Ha az MSZP Készt támogatja, akkor örökre felejtse el a baloldaliságot

2015.02.19. 08:12 baum

 

nyugdijas_mszp_plakat.jpgAz MSZP ki tudja hányadszor gondolkodik el azon, hogy igazi baloldali fordulatra van szükség. Nyilván úgy gondolják, vagy legalábbis az lenne a logikus, hogy először a saját házuk tájékán kéne megújulni, aztán majd jöhet az egész ország. Mesterházy Attila egészen odáig merészkedett, hogy radikális baloldaliságot sürgetne az MSZP-n belül. Ezt úgy fogalmazta meg, hogy egyszerűbb és közérthetőbb üzenetek kellenének. Ha ez lenne a baloldaliság ismérve, akkor a legnagyobb magyar baloldali elme kétségkívül Habony Árpád lenne, a baloldaliság pedig a rezsicsökkentés szóban csúcsosodna ki. A sorok között olvasva az sejlik fel, hogy Mesterházy nem akar mást, mint visszahozni a Horn Gyula romantikát. A kisemberséget, a krumplilevesességet, a hideg virsli meleg sört május elsején.

Az a baj ezzel, hogy a baloldaliság nem ez, de valami kibaszottul nem. Lehetne hosszasan sorolni, hogy ezzel szemben milyen jellemzői vannak a baloldali politizálásnak. A szociális államtól kezdve a munkások érdekvédelméig. Az MSZP eddigi története arról szól, hogy adjunk a nyugdíjasoknak némi alamizsnát, ami jó sok szavazatot hoz, minden egyébre ott a neoliberális gazdaságpolitika. Így került helyzetbe Gyurcsány, majd hozadékként Oszkó, Bajnai és Kóka, vagy korábban a nagy privatizátorok.



A második kétharmad után azért arra rájöttek a szocik, hogy valamit tenni kéne, mit lehetett tenni: újabb baloldali fordulatot hirdettek meg, majd beálltak Falus Ferenc mögé, hogy aztán beállhassanak Bokros Lajos mögé is a főpolgármester-választáson. Emlékszem az volt a mondásuk, hogy ezt most így eléggé beszoptuk, Bokros nem a mi emberünk, de a patás Tarlós ellen azért muszáj lesz összefogni. Most már mindegy, a jobbos Bokrost még egyszer el kell viselni, utána már csak úgy tombolni fog a baloldaliság.

A követező jelenetben már azt láthatjuk, hogy az MSZP Veszprémben beállt a mögé a Kész Zoltán mögé, akihez képest Bokros Lajos már-már terézanyai szociális érzékkel bír. Kész Zoltán annyira a szabad piacban hisz, hogy szerinte az államnak minimális feladata sincs szociális téren. Például megszüntetné a csekély, mindenkinek járó egészségügyi ellátást, nem lenne állami alapoktatás biztosítva, a rendőrséget meg privatizálná. A gazdagok nyernek a bulin, a szegények meg le vannak szarva, oldják meg valahogy. Sőt, a szegények annyit sem érnek, hogy beleszóljanak a közügyekbe: ha nem fizet valaki adót, akkor ne is nagyon szavazhasson.

kesz.jpg

És az MSZP egy ilyen jelölt mögé állt be a veszprémi időközin, miközben baloldali fordulatról hadovál. Az oké, hogy a neoliberális DK, az elvtelen PM, a kapitalista Bokros és a liberális Fodor be tud állni Kész mögé, na de hogy az MSZP ezt bevállalja, az még úgy is botrány, hogy az ember azért olyan sokat nem vár tőlük. Lehet azt mondani, hogy most is megvezették őket, mint Bokros esetében, és persze lehet tudni, hogy Készt egyértelműen Somogyi Zoltán találta ki (ő az a politológus, akinek akkor van szerepe a közéletben, ha egy rendszerváltó pártra már nincs szükség. Ilyen esetben fel kell kérni kommunikációs vezetőnek, ő akkor otthagyja az ATV betelefonálós műsorának vezetését és a következő választáson örökre eltűnik a párt), de akkor is basszus, nehogy már eljussanak oda a szocik, hogy a leghitelesebb arcuk az indokoltnál többször vidámabb Szanyi Tibor legyen.

Ha az MSZP minimálisan is komolyan veszi azt, hogy még ebben az életben balos párttá váljon, akkor első lépésként valami elképesztő gyorsasággal ki kell farolniuk Kész Zoltán mögül, és fel kell szólítani a választóikat, hogy még véletlenül se szavazzanak erre a vadkapitalistára.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr997186055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: [Nuszbaum Tibor]: Ha az MSZP Készt támogatja, akkor örökre felejtse el a baloldaliságot 2015.02.19. 08:52:01

Ha az MSZP minimálisan is komolyan veszi azt, hogy még ebben az életben balos párttá váljon, akkor első lépésként valami elképesztő gyorsasággal ki kell farolniuk Kész Zoltán mögül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az MSZP jobboldali liberális párt, miért kellene baloldalinak lennie?

