Miért szavazz az MSZP-re?

2010.04.06. 08:00 SeppiSchluiferer

Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell.

Huh. Hát ez nehéz kör lesz, mert ez után a nyolc év után épelméjű ember nem nagyon mondhatja: szép volt fiúk, folytassátok fiúk. De hát maga az MSZP sem igen akarja folytatni – azt se nagyon tudja, mit folytasson. A Mesterházy pragmatikus politikát akarna, a Szili Katika valamiféle népi baloldalit, a Gyurcsány pedig reformbaloldalit, balliberálisat. De igazából mindegy is, hogy mit akarnak ők, ott bent a nokiás dobozban: az MSZP ugyanis mindenképp ellenzéki párt lesz. Hála Istennek.

1998-ben, az akkor még önálló (Giczy-féle) KDNP-nek volt egy vicces tévészpotja: ez arról szólt, hogy az országnak felelős ellenzékre, biztos ellenzéki kontrollra van szüksége – így tegyük a kormánypártokat (MSZP, SZDSZ) ellenzékivé. Ma is erről van szó. Az MSZP mellett senki sem érvelne azon az alapon, hogy jó a kormányprogramjuk, hogy nekik kéne továbbkormányozni – már a balliberális értelmiség is addig azért eljutott, hogy botrány, gyalázat volt mindaz, ami itt nyolc éve zajlik.

Igen ám, de attól még az MSZP lehet jó ellenzéki párt. Kormányra – hála a jó égnek – úgysem fog kerülni: a kérdés csak az, hogy milyen súllyal legyen jelen ellenzékben.

Az MSZP pedig ellenzékben lopni nagyon úgysem fog tudni, és szemkilövetésre sem lesz túl sok alkalma – éppen ezért tán a jogállami, demokratikus elvek védelme révén fogja megmutatni a világnak, hogy élnek, lélegeznek ők még. A baloldal számos figurája mondja, hogy hiába korrupt, tehetségtelen, béna párt az MSZP – jogállami elkötelezettsége (legalábbis ellenzékben) nem kérdéses. Márpedig Orbán mellett tán nem árt, ha van egy ilyen párt.

Mert Orbán a kétharmadával nem fog olyan elegánsan eljárni, amint Horn tette annó. Orbán a kétharmadával mindent vinni akar és vinni fog – így egyrészről demokratikus, plurális érdek lehet a kétharmad megakadályozása, másrészről – ha össze is jönne a kétharmad – kell egy erős ellenzéki párt, amelynek nem szakmailag, erkölcsileg kell virítania – ilyenre az MSZP képtelen is lenne –, hanem kizárólag demokratikusan.

Márpedig ma egyetlen baloldali és demokratikus pártnál biztos a bejutás: és ez az MSZP. Igen, Debreczeni József sem lenne rossz kontroll az Orbán mellett, de az MDF a mai állás szerint nemigen fogja átlépni az ötszázalékos küszöböt. Igaz ez az LMP-re is, kiegészítve azzal, hogy a Schifferékről még azt sem feltételezzük, hogy olyan nagyon szigorú ellenzék lennének Orbán mellett.

Amennyiben szerinted nem egészséges, hogy egy országot kizárólagosan és ellenőrizetlenül ural egy akár mégoly tehetséges párt (mint a Fidesz), és amennyiben nem szeretnéd, hogy demokratikus meggyőződésedből leadott voksod elvesszen – nos, akkor SZAVAZZ AZ MSZP-RE!

Tegnap elmondtuk, miért szavazz a Fideszre, holnap pedig hogy miért szavazz az LMP-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr711893889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amennyiben szerinted nem egészséges, hogy egy országot kizárólagosan és ellenőrizetlenül ural egy akár mégoly tehetséges párt (mint a Fidesz), és amennyiben nem szeretnéd, hogy demokratikus meggyőződésedből leadott voksod elvesszen – nos, akkor SZAVAZZ AZ MSZP-RE!

hát, ez elég gyenge érv :)
igaz, más meg nincs
"Mert Orbán a kétharmadával nem fog olyan elegánsan eljárni, amint Horn tette annó. "

Én is használhatom azt az időgépet? Ha ilyen faszán jósol, akkor csak 5 helyes számot kérnék 1-90 között. Ha bejön felezünk.
@molnibalage: A Horn-féle elegancia. Ahhh.
Elfogyott a Cavinton? Küldök szívesen.
@ÁkiBáki: Bocs ez nem neked, hanem a posztírónak címeztem:-)
hát baszki.. nem törted össze magad..

úgy tűnik, nem baloldali a lekivilágod, így nézve viszont siralmas volt a fidesz melletti érvelésed a minap..

azt ne mond, hogy az elmúlt 8 évben nem tudsz egyetlen pozitív eredményt se megemlíteni a kormány mellett..
nem gáz, hogy ennyire elvakultan "pógári" vagy?

azt bírom, hogy ha egy kormány szenny, akkor az ellenzék ezzel automatikusan megtisztul..
pedig már a fidesz is bizonyított, hogy tudnak lopni.. amolyan űberpofátlan módon..
a Nokiás doboz hozzájuk képest 2 kalória egy szem tiktakkban..
nekik elég volt egyetlen Kft huszonpár milliárd közpénz eltüntetésére..
ez még nem lenne akkora baj, merthát a politika sajnos ilyen..

jólét volt, osztottak az embereknek, mindenki heppy volt.. még ez es akkora baj.. :)
de mindemellette az ország fejlesztése behalt..
mint a kommenizmusban, ugyanazt a konzerválást éreztem..
átadtak jópár csinos házat, pl nemzeti színház, Debrecenben még a plafon is lelett díszkövezve (igaz a külkerületekben még mindíg nincs csatorna)

szóval eyecandy-re ment el a (maradék)pénz..
az infrastruktúra kapott két pofont, oszt jónapot..

itt van most ez az álságos válság, annyira mesterségesen generált, hogy láthatja minden épeszű..

a kormány meg vergődött, kapkodott, hogy ne legyenek keresztre feszítve, bár a rekord munkanélküliséget ígyis egy az egyben rájuk kenik, holott a mocskos multik küldték el ezrével az embereket és nem azért mert a kormány így vagy úgy, hanem egyrészt meglovagolták, hogy lehet létszámot leépíteni, a dolgozóra nyolcszor annyi munkát terhelni, bért befagyasztani és a válságra kenni, másrészt visszaestek a megrendelések is, mivel máshol is huszadannyian dolgoznak és nem megy úgy a termelés. Az eredmény az, hogy 2 hónapot vártunk egy új autóra, holott az Opel nem győzi gyártani az Insigniákat. azért ne sajnáljatok :)

szóval akkor legyen fidesz?
kétharmados? :)
aki orbaszájba komcsizik, annak leesik, hogy minek az oldalán teszi ezt? nemhinném :D
olyan rendszert akar, ahol az ellenzék elmehet piknikezni, mert szava nincs?
demokrácia? over..

én azért fogok az MSZPre szavazni, mert egy évig még itthon élek és félek, de az is lehet, hogy inkább a fideszre voksolok, legyen meg a kétharmad és szívjon velük a bírkanép vagy 12 évig.. mert szívni fog, nem kicsit, nagyon..
1988-Grósz: Történelmileg így alakult. /Egypártrendszer/
2015-Orbán....
Hú, ez volt aztán a pozitív poszt, mit ne mondjak...
Én amikor a fidesz a maga 4 évét heroizálja folyamatosan (pl. ma reggel Navracsics Tibike Fiala Jánosnál), akkor mindíg szerényen megkérdezem magamtól:

Ha olyan kurva jó volt 1998-2000 közt a Fidesz alatt az országnak, akkor, hogy a bánatba buktak el zsinórban 2 választást???
Én szívesen szavaznék az MSZP-re, de a kezem egyszerűen nem engedelmeskedik. Próbaképpen leírtam egy cetlire, hogy MSZP, és megkiséreltem mellérajzolni egy keresztet, de csak az MSZP-t döfködte a tollam, mint egy vudubabát...
2/3 - ad ? = Pluralista egypártrendszer ! ( hiszen nyíltan 15 20 évre terveznek. )
Csak a fidesz, csak Orbán, csak a Pintér sándor, csak a Mikola, csak a Simicska, csak a Kaya Ibrahim, csak a Kövér Laci...

csak ne szavazz a Fideszre, ne a Fideszre ..a deszre!!
A cikkből kimaradt egy fontos szempont. Nem mindegy, hogy a Jobbik lesz az ellenzék meghatározó ereje vagy az MSZP.

