Kire veszélyesek az Ozorán bulizók?

2012.08.10. 12:40 baum

ozora-1.jpgEgy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben.

Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt. Leginkább azt, hogy a világ összes modernkori hippije megjelenik a tolna-megyei kis falu mellett tartott fesztiválon. Aztán azt is, hogy végtelen békés, semmihez sem hasonlítható hangulat van a táboron belül. Harmadrészt azt is, hogy a résztvevők fogyasztanak mindenféle tudatmódosító szereket, kvázi spirituális trip-ként lebegnek néhány napot egymás között.

Magam soha nem voltam bent. Nem is lényeges megítélni kívülről mi történik ott. Az Ozorai feszt nem hivalkodó, nem magamutogató, ezek az emberek elvonulnak egy kis völgybe, hogy egymásnak lehessenek. Nem zavarnak senkit. Nem propagálnak semmit.

Széljobbról mindig az a legnagyobb ellenérv például a melegfelvonulás ellen, hogy „há’ minket nem érdekel, ki mit csinál otthon, de az Andrássy-n vonulgatni provokáció!”. Persze, nagyjából lehet sejteni, hogy egy igazi széljobbos akkor is tarkón verne egy buzit legszívesebben, ha az nem csinál semmi különöset, de ezzel a párhuzammal még inkább rá lehet mutatni arra, hogy a magyar rendőrség vezetése mennyire félreérti a saját feladatát egy jogállam keretein belül.

Tegnap jött a hír, hogy az ozorai fesztivált több száz felfegyverzett (!!!) rendőr szállta meg, gyakorlatilag lerohanták a fesztivált. Milyen ésszerű magyarázat lehet erre, azon kívül, hogy úgy érezték, hogy most nekik képviselni kell, egy teljesen elferdült, aberrált rendpártiságot. Aki látogatóként Ozorára ment, pontosan tudta, hogy mire számíthat. Tehát, ha felnőttként tekintünk rájuk, akkor szabad akaratból voltak ott. A társadalom meg nem volt veszélyben, hiszen ismétlem: Ozora nem propagált semmilyen törvénytelen dolgot. Egymásnak örültek. Nem akartak senkit meggyőzni, hogy kövessék az ő életmódjukat.

Teljesen egyértelműen kijelenthető, hogy az a rendőri vezető, aki parancsot adott a razziára egy ostoba, ótvar faszfej, aki félreérti saját szerepét a társadalmon belül. Csak abban tudunk bízni, hogy nem volt olyan norvég vendég Ozorán tegnap, aki tavaly átélte Breivik ámokfutását, mert szegénykém durva ’de ja vu’ érzést flesselt volna.

Kép forrása.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr824705191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Darwin-díjas Ozora 2012.08.15. 16:37:18

„Ozora is a drug supermarket″ Idén a szokásos goás arcok mellett néhány száz rendőr és egyéb hivatalos személy is tiszteletét tette Ozorán. Most megy a nagy csodálkozás meg szörnyülködés, pedig nem kellett különösebben nagy kombinátornak lenni ahhoz...

Trackback: A Darwin-díjas Ozora 2012.08.15. 16:37:18

„Ozora is a drug supermarket″ Idén a szokásos goás arcok mellett néhány száz rendőr és egyéb hivatalos személy is tiszteletét tette Ozorán. Most megy a nagy csodálkozás meg szörnyülködés, pedig nem kellett különösebben nagy kombinátornak lenni ahhoz...

Trackback: Hagyjuk békén a hippiket 2012.08.11. 15:09:37

Nem szeretek beleszólni más emberek életébe. Amíg nem árt senki másnak, mindenki csináljon azt, amit szeretne. Nem akarom megakadályozni, hogy az emberek szabad akaratukból agyölő valóságshow-kat nézzenek, S&M szexet űzzenek vagy vasárnap dolgozzan...

Trackback: Hagyjuk békén a hippiket 2012.08.11. 15:09:04

Nem szeretek beleszólni más emberek életébe. Amíg nem árt senki másnak, mindenki csináljon azt, amit szeretne. Nem akarom megakadályozni, hogy az emberek szabad akaratukból agyölő valóságshow-kat nézzenek, S&M szexet űzzenek vagy vasárnap dolgozzan...

Trackback: Hagyjuk békén a hippiket 2012.08.11. 15:08:59

Nem szeretek beleszólni más emberek életébe. Amíg nem árt senki másnak, mindenki csináljon azt, amit szeretne. Nem akarom megakadályozni, hogy az emberek szabad akaratukból agyölő valóságshow-kat nézzenek, S&M szexet űzzenek vagy vasárnap dolgozzan...

Trackback: Óriási razzia Ozorán - az elmúlt tíz évben mással voltak elfoglalva a rendőrök? 2012.08.11. 12:19:58

Megdöbbenéssel olvastam a fantasztikusnak beállított akcióról a híreket. Felkutattak, felderítettek, felgöngyölítettek, szuperül működött minden. Négy főt őrizetbe vett, 39 főt előállított és kábítószergyanús anyagokat, valamint kábítószer adagolásához...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fesztiválozók szerint a dealerekre utazhattak, azokra meg sehol sem gumibottal vadásznak.
Üdv! Nem ismerem ozora fesztet, csak a posztban írtakra reagálnék. Ott van az első bekezdésben, hogy tudatmódosítók használatáról lehetett értesülni. Ezek akár tiltott szerek is lehetnek. Nos, ezesetben a rendőrségnek igenis ott a helye. Bárcsak minden bűncselekmény gyanúját ilyen szorgalom követné a részükről! Persze mindenkit megillet az emberséges bánásmód és a kulturált hatósági magatartás, de bárcsak ott tartanánk, hogy örülünk a rendőri jelenlétnek, bárhol, bármikor.
@TuRuL_2k2: de most komolyan Turul, miért kell őket cseszegetni? Elvannak magukban, biztos jó spirituális szeánsz ez nekik, nem bántanak senkit.
Mondom ezt úgy, hogy nagyon közeli ismerőseim nem voltak ott, szóval nincs semmi érzelmi viszonyulásom az egészhez.
azt azert mindenkinek tudnia kene, hogy az ozoran alig van "tiszta" resztvevo. annyi gomba es lsd fogy, hogy az a regi hippik is megirigyelnek :)
És reméljük senki nem volt ott szíriából, mert borzasztó fless érte volna!
Há' ezt csak azé' mondom mert otthon mindenki azt csinál, amit akar ugye. Még akár flesselhet is, igaz, az a sörtől ritkább.

És ha már teljesen tudni lehetett, hogy aki oda megy mire számíthat, akkor ezt a rendőrbácsik is tudták.
És teljesen tudni lehet, hogy ez illegális.
Ezért teljesen nem értem, mi a baj a sok zsaruval?
a békés & boldog emberek baszogatása is hungaricum már! úgyanúgy mint az adócsalás! szégyen ország
gratulálok a végtelenűl amatőr rendőrkapitánynak!
amúgy meg mindannyian tudjuk h azért volt ez a gecizés mert valszeg valaki nem fizetett időben és eleget az új főnöknek (újrendőrfktny volt idén)! erőfitogtatás...
@McKinney: ennyi. "Ozora nem propagált semmilyen törvénytelen dolgot." Hát pedig de. Lehet azzal vitatkozni, hogy miért törvénytelen az, amit sokak szerint legalizálni kéne, de attól még törvénytelen, a rendőrségnek meg kötelessége ez ellen fellépni.
Ha ugyanis jól értem a poszt lényegét: ha egymás közt, távol a civilizációtól csinálunk valamit, úgy magunknak, akkor lehet bármennyire törvénytelen, attól még rendben van, hiszen senkit nem buzdítunk semmire? Mert akkor gondolom egy pedofilfarm ellen se lenne a posztolónak kifogása (igen, erős túlzás, szándékosan).
jajdejó lesz mindjárt

ilyeneket fognak mindjárt itt kommentelni, hogy:

-a rohadt agyhalott drogosok mért ide jönnek drogozni
-mért kell azon felháborodni hogy betartatja a rendőrség a törvényt
-egyáltalán hogy lehet az hogy ilyen drogos fesztivált rendeznek hazánkban
-be kellene gyűjteni midnenkit aki ott van
-mert aki ott van az drogos
-aki drogos az egy rohadt liberális szemét
-tiltsák be ezt a fesztivált
-hogy lehet a magyar rendőrség dolgozóit összemosni egy norvég tömeggyilkossal
-kit érdekel hogy zárt közösség , ne itt drogozzanak
-idejön drogozni, megérdemli hogy lecsukják
és különben is , TRIANON, az semmi volt mi?
Azért arról nem szólt a hír, hogy tömegesen vittek volna el embereket, vagyis ha mindenki lebeg, akkor valószínűleg nem a fogyasztókra utaztak. A dealerek meg nem csak Ozoran árulnak és én nem is sajnálom különösebben, ha időnként összegyűjtögetik őket.
maydayray. nagyon hibás a logikád. a pedofilok egy MÁSIK félt molesztálnak, valakiben kárt tesznek okoznak megrontanak. a drogos magában tesz kárt maximum...akkor az a szerencsétlen depressziós aki a saját karját vagdossa menjen dutyiba? vagy édesapám aki a máját, veséjét, érrendszerét szétbassza az alkohollal, őt is büntetni kéne??? nem érted????
Fogtak dealereket, állítólag bilincsben vitték el őket. Törvényellenes drogot árulni? Igen. Akkor mi a kérdés?
@baum:1. Az, hogy nem bántanak senkit, nem jelenti azt, hogy hirtelen legális lett a füvezés.
2. Persze, hogy fegyveresen mennek a rendőrök, mit gondoltál máshova egy csokor virággal állítanak be?:-)
3. Az index bloggerek pénzt kapnak azért, hogy a lehető legtöbb (és oda nem illő) helyre betegyék a szélsőjobbal való riogatást?

Értem én, hogy a feminim kicsi lelkednek fáj, hogy bántják szegény drogos hippiket, de az a völgy is a Magyar Köztársaság területén van, így a törvényeket be kell tartani.
Abban egyetértünk, hogy lenne fontosabb dolga is a rendőrségnek...

Szerintem a Gerendai küldte őket:-)
@maydayray: erős túlzás, ezért szar a példa
hát mert ahol illegális tevékenység van, ott megjelennek. tulajdonképpen mindenkit bevihettek volna, mert mindenki be van gombázva, de kedves posztíró ezt vedd kedvességnek a rendőrség részéről, hogy ettől eltekintettek, és csak a dílerekre vadásztak.
Az elszigeteltség meg stb egy baromság, én sem csinálhatok pl. pedofilfesztivált. Jönnének öreg pedofilok, meg gyerekek akik szeretik ha német szőrös 60-as nyugdíjasok kúrjantják őket ánuszba. Mindenki önszántából lenne ott, nem zavarnánk senkit, mindenki jól érezné magát. De ugye érted, hogy ezt akkor sem csinálhatnám?
Nyilvános boszorkányégetés mikor lesz?
felháborító, hogy a rendőrség be akarja tartatni a törvényt.
benőke nagyon aranyos a kis szmájlid hogy nem virággal mennek a rendőrök , valószínűleg totál indokolt volt hogy 50 gépfegyveres rendőr megy razziázni egy fesztiválra, jövőre remélem pánccéltörőt is visznek
Srácok nem értitek a lényeget. 1 fülön csípett fogyasztó = 1 felderített bűncselekmény. Főleg, hogy a fogyasztók általában vallanak magukra a jelentősen kisebb büntetés kiszabása érdekében. Dealert tanúvallomás alapján nem fognak fogni, mert mindenki majd valami napszemüveges félmeztelen srácot emlege rövidnadrágban aki Józsi de talán Peti a fene se tudja... Világos ugye? Egy valamit magára adó dealer meg nem tart terjesztési mennyiséget magánál, főleg ha azt tarthatja valamelyik bokor aljában is, egy őrt mellé ültetve aztán ha gond van "mit ad isten, csak úgy terem itt a kábítószer... Észre se vettük hogy ittvan. Ráadásul egy ilyen fesztiválra kimenni rendkívül költséghatékony, amennyiben az éves / féléves / megyei stb. statisztika feljavításáról van szó. Mert ugye, ha sok a felderítetlen bűncselekmény akkor inkompetens a rendőrség, leváltásokra van szükség. Ha meg efektíven nincs bejelentve bűncselekmény akkor rendőrt se kell eltartani a semmiért...
Ez nem Ozoráról szólt, még csak nem is a feltételezett kábszerről, hanem a megfélemlítésről. Erődemonstráció, ami általában a kevéssé ellenálló csoportokkal szemben nyilvánul meg, most már rendszeresen. Bezzeg Devecseren nem érezték szükségét a beavatkozásnak...
Csak mellékesen: Tegnap számolták fel a NNI (Nemzeti Nyomozó Irodát) többek között azért a kollektív bünti miatt, hogy egyes helyeket rendezvényeket kellően kulturált módon hanyagoltak ellenőrizni. Mára OZORA kőkemény konkurenciává nőtte ki magát (időpont is átfed és nem is annyira magyar.)a Szigettel szemben. Az most megy Youtube Live, Ozorán 100 állig felfegyverzett kommandós jelmezbe bújtatott TEK-es. A Szigeten talpas 30 kilós rendőrt sem látni miközben újból valaki eltűnt a fesztivál látogatók közül. Cannabis füstbe botlani 5 méterenként. A faszról is van akkor itt most szó?
@igazságosztótrollol: Látom, hogy az utolsó rossz példát sikerült megjegyezned a szövegből. Segítek, itt a lényeg:

"Ha ugyanis jól értem a poszt lényegét: ha egymás közt, távol a civilizációtól csinálunk valamit, úgy magunknak, akkor lehet bármennyire törvénytelen, attól még rendben van, hiszen senkit nem buzdítunk semmire?"

És jól érti a poszt lényegét.
@Biscione:
drogterjesztőkkel szemben jogos az erődemonstráció.

Devecseren sajnos valóban nem avatkozhattak be, ezért tudtak a cigányok a magyar családokra támadni.
a bocinak billentyűzetet adnak, ő pedig rácsodálkozik a világra - érzésem van e poszt olvasása után.
az volt már, hogy bezzeg amikor az izraeli katonák rohanták le a nemtudomkiket akkor miért nem voltál így kiakadva?
Aztán ha valamelyik fosságombázott egyén hazafelé a verdájával nyom egy frontálisat átlagcsaládba, akkor meg arról menne a szájtépés, hogy mindeki tudja mi folyik ott, faszért nem csinált a rendőrség valamit.
Nem azzal kell takarózni, hogy a szigeten fűszag van. Küldjenek oda is pár teherautónyi rendőrt oszt csoki. Kutyás inkalosok meg mi a sz*rnak vannak? Ozorán van motozás? Ellenőrzi valaki a belépőket? Akkor miről beszélünk már megint?

A drogdealerkedés tiltott az egész országban, tudtommal Ozorára sem kell még útlevél mert az ország része, tehát kutyát nem érdekli, hogy magukat vágják gallyra a cuccal.
@igazságosztótrollol: "agy édesapám aki a máját, veséjét, érrendszerét szétbassza az alkohollal, őt is büntetni kéne???"
Határozottan igen. Mert aztán másnak kell összegüriznie azt a pénzt, amiért utána az orvoshoz rohangál. PS: Akinek nem inge, ne vegye magára.
Elsőként definiálni kellene a "drog" szó jelentését, kedves trollok.
Másodszor meg kellene fogalmazni, hogy az alkohol pl. azért nem drog mert legális, vagy azért mert a többség így gondolja?
Tudom a tények makacs dolgok és fáj az igazság, de ha cseppet végiggondoljátok a dolgot, akkor könnyen rájöhettek, hogy minden "drog" ami nem szükséges az életben maradáshoz de mégis használod mert másfajta állapotba kerülsz tőle.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az alkoholból származó közúti balesetek és halálesetek magasan vezetik az ilyenfajta statisztikákat, főleg nálunk az alkoholisták országában, ahol már a 15 évesek is a sárga földig isszák magukat minden hétvégén.
Ha már a "drog" betiltásáról megy a diszkurzus, akkor lehetne is kezdeni a dolgot az összes kocsma és alkohol árusító hely bezárásával.
Az alkohol ugyanis "drog", ráadásul a legkeményebbek közé tartozik.
Nagyjából 6 hellyel előzi a heroint, bármilyen hihetetlenül is hangzik, mégis legálisan kapható szinte bárhol.
Akkor most hogy is van ez?
Mindenki veszélyes, aki nem akar betagolódni az álszent, mutyizós, uram-bátyám világba. Ezek ott rendkívül veszélyesek lehettek.
Kedves balfasz,
ez egy rendvédelmi szerv, és mint olyan, erősen hierarchikus felépítésű.
Hovatovább, a piramis tetején egy minisztériumban ülő politikus van. Vagy több.

Amúgy kibaszott lelombozó minden nap olvasni az indexen, hogy az un. értelmiség PONTOSAN arra és úgy reagál, ahogy azt a fideszes pöcsök eltervezték.
Asszem tényleg vége van.

De hogy ne csak lebasszak most az egyszer, elmondom mire figyelj.
Csinálnak ezek a faszok valami égbekiáltó mocsokságot, aztán úgy terelik a közvéleményt, hogy ne a lényegről, hanem morális kérdésekről essen szó. Olyanokról, amikben NINCS jó válasz, viszont kurvajól elvitatkoztok rajta hónapokig, amíg kilopják a lábatok alól a talajt (ez amúgy nem csak költészet, majd nézzétek meg mi lesz amikor megszűnik a földvásárlási moratórium).
Példák:
- füvezhessünk vagy ne füvezhessünk
- halálbüntetés visszaállítása
- egykulcsos vs többkulcsos adórendszer

De felhívom a figyelmedet még egy érdekességre, csak hogy ontopic is legyek.
Felmerül a kérdés, miért nem a Sziget. A KONKRÉT okot nyilván nem tudjuk.
De azt igen, hogy történt a mosdatás. Emlékszünk még a (múltheti talán) hírre, miszerint valahol ÉK-en lefoglaltak kurvasok drogot, ezért nem lesz drog a SZIGETEN? (konkrétan benne volt a hírekben, hogy a Szigeten nem lesz.) Így tehát oda már nem is kell menni, ugyebár. Gondolom GK jattol rendesen.

Ne legyetek birkák, csak ezt kérem.
Az azért érdekes, hogy azon kommentelők, akik helyeslik a rendőri beavatkozást, legalábbis jelentős részük, erőteljes pedofil fixációval rendelkezik.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: én nem erre reagáltam. erről az a véleményem h alapjába véve a drogstratégiánk ROSSZ! a világ már kezdi belátni h a drogháború ÉRTELMETLEN-
Viszont azt is elérték, hogy hirtelen mindeki értesült az ozorai buliról. Az is, aki, mint én, azt se tudta, hogy van ilyen település. Ahogy Hofi mondta: minek kirakni egy bazi nagy táblát, hogy ide lőjetek?
pedig tök egyszerű a magyarázat: a hajógyárin az általam igen "tisztelt" rendőrök falaztak a bűnözőknek, dílereknek, kurvákoknak, gengsztereknek, na most bizonyítani kell hogy nem is, és ők ártatlanok és nem is védik a bűnözőket, ezért egy tök ártalmatlan, alig ismert"fesztivált" razziásztak szét, mer'ők szolgálnak és védnek...
Dílerekre civil ruhában, elvegyülve lehet "vadászni", nem pedig gépfegyveres erődemonstrációval.

Ez a megfélemlítésről szól, eléggé nyilvánvaló.

Jelezni akarják, hogy szorgalmasan tolják a kulturális háborút.
Tudatlan, ostoba, demagóg fasz vagy. Ott se voltál. Fingod nincs. De azért kurva anyját a rendőrnek.

Szintetikus drogokat árultak a helyszínen. Nem a hippi nyugalommal van baj. Vagy a herbál cuccokkal, vagy a szeretéssel. Hanem azokkal, akik designer drogokat árulnak. Azokkal, akik ezt megengedték. Ezek a dealerek gyerekek haláláért felelősek baszod. A pokol legmélyén a helyük.

Nem vagyok konzervatív ötvenes arc. Harmincas punk vagyok, liberális, ahogy kell. Gyűlölöm a fideszt, gyűlölöm a rendőr-államot. Gyűlölöm, amikor basztatnak.

De most nekik volt igazuk kurvára. Dealerek ellen gépfegyverrel kell menni. Én ennél is keményebb lettem volna.

Válogasd meg, ki mellett emelsz szót bazmeg. Kibaszott köcsög szervezők azt hitték, rájuk nem vonatkozik semmi szabály. Hogy majd kemény drogokkal nyíltan kereskedünk, baszunk rá.

Junkie vagyok 15 éve. Hidd el, nem támogatom a hülyeségeket.

De ez az akció nem hogy rendben volt, kibaszott szükséges volt. Aki kemény drogokat árul, azzal nem lehet elég keménynek lenni.

Ez nem az ártalmatlan flower-power arcokról szól. Ez azokról a patkányokról szól, akiket a szervezők beengedtek, és akik szintetikus mocskot adnak mindenkinek.

Értem, hogy szuper index-címlapra kerülni egy kis geci-rendőrös poszttal, de talán gondold már végig, ki a fasz mellett állsz ki egy ilyen írással.

Ostoba barom.
Ilyet szól : "Teljesen egyértelműen kijelenthető, hogy az a rendőri vezető, aki parancsot adott a razziára egy ostoba, ótvar faszfej, aki félreérti saját szerepét a társadalmon belül."

Ezt most úgy mondja, mintha lenne egyáltalán másmilyen rendőri vezető. Nincsen, BAZDMEG. Csak ilyen van. Ha szétbasszák a kocsidat, a vállukat vonogatják. Ha leütik a kapuban a hozzátartozódat, a vállukat vonogatják. Bűnüldözés = 0. Szopatás = +végtelen. Hajrá fidesz, hajrá Magyarország. Hajrá olajszőkítés. Hajrá a faszomra. Ezért egyszer csúnyán meglakoltok.
"Kire veszélyesek az Ozorán bulizók?" önmagukra mindenképp, és ez épp elég ahhoz, hogy kb tízévente egyszer elleőrizze őket a "hatalom" a maga eszközével.
@kotov: Miért trollozod élből azokat, akik nem hatódnak meg azon, hogy a rendőrség razziát tart egy fesztiválon?
Lehet definiálgatni meg csűrni-csavarni, de nem számít mivel az alkohol legális, a fű meg nem. Hogy ez jó e így azt nem hinném, de ne felejtsd el, hogy itthon ezer éve alkohol kultusz van, míg mondjuk Indiában van a fűnek is. Így könnyebb az emberek hozzáállását megérteni. Ennyi erővel sok mindent lehetne tiltani. (cigi, üccsi, tv, HarryPotter:-)

@killin tours: Nem tudtam, hogy gépfegyverrel mentek, ha így volt, elismerem az durva.
A NAV egy sima kocsmába, akár a tévét-rádiót ellenőrizve (ARTISJUS) is fegyveresen lép be.

Ez joggal zavarhat mindenkit, aki nem követ el törvénysértést. (De aki igen, azt is, mert eleve feltételezi róla.)

Mint az urológián a tükrözésnél: ha csak az orvos és az asszisztens van jelen, semmi bajom. Amikor odaáll a műtősfiú, csak úgy nézegetni. Na...
@kotov: Ez most úgy van, hogy hülye vagy. Az alkohol drog. Legális. A kávé is az. Legális. A gandzsa drog. Illegális.

Ha legalizálják, lesznek a krimók mellett fűbárok.

Ha ez nem tetszik, lobizz ellene, vannk erre szakosodott civil szervezetek.
Addig amíg ez így van, leszel szives a poszthoz hozzászolni, nem terelni.
@frontember76: "ostoba barom". szép aláírás, illik hozzád
Aki designer drogot eszik, meg is érdemli. Ha gyerek, akkor is. Az evolúció nem egy befejezett történet. Most is zajlik, sőt, talán most gyorsult fel igazán. Aki hülye, az haljon meg.
@nemzetikonyves: tegyék meg a szigeten és a többi fesztiválon is, konzekvensen. Hülyén csinálni az megy kis hazánkban. Lehet ezt diszkréten is.
És a posztoló hogy veszi a jogot, hogy "ostoba, ótvar faszfejnek" hívja azt, aki ezt az intézkedést elrendelte? Tudod, hogy mi volt a dolog hátterében? Te írtad, hogy közeli ismerősöd nem volt ott. Akkor mit parádézol? Tudod, hogy pontosan mi történt? Nem. Csak hallottál róla.

Egyébként pedig a legtöbb hallucinogén gombafajta, illetve az LSD birtoklása is törvényellenes magyarországon. Mindenkinek van kifogása. A gyorshajtó siet, a megélhetési bűnöző tolvajnak nincs pénze, de van 10 éhes gyereke, a drogos meg nem árt senkinek.

Senkit nem érdekel, hogy valaki milyen okból sért törvényt. Ha nem tartod be, megbasznak. Ennyi.
Köszönöm a rendőri erők munkáját! Sajnálom, hogy nem végeztek minden ott tartózkodón kötelező drogtesztet. Annak megfelelően aztán következhettek volna a felelősségre vonások. Imádom, mikor valaki egy hó'tt törvényellenes dolog lefülelésénél malac módjára visítozik, hogy ezt ne büntessék, mert lehet, hogy igaz, hogy illegális, de mi csináltuk, ezért húnyjatok szemet fölötte. Minden bűnözői tipusnak lehetne és jellemzően ez is a hozzáállása. Szánalmas... A múltkor egy barátnőjét agyonverő, életfogytot kapó seggfej, azt volt bátor mondani, hogy nem érti az életfogytot fel sem darabolta a 18 éves lányt...
Remélem jövőre már engedélyt sem kapnak a szervezők senkitől...pszichedelikus tripjük a végállomásához ér(t) egy zsákutcában...
S T A T I S Z T I K A !
ennyi
@kotov: Hát úgy van, hogy az egyiket keményen tudják adóztatni, a másikat meg (egyelőre) nem.
A könnyű drogok legalizálása arról is szólna, hogy plusz bevétele le(het)nne az államnak, de ez a kormányzat ezt persze végképp nem fogja bevállalni.
Miközben az én kisvárosom fideszes (mimás?) "kabinete" gyakorlatilag a legnagyobb szerhasználó a városban, főleg, ha az anyagiakat tekintjük. Nem pletyka, nem is titkolják. Ettől f...aszábbak pl. ők nálunk, mezei állampolgároknál. Sőt, ezért helyezkedtek úgy éveken keresztül.
Hivatkozom az Alaptörvényre:
K. § Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
@igazságosztótrollol: az aki drogot árul károsít másokat, mivel tiltott függőséget okozó szert árul.
A függőséget okozó anyagot meg nem véletlen hívják így.
fogyasztott némi füvet = drogozott = drogos = dealer = maffia = gyilkos
@maydayray: Azért a pedofília és a SAJÁT részre történő kábítószer fogyasztás között van egy kicsi különbség, nem gondolod? Itt azon van a hangsúly, hogy senkinek nem ártanak, valószínűleg elfogyasztottak ezt-azt, de nem nyomták senkinek a szájába a gombát, vagy a bélyeget. Míg egy pedo azért ez-azt belenyom az ártatlan gyermekek különböző testnyílásaiba..
Szóval ez demagóg, populista bullshit volt barátom ..
A razziáknak meg akkor van értelme, ha meglepő, de Ozorán és MINDEN nagy fesztiválon a dealerek már jóval előre tudnak ezekről a "happeningekről" és előre felkészülnek.
Aki ezzel szív, az csak a fogyasztó lehet, aki egy zárt közegben nem árt senkinek. Szóval a gépfegyveres, zsaru roham kissé túlzó. Főleg annak ismeretében, hogy tudjuk mennyire kemények a fiúk, ha pl. a Nyugati aluljáró stricijeinek kitakarításáról van szó ..
Szóval F@ck the police!!
Mi lett ebből a világból, hogy már egy drogozást is megzavarnak a rendőrök!?
@Kentetsu: Ez alapján szerinted legyen legális pedofilképeket tartani a gépeken? Nem készíteni, csak tartani.
Hát ez a poszt elég nagy öngól lett.
Ó bárcsak a panellakásunk előtt évek óta alkholizáló és minősíthetetlen hangon üvöltöző helyi alkeszokkal is ilyen hatékonyak lennének a rendőrök. Sajnos ide Budapestre pont nem jut belőlük, gondolom Ozorán voltak, ezért hiába hívjuk ki őket minden este, vagy nem jönnek, vagy ha jönnek, akkor sem történik semmi.

