Orbán félt a népharagtól

2010.04.16. 09:40 istvanffy

Orbán Viktor leendő miniszterelnök hétfőn tartott egy nemzetközi sajtótájékoztatót, amin beszélt mindenféléről, idéztek és kommentáltak belőle is már sok mindent. Elhangzott egy súlyos kijelentés is, amit utólag nem nagyon emlegettek, pedig nem lenne jó, ha elfelejtődne.

Orbán lényegében elismerte, hogy valóban valamiféle forradalmi helyzet volt kialakulóban az utóbbi 4 évben, ami a Fidesz elsöprésével is fenyegetett:

Örüljünk, hogy az emberek azt mondták, hogy az oligarchikus kormányzásnak vessünk véget, ne pedig ennek a politikának. És az elitellenesség, amely elsöpörhette volna akár az egész magyar politikai elitet, beleértve magunkat is és az ellenzéket, nem következett be – mármint magunkat, az előző 4 évi ellenzéket.

Sokat hozzáad a stílusa is: amikor önmagára mutatva arról beszél, hogy őt magát is simán elsodorhatta volna a népharag, az a sajtótájékoztató azon kevés pillanatainak egyike, amikor őszinte érzések tükröződnek Viktoron. 09:15-től:

 

Úgy tűnik, hogy a Fidesz a nagy hallgatós-kivárós játék közben azért izgult. Hogy azért nem száz százalék, hogy a passzivitás bejön. Hogy esetleg mégis megindul a föld. Vagy a tömeg.

Mióta 2006 őszén az első autók kigyulladtak, folyamatosan megy a tematizációs harc, hogy tulajdonképpen mi történt és mi folyik azóta az országban.

Voltak, akik szerint forradalmi helyzet volt, és bármi lehetséges. Vona Gábor is ezt érezhette, amíg nem szembesült a 16%-kal.

A parlamenti pártoktól, a tévéktől és más intézményekből áradó üzenetek szerint ezzel szemben ugyan vannak problémák, meg egy elégedetlen réteg, de azért stabil a helyzet.

Te meg nem tudtad, hogy amit a levegőben érzel, az valódi, vagy csak a képzelet játéka.

Most, hogy ennek a korszaknak vége van, és úgy tűnik, békés stabilizálódás következik, végül csendesen, mellékesen, erre a kérdésre is választ kaptunk.

Igen, valós volt.

Igen, odafönt a legnagyobb urak is érezték.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr261925384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem erről van szó. Ha Ön visszaemlékezik a taxis sztrájkra, akkor tudja: a taxis sztrájk alkotmányellenes volt, emiatt Orbán és a fidesz nem is támogatta... 2006 után Orbán volt az, aki az alkotmányos, jogállami megoldást kereste.. Ha az MSZP követi ennek (alkotmány, jogállam) elveit, akkor ma nem szenved katasztrofális vereséget...Nem követte (előrehozott választás), ezért megsemmisítő vereséget szenvedett... csak közben az ország is szarrá ment!
"Most, hogy ennek a korszaknak vége van, "

Bízzunk benne, de ilyen egyértelműen én ezt nem jelenteném ki. A FIDESZ négy évig hergelte a hangulatot, fene se tudja, hogy a Jobbik tovább tudja-e hergelni. Elég egy kis világgazdasági visszaesés, egy kis forintárfolyam-megbillenés.

Én örültem volna, ha ezt a négy éves hergelést elkerüjük. Most biztos nem lenne 16%-a a Jobbiknak.
@tölgyes: úgy értjük, hogy Orbán 2006 szeptemberében explicite üzente: 'az emberek ne húzódjanak vissza házaikba', majd 18 hónapig folytatott egy hergelő, utcai kampányt egy népszavazásra, melynek alkotmányosságának kimondása az AB legnagyobb szégyene, közben kordont döntött, kivonulgatott, meghirdetetten nem állt szóba.

jó sokat kellett megint a saját szemébe hazudnia tölgyesnek, hogy ezt így le bírja írni.
A kedves szerző nagyon úgy tűnik, hogy teljesen félreértette ezt az egészet, nem erről szólt a mondat. Persze sokkal valószínűbb, hogy a szerző pontosan értette, hogy mit mondott Orbán Viktor, és kire, kikre gondolt mikor ezt mondta, de a félremagyarázással inkább a leendő miniszterelnökünk ellen próbálta fordítani saját szavait. Akinek van IQ-ja érti miről beszélek, akinek meg nincs annak nem fogom elmagyarázni.
Mellesleg pont ezért nem bírom az ilyen balos oldalakat. ennyi
@tölgyes:
Mármint mit nem támogatott? Mert akkor minek voltak az akadályok narancsszínű zászlókkal tele?
@is: szokásos módon megint mellébeszélsz, vagy fogalmad nincs a való világról... elég ránézni a választási eredményekre : a jobbik ott erős, ahol legtöbbet "hatott" a 8 év maszop-szadesz , keleten , ahol topon van a munkanélküliség, nincs közbiztonság és minden épül lefelé... Aki ezt az ellenzéken kéri számon, az vagy hazudik, vagy buta. Majd most lehet villantani maszopnak ellenzékben. Bár ez ment nekik kormányon is mert inkább az ellenzék ellenzéke volt, mint, hogy tette volna a dolgát. Ha fidesz hergelt volna, akkor több alkalommal megtehette volna,
hogy csinálnak egy 2. "taxis" blokádot, persze ez nem lett volna demokratikus, mert nem volt benne az szdsz.
egebet is ognak ők még érezni mivel nem lesz stablizálódás
@tölgyes: Ne tessék hülzeséget írni: Ha az előrehozott választások szókségessége levezetthető lett volna az Alkotmányból, akkor Sólyom természetesen kiírta volna a választásokat.
@is:

1., Tudjuk, hogy Te mindenhez értesz (muhahhahaa). Igaz nem vagy jogász, de megmondtad az AB-ről a frankót ! =) ( gondolom otthon vakbelet is operálsz, mert minden orvos fideszes náci! :)

2.Igazi demorata vagy (lol), hogy megtiltanád az "utcán való politizálást". Ebből is látszik, hogy soha nem voltál Te demokrata, csak egy kádári korból itt ragadt nagypofájú ex-kommer vagy.