Amit az Európai Parlamentben a Jobbikos képviselők műveltek, az alapján sem szeretném a Jobbikot.
1520 azért túlzás, csak 15 - 20 .
@dover: Nem kell megvárnod az egy évet, csomagolj és indulj! Hülye fasz.
Nem értem azt aki parázik a 2/3-tól.. hisz demokrácia van.. a nép nem lehet olyan hüle, hogy akár milyen rossz diktatúrikus Fidesz kormányt ne tudna megdönteni. Ez olyan mint 23 millió románnal riogatni :)

Aki az MSZP-re szavaz az saját magát köpi szembe.
Elmondom, miert szavaznak emberek az mszpre.

- ne legyen szelsojobbos ketharmad (fidesz meg jobbik)
- mert a fideszes politikusok csak acsarkodni tudnak
- mert a jobbikos politikusok csak acsarkodni tudnak
- JOKER: ütős lesz, óvatosan:
mert nem igaz, hogy mindent elloptak! Annyi minden szép dolog épült az elmúlt nyolc évben: autópályák és azok a csodálatos alagutak!

Nah, most becsuletszavamra, ezeket mszps szavazoktol hallottam, es tok komolyan mondtak az utolso szóig. Igyekeztem nem orditani a kintol...
Amit Morvai művelt az EP - ben, ámokfutás ! Szégyelltem hogy Magyar vagyok.
Azért ne felejtsük el, hogy Orbán koalícióra lépett a gyengeelméjű Torgyánnal is, csak hogy hatalmon maradjon ! Nincsen kétségem, hogy koalícióra fog lépni a Jobbikkal is, ha érdeke lesz !
@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Mennyi Nokiás doboz most az árfolyama az ilyen hozzászólásoknak?

Paranoid vagy egy kicsit és a változástól félve eszed inkább a kakit?

MSZP-re szavazni annyit jelent, mint támogatni a politikai bűnözést. Tisztességes erkölcsös ember ilyet nem csinál.
Ennyire feledékenyek vagyunk ! A Fidesz 4 éve alatt nem is voltak nagystílű lopások , ugye ?
@kíváncsivagyok: Mégis előre fejlődtünk nem visszafele. :P Szóval hagyjuk a szoci sárdobálást. Pihenjél pár évet.
@kíváncsivagyok: Pártszimpátiától függetlenül ezt utoljára - még Morvai előtt - akkor éreztem, amikor a mi Lacinkat elmeszelték, mint energiaügyi biztost, aztán lett belőle adó- és vámügyi.
Na az is egy szép történet volt, ha már EP.
Komolyan el vagyok keseredve ! Komolyan azt hiszi valaki , hogy csak a szocik képesek lopni a génjeik miatt ?? Eddig az lopott mindig, aki a tűznél volt, ki gondolja hogy ez másképp lesz ? Mert más ideológiát képvisel ? Ugyan már...
Az fog lopni, aki pozícióba kerül !
Tudom nem tartozik ide, de az LMP-re se, mert cenzúrázzák a hozzászólásokat!

Felhasználó:
Samuzia [Profil] [Kilépés] [Radar]

Komment szövege:
@Piraeus: Ha-ha! Gondolod mindent kitettek...

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz.
@Toporodottordog: Eddig még nem szavaztam rájuk, gondolod hogy ezután kezdem el ? Csak legyünk tárgyilagosak : Ma nincs egy párt se, akire kétségek nélkül szavaznék !
Az MSZP nem lesz ellenzékben, az MSZP-vel fog koalíciót alakítani a Fidesz, egyfelől hogy meglegyen a kétharmaduk, másfelől hogy a szörnyű, immár lámlám a Parlamentbe is bekerült nácifasisztaveszély-fujfuj Jobbikot ellehetetlenítsék és MINDEN MARADJON A RÉGIBEN.

A vöröscsillag akkor is vöröscsillag ha narancsszínű rajta a púder.
@ÁkiBáki Valóban, akkor is szégyenkeztem , de most kicsit jobban !
@Zigi: ez aztan a visszavagas... ertelmes erveket nem tudsz mondani? nem vagyok mszp hivo, de dover azert mondott okosakat is.
Érdekes hogy az emberek milyen gyorsan elfelejtik a Vegyépszert, az Ezüsthajót meg társaikat.
"Az MSZP pedig ellenzékben lopni nagyon úgysem fog tudni, és szemkilövetésre sem lesz túl sok alkalma"

Ez a gyerekes és demagóg mondat nem hiányzott a posztból, amúgy egész jó :)))
tényleg nem azért, de a sorozatbeharangozóban beírjátok, hogy most elfogultan lesztek párthívők, aztán a posztban meg 70% fölött van a párt szidása és elnézéstkérés, hogy megpróbálsz jót írni róla.

ha nem megy, ne erőltesd, vagy írd le név nélkül. ez a poszt egy FIDESZ szavazásra buzdító poszt, akár ezt akartad, akár nem.

az MSZP-poszt úgy kezdődik, hogy kettéveszed a 8 évet (nem fogadod el Orbán dumáját), és leírod, hogy 2006 óta mit tett az MSZP és milyen szemét volt a FIDESZ és ezért nem érdemli meg, hogy megválasszák. sem a népszavazást nem írtad le, sem a Bajnai-ellenes hülyeségeket, sem a nyugdíjasok hol védelmét, hol támadását.

mondom, ha nem megy, ne erőltesd.
@baliquez: Ezt a logikát követve csak a Jobbik nem kommunista ?
@kíváncsivagyok: Már leírtam pár éve egy kommentben, mi a különbség, ha a szocik lopnak vagy ha a fidesz lop. A szociknak akkora klientúrájuk van a múltból, hogy napi 3 milliárd megy el mutyikra. A fidesz a klientúrát napi egymilliárdból jóllakatná. A különbség pl. elég a közoktatás egy évnyi működtetésére.
És ez csak a pénzbeli oldal. A nehezebb dilemma az, hogy ahitványságra vagy a butaságra szavazzak (értelmiségiként). A szocik a hitványság esszenciája, a fidesz a butaságé, a jobbik a gyökérségé. Nem, nem vagyok elempés, mert a söttézöldeket is rühellem.

:-)))
@kíváncsivagyok: Én is csak azért szavazok a Fideszre, hogy megadjam neki a lehető legtöbb esélyt, hogy 4 évig valami értelmeset csinálhat. Ha nem bizonyít megy a kukába a többi párttal együtt. MSZP-re tuti soha az életben nem fogok többet szavazni. Az utódpárjaira sem.
@kíváncsivagyok: Na jó, Morvai azért nehezen überelhető:-)
Nincs az a józan érv amelynek alapján most az MSZP-re kellene szavazni.A "rejtőzködő" MSZP-sek
nagyobbik része otthon fog maradni mert ezt ők is pontosan tudják és ezt tartják a legtisztességesebb megoldásnak./Igazuk is van./
Az MSZP oly mértékben elveszítette hitelét, hogy
nem lesz hiteles ellenzékként sem.A Jobbik ebből
a szempontból tiszta lappal, tehát helyzeti előnnyel indul még akkor is ha esetleg nem tudja
megelőzni az MSZP-t.Ezért az "ellenőrző szerepe" sokkal egészen addig sokkal nagyobb lesz addig amíg ezt a /bárkire !/szavazók fejében meg tudja tartani.
A legnagyobb baj az, hogy nincs olyan bejutásra esélyes párt akire szivesen szavaznék. De van olyan akire biztos, hogy az életbe sem fogok szavazni. Ezért az én számomra kisebbik roszra teszem a voksom. Az meg, hogy melyikre, az az én dolgom.
@Fleurs Du Mal: Erről beszéltem . Most folytathatják ahol abbahagyták - na nem a kormányzást - a sumákolást ! Félre ne értsen senki , egyik kutya , másik eb !! Ez jelenleg a Magyar politikai elit ars poeticája ! Először megtömni a család és a haverok zsebét 8majd visszadják , kéz kezet mos elvén !) , aztán mindent elkövetni, hogy még 4 ( 8 ) évig megtehessük !
@dover: tehat ha egy demokratikus valasztason a valasztok ketharmada egy partra szavaz akkor az a demokracia vege?
aha... igen. demokratikus valasztason a demokracia vege. nepakarata ervenyesul? Igen. Akkor nem értem...
@Vincenzo testvér: Egyetértek ! Ebből kiindulva adtam a cédulákat a CM -nak . :)
@micu: Nagyjából egyetértek, kivéve a nácik tiszta lapját ! Azt már többször befeketítették az elvbarátaik a múltban !
@is: Még mielőtt piedesztálra emelnénk az MSZP-t, valljuk be, ez alatt a nyolc év alatt minden esélyük meg volt arra, hogy ne a maihoz hasonló eséllyel vágjanak neki a 2010-es választásoknak.
Ne mondd, hogy rajtunk múlt.
Most pedig a legerősebb érvnek az tűnik, hogy mit fog művelni a patás. Ezzel riogattok.
Ha nem lenne tiszta mondom még egyszer:
EZ MIND MIATTATOK VAN.
Ezt a lehetőséget az MSZP adta a Fidesz kezébe, karöltve az SZDSZ-szel.
Nem most kellene vagdalózni. Négy (uram bocsá nyolc) évvel ezelőtt kellett volna GONDOLKOZNI.
"egy akár mégoly tehetséges párt (mint a Fidesz)"