Pár száz ember életét tök simán meg tudja zavarni 5-10 barom. Na ide kellene a rendőrség, nem Ozorára.

Kivéve akkor, ha a fesztiválozók másokat zaklattak.
@pajaro: Így van, a legfontosabb állampolgári kötelesség a rendszeres testgyakorlás. Hiszen nincs is szebb látvány annál, mint amikor ötvenezer alattvaló egyszerre féllábra áll, miközben kezével köröket ír le.
egyetértek a posszttal bár nem olvastam el...

rohat ceci hitvány rendőrök... ijjen láccatintézkedések...

látványsündörgés ozorán...

vicc ország vicc jogszabájai és hitvány hivatalai...
lósz@rt sem érnek...
normális országban 10 NORMÁLIS emberre jut egy bürokrata g*ci...
itt meg 1 normális embnerre jut 10 BUNKÓ

nem lesz ennek jó vége... minden épkézláb ember megpattan innen...
aztán majd a sünök termelik a GDP-t...
majd szerveznek fegyveres szabadcsapatokat a szomszédországok határmenti településeinek kifosztására...
vagy az átutazókat LEHÚZZÁK mint szerbeknl vagy afrikában pl túszul is lehet...
ez a "szolgálunk", vagy a "védünk"??

és egyébként bűnözőkkel is foglalkoznak??
Engem zavar a poszt toló tipsche libernáci hozzá állása, hogy aki nem ért az efftálsakkal egyet az "egy ostoba, ótvar faszfej", annyira szánalmas ez a libsi proli tempó!
@Kócos János: remélem hamarosan lesz egy olyan törvény, hogy a kócos jános nevűeknek szart kell enniük, különben dutyi.
mer a szabál az szabál, ugye.
@baum: Azért mert drogot kerestek. ahol van drog ott van dealer, ahol van dealer ott jó ha nem felszerelés nélkül jelenik meg a rendőr.

azért Bmeg. volt is kapás, bár csak olyanok akik a figyelmeztetés ellenére nem tudtak meglépni időben.

rendőrök jöttek aztán el is mentek.

szánalmas vagy ezzel az összes rendőr köcsög faszfej dumával.

nézz magadba
tegnap este a szigeten a VIP-ben lazán ment a kokózás. Hehe. Lúzer pöcsök!
Hát ez szép. Mindenki tudja, hogy hegyekben állnak arrafelé a szintetikus drogok (ami ugye nem fű). De ez az ország már ott tart, hogy az ilyen szerek elleni fellépést is borzalmas zaklatásnak éli meg. Nehéz elhinni, hogy lehet még ennél is lejjebb süllyedni, de biztos vagyok benne, hogy menni fog, olvasva a megmondóemberek ismételt sirámait...
@fuakjs11: szerintem ez mindenkinek nyilvánvaló hogy nem a KÖZSZOLGÁLATát végzi a rendőrség, hanem a politikai mafia (az alvilág már felszínen van, tehát felvilág) kiszolgálója... a mafián belülieket védi a konkurenseket irtya...
Ez nem ugyanaz mint a Vizo meg a "más által birtokolt" szórakozó helyek esetében, csak itt Sziget és "más fesztiválok"?
Szigetet és az ebbe az érdekeltségi körbe tartozó fesztiválokat nem basztatják. Aki rászervez azt igen.
amíg a rendőrségnek csak a megfélemlítés fontos és ezt igyekeznek is bármilyen razzia alkalmával teljesen nyilvánvalóvá tenni terminátorjelmezben,szigorú nézéssel,addig igenis fikázni fogja őket mindenki és meg is nagyrészt megérdemlik. persze vannak,akik csak abból értenek,ha földhöz basszák őket, kötnek rájuk egy jó nagy bogot és deponálják egy időre. vagy abból se.
@igazságosztótrollol: igen b+ apádat is büntetni kéne, mert az alkohollal szétizélt máját és veséjét az én TB-mből foltozgatják. Akárcsak a társadalomba beilleszkedni képtelen ozorás kis buzik rehabját.
@djlaczko: pedofilfesztivál?
NAMBLA south park?
@igazságosztótrollol: Akkor ezek szerint olyan hülye vagy, hogy azt sem tudod mire reagáltál? Nem hiszem. Csak egyszerűen nem tudod kifejezni magad.
@maydayray: feletted csak ezt az egy hozzászólását írta. Amiben szó sincs drogstratégiáról.
Ahogy a posztnak sem ez lényege.

Én sem örülök, ha a behjtóvá aljasult zsaruk sunyulnak a kintfelejtett 30-as táblánál, de ha belefutottam, kifizetem.

Tudod ez lenne az a bizonyos jogállam, amit szeretnénk. A törvények betartása az egyik alap. Más kérdés, hogy mi a tehendő, ha ezek a törvények szarok, de ez nem ehhez a posthoz tartozik.
@Alonee: Én is ezt akartam írni :D Majd mind ezzel a példával jött elő :D
PR cikk a drogmaffia megbízásából.
A Szigetes Gerendainak kell az a feszt is..

Ennyi

Most, hogy Fidesz van és jól fekszik a kormánynál, mindjárt nem baszogatják, sőt a Volt,Sound és a Sziget is tele van "Új Széchenyi Terv" hirdetéssel 20 méterenként.

A Margit híd tökig van zászlózva Sziget zászlókkal , minden médiában azt írják mennyire jó ez az országnak. A szocik alatt csak a piáról,zajról,drogokról,csorda igénytelenekről lehetett hallani.

Nem mellékesen kb ugyanúgy minden drogot meg lehet ott is kapni.
Könnyű prédára mentek, ennyi.
Ha a rendőrség az( amúgy korlátozott) erőforrásait a társadalmilag csekély veszélyességű ügyekre fordítja, akkor az azt jelenti, hogy a rendőri vezetők szimplán dilettánsak, vagy politikai nyomásra cselekednek. Mindkét esetben a helyzet adekvát kezelése az lenne, ha ezeket a döntési pozícióban levő lényeket kibaszná, mint macskát szarni...
szigetre miért nem mennek ki százan gépfegyverrel? csak kérdem.
@Alonee: tényleg fura hogy nekem is meg egy másik kommentelőnek is pont ez jutott eszébe.
Felveszem vele a kapcsolatot, és kezdjük a szervezést! A meghívókat majd küldjük!
@melchi zadok: Gratulálok. Hozzászólásod színvonala éppen eléggé tükrözi intelligenciád mértékét ahhoz, hogy pont ne érdekeljen a véleményed :)
@djlaczko: bizonyos gombák (psilocybe cubensis?) bizonyos módon történő fogyasztása pontosan melyik paragrafusba ütközik?
@kotov: alkohol és a heroin élettani hatása más

másképp alakul ki a függőség, más a leszokás
más a társadalmi hatás

ne említsd egy csoportban a kettőt.
@Donorbusz: téged meg azért kellene büntetni, mert nincs agyad.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: "És teljesen tudni lehet, hogy ez illegális."
Hja, a hatalommal visszaélve a rendőrséget lehet baszogatásra használni. Pl. simán téged is baszogathanának holtodiglan, mert ők "teljesen tudni vélik", előbb-utóbb nálad is találnának valamit.
@jpmjpm: Hír volt: a kapunál razziáztak és kapcsolták le az egyszeri külföldi fogyasztót.
"Teljesen egyértelműen kijelenthető, hogy az a rendőri vezető, aki parancsot adott a razziára egy ostoba, ótvar faszfej, aki félreérti saját szerepét a társadalmon belül."

Tökéletesen fogalmaztál, ez pontosan így van!
@GrenAbla: jó, akkor értsd úgy, hogy illegális vagy még épp nem illegális szerektől betépett emberek
Ok ez tény, hogy mindenki tudja miről szól egy goa fesztivál és azt is, hogy vannak kellékei. Távol mindentől egy kibaszott hétig senkit nem zavarva tényleg hadd csinálhassa már azt az ember amit akar. Nincs az faszkalap aki meg tudja magyarázni, hogy erre miért volt szükség.
@Johnfive: ha a kapuban motoznak az egyenlő azzal, hogy 100 gépfegyveres rendőr megjelenik valahol?
Mindenesetre olyan szivesen megnézném, hogy ez az "ostoba, ótvar faszfej" rendőr a gumibotját tövig feldugja a valószínűleg 35 kilós most is betépett liberális (valszeg még biciklis is) szaros bloggernek.
@blah:
Érdekes felfogás ebben az országban, hogy itt mindenki azt gondolja, le van szarva az összes törvény, hadd csináljak már azt amit akarok.
Tulajdonképpen ezért tart itt ez az ország. Nem Orbán, meg Gyurcsány miatt, ők csak ennek a társadalmi hozzáállásnak a kiteljesedései...
@Dr. No: a körökkel nem értek egyet.
@Kócos János: "Senkit nem érdekel, hogy valaki milyen okból sért törvényt. Ha nem tartod be, megbasznak. Ennyi. "

Lenne, ha igaz lenne, de nem az. Simicskát, vagy Mészáros Lőrinc nagyuramat, meg Méltóságos Anikó Asszonyt, a családi pótlékból összekuporgatott szőleivel valahogy sosem basszák meg.

@Bourbon:

Nehogy azt hidd, hogy a te gyerekeid még nem próbálták ki. Kisebb arc szimpatikusak lenne.
@frontember76:
Igazán szép szavak, igazi kultúremberhez méltóak :D
Pár bejegyzéssel olvass vissza, ott van a megfejtés.
( Segítek : dealer ellen nem gépfegyveres erődemonstráció, hanem civilruhás nyomozók kellenek, akik vesznek tőle és azonnal kattintják a kezére a bilincset. Akinek csöpp esze is van, az ezt rögtön tudja. A történetben csak a rendőri vezetőknek nem volt ennyi agya, meg neked .. pííísz)
@Muad\\\'Dib: tényleg ezt olvastad ki abból amit írtam? Menjél azt anyáddal beszélgess inkább...
A tudatmódosító szerek általában rossz hatással vannak az emberre. Van olyan ismerősöm, aki gyorsan tönkre ment ilyesmiben.

Persze a többség ezeket is tudja kezelni, ahogy az alkohollal is megfelelően tudnak élni sokan.
De a kábítószer-kereskedők az egy szervezett bűnözői csoport, és teljesen rendben van, hogy a rendőrség utána néz a dolognak. Miért kéne úgy tenniük, mintha nem tudnák, hogy mi van?
Hát, mindenestre a bejegyzés írója is meglehetősen ostoba, ótvar, stb...
Nem ártott volna utánanézni, hogy mi is volt valójában!
Azt nem tudom, ehhez a cikkhez hogy jött megint a szélsőjobb fikázása. De ha már te magad hoztad szóba, akkor itt egy kis hasonlat:
-Ha ultra szélsőjobbos nácik teljesen autentikus cuccban, náci indulókat énekelve táborozgatnak a társadalomtól aránylag távol, miközben szélsőséges nézeteikről folytatnak eszmecserét és a haláltáborokban készült archív felvételeket bámulják egész nap Hitlert dicsőítve, akkor ott semmi gond nincs, mivel csak maguk közt "náciskodtak"? Miért, akkor vidéken bármit lehet, ami törvényellenes, vagy mi a picsa? Te lennél a leghangosabb ordibáló, hogy azonnal rohanjon a terrorelhárítás és bilincsbe az összessel, mivel tíltott önkényuralmi jelképeket viselnek, meg egyébként is megfélelítően viselkednek és nem zuhanhatunk vissza a nyilas érába, amikor ezt eltűrtük. Kettős mérce, ugyebár ...
@blah:
Látom te már sok ilyen fesztiválon voltál, a stílusodból legalábbis az jön le, hogy az agyad már elsorvadt. Rögtön anyázással kezdeni szép teljesítmény, gratulálok...
@blah: Állampolgárként nem tiszted ítélkezni a törvények létjogosultsága felett. Be kell tartanod.

Szerinted én egyetértek azzal, hogy amikor tankolok, 430 forintból legalább 300 forint az államkasszába megy? Szerinted egyetértek azzal, hogy ebből a 300 forintból közvetve-közvetlenül rám 50 forintot fordítanak, magukra százat, a maradék 150 pedig elmegy szociális juttatásokra, és segélyekre, olyanoknak, akik soha nem is dolgoztak, nem is fognak, és a segélyen felüli jövedelemforrásuk a polgári réteg fosztogatása? Nem. Nem az állampolgárok feladata megítélni, hogy kinek mihez van joga. Az pedig, hogy a TE SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNYED szerint morálisan semmi kivetnivaló nincs a dologban, itt lényegtelen. Állampolgárként az a dolgod, hogy a törvényeket betartsd. Ha nem tetszenek a törvények, el lehet menni olyan helyre, ahol szerinted jobbak.
Akinek nem tetszik a melegfelvonulás, az mind szélsőjobbos??? Tényleg?? Jó hülye vagy!
@Atrox: pontosan ez fordult meg az én fejemben is...
@CyberPunK: Ezzel még mindig másoknak ártasz. Azzal, hogy keresed a pedo tartalmú anyagokat. Vagy a képeken szereplők nem sérülnek ilyenkor?

Bekapnak egy gombát, na és? Attól még nem k...úrtak seggbe egy 10 éves kisfiút...
Szóval ugorj egy számot, mert a pedofília nem megy ehhez a témához
Mivel Ozora arról híres, hogy kb. az is narkózik, aki nem akar, ezért mindenkit. Már rég, legalább 10-12 éve meg kellett volna tenni, és azóta minden évben.

A narkó pl. neked is elvette már az eszedet, ezért szar a helyesírásod, és nem bírsz gondolkodni, és nagyon szarok az érveid.

A narkó terjesztése meg még mindig büntetendő. Az ország területén bárhol.
És ez nagyon helyes.

(Mondjuk azt a szar goa zenét narkó nélkül nem is lehet elviselni.)
www.origo.hu/itthon/20120810-a-nemzeti-nyomozoiroda-beszamoloja-az-ozorai-fesztivalon-vegrehajtott-razziarol.html

"A Fejér Megyei Rendőrkapitányság nyolc drogdílert vett őrizetbe, előzetes letartóztatásukról a napokban dönt a Fejér Megyei Bíróság. Egy fővel szemben alkalmaztak testi kényszert, őt a székesfehérvári pszichiátriájára szállították, mert kábítószeres befolyásoltság alatt állt"

"A szóvivő szerint a fesztiválon a drogokat a magyar árak másfél-kétszereséért árulták, például egy gramm kokain a 13 ezer forintos magyarországi ár helyett a fesztiválon 25 ezer forintba került. A rendezvényen egy külön drogutcában lehetett a különböző kábítószereket vásárolni, a drogutcában lakókocsik álltak, ezekre volt kiírva, hogy hol mit lehet kapni "

"Az összehangolt akcióban összesen hat drogkereső kutya vett részt, négy a készenléti rendőrségtől és kettő a NAV-tól. A rendőrség szerint a drog mennyiségét mutatja, hogy a töménység miatt többször cserélni kellett a kutyákat."
@frontember76:
"Harmincas punk vagyok, liberális, ahogy kell."

Az egész beírásod ennek az ellenkezőjét bizonyítja.
@_andris: "De a kábítószer-kereskedők az egy szervezett bűnözői csoport, és teljesen rendben van, hogy a rendőrség utána néz a dolognak. Miért kéne úgy tenniük, mintha nem tudnák, hogy mi van?"

100db gépfegyveres rendőr szerinted milyen hatásfokkal dolgozik mondjuk, 10 beépített nyomozóhoz képest? Ha dealereket akarnak elkapni szerinted melyik módszer a jobb?

Ha dealereket akartak volna elkapni akkor civilruhás (well ozoraruhás) nyomozókat kellett volna használni. A 100 gépfegyveres rendőr arról szólt, hogy aki ott van érezze magát megfélemlítve.

Ez sztem mindenkinek evidens.
Vizó és néhány rendőr már börtönben van, az ozorai buli szervezőinek viszont nem volt beépített emberük a rendőrségnél, aki lefújta volna a készülő razziát...

Lehet, hogy egyenesen a konkurrencia uszította rá a rendőröket az ozorai bulira...
@jpmjpm: Korábbi években is mindig volt hír arról, hogy civil ruhások vadászták a dealereket a Sziget területén.
Most erődemonstrációt tart a hatalom, hogy örülhessenek a retardált rendpárti szimpatizánsaik.
Én azt hallottam a héten minden illegális szoftvert birtoklóra is rábasszák az ajtót majd valamelyik hajnalban, minden nyílásban (!) pendrive-okat fognak keresni, hiszen a törvényeket mindenféle mérlegelés nélkül BE KELL TARTA(T)NI.
Azé vannak!
@Kócos János: ajjaj, már a cigányozós kommentek jönnek? (igazad van amúgy)
@djlaczko: :) Vigyázz mit kívánsz! Egy ilyen világban te is bármikor kerülhetsz a fasz, khm. a gumibot rosszabik végére.
@Muad\\\'Dib: ismerlek, nem fogok veled vitázni a barom meglátásaidról...
@Atrox: Azért a nácik szisztematikusan kiirtottak pár millió embert ... joggal "sipítoznánk" rendőrért. Ha ugyanez a csoport magyar történelmi értékekről szóló videókat nézne, mondjuk Mátyás királyról és a Fekete seregről, akkor senkit nem zavarna
@Kócos János: Attól, hogy be kell tartani egy tv.-t még lehet szar.
Voltam már Ozorán. Szép a vár. Viccet félretéve, a fesztiválon is '99-ben, meg 2000-ben. Még egy sört is nehéz volt kapni, mert senki sem ivott olyat. Mindenki mást tolt. Hol, kitől vették? Miért jönnek ide azóta minden évben? Sok volt köztük az amerikai, ausztrál (!), angol. Azok hogyan hozták be az anyagot? A reptéren nem buktak le? Csak nem itt vették? Csak nem a fesztiválon? Hiszen nem zavarnak senkit. A szomszédos kisvárosban, ahol akkor laktam, nem is tudtak arról, hogy itt egy több tízezres rendezvény. Azóta sem tűnt fel. Akkor hol veszik az anyagot? Milyet és kitől? A vicc nem az, hogy a rendőrség razziázott, hanem az, hogy ehhez el kellett telnie 13(!) évnek. Ugyanis a drog terjesztése súlyos bűncselekmény. Veszélyes a társadalomra. Vagy csak itt árulnak ezek a dílerek, egyébként meg zenetanárok, taxisofőrök, stb? Hülyék vagytok? Vajon a rendőrség civilben nem küldött oda felderítést? Ha elvittek több embert, nem tudták, kiért mennek? Bizonyítékok nélkül bevitték szegényeket? Vajon a felderítés során nem találta indokoltnak a szakember a gépkarabélyokat? Vajon az ilyen ártatlan drogdílerek nem is tartanak fegyvert? Miért tesztek ki ilyen barom posztokat? Csak azért, hogy kúlnak tűnjetek a tízenéves rajongótábor előtt?
@Johnfive: és láss csodát, ha a poszt tetején rámész a cikk írójának a nevére, azaz a "baum"-ra, akkor ott feljön egy kis kép amin tényleg biciklivel van.
Tudom sztereotípia, de miért kerékpározik minden ilyen liberális kis majom feltűnési viszketegséges lmp-s blogger?
@eßemfaßom meg áll:
""A Fejér Megyei Rendőrkapitányság nyolc drogdílert vett őrizetbe, előzetes letartóztatásukról a napokban dönt a Fejér Megyei Bíróság. Egy fővel szemben alkalmaztak testi kényszert, őt a székesfehérvári pszichiátriájára szállították, mert kábítószeres befolyásoltság alatt állt""

Gondolom a posztoló haverja az egyik drogdíler, ezért a nagy sírás a rendőri terror miatt..
@Muad\\\'Dib:

a te korábbi más témájú kommentjeid és főleg a felhasználóneved alapján sokkal értelmesebb embernek gondoltalak annál, ahogy itt kommentálsz
((az én nevem méltatását kihagyhatnád a reakcióból ha lesz))
senki nem akart semmilyen törvényt betartatni Ozorán
sokan leírták már hogy van 2-3 fesztivál ami olyanok érdekeltségébe tartozik, akik közel vannak a tűzhöz
minden cuccot meg lehet szerezni a szigeten, a volton, és a balaton soundot meg inkább ne is említsük meg:)
double standard, ez az ország erről szól, minden téren
puffogni lehet, hogy itt meg ott nem akarják betartani a törvényt az emberek, de a tény az sajnos az hogy valahol megbüntetnek ezért valakiket, valahol meg nem. szintén minden téren és területen
a társadalmi norma nem a blogíró normája. ezért lesz jó párszor elpicsázva a rendőrök által :D
@Johnfive: Van igazságod, ma ebben az országban lehet önös politikai célokra használni a rendőrséget.
Engem mondjuk nem fognak lerohanni az esti két söröm miatt, és mást sem otthon, mert méllyeket lélegzett a cigijéből, tehát nem kell a hiszti, ez még nem É. Korea.

Azon meg felesleges kiakadnod, hogy goa partin drogot keresnek.
A hentesnél te is húst keresel, nem zöldséget.

Ők se hülyék.
remélem ez a mocskos, zajos, várost élhetetlenné tevő SZIGET lesz a következő!! Hidakat lezárni, mindenkit megmotozni, lesz ott fogás bőven!!! ki hiszi még azt hogy itt bármit lehet?!
@Kócos János: arról mondok véleményt amiről akarok. Ha nem tetszik neked vagy másnak az nem az én bajom. Ha mindenki birka módjára bólogatott volna a világtörténelemben minden törvényre akkor most nem írogatnánk egymásnak... tök feleslegesen...
Az alkoholos párhuzamot meg az évszázadok óta bort termelő, fogyasztó, szőlőkulturából élő gazdák nevében kérem ki magamnak. Azért, mert ti a gandzsát szeretitek, nem kéne lehülyézni egy egész kultúrát. Ahogyan nem kötelező heroinistává válni, úgy nem kötelező alkesznak sem lenni. Ez még mindig Magyarország, Közép-Európa, szerencsére. Nem India.
@djlaczko: direkt nem írtam bele, hogy cigány. Ez a jelenség más csoportban is előfordul. Az arányok persze már másik témába tartoznak.
@Johnfive: igen, lehet szar, viszont, ahogy korábban is írtam, ezt nem egy állampolgár dolga megállapítani.

@lfleto: egyetértek. Kétlem, hogy csak feltételezések alapján kivezényeltek nagyjából 100 gépfegyveres rendőrt...
@Muad\\\'Dib:
Remélem se te és se a többi agyatlan nem torrentezett még mert az bizony sokkal nagyobb bűn mint bármiféle drog fogyasztása. Tudod miért? Mert azzal tényleg megkárosítasz másokat. Ők nem tettek ilyet. Nyilván nem kéne hagyni hogy az utcán belője magát vagy betépjen akárki de fogjad már fel a parányi agyaddal hogy senkit nem bántottak és teljesen felesleges vegzálni az ilyen embereket.
@svanu:
Ezek szerint nyilván nem a dealereket tartják el a vásárlók. Na, végre tanultam valami újat.
@blah: látom, a szövegértés sem megy. Véleményt mondhatsz róla, ítélkezni felette viszont nem a te hatásköröd. Ha esetleg még így se érted, leírom egyszerűen:
Véleményed lehet a törvényekről, de nem döntheted el, hogy betartod-e, vagy sem. Tudod.. az önbíráskodásról is van egy törvény...

Utóbbiban igazad van. A társadalomban néhányan teljesen feleslegesen írkálnak minden baromságot..

@lfleto: ezzel vigyázz, a narkósok erre azt szokták mondani, hogy azoknak a szereknek is vannak kulturális kötődései. Ez önmagában még igaznak is vélhető, de kétlem, hogy közülük olyan sokan vallási-, illetve rituális kellékként használják a szereket.
Mondjuk a pszichiátria személyzetére veszélyesek lehetnek, miután rajta maradnak a cuccon, és beviszi őket az OMSZ pl. begombázva. Tavaly is volt jónéhány. A szülők meg csak sírnak.
@djlaczko: "és láss csodát, ha a poszt tetején rámész a cikk írójának a nevére, azaz a "baum"-ra, akkor ott feljön egy kis kép amin tényleg biciklivel van.
Tudom sztereotípia, de miért kerékpározik minden ilyen liberális kis majom feltűnési viszketegséges lmp-s blogger?"