Hidd el normális: tüntetéseken, gyűléseken, pártrendezvényeken részt venni, tartani, tiltakozni. Élni demokratikus jogainkkal, még ha ez neked kurvára nem tetszik. ;)

3., Jobbik csak ott tudott előretörni, ahol a bűnözés , szegénység a legnagyobb. Ahonnét az mszp naggyából kivonta " az államot".

Ezt a "sikeres" 8 év kormányzása (az mszp-szdsz) érte el. Meg is köszönheted nekik 2 db orbánozás közt!

4.,Te írod tölgyesnek a "szembe hazudást"???

Mi van az "mdf"-fel? Most hogy kimult vissza az mszo-be? Hm? Sokszor változtatod te a színed...

Szóval "is", Te egy vicc vagy, semmi több =)
@old_field: 2006-ban Orbán a "Kossuth tériek" kezével megpróbálta megdöntetni az alkotmányos rendet - most meg sopánodik, hogy mik meg nem történhettek volna.
@Megfigyelo:
Az alkotmányos rendet? Azt sem tudod, mi az.
=)
Tisztelt Hölgyeim és Uraim,

viktorunk csak egy áldozat volt! Hát nem tudtátok? Egy "forradalom" áldozata. Ergo viktor ma már mártír! Mártír mint az kretén wittner barátnője 56-ban.

Bár halkan a szkepticizmus megjegyezné, ha ez a "forradalom" ki is bontakozott volna, az csak egy puccsra hajazó polgárháború lett volna. Aminek a gerjesztője nem más mint maga viktor.

:))))
Hajrá Magyarország!
hajrá magyarok!
:)))
...idióták.
@Laci017:
"A kedves szerző nagyon úgy tűnik, hogy teljesen félreértette ezt az egészet, nem erről szólt a mondat."

Hanem miről??

"Persze sokkal valószínűbb, hogy a szerző pontosan értette, hogy mit mondott Orbán Viktor, és kire, kikre gondolt mikor ezt mondta, de a félremagyarázással inkább a leendő miniszterelnökünk ellen próbálta fordítani saját szavait."

"Ellen"???? Nekem éppen az jött le, hogy OV jól látta a szitut, és ez dicséretes. Bár persze azért miniszterelnök, hogy átlássa a dolgokat.

"Akinek van IQ-ja érti miről beszélek, akinek meg nincs annak nem fogom elmagyarázni."

Ja vagy úgy. Jó kis sommás duma.
Te biztosan tanár vagy.

"Mellesleg pont ezért nem bírom az ilyen balos oldalakat. ennyi "

Akinek nincs iqja az nem érti, és akkor az balos???
Patásorbán jól beszél. Igazából egész meglepődtem. Viktor józan, értelmes mondatokban vázolja a helyzetet. Már-már őszinte. Ez jó hír.
@Megfigyelo: elég rossz megfigyelő vagy... ha akarta volna, megtehette volna , DE nem tette meg.
Már ezért is b@szogatni, elég aljas dolog...
A másik oldal kapott 8 évet és mi lett az eredménye, ők még bele sem kezdtek már megy a folyamatos vádaskodás. DE nem kell 8!!! csak 1-2 évet adjatok nekik is, aztán jöhet a kritika, az közelítene a fair play-hez...ha mond ez neked vmit.
Azt gondolom az emberek jelentős részéből a tudatlanság, az iskolákban és a médiából "felszedett" agymosás tör elő mindig, ha valami nem konvencionális megoldás merül fel. Sokan rémüldöztek, hogy "előrehozott választás" Úr Isten vége a demokráciának! Holott szerintem nincs olyan ország Európában, ahol ne lett volna már jó párszor, akár csak az elmúlt 20 évben. Arról nem beszélve, hogy simán el lehet kergetni az országrombolókat és nem áll fejére a világ, nem szakítják meg a diplomáciai kapcsolatokat, sőt a kereskedelmet sem és a befektetők sem rohangásznak el, mint az elmúlt években történt számtalan ilyen esetben, akár Ukrajnában, Moldáviában, Izlandon vagy most Kirgizisztánban.
De hát ugye a "jogállamiság", mint 56-ban mi? Jaj, csak nehogy a Jobbik, mert hát akkor mi lesz.
Mi ebbe a "jogállamiságba" fogunk beledögleni. Az senkit nem zavar, hogy az "elkergetés" elmaradása egy 25 milliárdos csomag formájában érkezett a nyakunkba. De mit számít az, hiszen egyébként is "csak" nyakig voltunk eladósodva addig is, de hát a jogállamiság, hát az maradt.
Micsoda ökrök vagytok Ti.....
@tróger.gyerek: Bezzeg, te okos vagy. persze, tapsolni kellett volna a szarnak, mi?
Ha nem hajbókolsz Gyurcsánynak a hazugságai az ország tönkretétele után akkor polgárháborút gerjesztesz.

Idióta.
Orbán Viktor arról beszélt, hogy lehetett volna egy bolsevik forradalom. Igen forradalom, de bolsevik, proli, akik eltörölték volna a demokratikus rendet és jó kis diktatúrát vezettek volna be. Már ameddig ment volna a dolog így az európai unióban a 2000-es években. Szavazhattak volna az emberek úgy, mint a németek '33-ban, amikor demokratikusan juttatták Hitlert hatalomra. De nem tették.
Persze a sok gyűlölködő mindjárt elkezdi Orbánt is hitlerezni, függetlenül attól, hogy már láthatták, 2002-ben átadta a hatalmat ahogy kell, s 2014-ben is át fogja adni, ha a választók úgy döntenek. Nem nagyon teheti meg egyébként sem, hogy ne tenné, de persze egyszerűbb a túloldalt egyforma barnára mocskolni.
@Megfigyelo: Az alkotmány és a jogállamiság szelleméből vezethető le.. amelyiknek a semmibevétele ilyen nagy károkat tud okozni!.. Így a csacsiságokat Ön tetszik mondani.. Megismétlem: ha 2006-ban Őszöd után választások vannak, akkor ma nem áll a megsemmisülés szélén az MSZP!
Stabilizálódás? Inkább most jöhet a java.
Az a 2,7 millió ember nem kevés, de nem többség. a 8 millió vpolgár 64%-ának 54%-a. És ők sem mind delejes tekintetű hívők, egyszerűen adtak még egy esélyt az elmúlt évtizedek politikai elitje másik felének.