Azt hiszem, hogy ezt a cikket nem neked kellett volna megírnod.
A Fidesz, mint tehetséges párt ????
Na, ne.
Ha azt tehetségnek vesszük, hogy az elmúlt 8 évben (de főleg az utóbbi négyben) mindent és mindenkit démonizáltak, amit nem ők tettek, vagy nem ők voltak, mindent megpróbáltak (jórészt sikerrel) megakadályozni, ami az országot előrevitte volna, mert az nekik egyszerűen (ország előmenetele) nem volt érdekükben.
Közben folyamatosan azt mondták (sic!), hogy ők majd mindent vissza fognak adni, mert ezek gonoszok és elvették, mert nem igaz, hogy nincsen pénz, mert van !
Most néhány hete meg azt hallom tőlük, hogy mégiscsak igaz lehet, hogy nincsen pénz, tehát akkor valami nem stimmel itt.
Tehetségesek ?

Össze vissza hazudoztak az elmúlt években (minden felelősség nélkül ellenzékben) arról, hogy a kormány passzióból kínozza az "embereket", holott épelméjű politikai szervezet, amelyik azt akarja, hogy megválasszák nem kínozza az embereket, mert nem éri meg neki, csak kényszerből tesz olyat, emly az "embereknek" nem jó.

Most már program sem van, vita sincsen, igéretek sincsenek (mert azokat számon lehet kérni), azok az igéretek, "visszadjuk, visszacsináljuk" elhaltak a szélben szépen csendben.

A cikkírónak javallott, ne vállalja el ilyen kényszeresen, hogy ily kényszeredetten ír egy cikket ezen témában, mert nem annyira jött össze.
Én sem írok cikket arról, hogy ki miért szavazzon a Fideszre.
Nem menne, ahogy ez a cikkírónak sem ment az MSZP-vel.
De legalább engem nem fizetnek.

A vicc az egészben az, hogy az index a jobbosok között még mindig valami bal-liberális website-ként van számontartva (a fórumok szerint).
Valószínüleg ők nem olvasgatják, ezt a nagyon helyre kis Magyar Nemzet Light indexet mostanában, a nem pártkötődéses és ezen kötődést eltakarni nem képes indexes újságírók gyönyőrű és kiegyensúlyozott cikkeivel együtt.

Mondom ezt, hogy végülis ez egy "Miért szavazz az MSZP-re" cikk volt, de valahogy nem jött össze .o)
@ladislaus: Jópár - később - diktatórikus párt demokratikus úton nyert. A demokrácia akár arra is képes hogy megbuktassa magát a saját szabályrendszerével.

Azért remélem hogy a FIDESZ nem erre készül, de technikailag semmi sem fogja vissza egy 2/3 esetén a saját lelkiismeretén kívül. Amiben meg egy szavazó vagy hisz, vagy nem.
@Toporodottordog: Ugyanezen okokból nem szavazok most egyik kompromittált pártra sem . Van ugyanis egy kis akármi pártocska a 6 között, amelynek a beikszelésével nem mocskolom be a lelkivilágomat !
Hát ez elég kétségbe esett kampánypost :D

Fideszre fogok szavazni, de azzal egyetértek, hogy nem lenne jó ha túllépné a kétharmadot és szerintem nem is fogják. A választásokon mindig kevesebbet kapott a fidesz mint a felmérésekből következett volna, és jelenleg a felmérésekben sem lépi túl.
@kíváncsivagyok: Sajnos nincs olyan kispártocsaka akinek ne lenne köze a jelenlegiekhez. Ez sajnos a valóság és nem csak összeesküvés elmélet, vagy feltételezés. Legbelül mindenki tudja.
@szcsongor: szerintem nem rám haragszik, hanem magára, hogy ennyire telik tőle. :)

nem visszavágni kell, tisztán látni kell..
fidesznek 8 évnyi adóssága van, mindenkinek belett/bevan ígérve, hogymajdha hatalomrakerülnek akkormajd..

pont ezektől várjátok a tiszta kormányzást? :D
dömperrel fogják elhordani az államkasszát,
vissza fogjuk még sírni a nokiás dobozokat!

Viktor honnan jött? nincstelen egyetemista volt,
mostmeg 150milliós házikó. örököltek a juhász apósától. féltokalyhegyalját mi? :)

az oké, hogy gengszterkormányunk van, de mind ületember, durvás vagyonnal.

valahogy még mindíg inkább rájuk bíznám az irányítást, mint az évtizede koplaló jöttmentekre.

a fidesznél még a jobbik is jobb, ők még nemtudják milyen a hatalom, a sok pénz, csak egy nagy szeletet akarnak a tortából, nem az egészet, bár ami késik nem múlik.
@spájdernecc:

Nem, hogy gyönge érv, hanem logikátlan is. Miért, ha tömegesen akárki másra szavaznak, az nem hozza meg ugyanazt az eredményt?

Emellett meg az marhaság, hogy ha valakinek tetszik a Fidesz, ne szavazzon rá, nehogy túlsúlyba kerüljön. Az ember arra szavazzon akit jónak tart, vagy senkire. Nagyon sok szól az utóbbi mellett.
@ladislaus: Az elv alapján a 2/3 a demokrácia győzelme is lehetne , a gyakorlat mást éreztet velem !
@Fleurs Du Mal: szerintem kizart hogy diktatorikus viszonyok lennének OV terveiben a kormanyzassal kapcsolatban.
@ds9: A Fidesz elmúlt 8 évbeni felelősségével mélységesen egyetértek," mindenáron rombolni"- volt a politikájuk lényege (sikerült is !!) a többihez nem értek.
@ladislaus: nem a nép akar kétharmadot, a fidesz akar kétharmadot és ez nem a népet, hanem a párt szellemiségét minősíti.
Ha megszavazzuk a két harmadot, akkor igen, vége lesz a demokráciának, alkotmánymódisítás lesz, elnök központű berendezkedés mint Franciaországban és ahogy páran írják, valóban 10-15 évre terveznek.

igazad van, a nép akarata érvényesül, szóval magunknak csináljuk a bajt, mint eddig is.. :)
"Márpedig ma egyetlen baloldali és demokratikus pártnál biztos a bejutás: és ez az MSZP."

