Puzsér szégyene

2015.01.14. 08:30 baum

a_zsidok_szegyene.jpgPuzsér Róbert és Farkas Attila Márton kétfelvonásos drámája már elnevezésében is provokál. A zsidók szégyene, áll a borítón, rajta kép: horogkereszt fonódik össze hatágú csillaggal. A provokációra alapvetően rá lehet húzni a sok másra is igaz alaptézist, hogy akkor indokolt, ha nem öncélú. Puzsér Róbert kritikai provokálásai szubjektív megítélésem szerint az esetek 90 százalékában magasabb cél érdekében történnek. FAM-ról meg soha nem tudom eldönteni, hogy provokál, vagy csak természetesen cinikus. A zsidók szégyene olyan görbe tükröt állít a társadalom felé, amit, ha megértene, akkor a javára válna.

A könyv nagyon jókor került a polcokra, hiszen a szabad szólás büntetését vagy nembüntetését boncolgatja és árnyalja. A Charlie Hebdo-ügy után ez most jó darabig aktuális lesz, globális szinten kell átbeszélni a szólás szabadságának korlátait.

A darab Ausztriában játszódik, de a magyar valóság süt át rajta. 60-70 éves történelmi traumák ivódtak be mélyen a társadalomba, ami reménytelenné teszi, hogy a valóságot a maga valóságában lássuk. A valósághoz való viszonyt a sértettség határozza meg, ennek lesz áldozata a mű főhőse, a zsidó származású Grosswald. A jogvédő ügyvéd elvállalja a holokauszttagadó áltudós védelmét abban a perben, melynek a tétje 10 év börtön a náci bűnök tagadása miatt. Grosswald rendes jogvédőként azzal érvel, hogy a szólásszabadságba bele kell, hogy férjen akár a holokauszt tagadása is. Ha nem zárjuk börtönbe, aki azt állítja, hogy a Föld lapos, vagy aki azt mondja, hogy soha nem volt jobb termék a Coca-Colánál, vagy aki szerint a KDNP egy párt, akkor azt is el kell viselnünk, ha van olyan ember is, aki a náci bűnökről hadovál össze-vissza.


Grosswald álláspontja szerint jogilag nem kell szabályozni a holokauszt tagadását, mert akkor hinni vagy nemhinni lehet megtörténtében, és akkor vallást generálunk egy egyszerű tényből. Semmi szükség rá. Ráadásul ha sittel büntetjük a holokauszttagadót, akkor lehetőséget adunk neki arra, hogy mártírrá válhasson. Logikusnak tűnő gondolatsor, a darab végén az is kiderül, hogy Grosswald meg tudja-e győzni a bíróságot, zsidó barátait, családját, és a szélsőjobboldali aktivistákat.

Érdekes mellékszál az az önellentmondás, mely a darabban időről-időre felbukkan, hogy mennyire frusztráló lehet úgy nácinak lenni, hogy az ember elutasítja a holokauszt megtörténtét. Hiszen a holokauszt céljával nyilvánvalóan egyet kell értsen egy náci, megvalósulásának hiánya meg csak a Harmadik Birodalom bénaságára vezethető vissza. Most akkor Hitler balfasz volt, hogy még arra sem volt képes, hogy gázkamrákat létesítsen? Vagy mégis voltak gázkamrák? Ez az ellentmondás a való életben is előjön, ha az ember nácikkal kénytelen beszélni.

Ami negatívuma a műnek, hogy hiányzik belőle a szépirodalmi igényesség, nyelvezete száraz, szikár, lényegretörő. Ez igencsak meglepő FAM-tól. A darabot nehéz színpadon elképzelni, mert rengeteg rövid jelenet van benne. Talán nem is az volt a szerzők célja, hogy színpadra állítsák, hangulatában tévéjátékos forgatókönyvre emlékeztet.