Nagy fegyver a kétharmad, de az nem a társadalom kétharmadának visszavonhatatlan bizalma, csak parlamenti mandátumok. ha ezt elfelejti a fidesz, és kellő arroganciát meg a '98-02 közötti "hozzáértést" mutatja, egykönnyen előidézheti azt a forradalmat ami ferencéknek még nem jött össze. (a globális háttér: visszatérő gazdasági válság, egyre komolyabb verseny a működő tőkéért és fizetőképes piacokért, komoly kockázati felár az állampapírpiacon szerintem adott lesz)
@is: A gyülekezési jog gyakorlása alkotmányos alapjog.Még mindig. Annak kifejezésére szolgál, hogy a kormány elveszítette a kormányzáshoz szükséges legitimációt. Ilyenkor kialakult demokráciában ésszerű kiírni a választást. (Én ezt akkor is ezeszer leírtam) Ha ez elmarad, azért az ezt semmibe vevő pártot nagyon megbüntetik a választók. Ön most ezt látja. Ha 2006-ban választás van akkor ma az MSZP akár nyerési eséllyel állhatna egy választás előtt!! DE A FOSZTOGATÁS FONTOSABB VOLT!!!
Ja persze ...Az általa gerjesztett népharag még ŐT is elsodorhatta volna. Még belegondolni is rossz! Mi lett volna velünk NÉLKÜLE?
@Laci017: Senki nem akart senki ellen fordítani, egy egyszerű ténymegállapítás történt. Ha szövegértelmezési gondjaid vannak, ne hivatkozz IQ-ra.
@has: Önnek olvasási nehézségei vannak??????? 1990-ben Orbán nem támogatta a taxis blokádot.Ez tény!Az ugyanis alkotmányellenes volt.
@tölgyes: "2006 után Orbán volt az, aki az alkotmányos, jogállami megoldást kereste"

Ez ugyanaz az Orbán, aki kormányzása idején, mikor az ellenzék valamiért kivonult, röhögve nyilatkozta a kamerába, hogy "A parmalemnt megvan ellenzék nélkül is"?
Kedves tölgyes, mi a véleményed erről a gondolatról? Hogy értékeled? Alkotmányosági/jogállami koordináta-rendszeren hol helyezed el?

Csak a biztonsg kedvéért: Orbán ezt kamerába nyilatkozta, tehát nem újságírói blikkfangról, hazugságról, stb.. van szó, ezt ő mondta, így.

Kedves tölgyes, szerinted milyen garancia van rá, hogy ennek az embernek azóta változott a demokrácia-felfogása? Hogy ma már nem gondolja úgy, hgy a parlament - már, persze, ha demokratikus - ellenzék nélkül is működik?

Mindegy, az ország érdeke úgy kívánja, hogy drukkoljak neki, és reméljem, hogy bebizonyítja: igazi államférfi, aki az országot tekinti elsődlegsnek, és maga mellett olyan emberekre bízza azt, akik szintén. Nem tudom, te hogy vagy vele, én ilyet még nem láttam 90 óta. Nemcsak tőle nem, a többi minielnöktől sem.

bio
"...Örüljünk, hogy az emberek azt mondták, hogy az oligarchikus kormányzásnak vessünk véget..."

Fura dolog ezt Viktor szájából hallani, amikor 98-2002 közt ő is pont ezt csinálta és most is éppen erre készül. Csak ez a népharag nehogy őt is elérje egyszer.
@bioLarzen: Az tény, hogy az alkotmányos berendezkedésben az ellenzék kivonulása nem zavarja a kormány alkotmányos működését... Tehát Ön olyasmin háborog, ami tény, olyan tény, ami az alkotmányból következik.
Mint ahogy ha az ellenzék bent ül az OGY-be, de a javaslatait, a kifogásait nem veszik figyelembe.. attól még a kormányzás alkotmányos..(ez történt 2002-2010 között).. ezért terheli az ország bajaiért a felelősség az MSZP kormányt.
@tölgyes: "1990-ben Orbán nem támogatta a taxis blokádot.Ez tény!Az ugyanis alkotmányellenes volt. "

Na, azért ne essünk túlzásokba, szerintem Orbán 1990-ben nem volt alkotmányellenes :D

Bocs, nem tudtam kihagyni...

Amúgy miért van az, hogy, amikor kifogynak az érvek, itt mindenki személyeskedni kezd? Ha valamit nem tudok megindokolni, attól nem lesz "jobban" igazam, hog a "vitapartneremet" elkezdem alázni...

Legalábbis szerintem...

bio
ezt a dalt az "öröktini" Ildikónak küldöm szeretettel : www.youtube.com/watch?v=wdBRPVi7uJQ
@bioLarzen: Én nem értem mit nem ért. A taxis blokád alkotmányellenes volt, amit az SZDSZ szervezett.Ezt az alkotmányellenes megmozdulást Orbán nem támogatta.Orbán tehát nem támogatott egy alkotmányellenes megmozdulást... Tehát Orbán már 1990-ben se volt alkotmányellenes... Így érti????
Jobb félni, mint megijedni.

Valóban el kellene már végre kergetni az országrombolókat, az egész parlamenti csürhét, akik 20 éve egymás kezébe adják át a hatalmat.
Orbán fél, félt és félni fog.
Orbánnak először a rendszerváltáskor szállt el az agya, aztán 1998-ban, mikor végre a kezébe kaparinthatta az ország jogarát, egyből királynak érezte magát, aztán jött az a csúfos vereség 2002-ben, na akkor valóban elmentek neki otthonról.
Egy törtető, karrierista, nárcisztikus, hedonista, rosszindulatú, bosszúálló, napóleon szindrómás, pszichiátriai kezelt, beteg ember valóban alkalmas egy ország vezetésére?
@tölgyes: Értem. Tehát egy ilyen miniszterelnöki kijelentést csakis szemantikai alapon kell értelmezni...
Kedves tölgyes, tedd a szívedre a kezed: ha ugyanet Gyurcsány mondja, mondjuk 2007-ben, akkor is így gondolod? Hogy Gyurcsánynak igaza van, hiszen a parmalment Tleg működik ellenzék nélkül is?