Mi a fasz köze van a biciklizésnek aranyapa a politikai nézetekhez? A biciklizés helyett ha mondjuk futna, akkor nem lenne libsi 35 kilós betépett majom? Mennyire mélyhülyének kell lenni az ilyen párhuzamok felállításához?
@svanu: torrentezni a hatályos szabályok szerint nem illegális, főleg nem zenét és filmet.
Ja, és a családom borfogyasztó (nem alkesz, fogyasztó) tagjainak többsége simán megélte a 80-at. Ja, hogy ez még nem statisztika, ez tényleg nem az, csak kultúra, kultúrált bor-, pálinka- vagy sörfogyasztás. Gasztronómia, sztorizgatás a szőlőben, árnyas lugasokban, fröccs mellett, néha nótázás, nagyon ritkán másnaposság nagy gondolatokkal. Az, hogy fűtől is be lehet állni, igaz, de azért nem rosszabb a másik sem, ami egyébként törvényes. Mert a törvények legnagyobb része már a római kor óta betartandó követelménnyé vált szokás, hagyomány, közízlés, közgondolkodás. Ez ilyen. Ha majd a drogozásotok is társadalmi normává nemesedik, mint Hollandiában - ami erősen vitatott ott is - akkor lesz törvény is, ne félj. Amíg nem, addig meg razzia lesz és szigor. Nagyon helyesen.
@Kócos János: te figyelj már és neked akkor gondolod jogod van felettem ítélkezni? Te biztos olyan aranyember vagy aki világ életében soha semmilyen törvényt nem szegett meg és a szabályok nélkül biztos üres volna az élete, úgyhogy a hozzám hasonló bűnözőket úgysem tudja megérteni. Te is inkább anyáddal cseverésszél.
A törvényeket meg lehet ítélni, meg lehet őket változtatni, a parlament ezt csinálja. Ezért van jogalkotás, és nem csak jogalmalmazás. A jogi törvények nem természetörvények.
Véleményem szerint a drogtörvények szarok, a társadalom egészére való veszélyesség pedig kevésbé fontos, mint az egyénnek a szabad cselekvéshez való joga.
Aki hülye, az haljon bele a drogba, aki nem, az meg élhessen vele.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: azt, hogy le van szarva az összes törvény? Hmmm... tényleg igazad lehet. Azon ne is csodálkozz, hogy rád is szarok.
@Kócos János: Van kultúrális gyökere, sőt. Tiszteletre méltó hagyománya van a révülésnek sok keleti országban, de nagyon kedvelem a hippi-korszakot is Hendrix-kszel, a Hair-rel. Ezzel semmi gond sincs. De az pont attól volt izgalmas, hogy törvénytelen volt. Ez olyan mint elszívni egy cigit a gimi vécéjében. Jó dolog, de kár lenne törvényessé tenni. Pont a lényege veszne el. 200-zal száguldozni is fasza dolog, de nehogy már törvényes legyen...
@Kócos János: hogy te mekkora egy szolgalelkű nyomorult senki vagy :D
@killin tours:
Azt a hozzáállást soha nem értettem, hogy azért ne legyen valahol betartva a törvény, mert mások elkerülik a kellő befolyással. Ugyanis lényegében ezt javaslod. Hagyjuk csak békén őket, mert mást is békén hagynak.
@Squid: hát aki pesten biciklizik, az kizárólag lmp-s lehet. kivéve Tomcat, ő is biciklizett pedig ő náci. vagy már nem. Fene tudja. De szerintem index szerkesztőségnél is napi bicikliszeánszokat tartanak. Körbeállják a bicikliket és közösek rántanak rá, miközben magukban imádkoznak a Nagy Kulacstartóhoz.
@blah:
Azért azt áruld már el, ki fogja megmondani, hogy pontosan melyik törvényt lehet leszarni? Értem én ,hogy kellően nárcisztikus személy vagy, de azért az még lehet téged is fárasztana, ha az egész ország hozzád zarándokolna megkérdezni, éppen most mit lehet és mit nem szabad leszarni...
@svanu: azt azért ne felejtsük el, hogy közvetetten a drogosok okozzák az egyik legnagyobb kárt a társadalomnak, és itt mind lelki, mind anyagi dolgokra gondolok. A drogos (itt a szintetikus cuccra rászokókra gondolok) előbb-utóbb tönkreteszi családját, környezetét, életmódja miatt elveszti munkáját, anyagilag megszorul, emiatt alantas dolgokra kényszerül, belekerül a drog elosztásba, bűnözni kezd, mert kell neki a pénz az anyagra. Végül már senki és semmi nem számít neki, csak a cucc. Aztán vagy teljesen tönkremegy vagy valamiféle elvonora vonul, amit persze nagyrészt szintén a társadalom fizet.Én nem gondolom azt, hogy ezzel nem ártana senkinek és így vagy úgy ne fizetne rá a társadalom arra, ahogy ő él (a tönkretett, szétcseszett, összeomlott családokról, szülőkről, gyerekekről nem is beszélve)...
Kedves poszt író! Örülj hogy nem jelentenek fel. De ha még egy rossz szót szólsz leperelem rolad a lyukas gatyadat.

Te is tudod hogy túlléptél egy határt.

Köszönöm az egyuttmukodesed.

Csók,
Azért ellenszenves ez a rendőri ellenőrzés, mert közben nyilvánvaló bűnügyekben megy a teszetoszás, aktatologatás. Mindig azt baszogatják, aki látszik.
@Muad\\\'Dib: bocs de kinyilvánítottam ilyen irányú hajlamaimat, hogy megmondom ki milyen törvényt tartson be vagy megint hülye vagy?
@blah:
Akkor most mégis jól tették a rendőrök, hogy illegális drogokat foglaltak le?
@blah: Látom egy kicsit ideges vagy, ezért nehezen fogsz fel összefüggéseket.
Késik a díler?
@Muad\\\'Dib: most komolyan, ki a fasznak lesz belőle baja, ha elszívnak egy-két füves cigit? Ilyen alapon, akkor az alkoholt is be lehetne tiltani, meg a sima dohánytermékeket, azok is ártanak legalább annyit...

Azt meg ki nem fossa le, hogy mik a törvények ezzel kapcsolatban? Az élni és élni hagyni elv szerintem sokkal előrrébb való.
@djlaczko: "hát aki pesten biciklizik, az kizárólag lmp-s lehet. kivéve Tomcat, ő is biciklizett pedig ő náci. vagy már nem. Fene tudja. De szerintem index szerkesztőségnél is napi bicikliszeánszokat tartanak. Körbeállják a bicikliket és közösek rántanak rá, miközben magukban imádkoznak a Nagy Kulacstartóhoz."

Hát van bajod ember, nem is kevés basszus..

Nem lehet, hogy aki Pesten biciklizik, az azért teszi, hogy ne a dugóban kelljen a 450huf/l benzint elbaszni, vagy esetleg a büdös igénytelen szauna jellegű BKV-n utazni?

Esetleg tudomisén testedzésnek sem rossz talán?

Miért van ez neked ennyire beszorulva aranyapa?
@Agent Cooper: Pont ez a baj ezzel a kifordult ál-liberális, inkább libertinus gondolkodással, amit írsz. A társadalmi veszélyesség nem számít, fő, hogy én jól érezhessem magam. Vagyis nincs is szükség társadalomra... Tehát szerinted semmi sem számít, ami közösségi. Történelem, hagyomány, közgondolkozás, normarendszer, semmi. Szerencsére ez a gondolkozás mindig marginális marad, mert az emberek többségének van esze és megérti, hogy egy közösség (család, barátok, társadalom, nemzet) sokkal életképesebb, mint az ember egyedül. Ez még a marxista történetfilozófia, meg a szociáldarwinizmus szerint is így van. Az ember közösségbe szerveződik, mert így erősebb. Többek között ezzel emelkedik ki a társadalomból. A közösség meg egyenlő a mindenki által elfogadott - nem szeretett és vitathatatlan, de elfogadott - normarendszerrel, vagyis a törvényekkel.
Adjon az Isten nektek rendőr mentes országot.Akkor majd megtudjátok,hogy mire való a törvény,mire való a szabadság,a jog s.t.b.....
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Még tuti nem és az is szinte biztos, hogy ki fogják valamelyik(ek)et. De, hogy ne tekintsék életformának, pozitívnak és/vagy követendőnek, az az én felelősségem, amiért meg is teszek mindent. Nemhogy egy hétig betépve rohadjanak egy táborban...mert trippelni jó és az az "ótvar faszfej", aki nem engedi.
Nem célom, hogy szimpatikus legyek, szóval ezt a részét negligálom... ;-)
@McKinney: Civilben,de nem kommandós Rambónak öltözve !
@collateral collector: Ez a szolgálunk.

Bűnözőkkel meg nem foglalkoznak, mert ha kishal akkor elszalad, ha hülye akkor visszaüt, ha komolyabb visszalő, ha főnök akkor meg van parlamenti, vagy rendőrkapitánysági belépője, vagy samesza.
@Dövan:
Rögtön azzal kezdtem, hogy itt nem füves cigiről van szó.
@fuhur: Kedves, aki bűncselekményt valósít meg azt hívják bűnözőnek. Ilyen Pld kábítószerekkel való dilerkedes... Igen?
Remélem majd a post-oló is megéli amikor egy benyomott "élettársa" elüti a saját gyerekét ---
és a tárgyaláson csak a, nem emlékszem semmire mert kábítószer hatása alatt voltam jön ki a száján!
Természetesen a kis áldozatnak ne legyen semmi baja!!! Nem úgy mint az enyémnek...
@blah: látom, az "ítélkezés" szó jelentését azóta sem sikerült megérteni. Én véleményt formáltam rólad. A szabályok pedig a civilizáció nagyon korai kezdete óta jelen vannak, csak anno vallásnak hívták. Aki nem volt hajlandó az adott vallásnak megfelelni, azt valamilyen okkal minden társadalomban kiközösítették, esetleg meg is ölték. Szóval igen, ha nem lennének szabályok, az azt jelentené, hogy megszűnt a civilizáció, annak vívmányai elérhetetlenek, és mindenki azért dolgozna a földeken, hogy fenn tudja magát tartani.

@Dövan: azért, mert képes vagyok felfogni, és elfogadni, hogy mi a társadalom fogalmának lényege? Valóban, előfordulhat egy csicskalelkű, üres életű senki vagyok. Az viszont biztos, hogy te se tudsz szöveget értelmezni, és valós értékű diplomád soha nem lesz.

@Muad\\\'Dib: haggyad, szétszívták az agyukat, az ép agysejtjeik pedig épp azon ügyködnek, hogy miből lesz pénz több cuccra. Az olyan véleményt, ami az övékkel nem egyezik, képtelenek elfogadni.

@Atrox: ez egy túlzottan hosszú gondolatmenet az ellentétes oldal véleményvezéreinek. Szerintem tagold bekezdésekre, úgy talán érteni fogják.
szerintem sem meglepetés a razzia Ozorán, sőt több mint időszerű. állítólag ráadáasul nagyon korrektek voltak a rendőrök, úgyhogy tényleg semmi ok panaszra, számíthatott (volna) ilyesmire bárki, aki odamegy (az a csoda, hogy eddig nem volt).

de: az egész egy szemforgató, ostoba és álszent "a drog az rossz, értem?" alapból táplálkozik, ami eleve problémás, és még ezen is túl több mint valószínű, hogy a razzia mögött kenőpénzek (hiánya), riválisok elintézése, üres statisztikajavítás vagy efféle áll, ami még a "törvényes" indokot is teljesen megszentségteleníti, ha lehet ilyet mondani.

ugyanakkor eleve nem értem, miért kell olyan embereknek, akiknek semmi köze az egész drogozáshoz mert saját preferenciájuk szerint messzire kerülik (ami teljesen érthető és jogos), szóval miért kell nekik azzal jönni, hogy "ha ez a törvény, akkor ne csináld és kész". hol akarnak ők élni, rendőrállamban? és ha valami olyasmi lesz tilos, amit ők szoktak csinálni, akkor mi van?
ez a "birka" üzemmód legszebb demonstrációja, amikor a nép beleegyezik abba, hogy "ha azt mondják hogy így van akkor így van és kész". hahó, mire jó ez?
na mindegy.
az ozorai fesztivált több száz felfegyverzett (!!!) rendőr

Azért rendőrök. Idióta!
@Muad\\\'Dib: ja ok megint hülye vagy.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: tudod az értelmes embert és a hülyét az különbözteti meg, hogy míg az előbbi tudja árnyaltan látni a dolgokat az utóbbi csak szélsőségekben gondolkozik. Nem akarlak kétségek között hagyni, te és az ifjú atreidesz az utóbbi kategóriába tartoztok. Azon meg ne csodálkozz, hogy nem adom meg a tiszteletet... ostoba.
@Muad\\\'Dib:

én lényegében nem javaslok semmit
hanem röhögök azon hogy 3 fesztiválon lehet nyugodtan drogozni,drogot venni, árulni, egy másikon meg nem
@CyberPunK: Teljesen igazad van. Ezért van minden ittasan okozott baleset után is akkora tüntetés az alkohol betiltásáért. Vagy várj, mégsem...
@Atrox: Azzal az a baj, hogy a náci eszmék mások kiirtásáról, elnyomásáról szólnak, ami nem pont az a kategória, ami nem árt senki másnak. Ha meg tudnák oldani, hogy mindentől távol kiélik ezt egymás közt, aztán hazajönnek, és képesek emberi módon viselkedni a melegekkel-cigányokkal-zsidókkal, akkor szerintem senkinek nem lenne baja egy ilyen táborral. Persze akkor mi értelme lenne, ugye...
A poszthoz általában: az a baj, hogy mivel valóban totál törvénytelen dolgot műveltek Ozorán, ezért a rendőri akció teljesen indokolt (még ha nem is gépfegyveresen stb). Valóban nem volt túl "fair", de ahogy írta is valaki korábban: a számok biztosan jól fognak majd mutatni az év végi kimutatásban, és szerencsétlen fesztiválozó füves kölyköket egyszerűbb kergetni mint felfegyverzett rablógyilkosokat.
Meg úgy egyáltalán: aki ennyire üdvözli a törvények szigorú betartatását, az fáradjon be a legközelebbi rendőrörsre, és tegyen részletes vallomást az összes felderítetlen szabálytalan parkolásáról, közlekedési kihágásáról és illegálisan letöltött anyagáról, mert szinte biztos vagyok benne, hogy a kommentelők 98%-a sáros. Vagy az nem _annyira_ törvényellenes? Az még belefér? De Ozora már nem?
Jovedeki ado... Majd ha rateszik a cuccra, nem jarnak a rendorok...
"Az országos rendőrfőkapitány visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az ozorai fesztiválon tartott csütörtöki rendőrségi razzia után"
Liberálék igen nehezen emésztik, hogy Magyarország a különféle emberi jogi egyezmények mellett a Nemzetközi Kábítószeregyezménynek is tagja (mást nem is nagyon tehetne), és ebből az a szomorú kötelezettség adódik, hogy biza nemcsak a buzi-és cigányvegzáló széljobbok, hanem a drogosok száját is el kell kenni. Keményen.
Sajna, nem lehet válogatni :-)
@Kócos János: te figyelj már, nem keversz össze engem anyáddal? Vele kéne ezt megvitatnod...
@blah:
ROTFLMAO...
Na igen, ezek az általános válaszaid, amikor valakinek sikerül 5 perc alatt ellentmondásba kergetni.
Összefoglalom, mert tudom nem érted:
1) Milyen már, hogy a hülye rendőrök odamentek illegális drogot keresni (mellesleg találtak is)
2) Én olyat nem mondtam, hogy nem kell betartani a törvényeket
3) Mindenki hülye, aki nem érti ezt a kis ellentmondást
"a résztvevők fogyasztanak mindenféle tudatmódosító szereket, kvázi spirituális trip-ként lebegnek néhány napot egymás között."...NU, PONT ezt nem kéne nekik csinálni ! :)...a MERAKKOR JÖN A LEROHANÁS.......:)
Nem hiszem, hogy a boszorkányüldözésre jogos mentség volna, hogy "de hát ez a törvény".

Objektíve semmivel sem alábbvaló ez a fajta spiritualitás és ez a fajta tudatmódosítás, mint a hagyományos szokások. Sőt.

A huszonegyedik században talán már nem gépfegyverekkel kellene kezelni a kulturális különbségeket.
@lfleto: pont az a lényeg, hogy zéró a társadalmi veszélyessége annak, ha néhány hüjegyerek a világvégén füvezik. Társadalmi veszélyessége annak van, amikor ellopják a csatornafedelet, vagy a füvet az iskola előtt árulják. Akkor oda kell baszni keményen.

De mi történik? Kimegy a rendőrség, előállítanak 50 embert visszaélés miatt, akik közül, mivel szétszórták a cuccot már amikor az első rendőr megjelent, majd 48-at felment a bíróság mert nem lehet semmit sem bizonyítani. A maradék kettőt meg, akik csak ott feküdtek, de rájuk esett a füvescigi a nagy dobálásban, jól becsukják, holott nem csináltak semmit :D

Közben meg szét lehet lopni a környéken mindent, mert redőr sehol, mivel az volt a legnagyobb probléma, hogy valakik ott feltehetőleg olyan dolgot műveltek, amit talán pont idén nem szabad...
@Atrox: Akkor talán nem a drogot, hanem a függést kéne "büntetni" (inkább kezelni), nem? Viszonylag egyszerű lenne ellenőrizni, hogy az illető be tudja-e tölteni a funkcióját a családjában/a társadalomban, vagy segítségre szorul.
Ld. megintcsak: rengeteg alkoholistánk van, mégsem az alkohol betiltásáért megy a kampány. Ha valaki szexfüggő, akkor elvonóra küldik, nem pedig random ajtókat rugdalnak be rendőrök éjszakánként, hogy véletlenül nem dugnak-e. Fűvel és egyebekkel nem lehetne ugyanez?
@Squid: hát akkor menj ki az utcára, állíts meg 10 biciklist, garantálom hogy 9 belőle lmp szavazó, ráadásul marihuána fogyasztó lesz.
Esetleg ha nem akarsz sokat várni, a Deák téri gödörnél is kérdezősködhetsz, de ott kevesebb az esélye hogy biciklis nácit találsz!
@Squid: jah azt hagy tegyem hozzá, hogy ez kizárólag csak budapestre vonatkozik. vidéken a bicklisek jó arcok.
@artanis: Sajna nem egészen... letölteni legális, viszont megosztani illegális, a torrent pedig azonnal vissza is osztja a filet, így te is egyből illegális terjesztő leszel.
@Muad\\\'Dib: ja ha olyan hülye vagyok akkor mit vitázol velem a semmin. Simogasd magad ha olyan tökéletes vagy. Csak hülye mint a segg mert azt hiszed a baromságodat bemagyarázod nekem... ha csak az egyesek meg a nullások neked az értelmezhető válasz akkor keress egy hozzád hasonló droidot.
Lehet azt mondani, hogy a kábítószer fogyasztás törvénytelen, tehát az ilyen akciók kívánatosak. De akkor az is kívánatos lenne, hogy hétfőn reggel 7 kor mindenkit megállítanának az M7-en szondáztatásra és vérvételre, meg műszaki vizsgáztatásra, hiszen mennyi törvényellenes cselekményt ki lehetne így szűrni. A törvény betartatása bizonyos határon túl, nem racionális. Most pl. külföldieket basztattak akik 6 nap múlva úgysem lesznek már itt. Nem a mi tb-nkre buliznak.
@djlaczko: "hát akkor menj ki az utcára, állíts meg 10 biciklist, garantálom hogy 9 belőle lmp szavazó, ráadásul marihuána fogyasztó lesz.
Esetleg ha nem akarsz sokat várni, a Deák téri gödörnél is kérdezősködhetsz, de ott kevesebb az esélye hogy biciklis nácit találsz!"

"jah azt hagy tegyem hozzá, hogy ez kizárólag csak budapestre vonatkozik. vidéken a bicklisek jó arcok."

Te teljesen elmeroggyant vagy basszus..
"Miután a Hír TV Panaszkönyv című műsora lebuktatta az Ozora fesztiválon működő drogtanyát, a rendőrség is lépett."

No comment.
@Atrox: "Az elvonó pénzbe kerül" gondolathoz:
Igen, minden orvosi kezelés pénzbe kerül.
Tiltsuk be a sportokat is? Csomó sérülés, szalag- és izomszakadás, csonttörés, miegyéb van miattuk, amivel nehézségeket okoznak a társadalomnak és a családjuknak, és sok pénzbe kerül a kezelésük, amit szintén adóforintokból fedeznek.
@Dövan: pont az a lényeg, hogy zéró a társadalmi veszélyessége annak, ha néhány hüjegyerek a világvégén füvezik.

És valóban csak ennyi volt? Honnan tudod, ott voltál? Szerinted minden drogos csak füvezik?

Mondok egy jó példát társadalmi veszélyességre: azok, akik kinyírták Marian Cosmát, be voltak állva rendesen (kokain).
Tessek olyan partra szavazni amelyik nem kriminalizalja a marihuanat es akkor nem lesznek ilyen tulkapasok.
@Siphersh: Kulturális manifesztum lenne a narkó?? Szerintem bűncselekmény. Az alkoholban, a cigiben is szorítani kell, nemhogy ezt legalizálni. Azt melyik/hányadik Kálmán mondta, hogy "narkósok pedig nincsenek"?!?
@kotov: nem akartam ehhez a bejegyzéshez írni semmit, de teljesen egyet kell értsek a hozzászólásoddal.
mi ez az álszentség? ozorán masszívan drogoznak, és skrupulusok nélkül árultak mindent, értsd: nyakukba akasztott táblákkal sétáltak tavaly a dealerek, rajta a tőlük vásárolható anyagok neveivel. ez nem bal vagy jobb kérdés, ilyet sehol nem engednek meg. nyilván nem a fogyasztókra hajtottak, hanem az ipari kategóriájú árusokra. és minek írsz bármiről is ha azt írod, h "Magam soha nem voltam bent"?????
@blah: menj inkább aludni, haver....már szénné égetted magad :-)
@Dövan: Nincs társadalmi veszélye... :-DDDD Oké, de majd egyszer ha aggyal születsz, ígérd meg, hogy azzal is át fogod gondolni ezt a kijelentést! ;-)))))
@lapos a Föld:

és te minek írsz? te sem voltál
@Dövan: Nem akarod érteni? Én jártam a fesztiválon. Tetszett. De pont az a vagányság benne, ha van, hogy mindenki tudja, törvénytelen, amit csinál és lehetnek következményei. Vicces, hogy ez már 12 éve volt és nem voltak... Ha jól értem, nem a fogyasztók miatt mentek ki a rendőrök. Szerinted több tízezer drogozót nem profi dílerek szolgálnak ki? A profi dílerekhez nem köthető a drogterjesztésen kívül (aminek a társadalmi veszélyessége, mondjuk az iskolás korú populáción belül igenis óriási) semmi más bűncselekmény. Csak én tudom úgy, hogy ez az "iparág" a klasszikus maffia-tevékenységek egyike? Vagy a Keresztapában és a többi filmben annyira teljes volt a fikció, hogy ez nem igaz? A rendőrségnek, ha tetszik neked, meg a többi okostóninak, ha nem, pont az a dolga, hogy a díler-maffiákat, akiknek nagy a társadalmi veszélyességük, fülön csípje. Annak meg, hogy a Szigeten még nem csaptak le, az egészhez semmi köze sincs. Azért, mert nem fogják el egy gyilkosság elkövetőjét, a másik, őrizetbe vett gyilkos még semmiképpen sem menthető fel.
99 óta megy az atombelövés...
egy razziával, szerintem örüljenek, hogy eddig nem nézett oda senki.
@lapos a Föld:

a nyakukba akasztott táblával igaz
nekem meg pingvin volt a keresztanyám
@Atrox: Ez egyaltalan nem bizonyitott; az sem bizonyitott hogy letezhet-e egyaltalan a drog nelkuli tarsadalom - ahogy az is kerdes letezhet-e a korruipcio nelkuli burokracia.
Valojaban pont arra van pelda hogy drog nelkul nincs tarsadalom, valamilyen formaban meg fog jelenni, ha tetszik ha nem.
Annyit lehet tenni hogy a negativ hatasait minimalizalnjuk; ebbol a szempontbol a marihuana pont nem a legveszelyesebb drog mert az a cigi meg az alkohol; es az sem nyert bizonyitast hogy a kriminalizalas barmin is segitene, rengeteg negativ hatasa van amit itt felsorolni is nehez lenne, cserebe nem eri el a celjat, a drogfogyasztast nem szamolja fel.
@jpmjpm: fogadjunk, h te is egy kis szabadbölcsész faszvakaró majom vagy, aki 3 év múlva krumplit süt a mekiben
@blah: te részegen mindig ilyen kis karatés keménycsávó vagy?
Akik feltették maguknak a "törvényt be kell tartani!" lemezt, azok elgondolkodtak már azon, hogy milyen törvényt kéne betartani? Azokat amit az utóbbi két évben a kormány ámokfutása eredményeként agyonmódosítottak és hülyébbnél, hülyébb dolgok sültek ki belőle?
Vagy azt az alkotmányt, amit egy gőgös törpe a saját kedve szerint átirkált a saját érdekében?

Nézzetek már szét milyen törvények vannak ebben a szar országban! Minden be van tiltva, ami nincs azt agyonadóztatják, vagy agyonbüntetik!

A pálinkafőzésen kívül, MINDEN törvény szigorodott és a lakosság sanyargatását segíti elő valamilyen módon!!!!
@Jeff Vader: igen hiszen Budapest alapvetően nem mocskos, nem zajos, nem élhetetlen és nincs tele drogosokkal...
@clegane: Ezt hívják közakaratnak. Ezen nyugszanak a törvények. A törvényeken az állam, az állam pedig - még akkor is, ha nem demokratikus - az ott élők közakaratát testesíti meg (erre mondta talán Széchenyi, hogy minden országnak olyan az elitje, amilyet megérdemel). Amikor a kormányzás, a törvénykezés, a bíráskodás vagyis a hatalomgyakorlás hármassága elszakad a közakarattól, közízléstől, normarendszertől, változás következik. Diktatúrák esetén forradalom, demokráciákban kormányváltás. Így működik a rendszer. Hogy szerinted ez nem jó... Hát ez csak ismerethiány, nem vélemény.
@lfleto: hát ha azt hiszed, hogy a törvényeket a "köz" akarata alapján hozzák, akkor nemtom kinek az ismeretei hiányosak.
@killin tours: konkrétan láttam, te kis pingvin gyerek
Teljesen egyértelműen kijelenthető, hogy a poszt írója egy ostoba, ótvar faszfej, aki félreérti saját szerepét a társadalmon belül.
@Nick Leeson: Vannak akik egyenlobbek a tobbieknel ;)
ez is egy vélemény. megjegyzem az utolsó bekezdés kirohanásával kivágta a fát amin fröcsögött.
@Nick Leeson: Melyik alkotmányos vagy egyéb polgári jogod sérült és mennyiben befolyásolja ez a létedet/életedet?
Összefoglalom.

Liberális érvek:
-nem ártok én ezzel senkinek.
-most ez ott a világ végén kit zavar?
-bezzeg máshol nincs razzia!
-az alkohol is káros, sőt!
-szarok a törvények!
-anyád!

Nem liberális érvek:
-illegális.
Csak egyszer próbálnátok egy ilyen békés hangulatú drogfesztivált rendezni az USA-ban, Angliában vagy Nagy-Britanniában....