Egy a bibi: az MSZP se nem baloldali, se nem demokratikus.
@Toporodottordog: De van ! Ugyan kissé olyan, mintha a gyereket küldenénk magunk helyett a kuplerájba, de még tiszták és nem látom rajtuk a korrupció árnyékát sem . CM
@ladislaus: Hát, azért nem is az MSZP mondogatott olyanokat hogy a határontúliak szavazataival legalább 15 évre be tudják betonozni magukat. ;)
Nem nehéz a Fidesznél normálisabb ellenzéknek lenni!Nem valószínű, hogy az elmúlt 8-évben, volt Európában a Fidesznél sötétebb, mindent de mindent, csípőből tagadó, megakadályozó, ultra demagóg és populista ellenzék!
Alacsonyra tették nagyon a lécet.
Tökéletesen egy szinten volt a kormányzás minőségével az ellenzék viselkedése!
Nem, kívánom nekik, hogy az MSZP hasonlóan, vértuskó módon akadályozzon meg minden olyan változtatási kísérletet ami talán egy picit előrébb vinné az országot!
@dover: "Ha megszavazzuk a két harmadot, akkor igen, vége lesz a demokráciának, alkotmánymódisítás lesz, elnök központű berendezkedés mint Franciaországban"

Ezt ki nyilatkozta? Hol hallottad? Garanciát is tudsz adni a szavadnak, vagy csak téged is a Jósda fizet? :D
"Mert Orbán a kétharmadával nem fog olyan elegánsan eljárni, amint Horn tette annó. Orbán a kétharmadával mindent vinni akar és vinni fog – így egyrészről demokratikus, plurális érdek lehet a kétharmad megakadályozása"
Na állj. Mintha arról lett volna szó hogy "érvelni" fogsz... ez meg egy tipikus maszopos dogma. Attól hogy eleget mondják, még nem lesz igaz, hiába mondotta úgy anno Göbbels...

Persze az Ezüsthájó... az aztán érv... milyen piti kis alakok ezek... hát mért nem alapítottak a BKV-n belül egy folyami hajóztató alvállalatot, tucatnyi vezetővel, tisztségviselővel stb, aztán megpályáztatni jó közbeszerzős demokratikus módon ki úsztassa a koronát, utána az egészet fel lehetett vóna számolni, persze nyilván a jogos és tisztességes végkielégítések kifizetése mellett... :D Gondolom a szakértő és ügyes kormányoldal valahogy így tette vóna nem? ;)
@ladislaus: Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy a gyengeelméjű Torgyánt is bevette a buliba - nem lévén más mód a 2/3 - os többségéhez !
@Gestas: Egyetértek, azzal , hogy szerintem az MSZP nem lesz (nem is lesz lehetősége) ennyire romboló ellenzék !
ez így nem kóser...

"Amennyiben szerinted nem egészséges, hogy egy országot kizárólagosan és ellenőrizetlenül ural egy akár mégoly tehetséges párt (mint a Fidesz), és amennyiben nem szeretnéd, hogy demokratikus meggyőződésedből leadott voksod elvesszen – nos, akkor SZAVAZZ AZ MSZP-RE!"

VAGY A JOBBIKRA! nem? de.

ezek szerint az mszp mellett 1 érv SE szól, vagy ami igen, az érvényes a jobbikra is, viszont így a jobbik mellett több érv szól, azaz: JOBBIK.. :D
@Csigorin: Hát persze, sokkal jobb hogy csinálunk egy céget a haverokkal, lenyúlunk X milliárdot aztán titkosítunk mindent 120 évre.
@Csigorin: Jó tippet adtál nekik ! Fogadunk , hogy megcsinálják ? (Esetleg nem ezüsthajó lesz, hanem Aranyladik )
@zero:
A Fidesz ugye demokratikus?
Ahol több, mint húsz éve gyakorlatilag az van, amit egy ember mond, ellentmondás, viták kizárva, aki mégis megróbálja, szintén kizárva!
Furcsa demokrácia felfogás.
A 2/3 azért volt kitalálva, hogy legyen megállapodási kényszer az ellenzékkel. Sajnos politikusaink (zöme) alkalmatlan a feladatára, a kompromisszumra, ezért aztán már eddig is jobb lett volna, ha eltörlik a 2/3-os törvényekről a 2/3-ot. Akkor talán fontos, ma rendezetlen kérdések már rendezve lennének... valahogy.

Ha valamitől félnék, az inkább az, ha a FIDESZ nem érné el az 50%-ot, mert akkor koalícióba kényszerülne... valakivel. Az lenne ám a rémálom!

Ha szavazatomnak az lesz a sorsa, hogy elveszik, akkor vesszen el. Jó érzéssel fogom a Parlamentet nézni... mert felelősségem nem lesz abban semmi!
@Fleurs Du Mal: szavazni nem csak az tud akinek otthon van allando lakcime es magyar allampolgar? Amugy pedig ha valaki igy akarna szavazatot szerezni akkor miert nem az mszp az? Nekem ezzel ninsc bajom.

@dover: Te ha partod lenne, akkor azt mondanad hogy nem, nekunk eleg az 50%+1 v. 55%, 60%... ??? dehogy! Es itt ki beszel olyan berendezkedesrol mint a franciaknal? Jah es ha olyan lenne? Fájna? mi az antidemokratikus ebben?

@kíváncsivagyok: 98ban nem volt fidesz 2/3-ad. Torgyan a 50%+1-hez kellett...
@Gestas: ennyire belelatsz a part eletebe? De jo neked. Irigykedem. de inkabb egy ember (kis reteg) kezeben legyen a partvezetes ami osszetarja, mint hogy szanaszet huzzanak mint odaát a balon...
@Toporodottordog: a fidesz csak így tud hatalomban maradni, ha minden marad a régi, akkor el lesznek picsázva mint 2002ben.
Szóval ez az ő érdekük.
Garanciát nemhiszem, hogy kellene adnom bármire, én örülnék leginkább, ha nem így lenne..

aztmondom, talán még el is viselnék egy jobboldali irányítást, merthát annyira nem lehet gáz, úgyis a szakértők dolgoznak a háttérben és ők pedig sokszor ugyanazok az emberek, kormánytól függetlenül.. :)

de külpolitikában annyira inkompetens Viktor és csapata, hogy max Berlusconival fogjuk látni fényképeszkedni, vagy amikor lesz akármilyen EU csúcs, akkor ott ágaskodik majd a sokadik sorban..

leginkább ez érdekel, hogy milyen az országunk megítélése a világ szemében..
az oké, hogy örülünk itt magunknak, de ha a külföldi tőke nem lát bennünk fantáziát, akkor itt fogunk magunkba szakadni nemzeti öntudatostul, koppányos bolthálózatostul..

lehet, hogy lelépek egy év múlva sokak szerint hazaárulóként, de ha lehetőségem lesz rá, azon leszek, hogy minél több üzletet haza tudjak hozni, még akkor is, ha a dodó többség Vityát emeli trónra..
"és ahogy páran írják, valóban 10-15 évre terveznek."

Ez amúgy borzalmas jellemhiba egy politikus részéről, hogy ő szeretne kormányozni. Tervezhetnek akár 120 évre is, ha nem szavazzuk meg, semmi nem lesz belőle. Ez a demokrácia.
De az MSZP-nek legalább nincsenek tervei. Most is nyilván úgy kampányolnak: "Még véletlen se szavazzatok ránk, elég volt nekünk 8 év, nem is akarnánk tovább kormányozni. Sőt, ha meg is szereznénk a többséget, hát bizisten új választásokat íratnánk ki, mert 12 év kormányzás már olyan csúnya antidemokratikus dolog lenne. "
@Sötét korom: Egyetértek . Az 50 % elérését a mai helyzetben kívánatosnak tartom, kihangsúlyozva a "mai helyzetben" -t ! A 2/3 többet ártana mint használna !A többi párt eredménye számomra közömbös, de a Jobbiknak ezután sincs helye a Parlamentben ! Elképzelem a törvényjavaslataikat az utcai ordibálás nyelvéről lefordítva köznyelvre !
@ladislaus: A szavazást a jelenleg hatályos törvények szabályozzák. Ami egy 2/3-os többséggel simán átírható - pl. hogy legyen elég egy "magyarigazolvány" a magyarországi lakhely mellett.