Az pedig valódi kommentelői bravúr, hogy ezt a témát is sikerült oda kivezetned, hogy az mszp a hibás... Tényleg, elismerésem, mindeny szarkazmus nélkül.

Orbán (akkori) miniszterelnök szerint a parlament működik ellenzék nélkül is - ... - ... - ... - az mszp a felelős.

bio
@bioLarzen:

Hagyjuk már ezt proli butaságot.

A parlamentben, ha ott ül az ellenzék, ha nem ül ott, nem befolyásolja a törvényhozást lényegileg. - általában nem ül ott sem kormánypárti , sem ellenzéki honatya-

A kivonulás szibolikus dolog volt. Hogy ez a kormány már rég megbukott. Ami igaz is volt.

A munka érdemi része a bizottságokban folyik. Ott meg megjelentek.

Ennyi. Nehéz ezt átlátni gondolom...
@tölgyes:
Ajjaj, elnézést, azt hittem, kommentem végén a szmájli elárulta, hogy humorizálni próbáltam. Ezek szerint irányodba inkább jobb, ha többet nem teszem, mert komolyan veszed.

Bocs, nem fog többet előfordulni.

bio
Egyébként a fidesz elnevezés mindig mosolyt csal az arcomra, mikor meglátom a már rég pocakot eresztett, elhízott, kövér képviselőiket.
"1990-ben Orbán nem támogatta a taxis blokádot.Ez tény!Az ugyanis alkotmányellenes volt. "

Lehet hogy nem támogatta, de "Az áremelés bejelentése azért váltott ki rendkívül heves tiltakozást, mivel azt még aznap is hevesen tagadta a kormány. Az ellenzékben lévõ Fidesz frakcióvezetõje, Orbán Viktor a háromnapos válság után a parlamentben elmondott beszédében úgy fogalmazott: hazudott a kormány, mivel még a bejelentés elõtt is tagadta, hogy áremelésre készül."
@Joseph Adama: Aha. Tehát az, hogy egy demokratikus parlamentnek elidegeníthetetlen része az ellenzék, az egy proli butaság.

Kösz a magyarázatot, most már tudom, mire számítsunk a köv (minimum) 4 évben, egy nagyon nem proli kormány alatt.

bio
@tölgyes: ugyanezt megtörtént 1998-2002 között is.
@pcr: nem érzed h kisebbségben vagy ezzel a szélsőséges szöveggel ??
vagy közel 3 millió ember a hülye és szélsőséges ?
amúgy OV féljen is ! Pl. a demokráciától, mert ha nem produkál tisztességesn megy Ő is , mint gyurcsányi és a maszop. Ez ilyen egyszerű, demokrácia...
@Joseph Adama: Amúgy már megint a személyeskedés...

"Ezt nehéz átlátni, gondolom."

Erre miért van szükség? Mennyivel lesz ettől hitelesebb, amit írsz? Mennyivel emeli ez egy vita színvonalát?

bio
@pcr: szerintem lassan már fetrengve röhögés lesz belöle. Amúgy is, most mik ök? Szövetség? Párt? pláne együtt a kdnp-vel, már végképp fejvakarásra okot adó. De legalább jó belépési teszt, ki tudja-e mondani segítség nélkül a párt nevét, ha igen, felvehetö.
@Kopi3.14: Mi történt meg 2002-2008 köött.
@bioLarzen: Igen, ön proli! Ha nem tudja felfogni, értelmezni az országgyűlési munka folyamatát. És azt sem képes megérteni, hogy az ellenzék maga dönti el, mennyire él a jogaival, lehetőségeivel.

Továbbá az ellenzéket senki nem(egyik kormány sem ) tiltotta el/ ki.

A parlament (plenáris ülés ) működik ellenzék nélkül ? A válasz : igen. De ebből ön butaságokat vezet le, ami nem Orbán vagy Gyurcsány hibája, hanem saját tudatlansága.
@bioLarzen:
Mert unom a bérrettegőket. Azért ! Mert nem őszinte az, amit leír.
Ön nem aggódik, hanem csúsztat, provokál, dezinformál.
@bioLarzen: Nem mondom, hogy könnyű helyzetben, de a Fidesz és O.V. nagy esélyt kapott most.
Kérdés, hogy mennyire tudnak és tud élni vele.
Mindentől függetlenül nem adok igazat a hurrogóknak, akiknek persze alapból nem szimpatikusak, mert csak lefolyt itt egy-két csepp a Dunán 2002 óta. Nem következtetnék egyértelműen a következő időszak politikájára abból, ami akkor volt. Egy teljesen megváltozott politikai, gazdasági szituációban nem lehet elővenni a nyolc évvel korábbi technikákat.
És ezt ők is tudják jól.
Bárki bármit is vizionál, a mértéktartás most azt jelenti, hogy várjuk meg mit tesznek, függetlenül attól, hogy mit mondtak.
Ha a szocik 2006-ban az őszödi beszéd ellenére megkapták ezt a sanszot, (mert megkapták) akkor most a legkevesebb, hogy ekkora szavazói támogatás mellett a Fidesz is megkapja, függetlenül attól, hogy ez a társadalom egy részének (a kisebbnek) nem tetszik.
@bioLarzen: Gyurcsány azt mondta, hogy kurva ország.. az mégse zavarta magát..