A Puzsér-FAM könyv tragédiája, hogy a kortárs Magyarország pont a mindent átható történelmi traumák miatt nem fogja megérteni az üzenetét. Ez rossz hír, viszont nem szabad, hogy feledésbe merüljön, mert a jövő generációknak sokat fog segíteni, hogy megértsék, mi volt ez a zombulás így a 21. század hajnalán. Hiánypótló könyv A zsidók szégyene, a szólásszabadságról szól és a reménytelenségről. Érdemes elolvasni, el fog gondolkodtatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr767071163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Franciaországban éppen a korlátlan szabadságban hívő Heti Karcsi bocsátott el tavaly egy karikaturistát annak antiszemita rajza miatt
És mi van akkor, ha valaki nem náci, sőt elítéli emberek elgázosítását, viszont kétségbe vonja hogy ilyen tényleg megtörtént? Az is náci?
Ravasz talmudista húzás ez a holokauszttagadás büntetés, biztos hogy nem gój fejéből pattant ki az ötlet.
lol, mekkora idióták vagytok te jó ég:)

"Most akkor Hitler balfasz volt, hogy még arra sem volt képes, hogy gázkamrákat létesítsen? Vagy mégis voltak gázkamrák?"

Fantasztikus bekezdés, fantasztikus mondatok! Tökéletes példa arra, h van a fejedben egy "náci" idea és ehhez viszonyítod a létező és nem létező nácikokat egyaránt. Fel sem merül benned, hogy nácinak tök mindegy, hogy voltak-e gázkamrák vagy sem, vagy h sok volt belőlük vagy kevés és később vertek belőle habot az ebben pénzkereseti lehetőséget látók. Mennyiben érdemi rész ez a nácizmus szempontjából? Semennyire. De mennyire fontos ez az ebből identitást és pénzt dagasztóknak? Sokak szerint a legfontosabb.

Szóval csodásan sztereotipikus és belterjes látásmód, de tényleg, ha lesz Zsidók szégyene 2. akkor remélem h ez a post is belekerül.
@wallenberg8805:
Eltalálta! Igen az is náci aki tagadja hogy a holokauszt megtörtént, mert közben ő is tudja hogy valóban megtörtént.
@wallenberg8805: Amennyiben az előzők nácik, akkor igen, az is náci, aki tagadja a holokauszt létezését. Gondolod, hogy a túlélők összebeszéltek, tartottak egy bulit, ahol megesküdtek arra, hogy csak és kizárólag arról fognak beszélni, hogy őket fogva tartották Auschwitzban és a többi koncentrációs táborban, ja igen, a rokonaikat, kicsi gyermekeiket elgázosították, őket számokkal megpecsételték, stb. Voltál már Izraelben, a Jad Vasem 'múzeumban'? Ha még nem, erősen javaslom, hogy látogasd meg őket, aztán sírógörcsben fetrengve - kijövetelkor - tedd fel még egyszer ezt a kérdést. Okostojás. Válaszom egyébként: nem, dehogy volt holokauszt, nem volt munkatábor, apámat sem vitték el oda, nagybátyámat sem hurcolták el a németek, ugyan már, hogy soha többé nem láttuk, és nem, a házmesterünk sem bújtatott zsidó elemeket. Ne hallgass senkire, ez mind csak folyosópletyka volt. Hajrá neked és a hozzád hasonló okos embereknek. Én drukkolok... nektek.
Amit nem reklámoznak e védett emberek!
Henrik Jagoda szül: Hirsch Jehud 1934-36 az NKVD igazgatója alatt,
Több keresztény halt meg Ukrajnában éhen, kínok között (Zsidók által, mint amennyi zsidó a németek által gázkamrákban! Hat millió, 32/33-ban) Elődje Kaganovics (született: Lázár Mojszejevics a HOLODROM, a mesterséges éhínség előidézésével elidézett népírtás kiötlője, „ügyintézője”)
A zsidók mind a rómaiakat mind a görögöket elpusztították. Megették áldozataik húsát, beleikből öveket csináltak és vérükkel kenték be magukat... Egészében Cyrenen 220 ezer ember pusztult el, Cipruson pedig 240 ezer, ezért nem teheti ma zsidó a lábát Ciprus földjére." [Seneca:Római történelem].
@Szúrófény: Szerintem a neved a szemedbe világított, és kicsit elvette az eszedet...
"...A zsidók mind a rómaiakat mind a görögöket elpusztították. Megették áldozataik húsát, beleikből öveket csináltak és vérükkel kenték be magukat... "
Hát, ezért nem láttam egy görögöt sem, mikor Görögországban jártam, egy rómait sem, mikor Olaszországban ! Nagy francok voltak ezek a zsidók !.... De "olaszban" vettem egy övet... Csak nem ABBÓL volt ?.... Idióta....
@LHedvig: Nem érted a lényeget. Miért baj az, ha valaki tagad egy tényt? Lesz bárkinek bármi baja tőle? Nem. Az illetőt megbélyegzik, hogy hülye és ennyi.
Viszont a jelenlegi törvények alapján nem csak hülyének nézik, hanem még börtönbe is zárják. És nem csak akkor, ha azt állítja, hogy a holokauszt kitaláció, hanem akkor is, ha azt meri állítani, hogy nem 6millió, hanem "csak" 3millió zsidó halt meg vagy nem a holokauszt volt az emberiség legnagyobb tragédiája. Sőt, legutóbb ugye 1 darab holokamus matrica miatt ítéltek el egy embert. Arányos a börtönbüntetés egy darab idióta matricáért?
Miért kell még 70 évvel a tragédia után is napirenden tartani a témát?
Puzsér