Nekem pedig elég sok bajom lenne egy ilyennel - inkább nem sorolom. Elég legyen annyi hogy aki nem lakik itt az ne is szavazzon itt.
@ladislaus: 2/3 , vagy 50 + 1 ? Játék a számokkal, az elv ugyanaz . HATALOM !
Akarom mondani, lakhely helyett/mellett. :)
Kedves SeppiSchluiferer! A szememben HITELTELEN LETTÉL.
1,tegnap a fideszt végig ajnároztad a posztodban,és betetted egy szép leányzó képét.
2,Ma itt az egész posztban az mszpét gunyolod és alázod, ami nincs egyensúlyban azzal amit állítasz hogy miért is kéne rájuk szavazni.
Ráadásul berakod egy gusztustalan badzsa kinai bányarém képét.
Szerintem TE RÉSZREHAJLÓ ÉS FIDESZES VAGY tehát nincs jogod a továbbiakban más pártokról is megirni a frankót,mert te nem útatmutatsz hanem a fidesz mellett kampányolsz.
Úgy hogy bekaphatod az összes f....
Ennyit tudtok.
Átlátszó és gyenge
@AutosVilli: nekem bejön a kínai csaj, a többi viszont jogos :D
te foglaltad össze a legjobban a lényeget.. :)
- Akarok olajospintért belügyminiszternek? Nem.

- Akarok MSZP-t a Fidesz-kormányba koalíciós partnernek? Nem.

- Akarom hogy Járai továbbra is fizettesse az országgal azt a sokezer milliárd kölcsönt és uzsorakamatot amit a helytartó elvtársak és a sábeszgoj fidesznyikek rég kiszivattyúztak az országból az offshore cégeikbe? Nem.

- Akarom-e hogy az embertelenül brutális rablógyilkosságokat az újmagyar köznyelvben már nem csupán "megélhetési bűnözés" (©Kuncze) hanem "öngyilkosság" néven bujtogassák, kormányzati utasításra (ld. Tényő)? Nem akarom.

"Ne mi nyerjük a legtöbbet" (O.V.)
Legyen igaza.
@dover: Berlusconi - nak annyi a pénze, hogy még egy 100000 - es tüntetést is tud venni magának, kölünben nem értem mit keres még ott az a korrumpáló playboy ?!
@Fleurs Du Mal: Ennél sokkal meredekebben is átírhatók: pl. igazolt magyarok szavazata érjen 1000 szavazatot. És inkább nem folytatom...

Átírhatja a választási rendszert is pl. De...

Én azért nagyon bízom Orbán tehetségtelenségében. Szerintem, ha lehet, akkor nem csinál semmit. Ha muszáj csinálni valamit, akkor visszacsinál, vagy megállít.

Ezekből azért olyan nagy tragédia nem tud lenni. Legfeljebb kissé lemaradunk. Ez nélküle is egész jól ment eddig is...:))
@Fleurs Du Mal: 2/3-nal nem hiszem hogy a fidesz megvaltoztatna a szavazas felteteleet. De ha ilyet tenne akkor is kussolhatna a nép hisz o valasztotta meg. De kizartnak tartom hogy ilyen lenne.

Off: Felfokozott idegallapotot latok a kommentekben holott jomagam mar nyugodt vagyok, szavazatom leadva vasarnap ota! Mar csak varom a vasarnap este 6orat (itt 6 orat) es valami online streamet keresven hirtv/m1/duna... akarmit nezve...
Asszonykamhoz bujva olykor elterelve figyelmem a mocskos politikarol, valami meg mocskosabbra :DDD
utálom a szocikat,de még jobban első viktort ezért fogok a szocikra szavazni,hogy ne lehessen meg a 2/3-a és ne tehesse a fejére a koronát.NINCS MÁS VÁLASZTÁSUNK.
Kissé lófeje van, de kíváncsiságból...
Az autópálya fanoknak üzenem, hogy amikor mennek az MSZP által építtetett autópályán, minden kilométernél gondoljanak bele, hogy 1 km autópálya = 1 milliárd Forint ellopott közpénz.

Ami egészségügyre, oktatásra, szegényekre mehetett volna.

Az távhőáfa-csökkentés is lófütty, amikor a panelek pazarlóak maradtak. Inkább szigetelésre kellett volna támogatást adni!
Sajnos ez a választás nem a szimpátiáról, hanem a taktikáról szól. 2014-ben is lesznek választások, és fontos, hogy most ki a 2. helyezett. Nagyon nagy kár lenne, ha a Jobbik lenne az, amely iszlám radikális támogatottsággal és állásponttal rendelkezik, ezt álkeresztény és álmagyar köntösben próbálják eladni. A Fidesz nyer, és az sem baj, ha 2014-ben nyer, viszont aki most nem a Fideszre szavaz, az ne szavazzon esélytelen kis pártra, mert azzal csak a Jobbikot támogatja, ha végül a szavazata "érvénytelen". Nem szeretetből szavazok én sem az MSZP-re, hanem mert nincs más lehetőség a fasizmus megállítására.

ajánlott irodalom: nehallgass.com
@Sötét korom: ennél jobban lemaradni? nah az am teljesitmeny lenne :)
@baliquez: Tetszett volna rábírni, csak úgy demokratikusan az Önnel "szimpatizáló", magát baloldalinak nevező, mindig a nép érdekeit szem előtt tartó, nyolc évig regnáló országvezetést, hogy most ne arról szóljon a választás, hogy 2/3-ot nyer az eddigi ellenzék, vagy csak egyszerűen veri porrá a jelenlegi kormánypártot.
@Sir Kommentor: Akkor ne közlekedj autópályán,mert gyilkosok között cinkos aki halgat.
"Az MSZP pedig ellenzékben lopni nagyon úgysem fog tudni.."

Persze, mert ellenzékben csak a fidesz tud lopni. Legalábbis azzel tömik a fejünket, amióta kipattantak a különféle MSZP-s mutyik hírei, hogy a fidesz sem jobb.
@kíváncsivagyok: "de a Jobbiknak ezután sincs helye a Parlamentben ! Elképzelem a törvényjavaslataikat az utcai ordibálás nyelvéről lefordítva köznyelvre !"

A Jobbikban van egy kettősség, ami zavar. Elolvastam a programjukat: egy tök normális konzervatív program, van benne értelem. Aztán elolvastam a kiadványuk többi cikkét is, ahol lesajnálóan írnak a nem keresztényekről, aztán eszembe jutott Morvai sipítozása az EU parlamentben, kiállása Budaházi mellett, a kis Csanád önkontroll nélküli zsidózása a Parlamentben: ezektől rosszul vagyok.

Az MSZP-re sem tudok szavazni, mert ha eszembe jut Hagyó, Boldvai, Szekeres, Lendvai - kész ezekre nem tudok voksolni, mert elhánynám magam a fülkében.

Szar ez így.
@Nagyon_Komoly: Van benne igazság, hacsak valamelyik kis párt nem éri el az 5 % - ot. Akkor azért szinesebb lesz.
@spájdernecc: ha lesz 2/3 többség, az teljesen demokratikusan jönne létre. mennyit mondogatták ballibék, hogy majd 2010-ben lehet választani, addig tűrni kell. hát most eljött a 2010. A teljes frakció bűnrészes volt az idióta mellett és számos firkász, véleménygenerátor egyenesen géniusznak írta le szerencsétlent. Gerő András mondta mindegy milyen az orvosa erkölcsisége, ha mellette jól gyógyít. Nos lehet véleményt alkotni az erkölcsiségről is, gyógyképességről, avagy bármiről.
@loláb: A Fidesz nem (csak) ellenzékben lop(ott)
Megnyugtatom a posztírót, hogy Orbán semmit nem fog csinálni a kétharmadával. Ha meglesz neki(!)