Az pedig tény, hogy az ellenzék kivonulása egy alkotmányos tiltakozás a kormány, kormányfő ellen. Az is tény, hogy a kormányzás ettől még alkotmányos marad.Az a kérdés itten, hogy a többség felhasználja-e, fel tudja-e használni a kormányzást az alkotmány gyengítésére...Orbánék alatt ez nem következett be.. tehát nem értem miért háborog.
Úgy is semmibe lehet venni az ellenzéket, ha az nem megy ki.. úgy is lehet alkotmánysértő döntéseket hozni ha az ellenzék bent van és szavaz. Pl.: amikor a közt. elnök által visszaküldött törvényt az OGY változatlan szöveggel, vita nélkül elfogadta..Ennek alkotmánysértését az AB meg is állapította.
Sajnos a "népharag" nem elég nagy, hogy valóban elzavarta volna 4 éve, 2 éve esetleg tavaly, vagy elzavarná most, vagy holnap az egész politikai elitnek nevezett bagázst. Hiszen így vagy úgy a többség még mindig a 90 előtti időből maradt itt, csak osztódtak és polarizálódtak, az újak meg nagyon hamar hozzájuk idomultak, tisztelet annak az egészen apró kisebbségnek, akik esetleg tényleg szívvel-lélekkel, a nép és haza iránti felelősségérzettel csinálnák ezt az egész "országirányítást".
Velejükig mocskos, korrupt, köztörvényes bűnöző a mi politikai elitünk, akik így vagy úgy kivették részüket az ország szétlopásából, tönkretételéből. És nem csak az maszoposok! Minden oldal részesülhetett kisebb-nagyobb mértékben ebből. A politikusok és a mögöttük álló szürke eminenciások. Mert a háttér éhes volt, s most is az....
S ne legyen reményünk!
@old_field:
Nem nem érzem magam kisebbségben.
Nem telik el 1 év a fideszt nagyon sokan ugyanoda kívánják majd, ahová az mszp-t.
1998-2002 ott volt a bizonyítás ideje, számomra akkor leszerepelt ez a danda, méghogy elit,hahaha.
Sok "magasan kvalifikált" tagjuknak, még abban az érában sem sikerült megszerezni azt a hazudott diplomát.Deutch Tamás is nevetségesssé vált, mint diploma nélküli miniszter.
Most megint eltelik egy fél év, mint 1998-ban, amikor is azt kell hallgatni, hogy üres az államkassza, a szocik mindent elloptak, pedig ugyanezt művelte a fidesz is.
Most majd a sok "tanult", "elit" politikus rinyálni fog, pedig ők férfiak lennének.
Egyik szemem nevet, másik meg üveg. De komolyan. Tudtam mi hiányzott az elmúlt 8 évben: a szerzőhöz hasonló, ajvékoló, ördögöt vizionáló díszliberálisok picsogása, szenvelgése, nyafogása.

Orbán "beismerte" "bevallotta" "leleplezte önmagát" hogy tényleg, csakugyan felfogták ők is mint minden épeszű ember, hogy igen, elég komoly népharag és feszkó gyűlt össze az országban Öszöd után, és miután felfogták ezt, voltak olyan felelősségteljesek, hogy nem öntöttek olajat a tűzre.

Bravó. Szenzáció. Nem is értem, hogy nem került ez eddig címlapra.
Félt?
Féljen továbbra is.
Mert ha nem lesz itt kánaán egy éven belül, ugyanúgy a szaroslapátra kerül ő is mint az MSZP és társai.A magyar szavazó a zsebére és a gyomrára szavaz.Ezt megtanulhatta 2002-ben.
Fogják még neki is kiabálni: "Orbán takarodj!"
Ezt viszont ő mondta a tv-ben.
@pcr:
Ne hazudj! Deutsch Tamás lediplomázott, és csak az után lehetett miniszter. Tegyük hozzá ez egyáltalán nem feltétel egy miniszteri kinevezésnek amúgy.
@gonosztojás:
Ez azért vicces, hogy a szoci bénázást 8 évig kellett türelemmel nézni, de Orbánt még meg sem szavazták miniszterelnöknek, de már "takarodj" + "egy év és legyen kánaán". =)

Hitelesek vagytok ám... Rettegjünk együtt !:)
Jól értem, Kordonbontó Viktor hablatyol itt a jogállami keretekről?

Lol...
@Joseph Adama: én pedig a fizetett és hivatásossá vált* rettegtetőket utálom egyre inkább...

*az egyébként seggsötét, nyafogó kis feleségüket szóvivői székbe ültető, újnyilas honlapot szerkesztő figura, és bajtársai. mondjuk a pornós gárdista muff, a füvező-hellenizáló jóember, de a nyerőgépes se rossz.
@Joseph Adama:
Mikor diplomázott le?Már régen kinevezték, mire valaki átengedte.
Hazug, rinyálós férfiak bandája a fidesz.
@Karmadealer: hol vizionált ördögöt a poszt? Ne legyél már paranoiás.
@bioLarzen: Ne törődj Ádámkával, jelenleg ő a fidesztrollok szégyene, azonnal személyeskedik ha nem tud érvelni, meg dedós szinten gúnyolódik, stb., már láttam néhány fórumon, teljesen kretén.
@pcr: Ez nem igaz!
De! Mint írtam diploma nem előírás miniszteri poszthoz. Lediplomázott mire miniszter lett.

Szóval ne hazudozz!
A puskapor szag még mindig benne a levegőben.És sajnos addig nem is fog elmúlni,amíg az emberek nem érzik biztonságban magukat.Amíg több ember azon morfondírozik,hogy el kell menni az országból,addig nem változott semmi.És,ha a Fidesz nem fogja tudni produkálni a pozitív életérzés halvány jelét,ha ő is csak a népnyúzást fogja tekinteni a probléma megoldásának,akkor könnyen beindulhat a gyújtózsinór.Sokan mondják,hogy amíg vér nem fog folyni,addig csak kenődik a megoldás.Talán azért idáig nem kellene eljutni.
Azért nem szégyen az, ha valaki 15 évig jár egyetemre:)))
"Te meg nem tudtad, hogy amit a levegőben érzel, az valódi, vagy csak a képzelet játéka. [...] Igen, valós volt."

Hála az égnek! :D
Már kezdtem úgy érezni, hogy valamiféle világtól elszakadt, pesszimista vészmadár lett belőlem, mikor azt mondogattam, hogy "itt előbb-utóbb forradalom lesz!"