A börtönből senki sem kerülne elő.... Senki.
azzal nekem semmi bajom nincsen hogyha drogot fogyasztanak, en is szoktam, csak mar kurvara unom a kavet :)))
a fo gond azzal van hogy nem adoznak, pedig ez egy nagyon sulyos buntett!!!
az ilyet fel kell deriteni es elkapni a tokuket
en akar meg a drogfogyasztoval is UTOLAGOSAN visszafizettetnem, elvegre ha a rehabig eljut akkor csak lehet valamit mondani mennyi anyagot fogyasztott el, es mivel nem kert rola szamlat igy vélelmezhető, hogy az adocsalast a dilerrel EGYUTT kovettek el
@laci_52: én is itt keresgélnék. üzleti alapon lettek ezek a rendőrök oda küldve. majd nemsokára átballag valaki, hogy tegyen egy visszautasíthatatlan ajánlatot a fesztiválszervezőknek az átvételre.
en ott voltam, azert vicces latvany amikor egy hippi lanyt igazoltat nyolc fegyveres rendor. :D
@PHILO: Angliában vagy Nagy-Britanniában. Hm.
Hihetetlen méreteket ölt az idiotizmus. A stresszes életmódtól frusztrált tudatlan és boldogtalan hülyék, akiknek fogalmuk sincs, hogy miről írnak, osztják itt az észt, hogy a drog így meg úgy.

Bepiálsz párszor egy hónapban? Ettől alkoholista lettél? Ugyan így, ha szívsz párszor egy hónapban, attól nem leszel "drogos", ezt kéne tudni. Mellesleg az alkohol károsabb és nem nyújt akkora élményt. [hallgasd meg a kedvenc zenéd így is meg úgy is] Ja és meg lehet nézni a neten, hogy minek mekkora a függőségi mutatója / károssága (cukor, kávé, cigi, alkohol, fű - nézz utána!!!).
media.tumblr.com/tumblr_lm9umkx20I1qcc8ul.png

Hányan halnak meg alkohol miatt? És a fű miatt? És mivel mennyit foglalkozik a sajtó? NÉZD MEG:
static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/11/6/1257523718987/Information-is-beautiful--001.jpg

farm6.staticflickr.com/5093/5497898553_5901e2c12b.jpg

Az egész minden a pénzről szól, azért illegális MÉG. Nézd meg a nyugatot, mindenhol kezdik puhítani a füvezést, sőt több helyen már legális. És ezek sokkal fejlettebb országok, társadalmak nálunk.

Mi is történne a dohány és alkohol adómilliárdokkal továbbá a feketepiac milliárdjaival, ha otthon a konyhakertben mindenki megtermelhetné magának a kis boldogságát? Megszűnne a bevétel! EZÉRT tiltják elsősorban. [Pár idióta mindig is lesz, akik függők lesznek, azokat kezeltetni kell.]

És az emberekkel? Elkezdenének gondolkodni az élet dolgain! Békésebbek lennének és nem agresszívak! Több boldogabb, segítőkészebb és mosolygósabb ember lenne.

Tudjátok az alapszabály az, hogy az ember addig szabad, amíg más szabadságát nem korlátozza.
@is: az ide evtol szervezik uj emberek ;) lehet osszefugges?
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: De ugye érzed, hogy a több érv együttesen is mennyivel gyengébb... ;-)
@clegane: Ezt nem így tudom, hanem ez sajnos így van, csak elég bölcsesség kell ahhoz, hogy belásd. A lejegyzett normarendszer csak akkor működik, ha többségi akarat van mögötte. Ez a jogi egyetem első évfolyamán, a római jog tárgy alapvetése. Ugyanis, ha nincs mögötte közakarat, a hosszú távú betartás, betartatás lehetetlenné válik és nagyobb bukást okoz, mint maga a szankcionált tevékenység. A társadalom meg általában racionális alapon működik. A hatalom birtokosai, ha irracionálisan cselekszenek szinte törvényszerűen megbuknak...
@SvenH.: Hány százalék adó van a drogokra? Nagyobb hülyeséget nem tudtál kitalálni?:)
Olyan bűncselekményt üldöznek, aminek nincsenek sértettjei.
Érdekesek ezek az álszent "társadalmi normák"... Az ivászat, a dohányzás, mértéktelen zabálás, a kurvázás persze elfogadott, sőt mi több egyenesen elvárt politikusi és rendőri vezetői körökben. A korrupcióról, az ostobaságról és a zsigeri rosszindulatról ne is beszéljünk.
@PHILO: Burning Man, Tomorrowland, szinte az összes zenei fesztivál amit a kaliforniai sivatagban rendeznek stb.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:
mintha a többi nem az abban leírt alaptételt fejtette volna ki?
Mire fel ez a hőbörgés? Elvégre legálisan járt el a rendőrség, a törvényeknek megfelelően, ha meg panasz van, akkor menj az ügyészségre, ott pampogjon, aki akar.
A rendőröknél elég átlagos a fegyverviselés, mivel fegyveres testület.
Akinek nem tetszik, hogy illegális a drogozás, az menjen oda, ahol szabad... nem sok országot fog találni, ahol tárt karokkal fogadják majd.

Amúgy meg a drogozás veszélyes a társadalomra, elvégre ezért bűncselekmény.

Érdekes, hogy mindig az pampog leghangosabban, akinek vaj van a fején. A gyorshajtók, hogy szar a KRESZ, a drogosok, hogy fasiszta az állam, a bűnözők, hogy ők csak a nehéz gyerekkor és az előítéletek áldozatai. Közben csak be kellene tartani a szabályokat. Figyeljétek meg nyugaton miért olyan jó az élet: mert betartják a közösen hozott szabályokat. Nem a kiskaput keresik, hanem rendet teremtenek és azt fenntartják.
"Persze, nagyjából lehet sejteni, hogy egy igazi széljobbos akkor is tarkón verne egy buzit legszívesebben, ha az nem csinál semmi különöset,"

Nagyjából ezt hívják előítéletességnek, általánosításnak.
@Johnfive:

ad1) a sünök CSAK politikai megrendeléseket tejjesítenek...

ad2) ha véletlen mégsem, azt szakmailag dillettáns módon

ad3) attól hogy kirugsz pár fősünt attól nem lesz változás...

ERKÖLCSI VÁLSÁG avn, amit a politika (fides) felgyorsított és rásegített... most a végéhez közeledik...
@lfleto: például az utóbbi években hány olyan törvényt hoztak, amit a köz akart?
szemezgethetsz innen néhányat.
index.hu/belfold/2012/06/04/lexek/
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: a "szarok a törvények" implikálja, hogy illegális.
Szóval ha neked az ultima ratio az, hogy illegális, akkor gondolom nem sírna aszád, ha Iránban levágnák a fejed vmi. törvényre hivatkozva...
@Muad\\\'Dib: "Érdekes felfogás ebben az országban, hogy itt mindenki azt gondolja, le van szarva az összes törvény, hadd csináljak már azt amit akarok. "

az ok okozatot kevered...

szándékosan vannak ROSSZ jogszabájok és láccólag nem működő hivatalok

ezek valós CÉLJA a diktatúra...
az értelmezhetetlen szabájok és irányítható hivatalok...
a barátokkal KEGYET gyakorolnak...
az ellenfelet ELLEHETETLENÍTIK

éreteeed?
Hát ez egy nagyon okos poszt volt! Csak ennyire tellett baum? ;)
@dr. Bubó: nem kötném az "erkölcsi válságot" a Fidesz regnálásához: az ui. mindig is volt.

Viszont: amíg nem találunk vmi. megoldást arra, hogy hogyan tudjuk korlátozni azt, hogy a hatalommal rendelkezők visszaéljenek a hatalmukkal, addig valóban nem lesz változás.
@soproni1: Ők maguk biztosan sértettjei, áldozatai. Az előző példák között viszont valóban van egy rakat illegális ügy, aminek nincs explicit kárvallotja... gyorshajtás, kurvázás, stb. Azokkal mi legyen?
barmok a pia is drog, meg a cigi meg a kávé...
attól, hogy tiltod még van!
@clegane: Olvasd már egyszer végig, amit írtam, mert ennek így semmi értelme. Tehát: a törvénykezés társadalmi normákon alapszik, mert így racionális. Az irracionálisan viselkedő hatalom törvényszerűen megbukik (diktatúrákban nehezebben, demokráciákban könnyebben). Mi az, amit nem értesz? Ha a jelenlegi kormány törvénykezése nem találkozik a közakarattal, a közakarat elzavarja a kormányt, ha igen, marad. Most majd azt írod, hogy a legtöbben nem így szavaznak. Pedig hidd el, a legfontosabb mindig a saját tapasztalat. Valami miatt a drogliberalizációhoz hasonló baromságokat terjesztő SZDSZ-t a történelem süllyesztőjébe küldte a társadalom, nem mellékesen lekaszálta ez a politika az MSZP vidéki bázisát is (Borsodban a valós probléma nem a drogliberalizáció, meg a melegjog, hanem a cigánykérdés volt, az MSZP helyére be is jött a Jobbik). Erről próbálok írogatni, csak elvi szinten, de, ha ez nem érthető, akkor itt a példa. Az, hogy egy törvény szerinted, vagy mások szerint nem jó, még nem statisztika, csak vélemény, ahogyan az sem reprezentatív, ahogyan írtam, hogy a borfogyasztó családtagjaim, Istennek hála mind megérték egészségben a 80 évüket....
A kérdésre válaszolva: A balliberális, értéknihilista életstílust népszerűsítő, a hagyományos értékeket, családot, nemzeti érzést minden lehetséges fórumon támadó, globalista, internacionalista drogosok, akik Ozorán gúnyt űznek mindenből, ami a normális emberek számára szent, gyakorlatilag mindenki másra veszélyt jelentenek, sőt még önmagukra is. Én mint adófizető elsősorban azt várom el a rendőrségtől, hogy a társadalom romba döntésére irányuló ilyen fenyegetésekkel szemben a leghatározottabban és legkíméletlenebbül lépjen fel. Ha valamiért, a csak puhakezűségért lehet tehát szemrehányást tenni a rendőreinknek, de az irány jó.
@dr. Bubó: Kedves Doktor!
- teLjesítenek
- diLettáns
- kirÚgsz
- fidesZ (persze helyesen csupa nagybetű)

A többivel nem érdemes foglalkozni... :-D
a tudatmódosítókat fogyasztók büntetésének elve inkvizíciós jogelv,a római jogban ismeretlen,az inkvizíció pedig már alkalmazta,így az eredete nem kérdéses.a fő kérdés az,miként kerülhetett bele egy inkvizíciós jogelv egy ensz egyezménybe?az egységes kábítószer egyezmény belső ellentmondásai ugyanis valószínűvé teszik,hogy utólagos betoldásról van szó.az egyezmény teljes egészében szabályozza a drogok forgalmazását,egészen a fogyasztóknak szánt adagok csomagolásának módjáig .a betoldott inkvizíciós jogelv teszi lehetetlenné a végrehajtást,és okoz világszerte jelentős problémákat.

nem a tudatmódosító szerek miatt több a deviancia,hanem a túlnépesedés,és az ebből adódó társadalmi feszültségek miatt.ha a társadalomban felszaporodó devianciákkal akarunk valamit kezdeni,akkor a túlnépesedéssel kell valamit kezdeni.

a tudatmódosítást magát devianciának tekinteni tudatos terelés,bűnbakképzés.a tudatmódosítókat fogyasztók BÜNTETÉSE minden racionális alapot nélkülöz.korunk szégyene.a sötét múlt csökevénye.

szabályozás szükséges,de nem lehet az alapja egy középkori jogelv.a fogyasztókkal az egészségügynek kell foglalkozni,a terjesztőkkel az adóhatóságnak,és a rendőrségnek.a forgalmazás betiltása az erősen addiktív szerek esetén indokolt(a svájci rendszer bevezetése,tehát a függők állami ellátása mellett),ebben a körben szükséges az illegális terjesztők büntetése.
az egyéb egészségkárosító szerek forgalmazására pedig most is vannak szabályok.
a tudatom pedig az én ügyem.
le az inkvizícióval!
én aztán igazán nem vagyok se jobbos, se begyöpösödött faszfej, de a posztíró bőven átesett a ló túl oldalára. nem a rendőrség hanem ő van szereptévesztésben és azt hiszi hogy a szabadság egyenlő azzal h mindent szabad.

ez meg már teljes abszurditás:
"egy teljesen elferdült, aberrált rendpártiságot"

hát nehogy már a szabályosság legyen az elferdült és aberrált...
@lfleto: Lehetne néhány epizódot sorolni az elmúlt 2 (akár 22) évből, amikor az aktuális hatalom olyan dolgokat valósított meg, melyeket a közakarat ugyancsak nem kívánt, illetve a jónép egyértelmű óhajára az elit csak legyintett.
Egyébként, nálunk a közakarat kívánságlistáinak esetleges megvalósulása jobb esetben gyorsan anarchiához, rosszabban polgárháborúhoz vezetne.
tetszettek volna olyan kormányt választani, amely engedi a drogok árusítását. Bár még a bezzeghollandiában sem lehet ezt teljesen szabadon megtenni, ez ne zavarjon senkit, enélkül is lehet rinyálni, úgyis kiteszi valamelyik haver az index címlapra a szánalmas hazudozásaidat.
@Johnfive: "felgyorsított és rásegített"

ezt írtam... nem azt hogy a fides csinálta... ők csak gyorsíttyák és BEVÉGZIK az országot...

mongyuk a társadlomban most közelít a 70-80%hoz a fertőzöttek száma...

de a fides az mindig is bűnözőkbál állt... gátlástalan hiitvány bűnözők...
bizonyíték: pl. választási csalások (listák, kopogtatózás, párt gazdasági "elszámolás")
+ott vannak a simicska, josziftot stb szépségek "lepapírozzuk" világa...
sőt eleve belügyes ügynökök voltak drkövér elftársék...

csoda hogy ott tartunk hogy LUZER aki adózik...
Miért nem tiltod le a hozzászólásokat?A sok csöki szélsőjobbos troll fele biztos agyvérzést kapna, a másik fele meg halálra maszturbálná magát dühébe.:)
"Kire veszélyesek az Ozorán bulizók?"

Barátom, gondolkozz már egy kicsit. Az "ozorán bulizók", vagyis a drogosok azzal, hogy megveszik a cuccot, keresletet teremtenek rá, vagyis közvetetten a drogok előállítását és a drogdílereket támogatják. Ezek veszélyességét a társadalomra pedig gondolom, nem kell magyarázni (ha igen, akkor nagyon nagy baj van). És csakazértis visszakanyarodva a pedofil példához: az a felhasználó, aki kizárólag a saját számítógépén nézeget pedofil képeket a sötét szobájában (és ahogy te fogalmaznál, "közben senkit nem zavar") lehet hogy fizikailag az életben nem nyúlna hozzá gyerekhez, ellenben igényt teremt arra, hogy az ilyen képek/videók elkészüljenek, és bizony itt a bibi.
@Bourbon: te ki vagy? burbon viszki? vagy kiráj?
@Bourbon: Erre próbáltam rávilágítani, de még vannak agyhalottak gazdagon! Pl: @clegane: .

Kedves clegance!
Nem.
A btk-ban nincs olyan kivétel, hogy mentességet élvezel vidéken, ha nem zavarsz senkit. És a többi ésatöbbi..

Ezt fognátok már fel bazmeg! Erre a másik ökör @Johnny Joker: összehasonlítja a legális drogok hatásait az illegéliséval. Meg hogy miért nincs legalizálva.
Mert NINCS BAZDMEG.
Erről szól a post? Nem bazmeg.
Szar a törvény?
Szar bazmeg.
Ez a törvény? Ez bazmeg.
Tartsd be bazmeg, vagy ne csodálkozz, ha megbasznak!

Mi a faszt nem lehet ezen érteni??
@Haverka: kavera csak az AFA van, de a rendes boditora mint pl. az alkohol van meg jovedeki ado is... a szimplan fuggoseget es rakot okozo amerikai eredetu levelre is van jovedeki ado
a koka levelet meg betiltottak a faszok, mert van nehany idiota paraszt aki nem kepes leszallni a szerrol(lasd: 10% alkesz kis hazankban) azok miatt meg a rendes alkotni vagyo emberek is szivnak... pedig en szivesen befizetnem utana az AFAt es a jovedekit is....
mennyi csököttagyú fogyatékos van itt is, beszarok.

ti vagytok a társadalom szégyene és legnagyobb veszélye is egyben, mert értelmileg fejletlen, összefüggéseket át nem látó, birka módján diktátorokat követő, sérült gyermekek vagytok.

ti vagytok a veszély a társadalomra.

ostoba picsák.
@Pelso..: Alapelvekről beszélünk, amik történelmi távlatban mindig érvényesek. A drog-liberalizáció ilyen távlatban, egyenlőre értelmezhetetlen, amit meg írsz pusztán vélemény. Ahogyan már idéztem Széchenyit (nem pontosan), minden országnak olyan elitje van, amilyet megérdemel. Az elit kiválasztódási szempontjai is részei a közakaratnak, vagyis a létező társadalmi normarendszernek, ahogyan az is, hogy a társadalom az elitet hatalmazza fel a szabályrendszer kialakításával, vagyis a normarendszere kodifikálásával. Ez van.
@lfleto: de miért gondolod, hogy azért nem értek egyet veled, mert nem olvastam el (vagy nem értettem meg)?
nyilván már nagyon régóta saját érdekek vezérlik a törvényalkotást, már szinte meg sem tudnád mondani, mi az, amit egy tényleges "köz" akar, és mi az, amit csak néhány hatalomban lévő ember, hiszen pont annyira van szerepe a hatalomnak a közvélemény manipulálásában, mint az akaratának a végrehajtásában. ha nem menne az antidrog kampány, sokkal kevesebb embernek lenne vele baja. elég lenne ésszel felérni, hogy voltaképp mindegy, hogy valaki alkoholt iszik vagy füvet szív, és máris belátható lenne, hogy értelmetlen démonizálás zajlik.
@lapos a Föld:

és mit láttál még mesélj
te tényleg azt gondolod hogy egy ilyen baromságot elhisz bárki azért mert te leírod hogy láttad a saját szemeddel?
@soproni1:
"Olyan bűncselekményt üldöznek, aminek nincsenek sértettjei."

ez is nagy marhaság. a gyorshajtásnak sincs sértettje ilyen alapon. pedig van: veszélyeztet. a drog pedig egy társadalmi veszély. még akkor is ha te hülye vagy ahhoz h ezt megértsd.

a divatos alkohol vs. drog témára pedig. az alkohol NORMÁLIS fogyasztás mellett nem káros és nem veszélyes. persze lehet nem normálisan is fogyasztani hanem seggrészegre inni magad. azaz h szétcsapd magad. ezt hívhatjuk a szerrel való visszaélésnek is. de drogról hallottál már olyanról h csak az íze mellett / csak koccintásra / csak ebéd után egy picit? nem. az eleve arra van h szétcsapd magad vele. abból jellegéből adódóan nincs "normális" fogyasztás. hát ezért nem lehet egyenlőségjelet tenni a kettő közé.
@kúrórudi: tökömadta, mutass statisztikát bűncselekményre amit drog avagy amit alkohol hatása alatt (vagy akár végett) követtek el. segítek, kurvára bebaszva követnek el inkább bűnt, mint belőve.

elmész te a jó büdös picsába tudatlan tirpák.

te vagy a veszélyes. mert egy buta csirkeszar vagy.
@rasztaszív: Ha megpróbálom a legkultúráltabb véleményemet megfogalmazni a hsz-szal kapcsolatban: Anyátok picsája tartsa el még a drogos rühedékeket is! :-DDD
Nem akarok személyeskedni, ne vedd magadra, csak ez fejezi ki legjobban azt a pszeudo intelligens szintet, amin írtál.
Fizessétek meg az orvosi ellátásotokat. Ezt tartom egyébként mindenkről, aki önhibája miatt szorul ellátásra... Tejeljen ha kezelni kell vagy dögöljön bele, ő választotta és a teste az övé, súlyosbító körülmény legyen, ha befolyásoltan követ el valamit és életfogytiglant a drogkereskedőnek!
jesszom! nagyon sok a hülye! xD hol az armageddon gomb én megnyomom! ez így nem mehet tovább!
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

szerinted, mi mit csinálunk, ha nem azt, hogy éppen nagyban azt hangsúlyozzuk, hogy szar a törvény? most akkor mit kell itt kiabálni?
Tiltsuk ki az összes fiatal külföldit Magyarországról! Ne legyen semmilyen fesztivál! - Számoljuk már ki, mennyit hoznak nekünk, ha jó a hangulatuk. Nem vagyok drogpárti, de ha külföldi hippik maguk közt nálunk lazulnak, az nekünk csak jó lehet. Ha rendőröket küldünk rájuk, akkor meg tessék az elmaradt bevételt is kipótolni. Ugyanígy, sziget. Rengeteget hoz az országnak, és ha jól érezték magukat, idősebb korukban vissza-visszatérnek. Ebből lesz a turizmus. A bevétel. Ha a bkv-ellenőr meg a rendőr hatóságosdizik (mellesleg: jogszerűen, csak éppen bután), akkor éppen az ellenkezője lesz. Se turista, se bevétel. Országimázs helyett országblamázs.
Kit fenyegetnek?
Hát engem nem fenyeget pl. sem Hitler, sem a cigánygyilkosok, sem rémiszt a holokauszt, sem az ugandai gyilkosok.
De viszont fenyegetnek a kozmopolita senkiházik, fenyegetnek a buzik, fenyegetnek a rutuin nélkül az utcára merészkedői női autóvezető-gyilkosok. Ezek mind-mind jobban fenyegetnek. Így hát vagy tökönrugdaljuk az ozorai drogosokat is, vagy senkit. Ilyen egyszerű ez.

És nagyon nem tetszik, hogy jön egy rasztahajú genetikai hulladék belterjes valaki, aki meg akarja magyarázni, hogy bűn- és bűn között van különbség.
@Siphersh: Persze, öreg, ahogy elképzeled. A legelső, álruhás nyomozós letartóztatás helyszínén rikkant valaki egyet és aztán a többi perceken belül szétszéled.

Kurva drogosok, lerágják az ember arcát és még nekik áll feljebb.
@kúrórudi: te se láttál még füves cigit, legfeljebb a szomszédokat, amiben intravénásan adagolják túl a marihuánát, igaz?
lac1 csak nehogy egyszer téged rugdossanak fel! ;)
Kire veszélyesek az Ozorán bulizók?

Hát kérlek szépen addig senkire, míg be nem tépnek, azután ön- és közveszélyesek lehetnek, pont.
Lehet itt védeni a szereket, de sajnos a tapasztalatok mást mutatnak.

A rendőri intézkedés meg valóban párt állami volt -voltam szenvedője anno egy diszkó razziának, ahol 250 főre úgy negyed annyi rendőr meg fele annyi munkásőr jutott ;) - de, ha dealereket akartak fogni, nem nagyon lehet más hogy. Mondjuk a gépfegyveres jelenlét elsőre erős, de valahogy mégis úgy érzem kellett.
Mondom ezt, úgy hogy nem vagyok kormány párti és az egész lószarrugdosó bandát utálom a legkisebb foximaxitól kezdve a maffia vezér Pincér elvtársig.
@ebenlaufasz:
"elmész te a jó büdös picsába tudatlan tirpák.

te vagy a veszélyes. mert egy buta csirkeszar vagy."

ez ám az érv... növessz agyat vagy ültettes be, aztán gyere vissza beszélgetni.
@clegane: Nem, nem, nem! Ugyanis sose fogja megérteni egy dél-dunántúli boros família leszármazottja, aki abban nőtt fel, hogy figyeljük az időjárást, beszélünk róla, kora tavasszal metszünk, később kötözünk, termést korlátozunk, kacsolunk, ismét figyeljük az időjárást, majd szüretelünk, préselünk, hordót kenezünk, várunk, fejtünk, várunk, palackozunk, oszt megisszuk és beszélünk róla, milyen volt az idő, hogy a fű az ugyanolyan fasza. Ez a kultúrális háttér. Ahogyan az is, hogy a gimiben a vécén, lopva, figyelve rágyújtottunk, mert nem szabadott, a katonaságban csak egy cigit vártunk stb. Vagy milyen jót ittunk a szalagavatón, vagy stb... Ez nem jó, nem rossz, csak ez van és ez épült be a társadalom normarendszerébe. Lehet, hogy neked nem tetszik, de így van. Ezért nem nézi senki sem Pista bátyámat a szőlőhegyen illegális terjesztőnek, ahogyan a trafikos nénit sem, aki dohányárut terít, nagy tételben. Az, hogy ez rossz, destruktív, egészségkárosító, lényegében mindenki tudja, de van mögötte egyik esetben több ezer, másikban is legalább ötszáz év, itt a Kárpát-medencében, nem Indiában. A törvénykezés pl. a dohányzást próbálja visszaszorítani a társadalmi destruktivitása és a magas ára miatt, de nehezen és lassan megy az előbb leírtak miatt. Arra, hogy újabb társadalmi destrukciót vezessünk be, semmi igény nincs. A Te baráti köröd ugyanis nem statisztika. Választásokon, de még közvéleménykutatásokon is marginális kisebbség. Lehet, hogy Hollandiában, ahol kemény volt a hippi-korszak és a '68-as generáció most politikailag meghatározó, más a helyzet, bár úgy tudom, hogy ott sem hihetetlen a többség... Szóval értsd meg. Nem jobb az alkohol, cigi, csak ez van. Norma, elvárás, mérhető közakarat. A törvénykezés meg ezen alapszik. Nem akarok itt kormányokat értékelni, elég, ha ezt megérted. Attól még lehet más a véleményed, én tisztelem, de ezekkel az érvekkel vitatom. Ja, attól, hogy illegális, a következmények ismeretében lehet szívni, nekem nincs vele semmi gondom, de lehet következménye... Ez még izgalmassá is teszi a dolgot, szerintem.
@blah: Nehéz lenne kettőtöket összekeverni. Anyám intelligens.
@ebenlaufasz: Te nem érted? Egy csomó esetben, pl. amiket leírsz alkoholizálni is törvénytelen. Sőt. A közlekedésben bűncselekmény, más bűncselekmény esetén súlyosbító tényező. Csak nettó nincs betiltva, de a törvény, nagyon helyesen erősen korlátozza az alkoholfogyasztást.
@É2I:

akkor elő a linkkel, a statisztikával, az úgynevezetett tapasztalatokkal főnök:
gyerünk gyerünk!
kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények Maygarországon 2000 és 2011 között mondjuk kezdésnek
lehetőleg térj ki a drog hatása alatt elkövetett közúti és egyéb veszélyeztetésre
mert az Ozorai buli után nyilván minden éveb százakat gázolnak halálra, azok akik meg nem autóval érkeztek , azok meg LERÁGJÁK A VONATON AZ UTASOK ARCÁT
mutasd a statisztikát, számokat, eseteket, bizonyítsd be, hogy a kábítószer öl butít nyomorba dönt
bizonyítsd be, hogy aki elszív egy slukk füvescigit az azonnal szét van csapva, sőt, GYíKKÁ VÁLTOZIK !!!!!!!
látni szeretném tényekkel alátámasztva, hogy ma Magyarországon és a világon midnenhol, a kábítószerfogyasztás az esetek túlnyomó többségében bűncselekményhez vezet!!!!
@láplidérc:
szívtam már. pont azért h betépjek. és sokszor ittam már 1 pohár sört csak úgy. hogy ne legyek picit se berúgva.

nem értetted meg, amit írtam. olvasd el mégegyszer, meg mégegyszer... és szólj ha már érted.
te,figyu,intézd már el nekem,hogy lemondhassak itt az orvosi ellátásról,meg a nyugdíjról...szerintem nekem lenne jobb üzlet...:)
@Bourbon: te,figyu,intézd már el nekem,hogy lemondhassak itt az orvosi ellátásról,meg a nyugdíjról...szerintem nekem lenne jobb üzlet...:)
Bakker, most nézem! Breivikhez hasonlítja a rendőröket...ahhoz a Breivikhez aki drog hatása alatt (az ügyvédei szerint) lemészárolt közel 80 embert. Most eléneklem a Szinghalelúját és jövök! :-DDD
@Mókusokkaltáncoló:

Ha törvénytelent csinálok, ráadásul szándékosan, akkor vállalom.
Tudod, amúgy alapvetően nem zavarnak, de az ilyent kizárnám a társadalombiztosítási rendszerből.
@Johnfive: Köszönöm az idézett bűncselekményt és törvényt, amit Iránban elkövettem.
És az erős csúsztatást is. Észak koreai példád nincs véletlenül?
Vagy most lefejezték a fesztiválozókat?

