A klíma csak a floridai közszolgálatban nem változik

new_york.jpg

Bifidus Essensis írása

Nemrég írtuk meg, hogy mióta a republikánus Rick Scott kormányzó irányítja Floridát, a hatóságok igyekeznek felejtésre ítélni a klímaváltozás és a globális felmelegedés kifejezéseket. A fentiekről, nagy feltűnést keltve, a helyi sajtó nemrég számolt be.

Csak kis időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a cenzúráról szóló tudósítást egy másik, még inkább sokkoló híradás kövesse.

A Florida Állam Természetvédelmi Ügynökségénél dolgozó Barton Biblert fegyelmi megrovásban részesítették, és szellemi alkalmassági orvosi vizsgálatra kötelezték azután, hogy „meggondolatlanul” használta a klímaváltozás és a globális felmelegedés kifejezéseket egy olyan telefonkonferencián, ahol ő közszolgaként járt el.

Bibler a parti védműveket és egyéb infrastrukturális beruházásokat mind gyakrabban fenyegető, emelkedő vízszinttel kapcsolatban nem csak a globális felmelegedés jelenségét hozta szóba, de ezt még össze is kötötte ezt a szénhidrogénre alapozott gazdaságot jelképszerűen megtestesítő Keystone XL olajvezetékkel. 

Az amúgy a tengerparthoz kapcsolódó ügyekkel foglalkozó rendezvény moderátora Ann Lazar, amint meghallotta Bibler megnyilatkozását, ledermedt, és fenyegetésnek adott hangot. Reméli, hogy Bibler fellépése ellenére, amire senki sem számított, a jövőben is lesz lehetőség hasonló konferenciák megtartására - mondta.

Az eset után Biblert felettesei fegyelmi megrovásban részesítették. Az írásos megrovás szerint Bibler a Keystone XL olajvezetékről, egy az ügynökség által rendezett eseményen, hivatalos minőségében magánvéleményének adott hangot. Továbbá olyan összefoglalót készített, amely azt a látszatot kelti, hogy az Ann Lazar által vezetett megbeszélés tárgya érinti a klímaváltozás témakörét is, és az ezáltal egybeesik az ügynökség hivatalos álláspontjával.

Később az ügynökség vezetői úgy gondolták, hogy a megrovás nem elegendő büntetés a közszolga felelőtlen viselkedésének megtorlására, ezért két nap kényszerszabadságra küldték. Munkahelyére visszatérve pedig munka-alkalmassági vizsgálatra kötelezték Bibert, hogy megbizonyosodjanak afelől, hogy mentálisan megfelelő állapotban van-e a Napfény Állam közügyeinek szolgálatához.

Az újságírók megkeresésére Ann Lazar nem kívánt nyilatkozni, de a kormányzó hivatala a korábbi esethez hasonlóan rutinszerűen tagadta, hogy bármiféle cenzúrát alkalmaznának a klímaváltozással kapcsolatban. A Természetvédelmi Ügynökség szóvivője szintén tagadta, hogy létezne cenzúra a hivatalban, és, hogy ennek megsértése miatt kapta volna a megrovást a magát elragadtató közszolga.

A megrovás szerint Bibler felelősségre vonható, mert azt a (hamis) látszatott keltette, hogy az Ügynökségnek van hivatalos álláspontja a klímaváltozással kapcsolatban. Ezáltal tiszteletlen, szakszerűtlen és engedetlen viselkedést valósított meg.

Különösen megragadott az amerikai közszolgálatnak az a hangulati képe, melyet a megrovási formadokumentum utolsó, kiemelten szedett mondata tükröz: „Ez egy hivatalos, írásban átnyújtott megrovás. A fennálló szabályok újbóli megsértése további vagy még súlyosabb következményekkel járhat, beleértve ebbe az elbocsátás lehetőségét is."