Puzsér a kőkemény,
nem az a gügye Bond.
Chuck Norris-féle lény,
agyba és főbe mond.

Emléke kisovis
Megrágott kefe jel,
S ha néha megóv is,
Többnyire lefejel.

Tűzokád orrlika,
Száll ő, mint bele bekk.
Csoda, ha félik a
cölibek, celebek?!

Celeben úgy zúz át,
Hogy közben védi a-
-z ocsútól a búzát.
Reszkessél média!

„Végre valaki megmondja ennek a nagyfejű Puzsérnek, vagy Puzsérnak, hogy ő egy, ő egy, ő egy olyan izé... na... Mit csináljak, nem vagyok a szavak embere... Érdekes, hogy akkor hogyan lett belőlem tévés hogyishívják? Ja igen, a kapcsolataim! Mindegy, abcúg Puzsér!” /Hajdú Péter, médiaceleb/

„A Hajdú maradjon a harangöntésnél! Bár ahhoz sem ért, de azt legalább még felolvashatja neki valaki. A vers témáját tekintve természetesen hiánypótló a mű és ezúttal Frady Endre kőbután silány stílusa se tud rontani rajtam, hiszen természetes bájam átfénylik az ő sötétjén és bearanyozza még ezt a gagyiját is. Hja, a világnak szüksége van rám és még anyám szerint is kinőttem a gyerekkori celofánszaggató, lekvárköpő önmagamat. Ezennel fintorogva ugyan, de kezet nyújtok Frady Endrének, majd elkérem anyámtól az utolsó darab féltve őrzött békebeli jugoszláv csodaszappanát.” /Puzsér Róbert, kritikus és címszereplő/

„Who is Mr. Puzser?! Doesn't matter! Vodka-Martini, shaken not stirred, please!” /Bond, James Bond/

„Én-féle lény?! Miért, ő is két féltekére tudja rúgni a Földet az Egyenlítő mentén és marslakókat beletöltve képes McAlien menüt csinálni nagyobb krumplival és kólával?! Ha igen, akkor hűha!” /Chuck Norris/

„Robikának az oviban tényleg a rágott kefe volt a jele és amikor ezt szívecskére akartuk cserélni, úgy leordította a hajamat, hogy azóta is csontgolyófejűnek hívnak a kollégáim. Ha tőle magától eltekintünk, akkor akár aranyos gyereknek is nevezhetnénk.” /Skalp Lajosné Séró Lujza, nyugdíjas óvónéni/

„A versből nyilvánvaló, hogy ez az ország nemcsak gazdaságilag, de irodalmilag is lenullázódott. Egy megoldás van, beolvadás az Osztrák-Magyar Monarchiába. A Habsburger King szellemében felélesztett birodalom az utódállamok megszűnése és az onnan összeharácsolt futballisták egy csapatba terelése nyomán esélyt kap arra, hogy harminc év múltán talán végre újra kijuthasson egy labdarúgó világbajnokságra. Minden nagyon szép lesz, minden nagyon jó lesz, mindennel meg leszünk elégedve! A Monarchia jobban teljesít! Ellenvélemény?” /Habsburg György, trónörökös/

„Nincs! Hia, hia, Monarchia!” /a magyar lakosság 77,7%-a/

„Jaj, ne már!” /Kossuth Lajos/

„Lajosom, ezt benézted! Mégiscsak én vagyok a haza bölcse!” /Deák Feró/

„Ha már itt az őszinteség pillanata: Moszkva, bocsánatot kérek tőled! Te százszor különb vagy nálam!” /Széll Kálmán/