Nem akar a Fidesz nagy felfordulást csinálni, titkon szerintem reménykednek is abban hogy nem lesz meg az a kétharmad, mert akkor bizony nem lehetne már több kifogást találni, hogy hát ezek kétharmados törvények votak, ezért nem tudtunk velük mit kezdeni...
A tényleges választási lehetőség annyi, hogy elmész, vagy otthon maradsz. Ha elmész és szavazol, utána szemrehányást teszel majd magadnak, hogy "ezeket" támogattam, bárhova teszed is az X - et. Ha otthon maradsz, akkor meg azt kérdezheted később magadtól, miért nem próbáltál a magad szavazatával valamit kezdeni? Nehéz döntés. Ha csak 8 évre nézünk is vissza, nyilvánvaló, hogy ami kialakult nálunk, annak, mint a gyermeknek, két "szülője" van. Nehéz eldönteni, hogy a kormány, vagy ellenzék volt-e rosszabb és kártékonyabb
@Alikam: Tudtommal az fidesz volt az aki a lopásaihoz igazította a törvényeket nem?
@redriot77: ne olvass neveket es akkor nem ir rolad meg a rokazos incidensedrol az MTI masnap :)
A Tisztánlátáshoz
politikusbunozok.blog.hu
A MSZP ellenzéki pártként, amibe tud, bele fog majd kötni, amint azt 98 és 2002 közt is tette. Megint jön majd a jólét-populizmussal: más se fogunk hallani, csak azt, hogy miért nem kap mindenki önrész nélküli lakáshitelt, miért nem emelik a fizetést, a nyugdíjat, a gyest, stb.
@redriot77: A Jobbikban nem kettősség van, hanem demagógia , uszítás ,félelemkeltés, minden másképp gondolkodó tényleges likvidálása, következetlenség , (ön)tudatzavar, türelmetlenség , következetlenség (lásd: Zsidó, cigány és meleg tagok !) és még hosszan sorolhatnám !
Én is dilemmában voltam, amíg nem találkoztam a CM - mel. Nem sok hiányzik, hogy bejussanak a Parlamentbe és akkor elmondhatom hogy a szavazatom leadásakor nem kötöttem kompromisszumot a tisztesség kedvéért. Ugyanis számomra nincs más alternatíva.
Vigyázzatok, mert az éremnek két oldala van! Aki a Fidesz ellen szavaz az MSZP-re az nem csak arra szavaz, hogy ne legyen 2/3-ad, hanem ezzel támogatását adja egy olyan tehetségtelen kormánynak aki 8 évig lopott csalt hazudott.

Ez egy nagyon elhibázott döntés lenne!
@AutosVilli: hát ilyet az MSZP-nél is találsz, nem is keveset:)

Én csak azt tudom, hogy a Fidesznek nem jönne jól a kétharmad. Nekik a kényelmes egyszerű többség kéne most nagyon.
@Nagyon_Komoly: Nevedben a problémád a világ felfogásával kapcsolatban?
Kekszesdobozban tartottak az elmúlt 4o évben?
2o14-re nem az lesz a kérdés, hogy kire szavazz, ha most elszúrja a választott, hanem a léted.
Ajánlott olvasmány egy oldal azoktól, akiket a Gárda mentett ki Galgagyörkről a támadások után és elhagyták az országot.
Ők is többet érdemeltek volna:
factsandlies.info
Többeknek illetve a poszthoz:

A magam részéről: a jövőben soha, semmiféle indokkal nem fogok az MSZP-re szavazni. Szerintem totálisan alkalmatlanok MINDENRE. Még ellenzéknek is!

Új politikai erők kellenek!!! Ezért a magam részéről az új, (remélhetőleg csak jelenleg) kis pártokat támogatom! Hogy nőjenek nagyra! Már ha megérdemlik majd.
az MSZP hogy akar újat? érdemes megnézni az országos listájukat... :P
Mellesleg egy apróság: az olyannyira vágyott 2/3-os győzelem nekem diktatúrának tűnik, mindenki más kizárásának a döntéshozásból.
Vajon az elmúlt 2o év tapasztalatai alapján bárki is diktatúrát engedélyezne bármelyik tolvajpártnak, bármiféle kontroll nékül?
Ha ez a vágyatok, nincs jövőtök.
1. A blogíróról ordít a fideszimádat.

2. A blogíró megbukott: nem érvel az MSZP mellett, amit írt, blabla.

3. Idézet: "ez után a nyolc év után épelméjű ember nem nagyon mondhatja: szép volt fiúk, folytassátok fiúk."

Nos, eléggé épelméjű embernek tartom magamat, és a magam részéről azt tudom mondani: nem volt túl szép fiúk, de látszik az igyekezet, ezért folytassátok fiúk.
Az eddigi postokból kimaradt a MSZP fő bűne, hát akkó én mondom el azt. Picit talán hosszú lesz, de kell az...
Szaval szerintem a magasságos képviseleti demokrácia nem más, mint tömegek hülyítése. A négy évenkénti választások kirántják a szőnyeget az elégedetlenkedők alól. Itt kérem nem lesz forradalom, hisz minek is? Pár év múlva majd jól a másikra szavazunk, és azzal majd jól megmutatjuk neki! Szóval a választás egy "szelep", ahol kijöhet a gőz, hogy ne robbanjon a fazék. Mindennek az eredménye pedig egy politikailag felelőtlen (nincs igazi népharag, felelősségre vonás) amolyan kényelmes, kezelhető csendesvíz társadalom. Hogy ez így jó, vagy sem, hát mindenki döntse el maga. Szerintem csak azért jó, mert még nem találtak ki jobbat - végül is nem kell féltenem az életem.
Nomármost az MSZP látványosan "leköpte" a demokrácia elvét. Mostanság már nem "divat" felemlegetni az öszödi beszédet, de én itt azért mégiscsak előhoznám. Már csak azért is, hogy a politikai emlékezet ne két hétre nyúljon csak vissza. Ha ugyan ezt a módszert én alkalmaznám mondjuk egy adásvétel kapcsán (mindenféle jót mondok a házamról, aztán kiderül, hogy össze-vissza hazudoztam), akkor bizony azt az adásvételt a bíróság simán semmissé teheti. Ez a semmissé tétel az MSZP választási győzelme kapcsán nem valósult meg. Az események a demokráciába vetett bizalmat rombolták le. Igaz, hogy a demokrácia csak egy tömeg irányítási módszer - de ez csak addig működhet, amíg a tömegek hisznek a demokrácia "eszményében". Ez pedig a szememben megbocsájthatatlan bűn.
@Alikam: Ne akarjál megetetni hogy nem a 2/3-ra hajtanak.
elég Naiv vagy akkor. Hát persze hogy az kell nekik,minden párt erről álmodik,sőőt az 5/4 lenne a legjobb,mert az azt jelenti hogy az ország egységben van.Akkor már választások se kellenének csak max 10 évenként.Azt meg majd kicsit elcsalják,és minden úgy marad megint 40 évig.
Lófaszt a Fidesznek nem 2/3-ot.
@Sötét korom:

"új politikai erők kellenek!!! Ezért a magam részéről az új, (remélhetőleg csak jelenleg) kis pártokat támogatom! Hogy nőjenek nagyra! "

Felnő az MDF, az LMP,és megjelenek a mutyik, a pénzlenyúlások, a korrupciós ügyek is körülöttük. Ez a nagypártok sorsa, függetlenűl attól, mit mondanak most magukról.
Kiegészíteném az előző postom: Nem az a baj, hogy hazudtak - az probléma, hogy a botrányok nem vezettek sehova. Ezt pedig - már csak a látszat kedvéért a demokráciába vetett hit megőrzéséért - hiba volt elsinkófálni.
@Oreg: A 2/3-os győzelem nem lenne diktatúra, hisz a FIDESZ (képviselői közt) széleskörű egyeztetésre kényszerülne magán belül. Mivel sokan szavaztak rá, ezért aztán a társadalom akaratát is kifejezné. Nem a Fidesz tehet arról, ha ilyen széleskörű felhatalmazást kap(na)!

Az más kérdés, hogy a hatalommal vissza is lehet élni - mint ahogy tapasztalhattuk eddig is! De ennek szerintem semmi köze nincs a 2/3-hoz.