Lobbizz máshol a legalizálásért, megteheted. De ez biza most egy olyan törvény, amit ráadásul a többségi társadalom is támogat.
És nem a narancsdroidos kétharmados bullshit többség, hanem A többség.
Aki véleményem szerint erőssen ellenezné a lefejezést, almalopás miatt.
A törvény szar. Egy kalp alatt a spanglis hülyegyerek, a merev keménydrogossal.
De ez van. Be kell tartani.
Sírnak a drogosok. :)
Minden rendőri vezető faszfej. Sőt, minden vezető faszfej.
baum neked elmentek otthonról. Mielőtt nekiállsz fröcsögni, előtte feltétlenül tájékozódj!

Remélem, hogy te sem tartod törvényesnek hogy tucatnyi drogárus folytat illegális kereskedelmet helyi rendőri védelem alatt. Mert mint a hírekből kiderült, a helyi rendőrség baszott intézkedni annak ellenére hogy állampolgári bejelentést is tettek náluk.
"Milyen ésszerű magyarázat lehet erre, azon kívül, hogy úgy érezték, hogy most nekik képviselni kell, egy teljesen elferdült, aberrált rendpártiságot."

Édes kisfiam, az ésszerű magyarázatot úgy hívják, hogy törvény. A rendőrségnek azzal egy dolga van: hogy betartassa. Neked is egy dolgod van vele: hogy betartsd.

A többi szájtépés.
@lfleto: Amennyiben, -nálunk mint mindig-, az elit kiválasztása előtt szembehazudik, utána pedig szemberöhög, hát mégis, miféle közakarat valósul meg ott? E konkrét esetben pedig az elit ezzel az akcióval demonstrálta, hogy a többséggel együtt ő is a drog liberalizáció ellen küzd? Kissé sovány.
... az mp3-at letöltő az mennyivel veszélyesebb ennél a csürhénél a társadalomra? Szerintem semennyivel.
@rasztaszív: Fizess csak tb-t hátha a drogokkal összefüggésbe hozható nyavaják mellett is lesz vmi bajod, amit persze nem kívánok. De ha azzal összefüggésben következik be egészségromlás ;-), baleset akkor szerintem fizessen az érintett...kb. mint most az extrém sporot űzők esetében, bár velük elnézőbb lennék.
A nyugdíjadon meg ne aggódj, onnan már kihúztak bennünket. ;-))
@Bourbon:

te itt bevallod a huszonötödik kommentedben, hogy el sem olvastad azt a kurva cikket rendesen
Tényleg, kit zavart párszáz hippi egy völgy alján? Hagyjuk már élni az embereket, legalább néha, ott ahol nem zavarnak másokat. Betoltak némi LSD-t, és akkor mi van? Nem drogért gyilkoló narkósok. Ott aztán bazira nem fenyegettek senkit, és sose hallottam balhéról. Amennyire ismerem ez egy béke-szeretet összejövetel. Ugye majd a zsigetet le fogja rohanni ötszáz gépfegyveres rendőr? Bízok benne, hogy az sem lesz kivétel. Vagy tessék ugyanekkora arccal egy PA-val bemenni a ....sorra.
mi a drog? minden ami hat a központi idegrendszerre. a drogháború megbukott, ez tény! hát lehet vergődni a világ változása ellen, vagy lehet ésszel formálni! inkább abból a pénzből amiből kimentek, vehettek volna tankönyveket... és ahelyett, hogy a drogból befolyó milliárdokat odalöknék a bűnözőknek, behajtaná az állam és oktatásra fordítaná, hogy később ne legyen ennyi seggfej mint fentebb! egyikőtöknek sincs igazatok!
MÁR PÁRAN MEGÍRTÁK A LÉNYEGET.

Komolyan gondoljátok, hogy a fejesek nem tudnak ezekről a fesztiválokról? Hogy mi folyik ott? Minden szervező tudja, kivel kell beszélnie, mit kell felajánlania. Most Ozorán is szervezőváltás, sőt a térségben főrendőrváltás is volt. Nyilván a "tárgyalások" nem futottak le megfelelően. Jövőre már tapasztaltabbak lesznek. Ennyi. Semmi köze az egésznek holmi bal-jobb, legális-illegális vitához.

A törvények meg szarok, az összes nemcsakliberális szakértő is megmondta. Olyanok, akik évtizedek óta benne vannak a témában. Minden épeszű ország kezd rájönni, hogy a totális tiltás, drogháború zsákutca, mégpedig rohadt költséges. Persze lehet menni olyan irányba is, mint Irán, Malajzia, Hongkong, stb. akinek a középkor szimpatikusabb.
Többet ésszel, mint erővel elvtársak.
@lac1: Nagyon fontos, hogy SZERINTED! ;-)
@u4hgn:

A cigánygyilkosok ugyanezen logika mentén téged mit zavartak?
A miami kannibál se fürdősó hatása alatt állt, hanem simán mariskázott, pedig az simán csak könnyűdrog(hosszú távú használata viszont nagyon káros).
A szerzővel ellentétben igenis propagandasztikusnak tekintem az ilyen összejöveteleket, mert ez is egy világnézet és pedig nagyon káros. Legyél buta, naiv, fogyasztó hippi és semmit se csinálj, csak várd a sült galambot, ezek nem építettek/építenek semmit.
Sok fiatal ezt jófejségnek tartja és követendőnek. Nem akarom ecsetelni, hogy mai világunk nem olyan pink-lila, mint azt megpróbálják nekünk bemutatni ezek a "körök".
@killin tours: Istenuccse elolvastam, csak ezt a részt marginálisan kezeltem, mert elég ködös volt...meg jóindulatúan nem akartam elhinni/észrevenni, egy ekkor állatságot!
@Bourbon:

Igen. És a három gyerekemet is ennek a szellemben nevelem, meg akit még befolyásolni tudok. Az alkalmazottakat meg jól megválogatom. A jómunkásember* jöhet, a többi meg mehet ahová tetszik.

*=fehér, nemdohányzó, nemivó, nemdrogos, stb.
Szerintem.
@kúrórudi: már elsőre értettem. amit nem értek, az a nagyképű, mindenttudó arrogáns hangnemed, mintha te lennél a tudás egyetlen igaz forrása. igyad a savanyú szájszagos sörödet oszt böfögd tele a környezeted továbbra is a fekete-fehér világképeddel, okoska.
@lfleto: hát, de nem kell bevezetni, van az magától (pl a füvezés). struccpolitika ezt el nem ismerni, logikátlan büntetni, a bűnözés támogatása illegalitásba szorítani.
a "történelmi okok" nem állja meg a helyét, ha közben változik a világ, a törvénykezésnek nem az lenne a dolga, hogy az ezer évvel ezelőtti állapotokat betonozza be erővel.
az meg hát ugye látod, hogy csekély érv, hogy azért ne füvezzen az egyetemista, mert a dunántúli boros famíliának ahhoz nincs érzelmi kötődése?
@Kooppaany: Akár a pedofil cselekményeket is legalizálhatnánk, az is rengeteg tehetős külföldit vonzana és még több bevételt generálna, mint a drogos bulik engedélyezése.
Sőt, akár embervadászatokat is szervezhetnének.

Érdekes más országoknak nincs szüksége arra, hogy drogosokra építsék az idegenforgalmukat. Sőt, én jártam olyan ázsiai országban, ahol a reptéren a belépés előtt hatalmas táblába futottam, ami azt hirdette, hogy az országban halálbüntetés jár a drogos bűncselekményekért, drogcsempészésért. Mégis egy teljesen demokratikus ország, gyönyörű környezet, kedves emberek, rengeteg turista.

Amúgy ismerek pár külföldit, akik sokat költenek Magyarisztánban, jó szálloda, éttermek... na ők pont nem a drogos kategória.
Aki ideavászkodik füvezni, az leszáll a pályaudvaron, berombol a fesztiválra, ott vesz nigériai, ghánai vagy vietnami terjesztőtől drogokat, aztán fetreng egész nap, nem költ másra, aztán megrugdos még pár kukát, megujjaz néhány fesztiválozó magyar csajt, összehányja és fossa magát, összepakol és már megy is haza a kispolgári életét élni.

A turizmus egy jó dolog, de el tudom képzelni mit szólna egy fejlett ország, ha azzal mennék oda, hogy én akkor vagyok hajlandó ott költeni a pénzemet, ha engednek drogozni. Az ilyen "engedjük a drogokat, hogy jöjjön a nyugati léhűtő fiatal ide bulizni" mentalitás oda vezet, hogy az ország egy még nagyobb pöcegödör lesz, mint most.
@lac1: Azt hogy checkolod, hogy töltött-e már le mp3-at? Hol kezdődik az "ivó" szint?
1. híve vagyok a drogliberalizációnak
2. soha életemben nem fogyasztottam semmilyen illegális szert
3. a törvényeket mindenkinek be kell tartani, az arra illetékeseknek betartatni

mindezen alapvetések leszögezése után felteszem a kérdést:
azok, akik oly nagyon buzgón helyeslik a rendőrség fellépését, mondván, hogy a törvény az törvény, aki megszegi magára vessen!", szóval a lelkesen rendpárti kommentelők, vajjon ugyanilyen buzgalommal helyeselték anno a rendőrök fellépését akkor is, amikor azok a pesti belvárosban randalírozó, gyújtogató és intézményfoglaló hordák ellen léptek fel..?
@ViKtOr: mondod te, aki sose lesz vezető beosztásban...
@nandras01:
Komcsi hazaárulók és csatlós orkjaik ellent mindent meg kell tenni !
Az ország ellenségei ellen mindent !
@Bourbon:

Rosszul írhattam ezek szerint.
Hol kezdődik? Hát pl. nálam. Semmilyen mulatságot nem tudok elképzelni alkohollal, sőt, általában nem értem, hogy valakik direkt bódulttá akarják tenni magukat valamivel. Ha sört csak a keserű íze miatt, az okés, de azért, hogy utána bambán nézzek a világba, az már nem.
@PHILO: "Csak egyszer próbálnátok egy ilyen békés hangulatú drogfesztivált rendezni az USA-ban ..."
Burning Man Fest? :D

Láttam fentebb írta valaki, hogy illegális. Amíg kb. bármilyen növényből tudnak valamit alkotni vagy amíg van csavarlazító, habszifon patron forgalmazásban, addig lesz olyan anyag ami NEM illegális és tudatmódosító. Más nem gyógyszerek, vagy éppen tiszta oxigén. Itt inkább kéne valami súlyos felvilágosító kampány, bármennyire naivnak is hangzik, más országokban elég szépen visszaszorult így a dohányzás. Az is egy egészségtelen függés ugye.

Nem értek egyet a drogozással, sem azzal, hogy ott nem zavar senkit, sőt dicséretes volt a razzia, de szeretném látni, hogy nem csak a bulinak szólt és máshol is ennyire figyelnek. Ellenben nem értem minek kellett a sok tökig felfegyverzett rendőrt, ha csak nem számítottak valami ronda ellenállásra, de akkor miért nem mondják ki?
@nandras01: Amíg azokkal és csak azokkal szemben léptek fel arányosan: IGEN! Sőt, esetenként többet is! (ez az én véleményem)
@Bourbon: szerintem még ez is sántít kicsit,de legalább árnyaltabb...:)
milyen sötét ez az orszag.... Daniaban tobb mint a lakossag fele tamogat egyfajta drogliberizaciot, fű legalizalasat mindenkepp.... persze a sötét danok nem is a legboldogabb nép a vilagon, nem is az egyik leggazdagabb orszag nem is a legnagyobb joletben élnek, hát mer drogosok!!! pff erre itthon mindenki tudja milyen sulyos kovetkezmenyei vannak a drogozasnak:))
@emberkedek: nomármost kérlekszépen, ha kifejtenéd kicsinyég bővebben, hogy jelen esetben kik is azok a komcsi hazaáruló orkok...
a füvező fesztiválozók, a randalírozó hordák, avagy kik..?
@emberkedek: ennyire hülye vagy? az egy olyan szer volt ami a tiltások miatt jött létre. legalább valamennyire legyél tájékozott a témáról amibe beleugatsz.

nyomorék.
@Donorbusz: oké. miben fogadjunk? füves cigi? :)
úristen, mennyi álszent ember van itt.

aki hazamegy, kibont egy sört, elszív egy cigit vagy zabál valamit.
egyelőre az adómból többet költök rátok, mint azokra, akik elszívnak pár füves cigit meg néha pörögnek egy kicsit.

nem is ez a baj, hanem tényleg, az álszent fröcsögés. fújjogtok baszki, mire? mer ti magatokat biztos semmivel se pusztítjátok. aha.
Azert beLSDzve mekkora pörgés lehet már egy igazoltatás :DDDDD *IRIGY*
@lac1: fehér? szerinted hány rasszt mutatnak majd ki a dns-edből ha lesz bátorságod felméretni?

náci faszfej.
@lac1: ők most hogyan jönnek ide? Ők megöltek másokat. Ezek a hippik ott még csak autóba se ülnek, így még csak balesetet sem tudnak okozni. Nekik a drogozás nem cél, hanem eszköz. Nem úgy mint például a szigetes átlag"bulizónak". Ajánlanám neked Feldmár András Ébredések c. könyvét.
@ebenlaufasz:

...vagy mert a sok buzi azokhoz lényegesen olcsóbbért jutott hozzá.
A buzi drogosok sem a jellemükről híresek ám, ezt ne felejtsd el.
a törvényekkel dobálózóktól meg megkérdezném, hogy akkor melyikük dolgozott már feketén, meg melyik van bejelentve minimálbérre. az adótörvény is törvény haló.
A dánok skandinávok. Hallottál már a protestáns munkamorálról Nyugat- és Észak-Európában ? Más tészta(ezek mellett ezer és egy oka van, hogy itt tart még az ország).
A drog fos röviden, a drogfogyasztók meg nagy általánosságban megbízhatatlan és/vagy agresszívak, ezért kellettek oda az AMD-k.
@lac1: Ezzel lemaradsz pár nagyon érdekes és legális érzésről! ;-)
@clegane: Nem. Ti szerecsent mosdattok. A szar törvényt is betartjuk.
Ennyi.
Ha nem sikerül, irány a kóter, vállaljuk érte a következményeket.

Itt azért még nem a világ legnagyobb diktatúrája van és ismétlem a többség számára ez a törvény elfogdott. Lényegtelen, hogy hülye a drogokhoz Gizinéni, de szavazhat róla.
És mivel nem drótszamaras párt van kormányon, a nép konzervatív ezzel a kérdéssel kapcsolatan.
Ez van. A többség akarata ilyen demokrácia izé...
@Bourbon: ez így egyenlő mércének tűnik :)

(bár, az esetben van némi sejtésem, hogy kicsiny szösszenetemnek nem kimondottan te vagy a célközönsége...)
@u4hgn:

De azt írták, hogy senkit nem zavartak. Ezért írtam, hogy itta topikon a cigánygyilkosok sem zavartak senkit.
Ha csak ez a feltétel, hogy azt kell üldözni, ha valakit sérelem ér...
(mondjuk végülis, van nyolc aranyosunk az olimpián, simán elképzelhető, hogy itt is csupa-csupa kicsattanó egészségű ember mozog, kommentel, stb)
@killin tours: Nem mondok mást neked csak annyit; két barátom halt meg a kábítószer miatt. Nekem ez már elég.
Szíved joga kábszerezni, nekem nyóc. És nekem az alkohol is kábszer, mielőtt ezzel jönnél.
Sőt tényként ismerem el, hogy miatta sokkal több bűncselekmény történik, lettlévén könnyebben, olcsóbban hozzájutható.
És azt sosem tudod megmondani előre mi történik a fogyasztóval. Láttam olyan lányt, aki megivott egy féldeci napóleont és tíz perc múlva őrjöngve tört-zúzott. De olyan haverom is van, aki benyomta mákos hernyót oszt' egy kívülálló semmit nem látott rajta.
egyébként a statisztikáknak nincs értelme, ha valaki csak egy embert is megöl a szerért, vagy annak hatása alatt, akkor már nincs miről beszélnünk.
És nem, nem Magyarországról van csak szó! Ha kicsit szétnézel a világban rájöhetsz, hogy igen is nagy probléma. Példának mondanám Mexikó várost, ahol gyakorlatilag háború folyik, naponta érkeznek hírek, hogy akár több tíz embert mészárolnak le a drog miatt.
És igen, ez is a drog hatása, mivel miatta, érte van. (Ja és nem gondolom, hogy azok az emberek nincsenek belőve, miközben csonkítanak, lefejeznek, felkoncolnak. Igen, ez csak feltételezés. )
@Kócos János: Azért vagy az, mert nem tudsz különbséget tenni. Míg a gondolkodásmódodról lehet véleményt mondani az alapján amit itt leírsz, arról, hogy milyen diplomád van és az mennyit ér, már kevésbé, te mégis megpróbáltad, és nem lett igazad.

@Advanced Flight: azok kemény bűnözők voltak kemény droggal. És valahogy őket sem egy razzia alapján kapták el. Én még amúgy nem is hallottam olyat, hogy igazán kemény bűnözőket vagy nagy halakat razzia alatt kaptak volna el. Ez is olyan, mint amikor kampányszerűen ellenőrzik az elsősegély dobozt. Jobb ugyan nem lesz tőle, de lehet zaklatni egy csomó embert és javítani a statisztikát.
lac1! kezdek rád gyanakodni! sok buzi drogost ismersz? menjél inkább követ hajigálni, az értelmi szinted kb. eddig terjed!
Egy utolsó szemét propagandista vagy... Semmiben sem különbözöl azoktól...
@clegane: Ez nem kötődés. Közakarat. Marginális, mérhetetlen, sőt a nagy többséget felhergelő dolgokból nem lesz társadalmi norma, így törvény sem. Ha igen, az a törvényhozás nem sokáig járhat be a Parlamentbe.
@liberaliskonzervativ: "a törvényekkel dobálózóktól meg megkérdezném, hogy akkor melyikük dolgozott már feketén, meg melyik van bejelentve minimálbérre. az adótörvény is törvény haló."

Na igen. Itt szokott előkerülni az a paradoxon, hogy a jobboldal gerincét adó ilyen-olyan vállalkozói réteg masszív adócsaló/kreatívan optimalizáló. Nyilván tudjuk, hogy másképpen nem lehetne megélni, csak a megjátszás néha már zavaró.
Remélhetőleg az ilyen félázsiai patkányokkal cinkos rendőrállami besúgó népet deportálni fogja Európa vissza Ázsiába, oda ahonnan jött. Hogy a Kárpát-medence újra egy élhető hely legyen egyszer.
@Logic: Tényleg, a rengeteg résztvevő nem csinált és osztott meg képeket az eseményről és a razziáról a világ okulására? :D

OFF: Szerintetek milyen bili borult ki, hogy az NNI-t se perc alatt szétverték? Ennyire korruptak voltak, vagy ellenkezőleg és komolyan utána akartak nézni az alvó ügyeknek?
és pont a tiltás miatt jelent meg a bűnözés, mint az usaban mikor betiltották a szeszt...
@Bourbon:

Ez legyen életük végéig az összes örömük.
de mondom, engem nem érdekelne, ha utána nem kerülnének az én adómból (is) fenntartott társadalombiztosítási rendszerbe.
A szemét disznaja ott fetrengene a saját taknyában, átlépek és nevetve mennék tovább. Aztán az örökösöktől szépen behajtanám a tolólapos hullaeltakarítás ellenértékét.
@lac1: ezek nem bódító szerek. Semmi közük hozzá. Egyébként és se használtam sose ilyen szarokat, de ilyen helyen, évente egyszer hagyják már békén a szerencsétleneket. A liberalizációt is ellenzem, mert akkor sok más sötét barom élve a lehetőséggel szarrá tolná az agyát, és nem lehetne kimenni az utcára biztonságban. De tipikusan nem a love-peace arcok akik nem tudják használni, hanem más, hazánkban lakó népcsoportokat tudok ekként elképzelni.
@DirtyHarry: Az, hogy Dánia gazdag és az emberek boldogok olyan társadalmi környezetben valósult meg, ahol a drogok tilosak voltak.
A csóró hollandok is a nagy jólétben, liberalizmusban engedélyezték a könnyű drogokat, most meg nem győznek visszatáncolni.

Az, hogy egy nép gazdag és boldog, nem jelenti azt, hogy helyesen meg tud ítélni ilyen kérdéseket.
Nem a drog kérdés miatt boldogok ám a hollandok és a dánok, norvégok sem, hanem az átlátható, jól szervezett társadalom és a mérhetetlen gazdagság miatt.
Ha a drog liberalizációja hozná el a jólétet és a boldogságot, akkor az őserdei, kolumbiai, perui koka és marijuana termesztők lennének a legboldogabbak a világon, hiszen ők annyit szívnak, amennyit akarnak. Meg a Jamaica lenne a legboldogabb leggazdagabb hely a földön, amikor ott jártam turistaként, akkor egy elég kopár, szervezetlen országot láttam csak.

Amúgy Dániában és Svédországban hamarosan úgyis kikiáltják az emirátust a bevándorlók, sharia meg minden, amit akarsz... akkor majd lesz liberalizáció :P
@nandras01: Én igen. A bosszú hidegen tálalva jó. Az akkori kormányt a nép nekifutésból tökön rúgta két éve.
Két párt elolvadt.
Ha esetleg valaki úgy dönt, hogy nem is kell négyévente választásokat tartani, az már más.
Kedves Ozorai Pipó!

Épp a tegnap néztem a NatGeón egy doksifilmet, amely az alaszkai ArcticMan és még egy másik fesztiválról szól.

Az amcsi zsaruk nem razziázgatnak, hanem egy szakasz rendőr állandóan ott van lakókocsiban a fesztiválon, kamerákat telepítenek, és a drogdílerekre lecsapnak, utána meg a részegen vezetőkre is.

Igazad van, nem razziázgatni kell, hanem folyamatos jelenlétre van szükség.
@Bourbon: szerintem a lakosság 99%-a nem is hallott erről a buliról, így ki lehet jelenteni, hogy a drogozós-hippi életformát kevéssé népszerűsíti.
@Mókusokkaltáncoló:

A látványuk nekem tökéletesen elég, ami innét-onnét eléri érzékszerveimet.
Nemkülönben a szerecsenmosdatás.
És mivel a történelem során megtörtént állítólagos eseményeket kötelezően előírt módon kell végiggondolnom, ezért hát megmakacsoltam magam, és mindenről a saját véleményemet közlöm.
@ebenlaufasz:

Fehér, akire én rámutatok. Mert hát meg lett mondva:
Az ember színe a fehér. (Valami más lehet más színű is)
@emberkedek: "A drog fos röviden, a drogfogyasztók meg nagy általánosságban megbízhatatlan és/vagy agresszívak, ezért kellettek oda az AMD-k."

Na ácsi, a rendőröknek még AMD-jük van? Jesszusom.
Másrészt balhé esetén mit lehet csinálni 100 AMD-vel? 1000 hullát?

@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: "A szar törvényt is betartjuk.
Ennyi."

Ezzel én teljesen egyetértek, de rémlik, hogy olyan országban élek amiben a jogkerülés több száz éves hagyományokra tekint vissza, a kiskapuzás és kerülés lehetősége meg eleve a törvényalkotás közben bekerül, merem állítani szándékosan. Persze ilyen felvetésnél jön magyarázatnak a török, osztrák, orosz uralom és a mi nagy ellenállási mozgalmunk. :D
Folytatom:
port.hu/forro_nyomon_alaszkaban_alaska_state_troopers/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=19059486&i_topic_id=1

Forró nyomon Alaszkában
(Alaska State Troopers)
Veszélyes hófesztivál
"A 12 ezer résztvevővel megrendezett 25. Arctic Man fesztivál felügyelete több okból is kemény diónak bizonyul a kivezényelt maroknyi rendőrcsapat számára - s nemcsak a világ egyik legveszélyesebb lesiklópályája és a számtalan bikaerős hójármű miatt, de azért is, mert a napi versenyek lezárultával az egybegyűltek szívesen néznek mélyen a pohár fenekére."

Kell még valami?
@lac1: a törvényeket be kell tartani igaz? te mekkora hipokrita vagy b+... csak a kommentjeiddel 3 törvényt sértettél.

takarodj.
@Kara kán: Na igen, valami ilyesmi alap kéne legyen minden fesztiválon, és szórakozó helyen ...
Volt ugye 480 géppisztolyos kommandós .

Mert a HirTV odaszólt.

Hány fűben heverésző embert akartak lelőni 480 géppisztolyossal ?
@u4hgn:

Bocsi, majd ha azt mondja a törvény, hogy évente egyszer lehet, akkor legyen. Persze társadalmi felhatalmazással mondja a törvény, ne pedig megélhetési állibsik szajkózása által.

Ha közlekedési ügyekben sincs bocsánat, nincs mérlegelés, akkor sehol ne legyen, A droggal kapcsolatban meg pláne.
@lac1: mondtam, húzzál dns tesztre és nézd meg mennyire vagy fehér faszfejkém. utána ugass.

csak nehogy Csanád legyen belőled.
Látom, az Ozora fesztivál a semmi közepén a társadalomra veszélyes volt, közbe kellett avatkozni...