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr557300055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És ezt a sztorit nem is Orwell írta...
A probléma nem az, hogy változik -e a klíma (mert az utóbbi pár millió év alatt folyton változott,. igaz előzőleg is csak lassabban), hanem hogy mennyi ebben a z emberiség szerepe, hozzájárulás. Véleményem szerint pörsenyésnyi és pont ezen van a vita a két tábor közt: Al Gore és hívei szerint főleg az emberi tevékenység okozza (CO2, más légszennyeződések, stb), mig az ellentábor szerint egy természetes folyamat része, amelyben az ember hatása létező, de csak lokálisan és kis mértékben.
Ez egész hiszti egy nagy biznisz része a CO2 mesével jövők részéről.Ezért védik foggal-körömmel, mindent elkövetve az ellenfelek ellehetetlenitéséért. A jónépet már sikerült a média és a tudományos világ prostituálódott részének a segitségével elhűlyiteni.
A republikánusok az ottani fidesz. Azok közt is kevés a normális.
Eszvéesz: a V-É-G -eredmény számít. Csak.

Tehát, ha a tisztelt tudósok cicáznak, mert vagy a CO2 vagy nem, vagy az elhülyítettek vagy a jóltájékozottak, vagyvagy...

Nem számít!! Az lesz, hogy a tisztelt lakóság 9/10-ede, vagy inkább 1/20-ada esetleg életben marad 2050 után. A többség csendben lesz, ugye. Akinek lesz egy néprajzos vagy földműves könyve, illetve egy működő stukkere, az nyert.
Ha jól emlékszem, tán az Erik, a viking c. filmben van hasonló jelenet, miközben Atlantisz süllyed és már nyakig ér a víz, a propagandaszöveg még mindig megy, hogy ááá, ez a tények tudatos meghamisítása, azonnal kinevezek egy bizottságot, hogy vizsgála ki, kik terjesztik ezeket az alaptalan híreket, reméljük hamarosan leleplezzük a rémhírterjesztőket...
Az utóbbi 1 millió évben folyamatosan 80-120 ezer évig tartó jégkorszakok és a kzöttük lévő szintén hasonlóan hosszú meleg időszakok váltogatták egymást, ez tény. A meleg időszakoknak volt olyan része, ami sokkal melegebb vot a mostaninál is, Mo. jelenlegi területén (ami már akkor is ugyanitt volt) szubtrópusi éghajlat volt. A legutóbbi jégkorszak kb. 10 ezer éve ért véget, ha most is az eddigi forgatókönyv szerint alakul a Föld klímája, mint az elmúlt 1 millió évben akkor még bőven melegedés várható, természetes úton.
A civilizacio hatasra felgyorsult klimavaltozas tudomanyosan elfogadott, meresekkel bizonyitott teny. Eleg a trendeket figyelni. Igen, volt mar a klima melegebb, de nem mindegy, hogy milyen novenyboritottsag mellett es mennyi ido alatt kovetkezett be ez a korabbi felmelegedes. Lehet a fejunket a homokba dugni, vagy elgondolkozni ezeken a grafikonokon:
www.bloomberg.com/graphics/2014-hottest-year-on-record/
Huh.
Amikor már a nagyobb népirtásokat nyomot hagynak a földi átlaghőmérsékleten és légköri széndioxidon, még mindig vannak hitetlenek, akik azt szajkózzák, hogy nincs hatással az emberiség a klímára. A történelem során kétszer volt már emberi hatású, a hőmérsékletet lefele módosító hatás, még ha csekély is. 1. Dzsingisz kán hódításai, ahol hatalmas területeken irtották ki a fölművelő népességet, és a vetéseket benőtte a természetes vegetáció, CO2-t vonva ki a légkörből. 2. Az európaiak megjelenése Amerikákban. Röviddel Kolombusz után járványok söpörtek végig az őslakos civilizációkan, több tízmilliós halottal. A művelt területek visszavadultak (mivel a földművelő népességeknél volt meg a terjedéshez szükséges népsűrűség), ismét csökkentve a légköri CO2-t.
Valamint ha csak kis hazánkatt figyeli valaki, az MSZOSZ honlapjáról letölthetőek a visszamenőleges meteorológiai adatok. A 70-es évek óta több, mint 30%-al csökkent az átlagos éves csapadékmennyiség csak a Kárpát-medencében! Kisebb ingások előfordulnak, de az összmennyiség csökken.
süti beállítások módosítása