„Ajaj! Nem gondoltam volna, hogy ennyi debil szellemet szabadítok ki a palackból...” /Frady Endre/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/06/puzser.html
Az már holokauszttagadásnak mínősül ha valaki nem hiszi el a zsidókból szappan, meg lámpernyő, és a hasonló meséket ?
A holokauszt és a zsidók szenvedésének témája azért kényes, mert egyoldalúan úgy kalibrálták a közvéleményt, hogy a NÁCIK EGYETLEN ÉS LEGFŐBB BŰNE a zsidó származású emberek tervszerűen kivitelezett elpusztítása volt.
Ez a cionista interpretáció törvényszerű okozatként eredményezi az antiszemitizmussal megbélyegzett szkepticizmust.
A zsidók kisajátított szenvedése relativizálja a népirtást, ami így csak abban az esetben tűnik fel iszonyatos traumaként, ha zsidó érdekeltségű feleket érinti.
Ez lehetetlenné tesz minden párbeszédet.
"A 60-80 nm alapterületű Bunker 1-ben 5-700, a 105 nm-es Bunker 2-ben 800-1000 embert lehetett egyszerre megölni."

www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=13_3_4

Aki nem hiszi el azt hogy egy 80 négyzetméteres helyiségben be lehet zsúfolni egyszerre 700 embert az holokauszttagadó vagy sem ?
"Puzsér Róbert kritikai provokálásai szubjektív megítélésem szerint az esetek 90 százalékában magasabb cél érdekében történnek. "

Nekem az a "bajom" vele, hogy az esetek 9%nál se érzem ezt a magasabb célt.
Az egész kérdéskör nem a magyarok, hanem a szélsőséges zsidók és az őket kiszolgálók szégyene, ugyanis nem a magyarok miatt nincs szólásszabadság.

Nem a magyarok miatt nem meri a hivatalos média leírni, hogy a zsidó áldozatok száma nem biztos, hogy hatmillió, nem a magyarok miatt nem meri leírni, hogy holokauszttagadásért valakit börtönbe zárni a szólásszabadság nagyon komoly megsértése.

Azt aláírom, pár normálisabb zsidót zavar ez a dolog.

A magyarok egyszerűen csak azt mondják, hogy a zsidók miatt nincs szólásszabadság és a főleg zsidók uralta médiában próbálják megtalálni a még élvezhetőt. Itt az indexen is.
@Mr. Hyde: Igen, a 9 millió orosz továbbá az "egyéb" valahogy elsorvad.
"a holokauszt céljával nyilvánvalóan egyet kell értsen egy náci"

Ő... miért is?

Tehát ha valaki kommunista, akkor nyilvánvalóan egyet kell értenie mondjuk a GULag-okkal, ha valaki liberális, akkor mondjuk Hirosimával, ha valaki cigány, akkor a fém-tolvajlással, és így tovább?
@István Tamasi: "mert közben ő is tudja hogy valóban megtörtént."
Nem tudja. Csak hallott róla. És ez nagy különbség.
@♔batyu♔: Az összes emberkiírtást számon kell tartani, és az okait is pontosan le kell vezetni, hogy mégegyszer ne történhessen meg.
Ezért elképzelhetetlen Európában vallási háború vagy egy népcsoport kiírtása, mert tanultunk a hibákból. És ezt minden korosztállyal meg kell ismertetni.

Mint ahogy a demokráciát is mindig újra kell tanulni, mi a szerepe a történetben az államnak és az állampolgárnak, akinél ez kimarad az megválaszt egy diktátort.
@legeslegujabbkor: Tudod nem vagyok arról meggyőződve, hogy ha tegyük fel Putyin elkezdene nyomulni és elhatározná, hogy kiírtja a zsidókat, akkor azt olyan rengetegen megakadályoznák.

Az okokon érdemes elgondolkodni.
@inebhedj - szerintem: Ez valójában az egybites liberális gondolkodás megnyilvánulása.