A törvényeknek kellene az embereket szolgálnia, nem az embereknek a törvényt.
@ebenlaufasz:

Melyiket? A szabad véleménynyilvánításét?
De látod, most kibújt a szög a zsákból, engem törvényszegéssel vádolsz, a kábítószeres tróger semmirekellőket meg...?
Pedig én aztán semmilyen kárt nem okozok a véleménynyilvánítással a társadalomnak.
@lfleto:
én értem, hogy ez a társadalmi jelenség ez van, de szerinted jól van-e így? nyilván nem változik attól sem semmi, hogy szerintem nincs jól így, de attól még hadd ne örüljek neki.

@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:
igen, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy addig vagy ilyen baromi okos a témában, amíg a közakarat ki nem talál valamit az ellen, amit te szeretnél csinálni.
tudom, hogy itt most nincs diktatúra, de ha elképzelünk mondjuk egy olyan társadalmat, ahol az a közakarat, hogy pl a zsidókat kezeljük alacsonyabb rendű fajként, és ez meg is történik (légből kapott példa, sosem volt ilyen), akkor ugye nem mondhatja az ember hideg fejjel hogy "ez van ezt kell szeretni".
innentől az egész autokratikus érvelésnek meg kellene kérdőjeleződnie a gondolkodó ember fejében.
@Rodolfo63: Milyen törvényt ?

Egy felcsúti alkoholista írkál valamit, aztán lelövik, aki nem tartja be ?
@Dr. simonmondja.:

Jó, hogy 1225-öt írtak, még azt is elhinnéd?
@Madárfejű Lajcsika: Részben egyetértek. Persze hogy nem azert boldogok mert szívnak... de joggal gondolhatjuk hogy ha egy orszag társadalom eljutott oda ahova akkor jó döntéseket hoztak eddig is, nem? Persze lehete a drogliberizacio fordítja majd oket a pokol fele, ez is lehet:)) azert ez a hozzáállás daniaban nem az utóbbi evek termése... Hallottál mar christianiarol?
@lac1: Nálam ember az, aki képes úgy viselkedni, beszélni, gondolkodni. Mert a cselekedetei határozzák meg, nem de?
@ebenlaufasz:

Barátom, nem az ősök számítanak, hanem a tett. És hát... nekem nem kell vicsorogva támadni a másikat, csak mert nem tetszik a véleménye.
Helyes, legyen rend. Az illegális drogpartikat fel kell számolni.

"A tegnapi razzián 304 személy ellen intézkedtek, négy dílert vettek őrizetbe, kábítószer használat miatt 39 embert állítottak elő, valamennyien külföldiek voltak. Két embert a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklása miatt állítottak elő. Az ellenőrzés során senki sem sérült meg, egy ember ellen viszont testi kényszert kellett alkalmazni, akit aztán a székesfehérvári kórház pszichiátriai osztályára szállítottak.

A rendőrök 2,5 kiló marihuanát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához szükséges eszközöket találtak. A NAV jövedéki adó elmulasztás miatt 500 ezer forint bírságot kiszabott ki."

index.hu/belfold/2012/08/10/ozorai_razzia/
@lac1: holokauszttagadás, nácizmus, gyúlöletkeltés, faji megkülönböztetés... soroljam?!

vagy neked csak azokat a törvényeket kell betartanod amiket jónak tartasz?

faszfej. saját magadnak mondasz ellent.

hiába vagy troll már 6 éve, ennyire futja. legalább trollnak legyél jó, ha már másra használhatatlan vagy.
@dr. Bubó: Egyre uncsibb ez a stílus.
@kúrórudi: kit veszélyeztet az, aki elszív a sátrában egy spanglit??
@lac1: "A jómunkásember* jöhet, a többi meg mehet ahová tetszik.

*=fehér, nemdohányzó, nemivó, nemdrogos, stb."

Erre biztos lehetne paragrafust találni, amibe ütközik, vagyis törvényt sértesz :)
@ebenlaufasz:

Hol tagadtam én a holokausztot? A nácizmus?
Nem is értelek.
Az a blogbejegyzésíró, aki megengedően, sőt bátorítóan viszonyul egy nyilvános drogtanyához, az egy ostoba, ótvar faszfej, aki félreérti saját szerepét a társadalmon belül!
@ebenlaufasz: szerintem az kurvaisten, hogy az alkalmazottait is minimálbér+többi zsebbe alapon fizeti :D
A szerencsétlen zsaruk unatkoznak.
Unalomból pedig hétköznapi állampolgárokat basztatnak, mert ki kell élniük kicsinyes hatalommániájukat (hisz ezért lettek rendőrök).

Egyébként nem értem, hogy miért nem szállja meg több ezer rendőr a Szigetet ugyanilyen célból.....
@lac1: persze, hogy nem értesz mert nem vagy képes rá. ha mégis akkor meg játszod a hülyét. ha vállalod a (törvénysértő) "véleményed" akkor vállald bátran és ne viszakozz.

féreg.
@É2I:

"Példának mondanám Mexikó várost, ahol gyakorlatilag háború folyik, naponta érkeznek hírek, hogy akár több tíz embert mészárolnak le a drog miatt."

Nem a drog miatt, hanem a drog illegális kereskedelmének felügyelete miatt - magyarul, a PÉNZÉRT háborúznak. Szesztilalom idején ugyanez volt.
@Dövan:

A vállalkozás, a szabad párválasztás szabadsága?
Neked is mondom, én azzal állok össze egy cégbe, aki az én elképzelésemnek megfelel.
Aztán ha nem kell a cégem adója, csak szüntessék meg mert kirekesztő vagyok, a hiányzó adóért meg menjenek az IMF-hez kuncsorogni.
@Madárfejű Lajcsika: Az a hozzáállás van naluk hogy a fogyasztót hagyjuk békén.. Semmi értelme csesztetni.... Míg itthon ennek az ellentéte, hát ezert sötét ez az orszag
@TetraB: "Minden épeszű ország kezd rájönni, hogy a totális tiltás, drogháború zsákutca, mégpedig rohadt költséges." Ekkora baromságot honnan szívtál? :) Vannak akik ezt mondják és vannak akik nem! A pedofíliát sem kéne olyan szigorúan venni ugye? Addig mondasz hülyeségeket, amíg nem a te gyerekedet temetik és nem a te gyerekedet kúrják seggbe! Az elvonót, rehabilitációt meg fizesse az adófizető tisztességes polgár ugye? A drog tiltott, tehát kurva mindegy, hogy hol fogyasztod, terjeszted az országhatáron belül! Ne menj messzebb, csak ide Ausztriába! Egy füves cigiért mit is kapsz ott? Gondolkodni és kéne ám néha!
most miért is megy a rinya? má' nem lehet a helyszínen drogot venni, és el kell ugrani messzebbre a cuccért? vagy nem tetszenek a rendőrszerkók? most mi van?
@ebenlaufasz:

Te állítottál valamit, ennyi.
Amit nem tudsz bizonyítani. Valószínűleg te is a "vesztesekhez" tartozol, ezért az a nagy mocskos szád, amivel anyádat is csókolgatod a névnapján.
@Kara kán:
thepiratebay.se/torrent/6528699/Alaska_State_Troopers__(Seasons_1_and_2)
@emberkedek: "Komcsi hazaárulók és csatlós orkjaik ellent mindent meg kell tenni !
Az ország ellenségei ellen mindent !"

te, figyuzzá'má, hogy a picsába van az, hogy ez a mostani bagázs mindent megtehet veletek és még egy kurva kuka sem ég, sőt sehol sem zúg a zorbántakaroggy, mert ezeknél nagyobb komcsik aligha léteznek a földön...
lehet hogy az akkori "szabaccságharcosok" mégis csak fizetett randalírozó hordák voltak?
@lac1: a törvény az törvény. Jogsértő módon senki sem működhet, minden más megfontolás csak ezután jön. Persze ez kényelmetlen, amikor az ember a gumibot rossz végén áll :)
@lac1: a tiédet is csókolgatom, sőt a hátadon baszom meg. senkiházi faszkalap.

"A jómunkásember* jöhet, a többi meg mehet ahová tetszik.

*=fehér, nemdohányzó, nemivó, nemdrogos, stb."

+

"
És mivel a történelem során megtörtént állítólagos eseményeket kötelezően előírt módon kell végiggondolnom, ezért hát megmakacsoltam magam, és mindenről a saját véleményemet közlöm.
"

feljelentés ment.
Ennyi elég egy index címoldalhoz?
Elvitték a bűnözőket. A bűncselekmény az bűncselekmény a belvárosba és a domboldalon is.

Ha két ember megbeszéli, hogy elvonulnak a világtól és egyik megöli és megeszi a másikat, hiába nem zavarnak senkit, attól az még nem egy normális dolog + bűncselekmény.
Persze a poszt írója szerint ez teljesen normális...
@bőrmók: Kit veszélyeztet? Először magát, aztán a társát akit megkínál, aztán a születendő gyermekét, aki ha fogyatékos lesz, az adófizetők pénzéből gyógyítják!
hvg.hu/itthon/20120810_ozora_fesztival_razzia

Ezbiza rendőrségi túlkapás.

Éles gépfegyverrel békés üldögélő, szórakozó fiatalok között 480 csadoros kommandós dühöng....

Ki adott erre parancsot ?

Csak nem a miniszterelnök ?

Jobbikos kődobálókra valahogy nem mentek ezek, némá.
@vok jenci: "A NAV jövedéki adó elmulasztás miatt 500 ezer forint bírságot kiszabott ki."
Ez az ÁFA az eladott kábszer után?
@rasztaszív: Túlnépesedés? (Hogy jön ide???)
Európa gyorsan fogy. Ázsiában ezer kilométereket lehet úgy megtenni (de több kontinens sok részén is, hogy nem látsz embert)...
Csak néhány nagyvárosban van "túlnépesedés", mert oda özönlik a sok ember vidékről.
A föld teljes jelenlegi lakossága bőven elférne egy Egyesült Államokbeli tagállam területén! Túlnépesedés??? Hülye maszlag!
Azért kell, hogy rá lehessen fogni a sok elcseszett politikai és gazdasági döntést, megoldást, káoszt és dilettantizmust. Hogy miért is nincs elég kaja pl. sok helyen. Miközben itthon pl. már a földek felét sem műveli senki, az állatállományunk több mint fele is eltűnt..., a cukorrépa termesztésünk pl. a cukorgyárakkal együtt... A túlnépesedés miatt? Nem! A barom politikai és gazdasági rendszerek és vezetők miatt!

Ne vegyél be minden baromságot!
@moophlander: és csehországban mit kapsz érte?

a pedofilia ártalmas a társadalomra, egy ozora fesztivál hippijei meg nem
@bőrmók: Akkor veszélyes mikor ki jön a sátrából és lezabálja egy hajléktalan arcát...
@DirtyHarry:
Ne christianiázzál itt!
Nem muszáj nekünk mindig csak a negatív nyugati példákat átvenni.

A pozitív példákat miért nem vesszük át?
Pl. halálbüntetés, esküdtszék, a rablót a házadban agyonlőheted, csalók nem számolhatják fel csak úgy a cégüket, és tűnnek el a semmiben, az aódhivatal kibelezei az offsorozó adócsalókat stb.
@clegane: Igen. Én tökéletesen egyetértek a drogok tilalmával. Leírtam, miért gondolom, hogy az alkohol - a jelenlegi korlátozások mellett, hiszen van, hogy bűncselekmény, vagy súlyosbító tényező - nem tiltható be, a dohányzás visszaszorítását, pedig szivarozgatok néha, szintén támogatom. Szeretek meginni ebédhez egy pohár bort hétvégéken. Üldögélni a lugasban, sztorizni az évjáratról, néha elhajolni. Ez nem jelenti azt, hogy a füves révülést nem értékelem, de ha így rákérdeztél, nem örülnék, ha a lányom legálisan jutna bármiféle kábítószerhez. Bőven elég lesz megmagyaráznom neki, miért nem olyan kúl berúgni egy-egy buliban, hogy a szalonspicc sokkal jobb és milyen szórakoztató kiegyensúlyozottabbnak lenni a bebaszott haveroknál és röhögni a hülyeségükön. Éppen elég lesz elmondani neki, hogy a cigi öl és nem attól nagylány, hogy szívja. Tiltsák csak a drogokat, a füvet is. Egy-két gonddal kevesebb. Azért azt, hogy börtön jár érte még egy kamasz is jobban megérti. Nem baj, ha kipróbálja, de jobb, ha nem. És, ha igen, legyen tisztában a következményekkel. Ez nem jelenti azt, hogy nem küzdenék a lányomért, ha lebukna, hogy nem állnék mellette, de helyeselni soha nem helyeselném. Jó, hogy tiltva van egy deviancia!
@ebenlaufasz:

Persze, nézzük:

egykoron azt állították, hogy Kassát a németek bombázták. Ha nem ezt válaszoltam az általánosban, akkor megbüntettek egy rossz jeggyel...
Soroljam még, te istenverte ostoba?
@eloi:

Elférne, de hogyan? Vigyázzállásban?
@lac1: mosdasd magad nyugodtan, gyáva féreg, mindegyikőtök ilyen.

gusztustalan.
A razzia után az országos rendőrfőkapitány visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el Fejér megyei kapitányságon.

Köszönjük Elvtársak.
@Dr. simonmondja.:

Tudsz mutatni kommandósról képet aki Ozorán teljesített parancsot? Rendőrről láttam, azoknál viszont nem láttam gépfegyvert.
@DirtyHarry: "A fogyasztót hagyjuk békén..."
Csak az a baj, hogy a fogyasztók tartják életben az egész bizniszt!!! Ha nem lennének jól tejelő (függő) barmok (lásd fogyasztók), akkor drogpiac sem lenne.
@moophlander: ilyen alapon a betiltásra a kannásbor,a cigi, a fogamzásgátló, vagy akár a zsákafalui belterjesség is számíthatna :)
@ebenlaufasz:

Most megdobsz a kipáddal?
@eloi: Na ja. Még Kínában is megállt a népesség robbanás, nem is most, pár éve. Japánok, koreaiak meg éppen úgy vagy jobban fogynak, mint pl. mi. :(
@lac1: Nocsak. Hol vannak a jogvédők, akik nagyítóval keresik az azonosítószámokat ?

Már nem fotóznak ?

Ők is nyilván a pálinkaszabadságharcos kormányban vannak már.

Én is csodálkoztam, hogy nem adnak képet a hírekhez, de ha már ez a hír, akkor pereld be az újságot és bizonyítsd, hogy kik vettek részt a razziában és milyen fegyverzetben...
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: "Köszönöm az idézett bűncselekményt "
Az úgy van, a totalitárius rsz.-ekben, hogy a hatalom dönti el, hogy bűnös vagy-e vagy nem.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Szóval még mindíg baromság olyan törvények betartatása mellett lihegni, amelyek szarok.
@lac1: ha igen akkor belelősz a dunába?
@lac1: Kb. :-) A lényege, hogy bőven van hely is, meg eltartóképesség is. Csak az ember által létrehozott politikai és gazdasági rendszer rossz. Ezért nincs sokaknak elég étel, tiszta víz... És nem a vélt "túlnépesedés" miatt.
Ja, és nem kellene összeköltöznie néhány négyzetkilométerre 15-20 millió embernek!
De ezt sem a "túlnépesedés" miatt teszik, miközben a saját országuk vidéki része elnéptelenedik, hanem ugye más okból.
@VJVMan: "Akkor veszélyes mikor ki jön a sátrából és lezabálja egy hajléktalan arcát..."
A fószer után kb. 10 nappal egy másik megevett egy kutyát ugyan azon drog hatása alatt. De a hajléktalanos fazon is csak egy komplett tárnyi ólommérgezés után hagyta abba a csócsálást ...
@Dövan: a kannásbort is büntetik, a vérfertőzést is, a cigi meg megérne egy misét..... persze kurva nagy rajt minden állam nyeresége ezért ez hosszú harc lesz! :) Bár én most is bevezetném, hogy aki dohányzott és bizonyíthatóan ettől beteg a tüdeje, azt csak abból a pénzből lehetne gyógyítani, amit a dohánygyáraktól bevont adó fedez!
@Rodolfo63: És mi is a különbség? Áttételesen a drog pusztít. Mondhatnék olyan demagógiát példának, hogy kb. ez olyan, mint amikor egy drogos a drogra való pénzért öl meg valakit.
De nem ám mindig arról beszélünk, hogy a drog élvezete okoz tragédiát. Ezt nem lehet külön választani, a drog pusztít gyártói és fogyasztói oldalról és fogyasztói által is, sajnos.
Én nem is mondom azt, hogy egy spangli elszívása akkora tragédia vagy bűn, de ha azért az egyetlen spangliért egyetlen ember is meghal (mármint, hogy valaki elszívhassa), hát lehet tőle vigyorogni az igaz. Én azért még sem fogok.
@Dr. simonmondja.:

Persze, hülye hazug tróger népség ez. Valószínűleg lélekben ők is "ozoraiak".
De hát már láthattunk a történelemben példát a hazugságra.
@komplikato: te is régi troll vagy ha jól látom, valamint tájékozatlanul belepofázó seggfej.

az egy kémiai utánzat volt, ami azért jöhetett létre mert ilyen seggfejek léteznek mint te.

valamint egy igen erős faipari lobbi végett, még annak idején amikor kiderült, hogy a kender valójában olcsó és sokmindenre jobb mint a fa.

tájékozódj, utána böfögj.
@ebenlaufasz:

Én? Miért tennék ilyent. Nem vagy te az ellenségem, te csak egy szánalmas rettegő vagy.
@Dövan: Nono gyermekem! Én munkát adok a hozzád hasonló csúsztatóknak, akik nem tudják megkülönböztetni a bébi tápszert a kólától. Vagy nem akarják.

KAJÁT adok, magamnak, az embereimnek és azok gyerekeinek, hogy közösen NE DÖGÖLJÜNK ÉHEN!

És volt már apeh, antsz, vpop, munkaügy, kisfaszom. És amikor találtak valamit, csengettem mint a katonatiszt!

Én lettem a vállalkozó a lehetetlen feltételek mellett, nem azért hogy flesseljek, hanem hogy zabáljak és lakjak valahol.

Szar vállalkozónak lenni? Szar baszod.
Csalni muszáj? Muszáj baszod.
Enni muszáj? Muszáj baszod.
Piálni muszáj? Nem, ahogy a többi drog sem létszükséglet.
@eloi:

Hely van, csak olyan hely nincs annyi, ahol a megművelhető terület közelségében élhetnének.
Az nem jó, hogy Arizonában élne mindenki, mert úgy is elférünk ott és minden nap át kéne hajózni Franciaországba, hogy megműveljem a földet.
akárhogy is van, a hirtv-ről jött az infó, eddig senki nem vette észre? a hirtv sem? tizenéve? ugyanmár!
@Kócos János: ne is érdekeljen, hiszen ha sarkosan is fogalmaztam, érteni lehetett lényeget. nyilván úgy gondoltad, egy ilyen panelreplika majd faszán frappáns lesz és leütött pont utá elégedetten dőltél hátra.
persze, ha az ember rendelkezik némi intelligenciával és azt nem keveri a modorossággal, mint ahogyan azt te teszed, akkor persze tudja miről is beszéltem. de igazad van, így továbbra is energiatakarékos üzemmódban vagy egy idióta.
@lac1: rettegő? kitől rettegnék? tőled? a náciktól? ad1, nem vagyok zsidó, de sokkal inkább lennék egy roma zsidó drogos, mint lac1.

aki retteg itt az te vagy, tömve kisebbségi komplexussal. ésszel viszont spóroltak nálad.
@moophlander: "azt csak abból a pénzből lehetne gyógyítani, amit a dohánygyáraktól bevont adó fedez!"

Az szar dolog lenne, mert ha jól emlékszem a 2005-ös statisztikára nem fedezné a 2/3-át sem.
@siegfrid:

A hír tv kamerájába belesírta a bánatát valaki.
Most akkor (nem mostanra gondolok, hanem általában) a hír tv-t kell baszogatni, mert bemutatja a hülyéket, vagy sem?
Mondom ezt úgy, hogy csak hallottam a hírt a tévében, nem néztem.
Amúgy hülyék mindenhol vannak. Még ott is.
@ebenlaufasz:

Agyban az is vagy. Ha nem vagy az, amit írsz, akkor csakis még rosszabb lehetsz: filoszemita.
Valami gyerekkori trauma ért, talán eltapostál egy bogarat, és most azért sanyargatod önmagadat.
@Kara kán: Egy kicsit nyugodjal már le... Most a drogokrol szól ez a poszt. Majd ha lesz egy olyn poszt ahol a halalbuntetesrol meg a többiről lesz szó akkor majd beszelunk arról is... Mellesleg daniaban nincs halálbüntetés, az ÁFA csalokat börtönbe vágják, egy nap alatt lehet céget alapítani, de eltűnni mar nem olyN könnyű... Stb...
Menjenek a szigetre bakker. Ez csak terelés, ott több dolguk lehetne.
@eloi: Akkor lehet szükség lenne egy jó kis nepirtasra, ugyanis a drogozas egyidős az emberiséggel... Kávé, cigi fű alkohol levélragcsalas stb...
A drogosok valahonnan veszik a szert.
Magyarországon drogot árulni tilos.
Ha a Szigeten, vagy az utcán nem szabad drogozni, akkor máshol sem.

Én eddig is azon csodálkoztam, hogy nem razziáztak.
Különben végülis tényleg. Németroszágban biztos lehetne ilyen fesztivált tartani.
@lac1: már hirtelen csak a zsidóságon pörgünk? nem, nem vagyok senkinek a barátja.

a hülyeség ellensége vagyok, a hülye emberek ellensége. a te ellenséged.
Azért az Ozora fesztivál is a Magyar köztársaság... bocs Magyarország része nem? Ha igen, akkor a törvények vonatkoznak rájuk. Ettől kezdve nem értem, hogy a rendőrök miért is ne mentek volna razziázni, ha egyszer lehet tudni, hogy ott illegális szereket árulnak?
@ColT: Attól, hogy te nem tudsz róla, még sok ilyen van.
Egyébként meg kurva eredményes akció volt, 450-en fogtak 4 azaz négy dílert. Ennyi bármelyik komolyabb diszkóban összejönne 2 civil ruhásnak, ha nagyon akarnák.
@ormány triktor: a szigeten is kapni, kurva egyszerűen. oda miért nem mennek?
@ormány triktor: Magyarország része a parlament is meg simicska meg az összes többi rabló gyökér. őket miért nem büntetik, ha egyszer tudni lehet, hogy ezt csinálják?

ki okoz több kárt? a triktorod, vagy a bulizó fiatalok? melyik a nagyobb probléma?
Helikopterről ledobott egytonnás törvénykönyvekkel kell eltiporni az ilyen fűben üldögélős randalírozókat! E kell kobozni és kiirtani az írmagjukat! A bátor felfegyverzett rendőröket pedig egy szálig ezredessé, sőt tízezredessé kell kinevezni! A vezetőjüket milliomodossá!
@jpmjpm: Mit tudom én. Nem vagyok rendőr. Menjenek oda is.
@melchi zadok: én értem, hogy miről beszéltél. A probléma csak az, hogy olyan "szabály", amit te írtál, soha nem lesz, mivel az nem egyeztethető össze a társadalom/törvnyhozó hatalom érdekeivel. Az elégedett hátradőlés pedig szerintem inkább rád jellemző. Az ellentétes oldalról egy normális érvet sem mutatott fel eddig senki.

Egyébként a legnagyobb vicc az, hogy itt a legtöbben szidják a szélsőjobbot, holott számos hasonlóság van a drogosok mellett kiállók, és a radikális szélsőjobb között...
@komplikato: Sajnos igaz és nagyon unom. Ezért dontöttem a lécelés mellett.
@clegane: Képzeld, a közakarat már kitalált ilyet. Kézzel lábbal kapálóztam, sőt partizánkodtam is a dohánytörvény ellen.
A mai napig utálom és a kezdeti (csak azért is rágyújtok ti diszkriminatív gecik) mentalitásomon felülkerekedett a józan ész.
Ez van, ezt akarja a nép, vagy az álltala választott kormány, be kell tartani!
@Johnfive: Akkor is betartjuk ha szar, te agyhalott! Olvasd el még egyszer mire reagáltál.
magyarország egy fasiszta elnyomó,emberirtó állam az eu támogatásával.
@lfleto:
nemtom, mindannyian máshogy élünk, te a józanabb életet szereted, mások meg máshogy szeretnek kikapcsolódni. nem foglak tudni meggyőzni arról, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki pl füvet szív, mer az nem a te világod, ami tökre rendben van; az a baj, hogy akinek az lenne a világa, az szembekerül a törvényi tiltással. szar ügy, mondja erre az, aki úgy szeret élni, ahogy a törvény engedi, és empátia nélkül nem tudja elképzelni, milyen az, ha valakinek másra van igénye.
nehéz ezt érvrendszerileg lehoznom, de talán elhiszed nekem bemondásra, hogy például a művészibb lelkületű emberek úgy érzik magukat jól, hogy néha élnek drogokkal, és nem rögtön a legkeményebbekre kell gondolni, és nem a totális szétkúrásra. talán el tudod képzelni hogy annyira gyökeresen mások az emberek, hogy léteznek olyanok, akik számára így kerek a világ, és itt ténylegesen egy ártalmatlan különcségről beszélünk, ami nem árt másnak, és a fogyasztóra sem különösebben káros mértéktartó mennyiségben. Átérezni talán nehéz ezt, megérteni talán lehetne: ez az egy paraszthajszál választja el attól a társadalmat, hogy mindenki jól érezhesse magát a demokráciában (hangsúlyozom, úgy, hogy másnak nem árt), miért kell ilyen csökönyösen ragaszkodni ehhez a tiltáshoz?
persze eleve nem úgy kéne erről beszélni hogy "a drogok", mert azért az egy baromi nagy skála, amiből a károsakat persze abszolút jogos tiltani, de eleve reménytelen bármilyen párbeszéd, és ez ténylegesen nincs így jól.
@ebenlaufasz: ???
Ezt nekem? Nem szóltam én hozzá semmilyen kémiai témához, sem a ganja termesztés nehézségeihez. :D

@siegfrid: Én ezen röhögtem, végül is egy GOA bulin nyilván málnaszörpözni szoktak, miről is híres a Goa nevű helység Indiában? A zenéjéről? Ja nem.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

na de baszki nem a dohányzást tiltották be.
ugyanúgy élhetsz a szenvedélyednek, csak nem mindenhol, ez pont elég.
én is baromira örülnék, ha az lenne a tiltás, hogy utcán, kocsmában nem szabad drogozni, de otthon lehet.
@Alonee: "Egyre uncsibb ez a stílus. "

egyetértek... én is unom: a fides mafia takaroggyon a vérbe !
@ColT: "Magyarországon drogot árulni tilos."
Ez így nem teljesen igaz, lásd alkohol és más legális tudatmódosítók. Azt illegális, ami felkerül arra a bizonyos listára. De pl. lenne egy fogadásom, hogy citromfüvet kapni egy halom gyógynövény boltban, sőt talán élelmiszer boltban is. Vagy arra, hogy a sör alapanyagát nehéz lenne betiltani. Stb.
mint most megtudtuk...