A 2/3-dal való riogatás tényleg... olcsó bolsevista trükk! Ne vegyétek be!
Sok nyomorult emeszpé fan még mindig nem volt elég ??
@parttalan: Nézd. A 3., a 4. gyerekedet talán kicsit ügyesebben neveled, mint az 1-őt, a 2-dikat. Ennyire legyünk optimisták!
@parttalan: Igazad van. Lesz mutyi. Nekem a Jobbik nem azért szimpatikus, mert harcosan kiáll ez ellen - pfff... sokra megyek a szólamokkal. Nekem az a fontos, hogy olyan politikai tabukhoz nyúlnak hozzá, amihez már régen kellene. Ezek:
- Élősködő lakosság
- Képviselői felelősségre vonás (ami nem egyenlő a mentelmi jog eltörlésével, mert az eleve hülyeség)
- Gazdasági önvédelem
- A nemzetközi tőke nem okvetlenül jó
- Az EU nem okvetlenül jó

Szóval már az is sokat jelent, hogy ezek a politikai közbeszédbe bekerülnek. Az, hogy az általuk vázolt megoldás a problémák feloldására helyes-e csak másodlagos kérdés. Sokkal fontosabb, hogy végre BESZÉLJÜNK róluk, ne agyonhallgassuk azokat.
@Sötét korom: Ezt te tényleg elhiszed,a fideszben az van amit Orbán mond,és ezt fideszestől tudom,méghozzá parlamenti képviselőtől,sőt ő még azt is mondta,hogy csak a pénz miatt vannak ott a legtöbben(nem mintha az mszp-ben nem)meg leszarják az ideológiát,nagypárt nagy lové,kispárt kislóvé,kinek milyen a szerencséje,a sok birka meg elhiszi a pártok propagandáját,meg is érdemlik.
Régebben azon a véleményen voltam hogy kevés fizetést nekik,de inkább úgy gondolom,hogy brutális versenyszférás fizukat kellene osztani egy normális méretű parlamenti létszámmal,és bevezetném hogy 50-év altti nem lehet parlamenti képviselő.
"már a balliberális értelmiség is addig azért eljutott, hogy botrány, gyalázat volt mindaz, ami itt nyolc éve zajlik."

Hat igen, botrany amit a Fidesz muvel 8 eve.

"és szemkilövetésre sem lesz túl sok alkalma"

Hat ha ez a fidesznyik hazugsag az LMP velemenye, akkor ezert sem fogok az LMP-re szavazni.
Leszamitva a Schiffer, Solyom fele idiota jogasz iranyvonal miatt ugyse szavaznak rajuk.
"Mert Orbán a kétharmadával nem fog olyan elegánsan eljárni, amint Horn tette annó. Orbán a kétharmadával mindent vinni akar és vinni fog – így egyrészről demokratikus, plurális érdek lehet a kétharmad megakadályozása"

Nananana, álljon meg egy kicsit az überallesz, oké? Ezt úgy kellene értenem, hogy nem demokratikus, ha valamelyik párt vagy pártszövetség 2/3-ot ér el? Tehát hiába a választói akarat, a 2/3 nem oké már? Hagyjuk már, hogy 2/3-dal mindent meg lehet tenni. Hát nem igazán. Nem a parlament a legfelsőbb szerve az államnak kiscsibém....
@AutosVilli: HA (nagyon) nagy lesz a parlamenti frakciója a FIDESZ-nek, akkor nagyobb eséllyel tud megszerveződni egy Orbán-ellenes puccs. Én nem hiszem, hogy Orbán BÁRMIT meg fog tudni tenni, ami az eszébe jut! A parlamenti képviselőknek elég nagy a társadalmi beágyazottsága. Orbáné meg kb. 0.

Szerintem nincs mitől félni!
@Sötét korom: "hisz a FIDESZ (képviselői közt) széleskörű egyeztetésre kényszerülne magán belül."

Hát persze, a belső megosztottság mindig is jellemző volt a Fideszre. :))) Az van amit Viktor mond.

Tényleg, szerintetek Pintér Sanya megint miniszter lesz?
Az MSZP de az egész parlamenti "elit" köztörvényes bűnözőkből áll! Az igazság és az igazságot kimondókat bélyegzik "szélsőségesnek" azok, akik szétkúrták ezt az országot a'la Fletóék! Elég volt az átverésekből, a trükkök százaiból, rendet és igazságot!

Szebb jövőt!

Még 5 nap!
Elmult nyolc évben,a szocik megmutatták
hogyan kell lopni,csalni,hazudni.
Most a jobb oldal megmutatja nekik,hogy kell
számonkérni,bebörtönözni,vagyont elkobozni.
Aljas munkájukért PÉLDÁT statuálni.

Hajrá Magyarország------Hajrá Fidesz !!
@AutosVilli: Az én vágyam: minden képviselő még a választás előtt nyilatkozzon, hogy mennyiért vállalja. Nem ez lenne a normális? Hol láttok még olyant, hogy megválasztunk valakit, aki aztán eldönti, hogy mennyit fizet magának. Ez így egy (rossz) vicc!
@parttalan: Nem csak az LMP és MDF van. Kell a civil ellenőrzés a parlamentbe, ezt bizonyították az összpárti korrupciós ügyek !
@AutosVilli:

"Régebben azon a véleményen voltam hogy kevés fizetést nekik,de inkább úgy gondolom,hogy brutális versenyszférás fizukat kellene osztani egy normális méretű parlamenti létszámmal,és bevezetném hogy 50-év altti nem lehet parlamenti képviselő."

Volt is valami hasonló kormányzati szándék pár éve, de aztán nem lett belőle semmi. Megint valami demagóg baromságon bukott meg az egész.

Ma egy miniszter nettó 700 ezret kap, annyit mint egy középvezető egy multinál. Ez tényleg nevetséges.
Igazából maga az MSZP sem tud mit kezdeni magával, még a reklámja is arról szól, hogy nehogy OV vagy a Jobbik...
én már szavaztam bibibiii
Akkor ide is bemásolom:

"Tovább erősödött a feltételezés, hogy Pintér Sándor egykori belügyminiszter szerepet vállal a várható Fidesz-kormányban, miután március végén megvált biztonsági cégétől. A többmilliárdos forgalmú, a magyar piacon rendkívül erős pozíciókkal rendelkező vállalatot egy JANUÁRBAN(!) alapított, ötmilliós tőkéjű cég vette meg, amelynek egyedüli tulajdonosa eddig csak egy veszteséges kisvállalkozásban volt érdekelt."

Csak ha valakinek eddig kétségei lettek volna...
@redriot77: És ez így van jól. Mire is volt jó hogy az MSZP-ben ezer kicsi frakció nyírta egymást ? Egy dologban azért megegyeztek: lopni mindegyik szeretett. És kéz kezet mos alapon mindenki tartotta a száját. Legalábbis, amíg ment a szekér...

@Waldi!: Na ja. Nyilván ők voltak kormányon az elmúlt 8 évben, ők vették fel azokat a hiteleket aminek nyomán megduplázódott az államadósság, az ő gazdasági intézkedéseik hatására volt a legszarabb a vállalkozási környezet az egész térségben, és miattuk volt kisebb a 8 év alatt a GDP növekedése mint a szlovákoknál egy jobb év alatt. Csak tudnám miért mindenki a szegény komcsilibsiket bántja amikor a patás Orbán kúrta el...
"egy ... mégoly tehetséges párt (mint a Fidesz)"

ez teccett, ez az irónia csúcsa! :-DDD
@öcsi55: "Elmult nyolc évben,a szocik megmutatták
hogyan kell lopni,csalni,hazudni.
Most a jobb oldal megmutatja nekik,hogy kell
számonkérni,bebörtönözni,vagyont elkobozni.
Aljas munkájukért PÉLDÁT statuálni.