Ezek szerint majdnem lett is...
@pcr: A munka/tanulás sosem szégyen! maximum mszpés proliknál és jobbikos csőcseléknél ;)
@Joseph Adama:
Azt a négyszemközti zárt ajtók mögötti diplomázást ne is említsük...
Amúgy rugaszkodj neki mégegyszer az első "egyéves"dolognak mert semmit nem értettél belőle látom..
Amúgy orbánt is leszarom magasról, egy jellemtelen köcsög minden politikustársával együtt.
@pcr: meg az se olyan nagy szégyen, ha egy kormány egy régi cimbora tanulmányi előmeneteléhez köti egy minisztérium felállítását :)
Akkor valóban nem lenne szégyen, ha ezalatt az idő több szakviszgát is szerzett volna DeutchTomika, de ő inkább másfelé kacsingatott, nőzött inkább és nem dolgozott.
15 év alatt elvégezni egy 5 éves egyetemet nem semmi, még jó hogy nem avatták fel közben a szobrát:)
@gonosztojás: "Azt a négyszemközti zárt ajtók mögötti diplomázást ne is említsük"

Látom lövésed sincs hogyan zajlik ez. Nem baj :)

Szóval 5 tárgyból teszel államvizsgát. Minden tárgyra van 2-3 hét felkészülési időd. Minden vizsgán bizottság vesz részt! Nem egy vizsgáztató :)
Minden vizsgán több vizsgázó jelenik meg, senki nem marad egyedül a bizottsággal.

Szóval ennyit erről ;) =)
Amúgy ennek a lüke fidesznek köszönhetjük a vidéki egyetemek összemosását.
@Joseph Adama:
Bazze a tv-ben mutatták amikor bement, és a helyébe mentek még az egyetemre sem kellett bemennie!
A fél ország azon röhögött pártállás nélkül..
@gonosztojás: Látom Ön a biztonság kedvéért már bemelegítést tart.
@gonosztojás:
Ja, ha a tv-ben volt, és te ezt láttad ... És ezt így állítod... Értem :)

Én elhiszem... =)
Marha vicces, az egész országot orbán idegesitette fel, ő kezdett el hazaárulózni, kétfelé osztani az országot, gyermeket anyja ellen forditani, mindenkit lebolsizni, lekomcsizni, éktelen hisztériában verni a kolompot , mégis a saját impotensségét bizonyitotta hogy nem tudta kiharcolni idejében a kormányváltást. Most meg azt mondja félt is ? Paranoia ez uraim, szintiszta sztálini paranoia. Nehéz évek következnek...
@tölgyes:
Persze
Le foglak gallyazni..
Vagy mire tetszik gondolni?
Még egyetlen mese sem végződött úgy, hogy "és győztek a birkák."
Mindenesetre pszichiáterek készüljetek, a nagyvezért majd megint el kell látni és kussolni kell a kezelésről, kórlap nein.
@Spanish Vax: "kétfelé osztani az országot,"

Már 1956-ban is ketté voltunk osztva. 89-ben is. :) Igen, Orbán kezdte, aki már legalább 140 éves..

"gyermeket anyja ellen forditani" =) Ezt max csepeli nyuggerotthonban hiszik el, pontosabban ezt könnyebb elfogadni érvként, mint hogy már előtte sem lehetett elviselni a kedves anyukát, azért került oda. :)
@Joseph Adama:
Hogyne. A maflának nem volt annyi esze hogy ne hívja meg a tv hiradókat a nagy eseményre a minisztériumba.
Remélem ebből a kormányból orbánék kihagyják ezt a féleszűt.
@pcr: Most Vona Gáborra vagy Fletóra gondoltál?
@gonosztojás:
Szóval 5 vizsgát egyszerre tette le? Vagy 3 hetente ez megtörtént?

Annyira hiteles vagy . =)
Amúgy panelprolizást ki kezdte?
Az aki Szolnoki panelbe nősült?:))
@Tölgyes

"Az a kérdés itten, hogy a többség felhasználja-e, fel tudja-e használni a kormányzást az alkotmány gyengítésére...Orbánék alatt ez nem következett be.."

Azért voltak erre utaló jelek is, pl. a "hetente" az "három hetente". Most mi lesz összehívják az OGY-t hetente, 52 hetente?

Egyébként ez nem érdekel különösebben, ha jól csinálják a dolgokat...
Aki csak egy kicsit tanult történelmet az tudja , hogy a forradalom csak káoszt hoz, és a végén a proli /szegény rosszul jár.......

Azért találták ki a demokráciát ,mint konflikzusmediációs technikát, mert a forradalom sokkal több vérrel és pusztítással jár, mint amennyi problémát kezel.
Nem róluk nem tudom, hogy pszichiátriai kezelés alatt álltak.
Arra az óriástörpére gondoltam, aki most ismét készül a saját megkoronázására.
@Joseph Adama: Én nem rettegek, rettegjen Viktor.
@tróger.gyerek: Szerinted van értelme annak, amit írtál?
@Joseph Adama:
Talán Morvaira..
Az előbb utóbb Döblingben végzi..
Mert hogy Magyarországon bezárták az öszes kettyóházat..
@pcr: Aham, hát jó. Ha te ezt így tudod, akkor biztos így is volt. A hangok a fejedben nem tévedhetnek =)
@Joseph Adama:
Hát..nem lenne érdektelen ha valaki megkérdezné hogy is csinálta...
De hát akkor senki nem kérdezte..
Zártosztály még jut neki, meg újra egy titkos kényszezubbonyos beszállítás.
@gonosztojás:
Én Morvait sosem értettem. Maguk fajta/ magunk fajta/ Baló György... Kész tudathasadás.
@pcr: ez a jóslás kategória, a maszop-szadesz a múlt tényei.
@gonosztojás: Népszava/Népszabadság teljes stábja épp börtönben ült, vagy illegalitásba vonult épp?
viktor nem normális, sajna ez van.
@pcr: Akkor ne szavazz rá ;) Ennyi :)
Irreális félelmek, meg paranoia, nem kellene ezt kezeltetni újra?
@Joseph Adama:
valszeg nem szerették volna ha a másik oldal egy-két diplomájára is rákérdezne valaki.
Így megy ez..
"Én a te tököd fogom, te az enyémet"..
A magyar politikai élet jelmondata a Magyarország méretű Titanicon..
@pcr: Hát beszélj egy orvossal, és kezeltesd magad ! =)
Azért ez csak ebben az országban fordulhat elő, hogy valaki az elmegyogyó helyett a miniszterelnöki székbe kerül.
7és fél éven keresztül hergelte az embereket a Fidesz. Orbán a maga kettős beszédével, nyúlt egyre jobbra és jobbra. Ezen a hangulaton nőtt fel a Jobbik idáig. Amikor már Orbánnak sem tetszett a konkurencia, akkor szépen áttolta a radikális, szélsőséges jelzőket a Jobbikra, mivel már volt kitől balra helyezkedni. A Fidesznek és Orbánnak nagyon sok felelőssége van abban, hogy ilyen pesszimista a közhangulat, az MSZP bénaságaival eggyütt.
Most meg itt tetszeleg megmentőként.
Azok az idióta indiános mondásai is....))))
Összevissza szövegelés az ment neki:D
@kuciber: Nézd meg hol "erős" a Jobbik. Milyen elmaradott helyek. Nem azért radikálisak (választók), mert náculnak vagy Viktor azt mondta, hanem kiemelkedően magas a munkanélküliség, nagy a bűnözés stb.stb.

