2006 májusában, pártja XX. kongresszusán.

Es ezt ott nem okozott meglepest senkinek!

Az sem amikor a Vasárnapi Újság - ugye emlékszünk meg rá az mi is volt?! -hallgatóinak a magyar Élettérről hadovált, vagy Szálasival azonosította magát mint "MI", amiért kimenekítette a Koronát es Kitartással köszönt el a hallgatóktól!

_____
"Nem akarok túl konkrét lenni, mert külpolitikai kérdéseknél óvatosan kell fogalmazni, de talán a Vasárnapi Újság hallgatói értik és tudják, hogy miről beszélek.

Amikor az amerikaiak visszahozták a koronát, amit nem hadizsákmányként vittek el innen, hanem MI MENEKÍTETTÜK KI a kommunisták elől, az amerikaiak visszaadták. Nem kértek egy forintot se. Sem az őrzéséért, sem az állagmegóvásért, sem a visszaadásért. Így esett Putyin magyarországi látogatása" - mondta Orbán Viktor.
______
@Toportyán Zsóti:

______
index.hu/belfold/kampf0522s/

Szijjártó: Nem váltott ki megütközést a Hitler-idézet

2006.05.22. 08:37

Szijjártó Péter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában megerősítette azt a lapértesülést, mely szerint Orbán Viktor a Mein Kampfból idézett a párt hétvégi kongresszusán, azonban azt cáfolta, hogy az idézet komoly megütközést váltott volna ki a hallgatóság soraiban.
______
@egy igazi Ténytár:
Mármint az ukrán nácikkal bratyizó náci kollaboráns Mekkénről beszélsz. Egyetértek:)
Ez micsoda egy tudálékos, szarrágó poszt...
pedig valóban van különbség a fasizmus és a nemzeti szocializmus között.. elsőre pl az. hogy az egyik jobboldali a másik meg baloldali ideológia..
de azt nem pontosan értem, hogy mccain-nek a fasisztákkal mi a gondja, tekintve, hogy az usa az elmúlt évtizedekben már több fasiszta rendszert is támogatott/hatalomra segített,, (augusto pinochet pl..)
@Tudományos libsizmus: Ukrán nácik sem szeretik a csak nekik 3-szorosára emelt gázárat,még a csuti orálmuzsik is járhat úgy mint janukovics.
a nácizmust a politikaelméleti tankönyvek általában a fasizmus egy ALESETEKÉNT szokták tárgyalni, amelynél a fajelmélet szerepe valóban "kiemelkedő". de azért a többi fasiszta mozgalom is általában elég szépen fajgyűlölő volt,ha nem is ez volt adott esetben a központi elemük. szóval nem olyan éles azért a határvonal.

mondjuk OV rendszere nem fasiszta (és ezen belülnem náci), bár egy autoriter jobboldali rendszer, tehát vannak bizonyos közös vonásai azokkal. de fasisztának vagy neofasisztának titulálni nyilván hülyeség (legalábbis egyelőre).
@
Ilyen amikor az összes fideszes vadász azért jár az erdőbe medvéhez... ;-))))

____________
40.media.tumblr.com/IoYSvTAFJdiiqo10xQDn75Ve_500.jpg

img.444.hu/mccain.png

Orbán Viktor elmondta: ÚGY ÉRZI, hogy a McCain-Palin páros GYŐZELMI ESÉLYEI ERŐSÖDTEK.

2007-2010.orbanviktor.hu/hirek_list.php?item=338

A demokrata jelöltkettőssel "most fej-fej mellett vannak, de a tendenciák kedvezőek, a republikánus szavazók bizakodóak, és úgy tűnik, hogy a demokratáknak nincs sok mondanivalójuk az igazán fontos kérdésekről". A Fidesz-elnök szerint a republikánusoknak az a nagy előnyük, hogy "A JELÖLTJÜK MÉGIS CSAK EGY HŐS, A SZÓ LEGŐSIBB ÉRTELMÉBEN VETT NEMZETI HŐS, egy igazi karakter".

__________________
@Tudományos libsizmus: Olvasgasd a vezéred milyen igazi hősnek tarja McCaint!

Nézegesd a kepeit amivel büszkélkedik hogy mellette állhatott!

;-))))
süti beállítások módosítása