Zsidók perlik a MÁV-ot

2010.02.11. 12:20 baum

Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd forintra beperlik a Magyar Államvasutakat. Teljes mértékben tiszteletben tartva az áldozatok emlékét, erre mégiscsak azt lehet mondani: szarjatok sünt, de lehetőleg farfekvésest.

 

Mi a fenéért kell bolygatni olyan dolgokat, amiért már 150x bocsánatot kért mindenki, ami miatt államszinten fejezték ki feléjük anyagiakban a bűnök beismerését. Nem arról van szó, hogy a hozzátartozók emlékét nem kell megőrizni, csak arról, hogy méltóképpen kell azt tenni. Méltósággal, tisztelettel, úgy, hogy ne azt sugallja: pénzt akarnak kisajtolni a saját mártírjaik emlékéből.

 

Élesen elhatárolódunk mindenféle összeesküvés-elmélettől! Magunk is fel szoktunk lépni a szélsőjobb azon elmélkedései ellen, amelyek szerint a „tudodkik” világszintű hatalomra törnek, meg a többi faszság ellen. És most jönne, hogy DE. Nincs de. Ilyen pert nem szabad elindítani 66 évvel az események, főleg az azóta történtek után, mert nem megbocsájtó, nem tisztességes, nem a megbékélést szolgálja. Egyedül arra jó, hogy táptalajt adjon az amúgy is arra fogékony békétleneknek.

 

Egy kis játékra invitálunk ezek után. Kik indítsanak még pert, kik ellen:

 

* * *

Néhány hozzászólás amit lájkolunk:

 

hááááát:

"Én Zsidó származású vagyok félig. A család egyik fele nem érte meg a hábórú végét. Van aki a dunába,van aki a munkatáborba halt meg. Eltelt 65 év. A mi családunkban már nem téma legfeljebb,ha valaki eléri azt a kort, elmeséljük neki. Persze mi soha nem tartoztunk az "elitbe", de mégis mindig rajtunk csattant az ostor. Én kérek elnézést az ilyen jellegű perekért, hisz egy állami vállalat mit tehetett volna abban az időben. A gyomrom fordul fel,ha rá gondolok. Nyugodjanak békében és lépjünk túl rajta."

 

stratez:

"A befolyt pénzből pedig lehetne finanszírozni a kutatást, hogy mi a faszért nő minden ok nélkül az antiszemitizmus.."

 

sertésmájkrém:

"Sok ész nem kell hozzá, a Mazsihisznek el kéne határolódnia meg hülyeségnek nevezni. Máris néhány antiszemitával kevesebb lenne."

 

(Moderálási elv: a holokauszt-tagadókat a szólásszabadság jegyében nem moderáljuk, de a zsidók elpusztítására felszólítókat egyszer s mindenkorra letiltjuk.)

 

[Update: Nem semmi, zsidókról kell írni, és 1000 fölé megy a kommentek száma. - Hajnali fél kettőkor 980 kommentnél tartunk és ezen felül kb 60 kommentet moderáltunk eddig ki.]

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr61748905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A holtak pénze 2010.02.12. 09:07:27

 A zsidók húsvétjának közeledtével Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban kalmárokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott telepedtek le. Kötélből ostort font, és mind kiűzte őket a templomból, ...

Trackback: MÁV: Mindent megtettünk 2010.02.11. 13:41:02

Érthetetetlennek minősítette a MÁV-Start Zrt. vezetősége az illinois-i északi kerületi bíróság felé benyújtott keresetet a MÁV felelősségéről a magyarországi holokausztban. A cég álláspontja szerint a jogelőd államvasút a szokásos minőségű szolgáltat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erről a szarságról nekem is pont a mayák és a hajóépítők jutottak eszembe :)

faszkalapok ezek mind... majd a pénz begyógyitja a sebeiket, undorító... már nagyon nagyon unalmas ez a holokauszt sírás...
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... Mi már kora reggel szavaztunk, és a többség arra tippelt, hogy fizetni fog az állam.
Miért nem mindjárt Stephensont perelik be, hiszen ő találta fel a gőzmozdonyt! Ergo ő a felelős a VASÚTON történő deportálásokért...
Akkor itt idézném Pozsonyi Ádám kapcsolódó gondolatát: "Eszem ágában sincs tagadni a holokausztot, de unni ugye szabad?"
A Fővárost is be kellene perelni a rendelkezésre bocsátott járdák miatt.
Ez a per legalább annyira cinikus, mintha cserébe a MÁV pótdíjat követelne a haláltáborba hurcolt emberek leszármazottaitól, kamatostul. Végül is, jegy nélkül utaztak, nem? Fogadjunk, h a MÁV sem kapott egy fillért sem a fuvarokért - egy zsarolt bábkormány és egy csomó megfélemlített, terrorizált ember vett részt benne. Meg persze a társadalom szemete, akiket jórészt elővettek ezért.

Undorító húzás, és szerintem az áldozatok hozzátartozóinak az emlékét is sérti ez a mérhetetlen pénzéhség.
ez az ügyvédek bulija ott a nagy vízen túl. a mávnak semmi köze nem volt az egészhez. az országot akkor nem a máv vezette, hanem a politikusok. a máv a magyar állam cége volt. amit a tulaj mond azt kell csinálni. ez az egész holokamu már botrányos. annyi szállítási kapacitása nem is volt a vasútnak, amennyi zsidót elszállítottak. ha mind amit mondanak igaz lenne nem tudták volna megalapítani izraelt mert nem maradt volna lakossága.
Apropó, már a zugügyvéden is kérdeztem, de senki nem válaszolt, hogy:

1: Illetékes-e egy chicago-i bíróság egy magyar vállalat ügyében?

2: Ha megítélik a követelést, akkor lehet-e érvényesíteni?

Az már csak mellékes, hogy miért akarnak 99%-ban külföldi illetékességű csoport tagjai minden magyar állampolgárt levenni cirka 25000 Ft.-ra? Nem hiszem, hogy bárki, aki felelőssé tehető lenne, még életben van....
nem is volt holokauszt.. xD
nem is volt holokauszt, miről beszélnek ezek? XD
@Dövan: Valami hasonló jutott eszembe nekem is. Ha az USA kijelentheti, hogy nem ad ki amerikai katonát egy nemzetközi bíróságnak se, mert nem ismeri el őket, akkor a Magyar Állam, vagy a Magyar Államvasutak is vonjon nyugodtan vállat és mondja azt, hogy leszarja, ami a nagy vizen túl történik és ugyanúgy nem ismeri el a chicagoi bíróságot...
A beillesztett kép Hamburgban készült és német menekültek vannak a vonaton.
Egy a sok hamisított holofénykép közül. Ami hasonlóan gusztustalan mint a máv elleni per.
Egyébként úgy emlékszem h a franciáknál már próbálkoztak hasonlóval, sikertelenül.
Asszem ezzel a perrel ismét sikerült egy jópár új antiszemitát generálniuk.
Egyébként érdekes hogy a durván félmillió holokauszt túlélőnek legalább a fele a szegénységi küszöb alatt él...már ha a statisztikák igazak...noshát felmerül az a kérdés hogy az elmúlt 66 évben kifizetett pénzek hová tüntek?!
Asszem ilyen alapon a jegesmedvék is pert indíthanának a a national geographic ellen merthát felelőtlen magatartásával felhívta a figyelmet az északi sarkra, ami ennek következtében számos környezetkárosító tevékenység célpontjává vált...

Amúgy abszurd az egész. Be kellene perelni a leszármazottakat kegyeletsértésért.
ez a Te napod, plesi. végre kifejezheted a bánatod
Kimoderálták az előzőt?
Na szóval, még egyszer próbáljuk meg - ez legalább annyira felháborító és cinikus követelés, mintha a MÁV pótdíjat követelne a Holokauszt áldozatainak leszármazottjaitól - hiszen ezek az emberek jegy nélkül utaztak, nem?

Ja, hogy nem önként? Persze, a vasúttársaság önként és dalolva vitte őket a haláltáborba, nem? Egy megfélemlített bábországtól kizsarolt intézkedés volt, amiért már megfizettünk, fizetünk a mai napig.
Dövan 2010.02.11. 13:13:57

Szerintem nem illetékes a chicago-i bíróság. Nem vagyok jogász, de úgy tudom, hogy ilyen ügyekben az alperes székhelye szerinti bíróság az illetékes, hacsak a két fél közötti szerződés mást nem köt ki. Azt meg nem hiszem, hogy 1944-ben az általános szerződési feltételek szerint egy chicagói bíróság lett volna kijelölve a peres ügyek rendezésére...
Addig vakaróznak ezek a pondrók, míg tényleg lesz holokauszt. :(
Észrevehetnék már, hogy azzal, hogy a csapból is ilyen filmek folynak, és tartósítani akarják a bűntudatot minden nemzsidóban csak a saját sírjukat ássák.

Előre félek, már ásom a házam alatt a rejtett pincét, ahol átvészelhetem.
szabad országban ezt máshogy ítélik meg.
És gondolod, hogy a "békétleneknek" nincs meg amúgy is a "tudodkikkel" szembeni ideológiai táptalajuk?! ebben az országban ugyanannyi nyilas van, mint 66 éve. az ország ma is ugyanolyan rasszista-antiszemita-közönyös, mint 1944-ben. Akkor miért nem lehet egy újabb tisztázási kísérlet, egy lehetőség, egy szembesítés a múlttal?
Mégis mi a faszt akarnak még ezek???? A nagyapámat 45-ben elhurcolták az oroszok (civilként)sok száz (ezer?)társával,róluk mégsem emlékeznek meg naponta!! Sőt,sose!
9 év alatt sikerülhetne megfejteni a da vinci kódot, oszt Jézus leszármazottjai 1000 évre visszamenőleg kamatos kamatokkal kiforgatni az urakat a gatyájukból is.

Megjegyzem 8%-nyi vagyont is most perelnek. Eddig erről meg is feledkeztek, na ne már.
@Dövan: Emberiség elleni bűncselekmények miatt (tudtommal) bármelyik bíróság eljárhat. A népirtás és társai nem is évülnek el.

Hogy érvényesíteni lehet-e, az szerintem nem jogi, inkább külpolitikai kérdés (Irakot is le lehetett rohanni). Magyarországgal szemben bármit lehet érvényesíteni, pláne az USÁ-ból.

Már csak az a kérdés, h lesz-e valakinek annyi esze, h emlékeztesse a T. felpereseket, hogy a teherszállítás jogutódja a MÁV Cargo, nem a MÁV tehát osztrákiában kéne kopogtatni.
Én Zsidó származású vagyok félig.A család egyik fele nem érte meg a hábórú végét.Van aki a dunába,van aki a munkatáborba halt meg.Eltelt 65 év.A mi családunkban már nem téma legfeljebb,ha valaki eléri azt a kort, elmeséljük neki.Persze mi soha nem tartoztunk az "elitbe",de mégis mindig rajtunk csattant az ostor.Én kérek elnézést az ilyen jellegű perekért,hisz egy állami vállalat mit tehetett volna abban az időben.A gyomrom fordul fel,ha rá gondolok.

Nyugodjanak békében és lépjünk túl rajta.
@Lacapc:
Én is ezt mondom. Először bepereljük az osztrák államot a szabadságharc utáni megtorlásokért, aztán a pénzből kifizetjük a zsidókat. Mert azért az egyértelmű, hogy az én adómból fenntartott máv mindenképpen felelős a történtekért. Akárcsak a ma élő rihadt osztrák Haynau miatt. Fizessen csak...
Így gondolod ugye, rasszista söpredék /bírom ezt a ballibsi kifejezést/ ("az ország ma is ugyanolyan rasszista-antiszemita-közönyös" így egyben az egész ország...)?
Vicc az egész.
A nagyorrúak évtizedek óta abból élnek, hogy a holocaustot menedzselik…
"Élesen elhatárolódunk mindenféle összeesküvés-elmélettől! Magunk is fel szoktunk lépni a szélsőjobb azon elmélkedései ellen, amelyek szerint a „tudodkik” világszintű hatalomra törnek, meg a többi faszság ellen."
Személy szerint zsidó vagyok, és ettől függetlenül úgy gondolom, hogy valóban létezik ez az ún. összeesküvés dolog a Földön, akik már nem is törnek világhatalomra, mert már rég az övék minden...Álmokba nem ringatom magam, mindesetre valóban elég már abból, hogy mindenből csak a zsét próbálják kiszedni...Hihetetlen néha a népem, én is belátom...
Egyébként anyám párjának a bátyját 9 évesen deportálták Debrecenből...Kapott is valami kárpótlást az öccse, de elenyésző mértékű volt, egyébként nem kérte.
@hááááát: Igazad van.
De ismered a viccet: "A gazdag zsidónak az orra, a szegény zsidónak a háta görbe..."
@Lacapc: Tehát fizessünk? Te ki vagy, az egyik csikágói ugyvéd?
@Dövan: a bíróság honlapján fellelhető a kereset, a nemzetközi jog egyes szabályai alapján illetékes lehet - hivatkoznak is a passzusra.

207.41.16.133/rfcViewFile/10cv868.pdf
Ahogy a híradásokban is olvasható, néhány tucat Amerikában élő zsidóról van szó. Hasonló mennyiségben minden vallási, politikai, stb. közösségben akadnak, akik ehhez hasonló, vagy még ennél is meredekebb hülyeségeket találnak ki, és a világ egyszerűen röhög rajtuk egy jót, és rögtön el is felejtik. Jellemző, hogy ez a nyilvánvaló baromság a magyar sajtóban vezető hír lett. Az is jellemző, hogy a jónép úgy kapott rajta, mint tyúk a taknyon, ismét ürügyet találva arra az antiszemitizmusra, ami persze egyáltalán nincs nálunk, mindössze csak igény van rá...
Az összes eu-i vasút részt vett a buliban,őket miért nem perlik? (NS Hollandia, FS Olaszország, SNCF Franciaország...)

Ja, és ha már itt vagyunk, a GULAG túlélők pereljék be az orosz vasutat, a SzZsD (szovjet vasút) jogutódját!
Én nem értem ezt az egészet. A holokauszt tragédia volt, de igazából nincsenek is rá szavak. Valaki írta, hogy békén kéne már ezt hagyni. Igaza volt. Az akkori elkövetőkből már csak alig maradt valaki életben. A többségünk nem is élt még akkor.

Másrészt érdekelne, hogy mikor akarják az összes érintett állam vasútját beperelni? Vagy szerintük kizárólag a magyar államvasutak szállított vagonokban embereket?

Mocskos pénzéhséget érzek a háttérben és ezzel a felperesek a saját emlékeiket mocskolják be.

Újabb adag olaj az antiszemitizmus tüzére. Elszomorító.
hááááát: nyugi, a többség tudja, hogy itt nem a zsidóságról van szó, hanem egyes pénzéhes köcsögökről, akik egy történelmi borzalmat használnak fel pénzszerzésre, ezzel az áldozatok emlékét is megsértve. Ha ezek az emberek négerek lennének, akkor most a bankokat perelnék a rabszolga-kereskedelem miatt, hiszen a történelmi bankok jó részénél az indulótőkét rabszolgakereskedők dobták össze (Barcleys - a leghírhedtebb és legkegyetlenebb rabszolgakereskedő testvérpár).

Nem szabad elfelejteni, ami ott történt, nehogy még egyszer ilyesmi előforduljon.
@Lacapc: itt nincs mit tisztázni. a zsidó ügyvédek amerikában újra próbálkoznak pénzt kiszedni európából. szerinted ebből mit látnak a "kárvallottak vagy leszármazottai" ? semmit. ügyvédi költség és egyebek címszó alatt a pénz már meg sincs. ez már gusztustalan. a palesztínok mikor perelhetik be a mostani zsidó vezetést a csikágói bíróságon népirtásért? volt a zsidóknak egyszer kb 3000 évvel ezelőtt egy országuk. nem tudták megtartani. utána sosem volt. adtak nekik egyet más népek kárára. de csak azért mert amerikában náluk volt a pénz. és meg kellet hálálni a nácik elleni befektetést. és ugye a befektetésnek hozamának is kellet lennie. ha az usa nem támogatná már a palesztínok rég eltakarították volna őket a földjükről amin már 2000 éve élnek. ilyen alapon mi is összeugorhatnánk az olaszokkal hogy ők már itt voltak a magyarok előtt római birodalom címszóval pannonia provincia néven.
"Jurisdiction over MAV is based upon 28 U.S.C. §
1605(a) which provides that
A foreign state shall not be immune from the jurisdiction of courts of the
United States or of the States . . . in any case . . . (3) in which rights in
property taken in violation of international law are in issue and . . . that
property or any property exchanged for such property is owned or
operated by an agency or instrumentality of the foreign state and that
agency or instrumentality is engaged in a commercial activity in the
United States . . ."
@Muad\\\'Dib: ha te nem érzed a különbséget az osztrák állam magyarországi bűncselekményei és a magyar vs. magyar holocaust között, csak tiszteltetni tudlak. És az összes álérvekkel-álpárhuzamokkal operáló "jópofikat".
sajnos ez az ország nagy részére igaz.
Már vártam a blogot :-)). Hú de jó kis anyázás lesz itt. Megvan egy újabb gumicsont a kampányra, meg hergelő tabletta.

Előbb utóbb másadszor is megpróbálkozik valaki a végső megoldással, de nem fog megállni félúton.
Holokauszt biznisz. Undorító módon élősködnek.
lancelotbeka.ingyenblog.hu/ kész röhej már ez a holokauszttéma....hol lesz a vége már ennek a kártérítősdinek? saját maguk utáltatják meg a népüket a világ előtt az ilyenekkel..csak a pénz,a harács...én is pereljem be az összes vasúttársaságot innen oroszországig,ahol vasúton áthaladt a nagyapámat fogságba szállító vonat??vagy pereljük be kártérítésért Törökországot,a 150 év megszállásért!
Az olasz, a francia és a német állam közös keresetet nyújtott be Magyarország ellen
a 900-as években végrehajtott kalandozások okán, amely mérhetetlen anyagi, szellemi, emberi és civilizációs károkat okozott az említett országoknak. A cseh és a szlovák fél is fontolóra vette csatlakozását a perhez, amelyet a Morva birodalom megdöntésének fájdalmas emlékével indokolnak.
A magyar kormány már számol a per elvesztésének lehetőségével, szerencsére az anyagi eszközök már részben rendelkezésre állnak, mivel a nagy összegű mongol, török, osztrák jóvátételek folyamatosan áramlanak az államkaszába.
Szerintem meg kell nézni, hogy egyes zsidóknak milyen érdekeltségei voltak a vasútban, annak építésében és gyártásában. Ők a hibásak, fizessenek ők!

Ettől kezdve akármilyen hülyeséget ki kelehet találni...
@Lacapc:
Ha te nem érzed a jogos kártérítés, és a 66 évvel azután történő rablás között a különbséget, az meg elég gáz. Mivel a mávot jelenleg én, valamint a többi jelenleg élő, aktívan dolgozó magyar tartja el, vajon milyen alapon követelik tőlem a pénzt? Mintha pont a zsidóktól hallanám leggyakrabban a kollektív bűnösség elleni szövegelést. Meg az apai bűnei miatt a fiát nem szöveget...
Arra kéne már koncentrálni, hogy ne egymás vérét akarjuk, hanem egymásért tenni valamit.Egy melóhelyre ne úgy lehessen bekerülni ,hogy ez spanom enyém a meló, még ha tökhülye is vagyok.Nyilasok,komcsik meg a többi kirakat bábu, meg mehet a levesbe, mert ők is nagy kamugyulák.Ideológia,propaganda mint a szemétbe való.Az összes szar.Múltkor otthon voltam Ózdon, mit látok, egy öreg nénike aki kb 65-70 közt lehet, a botjával turkál a kukában.Megyek tovább egy öreg csóka,frankón felöltözve szintén a kukában turkál.Miskolcon dettó ugyanez a helyzet.Nagy a baj, ha már nemcsak a hajléktalanok, hanem akinek van nyugdíja meg egy kis háza, a kukából próbálja kiegészíteni a jövedelmét.Holokauszt,szovjet munkatáborok, vörös khmerek.mind egyre megy ideológia+propaganda, de ezek mind piti dolgok ahhoz képest,ami lesz itt hamarosan ha nem térnek észhez a morvaik,a viktorok,a gyurcsányok,meg a demszky félék és azok akik ezeknek a szar arcoknak a dumáját beszopják.
én pedig szeretném beperelni az amerikai államot a magyar államvagyon elrablásáért,(aranyvonat) az aranykészletek ellopásáért, amivel mind a mai napig nem tudtak elszámolni, hűtlen kezelés miatt...
Hitler csak késleltetni tudta a zsidó világuralmat, megállítani nem. :(
Egyik írótársam előállt egy olyan lehetőséggel is, amelynek szintén szerepelnie kellene egy ilyen szavazásban:

#2 - landdie - 2010.02.10 - 19:36:32
Érthetetlen, hogy országunk miért nem pereli be Mongóliát, hiszen ott élnek azoknak a lovaknak a leszármazottai, akik Batu íjászait és nyilasait 1241-42-ben hazánkba szállították.

Forrás:
www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_6898_20100210193306
"A faszom nem kéne!? " Mondta a svéd váltókezelő, miután a 2 lábát levágta a vonat.
@Lacapc:

"Akkor miért nem lehet egy újabb tisztázási kísérlet, egy lehetőség, egy szembesítés a múlttal? "

1. Ez nem szembesítés, hanem hülyeség.

2. Szembesíteni sok mindennel lehetne sok mindenkit. Úgyhogy ezt inkább hagyjuk. Mert nem előremutató, hanem kontraproduktív.
Elég undorító dolognak tartom ezt, gyakorlatilag a halottak meggyalázása, pénzre váltása, azoknak akik ez mögött állnak semmit nem jelentettek az állítólagos hozzátartozók, csak most , de most dollár formájában.
@Vonatosi Márió: Aha, látom. Bár nekem nem egyértelmű, bár értek és beszélek angolul, de ez nem világos.
Nem értem, miért csak a MÁV-ot, ott van például még a BKV, a Volán, a Víz- és Gázművek, a Távhőszolgáltató, a Csatornázási Művek, korlátlanok a lehetőségek. A befolyt pénzből pedig lehetne finanszírozni a kutatást, hogy mi a faszért nő minden ok nélkül az antiszemitizmus...
gondolom a MÁV után majd jön a lengyel földhivatal, hiszen területet biztosítottak egy Auswitz nevű helynek.

Ha ezekre az agyahagyottakra meg kijelentjük, hogy ingyenélő rohadékok, akkor automatikusan jön a rasszista - náci kombó.

Még azt is el tudom képzelni, hogy odaátról így próbálják befolyásolni a közelgő választásokat.
A telefonbeszélgetést valahogy így képzelem:

Hilári Klinyton:
Szasz bazzm kedves Péter. Hö.

Dr Balázspéter:
Alázatos kezécsókolom dráéga assonysaaaaaaag. Hö.

HK:
No Péterem, van itten ez a baromság a csikágóji bíróságon. Hö. Abban egyetértünk, hogy ez egy orbiztális faszság! Jáá!?

Dr BP:
Egeen tekintetes asszonysáág jelentem, hááá hogyne!

HK:
Lesz nálatok az a választás! Hö.

Dr BP:
Jajajajaja tekentetes assonnyysááág hááá hogyne. Ki győzzön?

HK:
Szeretem azt, hogy egy srófra jár az agyunk Peter. Nu nekünk mindegy csak a "righter" párt az neyhogy bekerünnyön mány.

Dr BP:
És ha mégecsak bekerűűűű instállom he hö?!

HK:
Nu peterkám akkó bezony a csikágóji bejróságot nem tuggyuk a saját hülyeségétő megóvnyi és sajnos lesz per és sajnos nyerni fognak és sajnos ti szopni fogtok és ha nem fizettek, visszabombázunk titeket a kőkorszakba.

Hogy teccik az ötlet?

BP:
Nagyon tecc az istenuccse instállom herr gezerte serte perte hinnye hunnye.
Gusztustalan. A legdurvább benne, hogy saját magukat szarják szembe, persze ventilátorral jól szétcsapatva a cuccot. Ott rohadjon szanaszét az összes élősködő, opportunista geci, akik mindent tönkretesznek maguk körül. Pereljék saját magukat, aztán jól ellesznek egy ideig.
Az áldozatokra és a 99% normális túlélőre/leszármazottra vetnek ezáltal rossz fényt. Baromira le kéne már zárni ezt a témát, mert olyanokat is kezd irritálni (pl engem), akik amúgy teljes mértékben pozitívan állnak a dologhoz.
Ez ugye vicc? Már mint az alaphír!

Kedves MAZSIHISZ, tessenek elkezdeni hevesen tiltakozni!!!!

A cikk írónak meg gratulálok!
Telitalálat volt :)
@wagabound: Tudod, nem zörög a haraszt... Szerintem azért is ilyen érzékeny a téma, mert tényleg krva nagy szarban van az ország, és több, mint 1,5 milliárd USD mínuszban rohadtul nem hiányzik.
És mivel romákat is vittek a vagonok, hamarosan a cigányszervezetek is előjönnek hasonló követelésekkel...

Ha hinnék az összeesküvés-elméletekben, akkor most azon agyalnék, h ez vajon a Sláger Rádió miatti bosszú, vagy mert az SZDSZ esélytelen, vagy az új kormány költségvetését akarják kicsit "megsegíteni".
Mint ahogy anno a Nostradamus vagy ki filmeket is az Iraki offenzíva lélektani előkészítője lehetett.
Élénk a fantáziám:)
@margaritt: 1945 előtt szerintem nem volt MÁV, de a síngyárak perelése is jó ötlet lenne:-)
Adják a lovat a Jobbik alá...

Ha a MÁV-ot egymilliárdra perelik, akkor a német fegyvergyártók jogutódját vajon mennyire :-). Nem is beszélve a Cyclon-B-t gyártó vegyipari konszernről. Agyrém.
@Kedves Nard: "Szerintem nem volt jegyük."
B+! Ez a nap hozzászólása!!! :D
@sterimar:

"Defendant MAV looted the plaintiffs’ rights in property in violation of the internationallaw
prohibition against genocide. It kept that property or any property exchanged for such
property. There is no statutory requirement that the property itself must be present in the
United States. All that is required is that defendant MAV is engaged in commercial
activity in the United States. This final requirement is satisfied by the fact that MAV sells
tickets and passes for its railways through its agents in the United States."

Elég langyos, de végül is megáll, a gazdasági tevékenység és tényleges jelenlét miatt.
@Almaspite: mi kesik nem mulik...
Ezek egy rohadt tetves buzeransok! Embernek okolbe szorul a keze es legszivesebben egy baszottnagyon arcbacsapnek nekik, utana pajeszuknal megfogva orrnyergen terdelni oket es addig rugtosni a foldon vergodo nyomorekokat amig remeg. Utana meg kusszon haza palesztinan keresztul...
jó, hogy nem perelik be egész lengyelországot, mert helyet biztosítottak treblinkának, auswitznak stb.
@Muad\\\'Dib: amíg egy nyíltan antiszemita-náci szervezetnek ekkora támogatottsága van, kár felháborodni.. a holocaust a magyar történelem legsötétebb: magyar-magyar, szomszéd-szomszéd elleni árulása volt.
és semmit nem tanult belőle az ország.
az álpárhuzamokat meg hagyjuk...
Tisztelt Samuel Goldstein!
Felhívjuk figyelmét, hogy a hatályos MÁV-szabályzat szerint utólagos reklamációnak csak a reklamált viszonylatra szóló érvényes menetjegy vagy bérletjegy felmutatása után adunk helyet. Amennyiben a reklamáció (ld. SNCF)a kiadott menetjegy szerinti vasúti komfortosztályon (3. oszt.) és a levelében megjelölt xxx tip. zárt tehervagonban megtett út díjszabása közötti különbséget célozza, úgy kéretik az adott viszonylatra szóló, a célállomás által felvett , a jegyellenőr által hitelesített, az utazás alacsonyabb komfortosztályon való megtörténtét igazoló okmányokat is csatolni.
Itt szeretnénk megköszönni, hogy a jogtalanul, jegy nélkül utazó személyek listáját összeállítani és részünkre megküldeni voltak szívesek, így a MÁV ezirányú követeléseit behajthatóvá tették.
Tisztelettel:
Szalonnás Piroska
MÁV Rekl. Oszt. Vez. hely.
Ja!
Ez a hír hozott megint nem egy új szavazót a Jobbiknak!!!!
Miért nem csodálkozom azon,hogy ez az egész képtelenség az usában lett kitalálva?
Egy vicc az az ország...és roppant agresszív.
a témában már három topikot törölt az index. Hát akkor folytassuk itt, hátha nem törlik...
háááát: te csak ne kérj elnézést senkitől. Majd ha ez a sok köcsög, aki itt (is) szabadjára engedi az állati ösztöneit, a németekhez (!) hasonlóan elnézést kér azért, amit egykor a honfitársai ellen művelt, akkor mi is elnézést kérünk emiatt a pár agyalágyult amerikai zsidó miatt.
idézetek a törölt topikból:

"Ugye annak idején a zsidókat nem személyvagonokkal szállították.
Tehát lehet bizalommal fordulni a MÁV teherszállítási cégéhez a MÁV-Cargohoz. (amit nemrég vettek meg az osztrákok)"

"a malenkij robot miatt nem lehetne perelni a szovjet vasutat ezzel egyidőben? érdekes lenne, ha két különböző ítélet születne"

"Azt is meg lehetne vizsgálni, hogy a MÁV mai nehéz helyzete nem arra vezethető-e vissza, hogy jegybevétel nélkül szállította a sok zsidót." :-)

"A magyar zsidóság elleni bűntettek a Magyar állam elleni bűntettek, hiszen magyar állampolgárokat ért atrocitás.
Tehát a kárpótlás is a Magyar államé. :-)"

"nem ertem mi köze az amerikai birosagnak az ügyhöz. Magyar zsidok ügyeben perelnek egy magyar ceget. Miert nem Budapesten? Miert lenne illetekes egy amerikai birosag??"