Ez meg a 8 év kormányzás hibája. Nem kellett volna ezen térségeket magukra hagyni.

Le merem fogadni, amint reményt fognak érezni -még a remény is eléglesz-, csökkenni fog ezen térségekben a radikalizmus.
@Joseph Adama:
hehe..
Hát most úgy néz ki minmum 8 évig bizonyíthat a Tiszántúlon a Fidesz..
Szerinted mit tud majd velük csinálni?
Hegedűt meg ceglédi kannát nem vehetnek mindenkinek..
Lapát meg csákány az istennek sem kell nekik..
Ki is volt az aki páncélautóval közlekedett, mikor már rég nem volt miniszterelnök?
Na ebből is látszik , hogy paranoiás ez a hapsi.
@pcr:
Most is azzal jár..
Reggelente sokszor látom elmenni, amikor német gimnáziumnál álldogálok a kocsimmal.
@gonosztojás:
Vannak nagyon "fontos" emberek.Istenem mi lenne velünk nélküle?
Biztos fél:DDD
Most jobban félhet a kis gonosz törpe hogy elsöpörjék. Hamarosan zeng az ORBÁN TAKARODJ!
Most nem Ő hanem a Nép fog "...lőporszagot érezni".....
én már lőporszagot érzek....
@pcr: Fletó még testőrökkel jár boltba is. Miniszterelnök még ? Fél ?
Szia! =)
@gonosztojás: Helyébe ment volna bárki is??, Na azt nem, de az bizonyos, hogy Gyurcsány vizsgái előtt jött a telefon a pártközpontból...::((
@nestrot10: Az nem lőporszag, csak befostál. ;) =)
Na látszik, hogy erre a posztra is összegyűlt a sok frusztrált rettegő troll, jajgatnak, hogy újra megjött a patás ördög. Megértem azt, hogy a kedélyállapototok megromlott vasárnap után, javaslom antidepresszánsok fokozott használatát.
További kellemes gyűlölködést, biztos ettől majd jobban érzitek magatokat!
Tekintve hogy az ominózus mondatok egy nemzetközi sajtótájékoztatón hangzottak el, véleményem szerint nem a homokozón belül csatázóknak szólt. Másoknak volt címezve az üzenet, mint ahogy a New York Times újságírójának szóló válasz sem belpolitikai tartalommal volt töltve.

További jó sárdobálást!
"7és fél éven keresztül hergelte az embereket a Fidesz"
Mégis mivel hergelte? Hogy nemtetszését nyilvánította ki a vörösök hülyeségei miatt? Mégis mivel kellett volna egyetérteni?

"nyúlt egyre jobbra és jobbra" ez tipikusan az, aminek semmi értelme, mindig is alkotmányos keretek között működtek.

"A Fidesznek és Orbánnak nagyon sok felelőssége van abban, hogy ilyen pesszimista a közhangulat, az MSZP bénaságaival eggyütt." Abban, hogy az embert manapság az utcán 1000 forintért megölik, te hol látod a fidesz felelősségét?

Egy bizonyos réteget jól behülyített a baloldali média.
@pcr: naná, mikor már nem volt. m.e. ki kellett volna szerelni a cuccot a kaszniból... brávó. :)
uncsi a lemez elvtársak...menjetek a...
szanyiDr kerületébe, mert meló van/lesz !
:)

index.hu/belfold/2010/valasztas/szanyi_titkos_felvetelen_buzdit_atjelentkezesek_szervezesere/

www.youtube.com/watch?v=wdBRPVi7uJQ
@herbert: Aki nem ment el szavazni, annak nincs joga kritizálni... Azon emberek aki az ország sorsát szívükön viselték így döntöttek, a többi megfogadja el amit kap. Sírni csak annak lesz joga aki elment szavazni.
@tölgyes: Így van azt az Szdsz támogatta...
@pcr: Nem is tudom kik hazudtak éjjel és nappal, nekem a piros szín rémlik...
@pcr: Diploma nélküli Ózdi polgármester aki szoci volt, jaj tévedtem, még érettségije se volt.
bocs hogy OFF-olok, de felfogta már valaki, hogy a Jobbik négy év alatt 2 milliárd 800 millió forint állami támogatásban részesül majd - a magyar állam ennyi pénzzel (az enyémmel is, a tiétekkel is) támogatja a nácikat, hogy minél jobban kiépíthessék irodáikat, minél hatékonyabbak legyenek, hogy minél olajozottabban működhessenek?!
szerintem nem mind náci...és köszönd a maszopnak !