Néha csodálom, milyen magabiztosan tudnak marhaságokat leírni.
@♔batyu♔: Remek, te is megöletnél néhány népcsoportot? Úgyis olyan sokan vagyunk. Csak mi ne kerüljünk valakinek az étlapjára.
>Tehát ha valaki kommunista, akkor nyilvánvalóan egyet kell értenie mondjuk a GULag-okkal, ha valaki liberális, akkor mondjuk Hirosimával, ha valaki cigány, akkor a fém-tolvajlással, és így tovább?
Ne tessek csusztatni, a kommunista elveknek nem resze a lageresites, se a liberalisoknak az atombombazas, viszont a nemzetiszocialistaknak kokemeny alapvetese volt, hogy a zsidok alacsonyabbrendu eloskodok, akik nelkul jobb lenne. Nem feltetlenul a kiirtassal, de a deportalassal mindenkeppen.
@legeslegujabbkor: Leírtam egy tényt. Én hol jövök a képbe?
@aldum: Inkább te ne csúsztass, mert a kommunista elveknek része a lágerépítés, ahogy a liberálisnak is "mások" szólásszabadságának korlátozása.

Az egy másik dolog, hogy mennyire tehették és tehetik meg ezek érvényesítését.
@♔batyu♔: A többség hozzáállásáról írtál, nem tudtam, hogy te a kisebbséghez tartozol.
@Fyall: Te ezt komolyan gondolod? Gondolom, a szemkilövetésekkel semmi gondod nem volt,hiszen azok nácik voltak, megérdemelték.

"Figyelembe véve, de nem elbátortalanodva a ténytől, hogy a magyar társadalom nem az együttműködés és a tisztelet kultúráján alapszik, a helyes útnak mégiscsak az látszik, hogy a hazai zsidóságot bemutassuk számos más, pozitív oldaláról"

Ne ne hülyéskedj. Összeszámoljuk, erre 20 év alatt mennyi közpénz ment el? Ki sem tudnád mondani.

A zsidók akarva akaratlanul legfőképpen a média és a politika révén "mutatkoznak" be, ahol a közbeszéd irányítását teljesen átvették.

Eredmény: 20 éve szívesebben lettem volna zsidó mint ma.

Talán stratégiát kellene változtatni.
@legeslegujabbkor: Ja, persze, én sem rohannék a Bakonyba ellenállni.
a zsidókat ki kell takarítani végre az országból ha nem fejezik be egyszer és mindenkorra a hisztériakeltést. Az amiért a nemzetközi és pesti zsidóság lovagol a holokauszton semmi más csak felforgatás ami az anyagi haszonszerzésükre szolgál és destabilizálja a társadalmat és a gazdaságot.

A repülőről is le kell szállítani a hisztériázó utast mert veszélyezteti a többség biztonságát.

Úgyhogy lehet takarodni a gecibe itt nem fogtok egy újabb palesztínát csinálni
"Érdekes mellékszál az az önellentmondás, mely a darabban időről-időre felbukkan, hogy mennyire frusztráló lehet úgy nácinak lenni, hogy az ember elutasítja a holokauszt megtörténtét." Ez feltétlenül együtt járó konstelláció? Nem lehetséges, hogy valaki úgy gondolja másképp, hogy nem náci? Vagy ha náci, más okból az, s úgy gondolja, ezek a vádak nem igazak a nemzetiszocializmussal kapcsolatban. Csak kérdem!
@_Neville: A 22-es csapdája az, hogy ha azt mondod egyes zsidók (ország, szervezetek, személyek) miatt nincs sajtószabadság, akkor te antiszemita vagy, ezért ezt sehol nem írhatod le.

Ezért mindig sajtószabadság van, legfeljebb az Orbán korlátozza. Itt az index is dicsekszik, hogy Mo. ELSŐKÉNT betiltottak egy cikket.

Pedig megnézném, csak 2014-ben hány nem lett elfogadva, vagy hány nem mert leírva még az indexnél is.
A leírás alapján jó szar lehet, és nem a történelmi trauma beszél belőlem. :-)

"globális szinten kell átbeszélni a szólás szabadságának korlátait."

Gratulálok a szerzőnek, sikerrel lett terrorizálva, ha ezt komolyan gondolja.
@Szúrófény: "A zsidók mind a rómaiakat mind a görögöket elpusztították."

Csak ezzel a sok baromsággal nem boldogulnak a fejedben, pedig a leírásod alapján elég ügyesek kell legyenek ehhez is.
@Fyall: "nem tudod ki a zsidó".

Nem az a lényeges itt, hogy ki a zsidó.