"Haggyad má' ...Magyaroszág ebben a kérdésben kizárólag az iráni vagy a palesztin legfelsőbb bíróságot tartja kompetensnek, oszt kész. Már meg is nyertük a pert :-)"

"Talán késtek a vonatok? Asszem a jegy árát vissza lehet kérni..."

"Stephenson jogutódjait beperelték már?"
Volt egy rész az Elnök Embereiben, ahol a feketék akarták perelni az USA-t az elmaradt munkabérük miatt. kb. 1 éves GDP-re összegszerűen.

Tudom, nem volt szerződésük
@Lacapc:
Édesanyám és édesapám egész életében dolgozott ebben az országban és erre jössz te nekem azzal, hogy a pénzüket adják oda olyan dologért, amihez semmi közük nem volt. Tudod mit, undorodom a hozzád hasonlóktól.
Szólni kéne Ne Pereskedj Pandának, hogy beszéljen velük!
Egy másik blogban ezt írtam:
Igazából az adna a történetnek kurva nagy pikantériát, ha valakik végre hitelt érdemlően be tudnák bizonyítani, hogy a holokauszt az évezred átverése volt, és visszaperelnének mindent a zsidóktól. Mert ha belegondolok semmiféle konkrét bizonyíték nincs arra, hogy a 2. vh. alatt történtek ilyen szörnyűségek, csak az állítólagos "túlélők" meséjére hagyatkozva fizettek ki irgalamtlan pénzeket. A máv perelhetne becsületsértésért és hitelrontásért, sőt még a németek és a vesztes hatalmak is beperelnék izraelt ugyanezért, a palesztinok meg beperelnék őket a földrablásért, és kész izrael bukása.
@margaritt: de igen, kaptak, az állam kifizette.
A Mercedes és a BMW megúszta, az Auto Union is, ha úgy vesszük túl nagy károkat nem szenvedett(AUDI), a Bayer gyógyszergyár él és virul,a BASF szintén.
az amcsik bombázták Budapestet a 2. vh alatt, jól tudom?
Akkor az akkori lakók leszármazottjai perelhetik az Egyesült Államokat, a Boeing-et, a Lockhead-et, meg azokat a cégeket, akik a repülőgépeket gyártották. Meg akik a bombákat. meg akik átlogisztikázták az egész cuccot Európába. Semmi bajom a zsidókkal, de ezeknek nyasgem.
A MÁV tudtommal akkor is az állam tulajdonában volt, meg most is. A Magyar Állam már kárpótlásban részesítette az áldozatokat, úgyhogy nem kéne "lehúzni" megint, hogy külön is felelős...végén eljutunk a mozdonyvezetőhöz, hogy háborús bűnös, meg bűnsegéd...Amerikai baromság.
Jó hát azért nézzük meg hol történt, usánkában, ott mindenért perelnek kb azért is ha a szénsavas vízben egyel kevesebb buborék van:), ahogy az egyik cikkíró írta egyszer, "régen Amerika a lehetőségek országa volt, ma a hülyék paradicsoma", az lesz a legdurvább ha fizetni is kell a MÁV-nak. Az ilyen hírek szépen gyűjtenek még szavazatot a jobbiknak
Vajon meddig tudnak még megélni a holokausztból? Már rég kihalt azon szerencsétleneknek a legtöbbje, akit megilletne a szenvedéseikért a kártérítés. Vagy ezek után örökké fizetni kell minden zsidónak a holokauszt miatt, csak azért mert a felmenői között egyszer, valaki sokat szenvedett?

(Kitől kell kártérítésként hatalmas pénzeket követelnem azért, mert a nagyszüleim testvéreit vagonokban szállítva kitelepítették az akkori NSZK-ba és nem vihették magukkal az itt megszerzett javaikat? Beperelhetem én is a MÁV-ot, mert vonaton szállították el Őket a hazájukból? Kit perelhetnék még azért, mert (távoli) rokonaim szenvedtek a honvágytól az idegen országban, mert a nagyhatalmak úgy gondolták, hogy nekik a hazájukban nincs helyük?

Vagy az ilyen jellegű megélhetési mód csak a zsidókat illeti?
@wagabound: pontosan. itt 66 éve nem sok változott. meglepő, hogy milyen állatot hoz ki a többségből, egy számukra előnytelen (mégcsak) hír. amúgy rendkívül finom úriemberek...
@Kedves Nard: de, votl jegyük. az olyanok adták, mint te. ingyér. nem retúrjegy.

-------------------------

ez a per tényleg hülyeség, és kétséges, mi haszna.

jönnek a jobbikosok ide, mint szar a légyre, ez kellett csak. rohadt csendőr-nyilas banda.
egyertelmu hogy kitantorgott amerikas szelsojobbosok allnak az ugyvedek mogott es igy akarnak a jobbiknak szerezni meg par szavazatot. me'ha'nem,de..
@Lacapc: ha szerinted pont ugyanolyan ez az ország, akkor javaslom, gondolkozz el azon, hogy pl. tavaly hány embert vittek haláltáborba.
Az én őseim Baranyában, Mohács és Szigetvár környékén éltek. Beperlem Törökországot népirtásért, aminek rokonaim áldozatul estek. Mongóliát is beperlem az 1241-es invázió miatt, amikor a magyar nép javát kiirtották.
"rohadt csendőr-nyilas banda."
Ez tetszik. Ez vmi olyan összemosás, mint mondjuk a "szocdem-anarchista"?
@wagabound: Mer baszkikám, ez még a magyar zsidók javára is válhatna.
Sok ész nem kell hozzá, a mazsihisznek el kéne határolódnia meg hülyeségnek nevezni. Máris néhány antiszemitával kevesebb lenne.

Én nem tartom magam annak, de ilyen hírek hallatán baszki a pokolba kívánom a zsiódkat. Ha ez a cél, elérték.
Ez tényleg csak olaj (inkább kerozin) a tűzre.
Pár baromnak megéri az, hogy egyre szarabb helyzetbe hozza a magyar zsidókat, akiknek szemernyi köze sincs az egész perhez. Szerintem a zsidó szervezeteknek ettől el kell határolódniuk.
Egyébként is már inkább kellemetlen és visszatetsző sőt visszataszító az, hogy még mindig a holokauszt körül forog a világ (filmek, irodalmi művek, cikkek...). Mintha az elmúlt 65 évben nem történt volna háború, vagy népirtás a földön. Nem volt Koszovó, Eritrea, Irak, Vietnám, Hiroshima/Nagaszaki.
Arról nem is beszélve, hogy nagyapám félholtan jött haza Szibériából, egy olyan baktériummal a szervezetében, amit átörökített, és ami miatt édesanyámnak olyan a csontrendszere, mint a szivacs...
Azt üzenem a drága felpereseknek, hogy menjenek dolgozni, ne a mi vérünket szívják!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@IGe: Természetesen volt MÁV 1945 előtt, de a téma szempontjából ez nem lényeges.
a törvény az törvény...
ha a MÁV felelős, akkor fizessen
majd vesz fel hitelt
...
a zsidóktól...
Javasolnék egy perközösséget az amerikai terror bombázások civil áldozatainak és az állam vagyonában keletkezett nagymértékű rombolás miatti kártérítésre...
Smacika, azért vannak képek halomban fekvő hullákról, és a vonatokon szereplő emberek jó részét sem az ufók tüntették el, persze mindig elfelejtik, hogy a nyugat meg az oroszok sem kapkodtak megmenteni őket, pedig mint kiderült azóta volt erről információjuk, az oroszok kb végignézték a leszámolást.
@wagabound: a zsidógyűlölők elve, hogy néhány hülye zsidó tettét és tulajdonságát rálőcsölik az összesre, mondjuk 13 millió zsidóra, akik a Földön élnek. minden ilyennel legitimálni akarják az antiszemitizmust, ami pedig megindokolhatatlan.
mintha valaki Szálasi, Baky, Sztójay és a többi háborús bűnös miatt lenne magyargyűlölő. pedig ezek csak kivételek voltak, a magyarok 95%-a nem olyan.
Beperlik a MÁV-ot. A MÁV állami vállalat, nem is éppen nyereséges. Akkor az állam átvállalja a kifizetést, mert a MÁV nem tudja. Tehát végső soron mi fogunk fizetni, nálunk valószínűleg jóval gazdagabb amerikaiaknak, valami olyasmi miatt, ami akkor történt, amikor még nem is éltünk.

Okos, jól kidolgozott terv, csak gratulálni tudok hozzá.

Az a vicc jutott az eszembe róla, hogy:
- Hogyan jellemzed egy szóval azt, hogy 200 ügyvéd hullája úszik lefelé a Dunán?
- Kevés.
@wagabound: Édes drága barátom. Az általad annyira vágyott bocsánatkérés igen sokszor megtörtént már, mégis bűnösnek vagyunk kikiáltva mindannyian, noha nem is éltünk még akkor. Hát a nagy retkes lófaszt neked a seggedbe. És én még csak jobbikos sem vagyok, képzeld el.
@Muad\\\'Dib: a pénz egy dolog, az erkölcsi felelősség egy másik. egyébként meg hülyeséget írsz: 20 éve minden egyes kormány korrupcióját, és a kádári 30évet anyukad, apukád, Te, meg én fizetem. A hülyeségből nem lesz erkölcsi felemelkedés. Viszont erkölcsi toprongyságból tuti hülyeség lesz. Felemelkedés majd akkor lesz, amikor végre lenne megfelelő célokat (mint ez) támogatunk, ami erkölcsileg is megfelelő.
népszavazási indítvány, aláírásgyűjtés, népszavazás, kötelező törvénytreemelés:
a magyar állam az eddig megtörtént kifizetésekkel a 2. vh-val kapcsolatos kárpótlást befejezettnek tekinti, a kérelmeknek a jövőben helyt nem ad
ezek után mi jön? a marslakók beperelnek minden zöld szeműt az intergalatikus bíróságon? röhej. szánalmas.

sajnálatos, hogy ezekben az emberekben így fortyog a gyűlölet. semmivel sem különbek, mint a nácik. sőt.
@cincinnatus: Magyar Állam tulajdona...
Szetném felhívni a figyelmet hogy az inkriminált időszakban (1944 március-december) Magyarország a náci Némtország megszállása alatt állt. Magyar állam de fakto nemlétezett, a nyilas bábkormány egy tragikus vicc volt. A perrel kéretik a megszálló jogutódját mekeresni. A MÁV annyira dönthetett a deportálás kérdésébe, amennyire a lengyel hadügyminisztérium a hajdani laktanya (Auschvitz I.) kérdésében
most meg jönnek a vetélkedők, hogy bezzeg az én nagyanyámat meg kitelepítették az NSZK-ba, nagyapámat megverte egy ávh-s 56-ban és társaik.
az én felmenőim közt is volt olyan, aki csömörből vödörbe került.
amíg nem értitek meg, hogy az előre eltervezett, faji alapú, több évszázados gyűlöletre alapozott, ipari méretű kiirtás nem egyenlő ezzel, addig nincs miről beszélni. ez az gyűlölet ráadásul tovább élt még a történtek után is.
Az, hogy ez a per szerintünk szemétség, nem jelenti azt, hogy nem is történt meg az elszállítás. Tényleg bezsuppolták őket. Valami tízéves kutatás előzte meg állítólag a pert, és azt gondolom, hogy nem véletlenül vállalta el az ügyvédi iroda, hanem busás haszon reményében. Szóval van mire alapozniuk.

Mindenesetre remélem, hogy ez alkalommal egy nagyot buknak rajta, mert ez egy tök téves és káros per nagyon rossz üzenettel.
@Plumper: hát azért, a hozzászólásokat olvasva, erre a 95-5%-os arányra ne vegyél mérget...
szépen megírta az egész sztorit Norman G. Finkelstein a Holokauszt-ipar c. könyvében.

egy kicsit autentikus a srác, mivel az édesanyja holokauszt-túlélő volt.
@Lacapc:
Engem nagyon érdekelne hogy szerinted hogyan kellett volna "tanulnia" ennek az országnak mindebből illetve hogy szerinted 150 év elegendő lenne-e?

Szerintem ugyanis a magyar nép felelős egyedül a Holocaustért, a németek szerepe mellékes. Ez a nép már a honfoglaláskor is fasiszta volt, csak a fasizmust később találták fel.

A magyar népnek kötelessége lenne gondoskodni a Holocaust túlélőinek leszármazottjairól, folyamatosan. Azaz, minden igazolt leszármazott kapjon teljes életjáradékot. Ezen felül pedig a magyar állam évente fizessen be félmilliárd dollárnak megfelelő összeget egy nemzetközi pénzalapba amit aztán a túlélők leszármazottjainak további kárpótlására, emlékhelyek kialakítására sötöbö lehet fordítani.

Én eleget tanultam a dologból, mi a véleményed?
Jó lenne ha a világ végre Afrika felé is figyelne egy kicsit, 1 millió embert végeztek ki nem is olyan rég halálbrigádok , jó részüket macsétával végezték ki, azóta is tart a borzalom, gyerekekkel, nőkkel. Persze én tudom, hogy ott "csak" embereket kellene menteni, és nincs mellette olaj
@Lacapc: szerintem itt csak a zsidók nem tanultak belőle... No sebaj. Pár tucat háborús bűnős vs többszázezer áldozat. Szerinted kinek van tanulni valója?

Amúgy nem értem miért nem azt hangsúlyozzák, hogy magyar katonák védték a gettót a nyilasoktól. Ez a hála? Megértem nagyapáim közönyös tekintetét, -amikor a nyilasok vitték a zsidókat- gondolom akkor is ki volt már a faszuk a pár hangadó libsivel. (a többieket sajnálom -bár hozzáteszem, hogy mest hallom a zsidó szervezeteket tiltakozni a MAZSIHISZ, mas más zsidók baromságai miatt... úgy látszik egyetértenek vele... Akkor viseljék a megvetésünket is)
@sertésmájkrém: a zsidókat kívánod a pokolba, az összeset. jól gondold meg. eddig mindenkinek belénk tört a bicskája, és ez után is így lesz. nem az ilyen ostoba perek miatt, mint ez is, aminek semmi alapja, hanem mert primér gyűlölettel, irigységből, frusztráció okán egyesek szeretnék befejezni hitler munkáját, de nem kapnak belőle.
Az összefüggések normális embernek nem lehetnek világosak. 57 évvel a történtek után elkezdenek "nyomozni" és kilenc év alatt "kiderítik", hogy MÁV kocsikat használtak??? Mellesleg 1944. március 19-én az országot megszállták a németek, legjobb tudomásom szerint. Gyaníthatóan volt befolyásuk arra nézve, mit csináljon a MÁV.
@Plumper: tévedsz. én nem vagyok jobbikos de a holokamuból már elég. az állitólagos túlélők elbeszélései nyomán keletkezett legendákra meg nem adok. ha azok amit állitanak igaz lenne akkor mint mondtam nem maradt volna zsidó aki meglapítsa és elfoglalja izraelt.(európából) mert az usábol a pajeszosok azóta sem költöztek át őseik földjére. (vajon miért?)
@Zahal: amíg nem értitek meg, hogy az előre eltervezett, faji alapú, több évszázados gyűlöletre alapozott, ipari méretű kiirtás nem egyenlő ezzel,"

neked nem egyenlő..akit az orosz erőszakolt meg, vagy a gulágon halt meg sok millióval együtt, nem érdekli eme "csak miszenvedtünk és emiatt jogunk van mindenhez" érvelés.
uncsi.
@Bitang Inas: a holokauszt 1,5 millió gyermek áldozata, az öregek, terhes anyák, de a férfiak is, mind megérdemelték a füstcsíkot, és a mostaniak is, néhány zsidó hülyesége miatt? jól gondold meg..
@wagabound:Tudod amikor bécsben (1990)ki volt írva "magyar ne lopj",akkor is elszégyeltem magam.Egy kalap alá vesznek,mert a világ már csak ilyen.Én leírtam amit gondoltam és tartom is.Ez különböztet meg tölük.
Az én véleményem az, hogy akkor kellett volna ezt elintézni. Szálasi miatt, megmondom őszintén egy zsidónak sincs kedven kicsengetni egyetlen forintot sem, mivelhogy akkor még az anyám sem élt. Pénzéhségről szól az egész, és itt is akad egy két gusztustalan alak (lacapc, plumper, megint), akik mintegy szentesíteni akarják, hogy igenis, a megölt zsidók unokáinak lelkei a pénztől majd megnyugszanak. Undoritóak vagytok.
Magyarirtás ügyben is perelni kellene a zsidókat, akiket a szovjetek ültettek be a székeikbe magyarorszagon a háború után, azok pedig kéjes élvezettel pontosan ugyanazt művelték az ártatlanokkal, amit velük a nácik.

Ti sem vagytok különbek egy szálkával sem kedves zsidók. Sőt..
@zulu: Tudtommal 1945 előtti neve:

Magyar Királyi Államvasutak

Ez MÁK lenne rövidítve, ha úgy rövidítettek

MÁV elvileg = Magyar ÁllamVasútak
@Plumper:

Én csak a per komolyságát akartam érzékeltetni, és azt, hogy mennyire unom már az ilyen bevallottan lehúzási szándékokat. Szerintem a növényeket is pereljék be, mert azok biztosították a fotoszintézis által a zokszigént, amit a nácik is szívtak! Sőt, bizonyított tény, hogy az összes háborús bűnös, népirtó, mind-mind okszigént is lélegzett.
Melyik jobbikos elvtárs tálalta ezt a cikket ily remek időben a választások előtt??
Ha jól tudom van egy Magyarországon élő ember is aki a felperesek között van? Én érdemesnek találnám őt megkérdezni, hogy neki mi a véleménye a perről?
EGYÉBKÉNT MEG VICC EZ AZ EGÉSZ! Természetesen nem lesz belőle semmi.....
jav: most SEM hallom a zsidó szervezeteket tiltakozni a MAZSIHISZ ...hülyeségei miatt
hát ezt tényleg csak avval lehetne überelni hogyha a máv nyujtana be keresetet a jegy nélül auswitzba utazók ellen...

az ijen hüjeség adja a lovat az elmebeteg fajmagyarkodás alá
@Lacapc: előzékeny vagyok, és nem gondolom, hogy ilyen lenne az összes nem zsidó magyar. csak egy ilyen hírre beront a netes fórumokat amúgy is mindenütt szennyező jobbik-gárdista-nyilas csőcselebanda, a fotelforradalmárok, húgykatonák.
minek ezzel foglalkozni? végre van min csámcsogni, mintha nem lenne sok komolyabb problémánk ebben az országban... ez is csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet
mocskos mszp bérenc blog
majd ha jön a fidesz kussoltok
Pereljük be Mongóliát a tatárjárás okozta károkért, Törökországot, Ausztriát, és Oroszországot is! Hadüzenet az USA-nak a Coca-Cola-ban levő mérgekért! Azonnali bombázás elrendelése Spanyolországra a spanyolnátháért!
@Zahal: ezt te állítod, nem én!
Szerintem innen már csak egy megoldás van:

A Magyar Állam adja el 1 Ft.-ért az egész MÁV-ot a jelenleg kb 500 milliárt Forintos adósságállományával együtt Kaya Ibrahimnak. Majd ő rendezi a számlát a felperesekkel mint jogutód.
@Zahal:
De, pontosan egyenértékű.
A legnagyobb féreg mocsokság amikor valaki elkezdi kiméricskélni hogy melyik halott ér többet, a spanyolok által leölt inka, az amerikaiak által leölt prérilakó indián, a török által karóba húzott magyar, a magyar által bevagonirozott zsidó, a zsidó által leölt palesztin, az arab által felrobbantott nyugat-európai.

És akkor még nem is említettük a faji alapú hutu-tuszi vérengéseket vagy a kambodzsai koponya hegyeket.

Baszod.
Az emberiség történelme tele volt véresnél véresebb népirtásokkal. MINDEGYIK EGYFORMÁN BORZALMAS. Aki relativizál bármelyik irányba, az nem érdemli meg az ember nevet.

Te már eléggé megközelítetted ezt a határt.
Vegyél vissza.
Leginkább a német lőszergyárak perelhetnének, amiért a MÁV helyszíni agyonlövetés helyett biztosította a gázkamrába szállítást, komoly bevételkiesést okozva nekik. Magyarul a per arról szól, hogy jobban szerettek volna golyóval a fejben meghalni, mint gáz által..

Amúgy gratulálok a remek időzítéshez, szereztek vagy 3%-ot a jobbiknak.
@Zahal: ezek után csodálkozol rajta, te nemokos, hogy ekkora az antiszemitizmus.????
Így kell gyűlöletet szítani! Mindig csak a zsidók vannak a terítéken. Más nincs is a világon. Afrikában csak emberszabású majmok élnek, nem?
Én elismerem, hogy ez az egyik legnagyobb gaztette volt az emberisgégnek, de nehogy már Izrael meg az USA ugrálon emberi jogi kérdésekben. Ha lenne isten akkor most rájuk szakadna az ég!
@Kedves Nard: ez a per egy baromság. viszont a zsidógyűlölők fejében úgy áll össze a kép, hogy na akkor most az összes zsidó ilyen. meg ez csak egy beadvány, és lehet, hogy elvetik az egészet.
@Smacika: Bizonyított tény. Megtörtént, és én is találkoztam emberi roncsokkal, akiket vagy a haláltábor, vagy a menekülés tett tönkre.

De azóta és azelőtt is történtek szörnyű dolgok: az örmény holokausztról keveset hallani, a többség alig hallott Rwandáról, a Nigériai polgárháborúról (Biafra), a palesztinok, az irakiak szenvedése, és még sorolhatnám.
@Lacapc:

Miért ha valaki antiszemita (ezt mi alapján bizonyítod?) akor az már el is követett népírtást, emberiség elleni bűnöket? 85ben születtem, fizetem az adóm rendesen és nekem kéne kártérítést fizetni nekik, engem kéne szembesíteniük valakik feltételezett bűnei miatt? Érdekes hogy ezzel nem a Kádár korszak alatt rukkoltak ki.. Egész kelet európának a sarkára kéne állni egységesen és úgy tenni mint a lengyelek, megmondani hogy bocsánatkérést megemlékezést kapnak, pénzt nem a mézescsupor bezárul.

De már a saját fajtájuk közül is sokaknak elege van:
www.youtube.com/watch?v=cNQSV3BBtZ4
@Zahal: És a pénztől majd minden keserű emlék feledésbe merül? Tényleg ilyen a lelki világotok?
@Vonatosi Márió: Igen, ez azért nem egyértelmű.
Íme ebben a cikkben tökéletesen elkapták azt, amit én soha nem tudtam megfogalmazni:
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2010/01/27/a_batrak_csak_egyszer_halnak_meg

Ez a véleményem az egészről, kiegészítve azzal, h ezzel az üggyel kapcsolatban teljesen legitim és érvényes, h ha csak úgy Zuslágosan beröhögöd, h "mért, nem nekik kéne fizetni...a jegyért?". Mert ez ilyen, South Parkba illő, és nem is kellene róla beszélni, mert csak olyan helyzetbe hozza az embert, ahol nem tud érvényes megállapítást tenni, csak hümmög. Pont azért, mert arra nem lehet még beidomítani sem, hogy azt mondja, "dobjuk össze gyerekek", nem is lenne helyes, nem lehetsz azok helyett is toleráns, akik nem bírnak megbirkózni a saját identitásukkal.
@Dövan: ez a legjobb megoldás :DD
@Lacapc:
Ez neked megfelelő cél? Ez a gusztustalan lehúzás? Amitől már a jóérzésű zsidók is rosszul vannak? Olvasgass csak pár cikket a haaretz.com-on (csak hogy nehogy náczizálódás vád legyen és hiteltelen forrás), ami pont az ilyen perekkel foglalkozik...
@Zahal: Senki nem érdemelte meg. A kiéheztetett ukránok se, meg azok a kambodzsaiak se, akiknek a gyerekeire lőttek célba a Vörös Khmerek, és a ruandai áldozatok se. És igen, a zsidók se. De a téma most messze nem erről szól. Az különösebben nem számít, hogy valaki számára egyik vagy másik nagyobb tragédia a többinél, mert ez már egy olyan egyéni szubjektum, ami torzít mindent. Az izraeli hadsereg nem avatkozott be a tuszik védelmében, hogy más ne járjon úgy, mint a holocaust áldozatai, és még mindig vannak, akik szerint az ő millióik többet érnek más millióknál. Ezt elfogadni normális ésszel nehezen lehet.
@Lacapc: előzékeny vagyok, és nem gondolom, hogy ilyen lenne az összes nem zsidó magyar. csak egy ilyen hírre beront a netes fórumokat amúgy is mindenütt szennyező jobbik-gárdista-nyilas csőcselebanda, a fotelforradalmárok, húgykatonák.

Ezt a szöveget már egyszer elsütütted egyszer korábban! Neked van egy mondattárad amiből pénzért bemásolgatsz?
@bolesz: Menj a pokolba, az en apamat is koncentracios taborbvan oltek meg!
zsidok nem is leteznek, csak kitalaltak oket hogy legyen mire fogni mindent
@Plumper: Gyökérkém egy ilyen hírre midnen normális ember beront. És elgondolkodik azon, hogy tényleg ilyen gátlástalanok a zsidók?
@Zahal: A holokauszt semmivel sem igazolható, elfogadhatatlan dolog.

A zsidóság egyes tagjainak pénzéhes, hatalommániás, az egész világgazdaságot kezében tartani akaró törekvése, s e célól a holokauszt zsarolási eszközként történő felhasználása semmivel sem igazolható, elfogadhatatlan dolog.

Amíg az utóbbi létezik, gyanítom lesz időnként előbbi is. Szomorú, de ezt az ördögi kört a nemzsidók nem tudják megszakítani...

Ezen is el kellene gondolkodni.
Emberek !
Eszetekbe jutott már, hogy ez a nyilvánvalóan ostoba hír hogyan került a köztudatba ?
Ki az a hírszerkesztő és milyen célzatossággal dobta be ezt a médiába ?
Agymosás ?
Ugrani kell erre sok sok kommentelőnek ?
Lehet megint érzelmeket felkorbácsolni és egymásnak ugrasztani az embereket ?

GONDOLKOZZATOK ! Bábuk vagytok.
@dfactor: valószínűleg nem is a pénz, hanem ez a cél.
Nézik a google trendsen a legnagyobb bizniszüket (www.google.com/trends?q=holocaust), és ha nem jók a látogatottsági, keresési értékek, kicsit megpiszkálják a dolgot.
@Megfigyelo: az én nagyapám meg malenkij robot. akkor mi a különbség? semmi
@Lacapc: persze aki nem akar fizetni mint a katonatiszt, az egyből fasisztanáci, mi? A jó***ád, az.
A per szerintem is egy marhaság. Simán lehet, hogy az USA-ban erre emberek szakosodtak, hogy ilyen aggályos ügyekből meggazdagodjanak.

Ettől függetlenül az összes "UNOM A HOLOKAUSZTOT" arcnak, azt a megjegyzést tudom címezni, hogy én meg az 56-os és 48-as mellveregetést és hisztit unom.

Mert a ti logikátokból az következik, hogy a holokauszt áldozatai nem egyenrangúak a forradalom áldozataival. Holott az sokkal tragikusabb... és mégsem nemzeti szünnap, meg rektori szünet az egyetemen, meg minden szobornál valaki beszédet mond kis szalaggal, zászlócskával buta szlogennel és egyéb ilyen álságos marhaság.
@z666: szerintem vitaminhiányod van. egyél C-vitamint.

a picsába, nem jó, azt is egy zsidó fedezte fel... ;-)
@Kulics: ez nem ostoba hír. Ez tény. A francia vasutat is beperelték és első fokon nyertek!
(másodfokon már nem, de nem adták fel... most várják a legfelsőbb bíróság ítéletét)
@Andrásovics: a magadfélén sosem csodálkozom.

@zulu: a második, feltételezett dolgot az elsőhöz kötöd, igazolásként.