www.youtube.com/watch?v=wdBRPVi7uJQ
@waddysno: és azon 800.000 ember adójából akik rájuk szavaztak. Így működik a demokrácia (nem mintha sorsközösséget vállalnék a Jobbikkal, de ez van).
@old_field: nem a szavazóik kapják (akiknek nagy részét én sem tartom nácinak)
@baum: ez akkor is súlyos, az állam ellenségeit az állam pénzeli. Nem is kicsit
@waddysno: én is úgy értettem... :) nem mind náci, sem a táborban , sem a pártban.
Sőt... nem igazán tisztességes lenácizni 1 olyan réteget, akit 1 béna, csaló, aljas politika taccsra vágott 8 év alatt és ez a szerencsétlen ember oda sodródott, ami már a szélen van.
szerintem.
ui, nehéz lenne eldönteni mi ártalmasabb az országnak a maszop, vagy a mai jobbik... mindegyik nagy anyagi támogatást kap.
@old_field: rendben nem mondom hogy náci, csak azt, hogy olyan náciforma - de szerintem a pénz fölött nem a ottfelejtett réteg és még csak nem is az odasodródottak fognak rendelkezni - és ez azért aggasztó

és hogy mi ártalmasabb? nem hiszem hogy a maszop újból megalakítja a munkásőrséget, ellentétben a gárdával, aminek kistafírungozására már állami pénz is jár. Nem vagyok egy rettegős fajta, távol áll tőlem lendvaiildikó rikoltozása, de nagyon nem szeretném ha egyszer csak gyűrött tarkójú fiatalok letolatnák velem az utcán a gatyát megállapítandó, hogy magukfajta vagy magunkfajta vagyok e
Orbán megnyugodhat, ő is el lesz zavarva a picsába.

Túl van sztárolva, azért nem akkora tehetség ő.

20 év alatt mit tett le az asztalra?
Semmit.

Sorra veszítette a választást, a fidesz birkák meg tűrték.

Kedvencem, amikor azt hallom mindenhol, hogy "az Európai Néppárt Alelnöke".
10 alelnöke van, TÍZ! Majdnem minden országból van egy...

Orbán egy befáradt szar, ideje lenne már a Fidesznek is megújulnia.
@pcr: -----Kettős fronthatás van!!!!
@waddysno: nálam is kb ott ment ki a biztosíték a márc.15-ei vona beszédnél...a cerka mutogatás stb.
ami az mszp-t illeti : ha csak azt nézzük hogy mekkora államadóssággal és milyen kasszával adja át a kormányzást...hát itt is lehetne számolgatni, hogy mennyit ártottak.
a morális válságról nem is beszélve.
aljas, csaló, korrupt rendszer.
a jobbik csak 1 rossz válasz erre...
pedig szükség lett volna 1 tiszta, radikális pártra... ez nem jött össze.
@karolyist: kissé primitív a stílus... és hülyeségeket írkálsz, közepes fázisú orbánfóbiának tűnik. :)

amúgy a fidesz minden választáson legalább annyi szavazatot kapott, mint az azt megelőzőn.
---
de hogy valami jót is írjak a betegséged 1 sikeres, tehetséges , Európa szerte elismert politikusról kapta a nevét, túúúdod :
az Európai Néppárt Alelnöke ! :)
@old_field: az biztos, hogy valami borzalmasan el lett itt b*szva - úgy az elmúlt 96 vagy még annál is több évben
@waddysno: A demokrácia már csak ilyen. Meg a szólásszabadság is. Nem csak addig működik amíg nekem tetszik, amíg én mondom a tutit, vagy épp nekem tetsző dolgok történnek. A viszonosság jár.

Persze lehetne beszélgetni a választójogi törvényről, esetleg annak szűkítéséről, de ez nagyon messzire vezet és azonnal óbégatásba kezdene az a csoport akinek az alkotmányos jogai csorbulnak. Ha meg nem cimkézünk, akkor ez van, sok-sok pénzt fog kapni a Jobbik. Pont mint a kommunista utódpárt. Érdekes, ezen nem akadtál fent... pedig ha valaki eddig elkúrt valamit, az nem a Jobbik.
Az a nagy büdös helyzet, hogy az urak odafent el tetszenek felejteni, hogy felnőtt azóta pár generáció akik nem biztos, hogy nem a rendszer ellenségeit látják a hatalom képviselőiben.

A mostani 30-as korosztály nem biztos hogy így képzeli az életét. A 20 -as meg nem biztos hogy itt.

Ha ez a kettő összejön a nyugdíjas éhezőkkel, na akkor lesz földindulás... meg tömegtámogatással lámpavasra húzás. Nem kell sok. Csak fele annyira kell elkúrni mint ferink, és már ott is a balhé. Maszatolással már nem sokra mennek.
@waddysno: Ja és még egy dolgot.
Mikor a Slágert kipaterolták a frekik elosztásakor, az amerikai tulaj azonnal sírva rohant haza, ahol egyből egy elítélő nyilatkozatot fogadtatott el. Pedig nem történt más, csak épp a versenyben legyőzettetett.

Az analógia számomra világos. Beindult a rettegés, mert visszanyalt a fagyi. Nem csak itthon, hanem az egész világon, gazdasági, politikai szinten egyaránt.
@waddysno: A nyugdíjasoknak kifizetett kedvezményes busz és máv jegyek is ennyibe kerülnek. Csak havonta.... Pont ma mondta be az a makimajom kormányszóvivő...
@karolyist: Nosza, mutasd meg. Te mire vagy képes?
@nestrot10: Az elmúlt havi átlagod továbbra is GYök2... Stabilan...
@karolyist: Mi van öreg frusztrált vagy, április 11 miatt? Jössz és félrebeszélsz, szerinted ki volt a miniszterelnök 1998- 2002 között. ja és csak tud nem volt az olyan rossz.
@klacus: Igen jó lenne egy forradalmi változás, egy radikális változás, de azért ne játszunk francia forradalmasdit. Különben én sosem értettem minek lámpavas, amikor még mindig működnek a bányák... :)
Kint van a cikk a Barikád.hu nevű portálon, forrást is jelölnek :)

barikad.hu/node/51285
süti beállítások módosítása