Alinsky-sorozat a Fent és lenten

2010.03.02. 12:44 Fent és Lent

 

 

 

 

 

 

 

 

I. A 4K! és Alinsky

Amikor 4K! akciót tervezünk, fél szemünkkel Alinsky-re sandítunk. Vajon működőképesnek találná, amit csinálunk? Itt az ideje, hogy egy kicsit tudatosan is terjesszük az ideáit és a módszereit, mivel meggyőződésünk, hogy ez a megközelítés az egyik forradalom, amire a magyar társadalomnak jelenleg szüksége van.

Még még még

 

II. Az meg ki?

Magyarországon méltatlanul kevéssé ismerik a közösségi akciók császárát, Saul Alinsky-t, akitől egykor rettegett a konzervatív Amerika, akit volt, hogy abban a pillanatban letartóztattak, ahogy megérkezett egy városba, akit halála óta egyetemeken tanítanak, akiből Hillary Clinton a diplomamunkáját írta, és akinek módszereit egykor egy Barack Obama nevű fekete közösségszervező oktatta Chicago-ban.

Még még még

 

III. A rettegett szarósztrájk

Néhány emberünk kiment a reptérre, és alapos felderítést végzett, hány vécéfülke és piszoár van az egész O’Hare komplexumban, illetve hogy hány férfira és nőre lesz szükségünk az ország első szarósztrájkjához. Kiderült, hogy 2500 főre, ami nem jelentett problémát a szervezetünk számára. A fülkékbe csak be kell zárkóznia az embereinknek.

Még még még


IV. Ne félj a konfliktusoktól

Az általános félelem a konfliktustól, és a konszenzus és az alkalmazkodás hangsúlyozása tipikus értelmiségi fecsegés. Hogyan érnél el konszenzust konfliktus nélkül? Valójában a konfliktus alapvető része a nyitott társadalomnak.

Még még még


V. A radikálisok 12 szabálya

Az a taktika, amit túl hosszan alkalmazol, teherré válik. Sose válj unalmassá. Még a radikális aktivisták is elunják magukat.

Még még még

 

VI. Az elit haragja segít

Nem számít, milyen fantáziadúsak a módszereid, milyen ravasz a stratégiád, még mielőtt nekiállnál el vagy átkozva, ha nem sikerül elnyerned az emberek bizalmát és tiszteletét, és erre az egyetlen mód az, ha bízol bennük és tiszteled őket. Enélkül a tisztelet nélkül nincs kommunikáció, nincs kölcsönös bizalom és nincs akció.

Még még még


VII. Hogyan győzz meg egy papot

Mindig is alapelvem volt a szervezésben, hogy az embereket nem elvont eszmék alapján kell megnyerni. Képzeljük el, hogy bemegyek egy átlagos vallási vezető irodájába, akármelyik felekezetben ezzel a szöveggel: „Nézze, arra kérem, hogy cselekedjen a keresztényi alapelvek szerint, váltsa valóra Jézus szavait a testvériségről és a társadalmi igazságosságról”. Mit gondol, mi történt volna? Melegen megszorítja a kezem, és azt mondja „Isten áldja meg, fiam”, aztán miután elmentem, odaszólt volna a titkárának: „Ha ez az idióta visszajön, mondd meg neki, hogy nem vagyok itt”.

Még még még

 

VIII. "Nem találtak el, és én sem őket, amikor visszalőttem, bazmeg"

Az első, amit meg kell tennünk, amikor belépünk egy közösségbe, hogy leromboljuk a tehetetlenség különféle önigazolásait. Azt mondjuk az embereknek: "Nézzétek, nem kell lenyelnetek ezt a sok szart. Vannak konkrét dolgok, amiket tehettek ellene. De ahhoz, hogy bármit elérjetek, hatalomra lesz szükségetek, amihez csak szervezettség útján juthattok hozzá."

Még még még

 

IX. "Szerettem fogdában lenni"

Én a fogdában kezdtem el megírni az első könyvemet, a Reveille for Radicals-t. Volt, hogy bejöttek az őrök, miközben dolgoztam, hogy „Rendben Alinsky, most már elmehet”, én meg felnéztem a papírjaimból: „Nézzék, most egy fejezet közepén vagyok. Majd szólok, ha el akarok menni.”

Még még még

 

X. A középosztály boríthatja lángba az országot

Manapság a középosztály teljesen tudathasadásos állapotban van, nem tud dönteni a belé nevelt dolgok és a tényleges helyzete között. A középosztálybeli emberek ösztönösen támogatják és ünneplik a status quo-t, de a mindennapi életük valósága azt mutatja, hogy a fennálló rendszer kizsákmányolta és elárulta őket.

Még még még

 

XI. A gazdasági válság

Az Amerikai Álom egyik napról a másikra rémálommá vált a többség számára, és a kellemes, lehetőségekkel teli világ, amit addig ismertek, hirtelen elkezdett bezárulni, ahogyan a megtakarított javaik eltűntek a fizetésképtelen bankok zárt ajtajai mögött, a munkahelyeik megszűntek a bezárt gyárakban, otthonaikat és földjeiket pedig elvesztették, amikor behajtották a jelzálogokat és erőszakosan kilakoltatták őket.

Még még még

 

XII. Az élet forradalmak sorozata

Az igazság tiszta eszményképeként dicsőítik a nyomorgó putrilakót, aztán elvárják tőle, hogy angyalként viselkedjen, amikor megfosztják a béklyóitól. Egy faszt! A szegénység ronda, gonosz és lealacsonyító, és az, hogy a nincstelenek diszkriminációban, reménytelenségben és szegénységben élnek, még nem ruházza fel őket automatikusan olyan tulajdonságokkal, mint a jótékonyság, igazságosság és a bölcsesség.

Még még még 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr421802545

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Obama túl sokat szív és iszik 2010.03.03. 17:00:05

Orvosai szerint Barack Obamának nem csak a dohányzásról kéne leszoknia, hanem az alkoholfogyasztást is mérsékelnie kellene. A választási győzelem után első alkalommal elvégzett, a 48 év felettiek számára kötelezően előírt orvosi vizsgálat alapján úgy t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon örülök ennek a playboy-interjúnak, szerintem sokkal jobb, összeszedettebb, sőt hasznosabb mint a könyve.
"Az értelmiség, olyan mint a trágya. Undorító, bűzös, de szükséges a többlet termeléshez!" Lenin!
Végül a középosztály tényleges magyar része: a lefelé és felfelé bukottak két rétegéből tevődött össze: az első típus az úr betyár, minden szociális igazság, kultúra, könyv művészet ösztönös ellensége, a születési kivételezettség és kiváltságosság vadagyarú emberbaromja. A második típus az ezercsalafintaságú ravasz haszonvadász, szolgál minden űrt és érdeket, elnyom minden gondolatot és munkát, lesz bármily párt vagy érdekszövetség ágense, lesz idegen érdekek zászlója, poroszlója, vagy vérebe: csakhogy a maga vagyonát és hatalmi helyzetét emelje. A harmadik típus: talán a leghitványabb, aki nem vállal soha semmilyen felelősséget, kezdeményezést, nem kockáztat semmilyen melléállást, aki mindenszínű és semmi színű, barátja minden sikernek, és elszökője minden tragédiának.A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket azzal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen alkalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre... A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a magyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes... egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága,mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!... a folytonos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni.(Szabó Dezső)
(És ez az a „polgári középosztály" amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)
süti beállítások módosítása