@yarisugi: nem ezt mondtam. hanem azt, hogy a hutu és tuszi áldozat, meg az amerikai indián nem olyan hatással volt és van ránk, mint a kultúra és civilizáció bölcsőjének tartott Európa közepén gázkamrákban majdnem megsemmisítettek egy népet, akik köztünk éltek, és akik olyan sokkal járultak hozzá az országhoz (most ha csak Magyarországról beszélek, akkor pl. 1867-1918).
@inautentikus:

Én azokat is rohadtul unom, meg a 6:3-as szaros focimeccs emlegetését is unom.
én a törököket szeretném a 150 éves baszogatásért perelni! lehet?
Ez a per egyertelmuen amerikai mentalitast tukroz, es megfelel az ottani jogrend -- a kontinentalis europaitol teljesen eltero -- logikajanak. Ott pl. lehet buntetoeljarast inditani egy ceg ellen, stb. stb...
Rockefellerék ellen miért nem indítanak pert? Az I.G. Farben a nácik legnagyobb vegyialapú hadianyag-beszállítója volt, amely kőszénből állítot elő szintetikus olajat és benzint, vegyi és hadianyagokat a német hadsereg számára. Többek között az elhíresült Zyklon-B-gázt is ők állították elő! Ja, hoppá, az I.G. Farben és Rockefeller Standard Oil of New Jersey elnevezésű cége tulajdonképpen egy-és ugyanaz volt, az már nem téma. Rockefeller állítatta elő a Zyklon-B-t, mellesleg zsidó származásúként! Gusztustalan? Az! Pereljék csak be a jogutód BASF, Bayer, Hoechst cégeket, meg az egész Rockefeller-bagázst a JP Morgan Chase bankostól együtt! Vagy pereljék be az erdőt, ahonnan a MÁV talpfákat termelték ki, vagy tudomisén. Nem tudom, hanyadik bőrt kell még erről a dologról lehúzni.
@z666: te elmebeteg vagy, értelmetlen veled "vitatkozni". ha most tehetnéd, te lennél a haláltábor őre. menj és szabadítsd ki Willy-t, vagy Budivárit!:-D
Plumper: Nekem meg pont az jött le, h itt a többség azon a véleményen van, hogy pár pénzéhes szarházi pénzt akar csinálni mindenáron, és nem azonosítják ezeket a zsidósággal.
@inautentikus: Mert a ti logikátokból az következik, hogy a holokauszt áldozatai nem egyenrangúak a forradalom áldozataival. "

szerintem ez fordítva van ám..hiszen nem mi mondjuk napi Xszer ilyen fórumokon, h a holokauszt EGYEDI..és nem ugyanaz mint a többi...

vagy igen?
@z666:

Téged is bisztos zsidó talált fel, a logikád alapján :D
@IGe: A neve valóban az volt, de akkor is MÁV-nak rövidítették.
A MÁV bedig indítson ellenkeresetet, a Budapest-Auswitz viszonylatban. És persze az üres fuvar vissza. Tehát a Per tárgya. Elmaradt viteldíj, étkeztetés, ital, és vagontakarítás. Plusz az összes kamat az eltelt időre vonatkoztatva. Ez is egy szép nagy összeg. Ha levonjuk az Ő általuk kért összeget, már csak egy kicsit kell a zsidóknak befizetniük. Plusz felszámoljuk azt a pénzt, amit a háború után máig elraboltak Európában, kifosztották az európai országokat és azok lakosait. Jobban teszik ha elmennek Európából a kis országukba, háborúzni.
Vigyék az egész MÁV-ot, bassza meg - mi járnánk jól.
@Zahal: Ezt komolyan gondolod?
"a zsidókat kívánod a pokolba, az összeset. jól gondold meg. eddig mindenkinek belénk tört a bicskája, és ez után is így lesz."
És ha nem gondolja meg mi lesz? Bepereled csillió dollárra? Nem hazudtolod meg a véred...
Épp ma olvastam, hogy szíria, jordánia, meg talán libanon összefog a zsidó agresszió ellen, mert tele van a tökük azzal, hogy a zsidóknak semmi sem elég.
@Plumper: "csak egy ilyen hírre beront a netes fórumokat amúgy is mindenütt szennyező jobbik-gárdista-nyilas csőcselebanda, a fotelforradalmárok, húgykatonák."

Meg a netet szennyező pimasz, nagypofájú zsidók, hogy egy jót nácizhassanak.
@pyromaster: mármint mind a 13 millió zsidó lelkivilágának kutatásaira vagy kíváncsi, vagy rám, akit nem is ismersz? személy szerint úgy vélem, a pénz semmit nem old meg, a megemlékezés és a történtekből tanulás annál többet.
ilyen perek hallatán mit éreznek a jóérzésű zsidók? (ha vannak) nem szégynlik h ilyenek keltik a rossz hírüket?
@margaritt: Kedves! Mint látod egész ipar épült a holomesére, miből tart ezeknek "szemtanút" meg "túlélőt" találni?
A hazudós eli wieselt? Vagy a bizonyítottan hamis anna frank naplójára célzol?
Esetleg adjuk nekik Gaskót, majd ledolgozza!
Én most megyek a bíroságra, beperelem a törököket... ki jön velem?
@Zahal: Köti a rák. És mivel borzalmas dolognak tartom a holokausztot, mi faszért akarnám igazolni? Elemi logika, szövegértelmezés nem műxik?
@Smacika: hű de félek, te is kemény vagy, mint az ötnapos kutyaszar. hol olvastad, a köcsöginfón? Jordániának úgy kell a palesztin ügy, mint púp a hátára, és békeszerződése van Izraellel, a jordán király sem hülye, Arafatékat úgy vágták ki a 70-es években. Libanont a Hezbollah uralja (neked OK), Szíria kőkori hadsereggel rendelkezik, és szintúgy diktatúra (bár, mutass nekem arab országot, amelyik nem az; egyedül Izrael a közel-kelet demokráciája). De biztos van összefogás, és oda is vágnak nekik, helyesen, ha piszkálni merik a zsidókat, én is odavágnék.
@Plumper:

Buta vagy.
A jobbikosok valóban hülyék, de erről sem ők tehetnek. Sepregess a saját házad táján.
@inautentikus: Akkor unhatnád baszod, ha mindenhonnan az folyna, és ennyire pénzre lenne váltva.
Ez is olyan történet, aminek nagyobb a füstje, mint a lángja. Egyébként család egyik felét kellemetlenül érintette a deportálás (9-ből 2-en jöttek haza), de ez a per akkor is hülyeség. Remélem gyorsan elutasítja a bíróság, mert ez csak tovább szítja az amúgy is minden alapot nélkülöző indulatokat.
@öregmogyi: Igen, de a francia vasut kozvetlen nemet iranyitas ala kerult, Magyarorszagon pedig formalisan nem nemet megszallas volt, hanem "Horthy kormanyzo jovahagyasaval allomasoztak itt a szovetseges nemet csapatok", Ennek megfeleloen Horthy mint allamfo es a MAV vezetoi mint cegvezetok is a helyukon maradtak, jogilag a MAV nem volt a nemetek ala rendelve - a haboruban kozvetlen magyar katonai parancsnoksaga volt, nemet nem.
@Thresher: én én én! előbb írtam ugyanezt :D
@Thresher: szerintem az oroszokat kellene beperelni, hogy amíg itt voltak, miért nem csináltak sokkal több szép, karcsú szláv lányt!
@Zahal: Azonkívül a hutuk, tuszik, és indiánok valahogy nem olyan jók az érdekérvényesítés terén.
@Robis: Moderetaor! Ez azert mar turhetetlenul aljas szoveg!
Jó hát nyilván akik szerint majmok élnek afrikában , azokkal nincs miről vitatkozni
@Smacika: Attól tartok nem mese. Csak egyesek inkább letagadják, mert szembenézni az igazsággal nehezebb.
@Hkacsa: nem, igazad van, nincsenek jóérzésű zsidók. egy ilyen per az összes zsidót minősíti, mert mind a 13 millióan összebeszélnek az egész világon, immár 5000 éve.
falfirka:
Kár, hogy a zsidóktól kaptátok a Bibliát,
Kár, hogy a zsidóktól kaptátok Jézust,
Kár, hogy a zsidóktól kaptátok a Nobel-díjasaitokat,
Kár, hogy még mindig a Dunába akarjátok őket lőni.
láttátok a Deák téri Anti-Fascist graffitit? jó nézelődést.:-)
Na, további kellemes megbélyegzést, gyűlölködést, és ne felejtsétek odaadni a kopogtatócédulát a Jobbiknak (amelyik Moszad által létrehozott szervezet, benne a szefárdzsidó vonával), feltéve, ha elmúltatok 18 évesek, amit kötve hiszek. Kis pattanásos, beesett mellkasú, cérnakarú fotelharcosok!:-DDD
@Zahal: én miféle ember vagyok???? Fejtsd ki Légy szíves.
@Zahal:
Már megint relativizálsz?

Egyetemes emberi kultúráról van szó. Mit képzelsz, miféle übermensch vagy te? Mit európázol itt? Hogy mered kijelenteni hogy mi hat jobban vagy evésbé az emberekre? Egyáltalán, honnan veszed a bátorságot?

Vigyázz ezzel a kirekesztősdivel és állj le ezzel a sáros provinciális dumával ha kérhetlek.

Az amerikai vagy a keleti kultúrák ezer évekkel körözték le a te "európai" kultúrádat.

Csak ne akarjad te eldönteni hogy mi a fontos és mi nem. Nem jelentheted ki hogy a Holocaust volt a legvéresebb, legborzalmasabb sötöbö.

SENKI nem jelenthet ki ilyet mert ezzel bemocskolja és meggyalázza a többi áldozatul esett EMBER emlékét.

Lehet hogy neked valam fasiszta nevelésed volt és azért van képed alacsonyabbrendűnek beállítani másokat, csak azért mert pár ezer kilométerrel odébb laknak.

Undorító amit művelsz.
@Zahal: egyedül Izrael a közel-kelet demokráciája"

na ja..a fallal
www.youtube.com/watch?v=qGSVMtyWyiY,

meg a gyerekeket lelövöldöző (amerikai pénzből vett fegyverekkel) hadseregükkel..igazi kánaán..
Az előbb írtam valamit de nem jelent meg! GRrrrrrrr
Az aki ezt elindította egy idióta barom!! Kit akarnak felelősnek kihozni? Már az is meghalt, aki akkor vezette a MÁV-ot. Különben sem ők iráényítottak, hanem a németek.
Én elhiszem, hogy katasztrofális volt, ami akkor a zsidókkal (is) történt. De ennyi év távlatából ilyen hülye pert indítani! Ez Amerikára jellemző! Túlléphetnének már azon ami volt. És csaodálkoznak, ha megvetik őket!
Na ettöl van antiszemitizmus. Addig feszegetik a pofonos ládát amíg kinyílik. Ha meg kinyílt akkor lehet mártírkodni. Addig követelöznek amíg az is ellenük fordul aki amugy megférne velük.
Nézzünk csak meg pár tényszerűséget.
-az 1933-as német választásokon kik nyertek? a nácik. Kik pénzelték? a zsidó pénzguruk.Azért hogy ne a komcsik nyerjenek. Csakhogy 1923-ban már megírodott a mein kampf. Abban minden benne volt.Tehát nem árultak zsákba macskát.

-Nem tudom pontosan mikor is indultak a vonatok,de 44 márc 17.én hivatalosan is meg let szállva az ország. Ezt mind tudjuk mit jelent. Elötte is volt sok ráhatás de Horthy amíg lehetet akadályozta a deportálást. Ja ezt nem szeretik emlegetni.

-Anno még 2.János Pál pápa elismerte hogy a keresztény egyház behunyta a szemét a szörnyűségek felett a főrabbi pedig beismerte hogy közel sem annyi volt az áldozat mint amivel vagdalkoznak.

-a zsidó történelem arról szól hogy mindíg mások elé helyezik magukat ezért már töbször elkergették,korlátozták őket.Egyiptomtól mostanáig.

-A japánok sokkal több kínait,és más egyébb ázsiai népet tizedelt meg mint ahány zsidó és nem zsidót a németek és csatlósaik. És érdekes módón alik néhány embert ítéltek el háborús bűnökért. A császárnak haja szála sem görbült pedig politikailag Hirohito=Hitler. És azota sincs semmijen gittegylet ami japán bűnösöket hajkurászna.

-Khol kancellárt ostromolták a sokadik kártérítésért,ő azt mondta:rendben, kifizetik,de alá kell irnijuk hogy nem lesz több követelésük.Persze erről hallani sem akartak.

-Ha így nézzük a dolgokat akkor a magyar állam is követelözhetne a Tatár,Török,Oszták,Orosz és Német államoktól kártérítést.

-Ahogy egy kolegám fogalmazta meg,van a vallása zsidó,és a munkája zsidó.Ez utobbitól mentsen meg az ég. Elég elszomorító hogy ma magyarországon a zsidó és a cigány szónak a kiejtése is fajgyülöletnek számít,függetlenül attól hogy milyen szövegkörnyezetben van megemlítve.
@Megfigyelo: Hé! Itt nem divat feljeletgetni, ahogy a magadfajta a polidiliben megszokta...
@Robis:
1948-ig: "Zsidók, takarodjatok Palesztinába!"
1948-tól: "Zsidók, takarodjatok Palesztinából!"
te kis elmebeteg.
@Zahal: én is piszkálgatnék bárkit, vallásra való tekintet nélkül, ha kitalálnák hogy ja igen a duna-tisza köze az bizony az ő tulajdonuk mert mittomén, elfoglalják és falat húznak köré. lőném őket amivel csak tudnám, hidd el. de lehet, hogy te is.
@Megfigyelo: Á, kell ez a szöveg mint egy falat kenyér. Lesz mit lobogtatni a hülye bizottságok elött.
@Zahal:
Ha már fenyegetsz: Az is lehet hogy hosszúttávon "ti" nyertek, de rövidtávon te szopod meg.
És komolyan gondolom, valóban megundorodnék a pénzéhes fajtádtól, ha nem lenne egy zsidó ismerősöm, akinek pont az a véleménye mint nekem...

De egyébként sztem te jobbik provokatőr vagy, ügyes.
@Zahal: tudod, drága barátom, számomra ez a pereskedő csűrhe kb ugyanazt a színvonalat képviseli, mint azok, akik a TV székházat dobáltak.
@Zahal: Nos a felsőbbrendű ember fíling mégis csak kitüremkedett a humanista álarc alól....
@yarisugi: apukám, te vagy, aki minket akar beállítani alacsonyabb rendűnek, és te hoztad fel a többi népirtást a holokausztot relativizálandó. azt képzelem, amivel te és a magadfajta képtelen szembenézni, hogy mi történt itt 65 éve.
Egyébként nem csoda, hogy kell a pénz, amióta kiderült, hogy a berken belüli Madhoff eltapsolt egy keveset a zsidó alapítványok vagyonából.
Azért a taljánoknak is kurvaanyjukat, miattunk nem tudtunk letelepedni Csizmaországban...

De inkább lenyugszom, majd később leperelem a gatyát is azokról, akik feltalálták a kereket, miattuk van annyi gyorshajtó!
@Zahal: ha mindenki ténylegesen Jobbik szavazó lenne akiket annak titulálsz, akkor kurva nagy bajban lennétek. Már ha tényleg zsidó vagy, nem jobbikos.
@sertésmájkrém: azért tök jó, hogy mindenkinek van egy zsidó ismerős meg rokona, akivel lehet példálózni meg mutogatni, bújni mögé :D
Amerikában mindenért lehet perelni. Erről az egészről nekem az jut eszembe, amikor egy amerikai agyas levágta a farkát láncfűrésszel, majd beperelte a gyártót, amiért nem volt feltüntetve a láncfűrészen, hogy "működő láncfűrészt tilos a nemi szervhez érinteni".

Megjegyzem, a faszi meg is nyerte a pert, minekutána a láncfűrészeken kötelező volt feltüntetni a figyelmeztetést.
@yarisugi: majdnem egyetértek veled, de "amerikai kúltúra nincs"! Az európai (olasz, görög, francia, német) és a kínai, japán messze megelőzte. Amerika szedett-vedett népesség (mint a magyar is, lássuk be). Nincs saját régi kúltúrája.
Még egy bőr lehúzása a holocaustról...
Én már nem mondok semmit (ki kérhetne még kitől és hányszor, hány generációra visszamenőleg és egyáltalán) csak hogy megértettem hogy lesznek antiszemiták az emberek...
Ők tudják, de a hatás-ellenhatás erre is igaz.
Ennyi.
@Zahal: na a Bibliában (ószöv.)tökéletes le vagyon írva, milyenek is a zsidók...
jó hogy mondod..

a Jobbikról amit írsz..csak a lúzerek nem tudják ezt.

de jó hogy mondod, hátha vannak itt lúzerek is:DFDD
@hááááát:

Nincs miért kérned elnézést. Nem te indítottál peret.
@Zahal: Ne a múltba révedjél! Nagymagyarországot nem akarsz? :P
@Megfigyelo: Azt hiszem picit tárgyi tévedésben vagy, ugyanis amikor a magyarországi zsidókat elkezték deportálni, akkor már Szálasi volt hatalmon, és német megszállás alatt voltunk. Hortyt pont azért állították félre, mert nem nagyon akaródzott a németek parancsait teljesíteni.
Nem akarta, hogy a hadsereg átlépje a trianoni határokat, átengedte az országon a lengyel menekülteket, nem engedte a deportálást.
Na ebből még van még egy db raktáron. Aki kapja marja!

izoom.hu/ujdonsagok-erkeztek/-vilagito-ledes-csap
@Hurkabácsi: "Nem akarta, hogy a hadsereg átlépje a trianoni határokat"

Izé, a Don belül van a Kárpátokon? Bazz, akkor nekem jó régi térképem lehet....
Elég vicces kedvűek ezek az amerikai zsidók.

Mondjuk érdekelne, a szuverén magyar állam miért is lenne köteles alávetni magát egy chicagoi bíróság ítéletének? Ez már önmagában vicc.

Ja, és jut eszembe: nem kellene már nekünk is pert indítanunk az egykori Szövetségesek ellen, követelve a bombázások utáni újraépítések és az évtizedekkel múltán is működőképes bombák hatástalanításának költségeit?

Lehet, hogy nagyon kevés lenne rá az a pénz, amit tőlünk ilyen-olyan címszóval már bevasaltak...
@Megfigyelo: Régen volt a történelemóra? javaslok két cikket, de van több is

tudomany.ma.hu/tart/rcikk/h/0/116081/1

És a kiugrási kísérlet

hu.wikipedia.org/wiki/1944-es_kiugr%C3%A1si_k%C3%ADs%C3%A9rlet

Horthy sokat hibázott, de minden volt, csak nem németpárti.
en beperelnem a tatarokat, mert majdnem kiirtottak a magyar lakossagot 1241-42 kornyeken
Ennyi erővel Jeruzsálemi bíróságra is adhatják az ügyüket. Bizonyára nagy a riadalom máv berkekben. Nem elég a vizsgálat, még ez is...Nem hiszem, hogy egy sehonnani bíróság bármilyen ítélete kötelezné az országot (állami tulajdon) bármire is.
@Parasite: ezen ne csodálkozz, elég sokan vannak. :-))
Meg a másik: Miért is van nekünk vakbelünk??? He? Mert valamelyik állatja a törzsfejlődés során úgy döntött, hogy nem szükséges megemészteni a cellulózt.

Basszameg, és engem erről mikor kérdeztek meg? Erősen diszkriminatív, ha én legeleni akarok, akkor legelni fogok, a fostos életbe'!!!
@bolesz: Van kulonbseg. Ott munkaerore volt szukseg egy (a magyarok altal is) lerombolt orszag ujaepitesere, amellyel nem bantak kesztysos kezzel, de a sajatjaikkal sem bantak jobban. (Oriasi ehezesek volta a haborut koveto evekben a SzU-ban.) A masik meg az emberek iparszeru gyari megsemmisitese volt, ilyen egyetlen egy volt az emberiseg tortenelmeben. Aki ezt a kulonbseget nem erti, az hulye vagy gazember.
@Zahal:
1. nem vagyok az apukád.
2. nem tudom, ki az a "minket" akikről írsz.
3. hozz példát, kit akartam és hol beállítani alacsonyabb rendűnek, de ha nem hozol akkor harapj a szarba és kussoljál fiacskám.
4. "magadfajta", na elmész a büdös tetves fasiszta anyádba ezzel a fajgyűlölő dumával, fiacskám.
5. én nem relativizáltam a Holocaustot, azt mondtam EGYENÉRTÉKŰ. Tudsz olvasni és értesz magyarul? TE relativizálod, mert szerinted van ember akinek a halála többet ér és van akié kevesebbet.

Egyelőre te viselkedsz görény patkány fasisztaként. De lehet hogy csak provokátor vagy. Akkor meg szánlak hogy ebből kell megélned.
Mára elég volt a zsidókból, majd meglátjuk mi lesz.
Egyértelmű, vissza kell perelni őket, mert anno jegy nélkül utaztak a hozzátartozóik.
@Kóser Malac: jajajj! necces! tuti nincs? egy fél se? facebookon biztos találsz egyet! és akkor bátran zsidózhatsz, mert neked is van már, és ő tök jófej, egyet ért veled meg minden :D
@Zahal: Én először is tudni szeretném PONTOSAN mi történt. Ugyanis amíg egyik napról a másikra 4 millióról 1,2 millióra csökken az auschvitzi áldozatok száma ( hivatalos adat, nem hokauszt tagadók állítják) addig a többi adat sem igazán hiteles. Nem a táborok létét és a rengeteg áldozatot vonom kétségbe, csak nem értem miért is nem lehe kutatókat engedni a téma közelébe.
Kárpótlásként oda adnám nekik a mávot v.mennyi leányvállalatával egyetemben , de kötelező lenne üzemeltetniük :D
Mivel eddig is főleg területtel fizettünk javaslom Ózd, Salgótarján és Mátészalka felajánlását jóvátételként.
Ja és hogy a neonáci Zahal provokátor aki a faji kérdések érdekelnek megnyugodjon: van a családban felmenő ágon zsidó.
Vki fent linkelte a keresetet. Érdemes elolvasni, hogy hogy jött ki a kár:

Az állítás az, hogy a MÁV akkori alkalmazottai a szerencsétlen deportáltak vagyontárgyait ellopták a peronról. Ennek értékét kérik most vissza. a számítás pedig úgy megy, hogy kiszámolták, hogy 1944-ben a teljes Magyar zsidó lakosságnak mekkora részesedése volt az akkori GDP-ben. ez kiad egy jó nagy számot. A következő állítás, hogy ennek a teljes zsidó vagyonnak 8%-a ott is volt kézben a peronon. Ezt lopta el volna a MÁV.

Tehát a lényegi állítás, hogy a MÁV a teljes Mo-i zsidó vagyon 8%-át a peron mellöl elvitte.

És ezt kéri most vissza egy 40-50 ember (nem számoltam pontosan, de a felsorolásuk elfér egy A/4 lapon)

ezen felül még kérnek egy laza 1milliárd dolláros büntető kártérítés (1/3ban az ügyvédek javára).

Nem számítva az egyéb eljárási formalitásokat, ha ezt meg lehet nyerni az USA-ban akkor nyugodtan kimondhatjuk, hogy nem jogállam.
@Viktus:

Gaskó Pityut is odaadjuk nekik!!!!
@viragimado: áh, a világ lakosságának nincs 1%-a zsidó vallású, ellenben 20%-a muszlim, 20%-a katolikus, 8% keresztény, 13%-a hindu. mégis kikről hallasz a legtöbbet? a zsidókról. miért? mert jó a marketingesük. a keresztény egyház mennyi embert nyiratott ki isten nevében? van erről valami szám? na nekik szar volt a marketing, ennyi.
@Hurkabácsi: Tevedes, a videki zsidosag deportalasara Horthy alatt 1944 tavaszan-nyaran kerult sor, azutan Horthy a budapestieke't leallitotta, mert a sved kiraly leveleben kilatasbea helyezte a szemelyes felelossegrevonasat. (Szalasi aztan folytatta...)

Ez a magyar tortenelemetudat egyik jellemzo torzulasa, hogy nem akarja tudomasul venni, hogy a videki zsidok kiirtasanak Horty mint allamfo volt az elsoszamu felelose.
Zahal, azért az kiderült már, hogy Arafat likvidálása nem volt egy jó ötlet izraeli részről, ezt azóta már igazolta a történelem. A másik meg, hogy Izraelben ugyanúgy kialakult az ottani szélsőjobb ezt nyilván te is tudod, ehhez hozzájárul mint támogató a keményvonalas egyház(egy része), ugyanúgy mint az araboknál ez(is) táplálja a gyűlöletet a másik fél iránt, szóval szerintem soha nem lesz ott béke, és előbb-utóbb megunják az ott élők és elhúznak usánkába, rokon volt kint, és pl ő azt mondta, hogy sokáig ezt nem bírná, rosszul nézel már fegyvert fognak rád, buszokat állandóan megállítják ellenőrzésre..stb , ami persze érthető hiszen bárhol lehet egy pokolgép, csak így nehezen élhető az ország
szögezzük le tényként: holokauszt (sajnos) volt, a XX. század történelmének egyik szégyenfoltja.
DE: Qrvára unom már, hogy erre hivatkozva harmadik generációs leszármazottak is sorban állnak kártérítésért, pereket kezdeményeznek, és mellesleg jót röhögnek egymás közt minden megnyert dollár után.
A botom tele van már velük, a vérnyomásom az egekbe szökött, amikor a cikket olvastam. Hogy a kék égbe lehet, hogy épeszű bíróság nem bassza ki ezeket az első tárgyalás után az ajtón?
Naná, hogy seggfej newyork-i banda karolta fel az ügyüket, hiszen ott minden második ügyvédi iroda vezetője "családtag".

Tényleg az lenne a megoldás, ha a MAZSIHISZ azonnal elhatárolódna ettől az egésztől. (ez szerintem megmarad a kívánság szintjén).

Ennyi erőből egy csomó magyar család összefoghatna és pert kezdeményezhetne Trianon miatt (családokat szakítottak szét) és még egy csomó hasonlót lehetne kitalálni. Mire jó ez?

Arra is kíváncsi lennék, hogy a kártérítés összegét hogyan számszerűsítették. Ennyit buktak a válságon?
Nem folytatom, mert csak felbasz az ideg....
Hm azért el kellene gondolkodni azért hogy ezt a hírt a zsindex önként és dalolva kirakta az oldalára. Szóval lehet hogy kamu az egész!Csak hergelik a népet hogy aztán jól megmondják hogy bizony bizony a magyar az egy annyira antiszemita nép!
@Megfigyelo: "A masik meg az emberek iparszeru gyari megsemmisitese "
Éppen ez az amit nem szabad kutatni, mert a téma megemlítése is holokausztagadásnak minősül. Miért is?
Azén rokonaim közül többen is résztvettek a SZU "újjáépítésében"
Vajona gulágokon milyen háborús károkat kellett felszámolni?
@öregmogyi: A világban ma még kb háromésfélezer hír született. Abban van célzatosság, hogy mikor milyen csontot dobnak be a kutyáknak marakodni.
Mi vagyunk a kutyák, ha ezt a hasonlatot sem értenéd.
Most jön a választás és a politikusoknak az az érdekük, hogy marakodó csoportokra bontsák a népet. Akkor lehet ugyanis uralkodni rajtunk. A holocaust meg a zsidózás ragyogó téma, plusz a békávés lopások.
@Parasite: inkább azért hallunk róluk annyit, mert az övék a pénzvilág, és így a hatalom is. Ezért nagy a szájuk is. Én sajnáltam, akik akkor meghaltak, akár zsidók voltak, akár nem, de az ilyen esetekkel meggyőznek arról, hogy nem volt kár értük. Mire jó mindenkit maguk ellen hangolni?
@odin: ettől függetlenül a magyar egy antiszemita nép :D de antiszemita a svéd is ne aggódj. nem ez a lényeg.
@Gunther:

Őt külön masnizva :)
gusztustalan az egész, de hála istennek, magyarországon nem kötelező érvényű egy amcsi bíróság határozata.
A holokausztért már 1000-szer kártalanítva lett a zsidóság, nem kéne már ezen rugódzani.
Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy azok a százezrek, akiknek lesöpörték a kommunisták a padlását és elvették mindenét, na őket ki kártalanítja? tőlük ki kért bocsánatot? Vagy Nagyapámtól, aki '44 novemberétől 45 májusig az orosz fronton volt, utána meg fogságban, és elhiheti az összes zsidó, ő sem önszántából ment oda. A magyaroktól, horvátoktól, szlovákoktól, csehektől ki kér bocsánatot? Nekik ki ad milliárdokat?
Emberek, tessék észrevenni, hogy ez néhány görény amerikai ügyvéd biznisze. Akkor is keresenek a perbe bolondított embereken, ha elvesztik, ha meg megnyerik, akkor hawaii. Zsidó vagyok, de a büdös életben eszembe nem jutna egy ilyen ordenáré mocsokság, mint a fenti.

Azt nem mondom, hogy nem tennék örömmel lámpavasra néhány 44-ért személyében felelős faszit, de nehéz meló lenne, mert Péter Gáborék meg Pálffy katpol-ja a túlnyomó részüket még 1949 előtt felköttette.... szóval értelmetlen és aljas dolog ma már trottyos excsendőröket meg állami cégeket bíróság elé citálni, régen volt, akinek van kit, az gyászoljon és őrízze emléküket, az erre épült iparágból élő tetvek, akik amúgy nincsenek sokan, csak igen hangosak, ténylegesen is szarjanak sünt.
tyűha:) zahalnak sztem a fitymáját az agya helyére rakták metéléskor:DD
@Megfigyelo:

:DDDDDDD

Szerintem be kéne perelni a svéd királyt, hogy annyit várt annak a levélnek a megírásával! Elvégre, ha nem késlekedik, akkor a vidéki zsidóság is megúszta volna... Te amúgy ironizálsz?
@tanmedve: Mindenesetre eleg pontos adat az, hogy MO-nak (trianoni teruleten) volt 700-800 ezer zsido vallasu lakosa, es a haboru utan gyakorlatilag egyetlen videki helysegbe se jott vissza annyi, hogy ki legyen az imahoz szukseges 10 ferfi, es ezert gyakorlatilag sehol sem maradt mukodo zsinagoga. Es ugyanes ervenyes az akkor magyar kezben vot felvideki es erdelyi teruletekre.
Ez igy kezzelfoghato?
@Megfigyelo:
Wikipédiából:

"A normandiai partraszállás, az erősödő külföldi nyomás, valamint az ekkor már általa is ismert Auschwitz-jegyzőkönyv hatására Horthy 1944 június végén le akarta váltani a deportálásokat szervező Baky László és Endre László belügyi államtitkárokat és a koronatanácson június 26-án javasolta a transzportok leállítását. Ezek azonban folytatódtak, amíg a kormányzó parancsára a hozzá lojális katonai erők 1944. július 6-án meg nem akadályozták Baky úgynevezett „csendőrpuccs”-át; Horthy ekkor tiltotta meg a budapesti zsidóság deportálását.

A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat.

1944 július 18-án Horthy kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a még nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő evakuálása érdekében (főként Palesztinába és Svédországba), valamint a nemzetközi segélyszervezeteket a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél.
A kezdeményezés, amelyhez meglepő módon a németek is hozzájárultak, elbukott, mivel az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság politikai okokból sokáig késlekedett a döntéssel és így a hadihelyzet változása miatt végül nem kerülthetett sor az akcióra.

