A világ 13. legmenőbb dolga lett az Airbnb miatt kiszorulni az albérletünkből

2016.01.14. 07:00 Tékás Lacika

airbnb.jpg
Ez valami olyan extrán cool irónia, hogy én nem érthetem, vagy a 444-es akiraly tényleg ünnepli az Airbnb erzsébetvárosi robbanását az "A VII. kerület a 13. lett a legcoolabb helyek világranglistáján" című cikkében?

"Ha abból indulunk ki, hogy airbnb-zni cool, és az alkalmazást cool arcok használják, akkor azt is levezethetjük, hogy ezzel tavaly a VII. kerület a világ 13. legcoolabb helyévé vált. Az előző évhez képest 145 százalékkal nőtt az itt lekötött szállások száma. Ezzel ugyan messze elmarad a bulinegyed a világranglistát toronymagasan, 7000 (hétezer) százalékos, vagyis hetvenszeres növekedéssel vezető Osakai negyed, Chuo-ku mögött, pedig ott aztán tényleg csak egy szamurájvár van, nem a Központ!"

Az Airbnb okozta károkról akiraly is tudhat, hiszen 444-es kollégája, sarkadizs is megírta még 2015 augsztusában, hogy "Tönkreteszi az Airbnb a budapesti albérletpiacot", és elég kemény mondatokat használt abban a cikkben. Sarkadizs szövege azzal kezdődik, hogy a VII. kerület külső részén lakó Szabolcs elpanaszolja, hogy „Két éve még havi 60 ezer forintot fizettem ezért a lakásért, most meg pont a dupláját akarják kérni szeptembertől”. Később pedig nagyban az Airbnb hatására visszavezetve írja sarkadizs, hogy "a magyarok egyre kevésbé képesek megfizetni a budapesti albérleteket".

Reméljük, hogy Szabolcs és a hozzá hasonló helyzetben lévők is értékelni fogják, hogy saját lakókörnyezetükből az Airbnb durva, nemzetközi egyenlőtlenségekre is épülő dzsentrifikáló hatása következtében szorulnak ki, így végre valami cool dolognak lehetnek a részesei.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr998268928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vehetjük ezt úgy is, hogy a 444.hu egymással ellentétes véleményeket is megjelentet oldalain, amivel amúgy semmi baj nincs. Még ha nem is értek egyet akiraly user cikkével (bár a coolozás szerintem inkább ironikus, mint komoly, szóval érdemes még egyszer elolvasni a cikket.)
süti beállítások módosítása