Gondolod, hogy Netanjahu személyesen igazítja el reggelente a ballibsi lapok szerkesztőségeit? Vagy valami pajeszos a Pannonia utcából?
@Mr. Hyde: "Ez a cionista interpretáció törvényszerű okozatként eredményezi az antiszemitizmussal megbélyegzett szkepticizmust."

Hülyeségeket beszélsz te is. A mozgókép feltalálása óta senki sem csinált olyasmit, amit a nácik a zsidókkal. A népirtás persze sajnálatos tragédia, de nem ritkaság az emberiség történelmében.
@élveteg: És mit higgyen az ember arról, aki folyamatosan hülyeségeket kérdez? Mint pl. te?
@doggfather: Ott a pont. Puzsér egy idióta.
@aldum: "a nemzetiszocialistaknak kokemeny alapvetese volt, hogy a zsidok alacsonyabbrendu eloskodok"

Ne tessék csúsztatni, a nácizmus definíciójában ez sincs benne.
@trev: A Mein Kampfban benne van, ezugyben az a tankonyv, nem?
Mig Marx tokejeben nincs benne, hogy a politikai foglyokat ki kell vinni Sziberiaba kovet fejteni.
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: "destabilizálja a társadalmat és a gazdaságot"

A társadalmat és a gazdaságot nem a zsidók destabilizálják, hanem azok a hozzánemértő idióták, akik a saját balfaszságukra bűnbakot keresnek. És kik mások legyenek azok, mint a gazdaságilag hozzáértő zsidók.
@aldum: A nácizmust nem hitler találta fel. A mein kampf meg egy eszelős agymenése, semmi több.
@♔batyu♔: En nem tudom, te hol tanultal a liberalizmusrol, en nem igy ismerem. Az mas kerdes, hogy mit muvelnek ma magukat liberalisnak vallo enberek.
Mintha elfelejtenék egyesek, hogy elég sok dolog van amit most a zsidók csinálnak meg palesztinokkal és ami azt szolgálja, hogy végleg megvessék ott a lábukat. Iskolai oktatás megszüntetése, alapszolgáltatások korlátozása, az épületek lerombolása és helyettük zsidó telepek építése, a mindennapi erőszakról nem is beszélve.

Ó b+, bocsesz, még csak hat éves, de fejbelőttem, na mindegy, máskor jobban figyelek.
@aldum: Nem arról beszélünk amit tanultunk, hanem arról amit ismerünk.

Én is tudom, hogy köze nincs a liberalizmushoz, de ők sajnos liberálisnak nevezik magukat.
A kérdés az az, hogy büntessük-e a holokauszt tagadását, vagy sem.

@LHedvig:
trompf.blog.hu/2009/04/28/holokauszt_5
Olvassunk Orwellt ha tudni akarjuk, hova vezet a gondolat büntethetősége, de lehetőleg ne akarjuk átélni ezt az állapotot soha, azt javaslom.
..
Aki tények mellett elsiklik, nevezetesen hogy valóban elgázosítottak milliókat, avagy éppen amellett, hogy ezeket képi, vizuális, és tárgyi elemekkel helyenként eltúlozták, az alkalmatlan arra hogy bárki felett ítéletet mondjon.

A többieknek pedig erre igényük sincs. Aki hajlamos a kutatásra, vitára, gondolkodásra, annak nincs szüksége kizárólagosságra.
@aldum:

Ő...

Nem veszve el a részletekben, Lenin et. mint a 3 meghatározó kommunista ideológus, alapvetéssé tette a Gulagokat (1918), kifejezetten a szinte azonnal megvalósult célokkal.

Egyébként a (számos különböző) náci elméleteknek sem alapvetése a zsidók alsóbbrendűsége illetve deportálása.

(Az más kérdés, hogy sokan náciznak, kommunistáznak, liberálisoznak, cigányoznak úgy, hogy a legcsekélyebb fáradtságot se vették, legalább utána olvasandó a dolgoknak.)
@Trompf: Az egész cenzúra ebben a kérdéskörben egy baromság.

Ami még röhejesebb, hogy valójában nem csak az büntetendő hogy tagadod e vagy sem, hiszen már a zsidók is rájöttek arra, hogy tagadni nem nagyon lehet, azért az elég jól dokumentált, hogy a németek rendesen rámentek a zsidókra, hanem már az is, ha nem azt a számot mondod be, amit ki tudja már ki talált ki.