Hajrá Magyarország------Hajrá Fidesz !!"

kis naiv. :-DDDD
@Pepe83: Szerintem nem a miniszeri fizetésekkel van a gond, mivel ők köztistviselők, hanem a képviselőiekkel! Gondoljatok bele! Nem főállásban végzik (azaz van másik főállásuk, ahol rendes fizetést kapnak) és mellé még milliós havi tiszteletdíjakat. Lassan széthordják 386 fele a költségvetést, mivel egész egyszerűen semmiféle kontrol nincs arra, hogy mit fizessenek saját maguknak!
ennyi sok kibaszott isten barmát. 20/12 év ebből 8 egyhuzamba és hol a gecibe járunk?
mi tudnak ezek mondani orbánozáson, jobbikozáson kívül ennyi kormányzati év után?
kibaszott szégyen ami ebbe az országban történt mint gazdasági, társadalmi szinten.
sok rohadt kommunizmusban szocializálódott agymosott barommal mit lehet kezdeni??
érdekes a lengyelek, szlovákok mérföldekkel hagytak le minket és túl tudtak lépni ezen az egészen az elmúlt évtizedek alatt.
néhány paraszt egyszerűen 2002-ben ragadt és ugyanazt pofázzák 8 éve miközben szétrohad körülöttük az ország. csoda, hogy a fiatalok húznak innen a faszba? öt éven belül nem lesz nyugdíjas orvosokon kívül senki az egészségügyben. szakadjon rátok ez az egész szar mert a madzsar mást nem tud építeni a nagy gyűlöletben.
@redriot77: A Fidesz széles "népfronton " nyugszik ! Bekebelezték a szocdemeket, a kisgazdákat, a miépesek egy részét, egy kevés kommunista és liberális képviselővel kiegészítve ! Akinek az apja ávós volt, az milyen neveltetést kapott ?
@idelle: "Elmult nyolc évben,a szocik megmutatták
hogyan kell lopni,csalni,hazudni.
Most a jobb oldal megmutatja nekik,hogy kell"

a következő 8 évben ,lopni, csalni, hazudni.
Én Bajnai Gordonra akarok szavazni!
@idelle: A Fidesz éra után vajon miért lett elhallgatva a sok korrupciós ügy ? Amiért most is csak a jéghegy csúcsa kerül felszínre és a következő kormány alatt is csak a "kötelező " ügyekről fogják fellebbenteni a fátylat !
@kíváncsivagyok: "A Fidesz éra után vajon miért lett elhallgatva a sok korrupciós ügy ? "

Mert a FIDESZ megszállta a bíróságokat, az ügyészséget. Most majd jól jön ez a szocikkal való "leszámoláshoz" - vagy megalkuváshoz. A konc felét át kell engedni majd a FIDESZNEK!
@elp: A viszontlátásra a gyógykezelése után.
@Sötét korom: Természetesen. Végül is szívesen megbízom a józan döntésében egy olyan pártnak, aki még utolsó lehelletével villámgyorsan gyorsan aláírta az országot végletes mértékben kiszolgáltató lisszaboni szerződést és ellenvetés nélkül megszavazta a titkosítások számunkra végtelen időkre való fenntartását, hogy hatalmát minden körülmények között fenntarthassa.
Valóban megbízhatóan fogják továbbra is képviselni az ORSZÁG érdekeit.
@hááááát

én inkább még a gyógykezelés előtt lelépek,
de köszi
@Oreg: Említettem, hogy új politikai erők kellenek...
Hánynom kell a sok korlátolt mszp-s kommentelőtől.

Megyek vissza a Vastagbőrre.
A politikában az ami számomra gusztustalan az itt a hozzászólásokban is jól megmutatkozik. A lehető legnagyobb baromságokat is lehazudják az embereknek, hogy befolyásolják manipulálják őket.
Kedves Hozzászólók! Mennyivel egyszerűbb lenne, ha tiszta víz lenne a pohárban. Ehelyett mit csináltok? Kavarjátok kavarjátok az amúgy is zavaros viszet. Gyomrotok van hozzá? Szégyeljétek magatok.
@Toporodottordog: Nem tudom pontosan kire/mire gondolsz, de néhány nappal a választások előtt természetes, hogy mindenki tudni szeretné az IGAZSÁGOT. Ezt nem kifogásolhatod, még ha Te olyan világosan látsz is mindenben.
Látom a legtöbb fidesznyik érve az, hogy szavazzunk Orbánra mert ők kevesebbet lopnak (josziptot,kayaibrahim,ezüsthajó,fociakadémia, stbstb.). Mivel vagytok ti mások azoknál, akiket lehülyéztek, hogy az MSZP-re szavaz? Orbán 20 éve az adófizetőkből él. Soha nem volt semmilye, mostmeg a fociakadémián, a milliárdos értékű földterületeken át van vagy harminc ingatlan az asszonykája nevén, házak itthon és külföldön egyaránt. Miből? Nem dolgozott soha!

Szerintem az ország legnagyobb problémája, hogy van hárommillió adófizető, az tartja el, a segélyből élőket, a kisebbséget, az állami alkalmazottakat, nameg erre jön az IMF-hitel a bankok segélyezésére. Munka, dolgozni kellene, pont egy ilyen, az elmúlt 20 évben az adófizetők pénzét lopó embertől várjátok a jobb sorotokat? Hamár valaki érveket emlegetett, várom a válaszokat. Az MSZP nem alternatíva ez kiderült, a Fidesz ilyen vezérrel kizárt, ezeknek akartok kétharmadot adni? Hogy elmutyizza az utolsó földdarabkát és az utolsó adóforintunkat is elvegye, ugyanmár. Ébresztő magyar! Megkapja az esélyt a Fidesz ebben nincs vita, node teljhatalmat adni alkotmánymódosításra, isten óvja az adófizető hárommilliót ha ez megtörténik. A segélybőlélők, az állami csecsszopók és a mutyigazdaságibűnözők nemérdekelnek, csak a dolgozó emberek. Majd pont velük fog az törődni aki soha nem dolgozott mégis milliárdokat lopott össze, igaz?
@Valahol Máshol: Próbállak megérteni, de nemigen sikerül. Azt mondod, ha a Fidesz a Jobbikkal együtt érné el a 2/3-ot, akkor már nyugodtan módosíthatnák az alkotmányt?

Mert amit írtál, abból ez következik. Fidesz egyedül semmiképp, de a Jobbikkal igen.

Hát... nekem ez a logika valahol nem stimmel.
@Pepe83: faszt! Ingyen, tarsadalmi munkaban dolgoztatnam oket!
@Sötét korom: Ha idézed a mondandómból azt, hogy én a Jobbik és a Fidesz kézfogását akarom akkor zseni vagy. Én hiába olvasom nem találom.

Ismétlem akkor önmagam. A Fidesz kormányzása biztos, ezen nincs mit rugózni, viszont a kétharmadot aggályosnak tartom, mivelhogy Orbán sosemdolgoztam de milliárdosvagyok Viktor szerintem ugyanúgy hazudozik mint GyF tette azt korábban. Én azt tartanám üdvösnek, ha a Fidesz tettekkel bizonyítaná az igéreteit, de mindezt egyszerű többségben és nem teljhatalomban. Ennyi.

Azt, hogy hazudik Orbán, onnan gondolom, előre válaszolva a kérdésre, hogy korábban minden felszólalásán hangsúlyozta, egyszer , nagyarányú adócsökkentés kell, minél nagyobb a baj annál nagyobb adócsökkentés kell, mondta ő. Azóta a holdudvara viszakozik és már csak annyit mondanak, hogy max 1-2%-os adócsökkentés lehet, majd a 2011-es költségvetésben lehet nagyobbat dobni, vagy méginkább 4-6 éves távlatokban agyalnak. 4-6 éves távlat? az emberekben már nincs annyi tartalék a jelenlegi uzsoraadózást figyelembe véve. Tudom, a Fidesz érve egyszerű, mint afaék, nagy a költségvetési hiány, az MSZP hibája, ők nem is tudják mit vesznek át. Ahha, a parlamentben ücsörögnek, a bizottságokban ücsörögnek Fideszes tagok, de fogalmuk sincs az ország állapotáról. Errőle mentegetik magukat, mert Viktor hazudott? Remélem nem így van, mert akkor a vörös mezes hazug tolvajt csak átfestettük narancsra, de attól még hazug tolvaj maradt.
Előbb fog összeállni a Fidesz az Mszp-vel mint a Jobbikkal. Az Mszp a Fidesz javára gesztusként több körzetben is visszaléptette a jelöltjét, remélve hogy így a jobbikos jelölt kevesebb szavazatot kap.
"Az MSZP pedig ellenzékben lopni nagyon úgysem fog tudni..."

Dehonnem.
1 kis definíciós meghatározás:

Kormány: az a párt(ok), ami(k) az autópálya építési pénzek nagyobb részét rakja zsebre.

Ellenzék: azok a párt(ok), ami(k) az autópálya építési pénzek kisebb részét vágják zsebre.

Tehát a maszopot nem kell ellenzéki szerepben se félteni, megtalálják a kiskapukat egy kis mutyizásra, ellenzékben is.
süti beállítások módosítása