A Jad Vasem szerint
azonban a kudarc ellenére a Horthy-ajánlat jelentős hatással volt a magyarországi zsidómentő tevékenységre."
Ahogy olvasgatom a kommenteket, és a 2 szembenálló tábor amúgy koherens érveit, azon gondolkodtam, hogy van-e valami alap, amiről elindulhatunk, ami közös (azon kívül, hogy a másik egy fasz?)

Mert úgy tűnik, a közös történelmünk, különös tekintettel a témában a zsidókkal közös történelmi periódusra, ami a századfordulóig virágzónak tetszett, nos ez sem "szent" már, mert, számomra úgy tűnik, hogy az unalmas, minden szempontból visszatetszést keltő állandóan szított 'zsidózás' unalmasnak titulálására nekem nagyon fájón most már az a replika, hogy 48 és 56 is unalmas.

Mit gondoltok erről?
@viragimado: semmire, de lássuk be, ha magyarok indítottak volna pert trianon ellen, nem lenne ekkora felháborodás :) én nem sajnálom tőlök, járjon ami jár, tökmindegy, amit viszont követelek ezekután, hogy járjon nekem is! kérjenek bocsánatot a törökök, szemlesütve a franciák és angolok, hogy igen, bocs, nem kellett volna elcsatolni területeket, sajnáljuk. az oroszok fizessenek kártérítést a megszállásért, stb. tőlem járhat a zsidóknak bármi, de akkor járjon nekünk is.
@Kulics: a magyarnak nem kell a marakodáshoz indok. Csak nézz körül ebben az országban, csak a gyűlölködést, széthúzást, marakodást láthatod. Ezért vagyunk a béka segge alatt, és ezért tudnak élősködni rajtunk a mindenkori politikusaink. Pártállástól függetlenül.
undorító az már...nó komment....előbb utóbb m+int kihúzzák a gyufát...2nemzedékük nőtt fel lejmolva...mennyi kell még?!
Nem tűnt fel senkinek az, hogy a zsidók elvonatozása (jegy nélkül) azután történt, hogy Magyarország német megszállás alá került?
Majd akkor fizetünk nekik, ha nekünk is kifizetik a II.vh-ban a függetlenségünk elvesztése utáni károkat!
Köszi!
@Vonatosi Márió: Az azért vicces, hogy az a törvény, amit idéznek, és ami kimondja, hogy illetékes lehet ilyen ügyekben amerikai bíróság, szintén amerikai... Ilyen erővel mi is egy MAGYAR törvényben leszögezhetnénk, hogy illetékesek a magyar bíróságok MINDENBEN, MINDEN országban, és így mindenkitől a világon mindent elperelhetnénk... Nonszensz az egész, szánalmas és nevetséges.
Az ilyen perek miatt lesz antiszemita az is aki addig nem volt az. Jó lenne ezt a - egyébként úgy látszik jól jövedelmező - holokausztbizniszt befejezni végre.
@Megfigyelo: "Horthy alatt 1944 tavaszan-nyaran kerult sor,"
1944. március 19. Mond ez a dátum valamit? Segítek : Magyarország német megszállása. Azt pedig hogy mennyire lehetett a német megszállás altt bármit is kezdeni talán a lengyelktől kéne megkérdezni, náluk hosszabb volt mint nálunk
@tanmedve: A gulagokon - barmily hihetetlen - uzemek mukodtek. Pont ez volt az ertelmuk, ebben kulonboztek a hadifogolytabortol. (Sot tevezointezetek is, pl, Tupoljev is ott csinalta az elso repulogepeit...)
@Hurkabácsi: Te vagy tárgyi tévedésben, a deportálások 1944 március 19. után, egy bizonyos Stojákovics Demeter, alias vitéz Sztójay Döme miniszterelnöksége, valamint Endre László és Baky László személyes felügyelete alatt történtek, egészen addig amíg Magyarország Főméltóságú kormányzója méltóztatott felébredni a csipkerózsika álmából, és kirugdalta innét Eichmannékat, és odaszólt a megfelelő helyre, hogy zsidókat nem adunk többet. Amikor Szálasi hatalomra került, akkor már csak a budapesti gettók voltak meg, a testvérek innen, illetve az ún. védett házakból tudtak válogatni, ha éppen gyilkolni támadt kedvük.
@Megfigyelo:

Baromság. Munkaerő kölcsönzés részeként küldték a zsidókat aztán derült ki nem dolgozni mennek, és a deportálásokat azon nyomban leállították. Nem volt semmiféle felelősségrvenosásodi levélről szó. Horthy kormányzat konzervatív népség volt a népírtás nem alkotta ideológiai nézeteik szerves részét.
Egyébként számomra máig érdekes tény, hogy akkora már mind tudták mi folyik azokban a táborokban, és mégsem bombázták szét a logisztikát ami a táborokba jutatta a zsidókat ... mert a hülye náci a kapacitását azzal kötötte le nem a frontra vitte a hadianyag utánpótlást.

Szálasi is kevésbbé volt "haladó antiszemita" , mint a nácik ő sem akarta engedni a megsemmisitő táborokba szállítást, helyette dolgoztatni akarta a zsidó lakosságot. A történelem elég összetett a kisnyilasok sok kegyetlenkedést elkövettek na meg Szálasi is elég nagy szarházi volt, de az megint tény, hogy sok kisnyilast meg zsidólődözőt már ők is elkezdtek felelősségrevonni.
@harcigolya:

Semmi ilyen nem unalmas. Ez nem szempont. Az unalmasnak bélyegzés unalmas, illetve mögöttes aljasságra utal.
Nem kell annyira felháborodni, mindenütt élnek ütődöttek. Első olvasatra is nyilvánvaló, hogy a dolog nem fog összejönni. Érdekesek viszont a kapcsolódó felhangok, talán ezek jelentik az egész ügy értelmét.
Nyugi van, nincs para.
@harcigolya: az összes ilyen jellegű megnyilvánulás unalmas! Történelem. Semmi más! Tanítani kell, hogy ne legyen újra ilyen. Tanítani kell, hogy egyik se akarjon feésőbbrendű lenni a másiknál. De ennyi! Ennél több időt, energiát nem érdemel az egész. Túl kell nekik is lépni ezen.
@Megfigyelo: Ez hol igazolja az IPAROSÍTOTT embeirtást? Egy sváb falu gulágra hurcolt lakói milyen százalékban élték túl az "újjáépítést"?
A MÁV indíthatna inkább ellenük,mert jegy nélkül utaztak!
Gyakran mondják azt, hogy a zsidóknak ezt meg ezt nem kéne csinálniuk, mert ezzel csak táptalajt adnak az antiszemitizmusnak. Ez a hülyeség. Antiszemitizmus mindig és mindenhol volt és van. A legtöbb antiszemita lehet, hogy még nem is látott zsidót. Az antiszemitizmus nem attól függ, hogy a zsidók mit csinálnak, mert az antiszemiták mindenképpen fognak maguknak okot találni.
Ezeknek a kárpótlásoknak pedig akkor lenne értelme, ha az abból befolyt pénzt részben a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben lévő túlélőknek adnák, részben pedig zsidó oktatásra költenék, hogy a zsidóság végre tényleg arról szóljon, amiről kell, és ez a judaizmus. (Bár ez szerintem úgy lenne természetes, ha erre az államok per nélkül is adnának pénzt.)
@yarisugi:

Jó lenne efféléről nem a wikpediából informálódni. Legkevesebb egyes részletek nagyon kétségesen hangzanak. Sőt kifejezetten értelmetlenül.

Független forrás erről érdekelne, de nem annyira, hogy nekiálljak nyomozni egy elhangzott állítás miatt. Munka stb is van.
ravaluf : Szerinted mennyi hatalma volt Horthynak a német megszállás után? Gondolom megkérdezték, hogy elvihetik-e innen a zsidókat, mert szappant akarnak csinálni és kérték hogy segítsen rábeszélni a MÁV-ot, hogy szállítsa az alapanyagot... Kb háziőrizetben volt wazze!!!
Ez és a hasonló hírek így választások előtt pont jól jönnek a nácziakoknak.
Aztán a vége az lesz, hogy lesz sok-sok százalékuk a parlamentben.

Aztán majd lehet picsogni, hogy Magyarországon megint teret nyert a rasszismus-faszizmus-náczizmus.
@ravaluf: Szo sincs rola. Magyarorszagon alig egy par szaz haborus bunost iteltek el, es plane halalra nem - legfeljebb ket-harom tucatnyi halalos iteletet hajtottak is vegre. Sztalinnak kenyelmetlen volt, hogy a (sikertelenul maradt) kiugrasra Horthyval kotott szerzodest, es ezert Tildy 46-os moszkvai utja ssran lenyegeben utasitotta ot, hogy "hagyjak bene az oreget". Ezert aztan Horthy embereyt sem igen zaklattak.
Ki kéne már halniuk a Holocaust, Don kanyar, 56 és más egyéb hasonlók túlélőinek. Akkor talán már nem foglalkoznának ezekkel az ügyekkel.

Mit tehet a MÁV arról, hogy az ő vagonjaikon vitték el őket. Mertek volna ellenkezni, agyon is lőtték volna az alkalmazottaikat.

Idióta faszfej pénzéhes köcsög banda, aki ez miatt perelni akar.
@Gemál Ben:
Nem kaptak elég kárpótlást eddig?Kik kerültek ismét vezető poziciókba?
Na illetékesség szempontjából aszongya a doksi nagyvonalakban, hogy mivel nemzetközi jogot sértett ezért az ügyben minden amcsi bíróság illetékes, valamint megtartott az eltulajdonított értékekből vagy azokból, amiket ezekre cseréltek, továbbá kereskedik az usában (jegyeket ad el közvetítőkön keresztül) ezért lehet húzkodni!

Ezúton figyelmeztetnék mindenkit, akinek volt dédöregapja, hogy e-bayen csak akkor kereskedjen, ha biztos benne, hogy az öreg nem volt abban az időben masiniszta, mert elviszik az örökségét!!!
@Megfigyelo: Formálisan és nem formálisan is német megszállás volt sajna, ajánlom figyelmedbe az 1944. március 19.-i dátumot, valamint mondjuk a Florian Geyer, a Reichsführer SS, és a Horst Wessel SS hadosztályok tevékenységének tanulmányozását 44 március közepétől kezdve.
@hááááát: Sajnos főként tényleg a szerencsétlen csórókon csattant az ostor, akik senkinek nem ártottak. Akik ellen eredendően megindult a hadjárat, még jóidőben, jó kapcsolatokkal, és sok pénzzel Amerikába távoztak. Az ő bosszúhadjáratuk tart immáron 65 éve, és nagyságrendekkel erősebbek, mint amikor elindult ellenük az üldözés. Ez van... Az élet nem habostorta, ahogy Virág elvtárs mondani szokta.
@tanmedve:

Gondolom az iparosítás a megölés szándékában és módszereiben van. A Gulág esetében a cél nem a legyilkolás volt, csak a gyakori velejáró. Fölösleges ezeket egymáson keresztül méricskélni és ezt vagy azt jobbnak nyilvánítani a másiknál, elvitatni bármit is.
@Gemál Ben: mire fel?!! Ezt szinte mindenki kérhetné!
Nehogy már szegény zsidók lennének rossz helyzetben. Hidd el, közöttük kevesebb a szegény. És igen sokat költenek oktatásra, amire a nem zsidóknak nem jut.
@Gemál Ben:
Miért is kéne nekem finanszírozni a zsidóságot, esetleg az oktatását??
@Gemál Ben:

Volt már kárpótlás nemrég az aranyvonat ügyében a zsidó szervezetek kapták érdekes módon a szép pénzecskét, akik pl. itthon pár forintos élelmiszercsomagot adnak a túlélőknek ... tiszta biznisz.
"Nem szeretem a holokauszt-megemlékezéseket. Több okból sem. Legfőképpen talán azért nem, mert elképesztőnek, döbbenetesnek, emberi mivoltomban mélységesen sértőnek találom, azt a katasztrofális önfeladást, amivel a zsidók felsorakoztak a kivégzőosztagok előtt, vagy bevonultak a gázkamrákba. Hogy tehette meg azt hatmillió ember, hogy szó nélkül, fatalista belenyugvással elfogadta a maga halálos ítéletét? Mielőtt valaki azt találná gondolni, hogy a zsidókat akarom felelőssé tenni a holokausztért, gyorsan ideírom, hogy tisztában vagyok a körülményekkel. Mi több, azt is tudom, hogy a végpusztulás elkerülésének reményében nagyon sok megalkuvásra hajlandó az ember. Még arra is, amire a gettókat irányító zsidó tanácsok és zsidó gettórendőrségek képesek voltak, arra, hogy a nácik követelései alapján összeállítsák a kivégzendők menetoszlopait, és leszállítsák a halálraítélteket a gettó kapujához… "
@HaNa: Horthynak volt hatalma megakadalyozni a budapesti deportalasokat, tehat valoszinuleg meg tudta volna akadalyozni az osszeset - amint a norveg kiraly es a bolgar car is meg tudta tenni. De Horthy vilageleteben antiszemita volt; o nem volt kesz legyilkolni a zsidokat, de kesz volt tetlenul nezni, hogy elhurcoljak oket es legyilkoljak. Nem volt hulye, tudta, hogy a csecsemoket es az oregasszonyokat nem dolgozni viszik,..
Gratulálok a sok értelmes hozzászólónak, nagyon tetszik a dülledt szemű fröcsögő antifa tábor indulati vagdalkozása. Kb. így vergődtök mindig ha kiderül mekkora szarrágók vagytok. Csak így tovább.

Na, a lényeg. A II. világháború többi 50 millió áldozata szerintem sokkal nagyobb horderejű kérdés
mint az hogy eladtátok a csóró testvéreiteket a náciknak. Nem kéne lassan befejezni? Meddig akartok még segget csinálni a szátokból?

Amúgy megnéztem volna a MÁV szállítási jegyzőkönyveit. Ki a faszomat szabadított fel a Vörös Hadsereg ha már mindenki Auschwitzban volt? Semmi gond, Köves Shlomóka majd kiszámolja.
@Gemál Ben:

Az eslő bekezdésed: igen.

A második: téves megközelítés megpróbálni előírni másoknak, hogy ők milyen utat válasszanak. Nincsen A helyes út.
@Viktus: Az aranyvonat ertekei mind a Magyar Nemzeti bankba kerultek, azota se tudta senki kiperelni meg azt sem, amibe bele volt irva a neve.
@Megfigyelo: "A gulagokon - barmily hihetetlen - uzemek mukodtek. Pont ez volt az ertelmuk, ebben kulonboztek a hadifogolytabortol. (Sot tevezointezetek is, pl, Tupoljev is ott csinalta az elso repulogepeit...)"
Még senki nem szólt hogy az ötvenes években írorr történelem könyveket le kéne cserélni? Lehet hogy én egy szellemi topronygy vagyok de a két ismerősöm - nyugodjanak békében- egyike sem látott semmilyen üzemet. Ahoz pedig hogy megszabják a hetente máshová hordott kőkupacok helyét nem kellett tervező iroda. Amúgy pedig ezek szerint tizenéves lányokkal árkot ásatni puszta gazdasági megoldás, elhurcolt embereket dolgoztatni meg csak auschvitzban bűn, másutt gazdasági szükségszerűség
@Robis:
és a gázszámlatartozás hol marad?
@Zahal
a gyűlölet lángját saját magatok tápláljátok.
Izrael terrorizálja a kisebbségeket, akkor hogyan várja el pl. hogy más országokban megtűrjék népét?

Legjobb lenne kárigényt beadniuk Egyiptomban is a 200 éves rabságért cserébe.

Nekünk pedig lehet a 150 éves török elnyomás miatt kéne kuncsorognunk Ankarában, nemde?
@HaNa:

Nem kell semmit sem finanszíroznod. Ne forgasd ki azt amire válaszoltál. Beírásod rosszindulatú.
@A Nép Te vagy:

A gulagok esetében is a végcél ugyanaz volt csak ott a rendelkezésre álló időkeret nagyobb volt így előtte maximálisan kitudták zsákmányolni a fizikai alapanyagot. Nem kell a komcsikat sem mosdatni nem volt semmivel jobb egy gulag tábor, mint auschwitz csak tovább tartott a szenvedés.
Még egy hozzászólás, amit építő jellegű kérdésnek szánok: a, szerencsére mindenki által elítélt anyagi haszonszerzésen túl látjátok-e értelmét a holokausztnak a történelemből való ilyenmódon kiemelését (lásd pl Heller9? Jó ez valakinek? És ha igen, mi a következő lépés?
@Megfigyelo:

Te tájékozódás nélkül folyamatosan hülyeségeket beszélsz.

Aranyvonat - Kárpótlás a magyarországi zsidóságnak
2005-11-26 17:56:57

Az aranyvonattal elvitt értékekért járó pénzt csak karitatív célokra fordíthatják. Jövőre érkezik az első részlete annak az összegnek, amelyet az aranyvonattal eltűnt értékek után ítélt meg a hazai zsidó közösség javára egy amerikai bíróság. Az összesen 4,8 millió dolláros összeget öt éven keresztül, több részletben folyósítja az amerikai állam. A pénzt csak karitatív közösségi célokra lehet felhasználni.
2006-ra várható, hogy átutalják az aranyvonat miatt a magyar zsidóságnak megítélt 4,8 millió dolláros kárpótlás első összegét. A pénzt nem lehet egyéni kárpótlásra fordítani, csak karitatív célokra.A jóvátétel sorsáról már folyik az egyeztetés a magyarországi zsidóság vezetői között. Meglehet, hogy egy új jótékonysági szervezetet hoznak létre az összeg felhasználására, de az sem kizárt, hogy egy már meglévő szervezet kapja meg az összeget. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke szerint a megítélt összeg csak töredéke a tényleges anyagi veszteségnek, a károk miatt azonban nem elsősorban az Egyesült Államoknak, hanem a korabeli magyar államnak és a nyilasoknak van felelőssége.
@sbronzo:
Egyértelmű,hogy csak hasznot húztak a holokausztból.Kaptak egy saját államot,amit csak erre a történetre tudtak alapozni.Létfontosságú számukra,hogy erre emlékeztessék a gojokat és állandó ellenségképet tartsanak fent különben az államuk összeomlik.Az antiszemita szót megtanulták.Ezzel mindig előre tudnak törni és megszerezhetnek bármilyen pozíciót bárhol a világon!Akárcsak a cigányok,akik megtanultak 2 szót:diszkrimináció,rasszizmus!Ezekkel bármit el lehet érni,csak el kell kiáltani.
@ravaluf: Magyarorszag formalisan megmaradt szuveren allamnak Horthy kormanyfo allamfosege alatt, ahol a nemet csapatok csak "vendegsegben" voltak. A magyar allamaparatus zavartalanul mukodott - az hajtotta vegre a deportalasokat, es csak a hataron adta at a vonatokat az SS-nek. Ezzel szemben a megszallt francia vagy lengyel teruleteken megszunt a francia ill. lengyel allam szerveinek a mukodese, ott kozvetlenul nemet adminisztracio volt,
Nem, nem szabadna kiemelni. Sok más hasonló történt, csak a "technológia" és a feygverek feljődésével hatékonyabb volt. A történelem folyamán nem egyszeri esetről van szó. Csak ők fújják fel ennyire.
@Zahal: mondd, ezzel az übermensch-szemlélettel kimondottan az a célod, hogy a zsidósággal szemben ellenszenvet kelts, vagy éppen ellenkezőleg: egyszerűen provokálsz?

A "relativizál" szó jelentésével nem ártana tisztában lenni. Azzal, hogy valaki a holodomort, a gulágot, az örmény genocídiumot vagy a vörös khmerek népirtását megemlíti, nem relativizált semmit.

Te ellenben RANGSORT állítasz fel a genocídiumok között, amivel valóban relativizálod mások szenvedését.

Milyen jogon döntöd te el, kinek mi fájhat jobban? Ki vagy te ehhez?
Eddig sejtettem, hogy antiszemita vagyok, most már tudom is.
@Megfigyelo:
Ha olvasnál törit, akkor tudnád hogy Horthy tiltakozott is az elhurcolások miatt, de magasról leszarták ezt a megszállók. Végül mégis megakadályozta a budapestiek deportálását, amikor megsejtette hogy nem dolgozni viszik őket. Tudod akkoriban elég kevesen tudtak arról, hogy valójában mi is történik velük, ezt nem tették a nácik közkincsé.
Megkérem a tisztelt egybegyűlteket, hogy se Zahalt, se a felpereseket ne azonosítsák a világ, vagy akár Magyarország zsidóságával, mert akkor közösséget kellene vállalnom velük, és nem szeretnék. Köszönöm.
@mingyá beszólok!: Alapvetoen a Budapesti Gettoban es a
dunaparti "Kisgettoban" maradtak eletben zsidok, meg olyanok, akik hamis papirokkal bujkaltak. A videki zsidosag megszunt letezni.
"Ezek" mindig hullarablók voltak. Nekik semmi sem szent, a saját anyjukat is kiváltották 100x közpénzből a kriptákból.
Szerintem minden magyarnak sértő ez, hogy a MÁV-ot, az országot, és ezzel lehet vitatkozni, de közvetve minden magyar embert nagyobb bűnösnek akarnak nyilvánítani, ítélni ezzel a perrel (én így élném meg, és azért a kért összeg se kevés) mint bizonyos érinthetetlen, velejéig romlott, háborús tömeggyilkosokat, a világ minden tájáról. Akkor már inkább a VALÓBAN BŰNÖS, mára agg emberek meghurcolása, mint ez. De a legjobb, ha valami évfordulón eljönne a Megbékélés Napja (illúzió).
Megfigyelo, azért nézz utána, hogy a szerinted nem is olyan rossz gulagokon mennyi ember halt meg, mielőtt baromságot beszélsz
Hat amikor reggel ezt olvastam, azt hittem menten agyverzest kapok!
Par dolog hirtelen:
1) hogy jon ahhoz barki is, hogy en fizessek neki karpotlast? Igen, hiszen az en (nem keves) adombol fizetnek ki! Pont leszarom hogy kiirtottak 750.000, -bocsanat 1.5 mill, ja nem, bocs 6 mill es novekszik- zsidot. Kurvara semmi kozom hozza, mint ahogy azoknak sem akik perelnek. A tulelok hozzatartozoi, b+!
2) Szerintuk az akkori MAV megpalyazta a zsidodeportalas tendert es nyert?! Lefizette az osztrak es a nemet vasutat, hogy ok szallithassanak? Vagy azt mondtak nekik: vigyetek es kesz!
3) Be fogom perelni a tulelok hozzatartozoit a BP-Auschwitz viszonylaton tortent szemelyszallitas ki nem egyenlitett dija, annak potdija es kamati miatt.
4) Jellemzo modon csak a zsidok kepesek ilyen ocsmany modon meggyalazni a sajat hallottaik emleket, azaz uzletet csinalni belole.
A 'háááát' tipusuaktol elnezest kerek, sajnos a gusztustalan fajtarsaik miatt tenyleg oket lovik a Dunaba.
5) Csodalkozunk, hogy antiszemitizmus van... Vagy nincs, de igeny lenne ra...
hmmm...

Ez arról szól, hogy a mostani dolgozó és adót fizető emberekről akarnak több milliárdot leakasztani. Vagy a MÁV második VH-s eszközeiből várják a teljesítést?

Méghogy nem a pénzről szól, akkor miről?

Kérjenek bocsánatkérést, ne pénzt, akkor lesznek igazak, így hazugok. Nem fizettünk már eleget kárpótlásra meg jóvátételre? Mikor lesz elég?
@ravaluf: Már Lakatos Géza miniszterelnöksége alatt sem volt semmilyen deportálás, sőt, akkor már kifejezetten próbáltak zsidókat megmenteni.
@Viktus: En ey masik, meg 1946-ban visszahozott Aranyvonatrol beszeltem.
@Megfigyelo:" Magyarorszag formalisan megmaradt szuveren allamnak Horthy "
Csak én gondolom úgy hogy a formális szó azt jelenti nincs lehetőség önálló döntésre a megszálló szándékaival ellenkezően?
a máv meg beperelheti őket, hogy ingyen utaztak
@szerintem___1:
Adom.
Én sváb vagyok.A "kollektív bűnösség elve"alapján,az én apai nagyszüleimet is kitelepítették,teljes vagyonelkobzás mellett.Az már a történelem fintora hogy ők ezzel a világ szerencsésebb felére kerültek,de akkor az csak egy szarrábombázott romhalmaz volt.
Akkor most én is pereljek?...ehh
@Gemál Ben: "a zsidóság végre tényleg arról szóljon, amiről kell, és ez a judaizmus"

- szerinted értelmes az a kérdés, hogy miről KELL szólnia a zsidóságnak? és a magyarságnak? az olaszságnak? a japánságnak? mi van azzal a zsidó származású emberrel, aki buddhista akar lenni, megtiltod neki?

Milyen államoknak és miért kellene pénzt adniuk erre?
@Viktus:

NEM volt cél a gulág esetében a megölés. Ez nem igaz. Emellett semmivel sem kevébé utálom a létrehozóit náladnál, ha esetleg tévesen azt képzelnéd. Abszolút értelmetlen, terméketlen ostobság, mégegyszer mondom, a relativizáló szembeállítás. Ez is-is kérdés, nem vagy-vagy.

Ne felejtsd el, a kérdés az ipari jellegre vonatkozott.
@A Nép Te vagy:
Nincs mit kiforgatni ezen: a MÁV-nak szerinted kinek a pénzéből kéne fizetnie? Az utasokéból és az államéból, aki nem a II.vh alatt összeszedett nyereségéből fog fizetni, hanem a mostani adóforintokból. Te fizetsz adót?
@harcigolya: OTT A PONT!
Érdekes módon a Schindler-listája nagyon szépen ábrázolja a zsidó kápók és tömbfelügyelők tevékenységét, a stalagok sonderkommandoiról nem is beszélve. (forrás: Nyiszli Miklós - Mengele boncoló orvosa voltam)

KEDVES ANTIFÁK!

ELADTÁTOK A NÉPETEK NINCSTELENJEIT AZ ÁLTALATOK PÉNZELT NÁCIKNAK, ÉS MOST MÉG VAN POFÁTOK A KAMATOT IS ELKÉRNI?!

A legékesebb példa a (zsidó) Rotschildek megmenekülése az SS-től. Olvassatok kicsit utána.

Persze nagyon kétlem hogy az antifák bármelyike képes lesz megérteni és belátni hogy mennyire ostobán és elvakultan kántálja a hazugság dogmáit.