450 rendőr volt...+10 értelmes lény is (kutya)...

a sárvári sün kapitányt menesztették mert a mafiában a feladatot nem jol tejjesítette...
@komplikato: Nyilván, de a hatályos törvények betartatásán mit csodálkoznak?
Az magyar specialitás, hogy évekig senkit nem zavart, de csodálkozni, azt nem kell.

@Silent Bob: Máshol biztos van annyi eszük, hogy nem reklámozták.
A magyar rendőrség bénasága meg megint más kérdés.
@dr. Bubó: Lehetne 450 rendőr akkor is, amikor ellopják a kocsidat...
@tintamin: Nyilvàn vkinek a vkije juttat egy kis lovèt,egy- kèt biztonsàgi cègnek....Tènyleg Pintèr cège mèg megvan????Szigeteen nyilvàn nem talàlnànak semmit :-))
@clegane: Én az élvezet miatt dohányzom, nem szívok el akármit.
Tudod mennyire élvezetes a minusz húszban egy szál ingben kimenni egy vendéglátóból dohányozni?

Semennyire.

Szóval ez engem igenis megviselt.

Otthon te is szívogathatsz, a TEK nem rúgja rád az ajtót.
Ha meg igen, akkor vállalod a következményeket és elterelésre mész.
@clegane:

és akkor miért járnánk kocsmába? :-)
@ColT:
OFF: A Pólus Centerben anno vagy 3-4 évig ment a diszkó, míg bezáratták, kb. nem volt senki az épületben aki ne tudta volna, hogy ott drogot árulnak még sem történt semmi. A jelen ügynél pont ezért az az érzésem, mint anno a diszkó bezárásánál, hogy a KONKURENCIA kezdeményezte az akciót "kis ráhatással" a rendőrségnél. Legyen az Nokiás doboz vagy beígért betoncipő.
@ColT: Nem volt ez agyonreklámozva, az emberek 90% most hall róla először. A rendőrök meg mindenhol tudnak mindent. ;)
Igazából várható volt ez, fel is voltak készülve, gondolom nem véletlen hogy 4 dílert fogtak összesen.
De attól ez még szánalmas látványakció, hogy a droidoknak legyen mire rejszolni.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Szerintem azért máshogy gondolnád ezt ha egy tiltott helyen elszívott cigi miatt rabosítanának.
450 rendőr+menesztették a rendőrkapitányt. na ezt nem értem. ezt mondja már meg valaki, hogy ez mit jelent?
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

te most vagy viccelsz, vagy tényleg kurvára hiányzik belőled az empátia.
hát hogy lehet összehasonlítani azt hogy "börtön jár érte" azzal hogy "ki kell menni a hidegbe"?

ha meg szerinted is az van hogy "otthon nyugodtan szívhatok füvet", akkor mégis mi a jó fenének ez a szemforgató tiltás? ha egyszer még szerinted is rendben van, hogy otthon csinálják az emberek? hát ugye hogy nincs értelme tiltani?
@komplikato: Nyilván, az ilyesmi itthon ilyen okokból van. Az meg, hogy nem razziáztak ott, megint csak nem csoda, hanem kenőpénz kérdése.
Ettől még nem kell csodálkozni.

@Silent Bob: Á, senki nem tudott róla, csak az a párezer ember, aki odament :D Én is évek óta tudok róla, pedig nem szívok semmit.

Hogy látványakció-e, az is mindegy abból a szempontból, hogy miért nagy csoda egy razzia?
@jpmjpm: egy nagy krumpliban, kis kólával :P
@ColT: Nem mondtam, hogy nagy csoda, de attól még faszság, mert értelme nem sok volt, viszont kurva sok erőforrás elment rá.
@clegane: Képzeld, megértelek. Csak azt nem, hogy ártalmatlannak tartod, mert még a fű sem az. Mindegyik drog másképp basz szét.

A spangli itton nem legális, barátkozz meg a gondolattal.
Parti drogoknak meg ha fesztivált rendezünk, nem kell rácsodálkozni a rendőrségre.
Ezzel együtt kell élned kvázi féllegális fűfogyasztóként. Téged ezért a kutya sem fog csesztetni, hacsak nyúlvörös szemekkel nem jön rád a para a négyeshatoson.
Ennyire nincs dolguk a zsernyákoknak mert én adok pár címet ahol ha körülnéznének különb dolgokat találnának mint Ozorán! Másik érdekes dolog, azt hiszem pont aznap váltották le az NNI vezérét pár cimborájával korrupció alapos gyanújával. Kell mindig egy fedősztori a sajtónak csámcsogásra.
És különben is :NEM ESZÜNK RENDŐRT MERT A RENDŐR AZ DISZNÓ!
@clegane: Ezt beszéld meg a választott képviselőddel.
Felőlem bárki félhülyére szívhatná magát, ott ahol akarja.
Nem legalizálnám, nem hiszem, hogy alkalmas lenne rá ez az ország.
De börtönt sem adnék a fogyasztónak, saját célra termelőnek.
@Silent Bob: ...Magyarország...
Nem egyértelmű? :D
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

ártalmatlan alatt persze arra gondolok hogy pl az alkoholnál jóval kevésbé ártalmas. amúgy meg nyilván semmi sem ártalmatlan, a mekdonáldszos hamburgerben is sok a koleszterin amitől meghalsz.

egyébként már nem emlékszem, min vitáztunk, most úgy néz ki éppen egyetértünk.
@Kara kán: Hol Mucikàm?Nyugaton,nyugat-európàra gondolsz?????
@Svartalfar: "azt hiszem pont aznap váltották le az NNI vezérét pár cimborájával korrupció alapos gyanújával."

Te átaludtál 2 napot? :D
Már meg is szűnt az NNI.
@Silent Bob: Akkor megsúgom, ha a kiszabott bírságot nem fizeted be, rabosítanak.
És nem biztos, hogy akad ötven rongyod mindig.
Ezt onnan tudom, hogy egyszer nekem sem volt pénzem befizetni egy rendőrségi bírságot időben.
Vittek is.
@ebenlaufasz:

De hiszen én ki sem ejtettem a billentyűzetemen azt a szót...
Ostoba.
Ami tilos, az tilos!
Még Ozorán is.

Nem véletlen, hogy Indiában már nem tartanak ekkora partykat, mert Goán sokkal szarabb akár egy napot is a börtönben eltölteni, mint Szekszárdon, vagy Pécsett.
"A rendőrök 2,5 kiló marihuanát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához szükséges eszközöket találtak."
Háát, nem is értem, hogy mit kerestek ott a hatóságok!
Remélem a posztoló gyermeke is erre a fesztiválra akar majd járni, és nyugodt szívvel fogja elengedni a poszt-toló! hahahahaha
@dr. Bubó:

Hülyeség ez.
A tévében most volt, az a négyszáz akárhány, az NAV-os, köjálos, rendőr meg mittudom én mi volt. nem rendőr mind.

Csak azt olyan jó hangoztatni, hogy jaj szegény drogosok 450 kommandós bántotta őket. Bár így lett volna.
@Leevi:

Én nem ezt kívánom neki, Azt inkább, hogy ilyentől szülessen gyereke. De a zálogházba beadni a kis nyomoroncot nem ér, fel is kelljen neki nevelni.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Mit értetlenkedsz már, baszod?!
Nem azt mondtam, hogy nem kell betartani, azt írtam, hogy szar!
Baszd meg, mégegyszer! :)
@komplikato:

De az India. Fenét érdekli. Miért csak azt a példát írjátok, ami nektek megfelelne? Írjátok azt, ahol nemcsak felírják a neveteket, hanem fel is kötnek hasonló zsiványságért?
@clegane: Hát persze, hogy nem emlékszel gyermekem, mert már megint be vagy tépve!
Az alkoholnál kevésbé ártalmas füved most rúgta tökön a rövidtávú memoriádat.

Segítek: Ha illegális drogoknak országos rendezvényt hírdetünk, nem kell csodálkozni, ha rendőrbácsik is ellátogatnak!

Tudod, törvény.

És még a kevésbé ártalmas fűröl: Nekem te ne!
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Ha egy szar törvényt baszogatásra használ a hatalom, ahelyett hogy javítaná, akkor retardált. A hatalom is meg a rajongó csahosaik is...
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

Tudod, az az érdekes, hogy munkatábort senki nem akar szervezni, ahol pl. gátat kéne magasítani. Csak az élvezet. Hova vezet ez?
Nem kirúgni, hanem kitüntetni kéne a rendőrkapitányt, amiért lecsapott erre a drogtanyára.
@G. Áron:

Maradjon csak a bünti, mert nem az első nap, nem elég keményen.
:-))))))))))))))))))))))))))
Nem értem mi a problem
Ode ment pár rendér, nyilván nem ok nélkül.
És?
Csak itt ebben a szerencsétlen balfasz országban van ekkora rinya emiatt.

Éljen a blogszféra!
@ColT: garamvölgyi szerint a zország imázsát javícsa 450 gépfegyveres sün....

:))))))))

ahha... meg ha pár külföldi fiatal nyikhajt lesoroznának akkor még keményebbnek láccanánk mint rambó :)))

bár az én szememben inkább a hivatalok/hatóságok működésképtelenségét bizonyíttyák...
Azért a dolgot árnyalja, amiket olvasni lehet a rendezvény saját fórumán, miszerint a rendőrség az eddigi összes rendezvényen ott volt. Ezért nem értik most mitől a felhajtás? A NAV "lejövetelét" meg ki lehetett számítani, hiszen be volt jelentve, hogy végiglátogatják a fesztiválokat.
@jpmjpm: a MAFIA újra osztya a piacot... nem láttál még amerikai filmet???? na... hát ők láttak...
@lac1:

Gondolom az ügyészségre célzol.
@lac1: a nav nál is van fegyver...

legközelebb 4 díler ellen majd megy 10 ezer lovaskatona meg 200 TANK... vagy pár harcirepülő...

ez BALKÁN... sőt FÉLÁZSIA...
a drog az jó, csak nem véletlenül üldözik,mert aki rákap, az többet árt, mint használ. és itt az individualizmuson túl kell lépni, mert ha te drogozol, és nekem ártasz, akkor igénylem, hogy tőled megvédjen az állam, amit én tartok fenn. sztem ennyi a logikája.
@Svartalfar:

Ha bűncselekményről van tudomásod, akkor nyugodtan tegyél feljelentést, ha félsz az elkövetőktől, akkor fordulj névtelenül a sajtóhoz. A mellékelt ábra mutatja, hogy lesz eredménye.
@dr. Bubó:

A lángszórót kihagytad ember!
Pedig annak volna hatása a fűraktárnál.
@dr. Bubó:

A cél szentesíti az eszközt.
Nem hallottad még? Kit érdekel, hogy mivel, de szüntessék meg a törvénytelenséget.
@komplikato:

Gondolom az okozta a meglepetést, hogy idén nem a "megfelelő" rendőrök mentek ki.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

ami a rövid távú memóriavesztést illeti, az én első hozzászólásom itt ez volt:
"szerintem sem meglepetés a razzia Ozorán, ... az a csoda, hogy eddig nem volt."

úgyhogy arról biztosan nem vitáztunk, hogy "nem kell csodálkozni, ha rendőrbácsik is ellátogatnak", de megértem ha nem emlékszel jól, hiszen egyszerre több emberrel is vitázol.

hagyjuk is ezt ennyiben, mert már unom.
@lac1:

Ez most válasz volt, vagy kérdezz - felelek játékot játszunk.
@lac1: ahha... én is ezt mondom...

kicsit ugy tűnik mintha az ország négy utolsó bűnelkövetőlyére még otjjára bevetették volna az ÖSSZES rendőrt...

elmondom neked hogy ezek a sünök valahol értelmes munkát is végezhettek volna (persaze ez csak elméletei lehetőség, mert gyakorlatilag kizárt....)

szerinted a trafipax mellett a kocsiban is kell 2 (gép)fegyveres ? csak mert szerintem egy pici dobozka is ellátná ugyanezt a feladatot...

bár nálunk a sün nem ember és baksisért dolgozik és csicskáztatható...
@Johnfive: Nem egyet, van itt több száz! Majd amikor felnősz még tapasztalni fogsz párat és a mostani kirohanásodat bagatelnek tartod majd.
Én részemről eldöntöttem, hogy egy rohadt diktatórius országba költözök, ahol betartják a szabályokat, az állam és a polgára egyaránt.

Bár lehet, hogy szerinted Kanada retardált seggnyalókból áll.
Én mindenesetre jobb üzleti lehetőségeket látok, mint itthon.

@lac1: Semmitmondó okoska hozzászólásokhoz.
@lobster thermidor:

Jó. Miért kéne az ügyészségre gondolnom, amikor a cikk egészen másról szól? Értem, hogy te miért azt kérdezed amit, te biztos vagy az illető bűnösségében és megvan a véleményed az ügyészségről, de ha egyszer adod a hülyét és rébuszokban beszélsz - kérdezel - akkor miért csinálsz úgy, ha én ugyanazt teszem???
Most akkor mennyi zsaru voltkint? Mert 450 gèpfegyveres rendőr 4kibaszott dilerre ès 2,5kg hasisra túlzàs....
@dr. Bubó:

Elsőzör is nem tudták mennyi lesz ott. Amúgy nem hiszem, hogy ne sejtenéd azt, hogy sokkal többen vétettek ott a hatályos ellen, mint ahányat megfogtak, ugye ebben megegyezhetünk?
A trafisat nem értem. Te láttál ilyent valahol? Amúgy ha így is lenne, meg kell nézni, mit ír elő a szolgálati szabályzat.
@lac1: öhhö,nem az első évben,évtizedben......stb
Jó hangulatú bulinak tűnik a videók alapján, kár érte.
@christophe:

Te is beszélsz butaságokat. Honnét veszed, hogy annyi gépfegyveres rendőr volt?
Lehet, nekem is el kellene kezdeni rémtörténeteket kitalálni a rohadt drogosokról, hogy miért volt szükség annyi gépfegyveres rendőrre.
Lehet, bejelentést kaptak, hogy valami szekta gyerekáldozatot akar bemutatni? Mert akkor kell is a gépfegyver.
@dr. Bubó: vazze eztet orbány má megmonta,méghogy félázsia,lassan fél az egész.
@Dr.Betépett felhasználó:

El kell kezdeni valamikor. Jobb későn, mint soha. Írmagjuk se maradjon.
Engem azért felbosszant ez a sok nyárspolgár, akik itt lóbálják a törvényt, mint valami kivételesen különleges szentírást. Adott egy rendezvény, ahova egymáshoz hasonló, egymásnak szimpatikus, békés emberek évente eljárnak, hogy együtt eltöltsenek egy rövidke időt, élvezzük a zenét, amely kultúrájának része a kábítószer fogyasztás. A különbség pedig annyi, hogy ők nem kritizálnak titeket, nem vetik meg a hétköznapiasságot, amiben éltek, vagy ha igen, akkor se dörgölik az orrotok alá, nem illetnek titeket éles kritikákkal, nem foglalkoznak veletek. Ez fordítva miért nem működik? De komolyan. Nektek is megvannak a hasonszőrű átlagjancsi társaitok, megvan a saját életetek, miért nem azzal foglalkoztok inkább? Az ozorára nem 14 éves hülyegyerekek járnak ám, hanem többnyire már felnőttnek mondható, önállóan dönteni képes emberi lények, akik szabad akaratukból úgy döntöttek, hogy elmennek oda, és ezt fogják csinálni. És aki úgy képzeli el ezt a rendezvényt, hogy börtöntöltelék drogdílerek lövöldöznek egymásra pisztollyal, miközben Bibliát égetnek és gyerekeket molesztálnak az hatalmas tévedésben él. Rengeteg, egyetemista, vagy amúgy már dolgozó ember jár el erre a fesztiválra, akik nem buták, tudják mit csinálnak. Ők kipróbáltak egyszer valamit, és azt mondták rá, hogy ez nekem jó. Ti nem próbáltátok soha, a szátokba lett rágva, hogy ez rossz, és az információ megkérdőjelezése nélkül, bármilyen személyes tapasztalat hiányában provokáljátok azokat, akik az adott kérdésről önálló döntést hoztak, és fáj a feneketek, hogy ez a ti nézeteitekkel ellentétes. Aki a bejegyzést írta, az egy nagyon egyszerű kérdést tett fel: Oké, ezek ott ezt csinálják, de ez a többi ember életét miben befolyásolja negatívan, ha ezt a legközelebbi lakható telepüstél több kilóméterre, magukban teszik? És igencsak kicsinyes az, aki nem érzi ezt a kérdést egy kicsit sem jogosnak. Mert nem a kertjeitek alá szarnak a hernyótól, nem a gyerekeiteknek árulnak drogot az iskolában, nem randalíroznak az utcáitokon, nem veszélyeztetnek magukon (és sokan még magukat sem, mert mint mondtam, tudják mit csinálnak) kívül az égegyadta világon senkit. Mégis fel kell háborodni, mégis meg kell mutatni az interneten egy komment formájában, hogy mennyire mintapolgárok vagyunk. Hát gratulálok. Szánalmas. A használhatatlan, paraszt tömeg, és közvélemény ismételten tönkretett valamit, ami jó, azért, mert nem nekik jó, hanem másoknak. A plebsz, a borjú hústömeg, akiket megint zavart valami, mert meg lett nekik tanítva, hogy füttyszóra zavarják szét és hurcolják meg azt, ami nem olyan, mint ők.
@lac1:

Tudom miről szól a cikk, mert korábban már olvastam.
Viszont ellentétben veled, egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy hinnem kellene bármelyik félnek.
Vannak tények, és tanúk!
Talán létezik pártatlanabb hatóság is, mint az, amelyik most foglalkozik az üggyel.

Tettetetten ártatlan kérdésem oka pedig egyszerűen csak az, hogy érzek egy kis logikai ugrást abban, ahogyan összefüggésbe hoztad a Csatáry féle ügyet, Ozorával.
Most keménykednek a rendőrök, bezzeg amikor a Vizó gorillái agyonvertek és a Dunába dobtak egy szerencsétlen fiatalt érdekes módon egy rendőr sem volt a hajógyári szigeten.

Biztosan kaptak egy fülest, hogy drog van Ozorán és elhatározták, hogy megmutatják, ők az igazi keményfaszú magyar legények.
@jobbágykobra:

Hé haver!
Ilyen szar cuccot árultak Ozorán?
@lobster thermidor:

Nem velem ellentétben, mert pl. szóbeszéden alapuló vádaskodás semmilyen kultúrállamban nem menő.
Logika? Hát azt keresd 1964 nevű ostobánál, aki itt Ozora esetén fasisztázik. Visszakövetheted a történetet, ha van tíz másodperced.
@laci_52:

Részben igazad van, a kábellopó közúti veszélyeztető cigányok esetében sem jeleskednek.
Látta valaki az elkobzott cuccot?
@pokrocz_x1:

HA megmutatják a 450 darab gépfegyveres rendőrt, akkor gondolom a "cuccot" is meg lehet nézni.
@lac1:

Engedd meg nekem, hogy ma estére megkíméljem magam ennek a nyilván kiváló, magvas gondolatokról tanúskodó hozzászólásnak a tanulmányozásától.

Olvassuk inkább figyelmesen @jobbágykobra szaktárs eszmefuttatását.:)
@jobbágykobra:

most akkor ki is a gyökér? Akiket szidsz, vagy te magad?

nekem ennyi jön le a szövegedből, nem több....
@laci_52: "Biztosan kaptak egy fülest, hogy drog van Ozorán ..."
Mint írtam a rendőrök eddig is ott voltak minden évben, így NYILVÁN eddig is tudtak róla, ha nem volt mind vak és süket.
@clegane: És ki reagált arra? Min vitáZUNK volt a kérdés.
De hagylak tévét bambúlni.
@Silent Bob:
Igen, egy kicsit csúsztattam. De azért annyira nem ördögtől való példa.

Eltértünk a poszttól, de ha már annyira rinyáltok ti a fű alatt,őő.. mellett érvelők, pár gondolat erről:

Szétbassza az agyad. Ha versenybe állítod a most rajtoló alkoholistát a vele egy rajtvonalon elhelyezkedő masszív füvessel és hat év múlva összehasonlítod mentális képességeiket, a füves gyerekből lesz a Győzikeagyú egysejtű. Az alkesznak meg szarabb lesz a vérképe. Ami leszokás után gyors javulást mutat, ami a gandzsás agyáról már nem mondható el.

Alkalmi. Huszonévesen
@lobster thermidor:

bapcs1964 2012.08.10. 18:32:37
magyarország egy fasiszta elnyomó,emberirtó állam az eu támogatásával.

Tessék, segítek, mindenki okulására.

Jobbágykobra is igen érdekes. de tulajdonképpen örülök, hogy van ilyen is, bár csak a hosszúsága miatt nem tudok, nem akarok neki válaszolni.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Az utolsó bekezdéseddel nem értek egyet, láttam már sok mindent, de nem hiszem, hogy meg fogjuk győzni egymást. :)
@jobbágykobra:
Nehogy abba a hitbe ringasd már magad, hogy ti ott különlegesek vagytok, mint a pap fasza!
A rég letűnt és egyébként zsákutcának bizonyuló hippi-kultúrát majmoljátok, annak is leginkább csak a külsőségeit, mindenféle önálló gondolat nélkül. De ez még nem is lenne baj, majd kinövitek. Viszont súlyos tévedés azt hinni, hogy ti ott tökéletesen elvonultatok a külvilágtól. Gondolom a drogdílerek szép pénzt kasszíroznak, fejlődik, virágzik a drogüzlet és, ha végetér ez a nagyszerű rendezvény, akkor a dílerek megerősödve, megszaporodva visszatérnek az utcákra, az iskolák környékére, a diszkókba és minden olyan helyre, ahol mi bárgyú nyárspolgárok nem szívesen látjuk őket.
@Silent Bob: Nem akarlak meggyőzni. Majd kinövöd, vagy nem. Harminc fölött már tényleg csak a baromi ritkán fogyasztók vannak. Aki meg úgymarad, az úgymarad. Ennyi.
Alapfelállásom zenész. Úgyhogy elhiheted, láttam már meggyfán..
@eastern:

Tökéletes megfogalmazás és világnézet.
Bravo.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:
33 vagyok. :) Zenészkörnyezet azért más mint az átlagember.
@lac1: A kommentem kèrdèssel kezdödik,mennyien is voltak? Mertha.....;
@eastern: Felesleges. Az összefüggéseket nem érti, leszarja. Az fajta aki háromszor kap egymás után suszter mattot és rádmutat, hogy csaltál.
@Silent Bob: Tehát te vagy a baromi ritkán fogyasztó.

De tippelek, nem. Család sincs még, max asszony. Talán. Gyerek mellett nem hiszem, hogy bevállalnád.
@christophe:
Ja, ha kicsit is visszaolvasnál, pl. engem, vagy utánanéznél a médiában, akkor tudhatnád. Sőt, ha itt olvasnál vissza, akkor azt is láthatnád, hogy a hülyék azt hiszik, hogy senki nem olvas vagy néz híreket, tehát nyugodtan lehet etetni baromságokkal a nagyérdeműt, mondjuk azzal, hogy 450 (4809 gépfegyveres kommandós tombolt Ozorán.
Példának okáért maradjunk az indexnél:

index.hu/belfold/2012/08/09/lecsapott_a_rendorseg_ozorara/

"A résztvevőktől azt a hírt kaptuk, hogy munkaügyesek és a vámosok együtt razziáztak a rendőrökkel, és körülbelül háromszázan vonultak ki. A rendőrök száma valahol a két becslés között lehet, de az elképzelhető, hogy száznál több rendőr ment ki,..."
@jobbágykobra:

Ahogy így próbálom olvasni kirohanásodat, bizonyos következtetéseket voltam kénytelen levonni annak igényes stílusából.
Fizetem ez adót, ha ellopnak valamit tőlem, akkor sajnos soha nem találnak meg senkit. Ennek persze óriási visszatartó ereje lesz és gondolom nem is került sokba?! Országimázs az anyjuk picsáját.
@lac1:

Ez a bapcs1964 nyilvánvalóan hülye!
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Hagyjuk, hogy én mi vagyok. :)
Ismerek családosokat is, nem családosokat is, legtöbb diplomás (nem bölcsész :) ) és semmiben nem más az életük, mint az átlagemberé.
Mindenki környezetében van sok ilyen, csak nem reklámozzák, mert sokan nem értik. És nem látszik rajtuk.
@Kara kán: miert negativ pelda Christiania? Jartal mar ott, lattad mar a sajat szemeddel? Ugyan a heten meg nem bandukoltam arra, de pont egy metromegallora van tolem, rendszeresen setalok arra. Semmi baj nincs azzal a hellyel. Teljesen kulturalt szorakozohely, egy reszeben mikrosdobozokban van a gandzsa, meg a ko, meg lehet venni, nyugodtan el lehet szivni. Senki nem vegzal senkit. (nem mintha szamitana, de en meg nev vasaroltam, mert megszunt az igenyem a tudatmodosito szerek irant az elmult evekben, meg az alkohol sem esik jol)

Ha negativ pelda lenne, akkor szerinted Koppenhaga lakossaganak 80-nal tobb szazaleka miert tamogatna a marihuana legalizalasanak kiprobalasat? Ennyire rosszat akarnanak maguknak a danok?
@lobster thermidor:

Tudod, le van taposva a kerítés.
Egy közismerten drogokkal táncolt fesztiválon razzia? WTF??!!!
@tatuman: ebbe a logikaba hogyan illeszted bele az alkohol legalis arusitasat, az alkoholos allapotban elkovetett buncselekmenyek szamossaganak fenyeben?
@eastern: ennek a kivalo ellenszere a legalizalas. ha legalis az ilyen - ezek szerint csak a forgalmazok bunszervezeti, eroszakos magatartasa miatt veszelyes - szer, akkor a problema megszunne, nem?
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!: Ja bocsi, melóztam még és felbasztam valamin az agyam, ilyenkor könnyen kijövök a sodromból, ha együgyűekkel kell parttalan vitába bonyolódni....
Peace, over, out!
u.i.:"Én részemről eldöntöttem, hogy egy rohadt diktatórius országba költözök,"
Észak-Korea/Irán csak rád vár...
@moTmeN:

Ugyanolyan rossz, csak az alkoholnak történelmi hagyományai vannak, szokása.
Nem hinném, hogy egy történelmi rossz szokás mellé kell hagyni, hogy egy másik is gyökeret verjen a társadalomban.
És igen, vannak szokások a földön, amit nem feltétlenül célszerű meghonosítani hazánkban. ezt pl. egyáltalán nem.
@moTmeN:

Éppen te mondasz ellent önmagadnak. Az alkohol legális, és van vele probléma? Hajjaj...
@eastern:

Jah, főleg, hogy nem voltam ott, és még csak hippi sem vagyok, de még csak közel sem. Látod, látod. Ez a vicces bennetek, hogy el sem bírjátok képzelni azt, hogy valaki úgy eltud olvasni egy hírt, hogy objektív véleményt tud alkotni róla. Három évvel ezelőtt egyszer voltam Ozorán, és akikkel ott kötöttem barátságot, velük néztem élőben a Curiosity landolását steamen :) Jómagam informatikus hallgató vagyok, és irónikus, hogy egy joghallgató is van köztünk. Csak mert annyira lesüllyedt patkányok vagyunk a fűtől, hogy nem érdekel minket semmi. Azt meg garantálhatom, hogy akik ozorán árulnak acidot, az nem a gyerekeidnek árul majd ozora után az iskolában. Ha meg igen, még az is lehet, hogy nem az ő hibája lesz, hogy esetleg a gyerek megveszi. Sőt, még az is lehet, hogy pont a mintapolgár szüleinek lesz a keze a dologban, tudod "hazudni tanít az, aki tiltással nevel" :)

Jah, és nem szivesen látod az ilyesmit a környékeden? Akkor ha hallgatsz zenét, esetleg nézel filmeket az Amerikai pitén kívül, meglehet fogni, és cakumpakk ki lehet hajítani a picsába, mert az az undorító, mocskos, gonosz marijuána többet adott hozzá a civilizációhoz, mint azt képzelnéd. Bár miről is beszélek, papukám biztos letorrentezed, aztán meg itt vagy álszent, és magyarázól arról, hogy mi illegális.
@Johnfive:

Tudod, ez jó szöveg, amit nyomsz, én csak egyet szeretnék, hogy az orvosod, a feleséged (férjed?) gyereked és a politikusaid azok legyenek, akiknek a pártján állsz.
Akkor talán megértik, hogy mi a baj drogosokkal.
@Johnfive: Kanada gyermekem, Canada. És vár. Remélem nem kell sokat bíbelődnöd az olvasással az esti melóhelyeden. Mert nem megy.
Ha van egy törvény, akkor azt be kell tartani. Nincs kibúvó.

