A hajdúdorogi retuskirályoknak

2012.10.30. 13:39 baum

A Hajdúdorogi Újság eddig méltatlanul elkerülte az ínyenc újságolvasó figyelmét. Most viszont olyan morális és etikai magasságokba kapaszkodtak fel, ahol eddig a Pravda, a Playboy, esetleg a Szabad Nép volt a sajtótörténelem során.

hdorog.jpg
Mit lehet tudni erről az önkormányzati lapról? A Közalapítvány a Hajdúdorogi Tömegtájékoztatásért adta ki 2011 májusáig, mígnem a polgármester, önkormányzati döntésre hivatkozva megbízza a Görög Demeter Művelődési Házat a tömegtájékoztatási feladatok ellátásával. A facebookon személyként van fönt, és elsősorban születésnapi tortákat posztol, ismeretlen ismerőseit köszöntgetvén permanensen. Fontos infó még, hogy szoci polgármesterhez fideszes képviselőtestület dukál Hajdúdorogon, nyilván ebből is fakad a konfliktus. A Hajdúdorogi Újság pedig ezek szerint a narancsos testület alfelének heveny nyalogatásával próbált hozzátenni a köz gyarapodásához, Csige polgármester kiretusálásával.

Hogy vidám legyen a nap a Hajdúdorogi Újság szerkesztőségében - ami minden valószínűség szerint az önkormányzat épületének valami hátsó traktusában található -, küldünk néhány képet a nagy elődök munkáiból. Legyen ez egyfajta interaktív szakmai továbbképzés. A Fent és Lent blog ajándéka a nagyszerű Hajdúdorogi Újságnak.

retus.jpgA retusálás kezdetein még egyáltalán nem voltak kifinomultak a módszerek.

lenin1.jpgCsige polgármesterhez hasonlóan ezeken a képeken Trockij és Kamenyev illan köddé a húzott változaton.

stalin4.jpgAzért az igazi művész Sztálin volt a műfajban, ez például egy klasszikus.

utsóvacsi.jpgEnnél a módszernél igen nagy a lebukás veszélye, csak tartós diktatúrák idejére ajánljuk, mikor úgy sem mer kérdezni senki.

konta-barbara-retus.jpg.jpgA divatlapok nagy szeretettel igazgatják modelljeik apróbb emberi vonásait természetellenesen tökéletesre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr624879004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ebben a retusban van azért tartalom. Ha jobban megnézitek, a gyerekek egyik falra tett rajzát is újragondolta a művész.
"A retusálás kezdetein még egyáltalán nem voltak kifinomultak a módszerek."
Na ja kérem, akkoriban a kiretusált személyt többnyire kivégezték. Ma már árnyaltabbak a módszerek.
süti beállítások módosítása