Az 59 éves holo túlélőkről meg ne is beszéljünk, totál hülyének nézitek a világot, szarral teli üstben fogtok főni a pokolban. Csak azt kívánom nektek, amit TI az egész világnak...
Jó poszt. Nekem is ugyanez jutott eszembe a hír olvasásakor.
Miért nem lehet már abbahagyni ezt a holokauszt magasztalást? Sok szörnyűség történt, azok közül 1 a holokauszt. Visszacsinálni nem lehet, tanulni viszont igen, hogy soha többet ne történhessen ilyen.
Ezzel a perrel meg valóban az antiszemitizmust szítják.
A hülye amerikai bíróságból meg kinézem, hogy a zsidók javára dönt.
Jah csak Horthyéknak nem egy balhéja volt ebből, hogy nem voltak hajlandóak összegyűjteni és kiküldeni a zsidókat, az egész német nyomásra történt, erről miért felejtenek el megemlékezni?
@HaNa: Annyi, hogy egy mondatába került, és az áldott emlékű vitéz Koszorús Ferenc. vk. ezredes által parancsnokolt esztergomi páncélos hadosztály bevonult Budapestre, kirugdalta a Baky által felcibált csendőröket (Koszorús ezredes tiszti járőrt küldött Baky irodájába, és közölte, hogy 24 órán belül az összes Budapesten települő csendőr alakulat hagyja el a várost).

namost értem én, hogy ehhez kellett az ún. Auschwitz jelentés, és a svéd király tiltakozó levele, de egy az állampolgáraiért felelősséget ismerő államfő akkor sem tolerálhatta amit Eichmannék itt elkezdtek. Pontosan tudta mindenki, hogy nem dolgozni visznek 80 éves aggokat, meg gyerekeket. Aki itt munkaképes volt, az a MUSZ-ban szedte az aknákat. Örülök, hogy legalább májusban lépni mert, ha nem, én sem pötyögök itt, de nem lehetett volna picit korábban? Sokkal jobban állna most mindenki.
@viragimado: Jól mondod. Ez az igazi tragédia nem trianon.
Kedves Honfitársak!
Lássuk már végre be, ez egy undorító provokáció, a legaljasabb fajtából, amelynek az elsődleges célja nem az anyagi haszonszerzés, hanem az indulatok felfokozása. (Bár "kurvaországból" éppen nem lehetetlen kiszedni még némi alamizsnára valót.) Gondoljunk csak bele, milyen jól jön a cionistáknak az antiszemita visszhang és egyéb efféle megnyilvánulás. Pláne akkor, amikor Hazánkban holokamu tagadást elítélő törvényeket készülnek elfogadtatni. Az antirasszista törvényekről már nem is beszélve. A bűntársaik ott tevékenykednek a politikai pártok élén, s nem a magyarság érdekeit fogják védeni.
Ám nem megoldás a zsidózás! Mert ezzel el is érték az igazi céljukat. Nekik a becsületes zsidóság csupán eszköz, és éppen annyira vannak semmibe nézve, utálva, mint mi Magyarok. Áldazatok ők is, akárcsak mi.
Céljaik elérése érdekében semmi sem elég drága. A Szentírást is úgy értelmezhetik, ahogy csak akarják. Igazából ezek a cionisták már nem is zsidók, mert réges-rég letértek arról az útról, amelyet Izráel Istene kijelölt számukra.
Természetesen határozottan vissza kell utasítani az ilyen hátulról jövő aljasságokat és el kell küldeni őket a jó édes anyjukba. De kizárólag csak őket!!!
Sajnos, tényleg van tartanivalónk tőlük, ám nem kell mindjárt összecsinálnunk magunkat. Viszont okosan kell hárítanunk, s nem fejjel a falnak, mint arra számtalan esetben sor került már.
Itt az ideje megmutatni a politikai pártoknak, hogy mit tudnak kezdeni ezzel a komoly kockázatot jelentő követeléssel szemben!!!
Az esetet elbagatellizálók, közömbösnek látszók, vagy halogatók egyértelműen a tettestársaik. Menjünk, kérjük számon a pártokon, mit tudnak kezdeni ezzel a dologgal! A válaszok és reagálások nagyban meg fogják könnyíteni a döntésünket, hogy kinek is adjuk oda a kopogtató céduláinkat!
Ja, megvalami:
5) meg ha kisse OFF is: Romania (Szerbia, Horvatorszag, Ausztria, Csehorszag, Szlovakia es Ukrajna) fizzessen karpotlast a megfelelo datumig kamatoztatva az elcsatolt teruleteken megtermelhetett, elmaradt GDP utan. Ha' nem? Amugy legvar-plaza modjara...
@Aladár69: Igy van. Es amikor Horthy jonak latta, levaltotta Sztojayt es kinevezte Lakatost miniszterelnoknek. Tehat igenis megmaradt a magyar szuverenitasnak egy szamottevo resze - nevlegesen az egesz, szemben mas megszallt orszagokkal. Es ez Horthy felelossege. Ha 1944. marcius 19-en azt a parancsot adja, hogy "ellenallni", akkor nem lett volna sok harc,
a nemetek lenyomjak a magyar hadsereget 2-3 nap alatt,
de Magyarorszag a masik oldalon ult volna a beketargyalasokon.
Valahol ezt olvastam:

Ha van egy kis ver a MAV vezetoinek a pucajaban, akkor pereljen vissza, mert 437 ezren jegy nelkül utaztak Auschwitzba.
Egy jegy a mai aron 69,4 €-ba kerül. A jegybanki kamat jelenleg 6%. Ennek a duplajat szoktak venni, tehat 12%. Szorozva 65 evvel.
Igy a MAV-nak (atszamolva) 325.991.284 dollarral tartoznak.
Ellenben ok 240.000.000 $-t kovetelnek.
Akkor a 85.000.284 $-t felezzuk meg, utaljak at az IMF-tartozásunkba es kvittek vagyunk!
azt szeretném azért megérni, hogy valamelyik afrikai ország polgárai beperlik izraelt népirtásban való közreműködésért. (ti. izrael a világ harmadik v. negyedik legnagyobb fegyverexportőre...)
@A Nép Te vagy: Jaj, most aztán nagyon meg vagyok hatódva. Leszarom a véleményed, senki nem kérdezett. Amúgy a nicked mellé belinkelt cikket olvastad is, vagy csak ezt tudták adni neked a MASZOP irodában mint szellemi támogatást.
@Megfigyelo:

Horthy nem volt háborús bűnös.

Szálasi, Sztójay, Jaross, Baky, Endre kötélen, a maradék nyilasok egyharmada nyugaton, egy másik harmada sitten vagy kötélen, a maradék pedig bűnbocsánatot nyerve az MKP, majd az MDP tagja. Nézz utána jobban.
@tanmedve: Korlatozott lehetosege maradt Horthynak a cselekvesre. A Lakatos kormany kinevezeseig nem elt vele, meg sem is probalta.
A NOL-on közölt adatok alapján összesen 9 mrd $-t, vagyis a magyar GDP kb 7%-át akarják elszedni. Viszonyítási alapként 13. havi nyugdíj elvétele - 160 mrd Ft - is kb csak a GDP 0.6%-a volt. Vagyis ez több mint tízszer több. Milyen brutális megszorítás kéne ahhoz, hogy ezt kigazdálkodjuk?????

Ha azt mondanák, hogy kapjon 10-10 millió Ft-ot az a 100 holokauszttúlélő, akkor végül is rendben van, a Jobbik támogatottsága növekszik 1.5%-kal, de semmi különös nem történik, viszont ez a horribilis összeg, ez nagyon gáz, ez képes tönkrevágni a magyar gazdaságot úgy, mintha mintha még 4 év Gyurcsány-kormány lenne. Ebből nem kérek.
Marhavagon = MÁV Cargo.

Tessék őket perelni.
@A Nép Te vagy: "NEM volt cél a gulág esetében a megölés. "
Tiszteletel kérdezem 17 éves lány elhurcolása, (pechére sváb családba született, szülei parasztemberek, soha sehol nem politizáltak, semmilyen bűnt nem követtek el) hónapokon keresztűl szibériai fagyott földben árok ásatása,másnap betemetése, három méterrel arrébb újra kiásása, nosez milyen célt szolgált?
@levi009: ez egy komolytalan követelés, és a pártoknak nem ezzel kell foglalkozniuk. Sokkal komolyabb kérdések vannak! Én azt hiszem senkinek nem adom oda a kopogtatócédulámat. Nincs kinek!
@Megfigyelo: dobd el a 89 előtti történelem könyveidet, a googlebe meg üsd be mondjuk a Drancy szót, és olvass utána a Vichy és nem Vichy területen alkalmazott megszállási módszereknek. Ja, és nézz utána, hogy tán ugynezek a faszok már bepróbálkoztak az SNCF-nél is, oszt nézd meg, mire jutottak.
@Aladár69: Tudom. Miért írod ezt nekem? Sztójay és Szálasi a két kutya, nem Lakatos, pláne nem Kállay.
@Józan paraszt:
Igazad van! Az már a sógoroké! :D Foglalkoztassák az ő jogászaikat, ne minket szopassanak baromságokkal!
@Incinerator: De csak abban a világban amelyik ezt hagyja! Már beindult a felvilágosodás, de nem könnyű azt a rengeteg holokauszt filmet, meg egyéb agymosást kiverni az emberek fejéből, amely hatások gyermek kortól kezdve érték a mai felnőtt lakosságot szerte Európában! Lassan, de biztosan nyílnak fel a szemek, és érik az újabb "antiszemitizmus"!
Utána pereljék be a pékeket, mert kenyeret sütöttek a náciknak, a henteseket mert disznót vágtak, a kohászokat, mert a vagonokhoz és a sínekhez adtak vasat, az ebtenyésztőket, és a kutyák leszármazottait, mert biztosították a kutyautánpótlása a kísérethez, és őrzéshez, egyszóval mindenkit aki nem zsidó, és valamit ki lehet belőle csikarni.

Miért nem mennek már abba a jó büdös kurva anyjukba!?
@Incinerator: De csak abban a világban amelyik ezt hagyja! Már beindult a felvilágosodás, de nem könnyű azt a rengeteg holokauszt filmet, meg egyéb agymosást kiverni az emberek fejéből, amely hatások gyermek kortól kezdve érték a mai felnőtt lakosságot szerte Európában! Lassan, de biztosan nyílnak fel a szemek, és érik az újabb "antiszemitizmus"!
@Megfigyelo:

"a nemetek lenyomjak a magyar hadsereget 2-3 nap alatt,
de Magyarorszag a masik oldalon ult volna a beketargyalasokon"

Szuper, valósznűleg így történt volna. És ebben az esetben egyikünk sem írogatna most itt, mert júliusig judenfrei országot csináltak volna. Az most kinek lenne jobb, de őszintén?

Horthy már öreg volt, kicsit bátortalan, had ne mondjam, gyáva, és nagyon könnyen befolyásolható. Ha a szerencsétlen Horthy István nem hal meg, és ő irányított volna 44-ben, egészen máshogy alakult volna minden. A történelem nem így akarta.
@Zahal: igen, 65 éve 400 milliárd trilliárd zsidót elgázosítottak.... Auschwitzban. Eredeti vöröskeresztes dokumentumok alapján 279.000 fő lelte ott halálát. A korabeli légifelvételeken nincsenek akkora kémények, amelyek elégséges légköbméternyi füstöt kiereszthettek volna. Egy vasútvonal ment Auschwitzba, melyet több helyen szétbombáztak minden héten. Azt pedig nem egyszerű javítani. A többi áldozatot köszönd a 'felszabadító' oroszoknak és a gyárakat bombázó szövetségeseknek (mivel a németek a zsidókat küldték a gyárba, míg ők elmentek katonásdit játszani)
Kib*szottul elegem van a rinyálásotokból. Ha mi magyarok hozzuk fel Trianont ahol milliókat elvesztettünk, akkor meg le vagyunk fasisztázva.
A hőn védett társaid gyerekeket és nőket ölnek a Közel-Keleten betiltott vegyi fegyverrel, piszkálódnak, de ha a másik visszacsap, szaladnak sírni a nagytestvérhez. Remélem Irán mihamarabb odabasz valami Ground Zero-t Izrael helyére.
@Megfigyelo: ha... sajnos nem így történt. volt helyette sikertelen kiugrási kísérlet (akkor már az angolok és az oroszok sem akartak velünk együttműködni, a németek meg csak berágtak ránk emiatt...) de még itt is meg lett volna a lehetőség, hogy "titkos" tárgyalások helyett egyik napról a másikra letesszük a fegyvert és megadjuk magunkat. Igaz, hogy az SS akkor hihetetlen pusztítást végzett volna a fővárosban
Amikor először meghallottam ezt a hirt, nem tudtam elsirjam magam, vagy röhögjek ekkora pofátlanság hallatán.
Unom már...
Unom, hogy az én véremet szívják állandóan...
Unom, hogy nekem kell fizetnem azért,amit valakik akkor követtek el,amikor az apám még járni sem tudott...
Unom, hogy olyanok akarnak velem fizettetni megint valamit,akik jórészt felelősek azért, hogy egyre szarabbul élek ebben a nyomorult országban.
Tudom...ha nem tetszik, el lehet innen menni...
És ha itt akarok maradni???

Na mindegy...vannak nekem napi problémáim, nem kell ilyen marhaságokon is rágódnom.

Habár... akik itt élünk magyarok... beperelhetnénk Mongóliát ...az a tatárjárás csak megtörtént...a kamatok pedig...húúú...
Fizethetnénk kényelmesen belőle... drága szegénykéknek úgyis a folyamatos háborúzás és népirtás....
Elkepeszto...
A halottak leszarmazottai perelnek?? Mirefel, hogy a jo k**** a***** p******..!

Oruljenek, hogy nem egy 200 evvel ezelott szulettek Afrikaban. Vaze, Amerikaban elnek es kepesek beperelni egy kis orszag vasuttarsasagat?

Milyen penzhajhasz g**** mar ezek?
@ravaluf: csak hozzászóltam a hozzászólásodhoz :)
@ravaluf: Szerintem Horthy haborus bunos volt, es Sztalin mentette meg a koteltol. (Ez volt Sztalin egyik legnagyobb bune a magyar neppel szemben.)

Horthyt masodvonalbeli haborus bunoskent tartottak fogva az amerikaiak a nurnbergi fegyhaz "tanuk szarnyaban". A Nurnbergi per vege utan Magyarorszagnak ki kellett volna kernie, de Sztalin lenyegeben utasitotta Tildty, hogy hagyjak futni. Ugyanis ha Horthy haborus bunosnek szamitott voplna, akkor kiderult volna, hogy o (Sztalin) megsertette a szovetsegesekkel kotott egyezseget a "feltetel nelkuli megadashoz" valo ragaszkodast illetoen, amikor fegyverszuneti szerzodest irt vele ala. Sztalinnak kenyelmesebb volt ugy beallitani, mintha Horthy ugyanolyan "politikai felelosseget nem viselo allamfo" lett volna, mint az olasz vagy a roman kiraly. Ergo, Horthyt nem lehetett elitelni, mert az kinos lett volna Sztalinnak. (Diktatorok kepesek ilyen nuanszokbol nagy ugyet csinalni.)
Ezek az amerikai zsidó "túlélők" nem a hetedik,hanem a hetvenhetedik bőrt akarják lenyúzni a holokausztra hívatkozva.Pereljék a Horthy rendszer MÁV-ját,de az is csak parancsot teljesített,egyáltalán nem szórakozásból furikázott a táborok felé.A MÁV 2010-ben már elnézést de mennyire felelős ezért?!És nyilván nem a MÁV fizetne hanema magyar adófizetőknek kellene újabb 248 milliárdot küldjenek ajándékba a szegény szomorú amerikai zsidóknak,attól enyhülne mély fájdalmuk hatásosan.Egy nagy lóf@szt nekik,azt!!! Nekünk mikor fizet kártérítést a tatárok,törökök,labancok leszármazottja a leigázásért,a károkért,az életekért?Majd akkor ha ők fizetnek,majd mi is fizetünk a csóró zsidóknak amerikába.Szemét disznó élősködő fajta,ez a véleményem róluk.Pedig egyáltaln nem vagyok náci,mielőtt bárki azt gondolná.
@sbronzo: én abban az időben nőttem fel, amikor elsős gimnazistaként kötelező volt megnézni a Hétköznapi fasizmus című filmet. Mégsem tudtak ezzel befolyásolni. Azután ugyanis olvastam, sokat, sok mindenről, saját véleményem alakult ki a dologról. Utálni sem utalom a zsidókat, pedig apám valamiért nem szerette őket. Gondolkozni kell, ez a lényeg, nem követni mások által kialakított véleményeket, vakon, mint a birkák.
@A Nép Te vagy:

"Jó lenne efféléről nem a wikpediából informálódni. Legkevesebb egyes részletek nagyon kétségesen hangzanak. Sőt kifejezetten értelmetlenül."

Idézet, konkrétumok, részletek? Ja, az nincs, csak "úgy hangzanak".

És mi is a baj a Wikipédiával? Ha valamit hibásnak találsz benne, máris átírhatod a szócikket, támaszd alá forrásokkal, érvekkel. A szócikkben amúgy sok jegyzet, hivatkozás, forrás meg van jelölve.

"Független forrás erről érdekelne, de nem annyira, hogy nekiálljak nyomozni egy elhangzott állítás miatt. Munka stb is van. "

Vigyázz, miket beszélsz, vigyázz.
Nem kevesebbet állítasz ezzel mint azt hogy a WP nem független forrás. Szóval szerinted elfogult?

Ezzel súlyosan MEGSÉRTED az egész hazai WP közösséget. Az állításodat bizonyítsd, akár a szócikk szerkesztésével vagy pedig vond vissza.

Jó lenne már megérteni felfogni végre hogy ez így nem megy. Nem megy hogy beleböfögünk valamit a világba, megsértünk, megalázunk közösségeket, népcsoportokat, egész történelmi kultúrákat mint ahogy azt az elmebeteg neonáci Zahal tette. Nem megy.

Amit elvársz másoktól az rád nézve is kötelező.
Remélem mindenki tisztában van vele, hogyha a Magyar Államnak kell kifizetni, az biztos államcsőd. Veletek fizettetik ezért ki. Ha a MÁV-nak, ami kb 8 évnyi költségvetésük, akkor megszűnik a szállítmányozás és a személyszállítás, marad kb 2 vonal az országban. Röhej per röhej büntetéssel, ahogy Amerikában megszokták. Mondjuk kíváncsi lennék hogy kényszeríti egy külföldi bíróság a hazai céget fizetésre. Elgondolkodtató, hogy 100 ember perel, fejenként 2,4 milliárd forint eléggé erős. Lószarból kaphatnak ennyit, azt nem bánom. Tulajdonképp viszont kéne őket perelni hírnévrontásért 10.000.000.000. dollárra.
@Józan paraszt: Zseniális, illik a névhez, az ilyen kommentek miatt futom át mindig, tök jó köszi feldobtad a napomat :D
@ave:
A NOL azt is megírta, hogy pontosan mennyire perelnek. A magyar GDP hány százalékára. Ezt is nézd meg és mindjárt nem lesz ez olyan nagyon vicces.
@viragimado:

Na, eddig csak olvasgattam, de ez kicsapta a biztosítékot.

"Amerika szedett-vedett népesség (mint a magyar is, lássuk be). Nincs saját régi kúltúrája."
Mit Értesz azon, hogy szedett-vedettek vagyunk mi magyarok?
Hogy évszázadokig békességben egy állam határain belül éltünk, keveredtünk egymással, harcoltunk egymásért, amíg a hülye politikusok össze nem ugrasztottak bennünket?
Lehet, hogy Te szedett-vedett ember vagy, de én magyar vagyok, bár az őseim közt voltak székelyek, horvátok egyaránt, meg még ki tudja ki mindenki.
Vagy hirtelen elkezdtük genetikai, faji alapon meghatározni a nemzetet?
Néha tényleg szégyellnem kell, hogy hova jutottunk.
@HUN_Sector: isten ments, ha Iran nuklearis temetot csinalna belole, akkor ezentul ez a sok xxxx ide vandorolna izrael helyett.
Azt mondják azért kell holokausztról beszélni, hogy az ember ne felejtsen és ne vétsen még egy ilyen hibát, de szerintem ezzel csak az ellenkezőjét érik el.
Ilyenkor miért nem szólalnak meg a zsidó szervezetek?!
Jó ötlet ez a kártérítési per. Tovább megyek, szerintem pereljék be a vasöntődét, ahol a síneket gyártották, pereljék be az erdészetet, ahonnan a talpfák származtak és pereljék be a kőbányát is, ahonnan az ágyazat zúzottköve származott. Sőt, a vasúti híd gyártóit is be kellene perelni, mert ugye hidak nélkül nem tudott volna tovább menni a vonat. Nem is beszélve a Ganz gyárról, ahol a vagonok készültek. Pláne! Hát vagonok nélkül aztán nem is lett volna holokauszt. Felajánlom, hogy további tippekkel szolgálhatok még, Ezeket ugyan grátisz adtam, de a további ötletekért jogdíjat kérek, mondjuk úgy ötletenként 100 millát + 10 % jutalékot. Csak, hogy mentalitásban ne maradjak el az eredeti ötlet kiagyalóitól.
@szvsz: remélhetőleg addig Magyar kormány lesz hatalmon idehaza :)
@ravaluf: Nekem bizonyara nem lett volna jobb, de lehet, hogy Kassa es Nagyvarad megmaradt volna Magyarorszagnak. (Nem biztos, hogy a kassaiak orultek volna, a varadiak valoszinuleg.) Es ma kevesbe kellene szegyellnie magat a magyarsagnak XX sz.-i tortenelme miatt...
@yarisugi: A wikipediát frusztrált emberek írják, ami a cikkeken nem mindig látszik, de ha kicsit utána mész... Meg most amit írtál, az is ezt mutatja.
Ez már vicc. Persze megint arról szól, hogy pár gátlástalan kalandor olcsó pénzt gombolna le az államtól. Pont lesz..ják a holokausztot. Olaj az antiszemitizmus szunnyadó parazsára.
Szerintem perljétek be a napot is, mert az egy nagy sárga csillag.....
@Csore60: ne érts félre! Nem bántóan gondoltam! A szedett-vedett, azt jelenti, hogy nincs amerikai, és nincs magyar sem, mert sokféle nemzettségből tevődtünk össze. Az én felmenőim között is van sváb, francia, szláv meg ki tudja még mi. Kiragadtad a környezetéből a mondatot. A kúltúráról volt szó. És olyan, hogy régi magyar kultúra nincs. Többféle népé az van.
@HUN_Sector: Ne hazudj! Az biztos, hogy nehany nap alatt a teljes videki magyar zsidosag.
@szvsz: de a pénz is ide vándorolna
@yarisugi: Hagyd már szegényt, most izzadva telefonálgat a MASZOP irodába, hogy mit csináljon. Ezek a szemét fasiszták mindenhol ott vannak és állandóan leoltják. Megértem hogy vergődik a nyomorult.

A többségtől elnézést kérek, nem kicsit ragadtattam el magam a korábbi hozzászólásaimban. Valahogy nehezen tűröm az agymosott idiótáktól a személyeskedő megjegyzéseket. Biztos gyermekkori fixáció. Majd szedek rá ciánt ha eljön az ideje.

Tarthattok nácinak, fasisztának, aminek akartok, de pár hónap múlva lehet hogy TI is így fogtok reagálni a sokadik megalázó és vérforraló pofátlan akcióra.
A Horthy iránti toleranciával igazán nem vádolható Tom Lantos mondta egyszer, 1994. május 26-án:

„… Koszorús ezredes példátlan tette az egyedüli ismert tény, hogy egy tengelyhatalom katonai erővel akadályozta meg a zsidók elhurcolását. Ez a példa nélkül álló, kockázatos hőstett, amit igen veszélyes körülmények között hajtottak végre, eredményezte azt, hogy Budapestnek a nácik általi végleges birtokba vétele három és fél hónappal eltolódott. Ez az időszak számtalan zsidónak tette lehetővé, hogy biztonságot találjon Budapesten és megmeneküljön a biztos haláltól. Ez tette lehetővé a híres Raoul Wallenbergnek is, hogy sikeres és eredményes mentő küldetését megvalósíthassa."

(Wallenberg 1944. július 9-én [vagyis a puccs meghiúsítása utáni harmadik napon] érkezett Budapestre.)
@Csore60: Igen, sok ilyen komment van, ami a hitelességet nem karakán és pontos, éles véleménnyel teremti, hanem megalázkodással. Nem csak itt...
Ezt egyelőre csak magyar hirforrásokban láttam, igy lehet sima választási fogás. Ha meg nem az, akkor amerikai ügyvédek akarnak még több pénzt. Egy amerikai bíróság nem hiszem, hogy illetékes lenne. Nem beszélve legalább 2 rendszerváltásról.
@viragimado: közel 300 Milliárd Forintos követelés szerintem meg elég komoly dolog ahhoz, hogy csak úgy átcsusszanjunk rajta.
Pláne úgy, hogy jó pár ilyen komolytalan követelést már kifizetett a mindenkori kollaboráns kormányunk. S bár a komolytalan jelződ megállja a helyét, de nem most és nem Magyarországon!
@Megfigyelo: lemeradt: ELTUNT, megszunt letezni. Magyarul: MEGOLTEK.
@Megfigyelo: "Szerintem Horthy haborus bunos volt"
Tényleg ki kellene már dobni a 89 előtti történelem könyveket!
Tehát ha jól értem :9 évvel ezelőtt 100 zsidó akiknek egykoron volt ,magyarországon valamilyen magyar állampolgárságú rokona ,akiket deportáltak ,mennyi ez kb max. 400 magyar állampolgárságú zsidó= 240 millio dollár vagyon ,ez azért elgondolkoztató ,ja és az is hogy a nemvagyoni kár 1 milliárd dollár ,tehát meghatározták ,mennyibe kerül nekik a kedves rokonok, ilyen módon történt elhalálozásának az elvesztése...SZÉP!
Vajon ,hogy történt a megbeszélés ,hogy kell ezt elképzelni?Persze ne legyenek illuzióink ez egy jól időzített ,szonda ill. uszitás és az illetékesek ,ugye most szorgosan elemeznek ,bizonyítanak ,könyvelnek...
@Megfigyelo: mennyi is lehetett az? 2000 fő?
Vajon mekkora illetéket fizettek a milliárd trilliárd dolláros keresetükre?
Semmi bajom a zsidokkal, az oket mar a rossz ido miatt is frocsogve pocskondiazokkal inkabb, na de ez valami bicskanyitogato.
Javaslom kerjuk fel a fentemlitett zsidok genyo ugyvedjeit egy ellenperre az amerikai allam ellen, mer szantszandekkal tojtak a segitsegkeresunkre 56-ban, segitsegnyujtas elmulasztasa cimen.
Mekkora kart okoztak szerintetek az orszagunknak? Tuti fedezne az osszes rohadt adossagot amit azota kollektiven de akar egyenileg is osszeszedtunk.
Igenis az oroszok ele loktek minket osszes akkori cselekedeteikkel, fizessen minden amcsi!
(aztan ha ez megvan johetnek az oroszok, utana a torokok! Perre fel!)
@Cselo: Evat is hogy letepte a fárol az almat... :)
@Megfigyelo: És akkor I. Mihály román király micsoda? Másfél millió román katona harcolt a németekkel, elmenve egészen Sztalingradig, szovjet területet megszállva, és a román regáthoz csatolva (nem Besszarábiát gondolom, ami román terület, hanem Transnistriát, a Déli Bug-ig, Odesszável együtt.) és cirka 300.000 Prut-on zsidót lemészárolva, a bukaresti zsidók sorsát már had ne említsem fel.... Ő Hős, és birtokosa az összes legmagasabb szövetséges érdemrendnek, bezárólag, egyedüli külföldiként, a szovjet Győzelem érdemrendig. Neki sikerült a kiugrás, itt jó magyar módra sikerült elbaszni, de amúgy semmi különbség. Horthy úszott az árral, és 44-ben elmerült. Ez nem háborús bűncselekmény, szvsz személy szerint háborús bűntett az ő terhére nem róható. Egy teszetosza öregember kapkodása nem bűncselekmény.
@Megfigyelo: Dédnagyapám felvidéki volt, Auschwitzba vitték, mint a rendszer ellenségét. (nem volt zsidó) Nagyanyám kapott 120.000 forintot az államtól kárpótlásként 2004-ben, pedig nem kérte. Miért nem kap ő is 2,4 milliárdot? Megmondom. Mert a famíliám nem kért, mert van gerincük, van tartásuk. Nem úgy mint a zsidóknak.
@emzperx:
Mert erre nincs jó válasz.
Akárki is találta ki ezt az ostoba pert, a zsidók ellen uszítja még a mérsékelt szalonrasszista nácikat is.

Tehát aki ezt kitalálta, az igazi zsidógyűlölő vagy olyan patkány akinek a politikai érdekeibe belefér a zsidóellenesség felszítása.

Ha a zsidó szervezetek a felpereseket támogatják akkor még több gyűlöletet zuditanának a saját fejükre. Ha ellenzik akkor lovat adnak zsidóellenesség alá.

Ebből nem lehet jól kijönni.
Remélem lesz annyi eszük a szervezeteknek hogy nem foglalnak állást amíg a magyar állam nem nyilatkozik hogy ez a kereset abszurd, vagy formális hibák miatt elutasítják:

abban az időben a MÁV nem létezett csak Magyar Királyi Államvasutak, a háború után a királyság megszűnt, sőt még a köztársaság is megszűnt, a népköztársaság ezekkkel semmilyen jogfolytonosságot nem vállalt, a mai MÁV pedig a népköztársasági MÁV utódja, a deportálások idején a magyar állami döntéshozatal a német megszállás megszűnt, így nem volt mérlegelési lehetőség, nincsenek a keresetet alátámasztó bizonyítékok, a becsatolt fotók nem igazolnak semmit, hitelességük kétségbe vonható, a Magyar Köztársaság területén egy chicagoi bíróság nem illetékes, bármennyire is szeretné és így tovább.
Speciel be lehetne perelni a teljes szövetséges haderőt amely a II. világháborút szándékosan elhúzta így lehetővé téve a sok 10 millió ártatlan civil lemészárlását.

Be lehetne perelni már előre az áprilisi választások győzteseit is, mert biztos hogy (titokban) fizetni fog a magyar állam. Ez egy ritka jó lehetőség lesz hogy felzárkózzunk a világméretű seggnyaló versenyben.
Mielőtt bárki lezsidózna, a nagyapám a Wehrmacht katonájaként halt meg a II. világháborúban.

Nem értem ezeket az érzelgős kirohanásokat, az ilyen jellegű kártérítések ügyét a nemzetközi jog és nemzetközi szerződések szabályozzák.

Valószínűleg sokan nem tudják, de pl. a német állam 2009 végén törlesztette utolsó, részben még első világháborús tartozásait a volt antant hatalmak felé, számos nagy német cégnek (pl. Siemens) pont az elmúlt években kellett még kártérítést fizetnie volt munkaszolgálatosoknak (ill. leszármazottaiknak)...
Érdekes tendencia van kialakulóban, ilyet még nem láttam, de kellemes érzéssel tölt el. Az index fórumon 9-szer indult el topik a témával, - hogy és hogy nem - 9-szer törölték. Most olyan címen fut, hogy az eszkimók beperelték a BKV-t. Kezd megtörni a hallgatás csendje, mindenkinek kezd a töke tele lenni azzal, hogy bizonyos csoportokról nem lehet beszélni, mert az automatikusan antiszemitizmus.
Akik ezt kezdeményezték, azokban túlcsordult a zsidó-mentalitás.
Bennem is túlcsordult a menta litás: Egyik ősömet az inkvizítorok kerékbe törték anno.
Óriási kárpótlásért fogok pert indítani, ha kell még az Atyaúristen felé is !
Űristen. Miről beszélnek ezek meg sok kommentelő is??? Legyen per akkor a deutsche bahn ellen is. A MÁV meg változtasson nevet mondjuk MV-re. MAgyar Vasút. Új név új cég nekünk semmi közünk 1 régi céghez. De viccet félretéve komolyan lehet ilyet? Ilyen döntéseket nem cégek hanem politikusok hoznak meg. Őket kell elkapni.
Ennyi erővel lehetne perelni a Philips gyárat is aki nyíltan támogatta a nácikat és égőket is szállított a táborokba! Ki is dobom ma a TV-met szemetek!
Komolyan milyen elmék vannak már? Normális?????
Basszák meg. Ez a legkulturáltabb véleményem.