Ha valakinek nem tatszik a drog-törvény, akkor szavazzon olyan pártra aki felvállalja a liberalizálást.

Aztán lehet Ozorán büntetlenül repülni.
@jobbágykobra:

Csak az utolsó mondatra: a torrent társadalmi veszélyessége és bármelyik tudatmódosító veszélyessége azért mégsem ugyanaz.
És most ne arról beszéljünk, hogy a bíróságokon hogyan állítják be a filmet letöltő gyerek veszélyességét, hanem a valódi veszélyességéről beszélek.
szóval találtak 2,5 kiló marihuanát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint.
azt kifelejtették a statisztikából, hogy ozorán kb 10ezer fesztiválozó van ilyenkor. osztás-szorzás megy mindenkinek?
többségük egyébként külföldi, mint ahogy az összes megcsípett arc is az.
rendőrség fényezése közpénzből szerény bűnügyi eredménnyel.
@kotahinga: az a 10 ezer mar 3 wvw is 20 ezer volt .....
Leszóljátok a rendőrök munkáját, de egyúttal el is hiszitek, hogy mindent megtaláltak???
nemá'...
@tildy:): Tavaly ha jol tudom mar 30 ezren voltak. Lenyeg a lenyeg, a sulyos tetsi sertes is buntett, de nem hiszem,hogy sittre vagnak azt, aki direkt nekimegy a falnak, vagy reszegen lefejeli a betont. Masnak nem art. Addig felesleges buntetni. Ha mast veszelyeztet az mas teszta, de ez Ozora eseteben nem all fenn.
@lac1:

Nem ugyanaz, de hát a "a törvény, az törvény", nem? Tyűha, és mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy a fű sem veszélyes a társadalomra? Meglepődnél mi? Tehát az nem veszélyes, hogy a 10 éves gyerek már élből vágja, hogy hogyan szedjen le akármit az internetről, a csonkolós kecskepornótól kezdve a belezős karmolós videójátékokig, de egy ártalmas mellékhatásoktól mentes növény elpipákolása, amely lelki nyugalmat okoz, és nem mellesleg epilepsziásokon és rákbetegeken is segít, na az, az maga a gonosz!
@jobbágykobra:

Laci egy őszinte kérdés. Te buta vagy?
Akinek ez kell (rögtön ott a milla, szerencsére csak párezer hülyéje) intravénásan egy kis lethal dose, oszt meg van oldva a kérdés.
Aki kábítószerrel él, az gyenge.
Aki Ozorára megy kábszerezni, az fa(sz)fej.
Aki a rendőrséget hibáztatja, az kétszeresen.
@jobbágykobra: Figyusz pistike! Majd ha lemásztál a diplomástoronyból és apuék kifizetnek neked egy afrikai, állampolgárságot kereső nőt, aki hajlandó lesz veled baszni, esetleg szűlni, akkor beszélhetsz arról milyen érzés szülőnek lenni.

Addig ne büfögd fel nekem a frissen megemésztett Koránt.
Ott évek óta ez megy.Most kellett egy kis statisztikai adat a szerveknek,hogy legyen mivel "villogni".Az a baj,hogy ilyen rendőri tisztogatást nem lehetne csinálni,a füvet meg ilyen körülmények úgysem lehet szívni.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

A mintaszülő tehát a fenteslent.blog.hu-n este 9-kor helybeigazít egy főiskolást, egy Ozorás cikk kommentoldalán, hogy na majd akkor.

Remélem, hogy ezzel csak szülőnek próbálták tűnni, de valójában nem vagy az, különben nagyon elszomorodom.
ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! 0 bejegyzést írt és 1933 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

És ha mégis, gondolkoztál már azon, hogy azt az időt, amit arra szántál, hogy az 1933 hozzászólásod megfogalmazásával töltöttél, esetleg a gyerek(eid)-el töltsd?:)
Minden akaratgyenge drogozzon, amennyit csak bír.
Ha így érzi jól magát, akkor tegye.
Nem szabad megakadályozni, hadd szórakozzon, akinek ez a szórakozás. Jobb, mintha rabolna, vagy gyilkolna. (C)
Így pusztul a férgese.
Természetes kiválasztódás...
A szar "ember" kihal.
Az elkobzott anyagot meg ingyen adnám a cigányoknak. De csak aranylövésnyi adagokban.
@Lyozsi:

Ezzel a felfogással te nem sorolod magad a "férgese" kategóriába? Ha nem, akkor miért nem?
@Lyozsi: egyetértek...

szívből remélem hogy a következő kiskorú a TE gyereked lesz, akit ingyen adaggal RÁSZOKTATNAK...

biztos lesz ott is a kellő pillanatban 450 gépfegyveres sün...

hihihihi...
@jobbágykobra:
"és akikkel ott kötöttem barátságot, velük néztem élőben a Curiosity landolását steamen" - te mekkora komoly ember vagy, nem véletlen ekkora emberek a haverjaid. Marslandolást nézni? Képernyőn? Kevés ember képes ilyenre. Erre a hihetetlen szellemi teljesitményre. Komolyan. Egy hős vagy. Egy szuperman. Egy informatikushallgató.
@jobbágykobra:

Amíg a törvény nem tiltja az animálszex nézegetését, addig csak véleményem van róla.
A "fű" mint minden tudatmódosító drog igenis veszélyes a társadalomra. Tudom, hogy te más véleményen vagy, ezért neked csak egyet tudok írni, szívják-szúrják, de a következményeit is viselni kéne. Nemcsak jog van, hanem következmény, ebből eredően kötelesség is van. Az nem jó szöveg - és megsúgom, a társadalom döntően nagy része el sem fogadja - hogy kényszerbeteg és nem tehet róla. Ki? Én?

..
Buta? Hát... lehet. Nem tudom, te biztosan okosabb vagy nálam.
@tildy:): akkor pláne. bár amikor én 4 éve voltam, akkor bőven 10 alatt volt, de nem ez lényeg.
az a baj, hogy még mindig egy csomó embert lehet azzal hülyíteni, hogy aki illegális szert használ, az drogos, és előbb-utóbb a saját hányásában fetrengve fog megdögleni, de előbb meglopja a szüleit stb.
ja, és az iskola körül ólálkodó drogdíler okán le kell csapni egy goafesztiválra.
egyébként az iskolában 100ból 99x az iskolatárstól veszik. és 100ból 99 nem szokik rá.
Semmi probléma nincs abban, ha egy rendőri vezető megtartatja a törtvényt. Ellenkező véleményről posztot írni, hogy is mondtad: "Teljesen egyértelműen kijelenthető, hogy az a blogger, aki mást ír egy ostoba, ótvar faszfej, aki félreérti saját szerepét a társadalmon belül."
@monddazigazatmar:

Az ország háromnegyede balázsshow-t néz, meg barátokköztöt. Vagy veri magát a magyarságra, és a magyar morálra, de ha megkérdezed, hogy mikor született petőfi, akkor csöndben elpirul, majd orcánver, és zsidóbérencnek titulál. Igen, többet adok hozzá a társadalomhoz, mint ők, pedig egy semmirekellő hippi vagyok?
@lac1:

Akkor hollandiában most anarchia van, ugye?
Miért milyen törvény kellene? Magyarországon a drogkereskedelem tilos. (Kivéve: Ozora Fesztivál) ?
@jobbágykobra:

Látod, a zsidók, hülyék, álliberálisok, megélhetési semmirekellők, kozmopoliták, bölcsészek, komcsik-bolsik ezen tulajdonságát kurvára rühellem, hogy egyből a másik személyét kutatják.
Igaz, ez logikusan a veszett csatát mutatják náluk, ha már csak erre futja. Nekem ha Hitler vagy Pol-Pot is mondja, hogy 2+2=4 én akkor is el fogom hinni nekik, és ha maga anna frank állítja, vagy a tórában olvasom, hogy 2+2=5 akkor sem fogom ezt elhinni.
Ilyen tök egyszerű a világ, amit nem akartok elfogadni. Szerencsére ennek már vége, vagy nagyon közel van, hogy szájkaratéból nem lehet megélni.
@jobbágykobra: Ez úgy van, hogy a gyereknek annya is van. A felnőtt embereknek meg dolgozószobája. A gyerek már alszik. Kösz kérdésed.
@Lyozsi:

Józsi, szívemből szóltál, már csak azt kellene valahogy kitalálni, hogy egy rohadt drogos a kábulatában ne egy másik autónak vezesse a sajátját, hanem lehetőleg a betonfalnak, akkor tényleg semmi baj nincs.
@Lyozsi: Csak megsugom, hogy az LSD felfedezoje 102 eves koraban hunyt el. Ennyit a koran elpatkolasrol. Ja es eleg szep mennyiseget fogyasztott.
@jobbágykobra: Ez az! Mondom én, hogy nagy király vagy! Te egy informatikushallgató vagy, hogyne tennél hozzá többet a világhoz mint bárki más. Te bazmeg a curiosity-t nézed, külömb vagy gyakorlatilag mindenkinél. Jogosan nézz is le mindenki mást. Rohadt parasztok
@jobbágykobra:

És miért kellene azt tudni mindenkinek, hogy mikor született Petőfi? Valószínű iskolás éveimben én is tudtam, mostanra Uram irgalmazz, kiesett. Sőt már azt sem tudom mikor született Mátyás, meg Kossuth, meg Széchenyi. Ha megkérdez valaki erről, akkor nem verem orcán, de el sem pirulok. Akkor én már nem is vagyok igazi magyar? Ja és nem nézek Balázsshowt sem barátokköztöt.
@tildy:): Te is milyen okos vagy! Hihetetlen, hogy mennyi okos srác van itt. Esetleg azt is tudod, hogy hány évesen fedezte fel az LSD-t?
@jobbágykobra:

Nem tudom. De szerintem ott is rájöttek már, hogy nem működik a dolog:

nol.hu/kulfold/vege_a_turelemnek__kemeny_drog_lesz_a_fubol
@tildy:):

Az én volt osztálytársam meg 25 éves korában a Balaton partján egy diszkóban. Bevett valami partydrogot, speedet v. extasyt, mit tudom én, rosszul lett, kifutott az utcára, összeesett és meghalt.
@tildy:):

www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/7320/a-napi-fuvezok-egeszsegugyi-rizikoi

Szeretem, amikor a kivételből akarnak általánosítani.
Elárulok egy nagy titkot, úgy tanítom az egyetemista fiamat, hogy ha csak közepes teljesítményt nyújt, de becsületes lesz, nem iszik, nem drogozik, akkor az összes büdös semmirekellőbe beletörölheti majd a lábát, és majd az azok taknyán csúszhat a boldogulás felé.
Igaza van az előttem szólónak, minél több a semmirekellő, nekem annál kevesebbet kell nyújtanom a megélhetésért.
@monddazigazatmar: kb 25-30 volt az elso kiserleteknel, aztan egy idore felrerakta. Amugy orulok, hogy pasinak nezel, de nem tudok rola, hogy a labam kozt logna valami:)
Röhejesek vagytok.
"Antifasizmus sucks", de a drogosok miatt rinyáltok. Elmentek ám a bús picsába, drágaságaim!

Nemrég hallgatom valamelyik hírműsort, hogy komplett narkó street volt, külön lakókocsiban árulták a marihuánát, külön kocsiban a kokót, megint másikban LSD-t stb.

Szóval ez kb. olyan, mint amikor a Mártíriusz vernyákolt, mert pofánbaszták, holott nagyon is megérdemelte, ráadásul ezzel ő is tisztában volt. :DDD
@tildy:):

Akarod, hogy lógjon valami?
@lac1: te ezt el is olvastad? pontosabban meg is értetted miről szól? tudod te, hogy hány százalékos általában egy spangli amit általában szívnak? a 4 %os kurva jónak számít, a zöme 2 % alatt van. szóval az, h a hollandok nem engedik a 15 % fölöttit, nem azt jelenti, h változtatnának az eddigi drogfelfogásukon.
@lac1: minek akarna bármit is, ami lóg? :PPPPPPP
@Gatinho: eloszor is pontosan tudni kene, mit vett be, de latszik , nem tudod. Nagyon nem mindegy ugyanis. Ecstasytol tobbnyire nem szoktak meghalni emberek. Valoszinu mas volt az.
@lac1: A partyn resztvevok jo resze max alkalmi fogyaszto. Azaz nem napi szinten tol valamit. Hanem mittudomen felevente, evente.

Egy ido utan , ahogy az ember felnott lesz, nincs ra igenye. Csak felfogas kerdese. De ahogy kulturalt alkoholfogyasztas sem honos odahaza, sokan ebben sem tudnak merteket tartani.
@kotahinga:

Egy folyamatot látok én. Épp úgy nem tudnák egyik napról a másikra, mint itt (vagy bárhol) az alkoholt. Ugye a másik cikk az lett volna, hogy külföldi meg nem is vehet marihuánát, és a hollandok is akkor, hogyha a caffee-shopokban tagok lesznek.

hvg.hu/vilag/20110527_hollandia_marihuana_igazolvany

Tehát kérlek, ne engem nézz hülyének, először kérlek te is olvass utána. Változik a világ. Még ott is.
@tildy:):

Valami szintetikus volt az tuti. Lehet hogy ecstasy volt, ha isznak előtte vagy közben, akkor az is veszélyes. Tökmindegy, mert Ozorán is teljes volt a paletta. Aki meg azt hiszi, vagy elhiszi, hogy ott csak annyi drog volt amennyit a béna fakabátok lefoglaltak, azt felesleges győzködni.
@Bambano:

Nem lóg, hanem kilóg. De amúgy igazad van, szeretem a humoros lyányokat.
Van valakid már? (Nem mintha érdekelne adott esetben.)
"durva ’de ja vu’ érzést flesselt volna"

szépen fogalmazol magyarul...
@tildy:): Aham. tehát mondjuk 27...
És egy ilyen okos lány szerint nincs különbség abban, hogy egy vegyület milyen dolgokat vált ki egy felnőtt és egy fejlődésben lévő (1-21) szervezetben?
@lac1: neked ma nagyon nem jön össze semmi :P
@tildy:):

Én abszolút nem iszom alkoholt, mondjuk kissé hazudok, mert a citromos 2%-os sörből évente mondjuk legurul 3-4 üveg is, nem is dohányzom, droggal meg pláne nem élek. Könnyen ítélkezem, ezt belátom, de szerintem ebben az esetben ez nem is elítélendő.
Tehát én a haverokkal érzem jól magam, nem pedig azért, mert segítség kellene az agyamnak ahhoz, hogy jól érezzem magam. Beteg emberek azok, akik csak így tudnak ellazulni. És meg is érdemlik a sorsukat.
@lac1: külföldieket azért korlátozzák, mer a szomszéd országokból oda járnak beszívni, mint a svédek a kompra bepiálni. és aki egyébként nem jut hozzá, az nehezebben tart mértéket. de főleg a szomszéd országok nyomására vezették be ezt a korlátozást. nem nézlek hülyének, pusztán előítéletesnek drogügyben, aki csak addig olvas, amíg a neki tetsző érvekre rálel, mögé már nem néz. hollandiának esze ágában sincs betiltani a füvet. csehországban nemrég dekriminalizálták. lengyelek is engedik. ésatöbbi. olvasok.
@jobbágykobra: Én arra gondoltam, ha fél liter vízzel kevesebbet iszom naponta, akkor kevesebbet vizelek, ezért napi átlag három percel többet tudok velük tölteni. Ha hozzászámoljuk, hogy csak kétnaponta szarok (6 perc/szarás), akkor egész szép szám jön ki.

Több mint 36 órát tölthetnék a gyerekeimmel egy évben! Mekkora egy szemét állat vagyok!
@lac1:
Lac!

AZ nem sör, csak szólok...
@tildy:):

"De ahogy kulturalt alkoholfogyasztas sem honos odahaza, sokan ebben sem tudnak merteket tartani."

Ha mi ennyire tahók vagyunk szerinted, akkor miért nem azokban az országokban rendezik Európa legmenőbb és "legbiztonságosabb" drogfesztiválját, ahol az emberek tudnak mértéket tartani?

Tudod miért? Mert ott is tiltja a törvény. Itt meg eddig ment a dajdaj, hogy ez kinek a felelőssége, az más kérdés. Summa summarum a törvényt nálunk is be kell tartani. Hát most ez történt, lefüleltek valamit ami törvénysértő. Nem nagy dolog, ne szívd mellre, nem fű! :)
@monddazigazatmar:

Az a baj, az ilyen kommentelőkkel, mint veled, hogy megy valamiről a vita, aztán jössz te, találsz valamit 10 mondat közül, aminek a legkevesebb jelentősége van az egészhez, és fennakadsz rajta. Mert téged ez érint érzékenyen. Mert hogy a jobbágykobra hogy képzeli azt, hogy informatikus. Tudod, én ezzel nem lesajnálni akartam senkit, csupán azt a gyakran előforduló érvet ill. sztereotípiát ellenpéldáztam, hogy aki fogyaszt, az lesüllyed, és nem érdekli többé semmi. Ez egy igen gyakori érv a marijuana ellen például, amire én azzal válaszoltam, hogy tessék, mi pont nem az a kategória vagyunk, akik minden este a kanapén ülve közösen röhögünk azon a bármin is, ami megy mostanában a tévében, hanem nyitottak vagyunk a világra, és tudtuk úgy használni a szert, hogy nem gátol meg minket abban, hogy normális életet éljünk. De ez neked valamiért mégis akkora seggfájást okozott, hogy azóta is ezen vagy felháborodva. Most nem akarlak bekategorizálni, ne haragudj, de már nem bírom hova rakni ezt a "mekkora ember vagy, derp" dumát. Van egy haverom, aki lusta volt tanulni, és most árufeltöltő, nah tőle hallom azt állandóan, hogy Úristen, ezek a mocskos egyetemisták mit képzelnek magukról, semmivel sem jobbak nálam, biztos anyuka apuka gazdag vót, és ő nem érti, hogy ő miért árutfeltölt, miért nem hidakat épít. Nah, neki fájt ez utoljára ennyire ez a tevékenység, amit diplomának hívnak, mint most neked. Úgyhogy én ezt itt le is zárnám: adott volt egy érvem, ill. ellenpéldám, amit a saját személyemmel és ismerettségi körömmel támasztottam alá. Tök mindegy, hogy curiosity, meg informatika, meg jog, ha kecskeszarlapátolásról, meg olvasásról lett volna szó, akkor is az lett volna a lényeg, hogy nem semmittevő, szarbünőző, rablóbrigád vagyunk. Ennyi.
@monddazigazatmar: en a legalizalas mellett vagyok, de kokemenyen 18 ev felett. Sajnos az mas teszta, hogy alkoholnal es ciginel sem lepnek fel kokomenyen 18 alatt.

@lac1: En is tudom jol erezni nelkule magam. Nem errol van szo, hogy csak igy tudna az ember ellazulni. Amugy szegyeld magad , az alkohol is drog:P Ugye nem kavezol? :D ( csak viccelek)

@Gatinho: ha kicsit utanaolvasol, akkor tudnad, hogy ha valaki ecstasyt hasznal, pont hogy inni ( leginkabb vizet) kell kozben. Ugyanis nem erzi az ember faradtnak magat, ezert hajlamos elfelejtkezni rola. MEg mindig azt mondom, talalgatsz , a szert es a hatasat nem ismered, nem tudod hogy kell hasznalni, ( ami nem gond) , csak igy epp pont az ellenkezojet ered el. Mert mit cisnal az egyszeri ember? Lehet kiprobalja, es rajon, hogy basszus, ezzel kapcsolatban regebben atvertek ? Ez ez nem is ugy van ahogy mondtak. Na emiatt jobb a holland model.
@kotahinga: és attól, hogy a hollandok után mások is engedik, helyes? hint: nem.
elég csak a legyeket emlegetni, vagy a dátumokat.
@eastern: de mi közöd van hozzá, ha valaki elvonul, hogy n
magában, a maga társaságában legyen, akkor minek kell neked, jófej polgárnak odatolakodni, meg beleszólni a dolgaikba?
Hogy utáltam a suliban az ilyen faszfejeket...!
Na de ezekből lettek a politikusok, akik aztán mindent sikeresen elbasztak!
@Bambano:

Meg kell próbálni.
;-)
Állítólag a férfiak orrára lesz tűzve minden a pokolban, ami kimaradt.
Nem szeretnék túl hülyén kinézni.
@Frank99:

Sörre hasonlító. Nekem a citromos meg a narancsos bejön, de csak nyáron.
@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

A szarás, meg a folyadékbevitel alapvető feltétele annak, hogy életben maradjál. Azt most remélem érzékeled, hogy létfontosságú dolgokat hasonlítottál össze azzal, hogy neked 2000 kommented van a blog.hu-n. És ez még csak a blog.hu-n, ha ezen ilyen előszeretettel kommentelsz, akkor azért biztos befigyel a jútúb is, vagy bármi más. Nem, nem kell megjátszanod magad, a gép előtt tespedsz, miközben mintaszülőnek képzeled magad. :)
@moTmeN: az alkoholtól nem lesz függő az ember rövid időn belül, és sokkal nehezebben alakul ki. ez tény, ezzel kár vitatkozni. a kemény drogokat, ide értve a dizájner cuccokat pedig nem lehet összehasonlítani egymással, utóbbi annyival veszélyesebb. és valszeg ilyenek is toltak ott, mint ahogy gombát, bélyeget, kólát.

kicsit off, de olyan gyerekeket lehetett látni tavaly a bulikban (16-20 éves kölyköket, kiscsajokat), akik szét voltak esve ezektől a szaroktól és hetente hétvégenként, sőt én találkoztam olyannal, aki iskolában tolta a cuccot. nem nehéz összekapcsolni ezt a fesztet ezekkel a dolgokkal. ne legyen se legális, ne legyen se elnézve, kicsit se, mert ha engedik, akkor előbb-utóbb nagyon komoly társadalmi következményei lesznek.

aki szedi, vállalja, h ha bebukik, kurva nagyot esik. legyen nagy a kockázat, és ha ezt vállalja, hajrá. kevesebben lesznek, hidd el...
@tildy:):

Kávé, hét közben a kollégákkal fél csésze a szertartás miatt reggelente. Utána és hétvégén semmi.
A fagyit is megkérdeznéd?
@lac1: A fagyirol nem tudom, hogy legalis drog lenne:) De egyebkent a nok /ferfiak ( kinek mi jon be) es a fagyi tud fuggoseget okozni, tiltsuk be.

A coca /pepsi colarol mar nem is beszelve, hogy az mennyire addiktiv.
@jobbágykobra:

Jé! Egy diplomanáci! Van már:

-fitnesznáci
-mezeináci
-fotelnáci

Diplomanáciról még nem hallottam!
Most alakultok?

Ácsolsz nekem 3D-s tetőt? Lécci lécci!!!
@jobbágykobra:

Hülye vagy? Két év alatt 2000 hsz? Az napi 3 átlagban. Ettől lenne rossz szülő? de persze a drogot fogyasztó tróger az nem.

Neked fel van borulva az értékrended.
Nagyon egyszerű a dolog: aki a legalizálás mellett van, az fizesse ki a függők kezelését, és az általuk esetlegesen okozott kárt is (pl. a szer megvétele érdekében elkövetett lopásokat és természetesen a vonatkozó bűnüldözés költségeit is).

Benne vagytok?

És mennyit vagytok hajlandóak személyesen a saját zsebetekből fizetni, mondjuk havonta?
@tildy:):

Jaaaaaj, azt hittem, azt kérdezed, hogy szeretem-e?
@tildy:):

Nem mondtam hogy tuti ecstasy volt, de utánaolvastam:

"A Sunday Mirror című brit bulvárlapnak nyilatkozó barátok szerint Winehouse halálát "rossz ecstasy-tabletta" és jelentős mennyiségű alkohol keveréke okozta."

Vagy:

"Túladagolás és elvonási tünetek: ugyanaz, mint a speed-nél. A halálos dózis az anyagtól függően akár 1-2 tabletta is lehet! Az illegális előállítás miatt a tablettáknak gyakran ismeretlen szennyezőanyag-tartalmuk van, ez tovább növeli a mérgezés veszélyét."

Wikipédia

.: Veszélyek
- túladagolás veszélyei - halál, a túladagolás veszélye különösen intravénás használat esetében nagy.
- a használat során az ember sok vizet veszít, amit ha nem pótol, kiszáradáshoz, akár halálhoz is vezethet (a túlzott folyadékfogyasztás szintén veszélyes lehet, vesekárosodást eredményezhet).
- A folyamatos tánc melletti, levegõtlen helyiségben történõ ecstasy-használat a szervezet túlhevüléséhez, akár halálhoz is vezethet. Fontos a szervezetet idõnként friss levegõn lehûteni.
- a használatot követõen levertség, álmatlanság, idegesség,