Ezt ugyanis max. elhinni lehet, tehát ez kb. olyan, mintha azért fenyegetne 3 év, mert nem hiszed el, hogy a Mohácsi vész áldozatainak száma 1,250 ezer volt. "A legújabb kutatások szerint", bár a kurucon megjelent már a kétmilliós szám is, ami azért is jobb, mert könnyebben megjegyezhető.

Na ez szerintem ultragáz, a liberálisok és szerintem a zsidóknak is a szégyene.

Ettől az ember már nem tiszteli a zsidókat, hanem haragszik rájuk.
@inebhedj - szerintem: Jo, tudod mit, nem akarom en vedelmezni a komenyizmust.
@aldum:

Nem, a Mein Kampf egy (német) irányzat alapvetése.

Na persze eszkalálhatjuk a vitát teljesen offtopic irányba, mi a helyzet mondjuk Mussolinivel vagy éppen Szálasival, akik nézőpontja sok helyütt szögesen eltér az Általad tankönyvként meghatározott Mein Kampf-tól.
@inebhedj - szerintem: Hitlernek a zsidók az elején legfőképpen politikai ellenfelei voltak. Nem is megölni tervezte őket, csak háttérbe szorítani, lehetetlenné tenni őket.

A fogolytáborok, haláltáborok már a megszállt területek annektálása miatt születtek meg, a német élettér kiszélesítését szolgálták és ezért nem is csak a zsidókat, később cigányokat öldökölték bennük, hanem hadifoglyokat, értelmiségieket, papokat, általában olyanokat, akik veszélyt jelenthettek volna, kialakulhatott volna vezetésükkel a megszállás elleni küzdelem magja.

A táborok többsége nem is halál, hanem munkatábor volt és egyértelműen a német háborús gépezet kiszolgálására épültek. A zsidók egy olyan kategória volt, akik bezárásához indok sem kellett.
@inebhedj - szerintem: Najo, de Mussolini meg Szalasi mar spinoff iranyzatok, olyannyira, hogy sajat nevuk is van.
@aldum: Szerintem ezek már afféle klónok, főleg Szálasi, akinek már önálló politikája sem volt, nem is ez volt a feladata. Biztosítsa a németek visszavonulását, az, hogy mit tesz a zsidókkal magánügye.
@élveteg: "Aki nem hiszi el azt hogy egy 80 négyzetméteres helyiségben be lehet zsúfolni egyszerre 700 embert az holokauszttagadó vagy sem ?"

A kínai metróban csúcsforgalomban 8 fő/m2-t is elérheti a sűrűség. Szorozd fel!
Ez egyébként annyit tesz, hogy egy embernek kb. 35x35 cm-es hely jut.
Hozzátenném, hogy a metrón utazóknak vannak táskáik, ruhájuk és átlagos testalkatúak. Tehát nem hónapok óta éhező, meztelen emberek.
@trev:

A nácik által kivitelezett módszeres népirtásnak elsősorban kommunisták, szociáldemokraták, cigányok, homoszexuálisok, értelmi fogyatékosok, papok, szovjet hadifoglyok is az áldozatai voltak a 6 millió zsidó származású emberen kívül.
Róluk és a nácik által elkövetett háborús bűnökről csak elvétve esik szó.
@Mr. Hyde: Európában!!! A 20. században!!! Egy ország vezetőjeként, a népének egyetértésével (majdnem)!!!
@Zsalugater: Hááát... fejlődik a zember, ha nem fejlövik közben. A jó pap holtig tanul, tanul, tanul. /Lenin/
Kösszy! :)
@Mr. Hyde: "A nácik által kivitelezett módszeres népirtásnak elsősorban kommunisták, szociáldemokraták, cigányok, homoszexuálisok, értelmi fogyatékosok, papok, szovjet hadifoglyok is az áldozatai voltak a 6 millió zsidó származású emberen kívül."
Ezen jót röhögtem :)))
A komcsik és a szociáldemokraták kb.90 százaléka zsidó volt. Ha még hozzászámoljuk, hogy homók, értelmi fogyatékosok és szovjet hadifoglyok közt is voltak zsidó származásúak, akkor kiderül, hogy... mennyi zsidó ember is volt akkor a Földön??? Hozzáadva a ma, a világban élő zsidóságot ami... össze sem merem számolni hány zsidó élt akkor a Földön.
Van egy ember, mondjuk Vaszilij Ivanov Kunbélov. Ő meghalt az egyik munkatáborban. Kiderül róla, hogy nem csak zsidó származású volt, hanem komcsi is, aki hajazott a szocdemek felé. Hadifogolyként került oda, a férfiakat szerette, és gyerekkorában beütötte a buksiját, ezért a neuronok kicsit elmozdultak odabent. Emberünk már hat helyen szerepel mint áldozat, de ugyanarról az emberről van szó.
Aki kételkedni mer a számolási módszerben, az minimum antiszemitarasszistairredentagárdista.
Jaj de unalmas már ez a holokauszttagadásos mizéria!