Ez kezd egy kicsit olyan lenni, mint az Artisjus, aki lassan matricát ragaszt az UTP kábelre is, mert az is alkalmas jogsértő letöltésre. Egyszer viccből leírtam valahova, hogy a BKV jegyre és az U-lakatra is lehetne matricát ragasztani, mert busszal és bringával el tudok menni DVD-t másolni egy haveromhoz. Nem hittem volna, hogy lesz valaki aki komolyan veszi, és tényleg meg is lép egy ilyet...
@harcigolya:
Persze, persze.
Forrás, bizonyíték? Ja, nincs? De kár.
Akkor ez csak a te magánvéleményed a szoba sarkából és kb ennyi is a jelentősége :))
@almáspite nitroglicerinbőlEz nem antiszemitizmus. Ez a látható, érzékelhető, tapasztalható és azonnali elidegenülésre sarjalló napi valóság.
Néha tényleg gyomorforgató.
@ravaluf: Ketsegtelen, a "csendorpuccs" megakadalyozasa es a budapesti deportalasok leallitasa osszefuggesben voltak egymassal.

Ez az egesz Horthyrol szolo vita azert kezdodott, mert valaki azt a (gyakran visszatero) teveszmet irta le, hogy a deportalasok csak Szalasi alatt lettek volna, pedig a nagyja meg boven Horthy alatt tortent, es ezt nem lehet nem felroni neki.

Es azert Horthy alatt, meg 41-ben voltak a teljesen magyar kezdemenyezesu Korosmezo-i - Kamenyeck Podolszkij-i deportalasok is, amikor kb 30 - 40 ezer "magyar allampolgarsagat meggyozoen bizinyitani nem tudo" (foleg, de nem kizarolag, karpataljai) zsidot vittek a nemetek altal megszallt Ukrajnaba, ahol mind megoltek. Azt maguk a nemetek allitottak le, mert nem gyoztek a Sonderkommandok.
Szerintem pereljék be a nitrogént, meg az oxigént is, mert nem álltak kellő mennyiségben a rendelkezésükre a gázkamrákban. Menjenek a jó pi...ba!
@yarisugi:

Légy szíves ne fenyegess.

A wikipediával nem az a probléma, hogy nem független (mitől nem, mellesleg?), hanem, hogy nem forrásértékű. Mindenki mindenfélét beleír, aminek a megbízhatóságát nincs is módjában ellenőrízni azoknak akik valamiféle keretet próbálnak adni bene a dolgoknak. Sok mindenre hasznos, de csak óvatosan szabad kezelni. Egy fajta intuícióra van szükég ahhoz, hogy az ember érezze, minek fontos utánanézni, mi az ami nagy valószínűséggel helyes.

--------------

Na akard előírni nekem mit szólok hozzá. Ez az én döntésem. Közöd hozzá: 0.

Inkább vélaszoltál volna érdemben arra mit fölvetettem, nem totalitariánus ízű fegyetésekkel számonkérésekkel. A kérdés annyi, hol máshol lehet az elhangzottakról értesülni?

Ha ez neked nem tetszik, akkor szenvedj magadban légy szíves. De akár vlaszolhatsz is, ha kedved van, arra ami a kérdés.
1. Nem a MÁV találta ki, hogy táborokba kell utaztatni a zsidókat, sőt ez neki terhes plusz feladatokat jelentett, melyért kellő ellentételezést sosem kapott!

2. Nem a MÁV hurcolta el egyesével és vitte ki az állomásokra az utasokat, mint ahogyan utasok további sorsába is semmilyen beleszólása nem volt (miért is lenne neki?) ráadásul ehhez sem semmilyen eszköze, sem pedig bármiféle lehetősége nem volt, ennek okán pedig nyilván számonkérhetősége sincsen.

3. A MÁV a visszaútra is biztosította a vagonokat, de a németek, bizonyos okokból kifolyólag ezzel a lehetőséggel már nem éltek.

4. Nem a MÁV vette el értékeiket és életüket utasainak, tehát a népirtás tilalmáról szóló egyezményre hivatkozva perelni őt tárgytalan.

5. A MÁV-nak semmilyen lehetősége nem volt az utaztatás megtagadására, ugyanúgy mint ahogyan ma is bármely (!) állami kézben lévő vasúti cég is adott esetben kötelezhető adott személyek szállítására is, és hogy kinek az utaztatása számít vajon né.pirtásban való részvételnek, ebben bármiféle mérlegelési lehetősége, utaztatás-lemondási joga nincs a cégnek, ennek eldöntése NEM az adott cég dolga...
felelősséget mindig csak az utaztatás lebonyolításáért vállal nem pedig bármi másért, ennek okán az utaztatásban való részvétele a MÁV-nak (pláne tőle független körülményekkel való rosszhiszemű, rossz szándékú összefüggésbe hozással) semmilyen módon neki hibájául, vagy bűneként neki fel nem felróható.

6. "Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer z.sidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani".
A MÁV tehát, mint azt a felperesek is elismerik, példaértékűen tette a dolgát, nagyszerűen ellátta rábízott utaztatási feladatát!
Ideje lenne, hogy a felperes belássa, egy vasúti cég nem akkor perelhető, és vonható felelősségre, ha feladatát ellátva utasokat szállít, hanem ellenkezőleg, ha NEM szállítja el az utasokat!

7. A sajnálatos tragédiákból, melyek a háborúban történtek, a MÁV sem maradhatott ki, de akaratlan részvétele nem teheti őt céltáblájává olyan pénzleső kalandoroknak, akik iparszerűen és tervezetten, közösen, hosszú évtizedek óta, szervezetten próbálnak különböző államokat azoknak mély emberi empátiájára alapozva, saját szűk személyes anyagi érdekeik mentén, megtévesztésekkel és hazugságokkal, aljas indokból újra és újra kifosztani.
Csak szólok, hogy a feleségemnek kell majd fizetnie, mivel az ő nagypapája vállalata építette a vasúti sineket, mivel megfelelő volt a származása(osztrák)Jól meg is gazdagodott belőle. Igaz, 1944.márciusa után szocdem párttagsága miatt minden katonai renfokozatától megfosztották, amúgy néhány zsidó család értékeit megőrizte '45-ig. A visszatértek hálájából kapott ékszereket a feleségem a mai napig hordja. Amúgy a vasútvállalatot valakik elvették, és nem kaptak kárpótlást érte.
@Mawhonic:
Semmiféle nemzetközi szerződés nem írja elő hogy végtelenségig kellene fizetgetnie kártérítéseket egy országnak.

A német példád rossz, mert ott a kártérítést már régen előírták, csak most JÁRT LE a legutolsó részlet.

Ez a kereset viszont friss. Vajon miért nem nyújtották be azonnal? Lett volna rá jó 50 év, ha vannak adatok azok akkor még frissen rendelkezésre álltak. Büdös ez az ügy.

Engem az is feldühít hogy miért pont pár tucat ember akikből 1 él állítólag idehaza, miért pont ők akarnak milliomosok lenni ebből. Ilyen alapon a teles hazai zsidóság is perelhette volna már nagyon régóta a MÁVot. Nem tette. De a gyűlölet amit egy ilyen idióta per elszabadíthat, az itthoni zsidókon fog csattanni :(
Én @hááááát: -hoz hasonlóan szintén jelentős részben zsidó származású vagyok, családom szintén sok tagja halt meg koncentrációs táborokban, és teljesen egyetértek a hozzászólásával, ez a per egy botrány és egy rossz vicc keveréke.
Egyrészt ugye nem kérdés, hogy nem sok választása volt a MÁV-nak akkor, másrészt pedig ez is csak arra lenne jó, hogy a mai magyar államból szedjenek ki pénzt olyanok, akiknek erre semmilyen jogalapjuk nincsen. Felháborító a dolog.
A MAV inkabb segitett nekik, kulonben gyalogolhattak volna. Ha a MAV nem szallitja oket, most azert perelnenek, hogy miert nem, tobb szaz kilometert kellett gyalogolni, mert a vasuttarsasag nem akarta oket elvinni.
400 komment par ora alatt?
ugyes fiuk, ugyes.

egyebkent.. ki nem szarja le mi miatt inditanak pert? vagy mentelmi joga van az orszagnak?
nem ertettem, hogy miert egy amerikai birosagnal pereltek be a mav-ot.
azert, mert ott ilyet lehet. nem azzal kezdik, hogy de hat ez faszsag, meg hogy nem kene, hanem pragmatikusan vegigviszik, hogy oke, beperelitek, oke, mi alapjan, aham, oke mit akartok, ahamm, oke, nincs igazatok, indoklas kesobb, fellebezesre itt meg itt nyilik lehetoseg, mindent jot, kerem a kovetkezot.

ez ennyi.
nem kell ebbe ideologiakat belelatni, amerika kicsit nagyobban jatszik annal, mint hogy most pont a zsidok holokauszt dolgai larmazzak fel az egesz sziklas hegyseget.

de erted: joguk van beperelni. ez baszottul nem jelent semmit, ettol meg nem bunos a mav, nem faszfej a zsido arc aki perel, senki.
ilyen a demokracia, joguk van hozza, elnek vele, aztan majd kiderul mi lesz.
ha kihoznak, hogy akkor a mav csengessen X milliardot, akkro lehetne kolompolni, hogy faszsag az itelet.
de arrol beszelni, hogy faszsag pert inditani egy szabad orszagban...

szerintem ez kb izlesbeli kerdes.
na, melyik szin a szebb?

szerintem pereljenek nyugodtan, ki nem szarja le.
Igazából azt, hogy mi történt már azok sem tudják hitelt érdemlően (a koruk miatt), akik részt vettek az eseményekben. És mi ezen vitatkozunk, pedig csak valakik által leírt információink vannak. Ki az, aki megmondja mi volt tényleg igaz? Senki.
Na és a Pápa Őszentsége mikor fogja beperelni a zsidókat azért, mert Jézust kivégeztették Pilátussal? Pilátus megmondta: mosom kezeimet, ti akartátok.
...valamikor 1-3 éve beperelték az amerikai hadügyminisztériumot,vagy mit,hogy miért nem bombázták az auschwitzba vezető vasutat. Azt elvesztették,mivel tök logikusan leérvelte a hadügy,hogy a szövetségesek stratégiai szempontból bombázott fontossági sorrendbe dolgokat.És az elsődleges cél Hitler,és a náci németország legyőzése volt.Ami aztán maga után vonta sokmillió ember megnemhalását a továbbiakban.Ja hogy ezek csikágóban kicsit maguknakvalók.... ez van.
Szerintem be kéne pereljék a brit államot,amiért blokád alatt tartották palesztina partjait,és a nácik elől menekülő zsidókat a palesztin partok előtt összeszedték, cipruson lágerbe(!) zárták,majd visszatoloncolták európába,ahonnan aztán elvitték őket a németek. Sőt, továbblépnék:pereljék be saját magukat,amiért a felmenőik, rockefellerekkel az élen,megakadályozták,illetve elnehezítették csomó amerikába bevándorolni vágyó,nácik elől menekülő,zsidó nemzettársuk bevándorlását azÁllamokba....Lehet,hogy már alapból erre a mostaniperekre gondoltak?És ha hagyják őket bevándorolni,nem lenne ma kire hivatkozva pénzt szerezni?
Érdekes dolgok ezek. És a legviccesebb,ahogy kinyilatkoztatják:Ők tudják,hogy erkölcstelenség halottak után pénzbeli elégtételt követelni, de hát "sajnos" csak ez az út járható... Bravó. Gratulálok. És azoknak is,akik egyéb,sokkal kevésbé felháborító dolgokra, amelyeknek ellenkező az irányítottsága, egyből ugranak,hogy fúj,mocskosrohadtnácik,meg fúj kirekesztőantiszemiták.Most meg jönnek,és elmagyarázzák,hogy ez az idiotizmus mitől jogos....
@zsoltix: de egy szanalmas szar alak vagy te. mar bocs.
@eleve lehetetlen: lool.
Hát igen mindenestere vicces.

Kérdem én az örmények kit perelhetnek be? Zsidó holokauszt kismiska volt amit az örményekkel műveltek a törökök. Arra ki emlékszik. Senki, le sem szarják mert az örmények senkik, nincs pénzük és befolyásuk a világ ügyeibe.

Zsidókról minden évben kell látni egy "sajnálkozzunk" filmet holokausztról amitől már a gyomrom fordúl ki (főleg az uccsó Tarantino szar). Voltak normálisak mint az Élet szép de elég már a csapból is ez folyik!
Minden tiszteletem az elhunytaké és sajnálatos ami akkor történt megbocsáthatatlan bűn, de túl kéne lépni. Sajnos más népekkel is történt ilyen sajnálatos dolog nemcsak a zsidókkal. Igazi bűnösöket elkapni, ha még van élő, de ilyen agybeteg perekkel hergelni a népet azért túlzás.
@HUN_Sector: Az Auschwitzba deportaltakert a Magyar Allam nem sok karpotlast fizetet, a 120.000 Ft realisnak tuno osszeg. A zsidok se kaptak tobbet, inkabb kevesebbet: eloszor Orban 30.000 Ft-ot ajanlott meg minden meggyilkoltert. Akinek nagyon kellett, mert nem volt mibol futson (ismertem ilyen nenit) az elfogadta, es nem kapott mar semmi tobbet. Viszont biztositlak, hogy csak az kapott, aki kert. Ha nagyanyad nem kert, akkor valamelyik gyereke kert a neveben.
nemrég volt egy hasonló indítvány, miszerint kérik az elmaradt munkabéreket, mert dolgoztatták őket a haláltáborokban... én már ott hányingert kaptam..

a másik, a holokauszt szót nem sajátíthatják ki maguknak a zsidók, kéretik zsidó holokausztnak hívni, vagy soá-nak, ami nagy sajnálatukra nem terjedt el!!

tényleg vicces, hogy lassan több túlélő van, mint ahányan összesen..
@orient: az ormenyek speciel a torokokkel egyeztek meg nem is olyan regen, kedves jol tajekozott baratom.
a tobbi kijelentesednek is ilyen megalapozottan szoktal utananezni? :)
@Megfigyelo:
Leszarom ha így is történt (ami nem igaz, de nem lényeg). Elítélték Horthyt?? Nem! Attól még, hogy jó sok megvezetett barom háborús bűnösnek kiáltja ki, nem lesz az! De még ha az is lett volna, akkor se mi fogjuk eltartani más népeket, mert az ükapáink nem lövették agyon magukat kollektíven azért, mert elvitték a zsidókat kitudja hová, amíg őket kibombázta a szövetséges légierő, a ruszkik meg begyalúlták ami megmaradt az országból a 6-99 éves nőkkel egyetemben.
ÉRVÉNYES MENETJEGGYEL NEM RENDELKEZŐK NEM JOGOSULTAK KÁRTÉRÍTÉSRE

Pont.
Az ilyen hírek vezetnek oda, hogy a szomszéd asztalnál ebédelő 26-40 év közötti társaságnál arról beszéltek - nem hangosan, kihívóan, csak egymás között - hogy ha ilyen tényleg létezhet, akkor lehet, hogy a németeknek mégis igazuk volt a zsidókkal kapcsolatban? Ismétlem: nem volt a beszélgetésükben se harag, se gyűlölet. Ez a hír már képes arra, hogy ilyen gondolatokat is ébresszen, és ez mélységesen elgondolkodtató és aggasztó.
Szerintem ezt a szemet szemért elv alapján kéne intézni. Ők is deportálhatják a VDSZSZ-t és kvittek vagyunk :)
milyen jó kis fenntartása,illetve fokozása ez az ügy az úgynevezett antiszemitizmusnak.... Mert ugyeugye,hogy ugrik minden antiszemita itt is,hogy fúj de hülyék ezek,és milyen jogon,és egáltalán... és hálistennek megint lesz mitmutogatni a "világsajtóban",hogy naugy,megmondtuk.Ez egyházmesterek nácifasiszta országa...nézzék már, ezt az igazságos kérelmet is hogy kiforgatják,és szegény ártatlan amerikai zsidókra varrják.......
@A Nép Te vagy:
Te se akard megmondani, mit csináljak.
Nem fenyegettelek hanem figyelmeztettelek hogy kapjál már észbe.

A véleményedhez valóban semmi közöm amíg magadban tartod. Ha ide böfögöd akkor már van közöm hozzá. Ha nem tetszik a véleményedre adott válaszom, az a te bajod. Gondoltad volna meg előbb, miket írsz.

A WP-val meg egyet tehetsz ha nem tartod "forrásértékűnek": írj bele még hitelesebb, még alaposabb információt.

Egyébként csak megjegyzem, a WP alapelvei a szerkesztésben kifejezetten tiltják az original research alkalmazását, azaz nem írhatsz bele azt ami eszedbe jut, nem írhatod bele a saját kutatási eredményeidet, hanem már publikált, ellenőrizhető forrásokra hivatkozva kell írnod a szócikket.

Hogy minek hol lehet utánanézni, annak nézz utána te magad. Mégis mit vársz? Hogy mindenki azonnal eléd tálal mindent? Ha meg nem, akkor megsértődsz?

Járj könyvtárba, olvass történelemkönyveket vagy ha ez nem megy, legalább olvasd el a WP szócikk végén a jegyzeteket, forrásokat, és akkor már lesz kiindulásod, ez az info remélem segítségedre lesz.
@HaNa: jol eso erzes nem amikor a gyulolet szetaramlik a a testedben, es a gyomrodbol feltoro remeges a klaviaturat nyomkodo ujjaidban csucsosodik ki, nem? :)
mindig megbizserget, nem?
@TH: Sajnos, te és családod lesznek az áldozatai ennek a provokációnak!!! Majd a ti tragédiátokból profitálva leszünk a mi a következők... Pedig magyar becsület szavamra mondom: Ti becsületes, Istenfélő zsidók nem vagytok az ellenségeink.
Nem kellene már tenni valamit ezekkel a dögkeselyűkkel?
@gauche caviar: Kifejtened, hogy miert? De szar alak letemre legalabb nem szar alakozok le senkit.
@HUN_Sector:

Te ezeket a magyar zsdók által kapott milliárdokat hol álmodtad?

Máshol voltak jelentős jóvátételek, különösen olyanok estében akiken kísérleteztek, nálunk nem.
Azert lenne itt meg valami:
Az 1 milliardos nem vagyoni karteritest, hogyan kell torleszteni? Megkerdezik a legolcsobb ribancot, hogy mi a tarifa, leosztjak vele az 1 milliardot, az eredmenyt meg szetszorjak a 8.5 mill magyar (1 mill ugye tzigany, 500 000 -sztasnal azert nyivan tobb- zsido) kozt?
Es ha nem fizetunk akkor jon az amerikai behajto es viszik a TV-t?
Ugyan nem olvastam végig az összes kommentet, s nem tudom ennek megfelelően felvetette e valaki, de mintha úgy emlékeznék, hogy Magyarország ugyan szövetségese volt a náci Németországnak a háborúban, de 1944-ben a németek megszállták az országot.
Ami azt jelenti, hogy nem a magyar hatóságok, hanem a németek dirigáltak mindenkinek, még a MÁV-nak is.
Egy katonailag megszállt ország egyik állami vállalata vajon mennyiben tudta volna negligálni azon utasításokat, melyeket a megszálló hadsereg foganatosított?
Avagy akkor kit kell perelnünk a keleti irányban végrehajtott, szintén a MÁV tevékeny részvételével zajló deportálások miatt?
@énis: tudod ez olyan, mint a kádár rendszer idején volt a Partizánszövetség. Ha 44-45-ben annyi partizán lett volna, ahány tagja volt a szövetségnek a 70-es és 80-as években, akkor mi nyerjük meg a második világháborút és mi foglaljuk el Berlint. Ahogy múltak az évek, úgy nőtt exponenciálisan az egykori partizánok száma.
@Cselo: Elmaradtal egy brossuraval: az ervenyes (II. Vatikani Zsinat) katolikus tanitas mar nem tartja felelosnek a zsidokat Jezus halalaert. Viszont a zsidok beperelhetnek a Rk, Anyaszentegyhazat a 2000 ev uldozteteseiert; a felelosseget a papa elvallalta, bocsanatot is kert - logikus lenne, ha fizetne is valamit. (Az Egyhazat felelossege mindenesetre sokkal nagyobb, mint a MAV-e...)
Hoppá azt hirtelen el is felejtettem, hoyg az amerikai jogrendszer precedensjog :))) Ami azzal a kellemes tudattal kell, hogy felruházzon minket, hogy amennyiben a bíróság helyt ad a keresetnek és tényleg jogosnak ítéli a követelést, abban az esetben erre már mint precedensre lehet hivatkozni:) HÁHÁ!! De jó! Tehát az nem perel szét minket csilliárd dollár kártérítési összegre, aki nem akar :)))) Tehát erre potenciálisan rámehet az egész ország még el nem lopott még ki nem szivattyúzott teljes vagyona, sőt, még be is állhatunk rabszolgának. Kurvajó kilátások uraim!
Szerintem tuti meg lehetne állapodni az úriemberekkel valami komprumisszumos megoldásban pl: MÁV kedvezmény + ingyen jegyek a Vasúttörténeti Emlékparkba...
Amúgy meg két szóban összefoglava: Holokauszt Hiénák
@fifibá55: felment a parizer ara, lehet hogy igazuk volt a naciknak?
ugyan mar, ilyen hulye kovetkezetesekre barmilyen faszsagbol lehet jutni.

nem igazan ertitek latom. ebben nem az az izgi, hogy most egykori zsidok leszarmazottai perelnek, hanem, hogy perelhetnek!

mert lathatoan azt nem kapja el itt a hazai wannabe-antiszemitak agya, hogy a bepereles az nem egyenlo az itelettel.
tehat en is beperelhetem gyurcsany ferencet, molnar oszkart, horty miklost, meg batu kant, csak attol meg sem nem lesz igazam, sem nem kapok lovet.
de egy demokraciaban jogom van hozza.
es ez szep dolog.

(szerintem tokeletesen mindegy, hogy most speciel eppen zsidokrol van szo. gondolom amiatt megy itt a hirig mert a mav-ot kaptak elo. nekem ez egy ugyaolyan kategoria mint a no a macskajaval meg a mikrohullamusutojevel. tenyleg nem volt rairva, hogy ne tegye bele. most mar ra van.)
a botnak két vége van (már megint)

egyik oldalon az agyelborult "túl-túl-ős-ős-megmenekült-őstúlélők-ükük-szép/déd-ős unokái" perlik a semmit, génjeikben hordozott sértettségükből kifolyólag, tudomást sem véve arról, hogy ez már kurvára a kibaszott 21. század, és most már nem ártana túllépni VÉGRE

másik oldalon a szokásos nácimagyar felhozatal, akiknek már a nagyapjuk is fasiszta alkoholista volt..

őszintén szólva, egyikükkel sem vállalnék közösséget (nem is tudnék)

úgyhogy mindannyian felfordulhatnátok végre
Előbb fizessék meg a meg nem vásárolt menetjegyek értékét az elmúlt 66 év kamatára vonatkozólag a Magyar Államvasutaknak!

Utána okoskodjanak, lébecolók!
@chlitz: és ülhetnél itt egyedül...:)))
@HaNa: őőőő izé, ez igy nem preciz. Gyurcsótányt sem itélték (még) el, mégis mindenki tudja, hogy micsoda nemes lélek.
"Az ilyen hírek vezetnek oda, hogy a szomszéd asztalnál ebédelő 26-40 év közötti társaságnál arról beszéltek - nem hangosan, kihívóan, csak egymás között - hogy ha ilyen tényleg létezhet, akkor lehet, hogy a németeknek mégis igazuk volt a zsidókkal kapcsolatban? Ismétlem: nem volt a beszélgetésükben se harag, se gyűlölet. Ez a hír már képes arra, hogy ilyen gondolatokat is ébresszen, és ez mélységesen elgondolkodtató és aggasztó."

ez aztán a klubélet
@yarisugi:

Már látom, hogy csak szűkagyú náci/kommunista vagy.

Ellenségeskedésre telik csak tőled, előírásokra. Kotródj!

(Hogy én is előírjak azért valamit a tapasztaltak után.)
@gauche caviar: Az örmények kárpótlása meg sem fogja közelíteni a zsidókét jól tájékozott barátom. Kérdezz meg már 10 emberből mennyi hallott róla. Nem azt mondtam hogy az örmények nem kapnak kárpótlást hanem hogy ki emlékszik rá vagy ki csinál ekkora felhajtást belőle.

Holokausztról minden nap hallanom kell ha akarom ha nem. Hány örményeket gyilkolászó törökökről készült filmet láttál? Hányat a holokausztról? Engem ez idegesít. Abba lehetne hagyni a propagálást. Mindenki tud róla, mindenki sajnálja de ami sok az sok!
Nálunk nincs antiszemitizmus.

De igény az van rá!!!
@harcigolya: Radnóti, amelyik a Soproni sörnek írta a reklámot?

@HaNa: mit mondjak meg?

@Simon Perverz: miert, ugy erzed van alapja a pernek? van ra esely, hogy megiteljek nekik a karteritest? hmm?
azert ha realisan gondolkodsz, ennek az eselye kb 0. es ha meg is itelnek, akkor is mi tortenik ha nem fizet a mav? jon amerika meg izrael lebombazni pusztaszabolcstol a nyugatiig mindent?
ugyanmar.

altalanosan elmondhato, hogy az antiszemitak nagyobb hatalmat tulajdonitanak a nagy vilagosszeeskuvesnek, mint amire azok a nagy vilagosszeeskuvok kepesek.
akkro itt most ki a hulye?
ezzel csak azt erik el hogy meginkabb utaljak oket.
@szvsz:
Bocs, de ő még él, és még el lesz ítélve!
@Megfigyelo:
a Vatikáni zsinat (bármelyik is) egy politikai köztestület, aminek semmi köze a Szent Bibliához és a történelmi tényekhez. Akármit is mond most a Vatikán (egyébként gusztustalan zsidóseggnyalók) a zsidók akkor is felelősek Jézus megöletéséért.
@A Nép Te vagy:

Azt nem tudom, a Hunsector hun álmodta,
de ez viszont újságokban is leközölt hír volt:

"2007 október végén határozott a kormány arról, hogy vegyes bizottságot hoz létre a magyar állam és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közötti kártalanítási tárgyalások folytatására.

A kabinet és a Mazsihisz megbízottai ezt követően szerződést írtak alá, de nem a végérvényes összegről, hanem az állam által előlegként átutalandó kártalanításról.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke azt mondta: a kormány vállalta, hogy ÖT ÉV ALATT 21 MILLIÓ dollárnak megfelelő összeget fizet előlegként.

Az első három évre szóló 12,6 millió dollárnak megfelelő 2,3 MILLIÁRD forint DECEMBERBEN MEGÉRKEZETT a zsidó kárpótlási vagyont kezelő Mazsöknek a Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára.

A Horn-kabinet részleges kárpótlásként hét ingatlant és NÉGYMILLIÁRD forint értékű kárpótlási jegyet adott az uratlan vagyonért, utóbbi tételt életjáradékra változtatták át, és szétosztották 20 ezer holokauszttúlélő között."
@gauche caviar:

gauche caviar 2010.02.11. 15:51:15
ezt mond meg te, mert én ezt még nem éreztem soha, te már profi vagy benne az írásod alapján
@orient: 1. Az ormenyek kiirtasa maig elo kerdes, nemzetkozi targyalasokon probaljak elerni, hogy a torokok elismerjek, hogy nepirtas tortent. Most jutottak
el oda, hogy megnyitottak a torok-ormeny hatart a forgalomnak, es (talan) ketoldalu tortenesz-megbeszelesek is lesznek...
2. A meggyilkolt ormenyek szama joval kevesebb volt,
mint a Holokausztban megolt zsidoke, es sokkal "hagyomanyosabb' modon ment az oldokles, nem ipari modszerekkel, amitol a naci nepirtas unikalis volt.
szerintem adjuk nekik az egész mávot, vonatostul-sínestül.. nálunk nem vált be, a vasat vigyék a méhbe, amit kapnak érte, annyi a kártérítés!
Ezzel a szarral (nem kétséges, hogy megtörtént és szörnyű is, ne értsetek félre) zsarolják az egész világot több mint 60 éve.

Én szeretném beperelni a zsidókat, hogy tönkreteszik az országomat(az egész kibaszott világot) és 10 millió embertársam érdekei elé helyezik a sajátjukat(most 23-an).

"A befolyt pénzből pedig lehetne finanszírozni a kutatást, hogy mi a faszért nő minden ok nélkül az antiszemitizmus.." - és csodálkoznak...
szinte látom magam előtt a nagy magyar kismamák és kackiás bajuszt hordó, szúrós tekintetű tatár férfiak könnyeit, ahogy elképzelik, hogy "utolsó adóforintjaikat" majd Mr. Moriczka Hobbensteibergernek irányítja az állam, Los Angelesbe..

idióta hibbant barmok
A Máv "csak" annyit tudna fizetni amennyi a vagyona. Az ötlet jó, le kell koppintani. Pereljük be a MÁV-ot kb. 360 000 magyar katona hozzátartozója nevében, mert a MÁV szerelvényein vitték ki frontra meghalni őket. Ha elég gyorsak leszünk előbb nyerjük meg a pert, a MÁV ugyan megszűnik, de itt marad a pénz!
Egyébként pedig ez az egész peresdi egy gusztustalan nyerészkedési kísérlet.
@A Nép Te vagy:
Majd a jó édes anyukádnak mondd hogy kotródjon.
Te kis nethuszár.