Ballibául a "baloldal" szó jelentése: mindig egyetérteni az USA-val és a nyugattal, támogatni a nagytőkét, ellenezni a szakszervezeteket.
Ezt kinyomtatom, és osztogatni fogom a lakótelepen a 60-as maszopos nyuggerek között. Mert ők ezt a problémát szemlátomást nem értik. Hiszen tényleg: azok szavazzák meg a maszopot, akik alól a brutál kapitalista intézkedésekkel a maszop később kihúzza a talajt!
Az MSZP nem baloldali, hanem neoliberális párt! A rendszerváltás után azzal biztosította túlélését, hogy legbiztosabb kiszolgálójává vált a nemzetközi nagytőke érdekeinek. Ebben a szerepben annyira jól teljesített, hogy rendkívül sokáig élvezte a külföld támogatását.
Számomra az a csoda, hogy 25 évvel a rendszerváltás után még mindig vannak olyanok akiik baloldalinak tartják az MSZP-t.
==========>
A demokraták hazugságaival ellentétben olyan nem létezik hogy mélyszegénység, csak olyan létezik hogy mélyigénytelenség. Aki igényes és akar dolgozni, az tud dolgozni, a házában és a háza körül tud takarítani, rendet tartani, nem szemetelni, tud tisztálkodni, mosakodni, tud a kertjében zöldséget termeszteni, baromfit nevelni, tud dolgozni, gyakorlatilag minden lehetősége megvan hogy ne éhezzen.
Az MSZP ugyan a magát baloldalinak feltüntető, a baloldli szavazókat férevezető, azok nevében hazudozó, de alapvetően nem baloldali és nem is jobboldali párt.

Semmilyen politikai elvrendszenek nem felel meg az elmúlt évtizedekben felvonultatott tevékenysége.

Gyakorlatilag folyamatos átverésen alapuló, a közpénzek lenyúlására szokosodott, polikai elvrendszer nélkül hatalomra törő, saját magán és közvetlen sleppjén kívül semmit és senkit nem képviselő érdekszövetség,

Gazdsági programja kimerül a magyar lakosság adósrabszolgapiacon való értékesítésében, majd hozzáadott érték nélkül, helytartóként a nyakán való élősködésen.

Ez az eszmerendszer sem baloldalinak, sem jobboldalinak nem tekinthető, ugyan leírható egyetlen politikai definícióval, de annyira snassz, annyira szégyenletes, hogy ennek behelyettesítését, az olvasó saját fantáziájára bízom.
@Andras J Fazekas:

Az MSZP az lopás-csalás-hazugság-párti párt, semmilyen értékrenddel nem rendelkezik.
@origohukiller8806: jaja, 10 csirke, meg egy disznó elég egész évre. Meg egy kiskertnyi zöldség is elég egy egész évre...

Szüleimnek éppen van kertje, ami nyáron megterem, akár 2 hónapra is elég lenne. Jó ugye?

Egy 500m2-es, tehát 0.05 hektáros kerten mit termelne kend amiből a mélyszegénység hipphopp megszűnne?

Abból lenne folyó víz, áram meg fűtés?

Mondja meg a maga jobb világában ebből hogy gazdálkodna, úgy hogy egy 4 fős családot eltart, úgy hogy a város az mondjuk 20km-re van, úgy, hogy reggel van 4kor, 6kor meg 8kor busz, délután szintúgy(tehát ha munkája van, akkor reggel hattől este hétig nics otthon). Mert én ilyen helyről jövök, és az enyém egy jó környék.
@feamatar:

A magyarországi németség Mária Terézia idején egy batyuval érkezett és a semmiből jólétet teremtett. Ha nagyon akarnák, akkor a cigányok is utánuk tudnák csinálni. Csak igényesség, akarat és szorgalom kell, az ingyen van.
@origohukiller8806:

Jahh …

Nagyjából én is ezt próbáltam fejtegetni.

Csak itt egyesek megpróbálják liberálisnak, neoliberálisnak definiálni, holott liberálisnak, jobboldalinak pont olyan kutyaütő, mint amilyen baloldali volt.
@origohukiller8806: ÉS most itt ki beszél a cigányokról? Mélyszegénységben élőkről beszélünk, nem egy népcsoportról...

Tán azért tart ott az ország, mert a magyarból is hiányzik az igényesség, akarat és a szorgalom?
valszeg mesterhazi is azert kapott utilaput a talpa ala mert a maszopot uralo albaloldaliakat zavarta a verbalis baloldalisag is
@Gyingizik: Szégyen ahogy olyan emberekről nyilatkozol akik valamikor a világra basztak!Ha tudták volna az eredményt szerintem inkáb kőbaltát csináltak volna és azzal baszták volna szét azt a lombikba termet eszed!Nemakartam ennyire durva lenni de a te komented sajnos ezt hozta ki belőllem!
@József Csákó: Szégyen, hogy elbaszott abortátum létedre hozzászólsz!
Hogy másztál ki a veszélyes hulladék kukából?
Ezek annyira hülyék. Elég lenne csak a harminc órás munkahetet beígérni a népnek és nyernének . Az alapjövedelem jó gondolat volt, de túl hamar sütötték el a fegyvert. A választásokig még elfelejti a nép. Most szajkózhatják állandóan .
süti beállítások módosítása