Ha nem volt, akkor az apám nevelőanyjának miért halt meg 2 rokona is Auschwitz-ban?

(Az apja csak azért nem, mert a menekülő németek búcsúzóul még belőttek egy sorozatot az őt még Magyarországon fogvatartó téglagyárba, csak épp nem találták el.)

És akkor miért kellett egy másik rokonának Pesten, a Körönd körül bujkálnia egy padláson meg itt-ott a városban, csak mert véletlenül megúszta az elszállítást?

Igen, volt holokauszt. És igen, bűncselekmény. Aki pedig tagadja, minimum börtön jár neki. (Nem egy kategória a téma mohameddel, aki az önéletrajza alapján is igen problémás ember. és akkor még finoman fogalmaztam...)
@Bafana:

Persze nem kizárt, hogy személyben összeáll több tényező, ami indokolttá teheti az illető elpusztítását, de ugyanakkor az is egyértelmű, hogy ezek közül egy tényező is elég volt a gázkamrához.
Az elpusztítottak nem kizárólag zsidó mivoltuk miatt váltak áldozatokká. Ezt nem hangsúlyozni a tragédia relativizálását, zsidók számára kisajátítását jelenti.
A hozzászólásaim erre hívják fel a figyelmet. De ezt tudod te is, ne értetlenkedj.
Puszér elvtárs egyetlen célja a magamutogatás, a szereplés. A fenét sem érdekli a baromsága.
Puzsér személyes katasztrófája az, hogy annyira irritáló, idegesítő, és provokatív stílusa van, hogy a legtöbb ember zsigerből bármit elutasít aminek köze van Puzsér Róberthez.

Pedig általában nem mond hülyeségeket, sőt nagyon sokszor fején találja a szöget.
De nagyon nagyon félre kell tennie az embernek az ellenérzéseit, hogy ez át is jöjjön:)
"A komcsik és a szociáldemokraták kb.90 százaléka zsidó volt."

Igen? Ez így, hogy jött ki neked?
Komolyan érdekelne.
@Bafana:

Most komolyan kurva unalmasak vagytok már:)
Tudod "leszarom", hogy 10 millió zsidót öltek meg a nácik (ÉS) a kommunisták vagy "csak" kettőt.
Ettől még ipari méretekben és módszerekkel pusztítottak el embereket a származásuk alapján.

Igen lehet, hogy tévedtek azok akik a világháború után "megtippelték" az áldozatok számát, lehet, hogy túloztak is - benne van a pakliban vagy nem, nem tudhatjuk egészen pontosan.

De nem tudsz annyit bagatellizálni megtörtént eseményeken, hogy azok ne legyenek egyszer és mindenkorra elkönyvelve borzalmas és embertelen cselekedeteknek.

És igen, ha ezen rugózol akkor nem vagy tisztességes ember. Azon belül leszarom, hogy csak buta vagy, szobanáci vagy esetleg buta szobanáci.
Mert akkor már egyremegy.
@Oxy:
Ha bárkinek kétségei vannak a holokauszttal kapcsolatban akkort megnézhet különféle dokumentumfilmeket, elmehert különböző múzeumokba, levéltárakba dokumentumokat tanulmányozni, sőt elmehet egykori megsemmisítőtáborokba hogy a helyszínen győződjön meg a holokauszt szörnyűségeiről. Ennyi lehetőség mellett senkinek sem lehetnek kétségei, hogy megtörténtek a szörnyűségek.
@Mercel: Akkor olvasd el miattam:-) FAM
süti beállítások módosítása