Inkább csókolj kezet hogy a sok hülyeségedre még segítő választ is adtam. Takonygyerek mit képzelsz magadról?
nagyon helyes !! ezenkivul tessek a Ganz-Mavag-ot is beperelni, aki a kocsikat gyartotta, valamint az osszes vaserc es szenbanyat is, akik az alapanyagot adtak, valamint az osszes magyar anyat akik az ott dolgozokat szultek

teljes vagyonelkobzast a magyar nepnek !!!

azt azert hozzatennem, hogy a vagonszam hianyaban, datumozott fotoval hitelesitve nem fogadnek el semmilyen kovetelesi igenyt
@szvsz:
Tudtommal még nem vádolták háborús bűnökkel, bár azon sem csodálkoznék. :-)
@A Nép Te vagy:
Ja és ha már anyádnál jársz, nácizzad és komcsizzad őt, ha kérhetem. Köszike XDXD
@orient: és a vörös khmerek? vagy a spanyol inkvizicio? hutuk, tuszik, liberia, bosnyakok a szomszedbol?
és a sor végtelen hosszú. mindenkit fel fogsz sorolni akik ellen genocidiumot kovettek el? akiket kihagysz azokat miert hagyod ki?
kismillio dologrol nem tudnak kismilliardan.
a holokausztrol azert tudnak sokan mert az allitolagos legfejletted vilag tarsadalmaban olyan sokretuen hasitott bele horizontalisan es vertikalisan, hogy meg igy 60-70 evvel kesobb is vannak filozofiai kerdesek amikre nincs valasz.
a valaszadast persze meg lehet sporolni netto gyulolettel, de csereld le a zsidokat mondjuk szekelyekre, aztan...
es trianon? az is borszaszto volt, de hat lassan mar 100 eve, ideje lenne tovabblepnunk rajta?
pereljük be a szövetséges légierőt azért, mert még mindig fel nem robbant bombák pihennek a földben, amik egy-egy építkezés alkalmával sokak életét keserítik meg; pereljünk a lerombolt gyárak és kieső termelés miatt; pereljük be őket, sőt, elődeiket is azért, mert szennyezték vizeinket, a földet, a levegőt.
úgy látom, abszurdisztán határtalan :D
@Megfigyelo: kettős mérce? Nem szép dolog! Minden egyes ember élete érték, és a módszer - mármint a megölés módszere - igazán nem releváns.
@Cselo: mellesleg jézus zsidó volt...
Tudja valaki az ugy linkjet a chicagoi birosag honlapjara?
Rakeresve az ugyszamra csak a magyar hirek jonnek fel, szo szerint szinte ugyanaz, egymastol vette at mindenki a szamot, meglehet nem pontos.

Amugy hogy idezik be a MAV-ot a targyalasra?
Es mi van ha nem jelenik meg? Eloallitjak?
@Megfigyelo: mit is nevezel hagyomásos és ipari módszernek. Kicsit nézz utána.
Sajnálom a zsidókat, de gázkamrában és agyonlőve sokkal jobban jártak mint az örmények akiket megaláztak. Kislányt arra kényszerítettek hogy apját orálisan elégítse ki, aztán a fiú gyerek az anyjával és hasonlók, majd miután megerőszakolták őket a katonák is szépen kivégezték őket. Hát az ipari gyilkolással jobban jártak hidd el!(ha lehet ilyet mondani...)
@Megfigyelo: 2." A meggyilkolt ormenyek szama joval kevesebb volt,
mint a Holokausztban megolt zsidoke,"
a holokauszt áldozatok közt auschvitz 4 vagy 1 millióval szerepelt?
Az örmények névszerint chekkoltak vagy mégis honnan az adat hogy mennyien haltak meg? Csak azért mert a népirtás tényét is tagadták úgyhogy nem tudom ki és milyen alapon mondta meg hogy hány örmény halt meg
@gauche caviar: igen, Jézus zsidó származású volt és keresztény. Ezért kellett meghalnia.
@HaNa: viccelsz velem? ilyen hompolygo kommentek kozott? mondjad mire valaszoljak konkretan, nem nezek en itt vissza semmit.

@Loismustdie: szerintem a zsidok tok szivesen kihagytak volna a holokausztot... mivel teszik tonkre az orszagot? azzal hogy ilyen hulyek vannak benne mint te? egy szovegblokkban nem tudsz osszefuggeseket megallapitani erto olvasas gyanant, nem hogy egy konyvben, vagy valami bonyolultabban.
menjel szavazni.
A cikkről az jutott eszembe, hogy komolyan, nagyon sajnálom, hogy ilyen vezetőik vannak a zsidóknak, mint amilyenek most, mert hihetetlen agresszíven, visszatetszően és gátlástalanul nyomulnak, semmi sem szent nekik. Tudom, hogy ezt most nem „vezetőik” kezdeményezték, s azt is gondolom, hogy nem mind ilyenek, de prominenseik többsége szerintem igen, akik nagyon rossz példát mutatnak abban, hogy éljék meg „másságukat”, hogy így mondjam. Bizonyos szempontból tévhitben élnek, s emiatt nem is csoda szerintem a növekvő antiszemitizmus is a világban. Már amit ők annak mondanak, persze, mert úgy gondolom, senkinek semmi baja nem lenne velük, ha tisztességesen, normálisan, más népek történelmét, kultúráját is tisztelve, a helyi érdekekért is téve (mondjuk úgy, betagozódva, és a ”sorba beállva”) élnének. Ám ők szüntelenül elégedetlenek a befogadó országokkal is, ha nincs antiszemitizmus, akkor gerjesztenek 8lásd Szabó Albert történetét nálunk) miközben a Közel-Keleten már ég a lábuk alatt a talaj… Érthetetlen. A poszt remek amúgy, meglepően bátran szókimondó, ami díjazandó!
ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA!ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA!ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA! ANTISZEMITA!
@gauche caviar: pontosan elkaptad a fonalat.
Trianonon már rég túl kellett volna lépni. Az örmény csak egy példa volt. De ugyan ez igaz a Hutu-Tuszi és többi mészárlásra is csak 10-ed annyi figyelmet sem kap. Miért volt az annyival nagyobb falat mint a többi? És annyival megrengetőbb? Szerintem mind ugyanolyan szörnyű tett csak a zsidóknak van hatalmuk és beflyásuk hogy tegyenek is ellene a többieknek nincs.

Tegyenek is ahogy tettek is esetleg ha valós bűnösökről van szó. Még élő nácikról...stb. De MÁV könyörgöm? Tök mindegy nyer-e vagy sem, maga az alapelv abszurd!
@yarisugi: A Mazsoknek atutalt penz (amibol a jaradekokat fizetik a tuleloknek) az Alkotmanybirosag hatarozatanak vegrehajtasa volt, mert az Alkotmanybirosag megallapitotta, hogy a Magyar Allam nem hajtotta vegre a Parizsi Bekenek azt a rendelkezeset, amelyik az orokos nelkul elpusztult zsidok vagyonat a zsido kozossegnek rendelte atadni. (Magyarul a Magyar Allam ellopta ezt a vagyont.) A negymilliard forint karpotlasi jegyben (nem kp-ban!) csak egy jelkepes gesztus volt, nem komoly penz, a szobanforgo vagyon annak sokszazszorosa lehetett.
addig-addig keverik a szart a zsidók, hogy megint magukra borítják
@Zanzo: nem akarlak kiabranditani, de a nemetek fizettek haborus jovatetelt a nyugati orszagoknak, annyit, hogy majd beletort az egesz orszag.
magyarorszag azert nem kapott senkitol sem lovet, mert mi ugye a magunk oromere vidaman szalltunk bele a haborusdiba anagy pofankkal - naturlich a vesztes oldalon.
@gauche caviar: nem hogy nem kaptunk, hanem mi fizettünk . nem is keveset.
@Cselo: Jézus, Isten egyszülött fia és nem keresztény!

Szerintem ne foglalkozz vallási kérdésekkel!
@HUN_Sector: Na erről beszéltem.Az általánositásról!
@gauche caviar:
nem fogom leírni a saját kommentedet, amúgyis felesleges válaszolnod, hiszen az eddigi kommentjeid már felépítettek rólad 1 képet, aminek tekintetében feleslegesen írom ezt is. :)
@Cselo: nem egeszen...
ha kicsit utananezel, mindenfele copyright jogok miatt tortent az attrocitas, valami zsidok kiralya titulus volt a kivalto ok ugye, ami az akkori szerzoi jogokat sertette....
Kedves Baum!

A 240 millió dollár 1944-es árfolyamon értendő, a beadvány szerint 33-mal kell szorozni, hogy a mai árfolyamot megkapjuk. Ez alapján 8,92 milliárd dollárt követelnek a MÁV-tól, ami nagyjából 1771 milliárd Ft. Kérlek, javítsd ez alapján a cikket!
(Írtam az MTI-nek is ez ügyben, mert tévesen szerepel ez a tény a cikkükben, amit aztán az Index is átvett.)
@szemtanú: Innen nezve az, Chikagoban, az ottani mentalitassal es jogrendszer mellett teljesen normalis. Ott csak azert nem perelnek, amivel kapcsolatban nincs esely pert nyerni, de sokszor azert megprobaljak...
@Zanzo: A per indokolt, de az akkori magyar vezetokkel szemben: nem kellett volna hadat uzenni az osszes szovetsegenek. Azok csak vedekeztek.
@orient: hogy miert nem foglalkoznak a tobbivel? foglalkoznak azzal csak mivel a hutu-tuszi meszarlas nem itt tortent, ezert mi nem porgunk rajta napi szinten.
erted, a delszlav valsag itt volt tolunk par szaz kilometerre, meg ma is tarnak fel tomegsirokat, es azt is leszarjuk.
de ismetlem: a holokauszt nagyon sok es nagyon sokfele embert erintett, vagy mint elszenvedo, vagy mint vegrehajtokent. vagod? gyakorlatilag egesz europa benne volt. azert egy ennyi embert erinto kerdesen nem olyan konnyu "tullepni".

de tovabbra is fontos: a per inditas nem azt jelenti, hogy eliteltek a mav-ot.
bizonyara nincs miert felnie a mavnak, hiszen nem csinalt semmi olyasmit, mint amivel vadoljak...
vagy megis?
erre fel van ez a nagy felhaborodas? hogy kdierul hogy a magyarok nem mindig csak es kizarolag aldozatok szoktak lenni?
ne kapargassuk a multat csaka szepre emlkezzunk?
@Megfigyelo: "hagyomanyosabb' modon ment az oldokles, nem ipari modszerekkel, amitol a naci nepirtas unikalis volt."
Tisztelettel kérdezem egy indián falú tervszerű körülvétele, felgyújtása , menekülők leöldösése (gyerek, asszony férfi, meg aki él), iparosított emberirtásnak számít vagy sem
@HaNa: hat most erre mit mondjak? ugy vitatkozol, hogy nem is ertelmezed amit a masik ir, csak a sajat belso kialakitott ellensegkepedet pufolod?
nekem aztan kajak mindegy, en nem ismerlek, csak arra tudok reagalni amit a kommentjeidben irsz.
@gauche caviar: Német ismerőseimmel beszélgetve, szinte kivétel nélkül mindegyiknek tele van már a faxa az egész véget nem érő felhajtással.

Kifizettek mindenkit többszörösen, bocsánatot kértek már százszor, bár tudják, hogy ezzel senkit sem támasztottak fel, de hogy még 65 év után is szégyenkezniük kelljen!? Köszönik szépen abból nem kérnek!
@ÁkiBáki: hat, legkozelebb majd csak nyertes haborukba szalljunk be talan. az jobb befektetes, nem?
simán jobbik provokáció.
egyébként a mávnak nem ezért, de valaki egyszer irgalmatlanul szétrúghatná a hátsóját.
a cigányok meg pereljék be a zsidókat, mert ők is pusztultak szép számmal, mégsem kaptak egy fillért sem, mert elhalászták a zsidók...
@tanmedve: Talan nem olt helyes a "sokkal kevesebb" kifejezes hasznalata: Az altalam ismert irodalom az I. VH alatti ormeny aldozatok szamat 1 es 1.5 millio, a II. VH alatt meggyilkolt zsidok szamat 6 es 8 millio koze teszi.
nem tartom valószínűnek, hogy egy ilyen pert meg lehet nyerni. a francia vasúttal szemben is volt egy hasonló igény de ott az alperest felmentették azzal, hogy megszállás alatt volt és kényszer alatt cselekedett. nem tudom megítélni, hogy a magyar hatóságok mennyire cselekedtek kényszer hatására és mennyire önszántukból. eleve kényes kérdést vet fel, hogy a népírtásban hozzátartozó elvesztéséért valaki elfogadjon pénzt. egy hozzátartozó elvesztését pénzzel nem lehet kompenzálni se ezer se egymilliárd forinttal. de az is disszonáns, hogy a holokauszt kártérítésekkel kapcsolatosan teljesen különböző összeget kapnak a hozzátartozók ill. a zsidó szervezetek. véleményem szerint a 9 milliárd dolláros követelés ugyan annyira túlzott mint Járai Zsigmond pénzügyminiszter 30.000 Ft-os kárpótlása. mennyit ér egy élet? erre nem lehet jól válaszolni. viszont aki a holokauszt után zsidózik és másokat emberi méltóságában megbánt azokat igenis anyagilag kellene felelősségre vonni, mert ezeket a sérelmeket nem a hozzátartozók szenvedik el hanem a ma élő emberek. én a felperesek helyében a jobbikot és a hozzájuk hasonló náci szervezeteket perelném. lehet, hogy nem gazdagodnának meg belőle de tisztább lenne a levegő.
@Bésanyi: en is beszelgettem errol, annyit mondanak, sajnaljak a dolgot, de megvaltoztatnia tortenelmet. elfogadjak hogy ezzel meg egy-ket generacionak egyutt kell elnie, de nem ezzel foglalkoznak mindennap.
en ebbol nem azt latom, hogy tele lenne a tokuk, hanem elfogadjak, hogy mik voltak a multban, es igyekeznek nem elkovetni a jovoben.
@gauche caviar:
"erre fel van ez a nagy felhaborodas? hogy kdierul hogy a magyarok nem mindig csak es kizarolag aldozatok szoktak lenni?"

Te nem is magyarnak tartod magad, mi? Hanem? Kitalálom! ;)
@énis: igazabol idehaza meg a roma holokausztot sem akarjak elismerni.
szoval nem a zsidok halasztak el hanem a magyarok probaljak elkussolni a dolgot.
ez igy sokkal dicsobb azert...
@sbronzo: miert, attol hogy valaki magyar attol mar mindig csak a jofiu lehet? mi nem csinaltunk soha semmi rosszat?
hagyjal mar ovoda.
@tanmedve: @énis: Nem, az hagyomanyos oldokles, ilyet tizezer evvel ezelott is csinaltak. (Ettol persze nem sokkal kevesbe aljas dolog, de mas.)
@gauche caviar:
hogy ne sírjál már annyit visszakerestem neked:

gauche caviar 2010.02.11. 15:51:15
@HaNa: jol eso erzes nem amikor a gyulolet szetaramlik a a testedben, es a gyomrodbol feltoro remeges a klaviaturat nyomkodo ujjaidban csucsosodik ki, nem? :)
mindig megbizserget, nem?

válsz:

HaNa 2010.02.11. 15:54:18
@gauche caviar:
Nem tudom, mond meg te!
@gauche caviar: mindez hogy jön a témához?
@Megfigyelo: 6 és 8 millió zsidó áldozat és ugyanennyi túlélő? Kicsit rossz az irodalmi forrásod, hol élsz te? Összesen vannak most kb. 18 millióan... érdekes szaporulat...
@Megfigyelo: "II. VH alatt meggyilkolt zsidok szamat 6 es 8 millio koze teszi."
Amikor a hivatalos források egyik napról a másikra 3 millióval csökkentik az elfogadott becsléseket, akkor csak én érzem ezeket a számokat minimum bizonytalannak? Az örmény halotak száma szintén sehol sem dokumentált. amúgy pedig eléggé undorító két genocídiumot per darab összevetni
háhhhhhááhhhhhháhhhhhááááááááááá kik ezek baszki....
ja igen olvastam nem rég hogy egyiptom is jelentkezett a zsidóknál mert az ószövettségben pontos lista van mit is vittek magukkal egyiptomból a kivonuláskor. Mit is vittek semmit mert Józsefet befogadták. Vagyis az arany jószág és egyéb javak amit a zsidók elvittek vissza kell fizetni. Nem 1944-s árfolyamon számolva hanem Kr.e.1447-s árfolyamon! Az a kb.3400 év nagy idő ám! Viccesen hangzik. Halálosan komoly olvassatok utána egyiptom követeli hivatalosan ezt az összeget izraeltől. Na kb. így hangoznak az nilyen perek is...kicsit abszurd.
Kiemelem a náci és egyéb gyilkosokat állítsák bíróság elé ahogy kell, de ne cégeket 60 éve????
@Senkifia: Szerintem nem a hadügyminisztériumot kellett volna perelni azért, hogy miért nem bombázták a vasútat, hanem a bombázógépeket gyártó céget azért, mert miért nem gyártottak olyan gépet, ami magától lebombáz mindent, ami részt vett a holokausztban.
@gauche caviar: Van egy hivatalos, német állami álláspont, ami jó, mert ébren tartja a kollektív tudatot, hogy ez soha többé ne ismétlődhessen meg.

A velem egykorú generáció egyébként még mindig kicsit félve meri kimondani a véleményét és rögtön azzal kezdi, hogy ő nem antiszemita de...!

A fiatalabb generációk pedig történelemként éli meg az egészet és nem értik, hogy ezért miért kell még nekik újra és újra elnézést kérniük!
A zsenik által alkotott SZDSZ önmegszüntetésével remélhető, hogy a mindenfajta típusu, de állandó provokációk száma jelentősen csökkenni fog. De, ahogy láthatjuk a provokátor szerepét szívesen elvállalják külföldről is és ez lehet, hogy csak a kezdet. A cél az, hogy majd ilyen hozzászólások idézésével bizonyítsák a Mo.-i "antiszemitizmust".
Undorító egy módszer, az biztos. De nem minket minősít.
@Cselo: Szerintem meg az iparszeru halalgyari gyilkolas egy minosegileg uj fokot jelent az emberi aljassag torteneteben...
@AdmiralRobert: Tényleg igazad van, megnéztem az eredeti beadványt. Köszi! Javítva.
@gauche caviar: ne csak a szépre emlékezzünk de könyörgöm BŰNÖSÖKET kapjunk el ne cégeket akik 60 éve csináltak valamit. Akik ma ott vannak mi közük ehhez? Ebből anyagi hasznuk nem származott senkinek, 1 szemét ideologiát támogatott. Aki benne volt akárhány éves szegény öreg ember betegen, nem számít, legyenek felelősségre vonva ha lehet. De érezni kéne az abszurdítást ebben a perben. (függetlenül attól hogy semmmi sem lesz belőle!)
@gauche caviar: nem igaz, elismerjük, meg a buzi holokausztot is, sőt a zsidó holokausztot is, de miért nem lehet lezárni a múltat, miért kell nekem is a hullákon lépkednem nap mint nap, aztán ha nem akarok, akkor szemét antiszemita vagyok... undorító hozzáállás és igenis kirekesztő a zsidók és társaik részéről..
Ez remek, ők perelnek az usában, mi itten röhögünk, hogy az a bíróság nem illetékes felettünk, menjenek sót nyalni. Pont. Megnézném miképpen szívózik majd egy usa bíróság egy általa nem felügyelt országban bármilyen döntése betartatásáért.
@Megfigyelo: Tisztelettel jelezném, hogy az "általunk ismert" irodalmat néha érdemes frissíteni, mert az újabb és újabb kutatások révén állandóan változik a múltról szóló ismeretanyag is :) A hivatalos (!) adatok 1,1 milliónál tartanak, már régen nem 6, pláne 8 milliónál.
@gauche caviar: öööö, ez mintha a XX. században nem annyira sikerült volna.
Vagy tévednék?
Azonnal viszont kell perelni a pert indító utódokat , mert - és ez tény - mind a 400000 jegy nélkül utazott ...: a jegyek ára plusz a büntetés
veri az 1800 milliárdot !
Továbbá azonnali pert Ganz Ábrahám és Weiss Manfréd leszármazottjai ellen is , mert Ők építették a vagonokat...

Most lett elegem a geldjude által - mindenáron - életben tartott holoindustry-ból !!
Szerintem csak az Irán elleni háborúra kezdtek el gyűjteni!
@xenuka: Oh, hogy te hogy hiányoztál...
no meg persze a palesztin holokausztot is elismerem, bár az napjainkban zajlik.. és ki is a kiírtó nép...? hmmm...
Aki relativizál, és egy népirtást valamilyen mondvacsinált indokkal egy másik népirtás fölé emel, az emberileg ugyanolyan szinten áll, mint azok, akik ellen oly nagy vehemenciával küzd nap mint nap. Hiszen a nácik is úgy kezdték, hogy kijelentették, hogy ők, az "árja faj" többet érnek, mint más emberek. A népirtások akármilyen elven alapuló rangsorolása ugyanez más szemszögből. Aki relativizál az maga is náci, és a legjobb, ha mélyen kussol, és magába néz.
@Megfigyelo: "Szerintem meg az iparszeru halalgyari gyilkolas egy minosegileg uj fokot jelent az emberi aljassag torteneteben.."
Annál inkább nem kéne akadályozni a kutatásokat. Mi történhet ha nincs semmi hazugság? Alaposabb ismereteink lesznek egy sötét korszakról. Akkor miért is kell a holokauszttagadás bunkójával leütni mindenkit aki szertne alaposabb ismerteket szerezni?
@tanmedve: abszolút egyetértek. Ha kérdés merült fel és kétely, ezekről beszélni kellene, nem törvénnyel tiltani a szabad gondolkodást. Miért nem lehet leülni egy asztalhoz vajon és tisztázni ezeket?
MÁV helyében visszaperelnék...nini, végre megvannak a fényképek amint a hazaáruló zsidók éppen lopják a vagonjainkat és szökdösnek a frontszolgálat elől.

A jelenkori értéke az akkor ellopott vagonoknak 100 millió dollár, + a kiesett fuvar jövedelem (mivel nem volt kocsi)...ami még párszáz millió dollár
Ennyit küszködni egy bíróságon, csak azért, hogy Magyarországon egységes antiszemitizmus alakuljon ki. Ha pert nyernek, akkor a Jobbik lesz a kormányzó párt. Gratula vagy szharom vagy hogy kell mondani. XDDD
@xenuka: "minden ma élő és a jövőben valaha
megszületendő zsidó rabszolgák ivadéka"
És ez kit érdekel kétezer évvel később?
A (fehér) ausztrálok ősei meg fegyencek voltak.
@gauche caviar: Nem, csak Te kívülállóként beszélsz a magyarokról, még ha nem is veszed észre...
@goldorak: A francia vasuttal szembeni per tudtommal meg fellebezes alatt all. Egyebkent az a lenyegi kulonbseg, hogy Franciaorszag megszunt mint szuveren allam, es a francia vasut kozvetlen nemet iranyitas alatt volt. Ezzel szemben Magyarorszagot formalisan nem megszalltak, csak a kormanyzo jovahagyasaval itt "vendegeskedtek a nemet szovetsegesek", Horthy es a NAV cegvezetoi is megtartottak hivatalukat, a kozvetlenul hivatalosan csak magyar szerveknek voltak alarendelve, a MAV megmaradt onallo cegnek, magyar katonai parancsnoksaga volt, a haboru miatt, de nem kozvetlenul nemet... A deportaltakat is a magyar csendorok hajtottak a vagonokba, az SS csak a hataron vette at a vonatokat.

Es a francia vasut felhozott sok-sok peldat a francia vasutasok ellenallasara, akik eletuk kockaztatasaval akadalyoztak a deportalasokat. Volt ilyen a MAV-nal?! (Bizonyara tudnank rola, ha lett volna...)
@vastudo:
És ha meredeken leszarom, hogy a múlt évezredben több emberöltővel korábban kik milyen gonoszságot követtek el egymás ellen (ki tudja már, milyen okoktól vezérelve és valószínűleg nem random választottak), akkor antiszemita vagyok, aki fizessen csak kártérítést a mittudoménkinek, hogy abból a pénzből ők oktathassák pl a palesztin gyerekeket (tananyag? hogy ki az úr a dombon)?
@lúzer_:
de az ausztrálok adták nekünk az ACDC-t, ezért őket szeretjük.
@sn0wflake: Mar ne haragudj, de csak Lengyelorszagban kb. 5 millio zsido elt a haboru elott, akik kozul mutatoba, ha maradt valaki...
@xenuka: Arra hivatkozni, hogy kétezer évvel ezelőtt mit csináltak a zsidók, pont olyan, mint ez a gusztustalan per.
"Amennyiben — tételezzük fel — a holokauszt ténylegesen megtörtént, s valóban 6 millió halálos áldozata lett volna, milyen történelmi vagy egyéb jogcímen kapnak annak állítólagos túlélői, illetve azok leszármazottai zsíros pénzbeli juttatásokat, amennyiben más népek sarjai nem? Miféle történeti, teológiai, jogi alapja van a zsidók kivételezettségének? Ők talán magasabb rendűek, genetikai vagy egyéb sajátosságok okán értékesebbek volnának a többi néphez képest? Ők a választott nép? Ki választotta ki őket? Isten nem, az bizonyos. Továbbá: hány generáción át jár a zsidók számára a kárpótlás? Örökkön-örökké? Hetedíziglen? Ezeket a kérdéseket sem ártana már felvetni és megnyugtatóan megválaszolni végre."
@xenuka: leírom a tényt: te egy vadbarom vagy.
@Megfigyelo: A 4-ről 1 millióra csökkenés az auschviti áldozatok számát érinti. Azt már nem is említem hogy korántsem csak zsidók haltak meg ott. A lengyelek tudnának erről igazán mesélni
@gauche caviar: "mert mi ugye a magunk oromere vidaman szalltunk bele a haborusdiba anagy pofankkal"

volt egy aprócska előzmény! Trianon. És a "gonosz" Hitlerbácsitól visszakaptuk a magyarok lakta(!) területeket. Nem többet! (a csúnya-gonosz Bécsi döntésekkel) Ennek a diktátornak több esze volt, mint az előtte és utána jövő kurváranagy-demokrata uraknak. Kinyalhatja a nyugat. Most sem csinálnak mást! Amikor Jörg Haider beszólt valamit a zsiráfoknak, akkor majdhogynem kiközösítették Ausztriát... És most, hogy látjuk a szlovákok mit TESZNEK (nem csak pofáznak), akor bezzeg kussol mindenki. (hisz csak fasz gójokat bántanak)
A zsiráfokkal meg kábé Károlyi után lett teli mindenkinek töke. Elkúrták. Ez a hisztikampány meg betekintést adhat abba, hogy nagyapáinknál mitől telt be a pohár.
Mi perelhetnénk a Gulágra menő vonatok miatt az oroszokat a siker legkisebb reményével is? Vagy Izraelt Kun Béláék antimagyar vérengzése, esetleg a kommunista magyarirtás, netán Trianon miatt?
@énis: Nem hiszem, hogy 12 millonal tobb zsido lenne a foldon - bar persze ez fugg attol, hogy ki is szamit zsidonak. Lehet, hogy Te a nurnbergi torvenyek alapjan allsz, es ezert kaptal 18 milliot - en azt tekintem zsidonak, aki magat annak tekinti.
@tanmedve: Időnként rosszalkodik a billentyűzetem Bocs a betűhiányokért
@tanmedve: Nme kell akadalyozni a *nem eleve elfogult kuatatasokat*. Folynak is, Te, attol tartok, nem tartozol a "nem eleve elfogult" kategoriaba...
szvsz fizessük ki, de csak ha megkaptuk a trianon miatt elcsatolt területekért a kártérítést (1000ft/m2-rel számolva 232.448 milliárd, ja és akkor a kamatokat meg az elmaradt hasznot még nemis számoltuk)
@Kopi3.14:
lehet, hogy vadbarom vagyok,

DE

"Légió a nevem, mert sokan vagyunk." - Biblia Márk evangéliuma
@xenuka: kedves xenuka, igazán szerencsés ember vagy, hogy ebben a korban születtél. szerencsére most a törvények megvédenek önmagadtól és a hozzád hasonlóktól akik legszívesebben géppisztollyal lőnék a honfitársaikat a Dunába. 65 évvel ezelőtt valószínüleg felakasztottak volna egy lámpavasra. kis huncut.
@orient: Ahogy mondod!

Arról viszont nem tudtam, hogy az örmények kaptak/nak kárpótlást. Ha így van, jól van.
@Megfigyelo: Az a zsidó, akit zsidó anya szült.
jogászoktól kérdezem, hogy van-e joghatósága az illinois-i északi körzeti bíróságnak egy, a magyar állam területén lezajlott eseménnyel kapcsolatban ill. hogy a háborús bűncselekményekhez kapcsolódó tettek (segédkezés, segítségnyújtás elmulasztása stb.) ugyanúgy nem évülnek-e el, mint a háborús bűncselekmények. mert igazából ez itt a kérdés szerintem.
@Megfigyelo: ezeket nem én állítom, hanem a hivatalos történelemírás, más kérdés, hogy a tankönyvekben mi van még. Nézd meg David Cole Auschwitz-i utazás című dokumentumfilmjét, ott is idézik. (youtubon rá tudsz keresni) Amúgy a filmet egy zsidó ember készítette.
(Nem kell semmit se készpénznek venni persze, de nem is szabad egyoldalúan tájékozódni - szerintem.)
@Megfigyelo: @tanmedve: Nme kell akadalyozni a *nem eleve elfogult kuatatasokat*. Folynak is, Te, attol tartok, nem tartozol a "nem eleve elfogult" kategoriaba.
Ezt miből állapítottad meg?
@kyncza: Itt egy olyan perrol van szo, amit a deportalas meg elo tuleloi, ill. meggyilkoltak kozvetlen orokosei inditottak. Nyilvan mar idos emberek ok is...
@Megfigyelo: Tehát mégegyszer: Magyarországot a németek a Margharete tervnek megfelelően (ami előre kidolgozott terv volt már 1943-ban) megszállták.
Ha egy országot katonailag megszállnak, akkor az nem hozhat független döntéseket.

Hagyjuk már a franciákat. A legnagyobb kollaboránsok voltak. Francia ellenállás, persze meg kenyai jégkása.
@Megfigyelo: Vagy a tény hogy kérdéseket teszek fel már eleve gyanús?
@Megfigyelo: Rendben! De ahogy a bemásolt cikk is kérdezi... MILYEN JOGON kapnának bármit??
@hunone: Az ilyen vadbarmokat elmegyogyintezetbe kellene csukni.
@kyncza: nem csak a zsidók kaptak, kapnak, a cigányok is, a lengyelek is kaptak kártérítést.
Azt a kovácsüzemet is be kell perelni ahol a vasútkerekek készültek! Meg a szénbányát ahol a koksznak való szenet bányászták! Hohohó a posztógyár amiből a vasutas egyenruhája készült azt hitte megússza a bűnös együttműködést?! Hát nem! Sújtson le rájuk is a szigor!
Ha további anyagi problémáik lennének vannak még ötleteim ki mindenkit perelhetnének! :)
@Megfigyelo: az iwiwen fellelhető egyetlen a magyar felperessel egyező nevű személy (igaz csak a leánykori) 36 éves.
@Parasite: Ez van baszkikám, nem olyan nagy kunszt, nekem konkrétan van egy buzi meg egy zsidó ismerősöm is. Lehet hogy nem csak ennyi, de ezek felvállalják (nem kérkednek vele, de nem is szégyellik). Pl ma ő szólt rám msn-en, hogy mekkora faszság van már megint, és hogy írt is a mazsihisznek.
Ja, most beszélgetünk megint, kb 20 címre küldte el a levelet, válasz még nem érkezett és emiatt eléggé el van keseredve.
Azóta én is érdeklődéssel várom,h ogy igaz-e a zsidó elitről terjesztett főleg szélsőjobb elmélet...
@ÁkiBáki: Erre bátorkodtam én is néhányszor célozni. Példaként felhozhatnék egy évtizedekkel későbbi példát. Önállóan döntött Magyarország a Los Angelesi olimpia bojkotjáról. Úgye?
@ravaluf: Horthy addig húzta halogatta deportálásokat amíg lehetett. Nem volt ereje Magyarországnak, hogy ellen álljon a német nyomásnak. Abban a helyzetben nem sokat lehetett tenni.
@Kopi3.14: A MAV irodakat tart fenn az USA-ban, ahol MAV jegyeket arulnak. Ezzel alaveti magat az USA jogszolgaltatasanak - legalabbis az amerikai jogi doktrina szerint.
Vérlázító!!

És még csodálkoznak a zsidók, hogy utálják őket.

Ott ülnek, és azon agyalnak, hogy MUNKA NÉLKÜL hogyan lehet pénzhez jutni.

A holokausztnak mennyi az "elévülési" ideje?
Vagy még 2134-ben is erre hivatkozva kell őket sajnálni?????

Nálunk a törökök mészároltak le mindenkit 1541-ben. Azzal mi van?
Nem felejtettük ám el....
Nekem erről az a véleményem, hogy azt kell perelniük, aki a megrendelő volt, az meg nem a MÁV. Valamint bizonyítani kellene azt is, hogy a MÁV-val kötött szerződésben mi minősült szerződésszegésnek, amiből a szegény raboknak kára keletkezett. Tudom, hogy ez így morbid, de a jog, az jog, szóval így a sínnek mentén álló fák telektulajdonosai is közre hatottak, pereljék már be őket is!!!
@Host: pereljük a vízműveket is mert az a vizet itták a nácik. Ha nincs víz akkor nem tehettek volna ilyen szörnyűségeket!
@Kopi3.14: klassz! És a megölt, elhurcolt magyarok mikor kapnak? A saját országukban? Hallottam egy jó ötletet: kapjon minden túlélő/örökös egy házikót izraelben, aztán költözzön oda!
@xenuka: azt a sokan vagytokot megkérdőjelezem. Vagy tudod számszerűsíteni?
@Megfigyelo: volt papíron ugyan annyira szuverén Fro., mint a megszállt Magyarország. Vichy Franciaországnak hívták, a csapataik harcoltak is a szövetségesek ellen, pl a fáklya hadműveletben.
Leveszem a Radarról ezt a bejegyzést ......
Mikor kapnak rákosi (rosenfeld) mátyás által közvetve, közvetlenül kivégzett emberek rokonai?
Fordítsuk meg a dolgot. Kinek árt a legtöbbet egy ilyen per? A MÁV-nak biztosan nem, jelen állapotában a szolgáltatása még akkor sem romolhatna jelentősen, ha a bíróság megítélné a kártérítést. A magyarországi zsidóságnak annál inkább, hiszen elemi közfelháborodást váltott ki, hogy az el nem évülés jogával visszaélve, arra hivatkozva, hogy a MÁV vasútvonalain zsidókat deportáltak, zsidók perlik az egyik kulcsintézményünket.
Tehát a magyarországi zsidó szervezeteknek közösség elleni izgatásért és az antiszemitizmus szításáért késedelem nélkül be kellene perelniük a felpereseket.

Szerintetek megteszik?
@Megfigyelo: Nem hiszem, hogy népirtás tárgyában ilyesfajta összehasonlításokat kellene tenni, hogyaszondja "jobban jártak".

Olvasd el a "Musza Dagh negyven napjá"-t, abban majd meglátod, mennyivel jártak jobban.
@Megfigyelo: akkor majd szépen elkobozzák a blank jegyeket, és bekussolnak.
@sbronzo: Ez igy marhasag, ez a zsido vallas szerinti ismerv, de nagyon leszukito. A nacik azt is megoltek, akinek az apja volt zsido (ill. altalaban akinek ket nagyszuloje), es az illeto ma izraeli allampolgarsagra is jogosult lenne, bar allampolgarkent sem fog zsidonak szamitani pl. csaladjogi ertelemben.

Nem olyan egyszeru...
@sertésmájkrém: na a mazsihisznek aztán írhat. A legelképesztőbb baromságokat ők terjesztik. Ha a zsidó elitnek nem tetszene ez a zsidó-tempó, akkor már rég leváltották volna (vagy leugatják) az őket képviselő, -az ő nevükben felszólaló idiótákat.
@Shopping : nem kell annyira visszamenni. A múlt században Kun Béláék, Rákosi Mátyásék, meg az ÁVH-s zsidók buzgón kínozták és mészárolták a magyarokat. A "honfitársaikat" ahogy erre az álszent zsidók hivatkozni szoktak az állítólagos holokauszt kapcsán.

Elő kell venni a neveket, a felmenőiket, lemenőiket, Izraelt és a gatyát leperelni az egész kaftános bagázsról. Ha más nem, annyi haszna lesz, hogy a világ értesül a zsidók rémtetteiről.
a máv meg perelje be a hozzátartozókat, mert jegy nélkül utaztak a különböző célállomásokig. lehetne 66 évnyi kamatot is kérni.

nevetséges ez az egész.
Senkiházi lejmolók. Mi miért nem kérünk a törököktől, vagy a Habsburgoktól kártárítést? Szánalmas ingyanélő bagázs. Elfogyott az eddigi kárpótlás, most új kéne, hogy luxusmódon éljen a solk szar, lejmoló? Miért nem dolgoznak?
@tanmedve: Pontosan.
Nem lehet egy országot, vagy egy vállalatot felelőssé tenni. Az akkori vezetők felelőssége, amennyiben megállapítható (márpedig igen) akkor őket kell a vádlottak padjára ültetni, mintahogy ezt tették is.
De kérdezem, milyen jog alapján indít bárki is kártérítési pert 65 ( ! ) évvel a cselekmény után, mikor az állam egyrészt kifizette a háborús kártérítést, valamint nem kevés pénzt fizetett ki (tudomásom szerint most is folyamatban van egy kifizetés, avagy a közelmúltban állapodtak meg róla) a túlélőknek, valamint azon hozzátartozóknak, akik elvesztették családtagjaikat.
Csak a jogalapot írja le valaki, please!
Hahh, a MÁVnak vannak ennél nagyobb bűnei is...
@Megfigyelo: Vannak a MÁVnak ott irodái, Ez meglepő. Tudsz valami hivatkozást, kíváncsi lettem.
@orient: Láthatjuk a mindenféle amerikai sorozatokban, mennyire elment az eszük az ottaniaknak jog tárgyában, sőt ottani ismerősök meg is erősítették, hogy léteznek ilyen eszehagyott jogi procedúrák - és sokszor meg is nyerik őket.

Úgyhogy vigyázat, mert lehet, hogy cakompakk viszik a MÁV-ot!

Biztosan tudsz más feldolgozásról is a Musza Dagh-on kívül?
Én perlem az oroszokat a málenkij robot miatt, az amcsikat az aranyvonatok eltűnéséért, a franciákat Trianon meg Rákóczi miatt, a Habsburgokat 1848-49 miatt, a Károlyiakat az őszirózsás forradalomért, a törököket a 150 évért, a tatárokat a Muhi csatáért, a vadkanokat a véletlen balesetekét.
De leginkább az elmúlt 20-60 évre vonatkozóan szeretnék egy tisztességes elszámoltatást.
Nincs teljes egyetértés abban, hogy hány örmény vesztette életét az örmény népirtás során. A nyugati tudósok úgy becsülik, hogy az 1914 és 1918 között elpusztult örmények száma meghaladja az ötszázezret. A különböző források szerint az áldozatok száma a háromszázezer (török álláspont szerint) és másfél millió (az örmények és néhány más állam szerint) között mozog. A brit külügyminisztérium egyik hírszerzője úgy becsülte, hogy körülbelül hatszázezer örmény „halt meg vagy mészárolták le a kitelepítés során” CSAK 1915-ban és 1916-ban.
A teljes történet a Wikipédia Örmény népirtás címszava alatt található.
@ÁkiBáki: a jogalap, hogy ők kiválasztottak és a kárpótlás nekik JÁR.
hány magyar zsidó halt meg a II. világháború alatt? 400.000? Béke poraikra, a faji alapú népírtás elítélendő és nem szabad engedni, hogy újra megtörténjen. Pont. Kárpótlást kifizette az elmúlt 60 évben a magyar állam? Igen. Pont. Megemlékezünk az áldozatokról minden évben? Igen. pont. Téma lezárva.
Új téma. Hány magyar ember veszett oda a Don-kanyarban, a szovjet GULAGon, a Vörös Hadsereg "felszbadítása" során, a Rákosi-féle vészkorszakban (Rákosi nem volt zsidó véletlenül? Akkor most pereljük a zsidókat az ötvenes évek gyalázatos dolgai miatt? Nem tettük. Mi ilyen gerinces nemzet vagyunk.), az ÁVO kínzásai közepette az Andrássy út 60-ban, a Recski táborban? Ja, több, mint 1.000.000? Hogy állunk a megemlékezésekkel, kárpótlásokkal, ontopikkal összevetve?
Kijelentem, állampolgári jogaimmal élve, hogy személy szerint nem érzem bűnösnek magam a II. világháborúban megölt zsidó/nem zsidó állampolgárok halálával kapcsolatban, így nem kívánok kárpótlást fizetni sem közvetlenül, sem extra adók formájában. Természetesen az áldozatok hozzátartozóival együtt érzek és ez úton fejezem ki részvétem, de a továbbiakban elzárkozom mindenféle vagyoni jellegű igénnyel szemben.
Tisztelettel:
egy magyar állampolgár, aki végre élni szeretne.
@tanmedve: "Nem a táborok létét és a rengeteg áldozatot vonom kétségbe, csak nem értem miért is nem lehe kutatókat engedni a téma közelébe."

Azért lehet azt sejteni...
@Idet: Az ő ítéleteik, nem kötelezőek Magyarországon. A szart sem vihetik el innen, vagy legfeljebb azt.
@Idet: Vihetik, adóssággállománnyal meg az összes zsebre hajtó vezetőjével együtt. Vihetik vele az illetékes minisztériumot is. Rosszabb már csak nem lenne...
De az Úr, a mi Istenünk kezünkbe adá õt, és levertük õt és az õ fiait és minden õ népét.
És elfoglaltuk minden õ városát abban az idõben, és fegyverre hánytuk az egész várost: férfiakat, asszonyokat, és kisdedeket; nem hagytunk menekülni senkit.
De a barmokat prédára vetettük közöttünk, és a városokból való ragadományokat, a melyeket elfoglaltunk volt.
Aróertõl fogva, a mely van az Arnon patakának partján, és a völgyben lévõ várostól fogva Gileádig, egy város sem volt, a melylyel ne bírtunk volna. Mind azokat az Úr, a mi Istenünk adta a mi kezünkbe.

Az idõ pedig, a melyet eljáránk Kádes-Barneától, míg általmenénk a Záred patakán, harmincznyolcz esztendõ, a mely alatt kiveszett a hadra való férfiak egész nemzetsége a táborból, a mint megesküdt vala az Úr nékik.
4 Móz. 14,28., 4 Móz. 14,29.
E felett az Úrnak keze is vala õ rajtok, hogy elveszítse õket a táborból az õ kipusztulásukig.
4 Móz. 14,37., 4 Móz. 16,49., 4 Móz. 21,6.
És lõn, hogy a mint a hadakozó férfiak mind elpusztulának, kihalván a nép közül.

És mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a mely felõl megesküdt a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy ad néked nagy és szép városokat, a melyeket nem építettél;
És minden jóval telt házakat, a melyeket nem te töltöttél meg, és ásott kutakat, a melyeket nem te ástál, szõlõ- és olajfakerteket, a melyeket nem te plántáltál; és eszel és megelégszel:

Ne rettenj meg azok elõtt, mert közötted van az Úr, a te Istened, nagy és rettenetes Isten!
És lassan-lassan kiûzi az Úr, a te Istened e népeket te elõled. Nem lehet õket hirtelen kipusztítanod, hogy a mezei vadak meg ne sokasodjanak ellened!
De az Úr, a te Istened elõdbe veti õket, és nagy romlással rontja meg õket, míglen elvesznek.
Az õ királyaikat is kezedbe adja, hogy eltöröljed az õ nevöket az ég alól; senki ellened nem állhat, míglen elveszted õket.

Mikor valamely város alá mégy, hogy azt megostromold, békességgel kínáld meg azt.
És ha békességgel felel néked, és kaput nyit, akkor az egész nép, a mely találtatik abban, adófizetõd legyen, és szolgáljon néked.
Ha pedig nem köt békességet veled, hanem harczra kél veled, akkor zárd azt körül;
És ha az Úr, a te Istened kezedbe adja azt: vágj le abban minden finemût fegyver élével;
4 Móz. 31,7.
De az asszonyokat, a kis gyermekeket, a barmokat és mind azt a mi lesz a városban, az egész zsákmányolni valót magadnak prédáljad; és fogyaszd el a te ellenségeidtõl való zsákmányt, a kiket kezedbe ad néked az Úr, a te Istened.
4 Móz. 31,7., 4 Móz. 31,9.
Így cselekedjél mindazokkal a városokkal, a melyek igen messze esnek tõled, a melyek nem e nemzetek városai közül valók.

De e népek városaiban, a melyeket örökségül ad néked az Úr, a te Istened, ne hagyj élni csak egy lelket is;
2 Móz. 3,8., Józs. 10,40., Józs. 11,11., Józs. 11,14.
Hanem mindenestõl veszítsd el õket: a Khittheust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust és a Jebuzeust, a mint megparancsolta néked az Úr, a te Istened;

Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden finemût; és minden asszonyt is, a ki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek.
Minden leánygyermeket pedig, a kik nem háltak férfiúval, tartsatok életben magatoknak.
Bir. 21,11., Bir. 21,12.

Itt az ideje fizetnetek a népirtásért és háborús bűnökért!
10 $X beperli a MÁV-ot, a holokauszt miatt.
20 $Y beperli a Habsburgokat, 1849 miatt.
30 $Z beperli a franciákat, fleurusi csatavesztés miatt.
...
...
...
...
nn goto 10
@ÁkiBáki: Magyarorszag de facto meg volt szallva, de nem de jure. A magyar szuverenitas formailag nem szunt meg, a magyar hatosagok mukodese folytonos maradt, formalisan egyik hataskoret sem vettek at a nemetek, sot a Lakatos-kormany kinevezesevel stb. Horthy bebizonyitotta, hogy igenis maradt tenyleges
hataskore es befolyasa az esemenyekre. Azaltal, hogy itt maradtak a kovetek, a semlegesek sem vontak ketsegbe Horthy valtozatlan allamfoseget. Ez azt jelenti, hogy a felelossege is volt mindazert, amit nem probalt meg megakadalyozni.
@kyncza: Anyám három évig volt bányarakodó a Donyec-medencében. Azt a kárpótlást kapta, hogy életben maradt, meg a nyugdíja ötezer kemény magyar forinttal túllépte a minimális öregségi nyugdíjat.
@Kopi3.14:
Hányan vagyunk? - Mi vagy te ügynök?
Hja, vannak, akik sosem tanulnak a holokausztból.
@sivatagi n.: mondjuk ez is igaz.... ja de az más...mert csak a fasiszták jönnek azzal,hogy rákositól gerő ernőig, az ávh-s pribékek jórészén keresztűl, az összes magyarnemzet-ellenes kommunista ...hát,hogyismondjam....északír volt...merterről nem ér beszélni,és különbenis... :)
Nem hiszem a holokausztot : jogomban áll nem hinni .
@Kolompr: Mit érdemel, aki a Bibliát bosszúra felbujtóként használja?
@xenuka:

Hol vagy ilyenkor Moderátor?!
@Megfigyelo: "A hangsulyaidbol"
Milyen hangsúllyal tegyem fel például azt a kérdést hogy hogyan lett a hivatalos, elfogadott több mint 4 millióból hirtelen 1,2 millió áldozat, és hogy ezek után a többi adat mennyire megbízható? Milyen hangsúllyal tegyem fel azt a kérdést hogy milyen alapom feltételezi bárki hogy a német megszállás idején -állításod szerint is -formális magyar közigazgatás komoly ellenszegülést produkálhatott volna? Milyen hangsúllyal tegyem fel azt a kérdést hogy mennyiben más a gulágok pokla mint bármelyik náci táboré. Szóval milyen hangsúly a megfellő?
@sertésmájkrém: Dolgoznak a kutatok az egesz vilagon a Holokauszt torteneten. Azokat nem szeretik, akik eleve elfogultak, es nem az igazsagot keresik, hanem le akarjak tagadni (kisebbiteni karjak) ami tortent.
Ezzel együtt az akció baromság!
@Idet: ez nem a biblia, oda csak kopizták :)
és mire is bújtok fel? fizessél a zsidó állam vagyonából a lopott földért és hgalottakért!
Szerintem meg pereljük be az összes zsidót, mert megölették Jézust annak idején a rómaiakkal... mennyivel több csodát tehetett volna, ha nem ölik meg...

Ja, és az olaszokat is pereljük be persze, mert a rómaiak leszármazottai...

És azokat is, akik a keresztet gyártották, amire felszegezték...

Az összeget még kitalálom... :)
@Idet: nagyapám azon szerencsések közé tartozik, akik haza tudtak szökni a melankíj robotból. Kárpótlást azért nem kapott nagyanyám utána, mert nem tudta papírokkal igazolni, hogy elvitték.
@OZ a Kételkedő: Az utolsó fegyver, az ellenvélemény elhallgattatására? Jellemző.
Azt írta már valaki, hogy pina?

Mennyi luxuskurvát lehet venni 1,777,971,850,089.88 HUF-ból?
@gauche caviar: Persze, hogy nincs alapja, már a kezdetekkor sem volt. Csak rávilágítottam egy olyan elméleti lehetőségre a precedensjog okán, amire még senki nem hívta fel a figyelmet eddig.

Továbbgondolva az eredeti igényt, ezzel egy olyan követelés-hullámot indíthatnának el, aminek beláthatatlan következményei lennének egy a felperesek részére kedvező ítélet esetében hazánkkal szemben és aminek már az elméleti lehetősége is borzasztó.

Egyébként szerintem nem életképes az egész, bár ki tudja, milyen háttéralkuk lesznek-lehetnek az ügy kapcsán. Nemzetközi jogban nem vagyok otthon, de szerintem is hülyeség, nem eszik olyan forrón a kását. Ha bárki belegondol, már az alapügy elvileg c-vágányra vihetné az egész magyar költségvetést. Ennek pedig nincs realitása.
@Nödön: Hát, ez igaz. Nem is rossz: elviszik, munkába állítják, és egy hét múlva el lehet dobni az egész országot!
Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden finemût; és minden asszonyt is, a ki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek.
Minden leánygyermeket pedig, a kik nem háltak férfiúval, tartsatok életben magatoknak.

a pedofília büntetőtétele?
@Nödön: Apám, két évig volt kinn, a lekegyetlenebb körülmények közt. Nem találták a nevét, hát szart sem kapott.
@nehülyéskedj: Hat ezt nehez elore megmondani. Pl. vannak jogsegelyegyezmenyek a kulonbozo orszagok kozott.
Ha a MAV-ot fizetesre kotelezik Chicagoban, es nem fizet, akkor kiteszi magat annak a veszelynek, hogy mondjuk Belgiumban lefoglaljak az irodait vagy a mozdonyait... (Vagy akar a Magyar Allamon, mint tulajdonoson hajtjak be.)
Szánalmas ez a sok gusztustalan antiszemita, korlátotlt, fröcsögő érzelmi idióta. Most komolyan! Bizony vannak olyan hozzátartozók, akik képtelenek voltak felfogni mondjuk a szüleik, testvéreik, stb szörnyű kínzásait, halálát, hogy minden vagyonuk odalett stb. Azt hogy kicsiny hazánk nagy többségében örömmel aszisztált a népírtáshoz!!! HOgy a MÁV például inkább utasszllítás helyett emberek százezreit szállította. Csak hozzáállás kérdése -simán lehetett volna ügyesen lassítani, zszabotálni nem feltünően - ehelyett feltűnő eredményességgel aszisztálni? Igenis gusztustalan. Nem mellékesen pedig ha valakinek nem tetszik hogy pénzt kérnek - akkor értsék meg - pont azzal antiszemiták, és fajgyűlölőek, ha ezt a nekik nem tetsző dolgot az egész zsidóságra KIVETÍTIK. EGy példával élve - szerenccsére az EU parlamentben nem mindenki gondolja azt hogy a magyarok szélsőségesek és képtelenek betartani a szablyokat, valamint buták, csak mert mondjuk Morvai Krisztina képtelen megtanulani mikor van joga, és milyen módon hozzászólni. Megdöbbent hogy beszopjátok ezt az ósdi náci propagandát. Nem a zsidók tehetnek problémáinkról, hanem MI MAGYAROK, MI MAGUNK! Ha nem tudjuk ezt felfogni, akkor ahelyett hogy előrelépnénk, csak másokra mutogatva ülünk tovább a szarban. EGy ilyen pert pedig majd a bíróság eldönt. Ennyi.
Erkölcsi, etikai kérdéseket félretéve, ez egy jó alkalom a MÁV felszámolására, és egy új rendszer létrehozására.
@Megfigyelo: Jajj, de komoly veszély. Mennyi irodája és mozdonya van külföldön? Te ugye nem vagy tisztában a MÁV működésével?
@Kopi3.14: Az eredeti hirben szerepel. hogy ezert lehet USA birosag ele vinni az ugyet.
@Legelő Őse: A magyarok kínzása a rendben van?
Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen a holokauszt borzalmaiért, mert ezért a magyar állam, és nem kifejezetten a MÁV felelős - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy az Egyesült Államokban kártérítési pert indítottak a MÁV ellen a holokauszt magyar áldozatainak örökösei.
@Kolompr: Na most, nem értem kristálytisztán.Kikre is gondoltál, mint háborús bűnösökre? Akik fizessenek? És ha ez nem a Biblia, akkor mi? És honnan kopizták?
@Megfigyelo:" Azokat nem szeretik, akik eleve elfogultak, es nem az igazsagot keresik, hanem le akarjak tagadni (kisebbiteni karjak) ami tortent."
És ezek a nem elfogult kutatók az egész világon mikor fognak bocsánatot kérni pl.azoktól akik 5,10,vagy húsz éve említeni merték hogy talán nem volt 4 millió áldozat,,és ezért meghurcolták, ellehetetlenítetteék, leantiszemitázták őket.
Persze a kinek azérdeke... kérdést nem lehet feltenni holokauszt ügyben mert úgye a hangsúly...
@almáspite nitroglicerinből:
hát kérnek 240 millát dollárban, ami mai vásárlóértéken 33X-osa. Meg még egy milliárdot rája, mint fájdalomdíj!
Az valahogy így néz ki végül:

Live rates at 2010.02.11 16:08:54 UTC
8,920,000,000.00 USD
=
1,777,971,850,089.88 HUF
United States Dollars Hungary Forint
1 USD = 199.324 HUF 1 HUF = 0.00501695 USD
@Legelő Őse: nem zavar, hogy a magyar állam már megfizette a kártérítését, S abba beletartozik a máv is, mert állami cég volt.
@anami83: szerinted vicces mások kínhalálával viccelődni? Szerintem szánalmas, undorító, és főként saját magadról bizonyítvány. Több tiszteletet, függetlenül az állásponttól.
@Legelő Őse: Nagyon sok gazdag zsidó család fizetett azért a németeknek, hogy épségben elmehessen a Németországból. Hogy zsarolták őket? Lehet, sőt biztos. De akkor most mondjuk azt, hogy az elit zsidóság finanszírozta a szegényebbjei deportálását? Mert a logikád alapján ez következik.
Nem tudom az a néhány pénzéhes hullarabló, akinek a mohó agyából kipattant ez a zseniális ötlet végiggondolta-e, hogy ezzel olyan magyar adófizetőket fog lehúzni, akiknek két generáció távlatából köze nincs a holokauszthoz.

És az végiggondolták-e, hogy lesznek köztük zsidók, cigányok, jehova tanui, melegek, szociáldemokraták? Olyanok, akiket a nácik és a nyilasok annak idején elvittek volna. Ma meg néhány erkölcsileg zokni "megéhetési zsidó" fogja lehúzni őket... Őket!

Úgyhogy forduljon fől mindenki, aki ebbe a perbe belefog. És üdv a magyarországi zsidóknak! Én tudom, hogy ez a hatvanhat erkölcstelen fasszopó görény nem őket képviseli, de még csak nem is a zsidóságot.
Maximum az emberiség tróger söpredékét, amelyik egy kis pénzért a saját anyja hulláját is meggyalázná.
@flimo13: A Vychy-i Franciaorszag csak pici resze volt Franciaorszagnak, es azt is egy ido uatn felszamoltak.
Bar az igaz, hogy ott azert jobban meg lehetett uszni...
@nehülyéskedj: nem értem hogy jön ide a magyarok kínzása? Nem mellékesen a hazánkból elhurcolt zsidók magyar állampolgárok voltak.
@Kopi3.14: nem írtam hogy azzal értek egyet hogy fizetni kéne, azt írtam le hogy szerintem mi volt az oka a perelésnek. Nem mellékesen szerencséra majd a bíróség dönt.
Az auschwitzi igazgatót videoszalagra vették, amikor is beismerte, hogy az úgynevezett gázkamrák a háború után épültek.

Dr. Franciszek Piper elismerte, hogy a "Krema l." , az állítólagos "emberölő gázkamra" , melyet évente több százezer turistának mutogatnak, a valóságban a háború után - valószínűleg Sztálin egyenes utasítására készült.

van még kérdés?
@Legelő Őse: TE IDIÓTA!!! SENKI NEM KÉTELKEDIK ABBAN, HOGY VOLTAK ZSIDÓ HALOTTAK!!! DE MILYEN JOGON EMELED te , VAGY BÁRKI, BÁRMILYEN MÁS NÉP FÖLÉ??? MILYEN JOGON KELLENE ELŐSZÜR, VAGY 20X FIZETNI NEKIK???

Ha nem tetszik a magyarok hozzáállása, akkor meg húzzál el innen a szentföldedre!

Barom
@Megfigyelo: csak annyi szerepel, hogy ad el jegyet. Nem kell ahhoz saját iroda. De ha van is max bérelik. Amúgy ilyen alapon bárkit lehet perelni, aki a neten árul bármit is.
@tanmedve: És mégvalami: a legvéresebb szájú holokausztagadókat kellene először odaengedni kutatni, hogy aztán majd nagy nyilvánosság előtt szégyenüljenek meg, és döljön ssze minden teóriájuk. Persze ha megkérdezem mi a baj a fenti okfejtésemben, már megint nem lesz decensa hangsúlyom...
@Idet: ez a Tóra, a zsidók dumokentációja a népirtások tömegéről

lopták a földet, tehát nincs joguk ott élni amíg meg nem váltják. fizessenek a palesztínoknak és minden szomszédos jelenlegi államnak! Egyiptomnak is ha hitelesnek ismerik el szabotázsakciójukat és gyermekgyilkosságaikat
@Nödön: Nem semmi, onnan megszökni. Nagyapád ügyes volt.

Anyámék táborától nem messze volt egy férfitábor is, onnan is próbálkoztak megszökni, de nem sikerült. A szerencsétleneket két napig derékig vízben tartották az oroszok, míg meg nem haltak. Télen. A többieknek nézni kellett, hogy okuljanak.

Itthon hogy tudott elbújni?
@Megfigyelo: az a pici rész kétszer akkora volt mint a megszállt, plusz gyarmatok.
@Nödön: még hasonló dolgokat sem olvastam a hozzászólásomban, szóval nem is értem mit kérdezel, de komolyan. Mi van?
@Legelő Őse:
1) "Azt hogy kicsiny hazánk nagy többségében örömmel aszisztált a népírtáshoz!!!"
- kedves édesanyád hogy van?

2) "HOgy a MÁV például inkább utasszllítás helyett emberek százezreit szállította. Csak hozzáállás kérdése -simán lehetett volna ügyesen lassítani, zszabotálni nem feltünően - ehelyett feltűnő eredményességgel aszisztálni?"
- esetleg tájékozódni kéne, nem ilyen f..got írni!